Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Ειρωνικό σχόλιο Βενιζέλου: "Ο Στουρνάρας είναι…αναντικατάστατος"...


Έσταξε φαρμάκι ο αντιπρόεδρος!...

Με ειρωνικά σχόλια αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, επαναβεβαιώνοντας πως...
υπάρχει «χαμηλό βαρομετρικό» μεταξύ κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών.


Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ κατηγόρησε τον κ. Στουρνάρα για έλλειψη ευαισθησίας όσον αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

«Ο κ. Στουρνάρας είναι αναντικατάστατος» είπε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας με εμφανώς ειρωνικό τόνο στην φωνή του ότι ο υπουργός Οικονομικών έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στα προβλήματα του κόσμου.

Αφορμή για τα λεγόμενά του, ήταν η ερώτηση δημοσιογράφου κατά πόσο ο κ. Στουρνάρας θα μπορούσε να είναι ο επόμενος Έλληνας Επίτροπος. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι η τρόικα πρέπει να κατανοήσει την ιδιαίτερη σχέση του μέσου Έλληνα πολίτη με την πρώτη κατοικία του.

Κατά τα άλλα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξέφρασε τη βεβαιότητα, πως η επόμενη δόση θα καταβληθεί στην Ελλάδα, καθώς η χώρα έχει εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα.

Ο κ.Βενιζέλος υποστήριξε, πάντως, ακόμη ότι σε περίπτωση που δεν καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα προτίθεται από κοινού με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να φέρουν το θέμα σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο...
matrix24.gr

Read more...

Ελεύθεροι οι εννέα σχολικοί φύλακες που συνελήφθησαν...


Ασκήθηκε εναντίον τους ποινική δίωξη και ορίστηκε δικάσιμη...

Ελεύθεροι αφέθηκαν από τον εισαγγελέα, με ορισμό ρητής δικασίμου, οι εννέα σχολικοί φύλακες που συνελήφθησαν...
το πρωί έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι εννέα σχολικοί φύλακες οδηγήθηκαν το απόγευμα στα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, όπου είχαν συγκεντρωθεί για συμπαράσταση περίπου 50 συνάδελφοι και φίλοι τους, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Βαλασόπουλος.

Εναντίον τους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για διατάραξη οικιακής ειρήνης και αντίσταση κατά της αρχής, ενώ προσδιορίστηκε η δίκη τους ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου για τις 31 Μαρτίου 2014.

Κατά την προσαγωγή των εννέα συναδέλφων τους στον εισαγγελέα, αλλά και όταν αφέθηκαν ελεύθεροι, οι συγκεντρωθέντες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα...
newsbeast.gr

Read more...

Δεν τα βρήκαν με τo υπουργείο Υγείας Συνεχίζουν την απεργία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ


Συνεχίζουν την απεργία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ
Γιατρός αναρτά μία αφίσα στο διάδρομο πολυϊατρείου του ΕΟΠΥΥ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Άκαρπη ήταν η συνάντηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ με τον υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα και τον πρόεδρο του Οργανισμού Δημήτρη Κοντό. Λίγο πριν από την έναρξη του νέου κύκλου απεργιακών κινητοποιήσεων που θα διαρκέσει έως τις 9 Δεκεμβρίου, οι δύο πλευρές συναντήθηκαν ως είθισται στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).

Οι κ.κ. Μπέζας και Κοντός επανέλαβαν στους γιατρούς την πρόταση του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη που μιλά για αναστολή υλοποίησης του σχεδίου για την πρωτοβάθμια περίθαλψης για έναν μήνα, υπό την προϋπόθεση ότι θα λήξουν σήμερα οι κινητοποιήσεις. Το χρονικό αυτό διάστημα, είπαν, θα γίνει διάλογος.

Οι γιατροί, από την πλευρά τους, τόνισαν ότι δέχονται να δουν με θετικό μάτι την πρόταση της κυβέρνησης υπό έναν όρο: να μην γίνει ξανά λόγος για διαθεσιμότητα και απολύσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ. «Ούτε τώρα, ούτε το νέο χρόνο», ανέφεραν.

Ο κ. Μπέζας αντιπρότεινε «μορατόριουμ» δύο μηνών, χωρίς να αναλάβει τη δέσμευση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, κάτι το οποίο δεν άρεσε στους γιατρούς.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου. Αύριο, Τετάρτη, θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν πιθανότατα νέο κύκλο κινητοποιήσεων μετά τη Δευτέρα.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αλ. Αλαβάνος: Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝ.ΕΛ εξαπατούν το λαό [ΒΙΝΤΕΟ]


alavanosΕπίθεση στην κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την οικονομική τους πολιτική έκανε ο επικεφαλής του “Σχεδίου Β” και πρώην πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Αλέκος Αλαβάνος μιλώντας την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στην εκπομπή “Action Day” του Action24. 
Ο κ. Αλαβάνος δήλωσε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας δεν προτείνει λύση καθώς δεν μπορεί να μιλάει για αντιμνημονιακή πολιτική όταν επιδιώκει λύση του οικονομικού προβλήματος της Ελλάδας  εντός ευρωζώνης, “κάτι τέτοιο κάνουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες”.
“Λένε ότι εμείς θα διαπραγματευθούμε καλύτερα και θα καταργήσουμε το μνημόνιο μέσα στο ευρώ. Η αντιμνημονιακή πολιτική δεν είναι εναλλακτική πολιτική όταν  είναι απλώς αντιμνημονιακή και δεν επεκτείνεται στις βαθύτερες αιτίες που οδηγούν το μνημόνιο. Είναι ενός είδους απάτης”, δήλωσε χαρακτηριστικά.
Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή

Read more...

Αντ. Σαμαράς: Το 2014 ξεκινάμε ένα θετικό κύκλο ανάκαμψης

samaras-31Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου για το 2013, το προεδρείο της ΕΣΕΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Βασίλη Κορκίδη, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στον οποίο παρέδωσε την Έκθεση μαζί με υποστηρικτικό υλικό.
Ο πρωθυπουργός συζήτησε με τους εκπροσώπους του ελληνικού εμπορίου τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά και προσκάλεσε την ΕΣΕΕ σε έναν διευρυμένο διάλογο με τους επικεφαλής των παραγωγικών υπουργείων, στον οποίο θα τεθούν επί τάπητος όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν την εμπορική επιχειρηματικότητα στη χώρα μας.
Σε χαιρετισμό που έστειλε χθες στην απογευματινή εκδήλωση για την παρουσίαση της έκθεσης ο πρωθυπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το 2013 θα είναι η τελευταία πολύ δύσκολη χρονιά. Γνωρίζω καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε. Γνωρίζω ότι οι περισσότεροι αναγκασθήκατε να απολύσετε προσωπικό ή και να αφήσετε απλήρωτες τις εισφορές σας για να πληρώνετε το προσωπικό. Εργαζόμαστε νύχτα και ημέρα και, ήδη σήμερα, το φως στο τέλος του τούνελ είναι ορατό σε κρίσιμους δείκτες της οικονομίας, που έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν. Στους επόμενους μήνες η ανάκαμψη θα φανεί καθαρά σε όλους και αυτό θα έχει καθοριστική συμβολή στην ανάσχεση του κλίματος αβεβαιότητας που καθήλωσε το εμπόριο και, μαζί του, την ελληνική οικονομία.
Η βεβαιότητα ότι τα χειρότερα πέρασαν θα οδηγήσει στην αύξηση της κατανάλωσης που θα ξαναδώσει πνοή στο ελληνικό εμπόριο. Το 2014 ξεκινάμε ένα θετικό κύκλο ανάκαμψης που, με τη βοήθεια όλων, μπορεί και πρέπει να πάρει πιο ισχυρή μορφή. Περιμένουμε πολλά από εσάς, το ελληνικό λιανικό εμπόριο, όχι μόνο από τις ξένες επενδύσεις».

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Read more...

Έκτακτη σύσκεψη του Αρβανιτόπουλου με τους πρυτάνεις

arvanitoppaideiaΟ προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος ζήτησε έκτακτη διαμεσολαβητική συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ενώ την ίδια ώρα η Πρυτανεία και οι Κοσμήτορες των Σχολών του ΕΜΠ παρεμβαίνουν για να ανοίξει άμεσα το Ίδρυμα.
Στόχος της συνάντησης είναι να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση που να εκτονώσει την κρίση, μακριά από πειθαρχικές διώξεις.

Read more...

Πράσινο φως από ΕΕ για τα μεγάλα οδικά έργα στην Ελλάδα



Ανοίγει ο δρόμος για την τελική έγκριση κοινοτικών χρηματοδοτήσεων για τους τέσσερις οδικούς άξονες στην Ελλάδα τονίζει ο Όλι Ρεν μετά τη συνάντησή του με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
Τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην επανεκκίνηση της κατασκευής τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα, εξέφρασε σήμερα Τρίτη ο επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε στην Επιτροπή, στις Βρυξέλλες, με τον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Όπως αναφέρει ο Όλι Ρεν, σε ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε λίγο μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό, τα έργα στους μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας θα έχουν άμεση επίπτωση στη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Ο επίτροπος Οικονομίας τονίζει ότι η συμμετοχή κορυφαίων ευρωπαϊκών κατασκευαστικών εταιρειών στην επανεκκίνηση των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων θα στείλει μήνυμα στους διεθνείς ιδιώτες επενδυτές για την αυξανόμενη επενδυτική ελκυστικότητα της Ελλάδας, ενώ παράλληλα θα ενθαρρύνει συμπράξεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στη χώρα.
Συνεχίζοντας, ο Όλι Ρεν τονίζει ότι, όταν ολοκληρωθούν οι σχετικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες στην Ελλάδα, θα ανοίξει ο δρόμος για την τελική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφορικά με την κοινοτική χρηματοδότηση των έργων.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται σκληρά, στηρίζοντας τις ελληνικές προσπάθειες και βοηθώντας τη χώρα να ξεπεράσει την κρίση και να χτίσει ένα βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο που θα φέρει ευημερία και απασχόληση στον ελληνικό λαό» καταλήγει η ανακοίνωση του Όλι Ρεν.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Read more...

Φορολογούν και τα ενοίκια που δεν έχουν εισπραχθεί...




Απίστευτα πράγματα προβλέπει ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος
Φόρο εισοδήματος 11-33% ακόμη και για τα ενοίκια που δεν εισέπραξαν θα πληρώνουν από το οικονομικό έτος 2015 οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ο ...
νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος που θα τεθεί σε ισχύ από την Πρωτοχρονιά προβλέπει ότι, για τα εισοδήματα του 2014 και των επόμενων ετών, καταργείται το δικαίωμα που έχουν οι ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων να εκχωρούν στο Δημόσιο τα ανείσπρακτα ενοίκια και να απαλλάσσονται για αυτά από το φόρο εισοδήματος.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες θα καταβάλουν το 2015 φόρο εισοδήματος για τα ενοίκια που δεν θα εισπράξουν εντός του 2014, λόγω ασυνέπειας ή οικονομικής αδυναμίας των ενοικιαστών τους.

Ο φόρος θα υπολογιστεί αυτοτελώς στα μη εισπραχθέντα ετήσια ποσά ενοικίων, με συντελεστές φόρου 11% μέχρι για το επίπεδο των 12.000 ευρώ και 33% για το τμήμα πάνω των 12.000 ευρώ.

Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώνουν φόρους για ανύπαρκτα εισοδήματα.

Read more...

Απέναντι από τις παγωμένες ασπίδες...




ΦΩΤΟ...
 Χωρίς οίκτο. Οι σχολικοί φύλακες, σε απόγνωση, βρίσκονται...
απέναντι από τις παγωμένες ασπίδες των ΜΑΤ.
Μέσα στο σκηνικό, και οι βίαιες προσαγωγές.
Φωτορεπορτάζ από τα επεισόδια, έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης:


φωτο από newsbeast.gr

Read more...

Δεκτό επί της αρχής στην αρμόδια επιτροπή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο...


"Παρών" ο ΣΥΡΙΖΑ, καταψήφισαν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή...

Δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής έγινε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Υπέρ της ...
αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και ΔΗΜΑΡ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών», το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή καταψήφισαν, ενώ επιφυλάξεις εξέφρασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου συνεχίζεται επί των άρθρων...
newsbeast.gr

Read more...

Μετά τον προϋπολογισμό Νέο Ασφαλιστικό εντός Δεκεμβρίου εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας


Νέο Ασφαλιστικό εντός Δεκεμβρίου εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας
Ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης μιλώντας στην Βουλή, δίχως ωστόσο να εξειδικεύσει τα θέματα που θα περιλαμβάνει η νέα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Παράλληλα, έδωσε για μια ακόμη φορά τη διαβεβαίωση ότι οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά το 2014, απαντώντας έτσι στις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης που υποστήριξε διά του Αλ.Μητρόπουλου ότι δεν υπάρχουν αποθεματικά στα ταμεία και ότι «αν δεν εξευρεθούν ζεστές εισφορές, το σύστημα θα καταρρεύσει».

«Θα αναγκαστείτε να κάνετε δραστικές περικοπές, γιατί τα ταμεία δεν έχουν χρήματα για συντάξεις και αυτό δεν είναι λαϊκισμός» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ο κ. Βρούτσης διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα: «Διαφωνώ κάθετα μαζί σας» είπε ο υπουργός Εργασίας, επισημαίνοντας ότι οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικότατα το 2014, όπως καταβλήθηκαν το 2012 και το 2013, «όταν από κάποιες πλευρές ακουγόταν η ίδια ρητορεία».

Επίσης, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι το 2013 η ετήσια δαπάνη για συντάξεις θα κλείσει στα 28,3 δισ. ευρώ, ενώ τα έσοδα από πρόστιμα αδήλωτης εργασίας από 15 Σεπτεμβρίου έως 31 Οκτωβρίου ήταν της τάξης των 5,9 εκατ. ευρώ.

Αυξημένα τα έσοδα του ΙΚΑ
Ο κ. Βρούτσης κατέθεσε στοιχεία για τα έσοδα του ΙΚΑ, σύμφωνα με τα οποία τον περασμένο Οκτώβριο για δεύτερο συνεχή μήνα, εμφάνισαν αύξηση, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Επιπλέον, ανέφερε ότι το ασφαλιστικό μας σύστημα δε χρειάζεται πλέον νέους υπαλλήλους κι αυτό γιατί με την εφαρμογή του συστήματος «Άτλας» θα απελευθερωθούν εκατοντάδες υπάλληλοι που σήμερα ασχολούνται με τους φακέλους συνταξιοδότησης, οι οποίοι θα κατευθυνθούν στις ελεγκτικές διαδικασίες.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Ζήτημα κοινωνικά άδικο» Βενιζέλος: Δεν υποχωρούμε στο θέμα των πλειστηριασμών


Βενιζέλος: Δεν υποχωρούμε στο θέμα των πλειστηριασμών
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος   (Φωτογραφία:  Icon )

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Tη βεβαιότητα ότι η επόμενη δόση θα καταβληθεί στην Ελλάδα, καθώς η χώρα έχει εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα, εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σε δηλώσεις του από τη βελγική πρωτεύουσα, όπου βρίσκεται για την υπουργική σύνοδο του ΝΑΤΟ και αναφερόμενος στο θέμα των πλειστηριασμών, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «δεν υποχωρούμε σε ένα ζήτημα που είναι κοινωνικά άδικο, διότι το τελευταίο πράγμα που θέλει ο Έλληνας είναι να χάσει το σπίτι του».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε ακόμη ότι σε περίπτωση που δεν καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα προτίθεται από κοινού με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να φέρουν το θέμα σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...