Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Εξώδικο για τη διάλυση των ΕΛΤΑ...


Από την «Πανελλήνια Ομοσπονδία
Σωματείων Ταχυδρομικών» (Π.Ο.Σ.Τ.)
.
ΕΞΩΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Κ Α Τ Α
1. της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «Ελληνικά Ταχυδρομεία – ΕΛ.ΤΑ Α.Ε.», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Απελλού 1, όπως νόμιμα εκπροσωπείται,
2. του Προέδρου του Δ.Σ. της εταιρίας Άγγελου Μπρατάκου ατομικά
3. του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας Στ. Μαύρου ατομικά και
των λοιπών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας ατομικά:
4. Καμινάρη Αντώνιου,
5. Αγγελίδη Νικολάου,
6. Ναλμπάντη Κων/νου,
7. Μανσούδη Κων/νου,
8. Καραμανλή Άννας,
9. Κολόκα Κων/νου,
10. Καρτσιώτου Ιφιγένειας,

11. Θωμόπουλο Νίκου,
12. Θωμά Φίλιππου
,

Κύριοι
Από την αρχή του χρόνου έχουμε επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΛΤΑ και τα οποία συνεχώς επιδεινώνονται από την πολιτική που ασκεί Κυβέρνηση και Διοίκηση.
Μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν έχουν ληφθεί οι απαραίτητες αποφάσεις που θα σταματούν μια φθίνουσα πορεία που οδηγεί στα ελλείμματα τη διάλυση και...

τη συρρίκνωση αλλά ούτε η υπάρχουσα κατάσταση έχει καταγραφεί για να αποτελέσει σημείο αναφοράς των αποφάσεων και των πολιτικών.
Η καταγραφή ελλειμμάτων της τάξης των 8,6 εκ € για το πρώτο εξάμηνο του 2009, δεν έχει απασχολήσει τη Διοίκηση και την Κυβέρνηση.
Η συνεχιζόμενη μείωση των εσόδων και η διόγκωση του καταγραφόμενου ελλείμματος δεν συγκινεί κανέναν.
Η υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών δεν προβληματίζει καθόλου Διοίκηση και Κυβέρνηση.
Η αποδιοργάνωση των υπηρεσιών, η απομόνωση και η περιθωριοποίηση του υπηρεσιακού ιστού, η παντελής έλλειψη διοικητικού συντονισμού, κατευθύνσεων και επίλυσης προβλημάτων οδηγούν τον ΕΛΤΑ στη διάλυση και έχουν φέρει τους εργαζόμενους σε απόγνωση.
Καθημερινά η κατάσταση σε όλα τα επίπεδα χειροτερεύει, η Διοίκηση και η Κυβέρνηση αδιαφορούν και απουσιάζουν προκλητικά από τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι σε κάθε υπηρεσιακή λειτουργία για να διατηρήσουν τον ΕΛΤΑ σε ένα ανεκτό επίπεδο λειτουργίας, για να αποτρέψουν την πλήρη κατάρρευση του Ταχυδρομείου.
Σε αυτό το περιβάλλον Κυβέρνηση και Διοίκηση αντιμετωπίζουν και διαχειρίζονται τα ζητήματα του ΕΛΤΑ χωρίς στρατηγική, χωρίς σχεδιασμό, με αποσπασματικά και σπασμωδικά μέτρα και αντικρουόμενες αποφάσεις.
Εξαντλούν τη δράση τους σε αποφάσεις για ρουσφετολογικές προσλήψεις 200 εργαζομένων, Δικηγόρων, «Συμβούλων» και Συνεργατών, σε παράνομες και αντικανονικές ρουσφετολογικές μεταθέσεις, αποκαλύπτοντας την πρόθεση τους να εκμεταλλευτούν τον ΕΛΤΑ για μικροκομματικές, ρουσφετολογικές και εκλογικές πελατειακές ανάγκες.
Διαχειρίζονται τα οικονομικά του ΕΛΤΑ με διαδικασίες που δεν απέχουν από τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος.
