Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

Σύνδεση με ΕΥΔΑΠ Νερό αποκτά επιτέλους το νησί της Αίγινας


Η ετήσια κατανάλωση της Αίγινας είναι 1,7 εκατ. κυβικά νερού
Η ετήσια κατανάλωση της Αίγινας είναι 1,7 εκατ. κυβικά νερού   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Η Αίγινα θα γίνει το δεύτερο νησί της χώρας (μετά τη Σαλαμίνα) που θα συνδεθεί με ηπειρωτικό δίκτυο ύδρευσης. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι θα μπει οριστικό τέλος σε ένα πρόβλημα που βασανίζει το νησί εδώ και δεκαετίες.

Μάλιστα, για πρώτη φορά θα ποντιστεί στην Ελλάδα υποθαλάσσιος αγωγός ύδρευσης μήκους περίπου 14χλμ.

Όπως αναφέρεται στην «Καθημερινή» του Σαββάτου, η απόφαση να προχωρήσει το έργο υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Σταύρο Καλογιάννη στις αρχές Φεβρουαρίου.

Η Αίγινα θα υδροδοτηθεί από τη δεξαμενή της ΕΥΔΑΠ που βρίσκεται στην περιοχή Περάνη Σαλαμίνας, με την οποία θα συνδεθεί μέσω υποθαλάσσιου αγωγού.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 23,8 εκατ. ευρώ και θα δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια Αττικής.

«Όταν γίνει ο αγωγός θα αλλάξει η ζωή μας», σχολιάζει μιλώντας στην εφημερίδα ο δήμαρχος Αίγινας Σάκης Σακκιώτης.

«Ελπίζουμε ότι, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει γίνει, το έργο θα δημοπρατηθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου» καταλήγει.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ 400 ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ Mε 15.000 αποχωρήσεις υπαλλήλων το πρώτο «κύμα» εξόδου από το Δημόσιο


Me-15000-apoxoriseis-ypallilon-to-proto-kuma-eksodoy-apo-to-dimosio
Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καταρτίζει η κυβέρνηση για τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων. Το θέμα συζητούν στη σημερινή συνάντησή τους ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη.

Σύμφωνα με το «Έθνος», στο στόχαστρο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης τίθενται ο ευρύτερος δημόσιος τομέας που περιλαμβάνει τα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, τις ΔΕΚΟ, τις ανώνυμες εταιρείες του κράτους και τις δημοτικές επιχειρήσεις, καθώς από τους οργανισμούς του Δημοσίου και τις περιφερειακές κρατικές υπηρεσίες εκτιμάται ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 15.000 υπάλληλοι από το σύνολο των 25.000 που θα προκύψουν το 2013.

Οι καθυστερήσεις που καταγράφονται στη μεταρρύθμιση του κράτους, αλλά και τα μειωμένα έσοδα των δημοσίων ταμείων έχουν κινητοποιήσει τόσο την κυβέρνηση όσο και τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, που, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν πρόσφατα από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να παρουσιάσουν το δημοσιονομικό όφελος που θα προκύψει από 25.000 απολύσεις.

Στην κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμός και επιταχύνεται, με παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο σχεδιασμός για την αναδιοργάνωση των δομών και τη διαμόρφωση των νέων οργανογραμμάτων.

Read more...

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΟΙ Φοιτητές και μαθητές θα υποβάλλουν δήλωση με... αποδείξεις


foitites-kai-mathites-tha-ypovalloyn-dilosi-me-apodeikseis
Υπόχρεοι απόκτησης Αριθμού Φορολογικού Μητρώοι και υποβολής φορολογικών δηλώσεων είναι ακόμα και οι μαθητές Λυκείου, αλλά και οι φοιτητές, οι οποίοι θα πρέπει να μαζέψουν και... αποδείξεις για να μην πληρώσουν φόρο.

Οι περισσότεροι από αυτούς, οι οποίοι δεν έχουν εισόδημα και συντηρούνται από τους γονείς τους, κινδυνεύουν να βρεθούν υπόχρεοι καταβολής φόρου ύψους τουλάχιστον 75 ευρώ ή να εμπλακούν με την ανίκητη γραφειοκρατεία των ΔΟΥ, για να γλιτώσουν το φόρο αυτό, αν το ΥΠΟΙΚ δεν μεριμνήσει ώστε να τους απαλλάξει άμεσα από το ελάχιστον τεκμήριο διαβίωσης των 3.000 ευρώ που προβλέπει η ισχύουσα φορολογική νομοθεσία για κάθε φυσικό πρόσωπο που υποβάλλει φορολογική δήλωση.

Αναλυτικά η διάταξη, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου»:

* Όλοι οι νέοι που έχουν κλείσει τα 18 τους χρόνια, ακόμα και όσοι είναι μαθητές Γ' Λυκείου, υποχρεώνονται να προσέλθουν εντός των προσεχών εβδομάδων στις αρμόδιες ΔΟΥ και να παραλάβουν ΑΦΜ. Είναι δε υποχρεωμένοι να πάρουν σύντομα το ΑΦΜ, καθώς το αργότερο μέχρι τον φετινό Ιούνιο, πρέπει να καταθέσουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Αντιμέτωποι με φόρους:
* Βάσει της νέας διάταξης, όλοι οι Έλληνες που έχουν που έχουν κλείσει τα 18 έτη ηλικίας, έστω και αν δεν είχαν καθόλου εισόδημα το 2012, έστω και αν συντηρούνταν από τους γονείς τους σαν προστατευόμενα τέκνα, υποχρεούνται να υποβάλουν δηλώσεις εισοδήματος για το προηγούμενο έτος.

* Οι δηλώσεις αυτές όμως, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας θα χρεώνονται αυτόματα, κατά την εκκαθάρισή τους με το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα των 3.000 ευρώ. Ειδικότερα, με βάση τα όσα ισχύουν τώρα, οι νέοι αυτοί φορολογούμενοι θα εμφανίζονται στις υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ ως έχοντες ετήσιο τεκμαρτό εισόδημα 3.000 ευρώ, προσδιοριζόμενο βάση της ελάχιστης ισόποσης ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης που προβλέπει του άρθρο 16 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Ως εκ τούτου θα θεωρούνται ότι υπερέβησαν το ανώτατο όριο ετήσιου εισοδήματος των 2.900 ευρώ που ισχύει για τα προστατευόμενα τέκνα και έτσι δεν αναγνωρίζονται ούτε καν ως "προστατευόμενα".

Αποτέλεσμα αυτού θα είναι να θεωρούνται ότι απέκτησαν τεκμαρτό εισόδημα 3.000 ευρώ το 2012, το οποίο είναι μεν αφορολόγητο, αλλά θα πρέπει να καλυφθεί κατά 25% με αποδείξεις λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών.Αλλιώς, σε κάθε τέτοια περίπτωση ο 18 ετών και άνω νέος φορολογούμενος θα πρέπει να πληρώσει φόρο 10% για το 25% των 3.000 ευρώ που δεν θα έχει καλύψει με αποδείξεις.Αν δηλαδή δεν έχει μεριμνήσει να έχει κρατήσει αποδείξεις συνολικής αξίας 750 ευρώ που του έκοψαν κατά τη διάρκεια του 2012 οι επιτηδευματίες από τους οποίους αγόρασε προϊόντα ή έλαβε υπηρεσίες, τότε το ποσό των 750 ευρώ, το οποίο ισοδυναμεί με το 25% του τεκμαρτού εισοδήματος των 3.000 ευρώ, θα φορολογηθεί με 10% και ο νέος θα κληθεί να πληρώσει 75 ευρώ εφάπαξ για εισοδήματα που δεν απέκτησε.

Read more...

Ανοίγει ο δρόμος για πώληση των ελληνικών νησιών...Κατατέθηκε σχετική τροπολογία στη Βουλή

Για την πώληση των ελληνικών νησιών έχουην γραφεί πολλά στον ελληνικό αλλά και στον ξένο τύπο. Η ...
σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή που επί της ουσίας επιτρέπει την πώληση ελληνικών νησιών, αρκεί να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των υπουργών Εθνικής Αμύνης και Προστασίας του Πολίτη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η τροπολογία κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου που αφορά το Κατάρ.

Read more...

Σκάνδαλο-Αγόραζαν 2 φορές υλικά για τους Ολυμπιακούς

Σκάνδαλο-Αγόραζαν 2 φορές υλικά για τους Ολυμπιακούς

«Στην Ολυμπιάδα του 2004, με έβαλαν να υπογράψω προϋπολογισμό για την αγορά υλικών που τα είχαμε ήδη από χορηγίες», είπε στην εκπομπή των Κώστα Χαρδαβέλλα και Μαίρης Πολλάλη, στον Real fm, o Κώστας Τουρναδίτης, competition manager εκείνη την εποχή, στο άθλημα του πεντάθλου.
Όπως είπε ο κ.  Τουρναδίτης, δεν υπέγραψε τον συγκεκριμένο προυπολογισμό και μετά εξεδιώχθη και ο ίδιος και οι αθλητές που στη συνέχεια προπονούσε.


 http://www.enikos.gr/economy/119214,Skandalo-Agorazan_2_fores_ylika_gia_toys.html

Read more...

Γέμισαν με επικίνδυνα Κινέζικα ιατρικά υλικά τα δημόσια νοσοκομεία...


Σε απόγνωση βρίσκονται γιατροί και εργαζόμενοι καθώς βλέπουν καθημερινά φλεβοκαθετήρες να σπάνε μέσα στις φλέβες των ασθενών, «πεταλούδες» να διαλύονται αλλά και μέσα στα χειρουργεία να κόβονται τα ράμματα την...
ώρα της επέμβασης με αποτέλεσμα να σημειώνονται καθυστερήσεις.

Και αυτό επειδή ακατάλληλο υγειονομικό υλικό από την Κίνα αλλά και Τρίτες χώρες αμφιβόλου ποιότητας ενίοτε και επικίνδυνο, έχει εισβάλει στα δημόσια νοσοκομεία το τελευταίο διάστημα για λόγους οικονομίας καθώς οι προϋπολογισμοί όλων των δημοσίων νοσοκομείων έχουν ψαλιδιστεί κατά 50%.

«Από τα υλικά που έρχονται στα Νοσοκομεία μόνο ένα στα πέντε είναι της προκοπής. Οι φλεβοκαθετήρες σπάνε, οι βαλβίδες ασφαλείας που φέρουν δεν είναι στεγανές και στάζουν πάνω στους ασθενείς, οι οροί λερώνουν τα σεντόνια και τα ρούχα των αρρώστων» τονίζει στο iatropedia, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Παναγιώτης Παντέλης.

Όπως εξηγεί, όταν τοποθετούν αυτά τα υλικά στα χέρια των ασθενών, προκειμένου να γίνεται η έγχυση φαρμάκων και ορών, τις περισσότερες φορές σπάνε και μπλοκάρουν, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να τα αλλάζουν. Τρυπάνε συνέχεια σε άλλες φλέβες τους ασθενείς και τα φάρμακα δεν μπορούν να περάσουν μέσα από τους ορούς. Ίδια είναι η εικόνα και με τις σύριγγες και τις βελόνες οι οποίες είναι κάκιστης ποιότητας καθώς σπάνε τις περισσότερες φορές.
iefimerida.gr


Read more...

Αλαβάνος: «Κομπάρσος» είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ...
Επίθεση σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε το Μέτωπο Ανατροπής και Αλληλεγγύης, ζητώντας «να σταματήσουν τα παραμύθια για σχέδια Μάρσαλ».

Σε... σχετική ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ως κομπάρσο. Είναι γνωστό, όπως και σε άλλα ακόμα πιο σημαντικά θέματα όπως των δανείων και των όρων της τρόικα. Κομπάρσος όμως είναι επίσης όποιος αυτοευνουχίζει τη διαπραγματευτική του θέση μέσα στα ευρωπαϊκά όρια, δίνοντας εκ των προτέρων διαβεβαιώσεις ότι η ρήξη ακόμα και με την Ευρωζώνη είναι «εθνική καταστροφή». Με αυτή την έννοια η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι επίσης πολιτική κομπάρσου».

Το Μέτωπο μιλάει για ένα «ασφυκτικό πλαίσιο άγριας λιτότητας σε κοινοτικό επίπεδο, μέσα στο οποίο θα κινηθεί η Ελλάδα της βαθιάς ύφεσης την επόμενη επταετία», το οποίο είναι «ήδη αποφασισμένο».


Read more...

Ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή Κλειδί για αλλαγή πολιτικής το «λάθος» του ΔΝΤ, λέει ο Φώτης Κουβέλης


Ο Φώτης Κουβέλης
Ο Φώτης Κουβέλης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Η ΔΗΜΑΡ θα συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση, παρά τις αντιρρήσεις της για πλευρές της ασκούμενης πολιτικής, είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλης στην ομιλία του, το πρωί του Σαββάτου, κατά την έναρξη των διήμερων εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής.

«Η προσπάθεια οφείλει να συνεχιστεί. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη για να υπερβούμε την πολύπλευρη κρίση. Προσπάθεια όμως σε ένα νέο ευνοϊκότερο περιβάλλον», σημείωσε.

Χαρακτήρισε, μάλιστα, επιτυχία της τρικομματικής κυβέρνησης ότι απέτρεψε τη χρεοκοπία και την κοινωνική εξαθλίωση. Αυτό, όπως είπε, «μας επιτρέπει να δώσουμε σήμερα από καλύτερες θέσεις τη μάχη της σταθεροποίησης και της συντεταγμένης κοινωνικής προσαρμογής». Πάντως, επέμεινε στο ότι «η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει κανένα πρόσθετο επιβαρυντικό μέτρο».

Η αναγνώριση από το ΔΝΤ του «λάθους» στον «πολλαπλασιαστή» σχετικά με το πρόγραμμα προσαρμογής, σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, διευκολύνει τη χάραξη μιας διαφοροποιημένης διεκδικητικής «γραμμής» από την κυβέρνηση. Κι αυτό με άξονα μια πολιτική που αφ´ενός θα διεκδικεί μια αναθεώρηση των «λανθασμένων» επιλογών, οι οποίες τροφοδότησαν και τροφοδοτούν μια ανεξέλεγκτη ύφεση, χωρίς, αφετέρου, να οδηγείται «σε μια επιπόλαιη και ανεύθυνη αποκήρυξη των δεσμεύσεων της χώρας στο πλαίσιο της δανειακής συμφωνίας».

Πυρά στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Κουβέλης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί γενικευμένη πολιτική αντιπαράθεση στη βάση καταγγελιών και συνθημάτων, ενώ με το αίτημα για εκλογές «φαίνεται να αδιαφορεί για τους κινδύνους ενός νέου εκλογικού κύκλου».

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «η αντιφατικότητα του ΣΥΡΙΖΑ» δεν του επιτρέπει να συμβάλει ουσιαστικά στην αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων. «Η όποια προσπάθεια μετατόπισής του προς δήθεν υπεύθυνες και ρεαλιστικές θέσεις θα συναντά και θα αναμετράται συνεχώς με τις δεσμεύσεις και εξαγγελίες του που ήταν και είναι εμφανώς δημαγωγικές και μη ρεαλιστικές» σημείωσε.

Παράλληλα, μίλησε για δικομματικό παιχνίδι που αναπαράγεται μέσα από την αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με όρους εντυπωσιοθηρικούς.

Επίσης, εξέφρασε τη διαφωνία του με την πολιτική «πυγμής» που ακολουθεί η ΝΔ έναντι των εργαζομένων. Όμως,  η ΔΗΜΑΡ ασκεί την κριτική της και όσον αφορά στο ζήτημα των αντιδράσεων των εργαζομένων. Υπογράμμισε ότι «όλοι - και οι πολιτικές δυνάμεις, αλλά και τα συνδικάτα- οφείλουμε να συναισθανθούμε ότι η περίοδος που διανύουμε είναι ειδική και δεν μπορούν να έχουν ούτε κοινωνική αποδοχή ούτε προοπτική επιτυχίας οι απεργιακές κινητοποιήσεις που δε λαμβάνουν υπόψη τις συνολικές ανάγκες και τις επιπτώσεις που επιφέρουν στη ζωή των υπολοίπων».

Οι προτεραιότητες της ΔΗΜΑΡ

Επιδίωξη του κόμματος του κ. Κουβέλη είναι να αποτελέσει την «επισπεύδουσα δύναμη των μεταρρυθμίσεων» και παράλληλα να παίξει καθοριστικό ρόλο με παρεμβάσεις για να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις από τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Προτεραιότητα για τη ΔΗΜΑΡ είναι οι μεταρρυθμίσεις στο κράτος και την οικονομία, σε συνδυασμό με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής, την εξάλειψη της σπάταλης στις κρατικές δαπάνες και την αντιμετώπιση των εστιών διαφθοράς.

Σχετικά με τις νομοθετικές αλλαγές για την ιθαγένεια, ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι απαγορευτικές διατάξεις, οι οποίες περιστέλλουν ή και εξαφανίζουν το δικαίωμα «θα μας βρουν αντίθετους».

Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τις «πράξεις ρατσιστικής βίας των ακροδεξιών κύκλων, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του Σερντάρ Γιακούμπ, μετανάστη από το Πακιστάν». Κάλεσε την Πολιτεία, τα κόμματα και όλους τους φορείς να ορθώσουν ένα τείχος απέναντι σε κάθε μορφή ρατσιστικής βίας. «Ο ρατσισμός είναι εχθρός της δημοκρατίας», τόνισε.

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης επεσήμανε ότι «το τελευταίο διάστημα έχουμε μια έξαρση των τρομοκρατικών ενεργειών», σημείωσε ότι αυτές στρέφονται εναντίον της κοινωνίας και τραυματίζουν τη δημοκρατική ομαλότητα και η Δημοκρατία πρέπει να τις αποκρούσει αποφασιστικά.

