Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Λοβέρδος: Παράταση δύο εξεταστικών για μετανοημένους αιώνιους φοιτητές


Παράθυρο ευκαιρίας για τους αιώνιους φοιτητές που επέδειξαν «έμπρακτο ενδιαφέρον» να πάρουν το πτυχίο τους το τελευταίο διάστημα, ανοίγει το υπουργείο Παιδείας μετά τη συνάντηση που είχε ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος με τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων και τους προέδρους των ΤΕΙ.

Σύμφωνα με την εισήγηση του υπουργού Παιδείας, και ύστερα από σχετική συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, θα δοθούν δύο επιπλέον εξεταστικές, του Σεπτεμβρίου και του Φεβρουαρίου, σε όσους φοιτητές συμμετείχαν στις εξετάσεις κατά τα δύο τελευταία ακαδημαϊκά έτη, 2012-13 και 2013-14.
Στην ίδια κατηγορία θα υπαχθούν και όσοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τις εξετάσεις τους στα μαθήματα, αλλά οφείλουν διπλωματικές ή πτυχιακές εργασίες, ή πρακτική άσκηση στα ΤΕΙ.
Αντίθετα, οι φοιτητές που δεν συμμετείχαν στις εξετάσεις, θα διαγραφούν οριστικά από τα μητρώα των σχολών τους στις 31 Αυγούστου του 2014.
Η σχετική ρύθμιση θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, την προσεχή Τρίτη 26 Αυγούστου.
Οι αιώνιοι φοιτητές υπολογίζονται κατά προσέγγιση σε 120.000 στα πανεπιστήμια και 50.000 στα ΤΕΙ. Από αυτούς θα διαγραφεί περίπου το 90-92% στα πανεπιστήμια και άνω του 60% στα ΤΕΙ.
Οι αριθμοί των «λιμναζόντων φοιτητών» είναι κατά προσέγγιση 120.000 στα Πανεπιστήμια και 50.000 στα ΤΕΙ (διότι π.χ το ΤΕΙ Αθηνών διέγραψε ήδη 17.000 από το 2007 έως σήμερα επειδή δεν ενεγράφησαν). Από αυτούς υπολογίζεται, ότι στα Πανεπιστήμια το 90-92% των λιμναζόντων θα διαγραφεί και αντιστοίχως άνω του 60% στα ΤΕΙ. Οι οριστικοί αριθμοί θα δοθούν από τα Ιδρύματα στο υπουργείο και θα δημοσιοποιηθούν μεθαύριο, Παρασκευή.
Με υπουργική απόφαση θα ρυθμιστεί εξάλλου το κενό στον νόμο για τις μετεγγραφές, ο οποίος δεν προβλέπει τον τόπο μετεγγραφής όταν μένει αλλού η οικογένεια, αλλού σπουδάζει το παιδί και αλλού επιτυγχάνει το δεύτερο παιδί. «Ο τόπος της μετεγγραφής σε αυτές τις περιπτώσεις θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση η οποία θα εκδοθεί εντός λίγων εβδομάδων και θα αφορά στις τεχνικές λεπτομέρειες των μετεγγραφών», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.
egiakoumis.gr

Read more...

Το ΤΑΙΠΕΔ πουλάει κάμπινγκ με δώρο υδροβιότοπο..


camping

Μια ακόμη μεγάλη παραλία και με σημαντικό υδροβιότοπο, που ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000, πουλάει το ΤΑΙΠΕΔ. Πρόκειται για το...
κάμπινγκ της Επανομής Θεσσαλονίκης, το οποίο όμως δεν πουλάει μόνο του, αλλά μαζί με τον υδροβιότοπο στην περιοχή Φανάρι, συνολικής έκτασης 3.200 στρεμμάτων.
Μαζί, πωλούνται επίσης το κατασκηνωτικό κέντρο ναυτοπροσκόπων, έκτασης 35 στρ. και η περιοχή «αγγελαδάρικο» συνολικής έκτασης 55 στρεμμάτων.
Όπως καταγγέλλει η Κίνηση Πολιτών Επανομής, το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά στην πώληση αγνοώντας απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία η κυριότητα της έκτασης των 3.200 στρ., που περιλαμβάνει το κάμπινγκ αλλά και ολόκληρο τον υδροβιότοπο, επιστρέφεται στο δήμο.
Βγάζει δηλαδή στο σφυρί ακόμη ένα «φιλέτο», παρά το γεγονός ότι προστατεύεται από τη διεθνή περιβαλλοντική συνθήκη NATURA 2000.
«Πιστεύουμε ότι η ιδιωτικοποίηση των παραθαλάσσιων περιοχών, σε συνδυασμό με το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό που προωθείται, μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα έχει για τον τόπο μας και κανένα όφελος για τους κατοίκους αλλά και για τη χώρα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Πολιτών Επανομής, η οποία πραγματοποιεί καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για το πώς μπορούν να αποτρέψουν «το ξεπούλημα των καλύτερων παραλιών μας».
Ήδη προχωρούν στην έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων, τα οποία θα διανείμουν στους πολίτες, ενώ προγραμματίζεται η διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Αντιδράσεις
Η αυθαίρετη απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις, μεταξύ των οποίων και αυτή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

matrix24.gr

Read more...

Αποκαλύφθηκαν πλήρως οι Σφίγγες ...



ΦΩΤΟ...
 Η πλήρης αποκάλυψη των μαρμάρινων Σφιγγών που βρέθηκαν στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, η εύρεση τμήματος από τη ράχη του Λέοντος, καθώς και μικρού τμήματος της ανωδομής του μνημείου, είναι τα νέα δεδομένα από...
τις ανασκαφές που διεξάγει η ΚΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στην περιοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Με την αφαίρεση, μέχρι στιγμής, των έντεκα λίθων από τον τοίχο σφράγισης, αποκαλύφθηκαν εξ ολοκλήρου οι Σφίγγες από μάρμαρο Θάσου.



Το ύψος των αγαλμάτων είναι 1,45 μ. Το συνολικό ύψος με τις κεφαλές υπολογίζεται ότι θα έφτανε τα δύο μέτρα περίπου.

Στους κορμούς, τους, που είναι δουλεμένοι με ψιλό ντισιλίδικο, αποτυπώνεται η πλαστικότητα και η λεπτοδουλειά των γλυπτών της τελευταίας εικοσιπενταετίας του 4ου π.Χ. αιώνα.



Κατά τη διάρκεια των εργασιών βρέθηκαν τμήματα των πτερών των Σφιγγών -που ήταν ένθετα στους κορμούς- και τα οποία επιτρέπουν την πλήρη αποκατάστασή τους.

Βρέθηκε, επίσης, τμήμα από τη ράχη του αγάλματος του Λέοντος της Αμφίπολης.

Τόσο οι Σφίγγες, όσο και ο Λέων φαίνεται να προέρχονται από το ίδιο εργαστήριο.

Με την αφαίρεση των χωμάτων, εμφανίστηκε, επίσης, μικρό τμήμα της ανωδομής του μνημείου, που φέρει ίχνη κόκκινου και μπλε χρώματος, σε δυο αποχρώσεις αντίστοιχα.

Οι εργασίες συνεχίζονται στη στάθμη του εσωρραχίου της θόλου, με τη στερέωση και στήριξη των λίθων της καθώς και την αφαίρεση των χωμάτων».

Αυτοψία στον αρχαιολογικό θησαυρό 

Νωρίτερα, την εξέλιξη των αρχαιολογικών ανασκαφών στον λόφο Καστά της Αρχαίας Αμφίπολης παρακολουθεί, από νωρίς το πρωί, η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Η κ. Μενδώνη έφτασε στην περιοχή, γύρω στις 8 το πρωί, συνοδευόμενη από στενή συνεργάτη της.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, οι μαρμάρινοι λίθοι -βάρους 500 κιλών έκαστος- απομακρύνονται δεξιά και αριστερά από το νέο αρχαιολογικό εύρημα.

Από χθες το απόγευμα στήνεται ειδικό ξύλινο σκέπαστρο προκειμένου να προστατευτούν οι Σφίγγες από τυχόν αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ένα ιδιότυπο "κυνηγητό" βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ των φυλάκων του αρχαιολογικού χώρου και επισκεπτών.