Η συμπεριφορά, η πρακτική και η πολιτική Κυβέρνησης και Διοίκησης χαρακτηρίζονται από μια σπουδή που αδιαφορεί για τη νομιμότητα των αποφάσεων αλλά και για το κόστος που σωρεύουν στον ΕΛΤΑ με αυτές τις αποφάσεις.
Από την εγκατάσταση της νέας Διοίκησης η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής, αντοχής και νομιμότητας. Ο ΕΛΤΑ αντιμετωπίζεται σαν κομματικό λάφυρο, τα πάντα κινούνται στο πλαίσιο υποστήριξης πελατειακών σχέσεων, το Ταχυδρομείο μετατρέπεται σε εργαλείο εξυπηρέτησης κομματικών σκοπιμοτήτων.
Κύριοι
Σας έχουμε ενημερώσει και έχουμε παρουσιάσει τα προβλήματα του ΕΛΤΑ και τις θέσεις των εργαζομένων τόσο αναλυτικά που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί κανένας να επικαλεστεί άγνοια.
Με Εξώδικα, έγγραφα, ανακοινώσεις, παραστάσεις, Απεργιακές κινητοποιήσεις και πορείες έχουμε διεκδικήσει λύσεις στα προβλήματα, έχουμε απαιτήσει το σεβασμό στη νομιμότητα, υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του ΕΛΤΑ και των εργαζομένων.
Η Διοίκηση αντί να αναλογιστεί και να αναλάβει τις ευθύνες της και να εφαρμόσει πολιτικές που υπηρετούν το Δημόσιο Ταχυδρομείο, ασχολείται με ζητήματα που δημιουργούν αντί να λύνουν προβλήματα.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ταχυδρομείου το ΔΣ ΕΛΤΑ συνεδριάζει κατεπανάληψη εκτάκτως τον μήνα Αύγουστο για να επιλύσει «σοβαρά και επείγοντα» προβλήματα.
Οι ρουσφετολογικές προσλήψεις προσωπικού, Δικηγόρων και συμβούλων, οι χορηγίες και οι διαφημιστικές δαπάνες δεν είναι επείγοντα θέματα.
Αντίθετα είναι ζητήματα που πυροδοτούν αντιδράσεις και υπονομεύουν το μέλλον του ΕΛΤΑ.
Πυροδοτεί αντιδράσεις ακόμη και η μεθόδευση να αιφνιδιάσουν και να αποκλείσουν τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ ΕΛΤΑ που απηχεί και εκφράζει ταυτόσημες θέσεις με την ΠΟΣΤ, όταν ενώ υπήρξε η ενημέρωση του προγραμματισμού για συνεδρίαση του ΔΣ ΕΛΤΑ στις 27-08-2009, ξαφνικά και χωρίς να υπάρχει έκτακτο γεγονός καλούν σε συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο στις 11 και 18-08-2009.
Οι ρουσφετολογικές ανάγκες, οι απαιτήσεις, οι οδηγίες και οι εντολές δεν μπορούσαν να περιμένουν, είχαν επείγοντα χαρακτήρα, ήθελαν να προλάβουν τις εξελίξεις!!!
Ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΤΑ έχουν τεράστιες ευθύνες για αυτή την υποβάθμιση της λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου.
Κύριοι
Το πρόβλημα του ΕΛΤΑ δεν είναι επικοινωνιακό, δεν αντιμετωπίζεται και δεν επιλύεται με επικοινωνιακές τεχνικές.
Πολύ περισσότερο όταν το οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό και επιχειρησιακό περιβάλλον είναι στη δίνη μιας κρίσης, οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο διαμορφώνουν στρατηγική αντιμετώπισης της και επανεξετάζουν κατά πρώτον τα διαφημιστικά κονδύλια.
Η διαφημιστική προβολή των επιχειρήσεων γίνεται στοχευμένα, με πλήρη αξιοποίηση όλων των μέσων, και με οικονομικοτεχνικά κριτήρια.
Αυτή τη στιγμή στον ΕΛΤΑ δεν είναι πρώτη προτεραιότητα η διαφημιστική προβολή.
