Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για αναπληρωτές νηπιαγωγούς και δασκάλους

Για το σχολικό έτος 2012-2013


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Οι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών νηπιαγωγών και δασκάλων για το σχολικό έτος 2012-2013 αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού ΠΕ και ΔΕ (ΟΠΣΥΔ) του υπουργείου Παιδείας.


Οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση αναπληρωτών/ένταξης στους πίνακες διορισμών καλούνται από το υπουργείο να ελέγξουν τους πίνακες του κλάδου τους.

Σε περίπτωση που διαπιστώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις επί των αναρτημένων στοιχείων οφείλουν να υποβάλουν ένσταση κατά των πινάκων αυτών, αποκλειστικά από τις 13 έως τις 17 Αυγούστου σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Νομοθετική ρύθμιση για τα φορολογικά πρόστιμα που δεν εισπράττονται...



Σύσκεψη για το πρόγραμμα δράσεως όλων των εμπλεκομένων διωκτικών, ελεγκτικών και εισπρακτικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα υπό την προεδρεία του υπουργού κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Στη ... σύσκεψη πήραν μέρος ο υφυπουργός κ. Γιώργος Μαυραγάνης, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου κ. Γ. Μέργος, ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Ι. Διώτης, ο Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Θ. Θεοχάρης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Εξετάστηκαν όλες οι δράσεις για τον καλύτερο συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών, αποφασίστηκαν συγκεκριμένες ενέργειες και τέθηκε στρατηγικός στόχος για την άμεση συλλογή εσόδων

Ειδικότερα, οι δράσεις που αποφασίστηκαν είναι:

- Απογραφή και διασταύρωση όλων των εκθέσεων ελέγχου, προκειμένου να διαπιστωθεί η καταβολή των προστίμων.

- Δημιουργία άμεσης διασύνδεσης όλων των συστημάτων του υπουργείου (ΤΑΧΙΣ, ELENXIS και ISIS).

- Διενέργεια άμεσων ελέγχων στους λήπτες πλαστών και εικονικών τιμολογίων.

- Νομοθετική ρύθμιση για να εισπράττονται από τις ελεγκτικές αρχές τα πρόστιμα που καθορίζονται.

- Ανασυγκρότηση και ενδυνάμωση της Επιτροπής Συμβιβασμού, με στόχο την άμεση ολοκλήρωση των χιλιάδων υποθέσεων που χρονίζουν και στερούν έσοδα από το Δημόσιο.
newsbeast.gr


Read more...

Ο Στέλιος Στασινόπουλος ο νέος επικεφαλής του ΣΔΟΕ

Ανακοινώθηκαν δώδεκα ειδικοί γραμματείς


Τα γραφεία του ΣΔΟΕ στην οδό Πειραιώς
Τα γραφεία του ΣΔΟΕ στην οδό Πειραιώς   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Ο Στέλιος Στασινόπουλος αναλαμβάνει νέος ειδικός γραμματέας στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ). Αντίστοιχα, ειδικός γραμματέας αρμόδιος για την Επιθεώρηση Εργασίας αναλαμβάνει ο Γιάννης Σούκος, ενώ οι ΣΔΙΤ δίνονται στην αρμοδιότητα του Νίκου Μαντζούφα.

Το ονόματά τους συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των δώδεκα νέων ειδικών γραμματέων στους Ενιαίους Διοικητικούς Τομείς των αντίστοιχων υπουργείων, που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση την Παρασκευή.

Με την ίδια απόφαση καταργούνται άλλες δέκα ειδικές γραμματείες.

Ειδικότερα, τοποθετούνται: 1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Ράπτης Νίκος, Ειδικός Γραμματέας Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων
2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Στασινόπουλος Στέλιος, Ε.Γ. Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος
3. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Αποστολίνας Γιώργος, Ε.Γ. Εθνικού Τυπογραφείου
4. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Μαντζούφας Νίκος, Ε.Γ ΣΔΙΤ
5. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Κουρουντζίδης Σάκης, Ε.Γ Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Τριάντης Κων/νος, Ε.Γ Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων
6. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Σούκος Γιάννης, Ε.Γ. Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας
7. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Αμοργιαννάκης Γιώργος, Ε.Γ. Δασών
Θεοχαρόπουλος Θανάσης, Ε.Γ. Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών
8. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Γκλάβας Σωτήρης, Ε.Γ. Α'βάθμιας και Β' βάθμιας Εκπαίδευσης
Λινού Αθηνά, Ε.Γ. Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων
Εξωτερικού, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Αποκέντρωσης
Ζαχαράκης Ευάγγελος, Ε.Γ. Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Πόρων
Σημειώνεται ότι ο Ενιαίος Διοικητικός Τομέας (Ειδική Γραμματεία) Α' βάθμιας και Β' βάθμιας εκπαίδευσης διατηρείται μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012.
Επίσης, από την κυβέρνηση ανακοινώθηκαν και ειδικές γραμματείες που καταργούνται και είναι οι κάτωθι:
1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Ειδική Γραμματεία Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών
2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Ειδική Γραμματεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης
3. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Ειδική Γραμματεία Ψηφιακών Σχεδιασμών
Ειδική Γραμματεία για την Ανταγωνιστικότητα
Ειδική Γραμματεία Εποπτείας της Αγοράς
Ειδική Γραμματεία ΕΣΠΑ
4. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Ειδική Γραμματεία Ανώτατης Εκπαίδευσης
Ειδική Γραμματεία Διατροφής και Αθλησης
5. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Ειδική Γραμματεία Ενεργειακής Πολιτικής
6. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Ειδική Γραμματεία Σωφρονιστικής Πολιτικής και των Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών της χώρας
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αρχίζουν οι διαδικασίες για ΕΛΤΑ και ΕΛΒΟ


ί  ί
Να προχωρήσει τις διαδικασίες για την πώληση των Ελληνικών Ταχυδρομίων και την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ) την Παρασκευή.

Οι δύο εταιρείες συμπεριλαμβάνονται στη λίστα αποκρατικοποιήσεων που έχει δώσει στη δημοσιότητα η κυβέρνηση στο πλαίσιο της υπογραφής της δανειακής σύμβασης με την τρόικα.

«Παρέχεται εξουσιοδότηση στο ΤΑΙΠΕΔ να σχεδιάσει, αποφασίσει και υλοποιήσει τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση των μετοχών ΕΛΤΑ, οι οποίες θα μεταφερθούν στο ταμείο με νεότερη απόφαση της ΔΕΑΑ, προκειμένου να υλοποιηθεί η ως άνω πώληση» ανέφερε η απόφαση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών.

Όσον αφορά στην πώληση της ΕΛΒΟ, με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής διορίστηκαν ως σύμβουλοι για την πώληση της ΕΛΒΟ, οι Attica Bank και οι KPMG Σύμβουλοι.

Δεν αναφέρονται λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα των αποκρατικοποιήσεων.


Με πληροφορίες από in.gr

Read more...

Την απελευθέρωση της αγοράς των λεωφορείων δρομολογεί η κυβέρνηση

Νομοσχέδιο την ερχόμενη Άνοιξη


  (Φωτογραφία:  Icon )


  • Αθήνα
Μέχρι τον Μάρτιο του 2013 θα έχει ψηφιστεί νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς των λεωφορείων, το οποίο θα εισαγάγει ένα συνολικό πλαίσιο λειτουργίας των λεωφορείων κάθε είδους και θα αποσκοπεί στην απελευθέρωση με κανόνες με στόχο το 2015 «να έχουμε ένα καινούριο ευρωπαϊκό τοπίο».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού, για θέματα των τουριστικών λεωφορείων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι την Άνοιξη θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο και στη συνέχεια θα προχωρήσουν οι διαδικασίες που απαιτούνται, όπως και η τεχνική προεργασία προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί η απελευθέρωση το 2015.

Σε ερώτηση αν η απελευθέρωση σημαίνει πρακτικά ότι ένα τουριστικό λεωφορείο θα μπορεί να εκτελεί έργο συγκοινωνιακό, ο υπουργός διευκρίνισε πως η κυβέρνηση θέλει να διαμορφώσει ένα καινούργιο τοπίο και ότι ο ίδιος δεν μπορεί από τώρα να προδιαγράψει τους κανόνες, αφού θα υπάρξει διάλογος με όλους τους ενδιαφερόμενους.

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα και ύστερα από συνεννόηση με τον κλάδο, θα υπογραφεί υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού σήματος στα τουριστικά λεωφορεία προκειμένου να εξαλειφθούν τα φαινόμενα πειρατείας .
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Χαράτσι» και για τις ΑΠΕ στο λογαριασμό της ΔΕΗ

Απόφαση – σοκ για τους καταναλωτές



 
 



Tελειωμό δεν έχουν οι επιβαρύνσεις και τα χαράτσια στους λογαριασμούς της ΔΕΗ οι οποίοι τείνουν να μεταβληθούν στο βασικό εργαλείο συλλογής φόρων και επιδοτήσεων της ελληνικής κυβέρνησης.

Με μια πρωτοφανή απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας  αυξάνεται από 29% - 91% το τέλος υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών για να καλύψει το τεράστιο  έλλειμμα που έχει προκύψει από την είσοδο στην παραγωγή ηλεκτρισμού των φωτοβολταϊκών  εγκαταστάσεων, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στα 7,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από 5,57 ευρώ που ήταν έως σήμερα.

Για τα νοικοκυριά το τέλος ΑΠΕ που καταβάλλεται μέσω των λογαριασμών ρεύματος διαμορφώνεται στα 8,74 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από 5,99 ευρώ που ήταν έως τώρα (αύξηση 45,9%).

Η ποσοτική επιβάρυνση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από το ΥΠΕΚΑ, υπολογίζεται για ένα μέσο νοικοκυριό σε 1 ευρώ τον μήνα.

Τα νέα τέλη, θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου, έως και τον Ιούνιο του 2013. Η αύξηση αποτελεί την πρώτη κίνηση για την κάλυψη του ελλείμματος στο λογαριασμό μέσω του οποίου πληρώνονται οι παραγωγοί ηλεκτρισμού από ΑΠΕ (φωτοβολταϊκά, αιολικά κ.λπ.).

Τα ελλείμματα προέκυψαν σύμφωνα με τους εκπροσώπους της αγοράς λόγω του στρεβλού υπολογισμού των τιμών ηλεκτρισμού στην χονδρική αγορά .

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έλλειμμα του διαχειριστή ενέργειας σε λιγότερο από 7 μήνες εκτινάχθηκε στα 300 εκατ. ευρώ λογαριασμό που ως συνήθως θα πληρώσουν οι καταναλωτές.

Επίσης αναμένονται αποφάσεις του ΥΠΕΚΑ, για μείωση της τιμής με την οποία πληρώνονται οι κιλοβατώρες από φωτοβολταϊκά, ενώ συζητούνται μέτρα όπως φορολόγηση επί του κύκλου εργασιών των μονάδων φωτοβολταϊκών, ώστε να ενισχυθούν τα έσοδα του λογαριασμού ΑΠΕ.

Read more...

Aγώνας δρόμου για να «κλειδώσει» η... καυτή λίστα των 11,5 δισ. ευρώ

ΣΤΟ «ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ» ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΣ



Aγώνας δρόμου για να «κλειδώσει» η... καυτή λίστα των 11,5 δισ. ευρώ
Μαχαίρι και στα ειδικά μισθολόγια, ίσως με ελάχιστες εξαιρέσεις, εφεδρεία νέου τύπου για 40.000 - 45.000 δημοσίους υπαλλήλους και μειώσεις συντάξεων από τα 700 ευρώ περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, η λίστα των μέτρων με τα οποία η κυβέρνηση σκοπεύει να εξοικονομήσει τα 11,5 δισ. ευρώ της επόμενης διετίας, ενώ εξετάζεται επίσης η μείωση του ΕΚΑΣ για όσους μένουν σε δικό τους σπίτι.

Το οικονομικό επιτελείο αυτές τις ημέρες ετοιμάζει εντατικά τη λίστα προκειμένου να την υποβάλει την επόμενη εβδομάδα στους πολιτικούς αρχηγούς. Σκοπός του είναι να συγκεντρώσει μέτρα μεγαλύτερου ύψους από τα απαιτούμενα προκειμένου να υπάρχει περιθώριο επιλογών μεταξύ εναλλακτικών λύσεων.

Πάντως είναι βέβαιο, σύμφωνα τα «Νέα», ότι δεν θα αποφευχθούν επώδυνα μέτρα, δεδομένου ότι διαφορετικά δεν υπάρχει περίπτωση να συγκεντρωθούν τα 11,5 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, η λίστα θα περιλαμβάνει:

- Μείωση των συντάξεων αρχίζοντας από τα 700 ευρώ, ποσό στο οποίο η περικοπή θα είναι της τάξης του 2%. Στις μεγαλύτερες συντάξεις θα φτάνει έως 15%. Επίσης, εξετάζεται η περικοπή ενδεχόμενης δεύτερης σύνταξης κατά 50%, καθώς και πρόσθετες μειώσεις σε όσους έχουν πάρει σύνταξη πριν από την ηλικία των 50 χρόνων. n Αύξηση του ελάχιστου χρόνου για θεμελίωση δικαιώματος στα 20 έτη.

- Περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα με εισοδηματικά κριτήρια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει διατυπωθεί η πρόταση να μειωθεί και το ΕΚΑΣ, ανάλογα με το αν ο δικαιούχος έχει δικό του σπίτι ή μένει στο νοίκι. Συνολικά, από συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα θα εξοικονομηθούν πλέον των 5 δισ. ευρώ.

- Εφεδρεία για 40.000 - 45.000 υπαλλήλους. Το σενάριο για τη μορφή της εφεδρείας δεν έχει οριστικοποιηθεί, καθώς εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις με αύξηση της προβλεπόμενης διάρκειας σε 2 ή 3 χρόνια (από ένα έτος που προβλέπεται σήμερα), σε συνδυασμό με διαφορετικά ποσοστά αναπλήρωσης (από 60% σήμερα). Στο υπουργείο Οικονομικών διατυπώνεται η άποψη ότι η αποζημίωση πρέπει να είναι ανάλογη με αυτήν που παίρνουν οι απολυμένοι του ιδιωτικού τομέα.

Αναδρομικές μειώσεις από 22% - 45% στα εφάπαξ που χορηγούν τα Ταμεία Πρόνοιας έτσι ώστε να αντιστοιχούν οι εισφορές με τα ποσά των εισφορών που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι (το σενάριο για το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων προβλέπει νέα μείωση 22,67% από την 1/9/2010).

- Μείωση κατά 30 ευρώ της προνοιακής σύνταξης του ΟΓΑ (στα 330 ευρώ από τα 360 ευρώ). 

Read more...

Ένοπλη ληστεία τράπεζας με έναν νεκρό στην Πάρο...



Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών...
Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το πρωί στην Πάρο.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΝΕΤ, τρία άτομα λήστεψαν τράπεζα. Kατά..

την έξοδό τους, ένας οδηγός ταξί προσπάθησε να τους σταματήσει, με αποτέλεσμα ένας από τους δράστες να ανοίξει πυρ και να τραυματίσει θανάσιμα τον 50χρονο...


Read more...

Ξηλώνουν τα προνόμια στις ΔΕΚΟ...



Αυστηρό μήνυμα ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί παραβίαση του μεταρρυθμιστικού νομικού πλαισίου απευθύνει η κυβέρνηση. Πρώτοι παραλήπτες είναι οι διοικητές των ΔΕΚΟ, όπως έδειξε η καρατόμηση του προέδρου της ΛΑΡΚΟ. Το ξερίζωμα των προνομίων, που επί σειρά ...
ετών συσσωρεύονταν, έχει καθοριστική σημασία για την υλοποίηση της οικονομικής πολιτικής.

Σε στενό κλοιό βάζει η κυβέρνηση τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ, προειδοποιώντας ότι ο χρόνος για την κατάθεση αναλυτικών στοιχείων για την εφαρμογή του νόμου, εκπνέει μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Με εντολή του πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, προς τους συναρμόδιους υπουργούς, απομακρύνονται όλοι οι διοικητές των ΔΕΚΟ που δεν έχουν εφαρμόσει εξαρχής τον νόμο για τις μειώσεις μισθών, τόσο στις διοικήσεις όσο και στο προσωπικό των Οργανισμών.

Το πρώτο «δείγμα γραφής» ήταν το χθεσινό με την «καρατόμηση» του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΛΑΡΚΟ, κ. Αναστάσιου Μπαράκου, διότι η εταιρεία προχώρησε μόλις την περασμένη Δευτέρα σε αυξήσεις των απολαβών εργαζομένων με το επιχείρημα -κατά το οικονομικό επιτελείο- της σύνδεσης των αμοιβών με την παραγωγή.
Ξηλώνουν τα προνόμια στις ΔΕΚΟ

«Αυτό θα γίνει! Και όσοι δεν έχουν εφαρμόσει τον νόμο εδώ και μήνες, ούτε με την εγκύκλιο, θα υποστούν τις συνέπειες, τελεία και παύλα!», φέρεται ότι επανέλαβε ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς έχοντας ανοίξει την πόρτα για να αποχωρήσει από το γραφείο του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, προχθές, και ζητώντας από τους κ. Σταϊκούρα και Μέργο (σ.σ. τον γενικό γραμματέα του υπουργείου) να καταγράψουν το μισθολογικό κόστος σε όλες τις ΔΕΚΟ, ώστε να υπάρξουν σύντομα αποφάσεις για όσους... απέφυγαν να εφαρμόσουν τη νομοθεσία από τον περασμένο Μάρτιο!

Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην εν λόγω σύσκεψη κυβερνητικά στελέχη αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένες καταγγελίες που αφορούσαν αφενός την κατάσταση στη ΛΑΡΚΟ και αφετέρου στην ΕΥΔΑΠ υπό τη διοίκηση των κ. Λέκκα και Μπάρδη. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη (συμμετείχαν στη σύσκεψη μεταξύ άλλων οι κ. Σταϊκούρας, Κεδίκογλου, Λαζαρίδης, Μέργος κ.ά.) οι καταγγελίες «στοχοποιούν» τη διοίκηση, αλλά από τη στιγμή που αναμένονται τα «αποδεικτικά στοιχεία» για την εφαρμογή των νόμων, δεν προτίθενται να προβούν σε περαιτέρω κινήσεις πριν τη λήξη της προθεσμίας.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να «ξηλώσει» τα προνόμια στις ΔΕΚΟ, θεωρώντας ότι αλλιώς δεν μπορεί να προχωρήσει, κλείνοντας τα μάτια, σε νέες περικοπές π.χ. στον στενό δημόσιο τομέα.

Είναι πασιφανές ότι το Μέγαρο Μαξίμου με την κίνηση απομάκρυνσης χθες του διοικητή της ΛΑΡΚΟ θέλει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα προς πάσα (σχετική) κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να υποθάλψει τη λογική «αφήνω για αργότερα ό,τι μπορώ να αποφύγω τώρα».

Κυβερνητικός παράγοντας, εκ των βασικών συνομιλητών του κ. Σαμαρά, λέει άλλωστε ότι οι υπολογισμοί που επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό την κατάρτιση της λίστας των 11,5 δισ. ευρώ είναι απολύτως συνδεδεμένοι με τη «ροή» των εξελίξεων στις ΔΕΚΟ και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Προτεραιότητα
«Αποκαλύπτει» δηλαδή ότι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης συνεργασίας είναι η νέου τύπου διαχείριση των ΔΕΚΟ και οι αποκρατικοποιήσεις.

«Είναι ο καλύτερος τρόπος να μειώσεις τον αριθμό των απασχολούμενων στον δημόσιο τομέα, χωρίς να υπάρξουν άνεργοι. Η περίπτωση της Αγροτικής είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα, καθώς ο επενδυτής αναλαμβάνει την υποχρέωση να διατηρήσει όλες τις θέσεις εργασίας. Καταλαβαίνετε ότι ελαφρύνεται το βάρος, η πίεση, στο να κάνουμε άλλες περικοπές», ισχυρίστηκε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «πολλά υποσχόμενος» για τον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των υποθέσεων διαφθοράς στον δημόσιο τομέα.

ΣTO MIKΡΟΣΚΟΠΙΟ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ
Τέλος με τις «αθέατες» αυξήσεις

Κόβονται ειδικά και έκτακτα επιδόματα, μπόνους και αποζημιώσεις με πλασματικές υπερωρίες και έξοδα κίνησης

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν φτάσει στο υπουργείο Οικονομικών, σε πολλές ΔΕΚΟ όχι μόνο δεν εφαρμόστηκε ο νόμος του 2011 για περικοπές κατά 35% των αμοιβών και επιβολή πλαφόν 1.900 ευρώ στο μέσο μισθολογικό κόστος, αλλά διευθυντικά στελέχη και κατηγορίες εργαζομένων αύξησαν τις αμοιβές τους «διά της πλαγίας οδού».

Με χορήγηση ειδικών ή έκτακτων επιδομάτων και αποζημιώσεων ή με πλασματικές υπερωρίες και έξοδα κίνησης.

Αρμόδιοι παράγοντες κάνουν λόγο για υπόγειες συμφωνίες μεταξύ στελεχών και συνδικαλιστών για παράκαμψη του νόμου και τη χορήγηση «αθέατων» αυξήσεων στις αποδοχές τους και επισημαίνουν ότι δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι διοικήσεις, παρά τις οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών, δεν απέστειλαν αναλυτικά στοιχεία για τις μισθολογικές δαπάνες της διοίκησης και του προσωπικού.

ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ
ΕΘΝΟΣ.


Read more...