Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Έξοδος της Ελλάδας από την ΕΕ σημαίνει απώλεια 3,5 δισ. το χρόνο, είπε ο Αντ.Σαμαράς

Συνάντηση με τον Ν.Μαραβέγια


Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Την ανάγκη να μείνει η χώρα στην ΕΕ, γιατί η έξοδος θα σήμαινε απώλεια 3,5 δισ. ευρώ το χρόνο, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπηρεσιακό υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ν.Μαραβέγια.

«Η χώρα πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη γιατί η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρώπη θα σήμαινε απώλεια 3,5 δισ. το χρόνο, όπως επίσης απώλεια όλων των ενισχύσεων των υποδομών και των επενδύσεων για τους αγρότες μας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα στοιχεία που πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης και εφαρμογής του μελλοντικού ρυθμιστικού πλαισίου της ΚΑΠ: «Ο ορισμός του "ενεργού αγρότη", ο προσδιορισμός των περιφερειών της χώρας για την κατανομή των άμεσων ενισχύσεων και τα περιφερειακά προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, τα κριτήρια για τον προσδιορισμό των περιοχών με φυσικά μειονεκτήματα, οι προαιρετικές άμεσες ενισχύσεις, το "πρασίνισμα" των επιδοτήσεων και η βελτίωση των προϋποθέσεων εφαρμογής τους στην ελληνική γεωργία, είναι τα βασικά θέματα που μας απασχολούν την περίοδο αυτή ως ΝΔ».

Στόχος μας είναι η ελληνική γεωργία να ξεπεράσει τις παθογένειες του παρελθόντος και η αγροτική μας οικονομία να καταστεί βιώσιμη, ελκυστική και ανταγωνιστική, ανέφερε ο κ.Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στους νέους αγρότες, λέγοντας ότι «είναι το αίμα που χρειάζεται επειγόντως η γερασμένη γεωργία μας. Είναι το μέλλον της αγροτιάς και κατ' επέκταση η ελπίδα για την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας».

Για τους νέους αγρότες ηλικίας κάτω των 40 ετών, η ΝΔ προτείνει μια δέσμη μέτρων «εφικτών, κοστολογημένων και συμβατών με τη νέα ΚΑΠ 2014 - 2020».

Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων της νέας ΚΑΠ, είπε, θα επιδιώξουμε την αύξηση της ενίσχυσης των νέων αγροτών για τα πρώτα πέντε χρόνια της γεωργικής τους δραστηριότητας, με ποσά από 40 εκατ. μέχρι 80 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 2% (σημερινό πλαφόν) έως 4% του δημοσιονομικού φακέλου (2 δισ.) με κριτήρια που θα καθορίζονται σε εθνικό και όχι ευρωπαϊκό επίπεδο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Συναγερμός για τα έσοδα, αφού ξεμένουμε από χρήμα

Νέα παράταση έως τις 29 Ιουνίου για τα ληξιπρόθεσμα



 
 

Μία ακόμη ευκαιρία θα δώσει το υπουργείο Οικονομικών σε εκατοντάδες χιλιάδες ληξιπρόθεσμους οφειλέτες. Εκδόθηκε απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Ζανιά, με την οποία παρατείνεται έως τις 29 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, η οποία έληγε τυπικά σήμερα. Η παράταση αφορά σε οφειλές οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2012.

Όσοι επιλέξουν να ενταχθούν στη ρύθμιση μπορούν να εξοφλήσουν χρέη έως 10.000 ευρώ (για ιδιώτες) ή έως 75.000 (νομικά πρόσωπα) σε δόσεις και με τη δυνατότητα διαγραφής προσαυξήσεων.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως την Τετάρτη το μεσημέρι θα γίνει και νέα σύσκεψη με τους προϊσταμένους των μεγαλύτερων ΔΟΥ για να αξιολογήσει τις προσπάθειες είσπραξης των δημοσίων εσόδων.

Ο κ. Ζανιάς, ενόψει της αναγκαιότητας της εντατικοποίησης των δράσεων για την είσπραξη των οφειλών, έχει δώσει εντολή για να προχωρήσει η διασταύρωση που αφορούν σε:

-          Εμβάσματα στο εξωτερικό των τελευταίων δύο ετών.

-          Ακίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο

-          Τόκους των καταθέσεων στο εξωτερικό


Η διασταύρωση αφορά

α) Φορολογουμένους που έχουν ζητήσει την υπαγωγή τους στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα

β) τους 1500 μεγαλύτερους οφειλέτες

γ) λοιπών οφειλετών μεσαίας κατηγορίας (με χρέη πάνω από 75.000 ευρώ).


Σε περίπτωση ευρημάτων από τη διασταύρωση θα γίνει άμεση ενεργοποίηση της αμοιβαίας συνδρομής στην είσπραξη απαιτήσεων μεταξύ κρατών μελών της Ε.Ε. και θα ζητηθεί η είσπραξη ή η λήψη εξασφαλιστικών μέτρων για τους υπόχρεους που είναι εγκατεστημένοι στο εξωτερικό ή διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία σε αυτό, για οφειλές τους υπέρ του ελληνικού Δημοσίου.

Επιπλέον ο κ.Ζανιάς θα ζητήσει από τους εφόρους περισσότερους προσωρινούς ελέγχους Φ.Π.Α, αλλά και νέες ενέργειες ΔΟΥ σε σχέση με υποθέσεις φορολογουμένων μεγάλου πλούτου και μεγάλης ακίνητης περιουσίας.protothema.gr

Read more...

Το ΣτΕ για τον Βοσκόπουλο


Δημοσιεύθηκαν από το Β' Τμήμα του Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έξι αποφάσεις σχετικά με τις φορολογικές εκκρεμότητες του τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλου και τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί για φορολογικές παραβάσεις.
Συγκεκριμένα, το ΣτΕ αναίρεσε, εν μέρει, απόφαση του Διοικητικού Εφετείου που είχε επικυρώσει φορολογική παράβαση σε βάρος του τραγουδιστή επειδή δεν είχε δηλώσει καθαρό εισόδημα 1,5 εκατ. δρχ. (4.402 ευρώ) για το οικονομικό έτος 1996. Το εισόδημα είχε προέλθει από την ενοικίαση δύο διαμερισμάτων στην οδό Γ' Σεπτεμβρίου.
 Το ΣτΕ έκρινε πλημμελώς αιτιολογημένη την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, κρίνοντας ότι περιορίστηκε στην ιδιότητα του τραγουδιστή ως ιδιοκτήτη των ακινήτων και παρέλειψε να εξετάσει ποιος είχε πράγματι αποκτήσει τα αντίστοιχα εισοδήματα.
 Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του ΣτΕ, το θέμα αυτό ήταν κρίσιμο διότι αν αλήθευε ο ισχυρισμός του τραγουδιστή ότι η τέως σύζυγός του Στ. Στρατήγη είχε προβεί για λογαριασμό της σε εκμίσθωση των ακινήτων, έχοντας αποκτήσει η ίδια τα μισθώματα, τότε δεν θα ήταν ο ίδιος φορολογικά υπόχρεος να δηλώσει τα ποσά αυτών των μισθωμάτων. Έτσι, κατά το σκέλος αυτό η υπόθεση παραπέμφθηκε από το ΣτΕ στο Διοικητικό Εφετείο για νέα κρίση.
 Ακόμη, το ΣτΕ αναίρεσε εν μέρει άλλη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου που αφορά παραβάσεις που αποδόθηκαν στον τραγουδιστή για αμοιβές 17,5 εκατ. δρχ. (51.357 ευρώ). Τα χρήματα αυτά ο καλλιτέχνης φέρεται να τα εισέπραξε χωρίς αποδείξεις για συγκεκριμένες εμφανίσεις του στη Γερμανία το 1995.
 Πρέπει να σημειωθεί ότι η σχετική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου επικαλείται συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο με το οποίο η τέως σύζυγος του τραγουδιστή, Τζούλια Παπαδημητρίου, διαχειριζόταν τότε τις υποθέσεις του και υπαινίσσεται ότι είναι ενδεχόμενο να υπέγραψε τη συμφωνία των εμφανίσεων που έγιναν καθ' υπέρβαση της πληρεξουσιότητας που της είχε δοθεί.
 Αν και το Διοικητικό Εφετείο θεώρησε αδιάφορα τα θέματα αυτά από φορολογικής άποψης για τη στοιχειοθέτηση παραβάσεων, το ΣτΕ έκρινε ότι το ζήτημα της εξουσιοδότησης δεν είναι αδιάφορο και η τυχόν έλλειψη εντολής κατάρτισης της ένδικης συμφωνίας και η ενδεχόμενη άγνοια καταβολής των σχετικών ποσών μπορεί να επηρεάσει τη στοιχειοθέτηση των παραβάσεων.
 Για το λόγο αυτό παρέπεμψε την υπόθεση για διευκρίνιση στο Διοικητικό Εφετείο. Επί του ζητήματος αυτού μειοψήφησε ένας δικαστής που έκρινε ότι ο τραγουδιστής όφειλε ο ίδιος να είχε εκδώσει αποδείξεις για την αμοιβή.
 Αντίθετα, το ΣτΕ απέρριψε αιτήσεις αναίρεσης του Τόλη Βοσκόπουλου σχετικά με φορολογικές παραβάσεις και πρόστιμα που του καταλογίστηκαν επειδή δεν είχε εκδώσει αποδείξεις για εμφανίσεις του το 1995 σε νυκτερινά κέντρα. Οι αμοιβές για τις εμφανίσεις του αυτές ανέρχονταν στα 74,8 εκατ. δρχ. (219. 515 ευρώ) και 15,6 εκατ. δρχ. (45.781 ευρώ).

Ακόμη, το Β' Τμήμα του ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις αναιρέσεως για τις παραβάσεις και πρόστιμα που αποδόθηκαν στον Τόλη Βοσκόπουλο και αφορούν επίσης στη μη έκδοση αποδείξεων σχετικά με άλλες εμφανίσεις από τις οποίες φέρεται σύμφωνα με τεκμαρτό υπολογισμό που έκανε η Εφορία να εισέπραξε 64 εκατ. δρχ. (187.820 ευρώ). Επίσης, παραβάσεις και πρόστιμα αποδόθηκαν στον τραγουδιστή για προκαταβολή 40 εκατ. δρχ. (112.388 ευρώ) που φέρεται να εισέπραξε το 1995 για μελλοντικές δισκογραφικές συνεργασίες.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι δεν έχουν κριθεί ακόμα άλλα ζητήματα τεκμαρτού υπολογισμού εισοδήματος με βάση δαπάνες που είχε γίνει γνωστό ότι πραγματοποίησε ο τραγουδιστής. Οι δαπάνες αφορούν στην ενοικίαση ακριβών διαμερισμάτων στην Ηρώδου Αττικού και μπανγκαλόους στον Αστέρα της Βουλιαγμένης για θερινές διακοπές.

Πηγή: ΑΠΕ

Read more...

Α.Τσίπρας:"Παρελθόν το μνημόνιο"

"Προσπαθούν να μας πείσουν ότι μπορεί να αποτελέσει λύση μία κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, εθνικής ενότητας ή, εθνικής συνευθύνης όπως προσπαθούν να βαφτίσουν μία κυβέρνηση συνέχισης του πολιτικού του μνημονίου", είπε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ηράκλειο.
"Δεν πρόκειται εμείς να αποτελέσουμε το άλλοθι για να συνεχιστεί με άλλο τρόπο η ίδια πολιτική", τόνισε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: "Το μνημόνιο ήδη αποτελεί παρελθόν και θα μπει οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας".

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΤ.enikos.gr

Read more...
Σοκ στην κοινή γνώμη

Αμετανόητος ο Αμυράς, ζητά και θανατική καταδίκη όσων υπέγραψαν τα μνημόνια!

Web only
11/06/2012  07:27
132
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Ads by Google
Superkamin Τζάκια Ενεργειακές Κασέτες Τζακιών Οικονομία με σύγχρονη Τεχνολογία www.superkamin.gr



Σοκ στην κοινή γνώμη και φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έχουν προκαλέσει οι εμπρηστικές τοποθετήσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Ιφικράτη Αμυρά οι οποίες απειλούν να καταρρίψουν πλήρως την προεκλογική στρατηγική της Κουμουνδουρου.

Εως αυτή την ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει σε ήπιες ανακοινώσεις - απαντήσεις στις καταγγελίες της ΝΔ και στο γεγονός ότι ο κ. Αμυράς υπήρξε μόνο για λίγε ώρες υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα. Το γεγονός όμως ότι εξακολουθεί να κρατά στους κόλπους του το συγκεκριμένο στέλεχος δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Να σημειωθεί ότι ο κ. Αμυράς είναι στέλεχος του ΔΗΚΚΙ, το οποίο με την σειρά του αποτελεί μια από τις συνιστώσες της Κουμουνδούρου.  

Ο μόνος που φαίνεται να αντιλαμβάνεται την επικινδυνότητα των σοκαριστικών δηλώσεων αλλά και το πολιτικό κόστος που αυτές επιφέρουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος με ξεκάθαρες τοποθετήσεις καταδικάζει ευθέως την ουσία των δηλώσεων Αμυρά.

Ο ίδιος ο κ. Αμυράς, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του Σκάι, τόνισε ότι δεν είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτοπροτάθηκε στην εκλογική επιτροπή, η οποία απέρριψε την πρότασή του. Επισήμανε ότι από τα εφηβικά του χρόνια ανήκε στην επαναστατική αριστερά και από κει και πέρα παρέμεινα ανένταχτος. Αυτοχαρακτηρίστηκε δε, ως πολιτικό πρόσωπο: «Δεν δήλωσα ποτέ περιθωριακός και ούτε έχω κρυφτεί».

Ο κ. Αμυράς υποστήριξε ότι με το Μνημόνιο καταργήθηκε η δημοκρατία και υπάρχει πλέον «μνημονιακή χούντα» με άνευ όρων και αμετάκλητη παράδοση της εθνικής κυριαρχίας.

Κατηγόρησε τα ΜΑΤ και την αστυνομία ότι απρόκλητα χτυπούν διαδηλωτές και πρόσθεσε ότι αυτή η κατάσταση της «ευρωπαϊκής στρατοφυλακής» πρέπει να ανατραπεί και, αν γίνεται με εκλογές, ακόμα καλύτερα.

Επίσης, μίλησε για εισβολή, πολιτική είναι οικονομική, και ανέφερε ότι τα περί τεθωρακισμένων στους δρόμους τα είπαν πρώτα οι κκ. Πάγκαλος και Χρυσοχοΐδης, που τρομοκρατούσαν τον ελληνικό λαό.

Επίσης, δήλωσε αντίθετος στις πρακτικές ένοπλου αγώνα της 17Ν, αλλά υπογράμμισε ότι ο λαός δικαιούται να αντισταθεί και να μην υποστεί μία γενοκτονία.

Αμετανόητος ο Αμυράς

Εν τω μεταξύ, σε απάντηση που ανάρτησε στο προσωπικό του blog αργά το βράδυ της Κυριακής, εμφανίζεται αμετανόητος χωρίζοντας την ελληνική κοινωνία σε «μπολσεβίκους του ΣΥΡΙΖΑ» και «νοικοκυραίους του 4ου Ράιχ». Μιλά για ανάγκη «εθνικοαπελευθερωτικού αγώνος» και πως πλησιάζει στην Ελλάδα «επαναστατική δίνη» ανάλογη με αυτή που εκδηλώθηκε πρόσφατα στον αραβικό κόσμο.

Παράλληλα, με το νέο μισαλλόδοξο κείμενο επιχειρεί και να διασκεδάσει τις σοκαριστικές εντυπώσεις που δημιούργησε το αρχικό βίντεο – με το οποίο καλούσε τους πολίτες να πάρουν μαχαίρια, τσεκούρια, πιστόλια και μολότοφ για να «χτυπήσουν» τους κατακτητές -  λέγοντας πως δεν εννοούσε να στραφούν οι αριστεροί ενάντια στους δεξιούς(!) αλλά εναντίον του ξένου κατακτητή και διερωτάται «Γιατί αρνείται να πράξει αυτό που έκαναν πάρα πολλοί δεξιοί κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα, 1941-1944;»!

Πέραν αυτών όμως, σύμφωνα με το βιογραφικό και τις προσωπικές απόψεις – έτσι όπως ο ίδιος τις καταγράφει – ο κ. Αμύρας μεταξύ άλλων είναι υπερ του της θανατικής καταδίκης όσων υπέγραψαν τα μνημόνια!

Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι η ανοιχτή επιστολή του κ. Αμυρά προς τους ψηφοφόρους της Α’ Αθήνας - όταν αυτός συμμετείχε με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαίου 2012 – κατέληγε ως εξής: «Να μην περάσουν ατουφέκιστοι οι εχθροί της Ελλάδος. Καλό βόλι…».Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Αμυρά έχει ως εξής:

«Όποιος διαβάσει τα άρθρα μου και δει όλο το βίντεο, το εννοιολογικό πλαίσιο μέσα στο οποίο αναφέρεται είναι αυτό του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνος ενάντια στην ξένη κατοχή του 4ου Ράιχ. Είναι μία πολεμική έκκληση για εθνική αντίσταση στην οικονομική γενοκτονία που υφίσταται ο Ελληνικός Λαός.

Η ηγεσία της ΝΔ, αποσιωπά ότι αναφέρομαι σε εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ενάντια στην ξένη κατοχή, και το παρουσιάζει ως μία διένεξη δεξιάς-αριστεράς. Ενώ το βίντεο καλούσε σε παλλαϊκή εξέγερση ενάντια στους ξένους κατακτητές και τους ελληνόφωνους δωσίλογους.

Προσπαθώντας να ταυτίσει το βίντεο με τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία διαπράττει μέγα σφάλμα. Στρουθοκαμηλίζει. Αγνοεί ότι το δίλημμα πιά δεν είναι «ευρώ ή δραχμή;». Αλλά ποιός θα εκδώσει την δραχμή; Οι Έλληνες ή το 4ο Ράιχ.

Η επιστροφή σε εθνικά νομίσματα και η διάλυση της ευρωζώνης είναι μονόδρομος. Θα φτάσουμε στο σημείο να διαλυθεί η ευρωζώνη και η Νέα Δημοκρατία θα υποστηρίζει ακόμη την παραμονή μας στο ευρώ και θα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να μας επιστρέψει στην δραχμή...

Αλλά υπάρχουν και χειρότερα για την Νέα Δημοκρατία. Αγνοεί την διεθνή πραγματικότητα. Στον Αραβικό κόσμο και στην Ευρώπη έχουν ξεκινήσει εδώ και 1 χρόνο εξεγέρσεις. Αλλού χαμηλής, αλλού υψηλής εντάσεως. Είναι ζήτημα χρόνου να βρεθεί στην επαναστατική δίνη και η Ελλάδα".

Η ΝΔ διαφήμισε τον ένοπλο αγώνα

Και συνεχίζει ο Ιφικράτης Αμυράς:

"Κατ’ αρχήν να ευχαριστήσω την Νέα Δημοκρατία για την δωρεάν διαφήμιση που έκανε σε πολιτικές απόψεις περί ενόπλου εθνικοαπελευθερωτικού αγώνος. Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να γίνει γνωστό στο πανελλήνιο το συγκεκριμένο βίντεο.

Ο Λαός έμαθε ότι εκτός από πολιτικούς που θέτουν πάνω από όλα το ευρώ, υπάρχουν και πολιτικοί που θέτουν πάνω από όλα την Εθνική Ανεξαρτησία και την Λαϊκή Κυριαρχία.

Ζούμε σε καθεστώς προτεκτοράτου. Υπό ξένη κατοχή. Όμως είναι κωμικό να βλέπεις πολίτες να δειλιάζουν μπροστά στους καθεστωτικούς ηθικολόγους.

Κάθε φορά που εμφανίζεται στις ειδήσεις ένα γεγονός, αν παρουσιαστεί υπό αρνητική σκοπιά, αν ζητηθούν δηλώσεις μετανοίας και αποκηρύξεως συντρόφων και συμπολεμιστών, αρκετοί σκύβουν το κεφάλι. Ομνύουν πίστη στην κατοχική νομιμότητα. Δεν είναι πολύ αστείο;

Η κοπτοραπτική των λεγομένων μου στο συγκεκριμένο βίντεο από το μνημονιακό συρφετό έγινε με σκοπό να κτυπήσουν προεκλογικώς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν ένα χρόνο περίπου ανέβασα το συγκεκριμένο βίντεο στο διαδίκτυο. Αυτά που έλεγα στο βίντεο, είναι τα αυτονόητα για έναν Λαό που αγωνίζεται να σπάσει της αλυσίδες της σκλαβιάς και της ξένης κατοχής. Μίλησα για εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ενάντια στην κατοχική κυβέρνηση. Ενάντια στην χούντα του μνημονίου και του Παπανδρέου.



Οι εχθροί του Ελληνικού Λαού εντόπισαν το βίντεο σήμερα, μετά από τόσον καιρό, και το παρουσιάζουν ως απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΔΗΚΚΙ, προσπαθώντας να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη, αποσιωπώντας το χρονικό αποτύπωμα. Ήτοι, περσινά γεγονότα.

Το συγκεκριμένο βίντεο δεν αναλύει τις πολιτικές απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΔΗΚΚΙ.

Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΔΗΚΚΙ έχουν οργανική σχέση με τον ένοπλο εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.

Το βίντεο είχε σκοπό να υπενθυμίσει στον Ελληνικό Λαό ότι υποχρεούται να υπερασπίζεται με κάθε μέσον την Εθνική Ανεξαρτησία και την Λαϊκή Κυριαρχία.

Η Νέα Δημοκρατία για να κτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ απομονώνει κάποιες φράσεις του βίντεο, και τις ερμηνεύει εκτός πολιτικού πλαισίου.

Το σωστό πλαίσιο έχει ως εξής: Βρισκόμαστε στο καλοκαίρι του 2011, και η μνημονιακή χούντα με τις δυνάμεις των ΜΑΤ διεξάγει χημικό πόλεμο εναντίον του αγωνιζόμενου Λαού. Παντού βλέπεις άτομα να λιποθυμούν με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Παντού άτομα αιμόφυρτα από την τρομοκρατία που εξαπέλυσαν οι πραιτωριανοί.

Άρα η στρεψοδικία τους σκοπεύει να αποσιωπήσει την βία της μνημονιακής χούντας και να μετατοπίσει το βάρος της ευθύνης στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς δεν μίλησε για ένοπλο αγώνα.

Όμως η ηγεσία της ΝΔ υποστηρίζει τον ένοπλο αγώνα των πραιτωριανών εις βάρος του Ελληνικού Λαού.

Η ηγεσία της ΝΔ πράττει και μία εννοιολογική διαστρέβλωση προκειμένου να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της για να υποταχθούν όλοι μαζί στο μνημόνιο. Τους λέει, «βλέπετε το βίντεο του Ιφικράτη Αμυρά; Έτσι θα σας καταδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν πάρει την εξουσία. Οπότε ψηφίστε Νέα Δημοκρατία, για να υπερασπιστούμε την Πατρίδα από τους αναρχο-μπολσεβίκους».

Αλήθεια, τί συγκινητικό παραμυθάκι... Όντως η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας θα υπερασπιστεί την Πατρίδα και την ιδιοκτησία των νοικοκυραίων του 4ου Ράιχ...

«Λεφτά υπάρχουν», λέει η ηγεσία του ΝΔ στους ξένους πιστωτές. Υπάρχουν, και θα τα αρπάξει η ΝΔ από τον Ελληνικό Λαό. Κατασχέσεις ιδιωτικής περιουσίας θα κάνει η ΝΔ, όχι οι «μπολσεβίκοι» του ΣΥΡΙΖΑ.

Όποιος διαβάσει τα άρθρα μου και δει όλο το βίντεο, το εννοιολογικό πλαίσιο μέσα στο οποίο αναφέρεται είναι αυτό του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνος ενάντια στην ξένη κατοχή του 4ου Ράιχ. Είναι μία πολεμική έκκληση για εθνική αντίσταση στην οικονομική γενοκτονία που υφίσταται ο Ελληνικός Λαός.

Η ηγεσία της ΝΔ, αποσιωπά ότι αναφέρομαι σε εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ενάντια στην ξένη κατοχή, και το παρουσιάζει ως μία διένεξη δεξιάς-αριστεράς. Ενώ το βίντεο καλούσε σε παλλαϊκή εξέγερση ενάντια στους ξένους κατακτητές και τους ελληνόφωνους δωσίλογους.

Προσπαθώντας να ταυτίσει το βίντεο με τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία διαπράττει μέγα σφάλμα. Στρουθοκαμηλίζει. Αγνοεί ότι το δίλημμα πιά δεν είναι «ευρώ ή δραχμή;». Αλλά ποιός θα εκδώσει την δραχμή; Οι Έλληνες ή το 4ο Ράιχ.

Η επιστροφή σε εθνικά νομίσματα και η διάλυση της ευρωζώνης είναι μονόδρομος. Θα φτάσουμε στο σημείο να διαλυθεί η ευρωζώνη και η Νέα Δημοκρατία θα υποστηρίζει ακόμη την παραμονή μας στο ευρώ και θα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να μας επιστρέψει στην δραχμή...

Αλλά υπάρχουν και χειρότερα για την Νέα Δημοκρατία. Αγνοεί την διεθνή πραγματικότητα. Στον Αραβικό κόσμο και στην Ευρώπη έχουν ξεκινήσει εδώ και 1 χρόνο εξεγέρσεις. Αλλού χαμηλής, αλλού υψηλής εντάσεως. Είναι ζήτημα χρόνου να βρεθεί στην επαναστατική δίνη και η Ελλάδα.

Το δίλημμα πιά δεν είναι «εκλογές ή εξέγερση;». Αν δεν αρθούν άμεσα όλες οι αντιλαϊκές συνέπειες του μνημονίου, το δίλημμα θα είναι «ασύντακτη ή συντεταγμένη παλλαϊκή εξέγερση;». Μέχρι στιγμής διεξάγετο ένας παρατεταμένος πόλεμος χαμηλής εντάσεως μεταξύ Λαού και πραιτωριανών, δίχως να υπάρχει ένα επαναστατικό κόμμα που να τον καθοδηγεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιδιώκει την ένοπλη κατάληψη της εξουσίας.

Δυστυχώς για την Νέα Δημοκρατία, την εξέγερση την επιδιώκουν οι λαοί της Ευρώπης, όπως και ο Ελληνικός Λαός. Η ένοπλη αντίσταση ενάντια στον κατακτητή διαπερνά όλα τα στρώματα του πληθυσμού, έξω από τον διαχωρισμό δεξιός-αριστερός.

Συνεπώς δεν έχει σημασία ποιός είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ή αν ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την παλλαϊκή εξέγερση.

Η παλλαϊκή εξέγερση είναι κάτι που συμβαίνει γύρω μας. Στην ευρωπαϊκή γειτονιά μας.

Το ερώτημα πρέπει να στραφεί προς την Νέα Δημοκρατία: Γιατί ως κόμμα αρνείται να υποστηρίξει τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του Ελληνικού Λαού; Γιατί αρνείται να πράξει αυτό που έκαναν πάρα πολλοί δεξιοί κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα, 1941-1944;»...protothema.gr

Read more...

Τελειώνουν ο χρόνος, τα χρήματα και... τα ψέματα μετά τις κάλπες

Το μεγάλο crash-test των εκλογών



 
 




Στον "αυτόματο πιλότο", αλλά σε ... τροχιά πρόσκρουσης πλέον και έχοντας χάσει κάθε "στήριξη", κινείται η ελληνική οικονομία. Παρά την προεκλογική «νιρβάνα» που ζει η χώρα και την δυστοκία στην είσπραξη των φόρων, τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δείχνουν πως η ρευστότητα των κρατικών ταμείων εξαντλείται αμέσως μετά τις εκλογές και δεν θα μπορούν να καλυφτούν πληρωμές της τάξης του 1 δισ ευρώ!

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δίνει μάχες για να διαφυλάξει τα πενιχρά ταμειακά διαθέσιμα του δημοσίου, παγώνοντας σχεδόν όλες τις πληρωμές, δίνοντας προτεραιότητα στην προσπάθεια να πληρώσει τις εκλογικές δαπάνες (πάνω από 30 εκατ. ευρώ) και τα φάρμακα των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Όσο παρατείνεται η ακυβερνησία, οι ελεγκτές της Τρόικα δεν έρχονται και οι επόμενες δόσεις των δανείων που προορίζονται για τη χώρα μας παραμένουν «παγωμένες», το έλλειμμα χρηματοδότησης θα μπορούσε προσωρινά να καλυφθεί μόνο με άντληση κεφαλαίων από το απόθεμα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ. Τα κεφάλαια αυτά δεν προορίζονται άμεσα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και διατηρούνται σε έναν ενδιάμεσο λογαριασμό του δημοσίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη ξεκινήσει και διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά και τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικα, για να μπορέσει ...να βάλει χέρι η ελληνική κυβέρνηση στα κεφάλαια αυτά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η βασική πρόβλεψη για την εξέλιξη των εισροών (φορολογικά έσοδα και δανεισμός) και εκροών (δαπάνες και εξυπηρέτηση δημόσιου χρέους) οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα διαθέσιμα του Ελληνικού Δημοσίου θα μειώνονται σταδιακά και θα φτάσει σε περίπου 700 εκατ. ευρώ στις 18/6, και από τις 20/6 θα διαμορφωθούν σε αρνητικό επίπεδο της τάξης του 1 δισ. ευρώ.

Από τα τέλη Ιουνίου και μετά, η δυνατότητα του Δημοσίου να χρηματοδοτήσει τις υποχρεώσεις του θα εξαρτάται πλήρως από την έγκριση της καταβολής των επόμενων δόσεων των δανείων από το EFSF και την τροικα. Η έγκριση αυτή θα θα έρθει μετά από την αξιολόγηση της τρόικα για την εφαρμογής του οικονομικού προγράμματος.

Ακόμα και το 1 δισ που έχει παρακρατήσει το EFSF από την δεύτερη δόση του δανείου θα εκταμιευτεί ανάλογα με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεις που θα γίνουν ανάμεσα στην τρόικα και την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά από τις επικείμενες εκλογές.

Λύση ανάγκης στο πρόβλημα θα μπορούσε να ήταν η έκδοση επιπλέον εντόκων γραμματίων, σε σύγκριση με τα προγραμματισμένα. Ο στόχος για τον τρέχοντα μήνα είναι να αντληθούν 3,6 δισ. ευρώ και εξετάζεται πλέον η αύξηση του ποσού αυτού κατά τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ. Προς το παρόν πάντως η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν ευνοεί μια τέτοια εξέλιξη, γιατί θα εποβάρυνε εκ νέου το δημόσιο χρέος, καθιστώντας δύσκολη την έγκριση και από την Τρόικα που ανησυχεί για τη διατήρηση της βιωσιμότητος του ελληνικού χρέους μετά το τελευταίο «κουρεμα» που υπέστη με το PSI.

Read more...

Το Euro 2012 θα γίνει ...Drachma 2012!

O Ρουμπινί ξανακτύπησε
 
 



Ο Νουριέλ Ρουμπινί, νομπελίστας οικονομολόγος και προσωπικός φίλος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου έχει πολλές φορές αναφερθεί στο παρελθόν στη σκοπιμότητα μιας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.,

Σήμερα, έδωσε μία άλλη διάσταση με ...χαριτωμένο τρόπο. Ο Ρουμπινί ανέβασε στο twitter μία ανάρτηση στην οποία έκανε ένα λογοπαίγνιο με το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και την κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα, γράφοντας πως το Euro 2012 μπορεί να μετονομαστεί σε Drachma 2012.

Συγκεκριμένα ο Νουριέλ Ρουμπινί έγραψε «Το πρωτάθλημα του Euro 2012, μπορεί σύντομα να μετονομαστεί σε Drachma 2012», ενώ διευκρίνισε «Θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών στις 17 Ιουνίου...».

Είναι μία ακόμη εκδοχή της φιολολογίας για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ - GREXIT, όπως εχει καθιερωθεί - σε μία ημέρα κατά την οποία, πάντως, οι αγορές ασχολούντια με την Ισπανία και το κλίμα είναι θετικό, με ενίσχυση και του ευρώ.

Ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς και ο συνάδελφός του Γιένς Νόρντβιγκ (Nomura Holdings Inc.) αντί για κατάρρευση του ευρώ βλέπουν ανοδική πορεία του ευρωπαϊκού νομίσματος, εάν η Ελλάδα προβεί σε ελεγχόμενη χρεοκοπία και έξοδό της από την ευρωζώνη.

Οι δύο ειδικοί προβλέπουν πως, τότε, η ευρωζώνη θα είναι δυνατότερη και πιο σταθερή, με τον Στίγκλιτς να λέει, «αν η κατάσταση ελεγχθεί και δεν έχετε ποντάρει με κοντόφθαλμη λογική, πιθανότατα το ευρώ πρόκειται να ανέβει».

Ο Στίγκλιτς υποστηρίζει πως ακόμα κι αν η Ελλάδα φύγει από την ενιαία ευρωπαϊκή νομισματική ένωση, αν χώρες όπως η Γαλλία συνεχίσουν να είναι μέλη της, «θα σημειωθεί ανατίμηση του ευρώ».

Σε περίπτωση που, τελικά, η Ελλάδα μείνει εκτός, εκτιμάται πως θα μειωθεί το ποσοστό χρέους της ευρωζώνης, έναντι του ΑΕΠ, από 87,3% σε 85,5%..protothema.gr

Read more...

Ανακοίνωση της Χ.Α. για το ξύλο


Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο η Χρυσή Αυγή, μέσω της οποίας επιτίθεται σε δημοσιογράφους και πολιτικούς, κάνοντας λόγο για «29 αλλά πολλοί περισσότεροι κατασκευαστές της δυστυχίας του ελληνικού λαού», για «ακροαριστερά συμμορίτικα μορφώματα» και άλλα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Παλαιότερα, υπήρχε μια διαφήμιση απορρυπαντικού, το μότο της οποίας ήταν: «29 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν….». Αυτές τις μέρες, μετά το γνωστό στημένο επεισόδιο στο κανάλι του Κυριακού, βγαίνουν όχι μόνο 29 αλλά πολλοί περισσότεροι κατασκευαστές της δυστυχίας του ελληνικού λαού, που συνιστούν στον ίδιο λαό που εξαθλίωσαν, να «διορθώσει την ψήφο του» και να μην «ξαναψηφίσει Χρυσή Αυγή».
Ποιον να πρωτοθυμηθούμε και ποιόν να ξεχάσουμε: ΟΛΟΙ οι πολιτικάντηδες μαζί με μια φωνή, Σαμαράς, Τσίπρας, Παπαρήγα, Βενιζέλος (και ο Jeffrey...), Κουβέλης, Οικολόγοι, Καρατζαφέρης (και οι έχοντες «ειδική αποστολή» σε τούτες τις εκλογές «ναζισταί» του), ακροαριστερά συμμορίτικα μορφώματα κ.τ.λ., ΟΛΟΙ αυτοί ξέχασαν τις διαφορές τους και έπεσαν σαν τα όρνεα να κατασπαράξουν την Χρυσή Αυγή! Ή μήπως δεν έχουν πραγματικές διαφορές και υπηρετούν το ίδιο σύστημα;
ΟΛΟΙ οι μεγαλοδημοσιογράφοι, στο ίδιο χορωδιακό τέμπο: και ο Πρετεντέρης και ο Ευαγγελάτος, και η Στάη, και η Τρέμη, και ο Αυτιάς, και ο Παπαδάκης, και ο Οικονομέας, και ο Καμπουράκης, και ο Χασαπόπουλος, και ο Αναγνωστάκης, και ο Σρόϋτερ, και ο Παπαχελάς, και ο Βερύκιος, και όλοι εκείνοι που συνιστούν υποταγή και ψυχραιμία στην ολοκληρωτική καταστροφή μας.
Για να μην το κουράζουμε το θέμα, το δίλημμα των επομένων εκλογών είναι ξεκάθαρα το εξής: Μ’ όλους αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τη δυστυχία μας ή με τη Χρυσή Αυγή; Η απάντηση δική σας!».enikos.gr

Read more...

Στην Εισαγγελία με συνοδεία «μπράβων», ο Κασιδιάρης (BINTEO)...




Μηνύει Κανέλλη, Δούρου, Δελλατόλα και ΑΝΤ-1...

Συνοδευόμενος από περίπου έξι άνδρες, ντυμένους με σκούρα ρούχα και κασκέτα, προσήλθε στην Εισαγγελία ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους, θα... υποβάλει μήνυση κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου, για απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση, σε βάρος του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 για παράνομη κατακράτηση και σε βάρος του δημοσιογράφου -ήταν παρών στο στούντιο- Αντώνη Δελλατόλα για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας.

Όπως ανέφερε επίσης ο Η. Κασιδιάρης, θα ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Αντώνη Δελατόλα για να εντοπιστεί αν έγινε διάλογος με την προϊσταμένη της εισαγγελίας Ελένη Ράικου «και να ενημερωθεί η κοινή γνώμη αν ο δημοσιογράφος αποκαλεί την προϊσταμένη "Ελένη μου". Τότε θα διαπιστωθεί αν μιλάμε για προσβολή του θεσμού της δικαιοσύνης», είπε.



Πηγή: ΑΠΕ


Read more...

Oι ακραίες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ γίνονται «όπλο» στα χέρια της ΝΔ



Oι ακραίες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ γίνονται «όπλο» στα χέρια της ΝΔ
Στα άκρα οδηγείται πλέον η αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, με την Συγγρού να αναζητά εργωδώς δηλώσεις, τοποθετήσεις, θέσεις και απόψεις στελεχών του κόμματος του κ. Τσίπρα, οι οποίες κρίνονται από ανησυχητικές έως επικίνδυνες.

Το Σαββατοκύριακο δόθηκε ένα δείγμα από το χαρακτήρα και τις διαστάσεις που αναμένεται να λάβει αυτός ο πόλεμος.

Άρχισε με το «αντάρτικο πόλεων» του Ιφικράτη Αμυρά, η σκυτάλη δόθηκε στην «προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για ανατροπή της Ευρωζώνης» του Γιάννη Τόλιου και έφτασε μέχρι τον «Ιακωβινισμό» και την κατάληψη της εξουσίας μέσω της βίας από τον Σλαβόι Ζήζεκ.

Τις επικίνδυνες αυτές αντιλήψεις, οι της ΝΔ δεν τις επικεντρώνουν μόνο στο θέμα της οικονομίας. Με τον ίδιο προβληματισμό αντιμετωπίζουν θέσεις που διατυπώνονται στο μεταναστευτικό (πιο πρόσφατη η θέση Τσίπρα να έλθουν στην Ελλάδα και οι οικογένειες των λαθρομεταναστών) και στα εθνικά (π.χ. έξοδος από το ΝΑΤΟ).

Ως προς το τελευταίο, τεράστιο κεφάλαιο μάλιστα, στη συνένετυξη που παραχώρησε ο κ. Σαμαράς στο Mega το Σάββατο, προχώρησε σε μια αναφορά η οποία προσπεράστηκε αλλά είναι ιδιαίτερης σημασίας. Ο Πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για τη νεολαία του ΣYΡΙΖΑ η οποία διαδήλωνε στα Σκόπια κατά της Ελλάδας.

Ο κ. Σαμαράς αναφερόταν μεταξύ άλλων σε εκδήλωση στις 17 Μαΐου 2008 η οποία διοργανώθηκε στα Σκόπια από την Αντεθνικιστική Αντιμιλιταριστική Πρωτοβουλία με οργανώσεις «από την Ελλάδα και την Δημοκρατία της Μακεδονίας» όπως αναφερόταν στην ανακοίνωση. Ανάμεσα στις οργανώσεις από την Ελλάδα, που συμμετείχαν στην Πρωτουβουλία, ήταν και η Νεολαία του Συνασπισμού.

Από την Συγγρού κάνουν λόγο για ακραίες απόψεις οι οποίες διατυπώνονται από πολλαπλές πλευρές και οι οποίες είναι αδύνατον για την ηγεσία, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οποιουδήποτε πολιτικού φορέα να τις διαχειριστεί. Ως εκ τούτου, κατά την ΝΔ, είναι εξαιρετικά πιθανό να επικρατήσουν τελικά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ οι ακραίες θέσεις και διαμορφώνονται συνθήκες κινδύνου πολιτικής απομόνωσης της χώρας και επιστροφής της σε μετεμφυλιακές καταστάσεις.

Επιτελείς του κ. Σαμαρά μάλιστα, επιμένουν ότι εν όψει της κατάληψης της εξουσίας, ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί διπλή γλώσσα, τόσο όσον αφορά τα όσα λέει σε Ελλάδα και εξωτερικό, όσο και αναφορικά με τα όσα λέει εντός Ελλάδας. «Προσπαθεί με δημαγωγικό τρόπο να μην προκαλέσει και αποκρύπτει τις πραγματικές του θέσεις» σημειώνει υψηλόβαθμο στέλεχος της Συγγρού στο newpost.gr.

«Στην Ελλάδα καταγγέλλει το Μνημόνιο, στην Ευρώπη μιλάει και στέλνει επιστολές για αλλαγή πολιτικής. Μέσα στην Ελλάδα, τη μία εμφανίζεται μετριοπαθής για το ΝΑΤΟ και στα κομματικά ακροατήρια μιλάει για έξοδο από αυτό. Όταν αναφέρεται στα Σκόπια τα αποκαλεί ΠΓΔΜ και από την άλλη αποκρύπτει επιμελώς τα όσα υποστήριζε η Νεολαία του κόμματός του για το Μακεδονικό. Προσπαθεί να μην προκαλέσει. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο ίδιος, είτε έχει κρυφή ατζέντα, είτε δεν έχει σαφείς θέσεις και άγεται και φέρεται».


Πάνος Ρασσιάς
 http://newpost.gr

Read more...

Κάνατε διακανονισμό οφειλών;


Μέχρι τις 29/6 μπορείτε να υποβάλετε αιτήσεις υπαγωγής σε καθεστώς ευνοϊκής ρύθμισης οφειλών για το ΙΚΑ.
Επισημαίνεται ότι:
- H προθεσμία της έκπτωσης του προσωρινού διακανονισμού, κατά 40%, επί των προσθέτων τελών, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων της κεφαλαιοποιημένης, την 31/12/2011, οφειλής λήγει οριστικά στις 29/06/2012.
- H προθεσμία υποβολής αίτησης για την υπαγωγή στις διατάξεις του εδ. β' παρ. 1 του άρθρου 21 του ν. 4038/2012, λήγει οριστικά στις 29/06/2012.
- Η προθεσμία του δευτέρου εδαφίου της περίπτωσης β' της παρ. 1 του άρθρου 21 του ν.4038/2012, σχετικά με την εφάπαξ καταβολή και την καταβολή της πρώτης δόσης, λήγει οριστικά στις 29/06/2012.
Με δεδομένο ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση ισχύος, της έκπτωσης κατά 40% των προσθέτων τελών, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων, του προσωρινού διακανονισμού καθώς και της ρύθμισης του εδ. β' παρ. 1 του άρθρου 21 του ν.4038/2012 (εφάπαξ εξόφληση ή ρύθμιση έως και έξι δόσεις με έκπτωση 100% και ρύθμιση από επτά έως δέκα δόσεις με έκπτωση 75%) καλούνται οι επιχειρήσεις που οφείλουν, να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα που τους δίνεται.

Read more...

Επίθεση Φώφης σε Σαμαρά και Τσίπρα

Η δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά:

 «Απέναντι στην παλαιοδεξιά και ψυχροπολεμική ρητορική του κ. Σαμαρά, που μας γυρίζει στο βαθύ παρελθόν της διχαστικής αντιπαράθεσης των δεκαετιών του 1950 και 60΄-

Απέναντι στον λαϊκισμό, την παροχολογία και την ανευθυνότητα του κ. Τσίπρα, ο οποίος εκμεταλλεύεται ψηφοθηρικά την οργή και την αγανάκτηση πολιτών-

Το ΠΑΣΟΚ αντιτάσσει τη συνεργασία και την ενότητα του λαού και των πολιτικών δυνάμεων, για να ξεπεράσουμε την κρίση και να παραμείνουμε με ασφάλεια και σταθερότητα στην Ευρώπη.

Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, έστω και την ύστατη στιγμή, να απαντήσουν στην πρόσκληση του Ευάγγελου Βενιζέλου για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας και ευθύνης.

Με καθαρά λόγια και όχι μισόλογα.» .enikos.gr

Read more...

Αναβλήθηκε η δίκη του Κασιδιάρη...



Αναβολή για τις 3 Σεπτεμβρίου 2012 πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης του υποψηφίου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, κ. Ηλία Κασιδιάρη.
Η αναβολή δόθηκε λόγω... κωλύματος στο πρόσωπο του συνηγόρου υπεράσπισης του κ. Κασιδιάρη, που με σχετικό έγγραφό του ενημέρωσε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ότι βρίσκεται στο Ναύπλιο, όπου εκδικάζει άλλη υπόθεση κακουργηματικού χαρακτήρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν εμφανίστηκε ούτε και σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο κ. Κασιδιάρης αφορούν σε συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
newsbomb.gr


Read more...

Οι Βούλγαροι καταγγέλλουν τον Κασιδιάρη


Αγανάκτηση για την πρόσφατη δημόσια επίθεση του εκπροσώπου της "Χρυσής Αυγής", Ηλία Κασσιδιάρη εναντίον της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου, στην οποία έδωσαν ευρύτατη δημοσιότητα τα βουλγαρικά ΜΜΕ, και αλληλεγγύη στο δημοσιογραφικό κόσμο της Ελλάδας, εκφράζει η Γενική Γραμματέας και προσωρινή Πρόεδρος της Ένωσης των Βούλγαρων Δημοσιογράφων (ΕΒΔ), Σνεζάνα Θοδωρόβα, σε ανακοίνωσή της για το περιστατικό, που προώθησε στον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου στη Σόφια.

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εκ μέρους των μελών της Ένωσης των Βούλγαρων Δημοσιογράφων και όλων των δημοσιογράφων της Βουλγαρίας εκφράζω την αγανάκτησή μας για την πρωτοφανή άγρια επίθεση εναντίον της Ελληνίδας συναδέλφου Λιάνας Κανέλλη και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου.

Η άνευ προηγούμενου αυτή άνανδρη πράξη ωμής φυσικής βίας εναντίον δύο κυριών και διακεκριμένων πολιτικών της Ελλάδας προκάλεσε οργή στην κοινή γνώμη της χώρας μας.

Με την πεποίθηση ότι εκφράζω την άποψη των πέντε χιλιάδων μελών της πανεθνικής δημοσιογραφικής ένωσης της Βουλγαρίας, ενώνω τη φωνή μου σε όλες εκείνες τις φωνές στη γειτονική Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, οι οποίες ήδη καταδίκασαν απερίφραστα το\ βάρβαρο δημόσιο ξυλοδαρμό της κυρίας Κανέλλη από τον εκπρόσωπο της παράταξης 'Χρυσή Αυγή'.

Στη διάρκεια των 120 χρονών της ιστορίας της, η Ένωσή μας και η βουλγαρική δημοσιογραφία έχουν δεχτεί βαριά πλήγματα και έχουν δώσει πολυάριθμα θύματα στη μάχη με τη φασιστική βαρβαρότητα. Ανάμεσά τους είναι ο ιδρυτής της Ένωσης και κορυφαίος δημοσιογράφος της χώρας μας Ιωσήφ Χερμπστ, οι μεγάλοι αρθρογράφοι και ποιητές Γέο Μίλεφ και Νικόλα Βαπτσάροφ και πολλοί άλλοι αείμνηστοι συνάδελφοι, που πλήρωσαν με την ίδια τη ζωή τους την προσήλωσή τους στην ελευθερία και στη δημοκρατία.

Γι' αυτό και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στη συνάδελφο Κανέλλη και σε όλους εσάς, με την πίστη ότι, η ελληνική δημοσιογραφία δεν θα επιτρέψει ο ελεύθερος Λόγος να υποδουλωθεί στο 'στρατώνα' της υποταγής και της λογοκρισίας, να δέχεται διαταγές «εγέρθητι» και «προσοχή». Και ότι εσείς, οι άνθρωποι της Πένας θα μείνετε στις πρώτες γραμμές του αγώνα προάσπισης της Ελευθεροτυπίας στη χώρα-κοιτίδα της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας Δημοκρατίας.
Τέλος, θέλω να μοιραστώ την ελπίδα μας, ότι η σοφία και η δημοκρατική παράδοση πολλών αιώνων θα βοηθήσουν το φίλο ελληνικό λαό να δώσει στις επικείμενες εκλογές κατηγορηματική απάντηση ενάντια σε κάθε απόπειρα μεταχείρισης της ωμής βίας σαν στοιχείο της πολιτικής ζωής της χώρας, που έδωσε πριν από πολλούς αιώνες στον κόσμο την ανεκτικότητα, το σεβασμό της γνώμης του άλλου και τις άλλες δημοκρατικές αξίες.

Με εκτίμηση, Σνεζάνα Θοδωρόβα- Γενική Γραμματέας και προσωρινή Πρόεδρος της ΕΒΔ».  .enikos.gr

Read more...

Η Ελλάδα θα αδειάσει από τους παράνομους μετανάστες, λέει ο Τέρενς Κουίκ

«Θα μείνουμε με το 3% και τέλος...»


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
«Τελείωσε η νοοτροπία των Συριζαίων, που σε λίγο θα μας πουν 'βάλτε και δύο λαθρομετανάστες σπίτι σας να τους φιλοξενείτε'. Θα αδειάσει η Ελλάδα από τους λαθρομετανάστες. Η Ελλάδα θα μείνει με το 3% που είναι απαραίτητο να έχουμε και τέρμα… Θα τους δώσουμε το ταξιδιωτικό έγγραφο για να πάνε όπου θέλουν» δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.
Ο κ. Κουίκ άφησε υπαινιγμούς ότι οι κ. κ. Σαμαράς και Βενιζέλος δεν μπορούν να διαπραγματευτούν με τη Γερμανία, γιατί «κρατά στο χέρι πρόσωπα από τα κόμματά τους η Μέρκελ» και τόνισε: «Δεν ξέρω αν η Μέρκελ τους είπε 'Αντώνη, Βαγγέλη σταματήστε γιατί θα σας βγάλω στη φόρα τα ονόματα', ή αν ο Αντώνης και ο Βαγγέλης γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να διαπραγματευτούν με κάποιον που έχει για τις γούνες των κομμάτων τους και για φυσικά πρόσωπα των κομμάτων τους πολλά να πει. Αυτά τα αποτυπώματα θα βρεθούν κάποια μέρα πάνω στο μέλι και κανείς από αυτούς που άρπαξαν τις μίζες και κανείς από αυτούς που οδήγησαν τη χώρα εδώ δεν θα μείνει ατιμώρητος».
Ο κ. Κουίκ επέμεινε στη θέση του κόμματός του για οικουμενική κυβέρνηση ειδικού σκοπού και καταγγελία των συμβάσεων, ενώ απέκλεισε και πάλι τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Παναγιωτακόπουλος: Μοιάζει ο Τσίπρας με τον Ανδρέα; ...



Την πεποίθησή του πως έφτασε για το ΠΑΣΟΚ η ώρα της αυτοκάθαρσης εκφράζει με συνέντευξή του στη «metro» ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. Ο ιδρυτής της Αριστερής Πρωτοβουλίας του Κινήματος επισημαίνει πως όσοι πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν... μάθει να ζουν - όπως αναφέρει - απομυζώντας το κράτος! Προσθέτει δε πως πολλοί θέλησαν να αντιγράψουν τον Ανδρέα Παπανδρέου, όμως, όπως λέει, αποδείχθηκαν μικροί πολιτικά να το κάνουν...

Tο ΠΑΣΟΚ έπεσε. Είναι τρίτο κόμμα. Τελικά, το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου μπήκε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας;

Σε καμία περίπτωση. Κανένα κόμμα που με την παρουσία του έχει αλλάξει την πορεία μιας χώρας δεν μπορεί να χαθεί από τον πολιτικό χάρτη. Γιατί αυτό έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Έκανε θεσμικές τομές και μεταρρυθμίσεις και δημιούργησε μια νέα Ελλάδα, πιο σύγχρονη, πιο δημοκρατική, πιο ισχυρή και ανεξάρτητη. Αυτό ο λαός δεν το ξεχνά, όσο και αν έχει αλλοτριωθεί ο χαρακτήρας και οι αρχές του Κινήματός μας από ηγεσίες και στελέχη που αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Το ΠΑΣΟΚ έχει ταυτιστεί με το λαό και θεωρώ ότι σύντομα αυτή η αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης θα ξαναγίνει ισχυρή και αδιαμφισβήτητη. Το ΠΑΣΟΚ της εθνικής ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης παραμένει στην καρδιά του λαού μας.
Ήσασταν από τους πρώτους που μιλούσατε για τον κίνδυνο συρρίκνωσης του Κινήματος και επιβεβαιωθήκατε. Αλλάζει πλέον αυτό;
Δυστυχώς δικαιώθηκα. Τα σημάδια μετάλλαξης του ΠΑΣΟΚ ήταν ορατά, απλά αυτοί που βρέθηκαν από το πουθενά στη γυάλα της εξουσίας δεν ήθελαν να το αποδεχτούν. Τα αποτελέσματα αυτής της τακτικής τα είδαμε στις πρόσφατες εκλογές, αφού ο λαός τούς τιμώρησε και έστειλε σαφές μήνυμα αλλαγής στις ιδεολογικές σταθερές και στις πολιτικές πρακτικές. Υπάρχει ωστόσο πεδίο ανάδειξης αυτών των σταθερών αξιών και των πολιτικών μας θέσεων μέσα στην κοινωνία, αλλά αυτό απαιτεί μια ορθή καταστατική λειτουργία, συνεργασίες, διάλογο και παρεμβάσεις ουσίας. Να σχεδιάσει από την αρχή και την πολιτική του και τη στρατηγική του, αλλά και την οργανωτική του δομή. Οφείλει να περάσει την έρημο και ταυτόχρονα να φθάσει στο τέλος του δρόμου. Στην πολιτική, άλλωστε, όλα μπορεί να αλλάξουν, αρκεί να το πιστέψουμε.
Πάμε στον ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ακούτε τον Αλέξη Τσίπρα να χρησιμοποιεί εκφράσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, ποιες είναι οι σκέψεις σας;
Όσοι επιχειρούν να αποδώσουν ρόλο Ανδρέα Παπανδρέου στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς δεν γνωρίζουν την πρόσφατη ιστορία της χώρας. Ξέρετε ότι πολλοί προσπάθησαν να αντιγράψουν τον Ανδρέα. Αλλά είναι ιδιαίτερα μικροί πολιτικά για να το κάνουν. Ας μην μπερδεύουμε τα μούσμουλα με τα τρόλεϊ μόνο και μόνο επειδή έχουν κίτρινο χρώμα! Ο Ανδρέας Παπανδρέου έδωσε όραμα και ελπίδα στο λαό, τον έκανε συμμέτοχο στην προσπάθεια της Αλλαγής και έθεσε σταθερές βάσεις για μια πορεία πολύπλευρης προόδου της κοινωνίας. Αντίθετα με αυτό, η σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με την τακτική του υπέρμετρου λαϊκισμού, επιχειρεί να αρπάξει την ψήφο του λαού, που, με κριτήριο την οργή και την απογοήτευση για την κατάσταση που βιώνει σήμερα, θέλει να αντιδράσει. Στο γήπεδο της πραγματικότητας θα κριθούν οι δυνατότητες και η προοπτική.
Λένε πως το παλαιό ΠΑΣΟΚ έχει μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό συμβαίνει;

Αλήθεια είναι ότι ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, κυρίως αυτό που ήταν άμεσα συνδεδεμένο με τον παρασιτισμό και τον κρατισμό, βρήκε στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ. Και καλά έκανε. Είναι μια διαδικασία αυτοκάθαρσης για εμάς, που θα αποδειχτεί ιδιαίτερα χρήσιμη. Δεν με απασχολεί. Άλλωστε, όσοι έμαθαν να ζουν απομυζώντας το κράτος ξέρουν ότι δεν μπορούν να το κάνουν μέσα από το ΠΑΣΟΚ πια… Κάποιοι επίσης αναζητούν μια διαδικασία προσωπικού «εξαγνισμού», λες και η Ιστορία έχει ποτέ δικαιολογήσει τους λιποτάκτες και τους χαμαιλέοντες της πολιτικής. Εμείς θα δώσουμε τη μάχη των αξιών και των αρχών μας στην πορεία για το επόμενο Συνέδριο και θα αλλάξουμε τα πράγματα. Σε αυτόν τον αγώνα δεν θέλουμε απλά στρατιώτες, αλλά συνειδητοποιημένους και στρατευμένους σε αξίες αγωνιστές. Όσοι επιλέγουν τις εύκολες λύσεις ας μείνουν με την ικανοποίηση της προσωπικής τους μεταστροφής. Εμείς δεν αλλάζουμε ούτε τα πιστεύω μας ούτε την πίστη μας ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να δώσει τη λύση για τη χώρα και το λαό.
Πολλοί λένε μέσα στο ΠΑΣΟΚ πως θα ψηφίσουν τη Ν.Δ. Αυτό θα κάνετε και εσείς;

Προφανώς αστειεύεστε. Μου φαίνεται απίθανο να υπάρχει έστω και ένας στο ΠΑΣΟΚ που να πιστεύει ότι αυτό το πολιτικό συνονθύλευμα και η σημερινή του ηγεσία μπορεί να εκφράσει τις ανάγκες του λαού μας. Είναι τεράστιες οι διαφορές μας με το ακροδεξιό μέτωπο του κ. Σαμαρά. Επειδή η χώρα απαιτεί καθαρές πολιτικές, σε προοδευτική κατεύθυνση, για αυτό θα ψηφίσω και με την καρδιά μου και με τη λογική μου ΠΑΣΟΚ. Είναι κρίσιμες οι εκλογές και ο καθένας μας αναλαμβάνει τις ευθύνες του.
parapolitika.gr


Read more...

Θέλουμε τη στήριξή σας, είπαν αστυνομικοί στον Αλέξη Τσίπρα

Επίσκεψη στη ΓΑΔΑ


Από τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Αττικάρχη Λιούκα
Από τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Αττικάρχη Λιούκα   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής επισκέφθηκε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Είναι η πρώτη φορά που επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε επίσκεψη στην ΓΑΔΑ.

Στην αρχή ο πρόεδρος του κόμματος συναντήθηκε με τον Αττικάρχη Ιωάννη Λιούκα, παρουσία ανωτάτων και ανωτέρων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Στην αρχή της συνάντησης ο κ. Τσίπρας ρώτησε τον κ. Λιούκα πού είχε υπηρετήσει παλαιότερα και ο Αττικάρχης, αφού του ανέφερε τις υπηρεσίες, παρατήρησε πως βρίσκεται ακόμα στη θέση αυτή, καθώς φέτος δεν έγιναν τον Μάρτιο, ως είθισται, οι κρίσεις στην Αστυνομία.

Ο κ. Λιούκας ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα ότι έχει διαχειριστεί επιχειρησιακά όλα τα γεγονότα που σημειώθηκαν στο κέντρο από το 2004, όταν υπηρετούσε στο ΑΤ Ακροπόλεως, μεταξύ αυτών τα γεγονότα του 2008, μέχρι και σήμερα από τη θέση του ως Αττικάρχης. Ο κ. Τσίπρας του είπε πως τα αντιμετώπισε και τα κατάφερε με την ψυχραιμία του ηπειρώτη.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων, όπου του εξήγησαν τον τρόπο λειτουργίας του. Κατά την ξενάγηση, αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα του είπε: «Θέλουμε την στήριξή σας».

«Όλοι θα πρέπει να σας βοηθήσουμε» απάντησε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Ξέρουμε το δύσκολο έργο που επιτελείτε, είναι δύσκολα τα πράγματα». Ο αστυνομικός του απάντησε: «Είναι όντως πολύ δύσκολα τα πράγματα, περιμένουμε από εσάς τους νέους ανθρώπους να μας στηρίξετε». 

Ο κ. Τσίπρας είχε διάλογο και με αστυνομικό των ΜΑΤ, που είχε βάρδια στο Κέντρο Επιχειρήσεων, ενώ ζήτησε να μάθει για το C4I και την εμπλοκή της Siemens σε αυτό. Ο Αττικάρχης κ. Λιούκας απάντησε πως η Siemens είναι ο πάροχος πίσω από την ανάδοχο εταιρεία και το σύστημα δεν έχει λειτουργήσει γιατί δεν έχει γίνει ουσιαστική παράδοσή του.

Ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί την Οικονομική Αστυνομία και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συνάντηση Βενιζέλου - Μόντι τη Δευτέρα...



Επίσκεψη στη Ρώμη πραγματοποιεί τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος την Κυριακή, ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη Τύπου.

Ο ... κ. Βενιζέλος αναμένεται να έχει συνάντηση, νωρίς το απόγευμα, με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι και τον επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, πρόκειται για μια συνάντηση σε συνέχεια εκείνης που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τους αρχηγούς των σοσιαλιστικών κομμάτων της Ευρώπης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι πρόκειται για τις πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες «θα μας βοηθήσουν στις προσπάθειές μας κατά το επόμενο διάστημα».


Read more...

Επενδύει στην πόλωση ο Σαμαράς ...



Την άκρως επιθετική τακτική κατά του Αλ. Τσίπρα είναι αποφασισμένος να συνεχίσει μέχρι τέλους ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Συνέχεια στον επικοινωνιακό πόλεμο, με αφορμή δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για... την οικονομία.
Με αιχμή τα θέματα της οικονομίας και της ασφάλειας, η ΝΔ και προσωπικά ο κ. Α. Σαμαράς κλιμακώνει τις επιθέσεις του στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι η πόλωση -ειδικά την τελευταία προεκλογική εβδομάδα- θα τον βοηθήσει στην προσπάθεια διεμβολισμού κομμάτων που κινούνται στα? δεξιά του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος μέσα στο Σαββατοκύριακο επισκέφθηκε τέσσερις νομούς, Αχαΐα, Ηλεία, Κορινθία και Αιτωλοακαρνανία, έθεσε εκ νέου το δίλημμα για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη ή την επιστροφή στη δραχμή.

Ταυτόχρονα, εντείνεται και ο επικοινωνιακός «πόλεμος» με αφορμή δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία κυρίως, Χθες στο στόχαστρο του κ. Ι. Μιχελάκη βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Γ. Τόλιος, ο οποίος δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση ότι «το κόμμα του παλεύει για την ανατροπή της Ευρωζώνης». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, «αυτό είναι το πραγματικό όραμα του τριτοκοσμικού αυτού κόμματος». «Ομως», προσέθεσε, «το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για μετάβαση της Ελλάδας στο χάος δεν θα περάσει».
Κατηγορώ
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Α. Σαμαράς, ο οποίος είναι αποφασισμένος να ακολουθήσει μέχρι τέλους μια άκρως επιθετική τακτική κατά του κ. Αλέξη. Τσίπρα, χθες από τον Πύργο και με αφορμή τις εξελίξεις στην Ισπανία τον κατηγόρησε -χωρίς όμως να τον κατονομάσει- για ανευθυνότητα.

«Την ώρα που μια χώρα σαν την Ισπανία διαπραγματεύεται», τόνισε, «εδώ πέρα υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να ''τα σπάσουμε'' με την Ευρώπη και να απομονωθούμε ως Ελλάδα. Αλλά, ευτυχώς, εκτός από τον δρόμο της ανευθυνότητας υπάρχει και ο δρόμος της ευθύνης».

Νωρίτερα, χθες, σε τηλεοπτική του συνέντευξη (Mega), χαρακτήρισε «θάνατο για την ελληνική οικονομία» την επιστροφή στη δραχμή και προσέθεσε:

«Εμείς τους προϋπολογισμούς μας, τις μελέτες μας, τους αριθμούς μας, τους έχουμε κάνει σε ευρώ. Φοβάμαι ότι η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, για παράδειγμα, το έχει κάνει σε δραχμές».

ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
Εμφαση και στην ασφάλεια

Εκτός από την οικονομία, η ΝΔ θέτει με έμφαση στην προεκλογική ατζέντα και τα θέματα της ασφάλειας και της λαθρομετανάστευσης, επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως π.χ. η κατάργηση των ΜΑΤ. Από την Αχαΐα, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι «η εισβολή των παρανόμων θα σταματήσει». «Η Δημοκρατία», συμπλήρωσε, «χρωστάει στον πολίτη προστασία και ασφάλεια. Και αυτό το χρέος της πολιτείας απέναντι στον πολίτη να ξέρετε ότι θα είναι το πρώτο που θα ξεχρεώσουμε». Στη συνέχεια, τη «σκυτάλη» των επιθέσεων στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε ο Ι. Μιχελάκης, ο οποίος χαρακτήρισε χθες τις απόψεις του κ. Τσίπρα για τους λαθρομετανάστες «επικίνδυνες και περιθωριακές».

Δ. Αβραμόπουλος
Ζήτησε οικουμενική κυβέρνηση

Τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης την επομένη των εκλογών ζήτησε ο Δημ. Αβραμόπουλος, αιφνιδιάζοντας αρκετά στελέχη της ΝΔ.

Ο πρώην υπουργός στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Εθνος της Κυριακής» τάχθηκε για μία ακόμη φορά υπέρ της εθνικής συνεννόησης και κάλεσε τα κόμματα να υποστείλουν τις σημαίες τους.

Συγκεκριμένα, αφού έκανε λόγο για την ανάγκη «ενός νέου «συμφώνου με την κοινωνία» που θα συνυπογράφουν όλες οι ηγεσίες των κομμάτων», πρόσθεσε ότι αυτό προϋποθέτει άμεσα σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνηση.

«Τα κόμματα πρέπει να υποστείλουν τις σημαίες τους και να προτάξουν τις αξίες τους, με πρώτη εκείνη της ενότητας του λαού μας και της σωτηρίας της πατρίδας», σημείωσε.
ethnos.gr


Read more...

Θα συνεχίσουμε το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων λέει η Μαδρίτη μετά τη διάσωση των ισπανικών τραπεζών

Στον δρόμο της λιτότητας


  (Φωτογραφία:  Associated Press )


Μαδρίτη, Ισπανία
Η Ισπανία θα συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα για την ανάταξη της οικονομίας της, ανακοίνωσε την Δευτέρα το ισπανικό υπουργείο Οικονομίας, δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση του ευρωπαϊκού σχεδίου στήριξης των ισπανικών τραπεζών.

Η ισπανική κυβέρνηση εφαρμόζει πρόγραμμα λιτότητας για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και θα συνεχίσει το πρόγραμμα μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης του χρέους της, ύψους 86 δισ. ευρώ για το 2012, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

H Κίνα χαιρέτισε την ανακοίνωση του ευρωπαϊκού σχεδίου για την στήριξη των ισπανικών τραπεζών, κρίνοντας ότι μπορεί να συμβάλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών.

«Χαιρετίζουμε τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν από κοινού από την Ισπανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, θεωρούμε ότι αυτό θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών», δήλωσε ο Λιου Γουεϊμίν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, σημαντικής κατόχου ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων.

Το επιτόκιο των δεκαετών ομολόγων της Ισπανίας διαμορφώθηκε σήμερα το πρωί κάτω από το όριο του 6% (στο 5,978%), πριν περάσει και πάλι στο 6,018% μετά την ανακοίνωση του ευρωπαϊκού σχεδίου στήριξης των ισπανικών τραπεζών, καθώς η αγορά χαιρέτισε την ανακοίνωση του σχεδίου.

«Είναι μία καλή είδηση για το τραπεζικό σύστημα, ακόμη και αν μπορεί να επιβαρύνει τη σχέση χρέους/ΑΕΠ για την Ισπανία. Η αντίδραση θα είναι θετική βραχυπρόθεσμα στην αγορά χρέους και η απόφαση αυτή μπορεί να ενισχύσει την διάθεση για ανάληψη επενδυτικού ρίσκου», εξηγούν οικονομολόγοι της BNP Paribas.

«Το σχέδιο δεν θα συνοδεύεται από κανέναν δημοσιονομικό όρο, αλλά μόνο από την προϋπόθεση αναδιάρθρωσης του τραπεζικού τομέα», υπενθυμίζει η Σλαβένα Ναζάροβα, οικονομολόγος της Credit Agricole CIB.

Ταυτόχρονα, οι επενδυτές έδειξαν ελαφρά τάση απομάκρυνσης από τους λιγότερο ριψοκίνδυνους τίτλους, προς τους οποίους κατευθύνονται μαζικά όταν αυξάνεται η ανησυχία για την Ευρωζώνη.

Οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών ομολόγων αυξήθηκαν στο 1,375% έναντι 1,328% το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Read more...