Με το βλέμμα στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι θα αποτελέσει τον πόλο της ανασυγκρότησης του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, η ανασυγκρότηση του χώρου αυτού δεν αφορά κινήσεις κορυφής, αλλά «ένα αστερισμό κινήσεων και προσώπων που θα συσπειρωθούν με βάση τη φυσιογνωμία και το περιεχόμενο του δημοκρατικού σοσιαλισμού».

Στόχος της Αγίου Κωνσταντίνου είναι να δημιουργηθούν προϋποθέσεις «για τη δημιουργία μιας συμμαχίας ευρύτερων δυνάμεων από το χώρο της οικολογίας, της δημοκρατικής αριστεράς και της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας , που θα δράσει από κοινού στα κοινωνικά και πολιτικά μέτωπα».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Προκλητική η ατιμωρησία Έφοδος χρυσαυγιτών στο νοσοκομείο της Τρίπολης μέσα στη νύχτα


Η ομάδα των χρυσαυγιτών εισέβαλε για να εντοπίσει και να εκδιώξει αποκλειστικές νοσοκόμες ή συνοδούς χωρίς τα απαιτούμενα χαρτιά παραμονής και άσκησης επαγγέλματος στους θαλάμους των ασθενών
Η ομάδα των χρυσαυγιτών εισέβαλε για να εντοπίσει και να εκδιώξει αποκλειστικές νοσοκόμες ή συνοδούς χωρίς τα απαιτούμενα χαρτιά παραμονής και άσκησης επαγγέλματος στους θαλάμους των ασθενών   (Φωτογραφία:  Αρχείο ΔΟΛ )


Αθήνα
Σιγήν ιχθύος τηρεί το υπουργείο Υγείας, αλλά και όλες οι Αρχές για το πρωτοφανές περιστατικό που συνέβη στην Τρίπολη τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, όταν μέλη της Χρυσής Αυγής εισέβαλαν στο νοσοκομείο της πόλης, για να ελέγξουν αν υπήρχαν αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες.

Σύμφωνα με Το Βήμα, ο υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος έχει ενημερωθεί για το θέμα, αλλά δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο από την πλευρά του.

Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου η διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου στην Τρίπολη Ελένη Σιουρούνη, ενήμερη για την έφοδο των μελών της Χρυσής Αυγής, έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου μαζί τους.

Ανακοίνωση, με την οποία κατηγορεί τη διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσε την επόμενη ημέρα ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας. Σε αυτήν αναφέρει: «Ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας εκφράζει την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι, όπως φαίνεται από τα πρόσφατα γεγονότα, η διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου δεν ανταποκρίνεται στο θεσμικό της ρόλο. Η κοινή συνέντευξη τύπου της κ. Σιουρούνη με τοπικό εκπρόσωπο κόμματος εγείρει ερωτηματικά, όχι βεβαίως για το γεγονός καθ’ αυτό (της κοινής συνέντευξης), όσο για το αντικείμενο της 'συνεργασίας' των δύο πλευρών.

» Είναι αυτονόητο ότι το θέμα των αποκλειστικών νοσοκόμων πρέπει να αντιμετωπιστεί από την πολιτεία, ιδία δε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου. Με τρόπο όμως θεσμικό και νομικά αποδεκτό. Παρακολουθώντας την εν λόγω συνέντευξη, αυτό που αντιλαμβάνεται ο μέσος και ψύχραιμος πολίτης, είναι μια ομολογία αποτυχίας της παρούσας διοίκησης του Νοσοκομείου. Η οποία ψάχνει εξωθεσμικούς «βοηθούς» εκπλήρωσης των καθηκόντων της και επιβραβεύει δημόσια την αυτοδικία, σε μια περίοδο, κατά την οποία ο δημόσιος λόγος, εκφερόμενος από τους δημόσιους αξιωματούχους, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.

Η έφοδος των μελών της Χρυσής Αυγής στο νοσοκομείο έγινε τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου. Η ομάδα των 30-35 ατόμων εισέβαλε με σκοπό να εντοπίσει και να εκδιώξει αποκλειστικές νοσοκόμες ή συνοδούς χωρίς τα απαιτούμενα χαρτιά παραμονής και άσκησης επαγγέλματος στους θαλάμους των ασθενών. Η κίνηση αυτή, όπως δήλωσαν, έγινε ύστερα από καταγγελίες μελών του σωματείου αποκλειστικών νοσοκόμων.

Κατά την έφοδό τους, καθώς ζητούσαν να μάθουν την εθνικότητα όσων ήταν στους θαλάμους, ζητούσαν αποδεικτικά χαρτιά από αλλοδαπούς. Τελικά έδιωξαν διά της βίας τέσσερα άτομα που δεν είχαν ή δεν έδειξαν τα χαρτιά τους.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...