Δεν είναι σε καμία περίπτωση επείγουσα η απόφαση για την ανανέωση της σύμβασης για την διαφημιστική προβολή, ώστε να απαιτείται έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ ΕΛΤΑ.
Τα ποσά που δεσμεύονται για τη διαφήμιση είναι τεράστια ακόμη και για το μέγεθος του ΕΛΤΑ και διαμορφώνουν ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες για το Ταχυδρομείο.
Έχουν ήδη μέχρι σήμερα διατεθεί αρκετά μεγάλα ποσά για τη διαφήμιση και βέβαια δεν έχει γίνει όχι μόνο σχεδιασμός αλλά ούτε και απολογισμός των ποσών και των αποτελεσμάτων αυτής της πολυδάπανης διαφημιστικής προβολής.
Για το αναποτελεσματικό του σχεδιασμού και της υλοποίησης της διαφημιστικής προβολής του ΕΛΤΑ, καταγράφουμε ότι δεν έχει αξιοποιηθεί στο παραμικρό το τεράστιο δίκτυο του ΕΛΤΑ που όμως προσφέρεται στους πελάτες του Ταχυδρομείου για τη διαφημιστική τους προβολή!!!!
Ίσως το ΔΣ ΕΛΤΑ να μην γνωρίζει ότι υπάρχει και το «διαφημιστικό ταχυδρομείο».
Το ΔΣ ΕΛΤΑ όμως, ο Πρόεδρος του, ο Διευθύνων Σύμβουλος και τα μέλη του γνωρίζουν ότι ο στόχος των διαφημιστικών δαπανών είναι η κάλυψη των προεκλογικών αναγκών του Υπουργού και της Διοίκησης.
Το γνωρίζουν, το έχουμε καταγγείλει, συνεχίζουν όμως εγκληματικά να αδιαφορούν.
Κύριοι
Οι συνθήκες δεν επιτρέπουν αποφάσεις, πρακτικές και πολιτικές που υπηρετούν σκοπιμότητες και βλάπτουν τα συμφέροντα του ΕΛΤΑ.
Σας επισημαίνουμε για άλλη μια φορά τις ευθύνες των οργάνων διοίκησης, ευθύνες συλλογικές και ατομικές που σύμφωνα με τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών μας οργάνων θα αναζητηθούν και θα καταλογιστούν με πολιτικές, συνδικαλιστικές, κινηματικές και νομικές διαδικασίες.
Σας καλούμε να μην δεσμεύσετε τον ΕΛΤΑ σε ένα πολυέξοδο, αναποτελεσματικό, ανεπίκαιρο και ασχεδίαστο διαφημιστικό πρόγραμμα που δεν θα υπηρετεί τα συμφέροντα του Ταχυδρομείου.
Σας καλούμε να σεβαστείτε το Θεσμικό Πλαίσιο, τις ΣΣΕ και τον Κανονισμό Μεταθετότητας και να σταματήσετε άμεσα τις παράνομες και ρουσφετολογικές μετακινήσεις προσωπικού. Επισημαίνουμε τις συλλογικές και ατομικές σας ευθύνες, ευθύνες που δεν συγκαλύπτονται, δεν παραγράφονται και με προσφυγή στη δικαιοσύνη θα καταλογιστούν.
Σας καλούμε να ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις σας με πλήρη σεβασμό στη νομιμότητα, υπηρετώντας τα συμφέροντα του ΕΛΤΑ.
Σας καλούμε να κατανοήσετε σε όλη τη διάσταση ότι διαχειρίζεστε Δημόσια Περιουσία και έναν Οργανισμό με σημαντική κοινωνική και αναπτυξιακή αποστολή.
Με τη ρητή επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μας,
αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα σε όσους αυτή απευθύνεται, για γνωστοποίηση και τις νόμιμες συνέπειες και τη στοιχειοθέτηση ατομικής ευθύνης του καθενός, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.
Για την Εκτελεστική Επιτροπή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΚΕΛΛΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: