Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΑΝΑΛΙ!


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Αυτή είναι η λίστα (πατήστε κλικ) με τους 56 δημοσιογράφους που εργάζονται στο ανύπαρκτο κανάλι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Έχουμε όλα τα στοιχεία καθώς και τις αποδοχές τους. Δεν θα τις δημοσιοποιήσουμε για λόγους προσωπικών δεδομένων. Για να γνωρίζετε πάντως, ο μέσος μηνιαίος μισθός όλων των προσληφθέντων δημοσιογράφων ανέρχεται στα 1550 ευρώ καθαρά για τον καθένα. Με κλικ διαβάζετε αναλυτικά όλα τα ονόματα. Καλή σας ανάγνωση!.



Read more...

ΤΟ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ




Σήμερα, δυστυχώς, θα γίνουμε δυσάρεστοι, σε ορισμένους δημοσιογράφους, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με το ανύπαρκτο κανάλι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Εμείς δεν έχουμε τίποτε με αυτούς. Εμείς με τη δημοσίευση των ονομάτων που θα κάνουμε σε λίγο στοχεύουμε στην πολιτική ηγεσία που τους χρησιμοποιεί για έχει πρόσβαση στα ΜΜΕ. Στο χαρτί που βλέπετε (πατήστε κλικ) δημοσιεύουμε το διαβιβαστικό έγγραφο που είχε σταλεί πριν από 15 μήνες, για να γνωρίζετε και εσείς από που βρήκαμε την λίστα με τα ονόματα...
fimotro


Read more...

Ανακοίνωση του Τομέα Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την συνεχιζόμενη προσωρινή κράτηση του Θοδωρή Ηλιόπουλου

Από τον Τομέα Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την συνεχιζόμενη προσωρινή κράτηση του Θοδωρή Ηλιόπουλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Οι εξελίξεις στο θέμα της υγείας του κρατούμενου απεργού πείνας Θοδωρή Ηλιόπουλου φαίνεται να γίνονται πραγματικά επικίνδυνες και απαιτούν να δοθεί άμεση λύση σε ένα ανθρωπιστικό πρόβλημα, ώστε να μη βρεθούμε μπροστά σε οδυνηρές εξελίξεις.

Ο Τομέας Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ απευθύνει έκκληση και θεωρεί αναγκαία την εξάντληση κάθε περιθωρίου ανθρωπιστικής προσέγγισης του θέματος, καθώς και κάθε δικονομικής δυνατότητας, που θα υπηρετήσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα, υπό τις παρούσες συνθήκες.




Read more...

ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ ΒΡΙΣΙΔΙΑ...


Αυτή την φορά η εσωκομματική αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ συνοδεύεται από βαρύτατες εκφράσεις και προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Σε αντίθεση με το ΚΚΕ το οποίο διακρίνεται για σταθερότητα στις (παρωχημένες) απόψεις του για την κοινωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ομάδα στην οποία συμπεριλαμβάνονται σοβαροί (Κουβέλης, Δραγασάκης, Λαφαζάνης) και από μια... άλλη ομάδα την οποία αποτελούν γραφικοί στον χώρο της αριστεράς (Τσίπρας, Ψαριανός, Στρατούλης κλπ). Επί της ουσίας καλύτερο δώρο στον δικομματισμό δεν θα μπορούσε να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο ΠΑΣΟΚ τρίβουν τα χέρια τους και στη Ν.Δ. πανηγυρίζουν για την αναξιοπιστία της αριστεράς.
fimotro


Read more...

ΟΙ... "ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ"!



Δυο πολύ σημαντικές πληροφορίες που αφορούν τον Γιάννη Παπαθανασίου μελετά σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες μας στενότατος συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου. Η πληροφορία διέρρευσε πριν από λίγο στο fimotro, από πολύ έγκυρη πηγή. Ο "τσάρος" της Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου έχει στο... όνομα της κόρης του δυο μονοκατοικίες σε πολύ μεγάλα οικόπεδα τα οποία νοικιάζει λίγο έξω από την Παιανία. Οι μονοκατοικίες βρίσκονται δίπλα η μία με την άλλη. Στο ΠΑΣΟΚ, εξετάζουν με πολύ προσοχή δυο διαβολικές συμπτώσεις. Στο ένα σπίτι μέχρι πέρσι έμενε ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση των "μαύρων" ταμείων της Siemens, Διονύσης Δενδρινός. Στο διπλανό σπίτι μένει σήμερα ο διάδοχος του Μ. Χριστοφοράκου, Γενικός Διευθυντής της πολυεθνικής Siemens στην Ελλάδα Ρ. Φίσερ! Τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά; Πολλά αλλά και τίποτα. Το... "πολλά" βεβαίως έχει μεγαλύτερες πιθανότητες από το τίποτα! Θα επανέλθουμε γιατί έχουμε πολύ καλή πληροφόρηση και ρεπορτάζ...

fimotro

Read more...

Εξώδικο για τη διάλυση των ΕΛΤΑ...


Από την «Πανελλήνια Ομοσπονδία
Σωματείων Ταχυδρομικών» (Π.Ο.Σ.Τ.)
.
ΕΞΩΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Κ Α Τ Α
1. της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «Ελληνικά Ταχυδρομεία – ΕΛ.ΤΑ Α.Ε.», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Απελλού 1, όπως νόμιμα εκπροσωπείται,
2. του Προέδρου του Δ.Σ. της εταιρίας Άγγελου Μπρατάκου ατομικά
3. του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας Στ. Μαύρου ατομικά και
των λοιπών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας ατομικά:
4. Καμινάρη Αντώνιου,
5. Αγγελίδη Νικολάου,
6. Ναλμπάντη Κων/νου,
7. Μανσούδη Κων/νου,
8. Καραμανλή Άννας,
9. Κολόκα Κων/νου,
10. Καρτσιώτου Ιφιγένειας,

11. Θωμόπουλο Νίκου,
12. Θωμά Φίλιππου
,

Κύριοι
Από την αρχή του χρόνου έχουμε επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΛΤΑ και τα οποία συνεχώς επιδεινώνονται από την πολιτική που ασκεί Κυβέρνηση και Διοίκηση.
Μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν έχουν ληφθεί οι απαραίτητες αποφάσεις που θα σταματούν μια φθίνουσα πορεία που οδηγεί στα ελλείμματα τη διάλυση και...