Στην προσπάθειά τους να πλησιάσουν όσο το δυνατόν εγγύτερα στον χώρο της αρχαιολογικής ανασκαφής, ανεβαίνουν με τζιπ στους γύρω λόφους προκειμένου να αποσπάσουν έστω και μια μακρινή φωτογραφία από τα ευρήματα, που παραμένουν καλυμμένα.

real.gr

Read more...

Φόρος ακινήτων: έρχεται νέο σοκ...


Στο… ύψος του ο ΕΝΦΙΑ. Περιορισμένη η σχεδιαζόμενη ελάφρυνση των εκκαθαριστικών, αφού δεν αλλάζει ο εισπρακτικός στόχος (2,65 δισ. ευρώ) του οικονομικού επιτελείου.

Με την προσμονή της...
ελάφρυνσης...
των εκκαθαριστικών του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) θα μείνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για περιορισμένες μειώσεις του φόρου για τα ακίνητα στους οικισμούς που βρίσκονται εκτός αντικειμενικού συστήματος, επικαλούμενη τον στόχο των εισπράξεων αλλά και τα στενά χρονικά περιθώρια που υπάρχουν για ουσιαστικές αλλαγές στον φόρο, οι οποίες θα οδηγούσαν σε αισθητή μείωση του φορολογικού βάρους.

Ο εισπρακτικός στόχος των 2,65 δισ. ευρώ το τρέχον έτος από τον ΕΝΦΙΑ δεν πρόκειται να αλλάξει. Αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε «γενναίες» ελαφρύνσεις, υπάρχει κίνδυνος απώλειας τουλάχιστον 200 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που δεν πρόκειται να επιτρέψουν οι δανειστές, οι οποίοι έχουν άλλωστε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στις όποιες «εσωτερικές» αλλαγές επιχειρηθούν.

Το θέμα του ΕΝΦΙΑ αναμένεται να απασχολήσει και τις συναντήσεις εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας στο Παρίσι που θα πραγματοποιηθούν από τις 3 έως τις 5 Σεπτεμβρίου. Με βάση αυτά τα δεδομένα, οι βασικές αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών είναι δύο και θα αφορούν:

- Τους 4.000 οικισμούς που βρίσκονται εκτός συστήματος αντικειμενικών αξιών, όπου ο υπολογισμός του φόρου θα γίνει με βάση τις περσινές τιμές με τις οποίες υπολογίστηκε και ο ΦΑΠ. Πρόκειται για τις περιπτώσεις όπου διαπιστώθηκαν τα περισσότερα προβλήματα με εξωφρενικές χρεώσεις ακόμα και για οικόπεδα σε έρημα χωριά.

- Τη διάθεση αναλυτικών οδηγιών συμπλήρωσης των σχετικών στοιχείων του Ε9 για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, καθώς μέρος του προβλήματος οφείλεται στη λανθασμένη συμπλήρωση των στοιχείων από τους υπόχρεους. Το υπουργείο Οικονομικών θα εκδώσει αναλυτικές οδηγίες ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις χωρίς την επιβολή ποινών.

Οι δόσεις

Εν τω μεταξύ, τον δρόμο για επέκταση των δόσεων πληρωμής του φόρου πέραν του 2014 ανοίγει η απάντηση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) σε σχετικό ερώτημα που υποβλήθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ). Η ΕΛΣΤΑΤ επισημαίνει ότι μέρος των δόσεων μπορεί να πληρωθεί μέχρι και τον Μάρτιο του 2015, από τη στιγμή που ο φόρος θα βεβαιωθεί το 2014 και τα έσοδα θα υπολογιστούν στον φετινό προϋπολογισμό.

Η δυνατότητα πληρωμής του φόρου και το επόμενο έτος διευκολύνει την κυβέρνηση να προχωρήσει στις αλλαγές που πρέπει και παράλληλα τους φορολογούμενους να αποπληρώσουν τον φόρο σε 7 αντί 4 δόσεων που ισχύει σήμερα.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα, ο φόρος θα πρέπει να εξοφληθεί έως το τέλος του έτους, με την πρώτη δόση να καταβάλλεται στο τέλος Σεπτεμβρίου. Δηλαδή σε 4 μηνιαίες δόσεις, αντί 6 όπως προέβλεπε ο αρχικός προγραμματισμός.

Και με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΛΣΤΑΤ η κυβέρνηση μπορεί πλέον να επεκτείνει τις δόσεις στις 7 αντί των τεσσάρων. Το ζήτημα θα ξεκαθαρίσει με την επικείμενη νομοθετική ρύθμιση, με την οποία, εκτός από τον αριθμό των δόσεων θα διευκρινίζονται και άλλες πτυχές του ΕΝΦΙΑ.

Τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα του φόρου πρόκειται να εκδοθούν από το υπουργείο Οικονομικών έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο δε της επικείμενης αξιολόγησης της τρόικας, η κυβέρνηση προτίθεται να θέσει θέμα ελάφρυνσης του φόρου για τα επόμενα χρόνια.

……………………………………………

Αρχίζουν τα… προκαταρκτικά για νέες αντικειμενικές τιμές

Τις διαδικασίες «διόρθωσης» των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων έτσι ώστε να προσεγγίσουν τις πραγματικές τιμές που επικρατούν στην αγορά δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών, μετά το χάσμα που έχει δημιουργηθεί λόγω της οικονομικής κρίσης. Με ορίζοντα ολοκλήρωσης του προκαταρκτικού έργου τον Ιανουάριο του 2016, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε απόφαση με την οποία προβλέπεται η συγκρότηση ειδικής επιτροπής με αντικείμενο «τη μελέτη και εκπόνηση συστήματος καθορισμού διοικητικών τιμών και τιμών ζώνης για τα ακίνητα της χώρας, οι οποίες θα αντανακλούν όσο το δυνατόν πιστότερα τις αγοραίες τιμές».

Με την ίδια απόφαση καθορίζεται συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αλλαγή του συστήματος προσδιορισμού των φορολογητέων αξιών των ακινήτων ώστε από τον Ιανουάριο του 2016 οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να είναι σε θέση να προσαρμόσουν τις ισχύουσες σήμερα αντικειμενικές τιμές των ακινήτων στα επίπεδα των πραγματικών τιμών της αγοράς.

Από τη στιγμή που θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα υπολογισμού των φορολογητέων αξιών των ακινήτων θα επέλθουν ανατροπές σε δεκάδες φόρους, τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις που επιβάλλονται στην απόκτηση και την κατοχή κατοικιών, κτισμάτων επαγγελματικής στέγης, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και λοιπών κατηγοριών ακινήτων. Συγκεκριμένα, εάν ληφθεί υπόψη ότι οι εμπορικές τιμές των ακινήτων έχουν υποχωρήσει δραματικά τα τελευταία χρόνια λόγω της πρωτοφανούς ύφεσης η οποία πλήττει την ελληνική οικονομία, η προσαρμογή των τιμών της Εφορίας στις πραγματικές τιμές θα οδηγήσει σε αισθητή πτώση της φορολογητέας αξίας των ακινήτων στις περισσότερες περιοχές της χώρας, προκαλώντας αυτόματη μείωση: στον ΕΝΦΙΑ, τους φόρους μεταβίβασης, υπεραξίας, δωρεών και γονικών παροχών, στο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), στον ΦΠΑ που επιβάλλεται στις μεταβιβάσεις νεόδμητων κτισμάτων και στην αντιπαροχή, στους φόρους χρησικτησίας, ανταλλαγής και διανομής ακινήτων, στους δημοτικούς φόρους, στο τέλος μεταγραφής συμβολαίων, στους φόρους εισοδήματος που προκύπτουν με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης για τις κατοικίες και με βάση τα τεκμήρια απόκτησης ακινήτων περιουσιακών στοιχείων και στους φόρους εισοδήματος που επιβάλλονται στις περιπτώσεις ιδιοχρησιμοποίησης ακινήτων.   ..
efsyn.gr

Read more...

Μερική άρση του ρωσικού εμπάργκο...



Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν την Τετάρτη, ότι αίρουν το εμπάργκο για ορισμένα είδη διατροφής που εισάγονται από δυτικές χώρες και είναι πολύ δύσκολο να...
υποκατασταθούν με άλλα. Με το διάταγμα που εκδόθηκε σήμερα αίρεται η απαγόρευση για το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα χωρίς λακτόζη, τα ιχθύδια σολομού, τον πατατόσπορο, τα κρεμμύδια, το καλαμπόκι και τα συμπληρώματα διατροφής, όπως οι βιταμίνες, μετέδωσαν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η απαγόρευση που τέθηκε σε ισχύ στις 7 Αυγούστου αφορά σχεδόν όλα τα κρέατα, τα ψάρια και τα τυροκομικά προϊόντα.

Ωστόσο οι Ρώσοι παραγωγοί και οι έμποροι έχουν διαμαρτυρηθεί για τις κυρώσεις αυτές θεωρώντας ότι τους πλήττουν δυσανάλογα. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αρκάντι Ντβόρκοβιτς είχε δηλώσει ότι η Μόσχα σχεδίαζε να άρει ορισμένες από τις απαγορεύσεις, κυρίως αυτές που αφορούν προϊόντα κατάλληλα για ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη ή αλλεργίες...
ΑΜΠΕ,enet.gr

Read more...

Μεταθέσεις και νέες τοποθετήσεις Ανακατατάξεις στα ανώτατα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. με τροπολογία Κικίλια


Ανακατατάξεις στα ανώτατα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. με τροπολογία Κικίλια
Αθήνα
Ανακατανομή των θέσεων στα υψηλά κλιμάκια της αστυνομίας έγιναν το βράδυ της Τρίτης, μετά την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας στο νόμο για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με την τροπολογία, επανέρχονται οι θέσεις των γενικών επιθεωρητών αστυνομίας Βορείου Ελλάδος και Νοτίου Ελλάδος τις οποίες καταλαμβάνουν οι αντιστράτηγοι Εμμ. Κατριαδάκης και Ηλίας Γεωργόπουλος, αντίστοιχα.
Από τις τοποθετήσεις υποστράτηγων και ταξίαρχων, επανέρχεται στη θέση του αττικάρχη ο υποστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, ενώ ο μέχρι χθες αττικάρχης Ιωάννης Διαμαντόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα διευθυντή της Οικονομικής Αστυνομίας.
Ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Δημήτρης Γεωργατζής, μετακινείται ως προϊστάμενος στον κλάδο διοικητικής υποστήριξης και ανθρώπινου δυναμικού.
Οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. θα γίνουν τον ερχόμενο Μάρτιο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ανασύρθηκαν οι σοροί τους Νεκροί από σφαίρες οι δύο νεαροί που αγνοούνταν στην Καλαμάτα


Νεκροί από σφαίρες οι δύο νεαροί που αγνοούνταν στην Καλαμάτα
Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Ανασύρθηκαν έπειτα από επιχείρηση ανδρών της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας οι σοροί των δύο ανδρών από δύσβατη περιοχή στον Κάμπο Αβίας στη δυτική Μάνη. Οι σοροί τους είχαν εντοπιστεί χθες λίγο πριν νυχτώσει και επιβεβαιώθηκε πως πρόκειται για τους δύο φίλους, 26 και 25 ετών από τη Μεσσηνία και τη Σάμο, που αγνοούνταν από τα ξημερώματα της Τρίτης.
Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή, που παρίστατο στην επιχείρηση ανάσυρσης, πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, αφού έχουν δεχτεί σφαίρες από κυνηγετικό όπλο στο σώμα και στο κεφάλι. Εκτιμάται ότι το συμβάν έγινε σε άλλο σημείο από αυτό που βρέθηκαν.
Η μηχανή, με την οποία τα θύματα έφυγαν για βόλτα, σύμφωνα με την μαρτυρία συγγενικών και φιλικών προσώπων, δεν έχει ακόμα εντοπιστεί.
Η αστυνομία μιλά για εγκληματική ενέργεια που ενδεχομένως οφείλεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Δημοσιεύματα στο Internet παρουσιάζουν φωτογραφίες των δύο θυμάτων από το Facebook, στις οποίες φαίνονται να έχουν στα σώματά τους τατουάζ που παραπέμπουν στον χώρο της Χρυσής Αυγής.

Ωστόσο, από την αστυνομία δεν επιβεβαιώνεται η σχέση τους με την οργάνωση, ούτε αποδίδεται το έγκλημα σε ιδεολογικούς λόγους.

Οι δύο νεαροί ξεκίνησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα με μηχανή από την Καρδαμύλη για την Καλαμάτα, χωρίς ωστόσο να φτάσουν ποτέ.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από τον ιατροδικαστή, καθώς και η προανάκριση από την ασφάλεια Καλαμάτας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...