Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Τι έκανες στο Βερολίνο τον Δεκαπενταύγουστο, Ευριπίδη;...



Ένα ταξίδι-φάντασμα στη Γερμανία φαίνεται ότι πραγματοποίησε ο Υπ.Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης την επομένη της Εορτής της Παναγίας, δηλαδή σε μια νεκρή πολιτικά περίοδο.

Η διεξαγωγή του ταξιδιού προκύπτει μέσα από... ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια και με το οποίο το Υπ.Εσωτερικών αναλαμβάνει τη σχετική δαπάνη η οποία μάλιστα δεν καταγράφεται.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ο υπουργός θα είχε επαφές με "Γερμανούς αξιωματούχους" για θέματα των αρμοδιοτήτων του.






















Ρίχνοντας μια ματιά στο καλά ενημερωμένο site του κ.Στυλιανίδη, δεν βρήκα κάποια σχετική ενημέρωση για τις επαφές του στο Βερολίνο ενώ αντίστοιχα δεν βρήκα στο Google κανένα σχετικό ρεπορτάζ που να καταγράφει την επίσκεψη του στη γερμανική πρωτεύουσα.

Θα μπορούσε ο κ.Στυλιανίδης να μας ενημερώσει για το περιεχόμενο των επαφών στο συγκεκριμένο ταξίδι για να μην νομίζουμε ότι έκανε διακοπές με τα λεφτά του Δημοσίου;


parapolitiki.com


Read more...

Έπιασαν τον δολοφόνο των ηρώων;

Τούρκο εμπλεκόμενο στη βάρβαρη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού το 1996 συνέλαβαν οι αρχές στην Κιργισία.
Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στην Κωνσταντινούπολη, πρόκειται για τον Ερχάν Αρικλί, ο οποίος είναι στη λίστα για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού και την οποία έχει στα χέρια της Interpol.
Στην λίστα αυτή βρίσκονται άλλα δέκα άτομα, ανάμεσα στα οποία και ο τότε αρχηγός των κατοχικών δυνάμεων, Ερσάν Κουντακσί. Η πρεσβεία της Τουρκίας στην Κιργισία χαρακτήρισε τις κατηγορίες εναντίον του Αρικλί ανυπόστατες.
Τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Αρικλί συνελήφθη στο αεροδρόμιο Μανάς και λόγω του ότι είχε στην κατοχή του «διπλωματικό» διαβατήριο της «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου» οδηγήθηκε στη Γενική Διεύθυνση Αστυνομίας στην πρωτεύουσα Μπισκέκ και στη συνέχεια, όπως υποστηρίζουν, αφέθηκε ελεύθερος.



ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Read more...

Εμειναν με τον διορισμό στο χέρι...





Πυρ και μανία, μαθαίνω πως, είναι πολλά γαλάζια στελέχη – πρώην βουλευτές, πολιτευτές κλπ – με την απόφαση που ελήφθη στο Μέγαρο Μαξίμου να μην υπάρξουν αλλαγές, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, στις... διοικήσεις των νοσοκομείων.

Τα τηλέφωνα του πρώην Γραμματέα της ΝΔ, νυν υπουργού Υγείας κτυπούν από σειρά στελεχών που είχαν λάβει διαβεβαιώσεις ή πίστευαν βάσιμα ότι ήρθε η ώρα τους. Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου με τη συμμετοχή του Δημ. Σταμάτη, Ανδ. Λυκουρέντζου και των εκπροσώπων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ Στ. Αγγελούδη και Δημ. Χατζησωκράτη. Λίγο η ανάγκη να υλοποιηθούν τα περιοριστικά μέτρα, λίγο ο κίνδυνος να φάνε τα μουστάκια τους τα τρία κόμματα για τη μοιρασιά και η απόφαση παραπέμφθηκε στις καλένδες. Προς απογοήτευση πολλών «διοικητών» που έμειναν με τον… διορισμό στο χέρι.


Read more...