τη συρρίκνωση αλλά ούτε η υπάρχουσα κατάσταση έχει καταγραφεί για να αποτελέσει σημείο αναφοράς των αποφάσεων και των πολιτικών.
Η καταγραφή ελλειμμάτων της τάξης των 8,6 εκ € για το πρώτο εξάμηνο του 2009, δεν έχει απασχολήσει τη Διοίκηση και την Κυβέρνηση.
Η συνεχιζόμενη μείωση των εσόδων και η διόγκωση του καταγραφόμενου ελλείμματος δεν συγκινεί κανέναν.
Η υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών δεν προβληματίζει καθόλου Διοίκηση και Κυβέρνηση.
Η αποδιοργάνωση των υπηρεσιών, η απομόνωση και η περιθωριοποίηση του υπηρεσιακού ιστού, η παντελής έλλειψη διοικητικού συντονισμού, κατευθύνσεων και επίλυσης προβλημάτων οδηγούν τον ΕΛΤΑ στη διάλυση και έχουν φέρει τους εργαζόμενους σε απόγνωση.
Καθημερινά η κατάσταση σε όλα τα επίπεδα χειροτερεύει, η Διοίκηση και η Κυβέρνηση αδιαφορούν και απουσιάζουν προκλητικά από τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι σε κάθε υπηρεσιακή λειτουργία για να διατηρήσουν τον ΕΛΤΑ σε ένα ανεκτό επίπεδο λειτουργίας, για να αποτρέψουν την πλήρη κατάρρευση του Ταχυδρομείου.
Σε αυτό το περιβάλλον Κυβέρνηση και Διοίκηση αντιμετωπίζουν και διαχειρίζονται τα ζητήματα του ΕΛΤΑ χωρίς στρατηγική, χωρίς σχεδιασμό, με αποσπασματικά και σπασμωδικά μέτρα και αντικρουόμενες αποφάσεις.
Εξαντλούν τη δράση τους σε αποφάσεις για ρουσφετολογικές προσλήψεις 200 εργαζομένων, Δικηγόρων, «Συμβούλων» και Συνεργατών, σε παράνομες και αντικανονικές ρουσφετολογικές μεταθέσεις, αποκαλύπτοντας την πρόθεση τους να εκμεταλλευτούν τον ΕΛΤΑ για μικροκομματικές, ρουσφετολογικές και εκλογικές πελατειακές ανάγκες.
Διαχειρίζονται τα οικονομικά του ΕΛΤΑ με διαδικασίες που δεν απέχουν από τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος.
Η συμπεριφορά, η πρακτική και η πολιτική Κυβέρνησης και Διοίκησης χαρακτηρίζονται από μια σπουδή που αδιαφορεί για τη νομιμότητα των αποφάσεων αλλά και για το κόστος που σωρεύουν στον ΕΛΤΑ με αυτές τις αποφάσεις.
Από την εγκατάσταση της νέας Διοίκησης η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής, αντοχής και νομιμότητας. Ο ΕΛΤΑ αντιμετωπίζεται σαν κομματικό λάφυρο, τα πάντα κινούνται στο πλαίσιο υποστήριξης πελατειακών σχέσεων, το Ταχυδρομείο μετατρέπεται σε εργαλείο εξυπηρέτησης κομματικών σκοπιμοτήτων.
Κύριοι
Σας έχουμε ενημερώσει και έχουμε παρουσιάσει τα προβλήματα του ΕΛΤΑ και τις θέσεις των εργαζομένων τόσο αναλυτικά που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί κανένας να επικαλεστεί άγνοια.
Με Εξώδικα, έγγραφα, ανακοινώσεις, παραστάσεις, Απεργιακές κινητοποιήσεις και πορείες έχουμε διεκδικήσει λύσεις στα προβλήματα, έχουμε απαιτήσει το σεβασμό στη νομιμότητα, υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του ΕΛΤΑ και των εργαζομένων.
Η Διοίκηση αντί να αναλογιστεί και να αναλάβει τις ευθύνες της και να εφαρμόσει πολιτικές που υπηρετούν το Δημόσιο Ταχυδρομείο, ασχολείται με ζητήματα που δημιουργούν αντί να λύνουν προβλήματα.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ταχυδρομείου το ΔΣ ΕΛΤΑ συνεδριάζει κατεπανάληψη εκτάκτως τον μήνα Αύγουστο για να επιλύσει «σοβαρά και επείγοντα» προβλήματα.
Οι ρουσφετολογικές προσλήψεις προσωπικού, Δικηγόρων και συμβούλων, οι χορηγίες και οι διαφημιστικές δαπάνες δεν είναι επείγοντα θέματα.
Αντίθετα είναι ζητήματα που πυροδοτούν αντιδράσεις και υπονομεύουν το μέλλον του ΕΛΤΑ.
Πυροδοτεί αντιδράσεις ακόμη και η μεθόδευση να αιφνιδιάσουν και να αποκλείσουν τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ ΕΛΤΑ που απηχεί και εκφράζει ταυτόσημες θέσεις με την ΠΟΣΤ, όταν ενώ υπήρξε η ενημέρωση του προγραμματισμού για συνεδρίαση του ΔΣ ΕΛΤΑ στις 27-08-2009, ξαφνικά και χωρίς να υπάρχει έκτακτο γεγονός καλούν σε συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο στις 11 και 18-08-2009.
Οι ρουσφετολογικές ανάγκες, οι απαιτήσεις, οι οδηγίες και οι εντολές δεν μπορούσαν να περιμένουν, είχαν επείγοντα χαρακτήρα, ήθελαν να προλάβουν τις εξελίξεις!!!
Ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΤΑ έχουν τεράστιες ευθύνες για αυτή την υποβάθμιση της λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου.
Κύριοι
Το πρόβλημα του ΕΛΤΑ δεν είναι επικοινωνιακό, δεν αντιμετωπίζεται και δεν επιλύεται με επικοινωνιακές τεχνικές.
Πολύ περισσότερο όταν το οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό και επιχειρησιακό περιβάλλον είναι στη δίνη μιας κρίσης, οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο διαμορφώνουν στρατηγική αντιμετώπισης της και επανεξετάζουν κατά πρώτον τα διαφημιστικά κονδύλια.
Η διαφημιστική προβολή των επιχειρήσεων γίνεται στοχευμένα, με πλήρη αξιοποίηση όλων των μέσων, και με οικονομικοτεχνικά κριτήρια.
Αυτή τη στιγμή στον ΕΛΤΑ δεν είναι πρώτη προτεραιότητα η διαφημιστική προβολή.
Δεν είναι σε καμία περίπτωση επείγουσα η απόφαση για την ανανέωση της σύμβασης για την διαφημιστική προβολή, ώστε να απαιτείται έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ ΕΛΤΑ.
Τα ποσά που δεσμεύονται για τη διαφήμιση είναι τεράστια ακόμη και για το μέγεθος του ΕΛΤΑ και διαμορφώνουν ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες για το Ταχυδρομείο.
Έχουν ήδη μέχρι σήμερα διατεθεί αρκετά μεγάλα ποσά για τη διαφήμιση και βέβαια δεν έχει γίνει όχι μόνο σχεδιασμός αλλά ούτε και απολογισμός των ποσών και των αποτελεσμάτων αυτής της πολυδάπανης διαφημιστικής προβολής.
Για το αναποτελεσματικό του σχεδιασμού και της υλοποίησης της διαφημιστικής προβολής του ΕΛΤΑ, καταγράφουμε ότι δεν έχει αξιοποιηθεί στο παραμικρό το τεράστιο δίκτυο του ΕΛΤΑ που όμως προσφέρεται στους πελάτες του Ταχυδρομείου για τη διαφημιστική τους προβολή!!!!
Ίσως το ΔΣ ΕΛΤΑ να μην γνωρίζει ότι υπάρχει και το «διαφημιστικό ταχυδρομείο».
Το ΔΣ ΕΛΤΑ όμως, ο Πρόεδρος του, ο Διευθύνων Σύμβουλος και τα μέλη του γνωρίζουν ότι ο στόχος των διαφημιστικών δαπανών είναι η κάλυψη των προεκλογικών αναγκών του Υπουργού και της Διοίκησης.
Το γνωρίζουν, το έχουμε καταγγείλει, συνεχίζουν όμως εγκληματικά να αδιαφορούν.
Κύριοι
Οι συνθήκες δεν επιτρέπουν αποφάσεις, πρακτικές και πολιτικές που υπηρετούν σκοπιμότητες και βλάπτουν τα συμφέροντα του ΕΛΤΑ.
Σας επισημαίνουμε για άλλη μια φορά τις ευθύνες των οργάνων διοίκησης, ευθύνες συλλογικές και ατομικές που σύμφωνα με τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών μας οργάνων θα αναζητηθούν και θα καταλογιστούν με πολιτικές, συνδικαλιστικές, κινηματικές και νομικές διαδικασίες.
Σας καλούμε να μην δεσμεύσετε τον ΕΛΤΑ σε ένα πολυέξοδο, αναποτελεσματικό, ανεπίκαιρο και ασχεδίαστο διαφημιστικό πρόγραμμα που δεν θα υπηρετεί τα συμφέροντα του Ταχυδρομείου.
Σας καλούμε να σεβαστείτε το Θεσμικό Πλαίσιο, τις ΣΣΕ και τον Κανονισμό Μεταθετότητας και να σταματήσετε άμεσα τις παράνομες και ρουσφετολογικές μετακινήσεις προσωπικού. Επισημαίνουμε τις συλλογικές και ατομικές σας ευθύνες, ευθύνες που δεν συγκαλύπτονται, δεν παραγράφονται και με προσφυγή στη δικαιοσύνη θα καταλογιστούν.
Σας καλούμε να ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις σας με πλήρη σεβασμό στη νομιμότητα, υπηρετώντας τα συμφέροντα του ΕΛΤΑ.
Σας καλούμε να κατανοήσετε σε όλη τη διάσταση ότι διαχειρίζεστε Δημόσια Περιουσία και έναν Οργανισμό με σημαντική κοινωνική και αναπτυξιακή αποστολή.
Με τη ρητή επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μας,
αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα σε όσους αυτή απευθύνεται, για γνωστοποίηση και τις νόμιμες συνέπειες και τη στοιχειοθέτηση ατομικής ευθύνης του καθενός, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.
Για την Εκτελεστική Επιτροπή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΚΕΛΛΑΣ




Read more...

Βαγδάτη: Λουτρό αίματος χωρίς τέλος και έλεος...


