Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Έξοδος της Ελλάδας από την ΕΕ σημαίνει απώλεια 3,5 δισ. το χρόνο, είπε ο Αντ.Σαμαράς

Συνάντηση με τον Ν.Μαραβέγια


Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Την ανάγκη να μείνει η χώρα στην ΕΕ, γιατί η έξοδος θα σήμαινε απώλεια 3,5 δισ. ευρώ το χρόνο, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπηρεσιακό υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ν.Μαραβέγια.

«Η χώρα πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη γιατί η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρώπη θα σήμαινε απώλεια 3,5 δισ. το χρόνο, όπως επίσης απώλεια όλων των ενισχύσεων των υποδομών και των επενδύσεων για τους αγρότες μας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα στοιχεία που πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης και εφαρμογής του μελλοντικού ρυθμιστικού πλαισίου της ΚΑΠ: «Ο ορισμός του "ενεργού αγρότη", ο προσδιορισμός των περιφερειών της χώρας για την κατανομή των άμεσων ενισχύσεων και τα περιφερειακά προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, τα κριτήρια για τον προσδιορισμό των περιοχών με φυσικά μειονεκτήματα, οι προαιρετικές άμεσες ενισχύσεις, το "πρασίνισμα" των επιδοτήσεων και η βελτίωση των προϋποθέσεων εφαρμογής τους στην ελληνική γεωργία, είναι τα βασικά θέματα που μας απασχολούν την περίοδο αυτή ως ΝΔ».

Στόχος μας είναι η ελληνική γεωργία να ξεπεράσει τις παθογένειες του παρελθόντος και η αγροτική μας οικονομία να καταστεί βιώσιμη, ελκυστική και ανταγωνιστική, ανέφερε ο κ.Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στους νέους αγρότες, λέγοντας ότι «είναι το αίμα που χρειάζεται επειγόντως η γερασμένη γεωργία μας. Είναι το μέλλον της αγροτιάς και κατ' επέκταση η ελπίδα για την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας».

Για τους νέους αγρότες ηλικίας κάτω των 40 ετών, η ΝΔ προτείνει μια δέσμη μέτρων «εφικτών, κοστολογημένων και συμβατών με τη νέα ΚΑΠ 2014 - 2020».

Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων της νέας ΚΑΠ, είπε, θα επιδιώξουμε την αύξηση της ενίσχυσης των νέων αγροτών για τα πρώτα πέντε χρόνια της γεωργικής τους δραστηριότητας, με ποσά από 40 εκατ. μέχρι 80 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 2% (σημερινό πλαφόν) έως 4% του δημοσιονομικού φακέλου (2 δισ.) με κριτήρια που θα καθορίζονται σε εθνικό και όχι ευρωπαϊκό επίπεδο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: