Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Aλλάζουν όλα στη φορολόγηση των αυτοκινήτων...


Ριζικές αλλαγές στη φορολόγηση των αυτοκινήτων
Έξι μέτρα για τη δικαιότερη φορολόγηση των ΙΧ περιλαμβάνει το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών.

«Το...
υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθειά του για τη δημιουργία και παγίωση μιας δικαιότερης και αποτελεσματικότερης φορολόγησης των αυτοκινήτων και ενός γενικότερου εξορθολογισμού του τομέα της αυτοκίνησης, σχεδιάζει:

1.Κατάργηση του κριτήριου του κυβισμού των οχημάτων ως βάση της φορολόγησής τους. Αντί γι’ αυτό προτείνεται υπολογισμός της φορολογίας στη βάση της λιανικής τιμής (προ φόρων), με προοδευτική αναπροσαρμογή των συντελεστών του τέλους ταξινόμησης.

2.Καταβολή ΦΠΑ, έλεγχο στοιχείων και υπαγωγή στις διατάξεις της σχετικής φορολογίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τα οποία προέρχονται από χώρες του εξωτερικού.

3.Θέσπιση αντικινήτρων στην κυκλοφορία παλαιών και ρυπογόνων οχημάτων (π.χ. για οχήματα άνω της 20ετίας) με ένα «τέλος περιβάλλοντος».

4.Αντικατάσταση του συστήματος απόσυρσης από ένα δικαιότερο σύστημα φορολόγησης το οποίο θα επιδοτεί τα οχήματα χαμηλής τιμής αγοράς.

5.Ανάλογη προσαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης σχετικά με τα αυτοκίνητα.

6.Αλλαγή του τρόπου ελέγχου ανασφάλιστων και ανέλεγκτων από ΚΤΕΟ οχημάτων (π.χ. με ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων τους).

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Οικονομικών προγραμματίζει συναντήσεις με τους φορείς του χώρου της αυτοκίνησης προκειμένου και αυτοί να συνεισφέρουν με τις δικές τους προτάσεις στη διαμόρφωση του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος».

Read more...

Στα 2,1 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα μέχρι τον Απρίλιο...


Η εσωτερική «στάση πληρωμών» φούσκωσε το πρωτογενές πλεόνασμα στα 2,1 δισ.
Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,103 δισ. ευρώ εμφάνισε ο κρατικός προϋπολογισμός την περίοδο Ιανουαρίου - Απριλίου 2015, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1.046 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2014 και...
στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 310 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

Η διαφοροποίηση στο ύψος του πρωτογενούς αποτελέσματος του κρατικού προϋπολογισμού σε σχέση με το προσωρινό δελτίο Ιανουαρίου -Απριλίου 2015 κατά 60 εκατ. ευρώ οφείλεται σε διαφορετική λογιστική αποτύπωση του ύψους των τόκων και του διαχωρισμού των προμηθειών και των δαπανών δημοσίου χρέους, σύμφωνα με την μεθοδολογία του Ευρωπαϊκού Συστήματος Λογαριασμών (ESA).

Το ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού παρουσίασε έλλειμμα ύψους 510 εκατ. ευρώ έναντι 1.146 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014 και του στόχου για έλλειμμα 2.918 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία σε τροποποιημένη ταμειακή βάση για την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2015.

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 15.815 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 371 εκατ. ευρώ ή 2,4 % έναντι του στόχου.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 14.290 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 94 εκατ. ευρώ ή 0,7 % έναντι του στόχου.

Το σύνολο των φορολογικών εσόδων ανήλθε στα 12.221 εκατ. ευρώ μειωμένο κατά 884 εκατ. ευρώ ή κατά 6,7% έναντι του στόχου.

Σύμφωνα, με το ΥΠΟΙΚ, η υστέρηση οφείλεται:

Στους άμεσους φόρους που την περίοδο του Ιανουαρίου-Απριλίου 2015 ανήλθαν στα 4.869 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας απόκλιση από το στόχο -625 εκατ. ευρώ ή -11,4 %. Ειδικότερα, υστέρηση έναντι του στόχου παρουσίασαν: οι άμεσοι φόροι ΠΟΕ κατά 389 εκατ. ευρώ ή 34,0%.
Στους έμμεσους φόρους οι οποίοι διαμορφώθηκαν στα 7.352 μειωμένοι κατά 259 εκατ. ευρώ ή 3,4% έναντι του στόχου.
Ο ΦΠΑ λοιπών ήταν μειωμένος έναντι του στόχου κατά 252 εκατ. ευρώ ή 6,5%.
Φόρους κατανάλωσης, που ήταν αυξημένοι κατά 133 εκατ. ευρώ ή 5,7% έναντι του στόχου.
Τα λοιπά μη φορολογικά έσοδα υπερέβησαν το στόχο κατά 475 εκατ. ευρώ ή 38,9%.

Στην κατηγορία των μη τακτικών εσόδων, τα έσοδα καταργηθέντων ειδικών λογαριασμών ήταν μειωμένα κατά 182 εκατ. ευρώ ή 64,9% έναντι του στόχου. Τα έσοδα του προγράμματος ενίσχυσης ρευστότητας λόγω χρηματοπιστωτικής κρίσης ήταν αυξημένα κατά 629 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

Οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν σε 943 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 100 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (844 εκατ. ευρώ).

Read more...

Πολιτικό πρόσωπο βάζει στο κάδρο, η Βίκυ Σταμάτη...



Τι δήλωσε ο δικηγόρος της, Φραγκίσκος Ραγκούσης...
«Για θέματα διαφθοράς που αφορούν στην πολιτική ζωή», κατέθετε για 4 ώρες η Βίκυ Σταμάτη στις εισαγγελείς διαφθοράς. 
Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου βάζει στο κάδρο της υπόθεσης τουλάχιστον ένα πολιτικό πρόσωπο, το οποίο είχε...
κατονομάσει και στον εισαγγελέα Πεπόνη, αμέσως μετά την απόδραση της. Ωστόσο, φέρεται να μην έκανε καμία αναφορά στις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών για τις οποίες δικάζεται σε δεύτερο βαθμό.

Η κατάθεση της Βίκυ Σταμάτη θα αξιολογηθεί από τις εισαγγελικές αρχές, ενώ φαίνεται, πως, ανοίγει ένας νέο κύκλος έρευνας καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κληθεί στους εισαγγελείς διαφθοράς και ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ο λόγος είναι πως η κατάθεση της κυρίας Σταμάτη, φέρεται να στηρίζεται σε εκμυστηρεύσεις του πρώην υπουργού.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Φραγκίσκο Ραγκούση, «η Βίκυ Σταμάτη κατέθεσε ότι της είχε εκμυστηρευτεί ο Άκης για να ξεκαθαρίσουν επιτέλους τα φαινόμενα διαφθοράς στην πολιτική ζωή». Ο συνήγορος υπεράσπισης της Βίκυς Σταμάτη, όμως, δεν θέλησε να συνδέσει την συγκεκριμένη κατάθεση με την αίτηση αποφυλάκισης που έχει καταθέσει στο δικαστήριο.

«Το να μιλήσει η κυρία Σταμάτη και να αποκαλύψει κάποια φαινόμενα διαφθοράς δεν ήταν καθόλου εύκολο. Ευτυχώς που βρέθηκε στον δρόμο της η κυρία Ράϊκου η οποία έκανε δεκτό το αίτημά μας και τρεις ώρες και πλέον κατέθετε ενώπιον της κυρίας Παπανδρέου ότι είχε γνωρίσει, ότι είχε μάθει, ότι είχε πληροφορηθεί από τον σύζυγό της, έτσι ώστε απέναντι στο παιδί της να μην υπάρχουν σκιές και απέναντι στη δικαιοσύνη να δώσει όλες τις πιθανότητες να αποφασίσει αυτή κυρίαρχα και για την ευθύνη της, αλλά κυρίως για να ξεκαθαρίσει αυτά τα φαινόμενα τα οποία πραγματικά είναι φαινόμενα διαφθοράς στον πολιτικό βίο», δήλωσε ο κ. Ραγκούσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Βίκυ Σταμάτη έφτασε στο Εφετείο συνοδευόμενη από τον ψυχίατρο της ο οποίος αφού διαπίστωσε ότι δεν συντρέχει λόγος να παραμείνει στο πλευρό της αποχώρησε.

Read more...

Τι θα συμβεί εάν η Ελλάδα δεν πληρώσει το ΔΝΤ: Ποια η διαδικασία κήρυξης χρεοκοπίας


drahma
Στην πυροδότηση γεγονότων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμη και στην έξοδο της Ελλάδας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα οδηγούσε ενδεχόμενη αθέτηση των υποχρεώσεων της χώρας προς το ΔΝΤ.
Μεταξύ 1ης και 30ής Ιουνίου η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει 1,5 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ, ωστόσο τα ταμειακά της διαθέσιμα δεν θα επαρκούν για να καλύψουν την υποχρέωση αυτή, αλλά και την ταυτόχρονη καταβολή μισθών και συντάξεων.
Η άμεση συνέπεια μιας χαμένης πληρωμής προς το ΔΝΤ είναι ότι η Ελλάδα θα εισέλθει σε 30ήμερη «περίοδο χάριτος». Το ΔΝΤ δεν μιλά για πτώχευση στην περίπτωση χαμένων πληρωμών, αλλά για «ληξιπρόθεσμες οικονομικές υποχρεώσεις».
Σκόπιμα το καταστατικό του Ταμείου προβλέπει ένα μεσοδιάστημα μεταξύ της ημερομηνίας που η πληρωμή δεν έγινε και της επίσημης καταγγελίας που γίνεται από την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ στην εκτελεστική επιτροπή του ΔΝΤ.
Αυτή η χρονική υστέρηση, περίπου 2 μηνών, όπως ορίζεται στο πλαίσιο των διαδικασιών του ΔΝΤ μπορεί να θεωρηθεί ως ένα είδος πρόσθετης προθεσμίας, κατά την οποία θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να εκτελεστεί η πληρωμή.
Μετά από αυτή την προθεσμία το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ θα έχει περιθώριο ενός μήνα για να αποφασίσει το εάν θα περιορίσει την χρήση των πόρων του Ταμείου προς την Ελλάδα και εάν θα αναστείλει τα δικαιώματά της. Εάν τελικά το Ταμείο δεν πληρωθεί ενδιάμεσα μπορεί να αποφασίσει ακόμη και την αποβολή της χώρας μας, κάτι που ωστόσο απαιτεί ειδική πλειοψηφία για να γίνει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου σε τηλεφωνική τους επικοινωνία την περασμένη Παρασκευή να παρέμβει στο Ταμείο ώστε να εξεταστεί ευνοϊκά η περίπτωση να συγχωνευθούν οι 4 δόσεις του Ιουνίου στο ΔΝΤ σε μία και να πληρωθούν όλες μαζί μετά τα μέσα Ιουνίου.
Η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει 305 εκατ. ευρώ στις 5 Ιουνίου, 343 εκατ. στις 12 Ιουνίου, 572 εκατ. στις 16 Ιουνίου και 343 εκατ. στις 19 Ιουνίου. Συνολικά, 1,56 δισ. ευρώ.
Ο λόγος που επιδιώκει ο πρωθυπουργός την αναβολή είναι γιατί ευελπιστεί ότι μέχρι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου θα έχει επιτευχθεί συμφωνία.
Εφόσον οι διαπραγματεύσεις οδηγηθούν σε συμφωνία, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορέσει να αυξήσει το όριο για την έκδοση εντόκων γραμματίων του Δημοσίου διευκολύνοντας την κάλυψη των δανειακών του αναγκών μέσω τραπεζών, ενώ ενδεχομένως να μπορέσει ίσως να γίνει και η επιστροφή των 1,9 δισ. των κερδών των κεντρικών τραπεζών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπάρχει πρόβλεψη για ενοποίηση τω πληρωμών στο ΔΝΤ, ωστόσο προϋποθέτει σχετική απόφαση των αρμόδιων οργάνων του Ταμείου.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Προειδοποίηση από Ντόρα: Αν δεν έχουμε συμφωνία ως την Παρασκευή θα γίνουμε Κύπρος!


1685087
Για capital control, δηλαδή έλεγχο κεφαλαίων στις τράπεζες, έκανε λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη.
Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε το πρωί της Δευτέρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, πως «αν δεν έχουμε συμφωνία μέχρι την Παρασκευή, φοβάμαι ότι το Σαββατοκύριακο, που είναι και τριήμερο, θα υπάρξει έλεγχος κεφαλαίων στις τράπεζες, το λεγόμενο capital control», όπως συνέβη και στην Κύπρο.
Και πρόσθεσε: «Θα πηγαίνουμε στα ΑΤΜ των τραπεζών και δεν θα μπορούμε να κάνουμε ανάληψη παρά μέχρι ένα όριο. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει τι ακολουθεί αν δεν υπάρξει συμφωνία έως την Παρασκευή».
http://lykavitos.gr/

Read more...

Κατάθεση - βόμβα της Βίκυς Σταμάτη στην Εισαγγελία Διαφθοράς...


Κατάθεση - βόμβα της Βίκυς Σταμάτη στην Εισαγγελία ΔιαφθοράςΛίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την έκτη αίτηση αποφυλάκισης της η Βίκυ Σταμάτη καλείται σήμερα ενώπιον της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου προκειμένου να...
καταθέσει για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Πρόκειται για μια κατάθεση η οποία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι διαρροές ανθρώπων του περιβάλλοντος της ότι θα προχωρήσει σε αποκαλύψεις για τις «χρυσές μίζες» θα τινάξει στον… αέρα την έως τώρα υπερασπιστική γραμμή της άρνησης που έχει υιοθετήσει τόσο η ίδια όσο και ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Η κλήση της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου από την εισαγγελέα διαφθοράς ήρθε έπειτα από παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη. Στην κ. Ράικου διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η κατάθεση της Βίκυ Σταμάτη, μετά την απόδραση της, στον εισαγγελέα Εφετών Γρηγόρη Πεπόνη, κάτι που ήταν και η αφορμή για την κλήση της σε κατάθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον εισαγγελέα Πεπόνη η Βίκυ Σταμάτη είχε αναφερθεί σε εκμυστηρεύσεις του συζύγου της αλλά και σε πολιτικό πρόσωπο. Και τώρα θα κληθεί από την κ. Ράικου να μιλήσει για πρόσωπα και πράγματα και να απαντήσει με στοιχεία για συγκεκριμένες υποθέσεις εξοπλιστικών τις οποίες η εισαγγελική λειτουργός γνωρίζει πολύ καλά.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι πληροφορίες θέλουν τη Βίκυ Σταμάτη να συνοδεύεται από τον θεράποντα ιατρό της προκειμένου να νιώθει πιο άνετα και να μπορέσει απρόσκοπτα να καταθέσει...
newsbeast.gr

Read more...

Σόιμπλε: Καλή δύναμη στην Ελλάδα...


Γερμανία: Η Ελλάδα δεν μπορεί να υπολογίζει σε περαιτέρω υποχωρήσεις λέει ο ΣόιμπλεΔεν θα ήθελα τη θέση του Βαρουφάκη...
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε σε χθεσινή του συνέντευξη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει πολλές προσπάθειες ακόμη, αλλά και ότι δεν...


θα πρέπει να περιμένει περαιτέρω υποχωρήσεις από τη Γερμανία.
Μιλώντας στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk ο Σόιμπλε ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ελπίζει σε περαιτέρω υποχωρήσεις από την πλευρά της Γερμανίας για την επίλυση του προβλήματος του χρέους της.
Η ελληνική κυβέρνηση υποσχέθηκε στις 20 Φεβρουαρίου να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός,. «Γι' αυτό δεν χρειάζεται να μιλάμε για εναλλακτικές». Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Αθήνα «μένει να καταβάλει πολλές προσπάθειες για να εκπληρώσει αυτά για τα οποία δεσμεύθηκε».
Ο Σόιμπλε σημείωσε επίσης ότι η επιτυχής ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος είναι προϋπόθεση για την παροχή νέας βοήθειας στην Ελλάδα. «Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος είναι προϋπόθεση για τα πάντα, για τα όσα μπορούν και δεν μπορούν να ακολουθήσουν. Και δυστυχώς είμαστε ακόμη πολύ μακριά από αυτό», σχολίασε.
«Η ελληνική κυβέρνηση έχει ακόμη να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα. Της εύχομαι καλή δύναμη και φυσικά θα έχει κάθε υποστήριξη, όμως δεν μπορεί να αποφύγει την επίλυση του προβλήματος αυτού», σημείωσε ο Γερμανός υπουργός.
Όταν ρωτήθηκε αν εμπιστεύεται την ελληνική κυβέρνηση, ο Σόιμπλε απάντησε: «Στις διεθνείς επαφές πρέπει να δείχνουμε πάντα σεβασμό: Οι Έλληνες ψήφισαν, αυτή είναι η εκλεγμένη από τους Έλληνες κυβέρνηση και έχει τις ευθύνες της. Παρεμπιπτόντως δεν θα ήθελα να αλλάξω θέση με τον Έλληνα συνάδελφό μου. Είναι πιο δύσκολη από τη δική μου. Αλλά έχει το δικαίωμα να τον παίρνουμε στα σοβαρά, ολόκληρη την κυβέρνηση, και γι' αυτό τους εμπιστευόμαστε ότι θα κάνουν αυτό που πρέπει, αλλά και το απαιτούμε. Και αντίστοιχα θα πρέπει να μπορούν να περιμένουν από εμάς ότι θα τηρήσουμε αυτά που πάντα λέγαμε».
Πάντως ο Σόιμπλε απέφυγε να απευθύνει κάποια προειδοποίηση στους Έλληνες. «Οι Έλληνες γνωρίζουν ποιο είναι το διακύβευμα και το λένε και οι ίδιοι ότι βρίσκονται σε μια δύσκολη κατάσταση. Γι' αυτό δεν έχουν ανάγκη από προειδοποιήσεις. Τα προβλήματα έχουν τις αιτίες τους στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει λάβει περισσότερη βοήθεια από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Και αυτό πρέπει να πούνε οι υπεύθυνοι στον ελληνικό λαό. Και τώρα η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει αυτά για τα οποία έχει δεσμευθεί. Διότι σε ένα βαθμό βοήθεια είναι και η αυτοβοήθεια. Κάποια στιγμή οι Έλληνες πρέπει να φτάσουν στο σημείο που θα μπορούν με τις δικές τους δυνάμεις να πετυχαίνουν αυτά που επιθυμούν να μπορούν να αντέξουν οικονομικά».
Σε ό,τι αφορά τη σύνοδο της Ομάδας G7 που θα πραγματοποιηθεί στη Δρέσδη, ο Γερμανός υπουργός εξήγησε ότι το ζήτημα της Ελλάδας δεν είναι στην ημερήσια διάταξη. «Αυτό δεν είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να λύσει η G7», σημείωσε, προσθέτοντας όμως ότι εκτιμά πως συνάδελφοί του από την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά θα ρωτήσουν πώς βλέπει την κατάσταση.
Πάντως ο Σόιμπλε είπε ότι αναμένει πως θα συζητήσει το ζήτημα της Ελλάδας με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, οι οποίοι θα είναι επίσης παρόντες στη σύνοδο.
Όμως υπογράμμισε: «Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί στην Ελλάδα, διότι πρόσφατα η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαίωσε ξανά στις 20 Φεβρουαρίου στην κοινή ανακοίνωση του Eurogroup ότι θα τηρήσει το συμφωνημένο πρόγραμμα»...
ΑΜΠΕ

Read more...

Κανονικά οι συντάξεις...


Βοηθούσης της ρύθμισης οφειλών, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν εμφανίζουν πρόβλημα ρευστότητας για τον μήνα Μάιο. «Η εικόνα που πήραμε σήμερα είναι...
πάρα πολύ ικανοποιητική όσον αφορά τα έσοδα Μαΐου των δύο ασφαλιστικών ταμείων, και η εκτίμηση που καταλήξαμε είναι ότι στο τέλος του μήνα θα έχουμε το αυτονόητο: οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά και στην ώρα τους και -το πιο βασικό- χωρίς μειώσεις, διότι συνεχίζουμε να μην εφαρμόζουμε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος».

Με τη δήλωση αυτή ο αρμόδιος υπουργός Δ. Στρατούλης ήρθε να γεμίσει απογοήτευση όσους εντός των κομμάτων της αντιπολίτευσης προσπαθούν και εύχονται να μην τα καταφέρει η κυβέρνηση. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στον υπουργό, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα χρειαστούν έκτακτη επιχορήγηση και θα λάβουν μόνο την προβλεπόμενη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και το ΕΤΕΑ που είχε πρόβλημα καλύφθηκε, αφού εκτός από τον λογαριασμό του ΑΚΑΓΕ θα χρειαστούν επιπλέον 10-11 εκατομμύρια τα οποία θα καλύψει το ΙΚΑ έναντι οφειλών που έχει στο ΕΤΕΑ.

Read more...

«Αντισυνταγματική η ειδική εισφορά αλληλεγγύης»...


Βόμβα- «Αντισυνταγματική η ειδική εισφορά αλληλεγγύης»- ΒΙΝΤΕΟ
ΒΙΝΤΕΟ...
«Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έβγαλε αντισυνταγματική την ειδική εισφορά αλληλεγγύης», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, με αφορμή τα...
συνταξιοδοτικά.
Δείτε τι δήλωσε στην εκπομπή του Παπαδάκη:


Read more...