Τουλάχιστον 50 νεκροί από εκρήξεις στο κέντρο...
Επιθέσεις με όλμους και εκρηκτικούς μηχανισμούς σημειώθηκαν σήμερα με διαφορά λίγων λεπτών η μία από την άλλη, κοντά σε στρατηγικούς στόχους στο κέντρο της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 50 άνθρωποι και να τραυματιστούν 300.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, σημειώθηκαν συνολικά...

...έξι εκρήξεις.

Η μία έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο ιρακινό κοινοβούλιο, στην αυστηρά φρουρούμενη Πράσινη Ζώνη, με συνέπεια να σπάσουν τα τζάμια του κτιρίου, όπως έδειξε η τηλεόραση.

Άλλη έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο υπουργείο Εξωτερικών του Ιράκ, λίγο έξω από την Πράσινη Ζώνη, όπου βρίσκονται οι περισσότερες πρεσβείες.

Φρουροί ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών δήλωσαν ότι τουλάχιστον ένας όλμος έπληξε σημείο κοντά στο συγκρότημα που στεγάζονται τα Ηνωμένα Έθνη, επίσης στην Πράσινη Ζώνη.

Άλλες εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στο υπουργείο Οικονομικών και στο κτίριο της κεντρικής διοίκησης της Βαγδάτης...

nonews-news


Read more...

ΤΟΝ "ΨΟΦΙΟ ΚΟΡΙΟ" ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ


ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ!

Σε νοσοκομείο του Μονάχου εισήχθη πριν από λίγο ο Μιχάλης Χριστοφοράκος. Ο πρωην ισχυρός άνδρας της Siemens υποστηρίζει ότι έχει σοβαρά καρδιακά προβλήματα. Αυτή η εξέλιξη καθυστερεί και άλλο την έκδοσή του, μετέδωσε πριν από λίγο το Mega στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεών του. Την ίδια στιγμή... απορρίφθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας το αίτημα που είχε υποβάλει ο Μιχάλης Χριστοφοράκος για αναβολή της έκδοσής του στην Ελλάδα. Αγνωστο ακόμη παραμένει εάν ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens Hellas θα χρησιμοποιήσει άλλα ένδικα μέσα για να αναβάλει εκ νέου την επιστροφή του στην Ελλάδα.

fimotro

Read more...

Δήλωση Βασίλη Έξαρχου σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο στους αγρότες

Δήλωση Βασίλη Έξαρχου σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο στους αγρότες


Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Έξαρχος, σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο στους αγρότες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΞΑΡΧΟΣ


Read more...

Kαραμανλής: Αποθανέτω η ψυχή μου μετα των αλλοφύλων golden boys



ΡΩΤΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΚΟ ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΟΠΑΠ-ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΤΟΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ!

Εδω και 10 μέρες τηλεφωνήσαμε στη Γραμματεία του κου Χατζηεμμανουήλ και ζητήσαμε να πληροφορηθούμε τα κριτήρια με τα οποία μοιράζει την διαφήμιση του ΟΠΑΠ και ειδικότερα στα μέσα του Διαδικτύου.
Φυσικά και δεν πήραμε απάντηση απο το χρυσό (πληρωμένο) αγόρι του Οργανισμού. Επειδή η απαξία και ο σνομπισμός συχνά προυποθέτουν μεταξωτά βρακιά καλούμε το ΠΑΣΟΚ, οταν πολύ σύντομα έλθει στην εξουσία να στείλει Εισαγγελέα και ειδικούς ελεγκτές στον ΟΠΑΠ και να ελέγξει ΟΛΕΣ τις συμβάσεις που υπέγραψε ο κος Χατζηεμμανουήλ-ακόμη και για την τελευταία δεκάρα. Κι αυτό γιατί ο κος Χατζηεμμανουήλ, δεν πρέπει να λησμονεί οτι βρίσκεται επικεφαλής ενος απο τους πλέον διεφθαρμένους (διαχρονικά) Οργανισμούς της χώρας. Ασε που και απο τη φύση του ο ΟΠΑΠ, δεν είναι παρά το άντρο του Κρατικού τζόγου, που έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο πολλές οικογένειες. Φυσικά απο τον Καραμανλή, που δεν τολμά ν αγγίξει τους Περιφερειάρχες του δεν περιμένουμε να δείξει θεληματικό πηγούνι στον κο Χατζηεμμανουήλ.
Οσο για την κρατική ρεκλάμα στο Διαδίκτυο θα επανέλθουμε με ενδιαφέροντα στοιχεία και θα γελάσει ο κάθε πικραμένος...



Read more...

ΑΥΞΗΣΕΙΣ 10% ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ - ΝΕΕΣ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2010


Ρεπορτάζ : Ευγενία Τζώρτζη
(από την Καθημερινή)

Σε νέες αυξήσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων, που μεσοσταθμικά κινούνται στο επίπεδο του 10%, προχώρησαν ήδη πολλές ασφαλιστικές εταιρείες το τρίτο τρίμηνο, ενώ ο χορός των ανατιμήσεων αναμένεται να συνεχιστεί και το 2010, σε μια προσπάθεια να εξορθολογιστούν τα τιμολόγια του κλάδου της αστικής ευθύνης αυτοκινήτου. Οι εταιρείες θεωρούν τις αυξήσεις επιβεβλημένες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος αποζημιώσεων που συνεπάγεται... η εφαρμογή της 5ης κοινοτικής οδηγίας και η αύξηση των κατώτατων ορίων ασφαλιστικής κάλυψης, που εκτιμάται ότι θα εκτινάξουν το κόστος των αποζημιώσεων.
Σημειώνεται ότι από την 1η Ιουνίου τα ελάχιστα ποσά της ασφαλιστικής κάλυψης αναπροσαρμόστηκαν στις 500.000 ευρώ ανά θύμα σε περίπτωση σωματικής βλάβης και στις 500.000 ευρώ ανά ατύχημα σε περίπτωση υλικής ζημιάς. Πρόκειται για το πρώτο στάδιο της αναπροσαρμογής, που συνιστά ουσιαστική διαφορά σε σχέση με τα πρόσφατα όρια, που δεν συνέδεαν το ύψος της αποζημίωσης με τον αριθμό των θυμάτων ενός ατυχήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και τον Ιούνιο -μήνα αναπροσαρμογής των ορίων- το ποσό της ασφαλιστικής αποζημίωσης για σωματικές βλάβες περιοριζόταν στις 500.000 ευρώ ανά ατύχημα, ανεξάρτητα δηλαδή από τον αριθμό των θυμάτων του ατυχήματος και στις 100.000 ευρώ για υλικές ζημιές.
Μεταξύ των εταιρειών που έχουν προχωρήσει σε αυξήσεις από την 1η Ιουλίου είναι η Υδρόγειος και η Ευρωπαϊκή Πρόνοια, η Interasco, αλλά και οι εταιρείες Ασπίς Πρόνοια, Commercial Value, General Union και General Trust (Γενική Ενωση και Γενική Πίστη).
Η αναπροσαρμογή ασφαλίστρων από τις μικρότερες εταιρείες του κλάδου απηχεί και την ανάγκη κάλυψης των αυξημένων υποχρεώσεων για τεχνικά αποθέματα, αλλά και τον πόλεμο ανάκτησης μεριδίων αγοράς, που έχει ξεσπάσει στην αγορά, από τους μεγάλους κυρίως ομίλους. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της εφαρμογής της νέας νομοθεσίας, το σύνολο των εταιρειών θα κληθεί να αυξήσει εκ νέου τα αποθέματα εντός του 2010 και ήδη αρκετές εταιρείες θεωρούν ότι τα ασφάλιστρα είναι ανεπαρκή. Στο πλαίσιο της πολιτικής εξορθολογισμού των τιμολογίων, ορισμένες εταιρείες καταργούν επίσης τις εκπτώσεις που έκαναν σε συγκεκριμένες κατηγορίες πληθυσμού ή για συγκεκριμένες διάρκειες.
Το μέσο ασφάλιστρο στην αστική ευθύνη για ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο μεσαίου κυβισμού ξεκινά σήμερα από 200 ευρώ το εξάμηνο και φθάνει έως και 300 ευρώ περίπου, χωρίς σε αυτό να συνυπολογίζεται και το κόστος των συμπληρωματικών καλύψεων.
Τα ελάχιστα ποσά της υποχρεωτικής ασφάλισης θα αναπροσαρμοστούν εκ νέου από την 1η Ιανουαρίου 2011 και σύμφωνα με το νόμο θα φτάσουν τα 750.000 ευρώ ανά θύμα σε περίπτωση σωματικής βλάβης και 750.000 ευρώ ανά ατύχημα σε περίπτωση υλικής ζημιάς.

fimotro

Read more...

Ακριβότερη η Ελλάδα σε ένδυση και υπόδηση

Πρωταθλήτρια στην ακρίβεια είναι η χώρα μας, μέσα στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat και του δείκτη καταναλωτή για τον μήνα Ιούλιο 2009. Είμαστε η ακριβότερη χώρα στα ρούχα και στα παπούτσια και τρίτη ακριβότερη στα τρόφιμα, μετά τη Μάλτα και την Κύπρο, ενώ με δεδομένες τις μηδενικμές αυξήσεις μισθών, μειώνεται ακόμη περισσότερο η αγοραστική μας δύναμη.

Σύμφωνα με το ΕΛΚΕΚΑ, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα μπορεί να υποχώρησε στα επίπεδα του 0,7%, παραμένει από τους υψηλότερους στην Ευρωζώνη που ο μέσος πληθωρισμός κινείται στα επίπεδα του 0,2% , τα είδη όμως πρώτης ανάγκης και ευρείας κατανάλωσης ακρίβυναν σε σχέση με τον Ιούλιο-08 περίπου 3%. Πιο συγκεκριμένα:

Τα τρόφιμα 2,8% ,τρίτη ακριβότερη χώρα μετά την Μάλτα και την Κύπρο.

Τα είδη ένδυσης και υπόδησης 2,9 %, πρώτη χώρα ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης.

Με δεδομένο ότι οι αυξήσεις των μισθών των καταναλωτών το 2009 κινούνται σχεδόν σε μηδενική βάση , μειώνεται ακόμη περισσότερο η αγοραστική τους δύναμη, με αποτέλεσμα τα παραπάνω είδη ευρείας κατανάλωσης να γίνονται πιο ακριβά.

nooz.gr

Read more...

Πήρε Μίζες και η Αριστερά;;



Σε συνέντευξή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Περικλή Κοροβέση αναφερόμενος στην υπόθεση Siemens τόνισε πως το σκάνδαλο της δεν είναι δικομματικό και υποστήριξε ότι κατά την περίοδο της κυβέρνησης Τζαννετάκη, "επρόκειτο να προκηρυχτεί ένας διαγωνισμός διεθνής για τα τηλέφωνα κι όλα τα κόμματα που μετείχαν στην Οικουμενική Κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ο ενιαίος Συνασπισμός, η ΕΑΡ (Ελληνική Αριστερά) δηλαδή του Λεωνίδα Κύρκου, πήρανε χρήματα και δεν αντιδράσανε".

"Ούτε ο Κύρκος αντέδρασε, ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη. το μέγα σκάνδαλο είναι ότι έχουν πάρει χρήματα", πρόσθεσε ο Περικλής Κοροβέσης.

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν στα κόμματα της Αριστεράς οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.


Λεωνίδας Κύρκος: «Πρόκειται για βδελυρό παραμύθι»

Αποστάσεις κρατά ο ΣΥΡΙΖΑ , χαρακτήρισε προσωπικές τις δηλώσεις του Περικλή Κοροβέση,

ΚΚΕ: Φάρσα χρήσιμη στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ
kafeneio-gr


Read more...

Έρχεται η ευρωεφορία για να τσιμπήσει τον ΦΠΑ

Τη δημιουργία ενός οργάνου που θα συντονίζει τις δράσεις των κρατών-μελών για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στον τομέα του ΦΠΑ, πρότεινε χθες στους 27 η ΕΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, η Eurofisc θα επιτρέπει στις φορολογικές αρχές των κρατών- μελών να έχουν άμεση πρόσβαση σε ορισμένες πληροφορίες που αφορούν φορολογούμενους πολίτες των 27 χωρών – μελών της ΕΕ.

Λαμβάνοντας υπόψιν τη σημερινή οικονομική κατάσταση, είναι αναγκαία όσο ποτέ η αποτελεσματική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και συνεπώς πρέπει να λειτουργήσει πλήρως η διοικητική συνεργασία μεταξύ των φορολογικών αρχών, δήλωσε ο αρμόδιος για τα φορολογικά επίτροπος Λάζλο Κόβακς, για τον οποίο, στους κύκλους της Eurofisc οι χώρες της Ευρώπης των 27 θα καταπολεμήσουν από κοινού τις διασυνοριακές απάτες, όσον αφορά τον ΦΠΑ.
nooz.gr

Read more...

Αρνητική η απάντηση Χριστοφοράκου στην επιστολή του ΠΑΣΟΚ

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε με φόντο την επιστολή ΠΑΣΟΚ προς τον συνήγορο του Μιχ. Χριστοφοράκου, με την οποία αξιώνει από το πρώην κορυφαίο στέλεχος της Siemens στοιχεία και αποδείξεις για τα όσα ισχυρίστηκε και αφορούν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η πλευρά Χριστοφοράκου διαμηνύει, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Κρατικής Τηλεόρασης, ότι δεν πρόκειται να απαντήσει στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ είτε άλλων πολιτικών κομμάτων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Χριστοφοράκος αναμένεται να επικαλεστεί λόγους υγείας για να "φρενάρει" την παράδοση του στις ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΝΕΤ, ο Στέφαν Κουρσάβε- συνήγορος του κ. Χριστοφοράκου- δήλωσε ότι η κατάσταση της υγείας του εντολέα του έχει επιδεινωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε δεν μπορεί να περπατήσει μέσα στο κελί του, γεγονός που κάνει δύσκολη την έκδοση του. Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν ήταν αισιόδοξος, μελετώντας ωστόσο τα νέα δεδομένα έχει μεγαλύτερη ελπίδα ότι θα αποτραπεί η παράδοση του εντολέα του.

Νωρίτερα, και μετά από απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Γ. Ραγκούσης, απέστειλε επιστολή προς τον δικηγόρο του Μ. Χριστοφοράκου, με την οποία ζητά να του αποσταλεί το σύνολο των στοιχείων- αποδείξεων που ισχυρίζεται ότι διαθέτει ο πελάτης του και αφορούν στο ΠΑΣΟΚ, και σε κάθε περίπτωση όσα ετέθησαν υπόψη της Γερμανικής Δικαιοσύνης.

"Αν η απάντηση είναι αρνητική ή δεν δοθούν στοιχεία ενώ υπάρχει δημόσια δέσμευση (σ.σ. των δικηγόρων του Χριστοφοράκου για στοιχεία αν τα ζητήσει η ΝΔ), αυτό για μας λέει ότι είναι προφανές ότι μάλλον δεν υπάρχουν στοιχεία και από εκεί και πέρα θα δούμε τι άλλα μέσα υπάρχουν" δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, ερωτηθείς για τις πιθανές εξελίξεις ως προς την επιστολή.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι σε κάθε περίπτωση, "είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία, πιστοί στην δέσμευσή μας να έλθουν όλα στο φως, όποιους κι αν αφορούν γύρω από την Siemens".

Η κίνηση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευ. Αντώναρος, τόνισε ότι "δεν είναι ποτέ αργά να καταλάβουν ο κ. Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα ότι είναι καιρός πια να αφήσουν τη Δικαιοσύνη να κάνει ανεπηρέαστη τη δουλειά της χωρίς να παρεμβαίνουν", για να προσθέσει: "Όσο δεν το καταλαβαίνουν, θα συνεχίσουν να κάνουν αστοχίες και να αυτογελοιοποιούνται. Όπως γελοιοποιήθηκαν σήμερα με την απερίγραπτη επιστολή που έστειλαν στους συνηγόρους ενός φυγόδικου κατηγορουμένου".

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γραμματέας της Κ.Ε. της ΝΔ, Λευτέρης Ζαγορίτης: "Η κενή περιεχομένου και προσβλητική για τους θεσμούς επιστολή του ΠΑΣΟΚ μόνον ειρωνικά σχόλια προκαλεί" δήλωσε. Και συμπλήρωσε: "Αν το ΠΑΣΟΚ θέλει να καλύψει τις ενοχές του δια της αλληλογραφίας ή νομίζει ότι με τον τρόπο αυτό κοροϊδεύει κανέναν, πλανάται. Η κοινή γνώμη γνωρίζει ότι επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ υπογράφηκαν οι επίμαχες προγραμματικές συμβάσεις και συμφωνίες ύψους δισεκατομμυρίων".

Ο κ. Ζαγορίτης σημείωσε ότι "όλοι γνωρίζουν τα όσα είχε ομολογήσει το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θ. Τσουκάτος για την εισροή χρημάτων από τα 'μαύρα' ταμεία της Siemens" , επανέλαβε εξ ότι "η ΝΔ δεν έχει πάρει χρήματα από την εταιρεία" και υπογράμμισε ότι το κόμμα του "δεν ανοίγει διάλογο με τον υπόδικο, ο οποίος οφείλει να απολογηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, να καταθέσει τα πάντα για τους πάντες, για να ελεγχθούν οι ισχυρισμοί του".

"Η μη έκδοση του κ. Χριστοφοράκου δεν είναι αμιγώς υπόθεση της Δικαιοσύνης. Φορείς με μεγάλο κύρος στη Γερμανία, οι οποίοι συνεργάζονται στενά με το Ινστιτούτο Δημοκρατίας 'Κωνσταντίνος Καραμανλής' μερίμνησαν ούτως ώστε να μην έρθει σε δύσκολη θέση η κυβέρνηση από την έλευση Χριστοφοράκου" δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ, Κ. Αϊβαλιώτης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του "Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής".


Στοιχεία και αποδείξεις ζήτησε το ΠΑΣΟΚ

Στην επιστολή του ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος επισημαίνει ότι το αίτημα του ΠΑΣΟΚ εδράζεται και στη δέσμευση την οποία ανέλαβε ο ίδιος ο δικηγόρος του κ. Χριστοφοράκου με δήλωσή του προς την εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ", ότι εφόσον το ζητήσει η Νέα Δημοκρατία, ο πελάτης του θα παραδώσει ακριβή στοιχεία για χρηματοδότησή της, κάτι βεβαίως που η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος δεν έπραξε. Τονίζεται επίσης ότι η απάντηση που θα λάβει το ΠΑΣΟΚ, θα δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα.

"Είναι προφανές ότι, το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει αυτήν την πρωτοβουλία πιστό στην δέσμευσή του για να έρθουν όλα στο φως, όπως έχει τονίσει κατ’ επανάληψη ο Πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου. Και αυτό, γιατί κάθε προσπάθεια για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ενίσχυση της διαφάνειας αλλά και της αυτονομίας του πολιτικού συστήματος, προϋποθέτει την εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτικής και πολιτών, και επομένως την αλήθεια για όλους και για όλα", σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

To πλήρες κείμενο της επιστολής ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε,

Δηλώσατε στην εφημερίδα «Το Βήμα», 11/08/09, ότι «αν η Νέα Δημοκρατία θέλει στοιχεία για πληρωμές στα ταμεία της από τη Siemens, τότε ας μας στείλει σχετικό αίτημα. Θα το διαβιβάσω αμέσως στον πελάτη μου. Είμαι σίγουρος ότι αυτός θα της απαντήσει επακριβώς».

Κατόπιν της δηλώσεώς σας αυτής, και παρότι αναφέρεστε αποκλειστικά στη Νέα Δημοκρατία η οποία απέφυγε να αποδεχθεί την ανωτέρω δημόσια πρόσκλησή σας, το ΠΑΣΟΚ σας καλεί δημοσίως να ανταποκριθείτε στη δέσμευσή σας, παρέχοντας το σύνολο των στοιχείων - αποδείξεων που ισχυρίζεται ότι διαθέτει ο πελάτης σας και αφορούν στο ΠΑΣΟΚ και σε κάθε περίπτωση όσα ετέθησαν υπόψη της Γερμανικής Δικαιοσύνης.

Παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε άμεσα την απάντησή σας, την οποία το ΠΑΣΟΚ μόλις λάβει θα δώσει στη δημοσιότητα.

nooz.gr

Read more...

Ομολογούν αποτυχία, φέρνουν μέτρα-φωτιά...


Ένα νέο πακέτο μέτρων, που θα ανάψει φωτιά σε μεγάλες κατηγορίες εργαζομένων, καθώς θίγει μισθούς και συντάξεις και αυξάνει φόρους, ετοιμάζει η κυβέρνηση εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης αλλά και της κατάθεσης του νέου προϋπολογισμού και των «εξετάσεων» από τις Βρυξέλλες, τον Οκτώβριο.

Το πακέτο, επιστέγασμα της αποτυχίας των μέτρων της...

...προηγούμενης άνοιξης και των αρχών του καλοκαιριού, συζήτησαν χθες ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής με τον υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Παπαθανασίου. Ο τελευταίος, μάλιστα, ομολόγησε εμμέσως πλην σαφώς την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής όλων των προηγουμένων ετών, λέγοντας ότι «πρέπει να κάνουμε τώρα αυτά τα οποία δεν έγιναν τις προηγούμενες δεκαετίες». Ο ίδιος εμφανίσθηκε ανήσυχος από τη δραματική τροπή που έχει πάρει η πορεία της ελληνικής οικονομίας, η οποία βρίσκεται πλέον σε ύφεση, ενώ το έλλειμμα του προϋπολογισμού έχει εκτιναχθεί στα ύψη. Μίλησε συγκεκριμένα για πρωτοφανή διεθνή κρίση, η οποία δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την ελληνική οικονομία, όπως είπε, αν και πρόσθεσε ότι οι επιπτώσεις είναι ηπιότερες σε σύγκριση με αυτές που βλέπουμε σε άλλες οικονομίες. «Ταυτόχρονα, όμως», συνέχισε, «η κρίση αυτή ανέδειξε και τα χρόνια δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας».

Γι΄ αυτό προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει «ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών, προκειμένου η χώρα να έχει μόνιμη ανάπτυξη, με περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας».

Σε δύο δόσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο πακέτο θα ξετυλιχτεί σε δύο δόσεις.

● Η πρώτη, στη ΔΕΘ, θα περιλαμβάνει κυρίως τα λεγόμενα διαρθρωτικά μέτρα, στα οποία αναφέρθηκε χθες ο κ. Παπαθανασίου. Πολλά από αυτά θα είναι επώδυνα για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, αλλά θα συνδυασθούν με κάποιες ελαφρύνσεις χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων και με κίνητρα για την αύξηση της απασχόλησης. Έτσι, το πακέτο θα μπορεί να «σταθεί» και ως προεκλογικό, εφόσον αποφασισθεί τελικώς επίσπευση των εκλογών το φθινόπωρο. ● Η δεύτερη δόση, του Οκτωβρίου, θα περιλαμβάνει κυρίως τα βαριά, φοροεισπρακτικά μέτρα, για να περιορισθεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού που κινείται πλέον στην περιοχή του 7% του ΑΕΠ. Ο επίτροπος κ. Χ. Αλμούνια περιμένει πειστικά, σκληρά μέτρα για να δώσει την έγκρισή του σε παράταση του χρόνου μείωσης του ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ, όπως αναμένεται να ζητήσει η κυβέρνηση. Κανονικά, ο στόχος για μείωση του ελλείμματος στο επίπεδο αυτό είναι το 2010, κάτι που θεωρείται πλέον ανέφικτο.

Τα «διαρθρωτικά» μέτρα
Ειδικότερα, τα μέτρα που σχεδιάζονται με στόχο τις «μόνιμες» αλλαγές, όπως τις χαρακτήρισε και ο κ. Παπαθανασίου, στην ελληνική οικονομία περιλαμβάνουν τα εξής:

● Άνοιγμα των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων (μεταξύ άλλων μηχανικών, δικηγόρων και μεταφορέων) στο πλαίσιο της εναρμόνισης με τη σχετική κοινοτική Οδηγία για τις υπηρεσίες. Το νομοσχέδιο είναι ήδη έτοιμο, αλλά έχει γενικό χαρακτήρα και θα χρειασθεί να εξειδικευθεί. ● Επανεξέταση του καταλόγου των βαρέων και ανθυγιεινών, και κατάργηση ορισμένων με ταυτόχρονη ένταξη κάποιων νέων.

● Περιορισμός των αναπηρικών συντάξεων, με αυστηρότερη εφαρμογή των σχετικών κριτηρίων. ● Καθιέρωση κινήτρων για- προαιρετική- παραμονή στην εργασία μετά το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.

● Επιδότηση ή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των νέων, για να αυξηθεί η απασχόλησή τους.

● Ειδικές ρυθμίσεις για περιοχές που πλήττονται από την ανεργία, στις οποίες προφανώς θα περιλαμβάνονται και οι λεγόμενες «ευέλικτες» μορφές εργασίας, με μικρότερες αμοιβές.

● Νέο μισθολόγιο με κατάργηση επιδομάτων για νεοπροσλαμβανόμενους δημοσίους υπαλλήλους. ● Νέο Ασφαλιστικό για το Δημόσιο, με εξίσωση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών, όπως απαιτούν οι Βρυξέλλες. Θα επιδιωχθεί απλώς ένας συμβιβασμός για τη σταδιακή προσαρμογή των κατηγοριών που θίγονται περισσότερο.

● Διαχωρισμός υπηρεσιών συντάξεων και υγείας σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, για καλύτερο έλεγχο των δαπανών τους.

ΠΑΣΟΚ: Δήλωση αποτυχίας
Δήλωση αποτυχίας χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου τα όσα είπε ο κ. Παπαθανασίου για τις διαρθρωτικές αλλαγές που δεν έγιναν. Και πράγματι, συνέχισε, έχουμε μια κυβέρνηση των αρνητικών ρεκόρ: στην ανάπτυξη, όπου έχουμε αρνητικό πρόσημο για πρώτη φορά από το ΄93, στον κρατικό δανεισμό, όπου ξεπεράσαμε τα 60 δισ. ευρώ, στην ανταγωνιστικότητα όπως δείχνει το υψηλότερο από κάθε φορά έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών και στα «φέσια» στην αγορά, που έχουν ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ.

Και νέοι φόροι στο πακέτο του Οκτωβρίου

ΣΤΟ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ μέτωπο, η κυβέρνηση σκοπεύει να ανακοινώσει μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής ή την κατάργηση αδικιών, όπως την ονομάζει, που πάντως για κάποιους θα καταλήξουν σε νέες επιβαρύνσεις. Αυτά περιλαμβάνουν:

● Νέα τεκμήρια.

● Περιορισμό κάποιων εισοδημάτων που φορολογούνται αυτοτελώς και ένταξή τους στην κλίμακα του φορολογουμένου. Τα αυτοτελώς φορολογούμενα εισοδήματα περιλαμβάνουν επιδόματα και εκτός έδρας, εφημερίες γιατρών, κέρδη από λαχεία και αποδοχές αθλητών.

● Περιορισμό φοροαπαλλαγών (π.χ. απαλλαγές από ειδικό φόρο κατανάλωσης, αφορολόγητα για κληρονομιές και γονικές παροχές, εκπτώσεις δαπανών για τόκους στεγαστικού δανείου κ.ά.).

Εξάλλου, είναι πιθανό να αποφασισθούν νέες αυξήσεις ειδικών φόρων κατανάλωσης σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα.


Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση ετοιμάζουν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ

ΕΠΙΘΕΣΗ στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική ετοιμάζονται να εξαπολύσουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Με υπομνήματα που αποφάσισαν να στείλουν την ερχόμενη εβδομάδα στον Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή εν όψει της ΔΕΘ- και με αφορμή την εξαγγελία της οικονομικής και εισοδηματικής πολιτικής για το επόμενο έτος- τα σωματεία των εργαζομένων προειδοποιούν ότι η εφαρμογή των μέτρων που πλήττουν τους εργαζόμενους θα οδηγήσει σε «κοινωνικές εντάσεις» και απειλούν με κινητοποιήσεις.

Όπως ανακοίνωσε χτες η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, «η κυβέρνηση με άλλοθι την προαναγγελθείσα ύφεση που εδώ και πάνω από έναν χρόνο την αντιμετωπίζει μοιρολατρικά στη βάση της διεθνούς κρίσης, συνεχίζει με νέες ταχύτητες την αύξηση των ανισοτήτων, την υποβάθμιση του εργασιακού και κοινωνικού περιβάλλοντος αλλά και της διαβίωσης των μισθωτών».

Η ΓΣΕΕ, από την πλευρά της, με το υπόμνημα που θα στείλει στο Μαξίμου θα ζητά τη στήριξη των ανέργων, τον περιορισμό των «ευέλικτων» συμβάσεων εργασίας, τον σεβασμό του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων και την αναδιανομή του εισοδήματος μέσω άλλης φορολογικής πολιτικής. Κοινό συλλαλητήριο στις 5 Σεπτεμβρίου
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα προβάλουν τα αιτήματά τους στις 5 Σεπτεμβρίου με κοινό συλλαλητήριο που θα οργανώσουν στις 18.00 στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα Βενιζέλου.

Η πρώτη μαζική συγκέντρωση θεωρείται ότι θα αποτελέσει προειδοποίηση των συνδικάτων για τις μελλοντικές αντιδράσεις τους, καθώς μέσα στον Σεπτέμβριο θα συνεδριάσουν τα Γενικά Συμβούλια, τόσο της ΓΣΕΕ όσο και της ΑΔΕΔΥ, για να αποφασίσουν τυχόν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Ήδη η ΑΔΕΔΥ προειδοποίησε χθες για «νέα περίοδο και κλίμακα αγώνων, με πυκνότητα μορφών δράσης, με στόχους την απόκρουση πολιτικών ανατροπής δικαιωμάτων και τη διεκδίκηση μιας αναδιανεμητικής πολιτικής υπέρ του εισοδήματος, των δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών και της εργασίας».

Η ΑΔΕΔΥ αντιτίθεται στην ακολουθούμενη «σκληρή εισοδηματική πολιτική», στις ιδιωτικοποιήσεις βασικών αγαθών όπως της παιδείας, της υγείας κ.ά., στην υποβάθμιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων με την υποχρηματοδότηση των Ταμείων και στον χαρακτηρισμό της ασφάλισης των δημοσίων υπαλλήλων ως «επαγγελματικής» (που οδηγεί σε αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών που ασφαλίστηκαν στο Δημόσιο μεταξύ 1983 και 1992), αλλά και στην εφαρμογή ελαστικών εργασιακών σχέσεων και νέων μορφών ευέλικτης και άτυπης εργασίας στο Δημόσιο (έκτακτοι, ορισμένου χρόνου, εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου και προγράμματα stage του ΟΑΕΔ).
(από τα ΝΕΑ)

nonews-news


Read more...

«Kαταιγίδα» σκληρών μέτρων...


Νέα «καταιγίδα» μέτρων έρχεται το Φθινόπωρο. Το «πακέτο» που επεξεργάζεται η κυβέρνηση περιλαμβάνει ανατροπές στο Ασφαλιστικό, ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, ψαλίδισμα των αποδοχών στο Δημόσιο και νέες φορολογικές επιβαρύνσεις.

Τα μέτρα έθεσαν χθες επί τάπητος ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής και ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιάννης Παπαθανασίου προσμετρώντας το...

...πολιτικό κόστος εν όψει της ΔΕΘ και των επικείμενων πολιτικών εξελίξεων, αλλά και τις απαιτήσεις της Κομισιόν, η οποία ζητεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προκειμένου να δώσει παράταση ενός ή δύο ετών για μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε δυσχερή θέση, καθώς τα δημόσια ταμεία είναι... άδεια. Και τον Ιούλιο οι εισπράξεις από ΦΠΑ ήταν χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποχώρησαν κατά 6% με 6,5%, γεγονός που οδηγεί σε νέα αύξηση της «μαύρης τρύπας» των εσόδων.

Μονόδρομος
Ετσι η λήψη μέτρων αποτελεί μονόδρομο, γιατί πέρα από την τόνωση των εσόδων θα πρέπει να... κατευναστούν και οι επιτελείς της Κομισιόν, ώστε στις 20 Οκτωβρίου να ανάψουν το πράσινο φως για παράταση της επιτήρησης.

Η ένταση της νέας δέσμης μέτρων όμως θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και από τις πολιτικές επιδιώξεις της κυβέρνησης, μιας και το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών εντός του 2009 έχει απομακρυνθεί, αλλά ακόμη δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Ο κ. Καραμανλής θα δώσει το περίγραμμα των «διαρθρωτικών αλλαγών», όπως τις... βάφτισε χθες ο κ. Παπαθανασίου, από το βήμα της ΔΕΘ και στη συνέχεια ανάλογα και με τις εξελίξεις σε Αθήνα και Βρυξέλλες θα υλοποιηθούν από τα συναρμόδια υπουργεία.

Ο υπουργός Οικονομίας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου υπογράμμισε πως είναι απόφαση της κυβέρνησης να παρουσιάσει και να υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών, προκειμένου η χώρα να έχει μόνιμη ανάπτυξη, με περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

«Γι αυτό και πρέπει να κάνουμε τώρα αυτά τα οποία δεν έγιναν τις προηγούμενες δεκαετίες», συμπλήρωσε.

Παρεμβάσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες, το «πακέτο» περιλαμβάνει παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό («μαχαίρι» σε βαρέα ανθυγιεινά, αύξηση ορίων για γυναίκες), το Εργασιακό (ενίσχυση της τετράωρης απασχόλησης), τη φορολογία (κόψιμο φοροαπαλλαγών και αυτοτελούς φορολόγησης, θέσπιση νέων αντικειμενικών κριτηρίων) και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (μειώσεις αποδοχών για νεοπροσλαμβανόμενους).

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
«Μαχαίρι» στα βαρέα, αύξηση ορίων στις γυναίκες

Δεύτερο γύρο αλλαγών στο Ασφαλιστικό ετοιμάζει η κυβέρνηση, με τους δημοσίους υπαλλήλους και τους εργαζόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα να πληρώνουν τον «λογαριασμό». Για να... χρυσώσει το χάπι, η κυβέρνηση θα συνοδεύσει τα επώδυνα μέτρα με ευνοϊκές αλλαγές στη διαδοχική ασφάλιση, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί το πότε θα «τρέξουν» οι όποιες ρυθμίσεις.

Αναλυτικά, οι επώδυνες αλλαγές στο Ασφαλιστικό, που θα «τρέξουν» αμέσως, είναι οι ακόλουθες:

Εξίσωση της ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο και στα Σώματα Ασφαλείας. Η καταδίκη της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσφέρει άλλοθι στην κυβέρνηση να αυξήσει από 5 έως 17 χρόνια τα όρια των γυναικών.

Από τις αλλαγές απειλούνται 140.000 εργαζόμενες στο Δημόσιο, που δεν έχουν θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης. Μεγάλες χαμένες είναι οι «παλαιές ασφαλισμένες», δηλαδή όσες ξεκίνησαν να εργάζονται από 1η Ιανουαρίου 1983 έως 31 Δεκεμβρίου 1992.

Ωστόσο, οι αλλαγές αγγίζουν και τις νεότερες ασφαλισμένες, εφόσον βγουν στη σύνταξη ως μητέρες ανηλίκων ή επειδή έχουν πάνω από τρία παιδιά.

Φρένο στις πρόωρες
Ανατροπές στα επιμέρους όρια συνταξιοδότησης και στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων στο Δημόσιο. Η κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, σχεδιάζει να βάλει φρένο στις πρόωρες συντάξεις (π.χ. αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 58 στα 60 για έξοδο με 35ετία και από τα 50 στα 55 για την 25ετία) και να αυξήσει το «πέναλτι» από το 4,5% στο 6% για κάθε χρόνο ταχύτερης... εξόδου.

Περικοπή της λίστας με τα βαρέα και ανθυγιεινά. «Μαστίγιο και καρότο» κρατά η κυβέρνηση, καθώς η ένταξη περιορισμένου αριθμού επαγγελμάτων στη νέα λίστα αποτελεί το δόλωμα για τον δραστικό περιορισμό των εργαζομένων που υπάγονται στο ευνοϊκό αυτό καθεστώς.

Υπολογίζεται πως το 40% των ειδικοτήτων κινδυνεύει να εξαιρεθεί από τα βαρέα με αποτέλεσμα την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης από 5 έως 7 χρόνια και τη μείωση μισθών και συντάξεων (καθώς οι εργαζόμενοι χάνουν το ειδικό επίδομα).

Οι αλλαγές θα αφορούν στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, δηλαδή όσους ξεκινήσουν να δουλεύουν μετά το 2010.

Στον αντίποδα, μόνο για πέντε ειδικότητες έχει ανάψει αυτή τη στιγμή το «πράσινο φως» για υπαγωγή στα βαρέα: τους ηλεκτροτεχνίτες που εργάζονται στην κατασκευή και συντήρηση δικτύων διανομής της ΔΕΗ, όσους απασχολούνται στην απεγκατάσταση αμιάντου από κτίρια, όσους δουλεύουν στα αντλιοστάσια αποχετεύσεων στις δημοτικές επιχειρήσεις, όσους απασχολούνται στον ψεκασμό θερμοκηπίων και ασφαλίζονται στο ΙΚΑ και τα 250 άτομα που εργάζονται στην Ψυττάλεια.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ
Ενίσχυση της 4ήμερης εργασίας και προγραμμάτων SΤΑGΕ

Με... στήριξη των ευέλικτων μορφών απασχόλησης -ακόμα και της τετραήμερης εργασίας- και με επιδοτούμενα προγράμματα αμφιβόλου αποτελεσματικότητας επιχειρεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της κρίσης στην αγορά εργασίας. Πρόκειται για μέτρα-ασπιρίνες, που έχουν ως στόχο να πειστεί η Κοινότητα πως γίνονται μεταρρυθμίσεις και παράλληλα να... βολευτούν τα «γαλάζια παιδιά».

Η ραγδαία εξάπλωση της εργάσιμης εβδομάδας των τεσσάρων ημερών «αντιμετωπίζεται» από το υπουργείο Απασχόλησης με ένα νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα για 8.000 άτομα. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα καλύπτονται οι αποδοχές που οι εργαζόμενοι χάνουν εξαιτίας του μειωμένου χρόνου εργασίας, όμως είναι σαφές πως πρόκειται για προσωρινή μόνο λύση.

Ανεργία
Την ίδια στιγμή εξετάζεται το ενδεχόμενο υλοποίησης συγκεκριμένων παρεμβάσεων σε περιοχές με υψηλό ποσοστό ανεργίας (ουσιαστικά θα αναβιώσουν τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης).

Ωστόσο, οι συνδικαλιστές εκφράζουν φόβους πως στις συγκεκριμένες περιοχές, με πρόσχημα την ανεργία, θα ανάψει το «πράσινο φως» για περικοπές στα εργασιακά δικαιώματα (σημειώνεται πως χθες ανακοινώθηκε πως 118 απολυμένοι στη Θράκη θα απασχοληθούν σε δήμους και θα λαμβάνουν το 80% των μηνιαίων αποδοχών τους).

Στο μεταξύ, η υλοποίηση επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης αποτελεί βασικό... χαρτί της κυβέρνησης, που δημιουργεί μία νέα γενιά εργαζόμενων «ομήρων».

Είναι χαρακτηριστικό πως 20.000 άτομα θα απασχοληθούν σε δήμους μέσω της μετατροπής του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα εργασίας, ενώ μέσα σε μία διετία 80.000 άτομα θα ενταχθούν στα... διάσημα προγράμματα stage (χωρίς καν να δικαιούνται ασφαλιστική κάλυψη)!

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Μειώσεις σε μισθούς και επιδόματα

Ανατροπές στη φορολογία των επιδομάτων και άλλων αμοιβών εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, περικοπή φοροαπαλλαγών και νέα τεκμήρια διαβίωσης έχει αρχίσει να μεθοδεύει η κυβέρνηση. Στο συρτάρι του υπουργού βρίσκονται εισηγήσεις που προβλέπουν:

Κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης εισοδημάτων ή αύξηση των συντελεστών κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, από 15% σε 20% (για επιδόματα εφοριακών, τελωνειακών, αποζημιώσεις υπαλλήλων ΔΕΚΟ, νομαρχιακών και δημοτικών συμβούλων για εκτός έδρας μετακινήσεις κ.λπ.) και από 20% σε 25% (για αμοιβές ποδοσφαιριστών, καλαθοσφαιριστών, προπονητών κ.λπ.).

Στο στόχαστρο βρίσκονται εισοδήματα ύψους 17,5 δισ. ευρώ που σήμερα φορολογούνται αυτοτελώς με συντελεστές οι οποίοι κυμαίνονται από 5% έως 20%. Από το σενάριο αυτό εξαιρούνται οι τόκοι καταθέσεων τραπεζών, τόκοι εντόκων γραμματίων του Δημοσίου, τόκοι ομολόγων του Δημοσίου καθώς και τα κέρδη από πώληση μετοχών εισηγμένων ή μη στο ΧΑ ή σε αλλοδαπό χρηματιστήριο, τα μερίσματα, τα κέρδη που προκύπτουν από την εξαγορά μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων, εισόδημα από πράξεις repos και οι αποζημιώσεις λόγω απόλυσης, που θα εξακολουθούν να φορολογούνται αυτοτελώς.

Περικοπή φοροαπαλλαγών, τόσο για τα φυσικά πρόσωπα όσο και για τις επιχειρήσεις. Από μηδενική βάση επανεξετάζονται οι 980 φοροαπαλλαγές που ισχύουν σήμερα και κοστίζουν στο Δημόσιο 7 δισ. ευρώ ετησίως.

Νέο αυστηρότερο σύστημα τεκμηρίων διαβίωσης για τις κατοικίες, τα αυτοκίνητα, τα σκάφη αναψυχής, τις πισίνες και το βοηθητικό. Οι αλλαγές στο σύστημα των τεκμηρίων θα περιληφθούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το φθινόπωρο στη Βουλή και θα εφαρμοστεί στα φετινά εισοδήματα, τα οποία θα δηλώσουν οι φορολογούμενοι την άνοιξη του 2010. Σύμφωνα με πληροφορίες, το βασικό σενάριο που εξετάζεται αφορά τη θέσπιση ελάχιστου κόστους χρήσης για κάθε περιουσιακό στοιχείο.

Οι ελάχιστες δαπάνες θα αθροίζονται και, εφόσον το άθροισμα είναι υψηλότερο από το δηλωθέν εισόδημα, ο φορολογούμενος με βάση το τεκμαρτό εισόδημα θα πληρώνει στην εφορία υψηλότερο φόρο.

4. Νέα αύξηση του ΕΦΚ στη βενζίνη, αφού η Ελλάδα μετά και την τελευταία αύξηση εξακολουθεί να βρίσκεται χαμηλότερα από τον μέσο κοινοτικό όρο κατά 9-10 λεπτά ανά λίτρο.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
«Ψαλίδι» στις φοροαπαλλαγές

«Ψαλίδισμα» των αποδοχών των νεοπροσλαμβανόμενων στον δημόσιο τομέα σχεδιάζει η κυβέρνηση, με τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομίας να επεξεργάζονται αυτή την περίοδο το νέο μισθολόγιο, το οποίο αναμένεται να ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2010.

Τα επιδόματα θα κοπούν (με εξαίρεση βέβαια το οικογενειακό και το επίδομα σπουδών) και θα ενσωματωθούν στον βασικό μισθό, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι χαμηλότερος από τις αποδοχές που λαμβάνουν σήμερα οι νεοπροσλαμβανόμενοι.

Δημιουργούνται έτσι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα υπάλληλοι «δύο ταχυτήτων».

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μην υπάρχουν διαφορετικοί μισθοί από δημόσιο φορέα σε δημόσιο φορέα και από υπουργείο σε υπουργείο και παράλληλα να μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες. Ετσι προτάσσονται οι σημαντικές περικοπές των επιδομάτων.

Οι νέοι υπάλληλοι δεν θα απολαμβάνουν πλέον πολλά από τα επιδόματα που υπάρχουν και σε αρκετές περιπτώσεις ανέρχονται αθροιστικά ακόμα και στο ύψος του βασικού τους μισθού.

Χρειάζεται να γίνει μια πλήρης και σαφής καταγραφή του συνόλου των επιδομάτων. Προς αυτή την κατεύθυνση επανδρώνεται αυτή την περίοδο η υπηρεσία από την οποία θα βγαίνει η μισθοδοσία όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

Μάλιστα στο υπουργείο Οικονομίας εκτιμούν ότι η νέα αυτή υπηρεσία θα είναι έτοιμη να εντάξει στο ενιαίο σύστημα το πρώτο υπουργείο εντός του Σεπτεμβρίου.

Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας θα δώσει τη δυνατότητα στο υπουργείο Οικονομίας να γνωρίζει τις συνολικές αποδοχές κάθε υπαλλήλου, έτσι ώστε να μπορεί να χαράζεται η εισοδηματική πολιτική ανάλογα με τις ανάγκες της κυβέρνησης και όχι κάθε υπουργείου ξεχωριστά.

Με δεδομένο ότι φέτος ο πληθωρισμός κινείται κάτω από το 1% είναι εξαιρετικά πιθανό να έχουμε και το 2010 «πάγωμα» των μισθών για δεύτερη στη σειρά χρονιά.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ιδιαίτερα όσον αφορά την αποφυγή από επιχειρήσεις της καταβολής του ΦΠΑ που κοστίζει δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο στα ταμεία των χωρών-μελών, αποφάσισε να προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της η Κομισιόν αποφάσισε να προτείνει στις φορολογικές αρχές των κοινοτικών χωρών άμεση πρόσβαση σε μια σειρά πληροφοριών σχετικών με τις εκκρεμείς φορολογικές υποχρεώσεις ιδιωτών και επιχειρήσεων μέσα στην Ενωση.

«Λαμβανομένης υπόψη της εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής συγκυρίας είναι απολύτως επιτακτικό να βρεθεί τρόπος για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής» δήλωσε ο αρμόδιος επίτροπος Λάσζλο Κόβακς. «Και για τον λόγο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να λειτουργήσει αποτελεσματικά η συνεργασία μεταξύ των φορολογικών αρχών όλων των κοινοτικών χωρών», είπε ο ίδιος.

Ειδικότερα, η Κομισιόν αποφάσισε να προτείνει τη σύσταση του «Γιούροφισκ» (Eurofisc), ενός νέου κοινού για όλες τις χώρες-μέλη μηχανισμού, στο πλαίσιο του οποίου αυτές θα συνεργάζονται μεταξύ τους για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και ιδιαίτερα της διασυνοριακής φοροδιαφυγής στον τομέα της καταβολής του ΦΠΑ. Ο μηχανισμός αυτός θα επιτρέπει στις κοινοτικές χώρες ν ανταλλάσσουν με πολύ μεγάλη ταχύτητα πληροφορίες μεταξύ τους και να αντιδρούν έγκαιρα.

Για να λειτουργήσει αποτελεσματικά αυτός ο νέος μηχανισμός προβλέπεται η σύσταση από τις χώρες-μέλη τραπεζών φορολογικών δεδομένων, καθώς και στοιχείων σχετικών με την επιχειρηματική δράση των φορολογουμένων τους.
(από το ΕΘΝΟΣ)

nonews-news


Read more...

Οι εφημερίδες σήμερα...


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κρύβουν το "Βατερλό" με έκθεση ιδεών.
Ενόψει ΔΕΘ(5 Σεπτεμβρίου) η κυβέρνηση απλώνει δίχτυ συσκότισης για τα σκληρά μέτρα των διαρθρωτικών αλλαγών (Φορολογικό, Ασφαλιστικό, περικοπές στο Δημόσιο) και παραπλανά τους πολίτες με εκθέσεις ιδεών περί ηπιότερων επιπτώσεων από την κρίση.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΑΝΩ-ΚΑΤΩ η πολιτική ζωή.
Πήραν μίζες και τα κόμματα της Αριστεράς, το 1989, υποστηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Περικλής Κοροβέσης. Ο ίδιος βουλευτής ισχυρίζεται ότι σε ένα ταξίδι του Ανδρέα Παπανδρέου στη Σουηδία του προσφέρθηκε μίζα, παρουσία του.

nonews-news


Read more...

Οι εφημερίδες σήμερα...


ΤΟ ΒΗΜΑ: "Κώστα, κάνε κάτι!" Υπουργοί και βουλευτές σε απόγνωση.
Κλιμακώνουν τις πιέσεις τους προς τον πρωθυπουργό οι υπουργοί του, να προωρήσει σε αλλαγές και να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες δημιουργώντας συνθήκες επικοινωνιακής αντεπίθεσης.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Θέλουν ελεύθερο το κάπνισμα στα καφενεία της Τουρκίας
Πρωτόπτπη διαμαρτυρία εναντίον του νόμου που απαγορεύει τοκάπνισμα σε κλειστούς δημόσιους χώρους στην Τουρκία πραγματοποίησαν χθες


nonews-news.


Read more...

Οι εφημερίδες σήμερα...


ΕΘΝΟΣ: Επιδρομή με σκληρά μέτρα από τη ΔΕΘ.
Πακέτο σκληρών μέτρων υπό το άγχος της κατάρρευσης των δημοσίων οικονομικών θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

ΤΑ ΝΕΑ:Ομολογούν αποτυχία, φέρνουν μέτρα-φωτιά.

Ένα νέο πακέτο μέτρων που θίγει μισθούς και συντάξεις ετοιμάζει η κυβέρνηση εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

nonews-news


Read more...

Πάει για νέο Βατερλώ στη Δ.Ε.Θ.?




/index.php?option=com_content&view=article&id=310&catid=39&Itemid=57
http://www.epikairo.gr/



http://www.epikairo.gr/

Read more...