Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Πολιτικό πρόσωπο βάζει στο κάδρο, η Βίκυ Σταμάτη...



Τι δήλωσε ο δικηγόρος της, Φραγκίσκος Ραγκούσης...
«Για θέματα διαφθοράς που αφορούν στην πολιτική ζωή», κατέθετε για 4 ώρες η Βίκυ Σταμάτη στις εισαγγελείς διαφθοράς. 
Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου βάζει στο κάδρο της υπόθεσης τουλάχιστον ένα πολιτικό πρόσωπο, το οποίο είχε...
κατονομάσει και στον εισαγγελέα Πεπόνη, αμέσως μετά την απόδραση της. Ωστόσο, φέρεται να μην έκανε καμία αναφορά στις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών για τις οποίες δικάζεται σε δεύτερο βαθμό.

Η κατάθεση της Βίκυ Σταμάτη θα αξιολογηθεί από τις εισαγγελικές αρχές, ενώ φαίνεται, πως, ανοίγει ένας νέο κύκλος έρευνας καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κληθεί στους εισαγγελείς διαφθοράς και ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ο λόγος είναι πως η κατάθεση της κυρίας Σταμάτη, φέρεται να στηρίζεται σε εκμυστηρεύσεις του πρώην υπουργού.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Φραγκίσκο Ραγκούση, «η Βίκυ Σταμάτη κατέθεσε ότι της είχε εκμυστηρευτεί ο Άκης για να ξεκαθαρίσουν επιτέλους τα φαινόμενα διαφθοράς στην πολιτική ζωή». Ο συνήγορος υπεράσπισης της Βίκυς Σταμάτη, όμως, δεν θέλησε να συνδέσει την συγκεκριμένη κατάθεση με την αίτηση αποφυλάκισης που έχει καταθέσει στο δικαστήριο.

«Το να μιλήσει η κυρία Σταμάτη και να αποκαλύψει κάποια φαινόμενα διαφθοράς δεν ήταν καθόλου εύκολο. Ευτυχώς που βρέθηκε στον δρόμο της η κυρία Ράϊκου η οποία έκανε δεκτό το αίτημά μας και τρεις ώρες και πλέον κατέθετε ενώπιον της κυρίας Παπανδρέου ότι είχε γνωρίσει, ότι είχε μάθει, ότι είχε πληροφορηθεί από τον σύζυγό της, έτσι ώστε απέναντι στο παιδί της να μην υπάρχουν σκιές και απέναντι στη δικαιοσύνη να δώσει όλες τις πιθανότητες να αποφασίσει αυτή κυρίαρχα και για την ευθύνη της, αλλά κυρίως για να ξεκαθαρίσει αυτά τα φαινόμενα τα οποία πραγματικά είναι φαινόμενα διαφθοράς στον πολιτικό βίο», δήλωσε ο κ. Ραγκούσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Βίκυ Σταμάτη έφτασε στο Εφετείο συνοδευόμενη από τον ψυχίατρο της ο οποίος αφού διαπίστωσε ότι δεν συντρέχει λόγος να παραμείνει στο πλευρό της αποχώρησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: