Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Μαρία Κυριακοπούλου: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ- Πρόταση εθνικής αξιοπρέπειας

Η ίδρυση της «Κοινωνικής Συμφωνία» προέκυψε ως ανάγκη έκφρασης και αντίστασης της κοινωνίας απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν την χώρα σε βαθειά ύφεση και σε διεύρυνση της φτώχειας.
Η «Κοινωνική Συμφωνία» είναι η απάντηση για μια αξιόπιστη λύση εξόδου από την κρίση, καθώς διαθέτει την πίστη και την ικανότητα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του ελληνικού λαού που πλήττονται με πρωτόγνωρη αγριότητα από τις δυνάμεις που επιχειρούν να επιβάλλουν ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές μέσω του μνημονίου.
Είναι μια προοδευτική δύναμη διότι στηρίζεται στο αξίωμα ότι η Δημοκρατία και η κοινωνία είναι υπεράνω των αγορών. Θέτει στο επίκεντρο την προστασία του εθνικού και δημόσιου συμφέροντος και προάγει την έξοδο της χώρας από τα δεσμά της ύφεσης και του μνημονίου, μέσα από την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την δημιουργία θέσεων εργασίας, την κοινωνική δικαιοσύνη, την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.
Η πρόταση της «Κοινωνικής Συμφωνίας» είναι πάνω απ΄ όλα μια πολιτική εθνικής αξιοπρέπειας, γιατί προτάσσει ως λύση την ανασυγκρότηση της χώρας με τις δικές της δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: