Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Επενδύει στην πόλωση ο Σαμαράς ...



Την άκρως επιθετική τακτική κατά του Αλ. Τσίπρα είναι αποφασισμένος να συνεχίσει μέχρι τέλους ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Συνέχεια στον επικοινωνιακό πόλεμο, με αφορμή δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για... την οικονομία.
Με αιχμή τα θέματα της οικονομίας και της ασφάλειας, η ΝΔ και προσωπικά ο κ. Α. Σαμαράς κλιμακώνει τις επιθέσεις του στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι η πόλωση -ειδικά την τελευταία προεκλογική εβδομάδα- θα τον βοηθήσει στην προσπάθεια διεμβολισμού κομμάτων που κινούνται στα? δεξιά του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος μέσα στο Σαββατοκύριακο επισκέφθηκε τέσσερις νομούς, Αχαΐα, Ηλεία, Κορινθία και Αιτωλοακαρνανία, έθεσε εκ νέου το δίλημμα για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη ή την επιστροφή στη δραχμή.

Ταυτόχρονα, εντείνεται και ο επικοινωνιακός «πόλεμος» με αφορμή δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία κυρίως, Χθες στο στόχαστρο του κ. Ι. Μιχελάκη βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Γ. Τόλιος, ο οποίος δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση ότι «το κόμμα του παλεύει για την ανατροπή της Ευρωζώνης». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, «αυτό είναι το πραγματικό όραμα του τριτοκοσμικού αυτού κόμματος». «Ομως», προσέθεσε, «το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για μετάβαση της Ελλάδας στο χάος δεν θα περάσει».
Κατηγορώ
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Α. Σαμαράς, ο οποίος είναι αποφασισμένος να ακολουθήσει μέχρι τέλους μια άκρως επιθετική τακτική κατά του κ. Αλέξη. Τσίπρα, χθες από τον Πύργο και με αφορμή τις εξελίξεις στην Ισπανία τον κατηγόρησε -χωρίς όμως να τον κατονομάσει- για ανευθυνότητα.

«Την ώρα που μια χώρα σαν την Ισπανία διαπραγματεύεται», τόνισε, «εδώ πέρα υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να ''τα σπάσουμε'' με την Ευρώπη και να απομονωθούμε ως Ελλάδα. Αλλά, ευτυχώς, εκτός από τον δρόμο της ανευθυνότητας υπάρχει και ο δρόμος της ευθύνης».

Νωρίτερα, χθες, σε τηλεοπτική του συνέντευξη (Mega), χαρακτήρισε «θάνατο για την ελληνική οικονομία» την επιστροφή στη δραχμή και προσέθεσε:

«Εμείς τους προϋπολογισμούς μας, τις μελέτες μας, τους αριθμούς μας, τους έχουμε κάνει σε ευρώ. Φοβάμαι ότι η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, για παράδειγμα, το έχει κάνει σε δραχμές».

ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
Εμφαση και στην ασφάλεια

Εκτός από την οικονομία, η ΝΔ θέτει με έμφαση στην προεκλογική ατζέντα και τα θέματα της ασφάλειας και της λαθρομετανάστευσης, επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως π.χ. η κατάργηση των ΜΑΤ. Από την Αχαΐα, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι «η εισβολή των παρανόμων θα σταματήσει». «Η Δημοκρατία», συμπλήρωσε, «χρωστάει στον πολίτη προστασία και ασφάλεια. Και αυτό το χρέος της πολιτείας απέναντι στον πολίτη να ξέρετε ότι θα είναι το πρώτο που θα ξεχρεώσουμε». Στη συνέχεια, τη «σκυτάλη» των επιθέσεων στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε ο Ι. Μιχελάκης, ο οποίος χαρακτήρισε χθες τις απόψεις του κ. Τσίπρα για τους λαθρομετανάστες «επικίνδυνες και περιθωριακές».

Δ. Αβραμόπουλος
Ζήτησε οικουμενική κυβέρνηση

Τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης την επομένη των εκλογών ζήτησε ο Δημ. Αβραμόπουλος, αιφνιδιάζοντας αρκετά στελέχη της ΝΔ.

Ο πρώην υπουργός στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Εθνος της Κυριακής» τάχθηκε για μία ακόμη φορά υπέρ της εθνικής συνεννόησης και κάλεσε τα κόμματα να υποστείλουν τις σημαίες τους.

Συγκεκριμένα, αφού έκανε λόγο για την ανάγκη «ενός νέου «συμφώνου με την κοινωνία» που θα συνυπογράφουν όλες οι ηγεσίες των κομμάτων», πρόσθεσε ότι αυτό προϋποθέτει άμεσα σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνηση.

«Τα κόμματα πρέπει να υποστείλουν τις σημαίες τους και να προτάξουν τις αξίες τους, με πρώτη εκείνη της ενότητας του λαού μας και της σωτηρίας της πατρίδας», σημείωσε.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: