Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Μαχαίρι στα εφάπαξ που δεν “βγαίνουν” από εισφορές

Ελλάς το μεγαλείο σου…



 
 
Μετά τις εκλογές βαρύς αναμένεται να πέσει ο πέλεκυς και στο εφάπαξ με δεδομένη τη δέσμευση του μνημονίου για προώθηση σχετικής ρύθμισης τον Ιούνιο .

Με την ένδειξη εξαιρετικά επείγον από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων ζητήθηκε αυτές τις μέρες για δεύτερη φορά να εντοπιστούν τα εφάπαξ που δεν είναι εναρμονισμένα με τις εισφορές που καταβλήθηκαν . Πιο κοφτερό θα είναι το μαχαίρι στα διπλά εφάπαξ που ακόμα (!) εισπράττουν οι υπάλληλοι της Βουλής και του Υπουργείου Εσωτερικών , από το «χρεωκοπημένο» ταμείο πρόνοιας αλλά και από ειδικούς λογαριασμούς που έχουν συστήσει .

Οι μειώσεις θα κυμανθούν από 10% έως 30% ανάλογα με τα στοιχεία οικονομικά , δημογραφικά και στατιστικά που θα αποστείλει κάθε ταμείο στο Υπουργείο Εργασίας . Οι νέες αναλογιστικές μελέτες που εκπονήθηκαν δείχνουν δραματικά ελλείμματα ενώ οι προηγούμενες πριν από το κούρεμα των ομολόγων είχαν δείξει ότι τα ταμεία, μπορούν σε βάθος χρόνου να καλύψουν μόνο το 60% των παροχών .

Το υπόλοιπο 40% θα πρέπει να περικοπεί .

Οξύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων . Σήμερα εκκαθαρίζονται ακόμα αιτήσεις του 2009 και στην ουρά αναμένουν 50.000 υπάλληλοι. Σύμφωνα με τους υπαλλήλους όταν θα έρθει η σειρά των 100.000 αιτήσεων των εκπαιδευτικών που υποβλήθηκαν μαζικά τον Αύγουστο του 2010 υπό το φόβο του ασφαλιστικού , το σύστημα θα «μπουκώσει» ξανά και η αναμονή θα ξεπεράσει τα 7 χρόνια .

Ήδη 560 άτομα από τα 50.000 που βρίσκονται στην ουρά, απεβίωσαν περιμένοντας το εφάπαξ, κάτι που σημαίνει ότι πάνω από ένας στους εκατό απόμαχους της εργασίας δεν το λαμβάνουν ποτέ.

Το έλλειμμα φτάνει τα 3 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα το ταμείο μπορεί να καλύψει μόλις το 15% των σημερινών παροχών... Σε δύσκολη θέση, αναμένεται να βρεθούν και οι ασφαλισμένοι του κλάδου πρόνοιας των ιερέων, καθώς παρουσιάζει αναλογιστικό έλλειμμα 59%.

Οι αποχωρήσαντες δημόσιοι υπάλληλοι ήδη έχουν υποστεί μείωση 20% του εφάπαξ ενώ στους εν ενεργεία έχει υποβληθεί αύξηση της εισφοράς υπέρ του ταμείου . Το υπουργείο εργασίας εξετάζει νέα μείωση του εφάπαξ σε συνδυασμό με νέα επιβολή εισφοράς στους εν ενεργεία 1% . Για λόγους δικαιοσύνης , το Υπουργείο θα βάλει και πάλι στο στόχαστρο παλαιότερες γενιές συνταξιούχων που πήραν έως το Δεκέμβριο του 2009 , το εφάπαξ τους από το ταμείο πρόνοιας χωρίς απώλειες .

Πιθανόν να αυξήσει την εισφορά τύπου ΛΑΦΚΑ που παρακρατείται από τις συντάξεις τους ..Μία ακόμα εναλλακτική λύση που εξετάζεται σε συνεννόηση με τις τράπεζες και κυρίως με το Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων είναι ο συμψηφισμός του εφάπαξ με τις οφειλές των δανειοληπτών ώστε να ενισχυθεί ή ρευστότητα του ταμείου . Οι δικαιούχοι εφάπαξ που είναι συγχρόνως και δανειολήπτες δεν ξεπερνούν τα 5.500 άτομα.

Μεγάλες αναμένονται οι περικοπές και στους κλάδους πρόνοιας των σωμάτων ασφαλείας καθώς το αναλογιστικό έλλειμμα στον κλάδο των αστυνομικών είναι της τάξης του 9% και σκαρφαλώνει στο 19%, για τον κλάδο των ασφαλισμένων στην πρώην αστυνομία πόλεων.

Μείωση κοντά στο 30% του εφάπαξ δείχνει η αναλογιστική μελέτη για τους εργαζόμενους του ΟΤΕ ,20% για τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ , 20% για τους υπαλλήλους της Εθνικής τράπεζας και 6% για τους ασφαλισμένους στην πρώην Ιονική - Λαϊκή βάσει του αναλογιστικού ελλείμματος που εμφανίζουν τα ταμεία τους.

Στο συρτάρι του υπουργείου Εργασίας βρίσκονται μελέτες για τους κλάδους πρόνοιας του ΤΑΠΙΤ, όπως για αυτό των εργαζόμενων στις φαρμακευτικές εταιρείες, με αναλογιστικό έλλειμμα που αντιστοιχεί σε μείωση του εφάπαξ κατά 55%, ή κατά 38% για τον κλάδο πρόνοιας των εργαζόμενων στα εμπορικά καταστήματα.
Πιο εύρωστα εμφανίζονται τα ταμεία πρόνοιας των εργοληπτών μηχανικών δημοσίων έργων, αφού οι κλάδοι πρόνοιας του ΕΤΑΑ, δείχνουν αναλογιστικό έλλειμμα 4% για τους εργολήπτες και -11% για τους μηχανικούς.protothema.gr

Read more...

Όταν το "εγώ" σου, σε εμποδίζει να καταλάβεις ότι με ένα απλό "συγνώμη"... ΔΕΝ θα τα ξεχάσουμε όλα...



Read more...

Συνέντευξη Τύπου Προέδρου ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκας Τ. Κατσέλη- Παρουσίαση ψηφοδελτίου Επικρατείας

Η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκα Τ. Κατσέλη θα παρουσιάσει αύριο Τρίτη 24 Απριλίου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τον συνδυασμό Επικρατείας του κόμματος.
Η παρουσίαση του συνδυασμού και των υποψηφίων θα γίνει στα κεντρικά γραφεία του κόμματος (Πανεπιστημίου 39, στοά Πεσμαζόγλου 6ος όροφος, αίθουσα Τύπου) στις 12.30μ.μ.

Read more...

Μετά από αυτές τις παπαριές… “Την γαμ@#$ ή δεν την γαμ@#$ κ. πρόεδρε;”


Να γιατί ζητάει την ψήφο των Σαλονικιών…
Η κρίση την έκανε να περιορίσει τις “σπατάλες”… δεν νοιώθει "ασφάλεια"… ο κόσμος δεν...
 χαμογελάει…
Πάλι καλά που δεν μας είπε ότι μειώθηκε ο μισθός της, απολύθηκε, δεν έχει να φάει και πάει μ΄'ερα παρά μέρα για clamping...
Να τι νοιώθει σήμερα η εθνοπατέρας που αποφάσισε, ψήφισε, στήριξε και στηρίζει τους δωσίλογους…
 

Read more...

Μαρία Κυριακοπούλου: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ- Πρόταση εθνικής αξιοπρέπειας

Η ίδρυση της «Κοινωνικής Συμφωνία» προέκυψε ως ανάγκη έκφρασης και αντίστασης της κοινωνίας απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν την χώρα σε βαθειά ύφεση και σε διεύρυνση της φτώχειας.
Η «Κοινωνική Συμφωνία» είναι η απάντηση για μια αξιόπιστη λύση εξόδου από την κρίση, καθώς διαθέτει την πίστη και την ικανότητα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του ελληνικού λαού που πλήττονται με πρωτόγνωρη αγριότητα από τις δυνάμεις που επιχειρούν να επιβάλλουν ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές μέσω του μνημονίου.
Είναι μια προοδευτική δύναμη διότι στηρίζεται στο αξίωμα ότι η Δημοκρατία και η κοινωνία είναι υπεράνω των αγορών. Θέτει στο επίκεντρο την προστασία του εθνικού και δημόσιου συμφέροντος και προάγει την έξοδο της χώρας από τα δεσμά της ύφεσης και του μνημονίου, μέσα από την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την δημιουργία θέσεων εργασίας, την κοινωνική δικαιοσύνη, την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.
Η πρόταση της «Κοινωνικής Συμφωνίας» είναι πάνω απ΄ όλα μια πολιτική εθνικής αξιοπρέπειας, γιατί προτάσσει ως λύση την ανασυγκρότηση της χώρας με τις δικές της δυνάμεις.

Read more...

Έκρηξη ατομικών συμβάσεων, με μείωση μισθών μέχρι 30%, σε ενάμιση μήνα

Μετ' εμποδίων οι κλαδικές


  (Φωτογραφία:  Αρχείο ΔΟΛ )


Αθήνα
Κατακόρυφη αύξηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας -με μειώσεις μισθών μέχρι και 30%- καταγράφουν τα στοιχεία του ΣΕΠΕ για την αγορά εργασίας σε διάστημα ενάμιση μήνα, σκιαγραφώντας ένα τοπίο ευρείας απορρύθμισης στο οποίο οι διαπραγματεύσεις για νέες κλαδικές συμβάσεις γίνονται μετά τεράστιων εμποδίων. Σημαντική και η αύξηση στον αριθμό των επιχειρησιακών συμβάσεων, με εξίσου μεγάλη μείωση αποδοχών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) μέσα σε ενάμιση μήνα έχουν υπογραφεί 33.133 ατομικές συμβάσεις σε 7.825 επιχειρήσεις. Η μείωση μισθών που τις συνοδεύει είναι της τάξης του 22% -σε ορισμένες περιοχές της χώρας φτάνει το 28%, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά και το 50%.
Όσον αφορά τις επιχειρησιακές συμβάσεις, από τις 14 Φεβρουαρίου, έχουν υπογραφεί 171 επιχειρησιακές συμβάσεις σε όλη τη χώρα, οι οποίες αφορούν 4.533 εργαζομένους. Συγκριτικά, την περίοδο Οκτωβρίου 2011- Φεβρουαρίου 2012 είχαν υπογραφεί 65 επιχειρησιακές συμβάσεις. Η μέση μείωση μισθών μέσω των επιχειρησιακών συμβάσεων κυμαίνεται από 22,35%, έως και 40%.
Σε όσες περιπτώσεις έχει λήξει η κλαδική σύμβαση εργασίας, η «διορία» που έχουν εργοδότες και εργαζόμενοι για την υπογραφή νέας λήγει στις 14 Μαΐου.
Συνδικαλιστικά στελέχη υποστηρίζουν, ότι οι εργοδότες εμφανίζονται απρόθυμοι να δεχθούν την υπογραφή νέων κλαδικών συμβάσεων.
Στον κλάδο του Εμπορίου, στον οποίο απασχολούνται περισσότεροι από 700.000 εργαζόμενοι και ενώ η διαπραγμάτευση για την υπογραφή μιας ενιαίας εθνικής κλαδικής σύμβασης ήταν σε εξέλιξη, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), προχώρησε στην καταγγελία της συλλογικής σύμβασης εργασίας του Εμπορίου, η οποία είχε υπογραφεί πριν τέσσερις μήνες και έληγε στις 14 Φεβρουαρίου του 2013.
Όπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θάνο Βασιλόπουλο, τα πολυκαταστήματα «προχωρούν ήδη στη σύναψη ατομικών συμβάσεων με μικρότερες αμοιβές και μετατροπή των όρων εργασίας». Το ίδιο συμβαίνει, σύμφωνα με τον ίδιο, σε όλο το εμπόριο, ακόμη και στα μικρομάγαζα.
Παράλληλα, στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, οι ξενοδόχοι, κατήγγειλαν την κλαδική σύμβαση επικαλούμενοι την αλλαγή των συνθηκών στην αγορά και τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.
Στελέχη της Επιθεώρησης Εργασίας εκτιμούν πάντως, ότι αν εργαζόμενοι και εργοδότες δεν μπορέσουν να καταλήξουν στην υπογραφή κλαδικών συμβάσεων μέσα στα συγκεκριμένα χρονικά όρια τότε, ως τον Ιούνιο, το 80% της αγοράς εργασίας θα βρεθεί χωρίς κλαδικές συμβάσεις.
Στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα με τον νέο νόμο, σώζεται μόνο ο βασικός και τέσσερα επιδόματα, με αποτέλεσμα μείωση των σημερινών αμοιβών από 15% έως 20%.
Σε άλλη περίπτωση, ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων με αποδοχές που μπορούν να φθάσουν στα όρια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, δηλαδή να μειωθούν έως και 40%.
Σύμφωνα πάντως με τις προβλέψεις του δεύτερου μνημονίου, τον ερχόμενο Ιούλιο, κυβέρνηση και κοινωνικοί εταίροι είναι υποχρεωμένοι να προσδιορίσουν εκ νέου, τον ελάχιστο μισθό συμφωνώντας νέες μειώσεις.
Παράλληλα, θα πρέπει να επανεξετασθούν, τα κριτήρια χορήγησης τόσο του επιδόματος ανεργίας όσο και κοινωνικών επιδομάτων και παροχών (όπως τα στεγαστικά προγράμματα), ενώ ορισμένα επιδόματα κοινωνικού χαρακτήρα, θα καταργηθούν.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Σκληρή σύγκρουση ΝΔ - Ανεξάρτητων Ελλήνων

Δηλώσεις Μιχελάκη - Καμμένου



 
 
Σκληρή επίθεση στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή σημερινές του δηλώσεις ότι  “με βάση τη νέα δανειακή σύμβαση οι δανειστές μπορούν να κατάσχουν καράβια που έχουν ελληνική σημαία”. 

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης αναφέρει: «Δεν είναι μόνον ο λαϊκισμός, η επιπολαιότητα και η ανευθυνότητα. Είναι, προπάντων, η άγνοια και η συνωμοσιολογική φαντασίωση, που καθιστούν τον κ. Καμμένο εξαιρετικά επικίνδυνο για την Πατρίδα μας.  Δεν ξέρουμε εάν στόχος του είναι να τρομοκρατήσει και να διώξει από το νηολόγιο της χώρας, ελληνόκτητα και ξένα πλοία, εάν επιχειρεί να εξαπατήσει τους Έλληνες ή εάν επιδιώκει και τα δύο. Σε κάθε περίπτωση διαπράττει έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας.  Αποδεικνύοντας, ταυτόχρονα, την επικινδυνότητα της άγνοιας και της ανευθυνότητας».    

Εξίσου σκληρή ήταν και η απάντηση του κ. Πάνου Καμμένου: "Το ότι ο Μιχελάκης είναι πολύ καλός στον καλλιτεχνικό τομέα και αποτυχημένος στις επιχειρήσεις λάσπης είναι γνωστό. Πρέπει όμως να τους συστήσω όταν αναφέρεται στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ να είναι πιο προσεκτικός .Με την δήλωση του δείχνει πόσο είναι άσχετος με την πολιτική,την ιστορία, το δίκαιο.

Το αγγλικό δίκαιο έχει εφαρμοστεί στην Ελλάδα με κατάσχεση πλοίων. Την υπόθεση “Πατσίφικο” την ανέφερε πρώτος ο Π. Παυλόπουλος. 

Είναι άλλο να είσαι γελωτοποιός εφοπλιστών και υπάλληλος του Τόμσεν και άλλο εκπρόσωπος τύπου κόμματος”.

Read more...

Προεκλογική παρέμβαση φέρεται να έχει αποφασίσει ο Κ.Καραμανλής

Στήριξη σε Σαμαρά και ΝΔ


Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής στο ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπου είχαν και μια σύντομη συνομιλία
Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής στο ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπου είχαν και μια σύντομη συνομιλία   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Μήνυμα ότι η κεντροδεξιά παράταξη εκφράζεται από τη ΝΔ και πρέπει να στηριχθεί στις εκλογές της 6ης Μαΐου, αναμένεται να στείλει με δημόσια δήλωσή του ο Κώστας Καραμανλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, ο κ. Καραμανλής έχει αποφασίσει να στηρίξει τον κ. Σαμαρά και τη ΝΔ με δημόσια δήλωσή του, η οποία θα γίνει τις επόμενες ημέρες και όχι την ημέρα των εκλογών.

Την Κυριακή το μεσημέρι στο Ζάππειο, ο τέως πρωθυπουργός είχε θερμό εναγκαλισμό με τον κ. Σαμαρά, τόσο πριν όσο και μετά την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ.

Το κλίμα μεταξύ των δυο ανδρών ήταν πολύ θετικό και το πρωί της Δευτέρας, στο ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, στη Φιλοθέη, όπου είχαν και μια σύντομη συνομιλία, παρουσία και του Ευ.Μεϊμαράκη.

* Σαρκαστικό ήταν το σχόλιο του προέδρου του ΛΑΟΣ όταν ρωτήθηκε τη Δευτέρα για το θερμό εναγκαλισμό Σαμαρά - Καραμανλή. «Μου θυμίζει τα φιλιά που μου έδινε ο Βορίδης την προηγουμένη, πριν φύγει» είπε ο Γιώργος Καραζαφέρης.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Γιώργος Κασσάρας: «Είχαμε το σθένος να πούμε όχι, σε μείζονα ζητήματα»

Συνέντευξη στη Μαρία Χονδρογιάννη
«Η χώρα έχει ανάγκη από πολιτικούς που όταν χρειάζεται μπορούν να αντέξουν στις πιέσεις και στους εκβιασμούς και να διαπραγματευτούν ισότιμα με θάρρος, συνέπεια και χωρίς φόβο».
Αυτό δηλώνει στη «δ», ο υποψήφιος βουλευτής με την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ κ. Γιώργος Κασσάρας.
«Ζητάμε την ψήφο των πολιτών, για να μπορέσει το κόμμα μας να δράσει ως καταλύτης στην ανασύνταξη των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού και ενός νέου προοδευτικού κυβερνητικού συνασπισμού», τονίζει ο κ. Κασσάρας.
Ομιλώντας για τη δική του υποψηφιότητα υπογραμμίζει ότι οι πολίτες θα πρέπει να τον επιλέξουν με την ψήφο τους, γιατί είχε το σθένος και απέδειξε, ότι μπορεί να αντισταθεί και να πει όχι σε μείζονα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το μέλλον του λαού και της χώρας.
Ερωτηθείς αν η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ θα συνεργαστεί με άλλα κόμματα απάντησε:
«Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ θα συνεργαστεί, με τις προοδευτικές δυνάμεις που πιστεύουν στην ισχυρή διαπραγμάτευση στην Ευρώπη, χωρίς φοβικά σύνδρομα και στην εφαρμογή ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης και εξόδου από την κρίση και όχι στην εφαρμογή του μονόδρομου της λιτότητας».
Η συνέντευξη του υποψήφιου βουλευτή της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ κ. Γιώργου Κασσάρα, αναλυτικά
1.      Εξελίσσεται σε καλό κλίμα η προεκλογική περίοδος ή υπάρχουν φαινόμενα που έχουν αρχίσει να σας ανησυχούν ;
Προς το παρόν, εγώ τουλάχιστον, δεν έχω διαπιστώσει κάποιο ανησυχητικό φαινόμενο. Όλα εξελίσσονται ομαλά και έτσι εύχομαι να κυλήσουν ως το τέλος. Εξάλλου οι εκλογές ήταν ζητούμενο όλων, αν εξαιρέσει κανείς την τρόικα και  είναι επόμενο να θέλουν όλοι την ομαλή διεξαγωγή τους.
2.      Επαρκεί ο χρόνος μέχρι τις εκλογές για να φθάσει παντού το πρόγραμμα της Κοινωνικής Συμφωνίας και να γίνει κατανοητό από τους πολίτες ;
Ο προεκλογικός χρόνος είναι πολύ μικρός και δεν επαρκεί ούτε για την προβολή και εμπέδωση του προγράμματος μας,  αλλά ούτε καλά – καλά για την προβολή των υποψηφίων μας. Δεδομένου ότι είμαστε νέο κόμμα, χρειαζόμαστε πολλαπλάσιο χρόνο,  που δεν τον έχουμε. Και δεν φθάνει που δεν έχουμε τον χρόνο έχουμε και τους αποκλεισμούς από τις εταιρείες των δημοσκοπήσεων. Παρ’ όλα αυτά όμως είμαι αισιόδοξος ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε και θα πάμε καλά.
3.      Θα πραγματοποιηθεί από στέλεχος του κόμματος σας ανοικτή πολιτική συγκέντρωση  στη Ρόδο ή σε άλλα νησιά και πόσο ριψοκίνδυνο είναι αυτό στη στιγμή που οι πολίτες δηλώνουν αγανακτισμένοι με όσα έγιναν ;
Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε προγραμματίσει κάτι. Σε κάθε περίπτωση όμως πιστεύω ότι οι πολίτες έχουν λαμπρή ευκαιρία να δείξουν τα όποια συναισθήματα τους, με την ψήφο τους. Οι ύβρεις και η βία δεν επιλύουν τα  προβλήματα, αντιθέτως μάλιστα δημιουργούν καινούργια..
4.  Γιατί θα πρέπει οι πολίτες να επιλέξουν με την ψήφο τους την Κοινωνική Συμφωνία;
Οι πολίτες έχουν δύο βασικούς και πολύ ουσιαστικούς λόγους για να ψηφίσουν ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ. Ο πρώτος είναι το πρόγραμμα και η δέσμευσή μας για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής εξόδου από την κρίση. Πολιτικής ανάπτυξης και όχι λιτότητας. Ζητάμε την στήριξη του λαού για να υπάρξει μια δυνατή φωνή αντίστασης μέσα στη Βουλή, ενάντια στο μονόδρομο της ύφεσης και της φτώχειας και στη νέα επιδρομή που έρχεται σε μισθούς και συντάξεις.
Ο δεύτερος λόγος και ίσως πιο σημαντικός, που ζητάμε την ψήφο των πολιτών,  είναι για να μπορέσει  το κόμμα μας να δράσει ως καταλύτης στην ανασύνταξη των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού και ενός νέου προοδευτικού κυβερνητικού συνασπισμού.
5.       Για ποιους λόγους θα πρέπει οι πολίτες να σας  ψηφίσουν καθώς έχουν ήδη στο μυαλό τους το γεγονός ότι δεν δεχθήκατε να ψηφίσετε το νέο μνημόνιο;
Μα ακριβώς για αυτό πρέπει να μας ψηφίσουν. Γιατί είχαμε το σθένος και αποδείξαμε ότι μπορούμε να αντισταθούμε και να πούμε όχι σε μείζονα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το μέλλον του λαού και της χώρας. Η χώρα  έχει ανάγκη από πολιτικούς που όταν χρειάζεται μπορούν να αντέξουν στις πιέσεις και στους εκβιασμούς και να διαπραγματευτούν ισότιμα με θάρρος, συνέπεια και χωρίς φόβο.
6.      Δόθηκε από την κυβέρνηση του κ Γ.  Παπανδρέου και του κ. Παπαδήμου η δέουσα προσοχή στα  Δωδεκάνησα ; Εφαρμόστηκαν στην ουσία οι περίφημες νησιωτικές πολιτικές;
Πραγματικά λυπάμαι  πολύ κ. Χονδρογιάννη, γιατί νομίζω  ότι όχι μόνον δεν δόθηκε η δέουσα προσοχή στα νησιά μας, από τις κυβερνήσεις τις οποίες και εγώ στήριξα, αλλά και γιατί σε κάποια ζητήματα, όπως το μείζον πρόβλημα της υγείας,   πήγαμε προς τα πίσω.  Και είναι το θέμα που πάλεψα και εγώ πολύ και που η μη επίλυσή του ήταν ένας από τους λόγους που διέρρηξα τη σχέση μου με το ΠΑΣΟΚ.  Βέβαια επικαλούνταν πάντοτε την οικονομική κρίση, όμως πολλά πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν, χωρίς ιδιαίτερο κόστος και δεν έγιναν. Από εκεί και πέρα, για τα υπόλοιπα  δεν είμαι εγώ εκείνος που θα μηδενίσω  τα πάντα, αλλά  είμαι βέβαιος ότι αν στην κυβέρνηση λειτουργούσε ένας κοινός νους, θα έκανε πάρα πολλά πράγματα και το ισοζύγιο σήμερα για τα νησιά και τους νησιώτες δεν θα ήταν αρνητικό.
7.      Θεωρείτε πως ο νομός μας θα πρέπει να αποτελέσει την 14η Περιφέρεια της χώρας και γιατί;
 Βεβαίως είναι θέση μου και έχω επιχειρηματολογήσει γι’ αυτό στα αρμόδια   όργανα.
Με την αντικατάσταση  της Νομαρχίας  από την Περιφέρεια, ξεδιπλώθηκαν σε όλο τους το μεγαλείο τα προβλήματα που δημιουργούνται από την ένωση δύο γεωγραφικών   νησιωτικών  ενοτήτων με λειψή   συγκοινωνιακή σύνδεση και την διχοτόμηση των υπηρεσιών. Νομίζω ότι όχι μόνον τα Δωδεκάνησα αλλά και οι Κυκλάδες, δεν εξυπηρετούνται από την ενιαία Περιφέρεια. Μετά τις εκλογές πρέπει να ενώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να πείσουμε  για τον ορθολογικό τρόπο οργάνωσης του κράτους στα νησιά μας.  Δυστυχώς και παρόλο που ο Καλλικράτης έγινε από νησιώτη Υπουργό, δεν εξυπηρετεί την νησιωτικότητα.
8.      Το θέμα των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ δεν φαίνεται να  έχει κλείσει οριστικά. Τι θα πρέπει να γίνει μετά τις εκλογές για το θέμα αυτό;
Πρέπει όλοι οι φορείς και οι βουλευτές του νομού να είναι σε εγρήγορση, γιατί ανεξάρτητα από ποιο κόμμα θα σχηματίσει κυβέρνηση, υπάρχει ο κίνδυνος κατάργησης των μειωμένων συντελεστών,  μιας και στο μνημόνιο ΙΙ εμπεριέχεται διάταξη που προβλέπει κατάργηση  προνομιακών φορολογικών καθεστώτων.
9.      Είναι δυνατό για κάποιο κόμμα να πετύχει την αυτοδυναμία στις εκλογές; Με ποιο κόμμα θα συνεργαστεί η Κοινωνική Συμφωνία;
Η  κατάσταση είναι ρευστή και δεν μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς προβλέψεις.  Όπως όμως εξελίσσονται τα πράγματα, φαίνεται ότι παρόλο που επιδοτείται γενναιόδωρα με 50 έδρες το πρώτο κόμμα, δεν θα επιτευχθεί η πολυπόθητη από κάποιους αυτοδυναμία.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ  θα συνεργαστεί με τις προοδευτικές δυνάμεις που πιστεύουν στην ισχυρή διαπραγμάτευση στην Ευρώπη, χωρίς φοβικά σύνδρομα  και στην εφαρμογή ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης και εξόδου από την κρίση και όχι στην εφαρμογή του μονόδρομου της λιτότητας.
10.  Πολλά ακούστηκαν μετά τις ανακοινώσεις που έκανε ο κ Δημαράς για την συνεργασία με την  Κοινωνική Συμφωνία . Τι συνέβη τελικά ;
Στη Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος  στην οποία και  συμμετέχω, δεν έφθασε τέτοιο θέμα για συζήτηση. Οπότε δεν γνωρίζω κάτι σχετικό.

Read more...

Ο Βενιζέλος... έσπασε την παρθενιά του χρέους...



Φοβερό. Έμειναν κάγκελο η Χούκλη με τον Λιαρέλλη. Τους είπε πως... τον Ιούλιο, που έγινε υπουργός Οικονομικών, η κυβέρνηση κατάφερε " να σπάσει την παρθενιά για την μείωση του χρέους ".
Μέχρι τότε δεν υπήρχε τίποτα σχετικό στον ορίζοντα, ενώ ο Τρισέ ήταν αντίθετος μ' αυτή την ιδέα, είπε. Και χαρακτήρισε επιτυχία την απόφαση της 21ης Ιουλίου, με την οποία έγινε αποδεκτή η ιδέα της μείωσης του χρέους...


Read more...

Μπλεγμένη σε βιομηχανία παράνομων ταριχεύσεων το πουλέν της Ντόρας στη Λάρισα...



petraskandalou.blogspot.com
Πέτρος Κουσουλός

Σε υπόθεση παράνομων ταριχεύσεων η οποία –διερευνάται- ως παρακλάδι του τεράστιου οικονομικού σκανδάλου των νεκροτομείων της επικράτειας που είχε αποκαλυφθεί πριν από λίγους μήνες, εμπλέκεται η υποψήφια με το κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο Νομό Λάρισας, κυρία ...
Ρουμπίνη Λεονταρή.
Το θέμα που προκύπτει από την παρουσία της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας (η οποία παλαιότερα είχε πολιτευτεί και με το ΛΑ.Ο.Σ.) στα ψηφοδέλτια της ΔΗΣΥ είναι και ηθικό και ουσιαστικό.

Τα δε στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση της zougla.gr και απασχολούν επί χρόνια τις εισαγγελικές και δικαστικές Αρχές καθώς και το υπουργείο Δικαιοσύνης, αποκαλύπτουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας στην οποία όπως καταγγέλλεται έχει στηθεί -εδώ και χρόνια- «βιομηχανία παράνομων ταριχεύσεων» και έκδοσης ψευδών πιστοποιητικών…

Είναι ενδεικτικό ότι η κυρία Λεονταρή είχε τεθεί σε προσωρινή αργία, με απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ επέστρεψε στη θέση της μετά από προσφυγή στα Διοικητικά Δικαστήρια Λάρισας.
Πέντε παραπομπές!

Την ίδια στιγμή η υποψήφια της ΔΗ.ΣΥ. έχει ανοικτές «παρτίδες» με την ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς παραπέμπεται στο Πενταμελές Εφετείο Λάρισας για νόθευση και υπεξαγωγή εγγράφων καθώς και για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία μάρτυρα. Πρόκειται για δυο υποθέσεις για τις οποίες ενώ η πολιτευτής είχε αθωωθεί Πρωτόδικα, θα κληθεί να καθίσει -εκ νέου- στο εδώλιο του κατηγορουμένου κατόπιν εφέσεως που ασκήθηκε από τις εισαγγελικές Αρχές.

Παράλληλα έχει άλλες τρεις άλλες παραπομπές στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας. Μια εξ’ αυτών, μάλιστα, έχει προκληθεί κατόπιν μηνύσεως που της έχει υποβάλλει πολύ γνωστός δικηγόρος της Περιφέρειας. Αντικείμενο της μήνυσης είναι οι «ψευδείς» βεβαιώσεις που κατηγορείται ότι εξέδωσε η ιατροδικαστής σχετικά με θάνατο συγγενών του δικηγόρου.

Το «αστείο», δε, της υπόθεσης είναι ότι ο μηνυτής της κυρίας Λεονταρή είναι συνυποψήφιός της στα ψηφοδέλτια της ΔΗ.ΣΥ., ενώ η δίκη έχει οριστεί να γίνει ένα μήνα μετά τις εκλογές της 6ης Μαϊου.

Την ίδια στιγμή, βάσει προγενέστερων καταγγελιών που είχαν δημοσιευθεί στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι εισαγγελικές Αρχές του Βόλου και της Λάρισας διενεργούν ποινικές προκαταρκτικές εξετάσεις με αντικείμενο:
Α) μη σύννομες και σκανδαλώδεις ταριχεύσεις στο Νεκροτομείο Βόλου καθώς και

Β) τις ημέρες και τα έργα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας και συγκεκριμένα τον ακριβή ρόλο της πολιτευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Ενήμεροι, όμως για την υπόθεση, είναι τόσο η εισαγγελία του Αρείου Πάγου καθώς και ο Οικονομικός Εισαγγελέας, κ. Γρηγόρης Πεπόνης, ο οποίος έχει λάβει ενυπόγραφες αναφορές-καταγγελίες που αποκαλύπτουν το μέγεθος του «σκανδάλου» το οποίο όζει και από φορολογικού τύπου αδικήματα.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον, το οποίο προφανώς διέλαθε της προσοχής των επικεφαλής του καταρτισμού των ψηφοδελτίων της ΔΗ.ΣΥ., παρουσιάζει το γεγονός ότι η πολιτευτής εμφανίζεται σε δύο περιπτώσεις να υπογράφει ταριχεύσεις στις οποίες δεν ήταν παρούσα (!), καθώς και η απίστευτη «αμέλειά» (;) της να εντάξει ζωντανούς ανθρώπους (πρόκειται για δυο νεκροτόμους) σε λίστα νεκρών που απέστειλε στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μάλιστα τα αποτελέσματα του ελέγχου των αιμάτων των… ζωντανών-νεκρών ενσωματώθηκαν στη διεξαγόμενη επιδημιολογική έρευνα που είχε διαταχθεί για τον ιό Κοξάκι Β3!

Πως στήθηκε η «μπίζνα» και η ταρίφα των 200 ευρώ
Από το υλικό των σχετικών δικογραφιών και κυρίως τις καταθέσεις των μαρτύρων προκύπτει ο τρόπος με τον οποίο στήθηκε το «κόλπο» των ταριχεύσεων το οποίο απέφερε αρκετά χρήματα στις τσέπες ορισμένων από την άποψη ότι η ταρίφα για κάθε ταρίχευση κυμαινόταν από 150 έως και 200 ευρώ!

Σύμφωνα με την κατάθεση του γενικού γραμματέα του Σωματείου Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Θεσσαλίας- Δυτικής Μακεδονία και Ηπέιρου, κ. Νικόλαου Αγγελέτου, στις 3 Ιουνίου του 2010 τους κοινοποιήθηκε έγγραφο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας υπογεγραμμένο από την κυρία Λεονταρή το οποίο έφερνε τα πάνω-κάτω στο θέμα των ταριχεύσεων.

Συγκεκριμένα, γνωστοποιούσε, ότι έπρεπε να πραγματοποιείται ταρίχευση για κάθε πτώμα το οποίο θα διακομιζόταν από τον Βόλο στα νησιά των Σποράδων!
Μέχρι εκείνη τη στιγμή, όπως καταθέτει ο μάρτυρας, «δεν ήταν υποχρεωτική η ταρίχευση εφόσον το ιατρικό πιστοποιητικό θανάτου αναφερόταν ότι ο θανών δεν έπασχε από μολυσματική νόσο ώστε να δύναται να μεταφερθεί, όπως και γίνεται σε πολλές περιπτώσεις από ότι γνωρίζω εκτός Θεσσαλίας και σε όλη την ελληνική επικράτεια».
Υπέγραφε δια… αποστάσεως!

Εντυπωσιακότερο όλων όμως είναι τα στοιχεία τα οποία προέκυψαν από την κατάθεση του μάρτυρα σχετικά με τις ταριχεύσεις που υπογράφει η πολιτευτής της ΔΗ.ΣΥ. στις 6 και 18 Απριλίου του 2011. Και οι δυο εμφανίζονται να έχουν πραγματοποιηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και είναι επικυρωμένες από την κυρία Λεονταρή.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον μάρτυρα, η «υπογράφουσα ιατροδικαστής δεν ήταν παρούσα από όσο παρευρισκόμουν σε όλη τη διαδικασία έξω από το νεκροτομείο»…

Μάλιστα από την προανάκριση προέκυψε ότι την 6η Απριλίου η πολιτευτής υπέγραφε για ταρίχευση στο Βόλο ενώ βρισκόταν στο Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ για την 18η Απριλίου πιστοποιεί ότι ήταν παρούσα στη διαδικασία ενώ είχε αναρρωτική άδεια!

Η ίδια βέβαια καθώς και η νεκροτόμος, Αναστασία Μπρουσγιάννη (με την οποία φέρεται να έκανε όλες τις ταριχεύσεις) υποστηρίζουν ότι «πετάχτηκε» στο Νοσοκομείο Βόλου, υπέγραψε τις ταριχεύσεις και μετά απλά έφυγε…

Βέβαια, από την άλλη πλευρά, ιδιοκτήτες γραφείων τελετών οι οποίοι κλήθηκαν να καταθέσουν υποστηρίζουν ότι με τη μόνη με την οποία έρχονταν σε επαφή ήταν η νεκροτόμος. «… Λάμβανε το αντίτιμο της ταρίχευσης και μας προσκόμιζε το ανάλογο πιστοποιητικό με υπογραφή της κυρίας Λεονταρή…».

Από τη δική του πλευρά ο διοικητής του Γ.Ν. Βόλου, κ. Αριστείδης Ζαχαρόπουλος, κατέθεσε ότι στο Νοσοκομείο δεν υπάρχει υπηρεσία ταριχεύσεων και ότι ο ίδιος δεν γνώριζε κάτι για τη διαδικασία που ακολουθούσαν η νεκροτόμος μαζί με την πολιτευτή! Ο διοικητής είχε μάλιστα, από τον Αύγουστο του 2011, ισχυρισθεί ότι θα επιλαμβανόταν της υπόθεσης, χωρίς, ωστόσο, να έχει γίνει κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα…

«Μαύρα» χρήματα

Η υπόθεση όμως παίρνει διαφορετική διάσταση από τη στιγμή που όπως καταγγέλλουν και οι εκπρόσωποι των γραφείων τελετών οι ταριχεύσεις της κυρίας Λεονταρή είχαν ως ταρίφα τα 200 ευρώ χωρίς μάλιστα να εκδίδεται απόδειξη παροχής υπηρεσιών. Τα λεφτά (και είναι πολλά) ήταν δηλαδή «μαύρα», όπως κατήγγειλαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές. Τη «λυπητερή» φυσικά πλήρωναν οι συγγενείς των θανόντων…

«Ουδέποτε μου παρεχόταν απόδειξη από την κ. Μπρουσγιάννη που ερχόμουν σε άμεση επαφή σε κάθε ταρίχευση ή από την υπογράφουσα των πιστοποιητικών κ. Λεονταρή ώστε να την αποδώσω είτε στην οικογένεια του θανόντος προσώπου είτε να την συμπεριλάβω στο τιμολόγιο που εξέδιδα», αναφέρουν.

Από την πλευρά της η πολιτευτής βασίζεται σε ένα έγγραφο το οποίο είχε «εξασφαλίσει» το 2007 από τη Δ.Ο.Υ. Λάρισας με το οποίο νομιμοποιούνταν (!) να μην εκδίδει αποδείξεις παροχής υπηρεσιών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά το «θόρυβο» που προέκυψε το έγγραφο της εφορίας ανακλήθηκε, ωστόσο ουδείς είναι σε θέση να πει τι έχει γίνει με τα χιλιάδες ευρώ που έχουν εισπραχθεί χωρίς καμία απόδειξη!

Οι ζωντανοί-νεκροί

Ενδεικτικά του «μπαχάλου» που επικρατούσε και επικρατεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας είναι δυο έγγραφα που βρίσκονται στη διάθεση της zougla.gr και φέρουν την υπογραφή της υποψήφιας βουλευτή της ΔΗ.ΣΥ. Βάσει των συγκεκριμένων εγγράφων, δυο νεκροτόμοι ( οι κ.κ. Μαρία Πιουτσιάκα και Βάϊος Κάσσος) περιέρχονται σε λίστα νεκρών η οποία απεστάλη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο του ελέγχου ελέγχου των αιμάτων νεκρών στη διεξαγόμενη επιδημιολογική έρευνα για τους εντεροϊούς, και δή για το Κοξάκι Β3!

Τελικά, η κυρία Λεονταρή δε διώχθηκε ποτέ για το ανωτέρω θέμα, αφού με διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, κ. Μπατουδάκη, κρίθηκε ότι δεν μπορούσε να έχει δόλο…

Τι απαντάει

Η zougla.gr επικοινώνησε με την υποψήφια βουλευτή στο Νομό Λάρισας η οποία μίλησε για «επίθεση» την οποία δέχεται: «Δεν έχω κάνει τίποτε το παράνομο ποτέ στη ζωή μου, ούτε φυσικά με τις ταριχεύσεις. Όλες είναι νόμιμες όπως κάνουν όλοι οι ιατροδικαστές και δεν υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο. Περιμένω πως και πώς να τελειώνω με αυτή την υπόθεση και να ξεμπλέξω. Είναι συγκεκριμένη επίθεση και συγκεκριμένη σπίλωση», είπε.


Read more...

Το δημοψήφισμα τον έστειλε στο νοσοκομείο...



"Δεν υπάρχουν πολλά πρόσωπα που να μπορούν να σηκώσουν το βάρος του πρωθυπουργού"...

Ο Λιαρέλλης του θύμισε πως παρ' όλα όσα λέει σήμερα, είχε στηρίξει - με συνέντευξη του στον ΑΝΤ-1 - το δημοψήφισμα.
Ο Βενιζέλος απάντησε πως αιφνιδιάστηκε και... τα όσα είπε τότε στην συνέντευξη, ήταν ένας τρόπος για να σώσει την παρτίδα .
Η Χούκλη επίσης του θύμισε πως για 2 μέρες εξαφανίστηκε πηγαίνοντας σε νοσοκομείο. Κι αυτός απάντησε " ίσως αυτό, δεν ήταν τυχαίο" .
Κατά τ' άλλα δεν καίγεται να γίνει πρωθυπουργός παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πολλά πρόσωπα στην Ελλάδα (και φυσικά ένα από αυτά είναι αυτός)που να μπορούν να σηκώσουν αυτό το βάρος.
Η Χούκλη τον τσίγκλησε, λέγοντας του πως, κατά κάποιο τρόπο αυτοπροβάλλεται. Και εκείνος πήρε αμέσως φωτιά:
Δεν μπορεί κάποιοι να λένε ότι θέλουν ανέξοδα και κάποιοι -αυτός δηλαδή- να κάνουν τους χαμαληδες και τον Κυρηναίο (ο άντρας που υποχρεώθηκε απ' τους Ρωμαίους να σηκώσει το σταυρό του μαρτυρίου του Ιησού) .
Πάντως, ήταν σαφής...


Read more...

Oι δύο “φερέλπιδες” στην πολιτική σκηνή… στην ίδια συσκευασία!



Read more...

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας

Από τα «ΑΑΑ» στην αστάθεια η ηγέτιδα των Κάτω Χωρών;

 
 
Κορυφώνεται η πολιτική κρίση στην Ολλανδία μετά την συνάντηση του Ολλανδού πρωθυπουργού με τη βασίλισσα Βεατρίκη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κύριος Ρούτε υπέβαλλε την παραίτηση της κυβέρνησής του.

Όπως μεταδίδει το ολλανδικό δίκτυο RTL, ο κύριος Ρούτε αναμένεται μέσα στην ημέρα να καταθέσει την επιστολή παραίτησης του υπουργικού συμβουλίου και στο ολλανδικό κοινοβούλιο, ανοίγοντας το δρόμο για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για τα μέτρα λιτότητας, το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ το πιθανότερο σενάριο είναι να συνεχίσει η παρούσα κυβέρνηση ως μεταβατική μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών, ενδεχομένως τον Σεπτέμβριο.

Αρκετοί υπουργοί αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την είδηση, δηλώνοντας στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτόρειο Reuters ότι είναι ευθύνη του πρωθυπουργού να ανακοινώσει οποιαδήποτε απόφαση.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο κυβερνητικός, κεντροδεξιός συνασπισμός του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε δεν συμφώνησε σε μέτρα λιτότητας (ύψους 14-16 εκατ. ευρώ για να καταπολεμηθεί το έλλειμμά τους) με τον σύμμαχό του Γκερτ Βίλντερς, δημιουργώντας, έτσι, σκηνικό πρόωρων εκλογών.

Σαν αποτέλεσμα, για να καταφέρει η κυβέρνηση να περάσει τα σκληρά μέτρα, θα χρειαστεί να ζητήσει την υποστήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Επιπλέον, λόγω των εξελίξεων, αμφισβητείται το κατά πόσο, στο μέλλον, η Ολλανδία θα στηρίξει μέτρα της ευρωζώνης κατά της κρίσης.

Σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση της εταιρείας Maurice de Hond, η οποία αναφέρεται στο Reuters, η Ολλανδία παραμένει διαιρεμένη πολιτικά. Η δημοσκόπηση κατέδειξε πως δύσκολα θα μπορούσε να δημιουργηθεί νέος συνασπισμός σύντομα, ότι ο Wilders χάνει έδαφος ενώ, ταυτόχρονα, μοιάζει να ανεβαίνει η δημοτικότητα του Rutte.

Δυστυχώς, η παρούσα δυναμική δημιουργεί ζοφερό σκηνικό και στις χρηματαγορές, ειδικότερα, λόγω της ασταθούς κατάστασης σε Γαλλία και Ολλανδία, αλλά και ευρύτερα στην ευρωζώνη.

Σε πτώση το ολλανδικό χρηματιστήριο

Την ώρα που ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Mark Rutte έχει βρίσκεται σε έκτακτο συμβούλιο στο οποίο θα συζητηθεί η πιθανότητα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, ο τοπικός δείκτης AEX  παρουσίασε πτώση 7,69 μονάδων, αγγίζοντας το -2,49%.

Ο Joshua Raymond της City Index επιβεβαίωσε πως οι επενδυτές είναι «μαζεμένοι» εξαιτίας της αποτυχίας συμφωνίας για τα μέτρα λιτότητας: «Για μια ακόμα φορά, ο πολιτικός αναβρασμός, σε συνδυασμό με την κρίση στην ευρωζώνη απειλούν να αποσταθεροποιήσουν τις αγορές…».

Εκτός από τον Raymond και ο Martin van Vliet της ING συμφώνησε, όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα του Guardian ότι, «η κρίση της ευρωζώνης παραμένει σε δύσκολη κατάσταση» και παρόλο που στόχος είναι τα καλύτερα επίπεδα ανάπτυξης μέσα στο δεύτερο μισό του 2012, «όλα μιλούν για παρατεταμένη ύφεση».
 .protothema.gr

Read more...

Περιοδεία Προέδρου Κ.Ο. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ στις Σέρρες 24/04/2012

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Χάρης Καστανίδης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις Σέρρες, την Τρίτη 24 Απριλίου 2012.
Στις 11.00 θα συναντήσει τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, κ. Ιωάννη Μωϋσιάδη, στο Διοικητήριο.
Στις 11.30 θα έχει συνάντηση στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Σερρών με τα προεδρεία του Εργατικού Κέντρου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ.
Στις 12.00 θα συναντήσει το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών.
Στις 12.30 θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα μέσα ενημέρωσης του νομού Σερρών, στο ξενοδοχείο «ΕΛΠΙΔΑ», όπου θα παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος και θα ανακοινώσει το ψηφοδέλτιο της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ στις Σέρρες.

Read more...

Καταρρέουν και οι Ολλανδοί!

Από τα «ΑΑΑ» στην αστάθεια η ηγέτιδα των Κάτω Χωρών;



 
 
Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε πρόκειται να υποβάλει την παραίτηση της κυβέρνησής του στη βασίλισσα Βεατρίκη, όπως μετέδωσε το ολλανδικό δίκτυο RTL, ανοίγοντας το δρόμο για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για τα μέτρα λιτότητας, το Σαββατοκύριακο.

Αρκετοί υπουργοί αρνήθηκαν να σχολιάσουν, δηλώνοντας στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτόρειο Reuters ότι είναι ευθύνη του πρωθυπουργού να ανακοινώσει οποιαδήποτε απόφαση.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο κυβερνητικός, κεντροδεξιός συνασπισμός του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε δεν συμφώνησε σε μέτρα λιτότητας (ύψους 14-16 εκατ. ευρώ για να καταπολεμηθεί το έλλειμμά τους) με τον σύμμαχό του Γκερτ Βίλντερς, δημιουργώντας, έτσι, σκηνικό πρόωρων εκλογών.

Σαν αποτέλεσμα, για να καταφέρει η κυβέρνηση να περάσει τα σκληρά μέτρα, θα χρειαστεί να ζητήσει την υποστήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Επιπλέον, λόγω των εξελίξεων, αμφισβητείται το κατά πόσο, στο μέλλον, η Ολλανδία θα στηρίξει μέτρα της ευρωζώνης κατά της κρίσης.

Σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση της εταιρείας Maurice de Hond, η οποία αναφέρεται στο Reuters, η Ολλανδία παραμένει διαιρεμένη πολιτικά. Η δημοσκόπηση κατέδειξε πως δύσκολα θα μπορούσε να δημιουργηθεί νέος συνασπισμός σύντομα, ότι ο Wilders χάνει έδαφος ενώ, ταυτόχρονα, μοιάζει να ανεβαίνει η δημοτικότητα του Rutte.

Δυστυχώς, η παρούσα δυναμική δημιουργεί ζοφερό σκηνικό και στις χρηματαγορές, ειδικότερα, λόγω της ασταθούς κατάστασης σε Γαλλία και Ολλανδία, αλλά και ευρύτερα στην ευρωζώνη.

Σε πτώση το ολλανδικό χρηματιστήριο

Την ώρα που ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Mark Rutte έχει βρίσκεται σε έκτακτο συμβούλιο στο οποίο θα συζητηθεί η πιθανότητα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, ο τοπικός δείκτης AEX  παρουσίασε πτώση 7,69 μονάδων, αγγίζοντας το -2,49%.

Ο Joshua Raymond της City Index επιβεβαίωσε πως οι επενδυτές είναι «μαζεμένοι» εξαιτίας της αποτυχίας συμφωνίας για τα μέτρα λιτότητας: «Για μια ακόμα φορά, ο πολιτικός αναβρασμός, σε συνδυασμό με την κρίση στην ευρωζώνη απειλούν να αποσταθεροποιήσουν τις αγορές…».

Εκτός από τον Raymond και ο Martin van Vliet της ING συμφώνησε, όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα του Guardian ότι, «η κρίση της ευρωζώνης παραμένει σε δύσκολη κατάσταση» και παρόλο που στόχος είναι τα καλύτερα επίπεδα ανάπτυξης μέσα στο δεύτερο μισό του 2012, «όλα μιλούν για παρατεταμένη ύφεση».
 .protothema.gr

Read more...

Λύση η «συμμαχία του Νότου» απέναντι στη Μέρκελ και όχι το Μνημόνιο λέει ο Γ.Καρατζαφέρης

Διακαναλική συνέντευξη


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ με τον Γιώργο Κύρτσο (αριστερά), οποίος είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ με τον Γιώργο Κύρτσο (αριστερά), οποίος είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Tην ανάγκη δημιουργίας μιας «συμμαχίας του Νότου» τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης.

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στη συμμαχία μεταξύ Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας, αλλά και Γαλλίας, η οποία θα πιέσει στη συνέχεια τη Μέρκελ και τους συμμάχους της.

«Αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση και μπορώ να την συζητήσω με οποιονδήποτε το βράδυ των εκλογών» εξήγησε.

Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να πάνε στις κάλπες «με μυαλό», εξηγώντας ότι «με τσαμπουκά δεν πρόκειται να λυθεί κανένα από τα προβλήματα».

Επίσης, έδωσε στη δημοσιότητα τη λεγόμενη «Λευκή Βίβλο», όπου εξηγεί όλα όσα έγιναν στο Προεδρικό Μέγαρο έως ότου επιλεγεί ο Λουκάς Παπαδήμος.

Σε ερώτηση για το τι θα πράξει σε περίπτωση που ο ΛΑΟΣ μείνει εκτός Βουλής, ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι το κόμμα του θα μπει στη Βουλή και με μεγαλύτερο ποσοστό.

Σε άλλη ερώτηση για το πώς σχολιάζει την άνοδο της Χρυσής Αυγής, αλλά και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επανέλαβε την ευχή του ο κόσμος να ψηφίσει με λογική και όχι θυμό.

«Πολύ θα ήθελα να δω πώς θα πήγαιναν στις Βρυξέλλες οι κκ Σαμαράς, Βενιζέλος με τον κ. Μιχαλολιάκο» σχολίασε σκωπτικά.

Ο κ. Καρατζαφέρης ρωτήθηκε και για την πρότασή του περί οπλοφορίας. «Εμείς πιστεύουμε στο νόμο και στην τάξη, αλλά οι κυβερνήσεις έχουν εξαφανίσει και την ευνομία και την ευταξία. Εμείς προτείνουμε να δίνεται όπλο στους νομοταγείς πολίτες.»

Παράλληλα, παρουσιάσε και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας:

1. Γιώργος Κύρτσος, δημοσιογράφος-εκδότης
2. Νικήτας Πετρούλιας, αντιστράτηγος καταδρομών
3. Γιώργος Κανελλόπουλος, πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ
4. Νίκος Παπαγιαννόπουλος, στρατηγός ιατρός
5. Αθανάσιος Παπαγεωργίου, καθηγητής ιατρικής
6. Κυριακή Οικονομάκη, κοινωνιολόγος
7. Χρήστος Χαρίτος, οικονομολόγος
8. Λεωνίδας Γεωργιάδης, εκδότης
9. Ευαγγελία Δέσχα, δικηγόρος
10. Αγγελική Γερμανίδου, θεατρολόγος
11. Δημοσθένης Ευσταθίου, φαρμακοποιός
12. Ελευθέριος Κωνσταντινίδης, πρώην βουλευτής
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Λεφτά δεν υπάρχουν ούτε για ψηφοδέλτια- «Όποιος θέλει να κατέβει στις εκλογές, ας πληρώσει» λέει το ΥΠΕΣ

ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ



Λεφτά δεν υπάρχουν ούτε για ψηφοδέλτια- «Όποιος θέλει να κατέβει στις εκλογές, ας πληρώσει» λέει το ΥΠΕΣ
Μείζον θέμα για τις εκλογές της 6ης Μαΐου ανακύπτει σήμερα από την «αδυναμία» του κράτους να διαθέσει τις προβλεπόμενες δεσμίδες χαρτί για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων των κομμάτων.

Το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών ενώ είχε δεσμευθεί να διαθέσει 30.000 δεσμίδες χαρτιού απαραίτητες για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων όλων των κομμάτων, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, θα διαθέσει λιγότερες, που δεν επαρκούν για όλα τα κόμματα!

Αυτό θα έχει αποτέλεσμα τον ουσιαστικό αποκλεισμό των κομμάτων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν χαρτί για τα ψηφοδέλτια τους. Επομένως, κομματικοί συνδυασμοί που δεν έλαβαν κρατική χρηματοδότηση, καθώς φαίνεται κινδυνεύουν να μείνουν και εκτός υποψηφιότητας.

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό ενόψει εκλογών και εγείρονται ερωτήματα για τη συνταγματικότητα των αποφάσεων του υπουργείο Εσωτερικών. Στην καταγγελία για τη μη διανομή του χαρτιού για τα ψηφοδέλτια από το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ η οποία σήμερα πραγματοποίησε παράσταση από κοινού με αντιπροσωπεία της Εκλογικής Συνεργασίας Μ-Λ ΚΚΕ-ΚΚΕ μ-λ στο Υπουργείο Εσωτερικών, σχετικά με το θέμα που ανέκυψε με την μη διανομή του χαρτιού για τα ψηφοδέλτια.

Ο Υπουργός, Τάσος Γιαννίτσης, σύμφωνα με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αρνήθηκε να δεχτεί την αντιπροσωπεία. Την αντιπροσωπεία τελικά συνάντησε ο Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Ξηρός, ο οποίος δήλωσε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα είναι σε θέση αύριο Τρίτη 24/4. Ωστόσο, προέβη στην διευκρίνηση ότι το υπουργείο θα ξεκινήσει να διαθέτει μόλις 20.000 δεσμίδες χαρτί από τις συνολικά 30.000 που είναι απαραίτητες για να εκτυπωθούν τα ψηφοδέλτια όλων των συνδυασμών που επιθυμούν να κατέλθουν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές!

Ο ΓΓ του ΥΠΕΣ δεν δεσμεύτηκε ούτε καν ότι το χαρτί θα διατεθεί εγκαίρως ώστε να τηρηθεί η προθεσμία στις 27 Απριλίου που έχει τεθεί για την αποστολή των ψηφοδελτίων στις Περιφέρειες της χώρας. Στην πραγματικότητα, όμως, το Υπουργείο Εσωτερικών υποστήριξε σύμφωνα με καταγγελίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ότι «στις εκλογές θα κατέβουν μόνο οι συνδυασμοί εκείνοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα να τυπώσουν ιδίοις εξόδοις τα ψηφοδέλτιά τους».

Είναι προφανές ότι έτσι θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στους συνδυασμούς που κατέρχονται στις εκλογές χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση.

Η όλη διαδικασία πάντως προσκρούει, όπως καταγγέλλεται, στις αρχές του Συντάγματος και δημιουργεί μείζον θέμα μόλις δύο εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες εθνικές εκλογές.


Α.Γ.
 http://newpost.gr

Read more...

Στο παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ δεν αρέσει η αποδόμηση του Γιώργου!



Στο παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ δεν αρέσει η αποδόμηση του Γιώργου!
Στο Ηράκλειο, ο Βενιζέλος μίλησε σε μισοάδεια αίθουσα. Στη Β. Αθήνας, οι βουλευτές συναντούν έντονη απροθυμία του κόσμου και καταγράφουν πολύ μεγάλη γκρίνια. Ο λόγος είναι απλός. Ο σκληρός πυρήνας που ακόμα σκέπτεται να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ είναι στη μεγάλη μάζα του «παπανδρεϊκός».

Το αν είναι Ανδρεοπαπανδρεϊκός ή  Γιωργοπαπανδρεϊκός είναι αδιάφορο. Σημασία έχει ότι αυτοί οι ψηφοφόροι του σκληρού πυρήνα, οι περισσότεροι άνω των 60, δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι όταν ακούν το νέο αρχηγό - που δεν είναι καν ένας Παπανδρέου - να αποδομεί την παπανδρεϊκή πρωθυπουργία.

Και δεν χρειάζεται καν να υποκινήσει τη δυσαρέσκεια του ο Γιώργος, - που δεν το κάνει. Παρά το γεγονός ότι θίγεται από την καμπάνια Βενιζέλου έχει αποφασίσει να κρατήσει το στόμα του κλειστό ως τις 7 Μαΐου.   

Ο Βενιζέλος έχει εγκλωβιστεί σε μια αντίφαση. Η προσπάθεια του στοχεύει στο να επαναπατρίσει ανθρώπους που του φεύγουν κυρίως προς τη ΔΗΜΑΡ, τους Οικολόγους  και το ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δεν γίνεται αν δεν παραδεχτεί λάθη και παραλείψεις της τελευταίας διετίας.

Κάθε μια από αυτές τις παραδοχές πάντως συμβάλλει στην αποδόμηση του προηγούμενου Πρωθυπουργού και της ομάδας του καλλιεργεί αποστάσεις αδειάζει το Γιώργο. Αυτό με τη σειρά του «παγώνει» το σκληρό πυρήνα του κόμματος που μπορεί να πήγε και να ψήφισε στις εσωκομματικές εκλογές γιατί η εκλογή από τη βάση είναι μια «παπανδρεϊκή καινοτομία» δεν έχει όμως καμιά όρεξη να πάει να ακούσει τον αρχηγό να αποδομεί το Γιώργο και γι’ αυτό το λόγο δεν πάει πια και στις εκδηλώσεις των βουλευτών.   

Το θέμα για το Βενιζέλο είναι αν αυτή η δυσαρέσκεια θα φτάσει ως την κάλπη ή αν αυτοί οι ψηφοφόροι - μη έχοντες άλλη διέξοδο - θα ψηφίσουν με βαριά καρδιά το κόμμα των Παπανδρέου.  Αυτός είναι όμως ένας από τους λόγους που η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ δεν πήρε άλλο τα πάνω της από τη δεύτερη κιόλας βδομάδα στο τιμόνι του κόμματος. Το που θα καταλήξει αυτή η ιστορία θα το δούμε στις 6 Μαΐου.


Θέμης Δαγκλής
 http://newpost.gr

Read more...

Από τα Σκόπια, στον Κορυδαλλό ο «Big Mak»...



Η επιστροφή του «Αγαπούλα»...
Ανάποδα τις ημέρες μετράει ο Μάκης Ψωμιάδης για να πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα. Μετά από έξι μήνες στο βρώμικο κελί των Σκοπίων, απόλυτα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως αμέσως μετά την εκλογές της 6ης Μάιου ο 55χρονος επιχειρηματίας θα περάσει την... πόρτα του εισαγγελέα εκδόσεων στην Αθήνα και στη συνέχεια θα πάρει το δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού.

Αυτό είναι το ένα σενάριο, καθώς στο υπουργείο Δικαιοσύνης γνωρίζουν πολύ καλά πως ο Μάκης Ψωμιάδης -αν δεν εκδοθεί μέχρι τα μέσα Μάιου- θα αποφυλακιστεί, αφού θα παρέλθει το εξάμηνο από την κράτηση του. Με το ένα ή το άλλο τρόπο, για τον Μάκη Ψωμιάδη ο Μάιος θα είναι μήνας μεγάλων αλλαγών.

Η αλήθεια είναι πως οι προθεσμίες για την έκδοση του Μάκη Ψωμιάδη στενεύουν και μάλιστα επικίνδυνα. Η υπόθεση με στημένα ματς έχει βαλτώσει στην Ελλάδα, την ίδια ώρα που ο «Αγαπούλας» είναι από τον Νοέμβριο προσωρινά κρατούμενος στα Σκόπια και αν μέχρι τις 9 Μαΐου δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες έκδοσής του ή δεν αποφασιστεί παράταση της προφυλάκισης τότε θα μείνει ελεύθερος.

Ο 55χρονος κρίθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου προφυλακιστέος, άλλα πριν εντοπιστεί από τους διώκτες του φρόντισε να γίνει καπνός και να την κοπανήσει με λεωφορείο στη γειτονική χώρα.

Η ζωή στο κελί

Όταν το πρωινό της 10ης Νοεμβρίου ο Μάκης Ψωμιάδης, προδομένος ουσιαστικά από τον εαυτό του, έπεφτε στα νύχια των διωκτών του σε κεντρικό καφέ των Σκοπίων, φήμες έλεγαν ότι ανάμεσα στα σχέδια που κατέστρωνε ήταν να ζητήσει μέχρι και πολιτικό άσυλο, προκειμένου να αποφύγει την έκδοση του στην Ελλάδα. Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική.

Οι συνθήκες κράτησης στο Μεταγωγών των Σκοπίων όπου «φιλοξενείται», είναι ιδιαίτερα σκληρές και απάνθρωπες με αποτέλεσμα ο 55χρονος επιχειρηματίας, να ζει ουσιαστικά και να αναπνέει για την ημέρα που θα επιστρέψει στην πατρίδα. Οπως λένε άνθρωποι του περιβάλλοντος του, ελάχιστα πράγματα έχει το δικαίωμα να κάνει μέσα στο χώρο όπου μοιράζεται με άλλους Σκοπιανούς κακοποιούς. Δικηγόρο από τη γειτονική χώρα δεν προσέλαβε, δείγμα των προθέσεων του. Επισκέψεις δεν δέχεται και ο μοναδικός άνθρωπος που τον έχει δει από την ημέρα που κρατείται είναι η σύζυγος του. Η ίδια είχε μεταβεί την επόμενη ημέρα της σύλληψης και κατάφερε να τον συναντήσει και να μιλήσουν για λίγα μόλις λεπτά. Ετσι, αναγκάστηκε τις επόμενες ημέρες να επιστρέψει στην Αθήνα και από τότε κανείς δικός του άνθρωπος δεν τον έχει επισκεφθεί.

Ο Μάκης, αναγκαστικά στο Μεταγωγών των Σκοπίων ακολουθεί πιστά το πρόγραμμα που ορίζει η σκοπιανή αστυνομία. Κοιμάται και ξυπνά τις ώρες που επιβάλλει ο νόμος και οι κανονισμοί και η μόνη παρηγοριά του είναι το τηλέφωνο. Όταν μπορεί, αρπάζει το ακουστικό, βάζει την τηλεκάρτα και συνομιλεί με τους δικούς του ανθρώπους. Η σύζυγος, ο γιος του Σταύρος και η κόρη του Χριστίνα που το μεγαλύτερο διάστημα διαμένει στο Μιλάνο και φυσικά ο δικηγόρος του κ. Χρήστος Στάθης.

Αυτό που ζητά, είναι ένα και μοναδικό. Να ολοκληρωθούν σύντομα οι διαδικασίες της έκδοσης του και να μεταβεί κλιμάκιο αστυνομικών από την Αθήνα στα Σκόπια για να τον φέρει στην Ελλάδα. Με δεδομένο ότι οι ελληνικές αρχές έχουν στείλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την έκδοση του στην Αθήνα, όλα συγκλίνουν στο γεγονός ότι η επιστροφή του αναμένεται μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο...

protothema.gr
Αναρτήθηκε από Nonews

Read more...

Συνέντευξη της βουλευτή της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Μαρίας Κυριακοπούλου στην εφημερίδα «Ρεπόρτερ» της Πάτρας: «Υψώνουμε ανάχωμα στις πολιτικές διάλυσης της κοινωνίας»

Κυρία Κυριακοπούλου, γιατί οι πολίτες να ψηφίσουν την «Κοινωνική Συμφωνία»;
Γιατί η «Κοινωνική Συμφωνία» είναι μια δυνατή και ρεαλιστική φωνή αντίστασης στο μνημόνιο, στην ύφεση και την διάλυση της κοινωνίας. Για έναν εναλλακτικό δρόμο μέσα στην Ευρωζώνη, που θα οδηγεί την Ελλάδα σε έξοδο από την κρίση με την κοινωνία ισχυρή και όχι χρεωκοπημένη και παραδομένη.
Ποιο είναι το περίγραμμα της πολιτικής που προτείνετε;
Η «Κοινωνική Συμφωνία» προτείνει ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας αντί του καταστροφικού μονοδρόμου του μνημονίου, το οποίο βασίζεται στην αρχή των κοινωνικών ισοδυνάμων. Όταν μιλάμε για κοινωνικά ισοδύναμα, εννοούμε δίκαιη κατανομή των βαρών αντί των οριζόντιων μέτρων που διαρρηγνύουν τον ιστό της κοινωνίας, χτύπημα της αισχροκέρδειας, της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής αντί των δυσβάστακτων φορολογικών μέτρων, ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων αντί της εργασιακής ζούγκλας, στήριξη των νοικοκυριών και των μικρών επιχειρήσεων με «κούρεμα» των δανείων σε όσες περιπτώσεις είναι αναγκαίο, πρόγραμμα δημιουργίας θέσεων εργασίας για τους νέους, αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης, αξιοποίηση του δημόσιου πλούτου και ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ως ανάχωμα στο κύμα της φτώχιας.
Το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» το είχατε υιοθετήσει και εσείς. Εξακολουθείτε να το πιστεύετε και σήμερα;
Υπήρχαν και τότε και υπάρχουν και σήμερα λεφτά στις τσέπες όσων φοροδιαφεύγουν, υπερτιμολογούν, βγάζουν χρήμα στο εξωτερικό ή κάνουν τις συναλλαγές τους μέσω εξωχώριων εταιρειών. Λεφτά υπήρχαν και υπάρχουν για όσους νέμονται με αδιαφάνεια τους δημόσιους πόρους. Δυστυχώς παρά την μεγάλη οικονομική κρίση ούτε με τη συγκυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων (ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία) δεν περιορίστηκε η σπατάλη, δεν χτυπήθηκε το λαθρεμπόριο και η φοροδιαφυγή, δεν στηρίχθηκαν οι φοροελεγκτικοί μηχανισμοί και δεν έγινε η απαιτούμενη σύγκρουση με το σύνολο των εστιών διαφθοράς που πλουτίζουν σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων.
Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε σε ρήξη με το ΠΑΣΟΚ και στην δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα;
Σε όλες τις πολιτικές υπάρχουν όρια ιδεολογικών και πολιτικών αρχών και ρεαλιστικών προτάσεων και προσεγγίσεων. Σε όλη την διάρκεια της πολιτικής μου πορείας πάντα εννοούσα αυτά που έλεγα και για αυτό ακριβώς πολλές φορές ήρθα σε σύγκρουση με τις πρακτικές που ακολουθούσε το ΠΑΣΟΚ.
Στην παρούσα πολιτική συγκυρία, μέσα από πλήθος παρεμβάσεων και από νωρίς είχαμε βάλει «κόκκινες γραμμές» και είχαμε προειδοποιήσει ότι οι πολιτικές του μνημονίου οδηγούν την Ελλάδα σε απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και σε διάλυση της κοινωνίας. Οι ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που καλούμασταν να στηρίξουμε, έρχονταν σε ευθεία σύγκρουση με την κοινωνία και με τις αρχές που πρεσβεύαμε όλα αυτά τα χρόνια. Καταψηφίσαμε το νέο μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση που οδηγούν την χώρα μας και τις επόμενες γενιές σε υποδούλωση στις αγορές, θέτοντας εκβιαστικά διλλήματα για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη.
Απέναντι σε όλα αυτά, η «Κοινωνική Συμφωνία» προτάσσει αξιόπιστες και ρεαλιστικές λύσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση, μέσα από την παραγωγική αναδιάρθρωση και την κοινωνική συνοχή και μακριά από την καταστροφική λογική μιας μονόπλευρης λιτότητας. Γι΄ αυτό και η «Κοινωνική Συμφωνία» αγωνίζεται για την Ελλάδα στην Ευρώπη.
Η πρότασή σας για την Αχαΐα;
Στο πολιτικό σκηνικό που επικρατούσε τα τελευταία χρόνια, η Αχαΐα βρισκόταν στο περιθώριο, επειδή οι μέχρι χθες παγιωμένοι πολιτικοί συσχετισμοί αδυνατούσαν να υψώσουν μια διεκδικητική φωνή απέναντι στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
Κατά την 15μηνη θητεία μου στη Βουλή, μέσα από δεκάδες ερωτήσεις και αναφορές, διεκδίκησα την επίλυση προβλημάτων της Αχαΐας. Ο νομός μας αυτή τη στιγμή πλήττεται από ένα αυξανόμενο και ανεξέλεγκτο κύμα ανεργίας και φτώχειας, αμέτρητα λουκέτα σε καταστήματα και επιχειρήσεις και φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού. Αυτά είναι τα μείζονα ζητήματα που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τώρα, με μια άλλη πολιτική η οποία προτάσσει τη συνοχή της κοινωνίας, την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και το τεράστιο δυναμικό της νεολαίας μας.
Σήμερα που το πολιτικό σκηνικό ανατρέπεται, είναι η στιγμή για τον τόπο μας να αδράξει την ευκαιρία και να ενδυναμώσει την «Κοινωνική Συμφωνία» για να αποτελέσει το ανάχωμα που χρειάζεται η κοινωνία μας απέναντι στις πολιτικές της υποτέλειας και διάλυσης της χώρας μας.

Read more...

Πέντε «καυτά» ερωτήματα δύο χρόνια μετά το Καστελόριζο του Γιώργου



Πέντε «καυτά» ερωτήματα δύο χρόνια μετά το Καστελόριζο του Γιώργου
Καστελόριζο, 23 Aπρίλιου 2010. Ο Γιώργος Παπανδρέου, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, με μαύρο κουστούμι και μωβ γραβάτα- που ταίριαζε στην περίπτωση, επιλέγει το ακριτικό νησί του Καστελόριζου για να ανακοινώσει πως η Ελλάδα είχε συμφωνήσει να μπει στο μηχανισμό στήριξης με τη συμμετοχή και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Δύο χρόνια μετά και η Ελλάδα του «Μνημονίου» έχει συνάψει ήδη δεύτερη δανειακή σύμβαση, χωρίς να διαφαίνεται κανένα φως στο «τούνελ» της κρίσης.  Παράλληλα, 24 μήνες μετά την ανακοίνωση που έμελε να αλλάξει δραματικά τη ζωή χιλιάδων ελλήνων πολιτών, πολλά καυτά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα με μια σκιά να πλανάται ακόμη πάνω από τον τρόπο αλλά και τους λόγους που «ανάγκασαν» τους τότε διοικούντες της χώρας να προσφύγουν στη βοήθεια του ΔΝΤ με μια απορία να κρέμεται στα χείλη όλων: ποιοι τελικά κέρδισαν από την απόφαση αυτή;

Πολιτικοί αναλυτές, οικονομολόγοι και φυσικά σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος έχει επιχειρήσει να αναλύσει τους λόγους που οδήγησαν την χώρα στο... Καστελόριζο. Το αν τελικά υπήρχε και δεύτερη επιλογή για να βγει η χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο αλλά και το αν τελικά άργησαν να αποφασιστούν τα μέτρα έχουν βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο επίκεντρο των πολιτικών αντιπαραθέσεων. 

Κριτική για τους χειρισμούς του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αλλά και του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου άσκησε μέχρι και ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σε μια προσπάθεια να «διαγράψει» τα κακώς κείμενα της προηγούμενης ηγεσίας του κόμματος. Παράλληλα, η ΝΔ έχει τοποθετήσει το θέμα του Μνημονίου στις προτεραιότητες της προεκλογικής της ατζέντας με τον πρόεδρο, Αντώνη Σαμαρά να έχει ήδη δεσμευτεί για την πλήρη διερεύνηση του πως φτάσαμε στο Μνημόνιο.

Ταυτόχρονα, ο πραγματικός χρόνος που τελικά είχε συμφωνήσει ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου την σύναψη του πρώτου Μνημονίου παραμένει στην ουσία ένα αναπάντητο ερώτημα. Ενδεικτική του κλίματος που επικρατούσε στους ευρωπαϊκού κύκλους για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και του ότι η χώρα βρισκόταν στο κατώφλι του ΔΤΝ αρκετούς μήνες πριν την 23η Απριλίου ήταν η αποκάλυψη που ήρθε δια στόματος Στρος Καν.  

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, οι σχετικές συνομιλίες έγιναν δύο μήνες μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 και, μάλιστα, η προσφυγή «κλείδωσε» στα τέλη Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τον Στρος Καν, ο Γιώργος Παπανδρέου έθεσε την ιδέα της προσφυγής της χώρας μας πριν από 14 μήνες, δηλαδή τον Δεκέμβριο του 2009, με τον επικεφαλής του ΔΝΤ να απαντά πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα δεχθούν την μονομερή στήριξη μιας χώρας της Ευρωζώνης από το Ταμείο.  

Ερωτήματα εγείρει και η συνολική στάση του Γιώργου Παπανδρέου, καθ΄ όλη τη διάρκεια των εντατικών διαβουλεύσεων
με τους δανειστές. Λίγους μήνες αφότου ο πρώην πρωθυπουργός έκανε λόγο για «πιστόλια» στο τραπέζι κατά όσων θέλουν να κερδοσκοπήσουν σε βάρος της Ελλάδας, ο ίδιος άφησε τη χώρα- συνειδητά ή μη θα κριθεί από την ιστορία- στα χέρια των κερδοσκόπων και μετέτρεψε τη χώρα σε... Τιτανικό.

Πολλοί, ανώνυμα ή επώνυμα άφησαν να αιωρείται η σκιά πως κάποιοι κέρδισαν από την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ. Αν και στα αυτιά των πολιτών οι απόψεις αυτές ακούγονται λίγο πολύ αδιάφορες, είναι βέβαιο πως κάποιοι πόνταραν στην «χρεοκοπία» της χώρας και σίγουρα δεν βγήκαν χαμένοι.

Αναμφίβολα, θα περάσει πολύς καιρός- αν αυτό συμβεί ποτέ, μέχρι ο ελληνικός λαός να μάθει πλήρως την αλήθεια και τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο και τους πολίτες της στα όρια της κοινωνικής και οικονομικής χρεοκοπίας. Ένα είναι το βέβαιο: ανεργία, φτώχεια, «λουκέτα», και αυτοκτονίες ανθρώπων συνθέτουν την άθλια καθημερινότητα στην Ελλάδα της κρίσης. Και σε αυτό το «γιατί» δεν μπορεί να υπάρξει καμία απάντηση...


Γ.Κ

Read more...

Νέο «μαχαίρι» στις δαπάνες των ΔΕΚΟ...



Μέτρα ύψους 602 εκατ. ευρώ θα λάβουν στη διετία 2013-2014 οι διοικήσεις μεγάλων ΔΕΚΟ.
Οι παρεμβάσεις αυτές που θα περιγράφουν από τις ΔΕΚΟ στα τριετή επιχειρησιακά πλάνα που θα καταθέσουν μέχρι αύριο Τρίτη 24 Απριλίου στο υπουργείο Οικονομικών θα ...

είναι απολύτως δεσμευτικές για τις διοικήσεις των δημοσιών επιχειρήσεων και οργανισμών.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο έχει ζητήσει από τις Κοινωνία της Πληροφορίας, Αττικό Μετρό, ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΕΑΣ, ΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΕΡΤ, Ηλεκτρομηχανική να αποκρυσταλλώσουν τα νέα μέτρα που θα περιληφθούν στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Τα 362 εκατ. ευρώ από τα 602 εκατ. ευρώ θα αφορούν σε μισθολογικές περικοπές, στο περιορισμό των λειτουργικών δαπανών, στην πώληση μη στρατηγικών δραστηριοτήτων και στην αναδιοργάνωση των επιχειρησιακών μονάδων. Τα 240 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από παρεμβάσεις στο σκέλος των εσόδων και κυρίως σε αυξήσεις εισιτηρίων και κομίστρων...


Read more...

Στο 9,1% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα 2011

Στα 19,6 δισ. ευρώ




Αθήνα
Στο 9,1% επί του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος ανήλθε το δημοσιονομικό έλλειμμα το 2011, ενώ το ενοποιημένο χρέος της Γενικής Κυβέρνησης ανήλθε στο 165,3% του ΑΕΠ.
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε σήμερα πως το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης το 2011, όπως υπολογίζεται στα πλαίσια της Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος σε συνεργασία με τη Eurostat, ανήλθε στα 19,6 δισ. ευρώ ή στο 9,1% επί του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος. Το ενοποιημένο χρέος της Γενικής Κυβέρνησης στο τέλος του 2011 ανήλθε στα 355,6 δισ. ευρώ, δηλαδή στο 165,3% επί του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος.

Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία οι δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης ανήλθαν το 2011 στα 107,7 δισ. ευρώ (50,1% του ΑΕΠ), ενώ τα έσοδα της Γενικής Κυβέρνησης στα 88,07 δισ. ευρώ, δηλαδή στο 40,9% του ΑΕΠ.
Τα δημοσιονομικά στοιχεία των ετών 2008 -2011 υποβλήθηκαν σε εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Ελλάδας στη Eurostat κατ’ εφαρμογή του Κοινοτικού Κανονισμού (EC) 479/2009.
Από τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα προκύπτει ελαφρά βελτίωση του δημοσιονομικού ελλείμματος για τα έτη 2009 και 2010 σε σχέση με τα μεγέθη που είχε δημοσιοποιήσει η ΕΛΣΤΑΤ τον Οκτώβριο 2011. Ειδικότερα, το έλλειμμα 2009 εμφανίζεται στο 15,6%, έναντι 15,8% προηγουμένως, ενώ το έλλειμμα του 2010 αναθεωρήθηκε στο 10,3%, από 10,6% προηγουμένως.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ η μεταβολή του ελλείμματος των ετών 2009 και 2010 οφείλεται κυρίως στην αλλαγή του τρόπου καταγραφής των συναλλαγών που σχετίζονται με το πρόγραμμα στήριξης των τραπεζών του 2008 από την Κυβέρνηση. Η αλλαγή στην καταγραφή ήταν αναγκαία επειδή διαπιστώθηκε ότι υπήρχε μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στις πληρωμές σε ταμειακή βάση και την καταγραφή σε δεδουλευμένη βάση των συναλλαγών στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης των τραπεζών.
Η αναθεώρηση αυτή ήταν αποτέλεσμα δύο κυρίως παραγόντων. Πρώτον, στις προμήθειες που καταβάλλουν οι τράπεζες στο κράτος για τις κρατικές εγγυήσεις που παρέχονται σε αυτές για τον διατραπεζικό δανεισμό. Οι προμήθειες αυτές καταγράφονται πλέον σε δεδουλευμένη βάση και όχι σε ταμειακή βάση όπως στο παρελθόν. Δεύτερον, στις προνομιούχες μετοχές που εκδόθηκαν από τις τράπεζες για το κράτος.
Οι μετοχές αυτές αναταξινομήθηκαν στους χρηματοπιστωτικούς λογαριασμούς από την κατηγορία ‘’μετοχές’’ στην κατηγορία ‘’δάνεια’’ σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ΕΣΛ 95. Το 10% εισπρακτέο εισόδημα για αυτά τα περιουσιακά στοιχεία έχει τώρα αντίστοιχα αναταξινομηθεί ως “τόκοι” αντί για “μερίσματα” και έχει καταγραφεί σε δεδουλευμένη βάση. Η επίπτωση των ανωτέρω αλλαγών στην καταγραφή του ελλείμματος σαν ποσοστό του ΑΕΠ είναι 0,2% και για τα δύο έτη 2009 και 2010.
 Οι λοιπές διαφορές σχετικά με το έλλειμμα οφείλονται, ως επί το πλείστον, σε επικαιροποιημένα στοιχεία για τις πληρωτέες υποχρεώσεις, σε αναθεωρημένους λογαριασμούς φορέων γενικής κυβέρνησης, και στις μεταβολές στο μητρώο των φορέων γενικής κυβέρνησης.
Κατά 0,1% αναθεωρήθηκε και το δημόσιο χρέος για τα έτη 2009 και 2010 (στο 129,4% του ΑΕΠ και 145% του ΑΕΠ αντιστοίχως) εξέλιξη που οφείλεται κυρίως σε επικαιροποιημένα δεδομένα σχετικά με τα δάνεια που έχουν λάβει οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης (ΟΚΑ).
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Θα τραβάτε τα μαλλιά σας αν δείτε πόσο θα μας στοιχίσουν οι εκλογές...



Ούτε λίγο , ούτε πολύ οι εκλογές της 6ης Μαΐου θα μας στοιχίσουν 72 εκατομμυρίων ευρώ θα δημιουργήσουν στα δημόσια ταμεία το κόστος των εκλογών 2012 της 6ης Μαΐου, ποσό που μάλιστα θα...
αυξηθεί κατακόρυφα στην περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε επαναληπτικό γύρο.

Στο συγκεκριμένο ποσό που θα είναι και το κόστος για τις εκλογές 2012 δεν έχουν υπολογιστεί οι 3 δόσεις της τακτικής κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων, οι οποίες αποδεσμεύτηκαν πρόσφατα (σ.σ. μετά την ψήφιση της προκλητικής τροπολογίας) με την δικαιολογία των προεκλογικών αναγκών των παρατάξεων και οι οποίες συνολικά αγγίζουν τα 29 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «μαύρη τρύπα» έχει προκαλέσει την δυσφορία των μελών της τρόικας καθώς είχαν ξεκαθαρίσει ότι το κόστος των εκλογών 2012 δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, αποδεσμεύεται κονδύλι ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να πληρωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι δικαστικοί που θα βοηθήσουν στην διεξαγωγή της εκλογικής αναμέτρησης.

Στα 60 εκατ. ευρώ που θα δοθούν με την μορφή εκλογικού επιδόματος σε δημόσιους υπάλληλους πρέπει να προστεθούν τα 12 εκατομμύρια ευρώ που θα «οδεύσουν» στα κομματικά ταμεία ως κρατική –έκτακτη– εκλογική χρηματοδότηση. Όπως έγραψε το newsbomb.gr, η Διακομματική Επιτροπή, με μια άνευ προηγουμένου προκλητική απόφαση, αύξησε το σχετικό κονδύλι κατά 4,5 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο ποσό που δόθηκε λίγο πριν τις εκλογές του 2009. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων ακολουθώντας το «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» εκμεταλλεύτηκαν πλήρως τον σχετικό νόμο που λέει ότι το μέγιστο ποσό που μπορεί να δοθεί ως εκλογική ενίσχυση ισούται με 0,22 τοις χιλίοις των τακτικών εσόδων του προϋπολογισμού. Με άλλα λόγια πήραν όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαν από το δημόσιο ταμείο όπου συγκεντρώνονται οι κόποι και ο ιδρώτας των ελλήνων φορολογουμένων.

Πάντως, στα 72 εκατ. ευρώ που –για την ώρα– είναι το επίσημο ποσό στο οποίο θα ανέλθει το κόστος των εκλογών 2012 δεν έχουν υπολογιστεί τα χρήματα που θα μοιραστούν τα κόμματα ως τακτική επιχορήγηση. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες στην Βουλή ψηφίστηκε τροπολογία που αποδεσμεύει 3 δόσεις από το συνολικό κονδύλι, ύψους 29 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για την τελευταία δόση του 2011 η οποία ανέρχεται σε 13,5 ευρώ και για τις 2 πρώτες του 2012 που υπολογίζονται σε 7,7 εκατ. ευρώ έκαστη...


http://planet-greece.blogspot.com


Read more...

Γεωργαλάς: «Σου έγραψα βιβλίο και δε με πλήρωσες» -Καμμένος: «Είσαι συκοφάντης»


Την αντίδραση του Πάνου Καμμένου προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», η οποία έφερε στο φως εξώδικο του Γεωργίου Γεωργαλά -υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ την περίοδο της δικτατορίας- στο οποίο κατηγορεί τον κ. Καμμένο ότι δεν τον πλήρωσε για υπηρεσίες που του προσέφερε.
Ο Γιώργος Γεωργαλάς ισχυρίζεται στο εξώδικο που έστειλε στον Πάνο Καμμένο πως υπήρξε ο επικοινωνιακός σύμβουλος του, ενώ του έγραψε βιβλίο για την τρομοκρατία, αλλά και μελέτη για τη σημερινή κρίση, εργασίες για τις οποίες όπως λέει δεν πληρώθηκε.
Συγκεκριμένα αναφέρει «Στο παρελθόν διετέλεσα σύμβουλος σας σε επικοινωνιακά θέματα, κατά τη διάρκεια των προεκλογικών σας αγώνων. Επιπλέον μου αναθέσατε και συνέγραψα βιβλίο σχετικό με την τρομοκρατία, που εκδόθηκε στο όνομα σας και συνέβαλε αποτελεσματικά στην προσωπική σας προβολή. Δυστυχώς για την εργασία μου δεν τηρήσατε την οικονομική συμφωνία μας. Επίσης παραλάβατε ο ίδιος χειρόγραφη μελέτη μου για τη σημερινή κρίση, την οποία έγραψα κατόπιν παραγγελίας σας αντί αμοιβής 10.000 ευρώ. Μου στείλατε με συνεργάτη σας 2.500 ευρώ και μάταια περιμένω τα υπόλοιπα… σας καλώ να ανταποκριθείτε στις οικονομικές σας υποχρεώσεις και να μου καταβάλετε 14.000 ευρώ»
Η απάντηση του προέδρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» ήταν άμεση και σχολίασε στο twitter «Σε λίγο θα πουν ότι συμμετείχα στο πραξικόπημα σε ηλικία 2 ετών». Επίσης έκανε γνωστό πως ήδη έχουν κατατεθεί μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση. iefimerida
Δείτε το εξώδικο:

Read more...

Πλήρης κατάλογος υποψηφίων βουλευτών ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ δίνει στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών της σε ολόκληρη τη χώρα. Πρόκειται για πρόσωπα καταξιωμένα στην κοινωνία και προερχόμενα από όλες τις επαγγελματικές τάξεις. Πανεπιστημιακοί, επιστήμονες, ιδιωτικοί υπάλληλοι και επιχειρηματίες, στελέχη από το χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού και από τις δύο βαθμίδες της Αυτοδιοίκησης, από το χώρο των ΑΜΕΑ αλλά και άνεργοι. Σημαντική μερίδα των υποψηφίων ήταν μέχρι πρότινος στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά πολλοί ήταν είτε ανένταχτοι είτε προέρχονται και από άλλους κομματικούς χώρους. Τέλος η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ανακοινώνει ότι το ποσοστό των γυναικών που συμμετέχουν είναι κατά πολύ μεγαλύτερος αυτού που προβλέπει η νομοθεσία αφού φτάνει το 40,55 %. Υπενθυμίζεται ότι η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκα Τ. Κατσέλη είναι υποψήφια βουλευτής στη Β’ Αθήνας και στη Λάρισα και ο Πρόεδρος της Κ.Ο. Χάρης Καστανίδης στην Α’ Θεσσαλονίκης. 1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΔΡΑΜΑ 1 Ξιφιλίδου - Αθανασιάδου Αγάπη Συντ. Τραπεζικός Υπάλληλος ΕΒΡΟΣ 1 Δανιλάκης Παναγιώτης - Διοίκηση Υγείας 2 Δέδογλου Σπύρος 3 Μαστροθανάση Αικατερίνη Συνταξιούχος 4 Ναζίρης Γιώργος – Γυμναστής ΞΑΝΘΗ 1 Τριανταφυλίδης Δημήτρης ΚΑΒΑΛΑ 1 Λειβαδά Ευρυδίκη (Εύη) 2 Πιτέλης Δημήτριος Ιατρός ΡΟΔΟΠΗ 1 Δημόπουλος Χαράλαμπος Καθ. Νομικ. ΔΠΘ 2. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑ 1 Πινίδου Σοφία Τραπεζοϋπάλληλος 2 Κωστογλίδου Γεωργία- Παρθένα ΚΙΛΚΙΣ 1 Εδίρνελης Σωκράτης Εργοδηγός- Μηχανικός 2 Σαββίδης Κώστας Εκγληματολόγος ΠΙΕΡΙΑ 1 Μπαμπατζιάνη Σοφία Επιχειρηματίας 2 Σιδηρόπουλος Γιώργος Ιδιωτικός Υπάλληλος ΠΕΛΛΑ 1 Τσολάκης Απόστολος - Δάσκαλος ΣΕΡΡΕΣ 1 Ακριτίδης Ηλίας - Μαθηματικός 2 Παραστατίδης Ηλίας - Δ.Σ. Εργατικού Κέντρου ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 1 Μπέλλος Φώτιος 2 Πασχαλίδης Παύλος Τεχν. Μηχαν. Μηχανικός Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1 Αθανασιάδης Γιάννης - Επιχειρηματίας 2 Βαρσάμης Νίκος - Πρώην Δήμαρχος Αγίου Παύλου 3 Δίγκα Πασχαλία (Λιάνα) - Πολιτικός Επιστήμων – Διεθνολόγος 4 Θεοδοσίου Πέτρος Εκπαιδευτικός 5 Θεοδώρου Θεοδώρα – Δικηγόρος 6 Ιωακειμίδης Αλέξανδρος - Τεχνολόγος Γεωπονίας 7 Καστανίδης Χάρης – Βουλευτής 8 Κιτουκίδη Σβετλάνα 9 Κοβατσιάδης Χρήστος - Ελεύθερος Επαγγελματίας 10 Κουγιώνη Ελευθερία- Έμπορος 11 Λάτσιου Αλεξάνδρα Δικηγόρος 12 Παρτσινέβελου Σταματία - Συνταξιούχος Τραπεζικό Στέλεχος 13 Παστιανίδης Παντελής – Συμβουλος Επιχειρήσεων 14 Τεκτονίδου Κυριακή (Βούλα)- Βουλευτής Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1 Ακριβόπουλος Γιώργος 2 Δίτσιος Πέτρος – Επιχειρηματίας 3 Ιωάννου Χρυσοπηγή Ιδιωτική Υπάλληλος 4 Μενδρινός Γιάννης - Αστυνομικός Ε.Α. 5 Χατζηπέτρου Αργύρης 3. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΡΕΒΕΝΑ 1 Κυρατζής Δημήτρης ΚΑΣΤΟΡΙΑ 1 Κοβατσιάδης Στέργιος - Ελεύθερος Επαγγελματίας 2 Τακουρίδης Κώστας ΔΕΗ ΚΟΖΑΝΗ 1 Αμαραντιδης Νίκος 2 Γιολδάση - Μάνου Θεοδώρα Ξενοδοχοϋπάλληλος 3 Μισαηλίδης Λάζαρος - Εκπαιδευτικός ΦΛΩΡΙΝΑ 1 Αδάμ Ζαχαρούλα Ιδιωτικός Υπάλληλος 2 Βουλγαρίδης Γιώργος Πρατ. Καυσίμων 4. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΡΤΑ 1 Γιολδάση- Μάνου Αγγέλική 2 Νάκος Χρήστος Άνεργος 3 Ριζάκης Θωμάς ΙΩΑΝΝΙΝΑ 1 Αλεξέλης Κορνήλιος 2 Μπακαδήμα Φωτεινή 3 Φαρμάκης Αλέκος - Συνταξιούχος Εφοριακός ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ 1 Αρσένη Αγγελική ΠΡΕΒΕΖΑ 1 Νερατζάκη Βασιλική Άνεργη 5. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑ 1 Βλάχος Γιάννης 2 Κουτσερής Ευστάθιος - Γεωπόνος 3 Παντελής Δημήτριος 4 Ταϊγανίδου Μαρία 5 Χριστάκου Ασημένια – Ελεύθερη Επαγγελματίας ΛΑΡΙΣΑ 1 Κατσέλη Λούκα 2 Γκουτέλιτσα Χρυσάνθη 3 Καραμούτρας Ηλίας 4 Κουβέλας Νίκος 5 Τσούρα Σταυρούλα - Συνταξιούχος ΤΡΙΚΑΛΑ 1 Ζαμπέτης Ηρακλής Φυσικός 2 Λυρίτση- Μπακογιάννη Βασιλική Συντ. Τραπεζ. Υπάλληλος ΚΑΡΔΙΤΣΑ 1 Βασιλείου Αλέκος Αξιωματικός ΕΑ 2 Ζήσης Κωνσταντίνος Αξιωματικός ΣΞ ΕΑ 3 Μιχαήλ Αγλαία ( Ρίτσα ) 6. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑ 1 Κατέχη Ευδοκία - Δικηγόρος 2 Πιτικάρης Θεόδωρος Υποψ. Διδάκτωρ Μακροοικονομικής Στρατηγικής 3 Σκλαβούνος Γιώργος -Οικονομολόγος ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ 1 Βλάχος Παναγής - Δημοτικος Υπάλληλος, Τέως Νομ. Σύμβουλος 2 Ματιάτος Σπύρος Αξιωματικός Στρατού Ε.Α. 3 Μπίρμπα Χριστίνα Συν. Αστυνομικός ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1 Πατερέλης Περικλής Οικονομολόγος ΛΕΥΚΑΔΑ 1 Τσιμάρα Βασιλική (Βίκυ) - Επιχειρηματίας 7. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΧΑΪΑ 1 Δημητρουλόπουλος Ανδρέας Οικονομολόγος 2 Κουλιαβέτας Λεωνίδας Πτυχιούχος Πληροφορικής Πολιτισμικού 3 Κυριακοπούλου Μαρία Βουλευτής 4 Μιχαλόπουλος Ιωάννης ΤΕ Εκπαιδευτικός-Ηλεκτρολόγος 5 Μουτσανά Δήμητρα Ιδιωτική Υπάλληλος (Άνεργη) 6 Μπέλλας Αθανάσιος - Καθηγητής Πανεπιστημίου 7 Παναγιωτόπουλος Ιωάννης Αγρότης 8 Τριανταφυλλόπουλος Ανδρέας - Βουλευτής 9 Τσιμάρας Χάρης - Επιχειρηματίας ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ 1 Αραχωβίτης Χριστόφορος 2 Βλαχοπούλου Ερασμία 3 Μαγγιώρος Παναγιώτης - Αρχιτέκτων 4 Σταυροπούλου Γιαννούλα Επιχειρηματίας ΗΛΕΙΑ 1 Βλαστός Παύλος Αντιπρ. Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας 2 Δημητρουλόπουλος Παναγιώτης - Εκπαιδευτικός-Βουλευτής 3 Καρναρής Νίκος Συνταξιούχος Πυροσβέστης 4 Λογοθέτη Αναστασία Εκπαιδευτικός 5 Μαργαρίτης Λεωνίδας Δικηγόρος-Συγγραφέας-Αντιπρόεδρος Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος 6 Ντούκας Γιάννης Συνταξιούχος Αστυνομικός 7 Παναγιωτόπουλου Κυριακή Δασκάλα Χορού 8 Σταθόπουλος Σάκης Γεωπόνος-Μελετητής ΤΕ-Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Γεωπόνων 8. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑ 1 Αποστόλου Νίκος Επιχειρηματίας 2 Λυμπέρης Αλέξανδρος Δημοσιογράφος 3 Μαμούρης Κώστας Συντ. Δικαστικός 4 Στάση Μερόπη Συνταξιούχος 5 Τσαμανές Δημήτριος ΕΥΒΟΙΑ 1 Αγγελακοπούλου Ελευθερία Ελευθ. Επαγγελματίας 2 Θέμελης Θεόδωρος Συνδικ. ΕΘΕΛ 3 Κουλούρης Γιώργος - Πνευμονολόγος ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ 1 Αλεξάκη Μαρία Δημοσιογράφος ΦΘΙΩΤΙΔΑ 1 Μουστερή Ιωάννα Ιδιωτική Υπάλληλος 2 Παπαδόπουλος Χρήστος Τραπεζικός Υπάλληλος ΦΩΚΙΔΑ 1 Αντωνίου Γιώτα 2 Γραμματίκα Δέσποινα 3 Πέτρου Νίκος Επιχειρηματίας 9. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑ 1 Ρουμελιώτης Γιάννης Αγροφύλακας 2 Σταμάτη Μαρία ΑΡΓΟΛΙΔΑ 1 Γιακουμέλος Λευτέρης ΛΑΚΩΝΙΑ 1 Αναγνωστόπουλος Γιώργος 2 Πολυχρονίου Πολυχρόνης 3 Τσιλιβαράκος Σταύρος - Αθλητής Πάλης ΑΡΚΑΔΙΑ 1 Γέγιου Ιωάννα 2 Κλουκίνας Χαρίλαος - Δικηγόρος 3 Σταμοπούλου Γιάννα ΜΕΣΣΗΝΙΑ 1 Μυλωνάς Μίλτος 2 Παπαδέας Γιώργος Επιχειρηματίας 3 Παπακανέλλου Βαρβάρα ιδ. Υπάλληλος (άνεργη) 4 Χρονόπουλος Γιάννης 10. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΛΕΣΒΟΣ 1 Γέραλη Μαρία 2 Παπακωνσταντινίδης Λεωνίδας Καθηγητής Τοπικής Ανάπτυξης 3 Ταξείδης Αριστείδης ΧΙΟΣ 1 Καραβασίλης Σταύρος 2 Κουντουρούδας Μάρκος - Δικηγόρος ΣΑΜΟΣ 1 Βασιλειάς Μανώλης 11. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΥΚΛΑΔΕΣ 1 Γκουδάμη ( Βασιλάκη ) Γεωργία Ελ. Επαγγελματίας 2 Στριγγάρης Χρήστος Πολ. Μηχανικός ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 1 Καραγιάννης Λουκάς Ασφαλιστής 2 Καρίκης Παναγιώτης Γυμναστής 3 Κασσάρας Γιώργος - Οικονομολόγος - Βουλευτής 4 Κόττορος Εμμανουήλ Μουσικός 5 Μπαράκας Αθανάσιος Χρυσός Παραολυμπιονίκης - Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου-Μέλος Εθν. Συμβουλίου ΑΜΕΑ 6 Πρασσάς Χρήστος Επιχειρηματίας 7 Φυλτζανίδη Ουρανία Δασκ. Παραδοσιακών Χορών 12. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΧΑΝΙΑ 1 Μαλαδάκη Μαρία 2 Μαυριτσάκη Φωτεινή 3 Πολιαναγνωστάκης Μιχαήλ Βιοτέχνης 4 Σπανουδάκη Ουρανία ΡΕΘΥΜΝΟ 1 Μαλλίας Φίλιππος 2 Μαμουνάκης Σταύρος ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1 Αναστασάκης Μανώλης 2 Καρδουλάκης Κυριάκος 3 Λαμπράκης Κώστας ΛΑΣΗΘΙ 1 Γρινιεζάκης Μιχάλης Αγρότης 2 Πετάσης Κωσταντίνος 13. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Α' ΠΕΙΡΑΙΑ 1 Αγγέλης Χρήστος 2 Βασιλάκου Παναγιώτα Δικηγόρος 3 Ευαγγελιδης Χαράλαμπος Αξιωματικος ΠΝ ΕΑ 4 Κασάπογλου Βασίλης - Διεθνολόγος 5 Σελά Αντιγόνη 6 Σερεμεντάκη Ευαγγελία 7 Τσιντώνης Ηλίας Β' ΠΕΙΡΑΙΑ 1 Βασιλάκος Θόδωρος 2 Εμμανουηλίδης Παντελής- Υποναύραχος Λ.Σ. Ε.Α. 3 Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος - Οικονομικός Σύμβ. 4 Μακρυωνίτου -Καλκάνη Αγγελική 5 Νικητάκης Μιχάλης 6 Σελάς Σπύρος 7 Τσικούρας Δημήτρης Ασφαλιστικός Σύμβουλος ΕΤΕ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΤΤΙΚΗΣ 1 Αγγέλου Σταυρούλα - Δημοτικος Σύμβουλος Φυλής 2 Γέγιου Μαρία - ιδιωτ. Υπάλληλος 3 Δεδούση Ελένη - Ασπρόπυργος 4 Καρβούνη Ελένη Τραπεζική Υπάλληλος 5 Κωνσταντινίδης Δημήτρης 6 Λιβανού Αγγελική 7 Μπένιας Αργύρης 8 Μωραΐτη Αικατερίνη 9 Παρουτσίδης Νίκος 10 Σαββίδης Σπύρος Οικοδόμος - Δημ. Συμβ. Αχαρνών 11 Σπυράκου Μαρία 12 Στέρπας Γιώργος 13 Χαμακιώτης Θόδωρος – Μέγαρα Α ' ΑΘΗΝΑΣ 1 Αγγελόπουλος Θεόδωρος 2 Γαρμπή Ευαγγελία 3 Γελαστού- Κούση Αγγελική Οικονομολόγος 4 Ζερβουδάκη Ελένη 5 Ζωγοπούλου Τίνα - Συγγραφέας -Εκδότης 6 Μπέη Φαίη 7 Νικολοπούλου Σοφία - Συνταξιούχος Εφοριακός 8 Ποντίκη Μαρία 9 Ποταμιάνος Μάκης 10 Σπυράκη Μαρία (Μαρούσκα) Δικηγόρος 11 Σταματοπούλου Αικατερίνη 12 Σταυράκη Φρόσω - Μαθηματικός / Εφοριακός 13 Τερζάκη Μαρία 14 Τσαγκαράκη Καλλιόπη Β' ΑΘΗΝΑΣ 1 Κατσέλη Λούκα 2 Βιγκλή Έφη – Δικηγόρος 3 Βορλόου Νότα 4 Γαβρίλη Ειρήνη 5 Γριτσόπουλος Θανάσης 6 Δακουτρός Νίκος 7 Καβούρα Όλγα 8 Καρανικόλας Σπύρος 9 Καρασούλου - Παπανδρέου Ιωάννα (Άννα) 10 Κόκκαλης Ηλίας Ξενοδοχοϋπάλληλος 11 Κοντούλη Αννα 12 Κορασίδα Κοραλία 13 Κρομύδας Γιώργος 14 Λιάτσα Αικατερίνη Δικηγόρος 15 Μαμουνάκης Ιωσήφ 16 Μανιάτη Κωνσταντινία 17 Μασουρίδη- Κρίντα Έφη 18 Μίχος Λάμπρος Βουλευτής 19 Μπίγαλης Κώστας 20 Μπινιάκου Ιωάννα 21 Μπουμπούλης Θωμάς 22 Νικολοπούλου Βασιλική-Αντωνία Ιδιωτική Υπάλληλος 23 Πανδή Σοφία Ιδιωτικός Υπάλληλος 24 Πιτσιλαδή Ελένη 25 Πόπορη Χριστίνα Καθηγήτρια Γαλλικών 26 Ρόκα Κάτια 27 Σιαπλάουρας- Αρμύρας Κωνσταντίνος 28 Σκότη Μερόπη (Μαίρη) 29 Σταθούλιας Βλάσης 30 Σφίκτη Ολυμπία Οικονομολόγος 31 Τριανταφύλλου Θεοδώρα Παραϊατρικά Επαγγέλματα 32 Χατζή Νικολέττα

Read more...