Βότκα για...κάθε χρήση

Πέραν του γνωστού λόγου για τον οποίo καταναλώνουμε βότκα, το γνωστό αλκοολούχο ποτό έχει μια σειρά από χρήσεις τις οποίες αγνοούμε. Οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες της βότκας όμως την καθιστούν πολύτιμο φάρμακο και καθαριστικό για το σπίτι, καθώς αντιμετωπίζει από πόνους στο αυτί έως λεκέδες στο χαλί....


—Εκζέματα και κνησμός
Βάλτε βότκα στο σημείο του δέρματός σας που έχει ερεθιστεί (πχ μετά από επαφή με αναρριχόμενο κλήμα Toxicodendron radicans) και θα ξηράνει την περιοχή καταπολεμώντας τη φλεγμονή και τον κνησμό.
—Βότκα στο πλυντήριο
Βάλτε σε ένα μικρό μπουκάλι-σπρέυ βότκα και ψεκάστε ελαφρά τα ρούχα του πλυντηρίου. Η μυρωδιά της βότκας εξασθενεί με το στέγνωμα, ενώ απομακρύνονται δυσάρεστες οσμές.
—Συντηρεί τα λουλούδια
Τα φυτά κατά την ωρίμανση παράγουν το αέριο αιθυλένιο το οποίο επιτείνει τη διαδικασία. Η βότκα επιβραδύνει την παραγωγή αιθυλενίου και επιτρέπει στα λουλούδια να διαρκέσουν περισσότερο και σε καλύτερη κατάσταση. Ψεκάστε τα κοτσάνια με ένα μείγμα δύο μέρη βότκα, ένα μέρος ζάχαρη. Επαναλάβετε κάθε δύο-τρεις μέρες.
—Διώχνει τα έντομα
Κρατήστε τα έντομα μακρυά ψεκάζοντας λίγη βότκα στο σώμα σας πριν βγείτε από το σπίτι. Προσθέστε αιθέριο έλαιο λεβάντας, καθώς τα έντομα απεχθάνονται τη μυρωδιά του.
—Καταπραΰνει το τσίμπημα της τσούχτρας
Όπως ακριβώς με το αναρριχόμενο κλήμα η βότκα καταπραΰνει τον πόνο από το τσίμπημα της τσούχτρας. Αναμείξατε βότκα με νερό σε ίση αναλογία και θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.
—Χαρίζει λάμψη στα μαλλιά
Αναμείξτε ελάχιστη βότκα στο σαμπουάν σας και τα μαλλιά σας θα είναι πιο καθαρά, μεταξένια και λαμπερά.
—Απομακρύνει τις αυτοκόλλητες γάζες
Η βότκα μαλακώνει τις άκρες από τις αυτοκόλλητες γάζες που κολλούν στο δέρμα και επιτρέπει την ανώδυνη αφαίρεσή τους.
—Καθαρίστε την οθόνη του υπολογιστή σας
Η βότκα αποτελεί ένα άριστο καθαριστικό για την οθόνη καθώς απομακρύνει εύκολα λεκέδες, δαχτυλιές και στίγματα.
—Καθαρίστε τα γυαλιά σας
Μια μικρή φιάλη-σπρέυ με βότκα θα σας επιτρέψει να καθαρίζετε τα γυαλιά σας όπου και να βρίσκεστε.
—Βότκα ως αποσμητικό
Αναμείξατε νερό και βότκα, ψεκάστε το σπίτι και οι δυσάρεστες οσμές θα εξαφανιστούν.
—Καθαρίστε τα ξυραφάκια σας
Βουτήξτε τα ξυραφάκια σας σε βότκα και καθαρίστε τα επιμελώς. Εκτός από την καθαριότητα η βότκα θα τα αποστειρώσει από μικρόβια και θα επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής τους.
—Καθαρίστε κοσμήματα
Τρίψτε τα κοσμήματά σας με ένα νωπό πανίμε βότκα και χαρίστε τους τη χαμένη λάμψη.
—Καθαριστικό προσώπου
Βάλτε λίγη βότκα σε βαμβάκι και καθαρίστε το πρόσωπό σας. Η βότκα συσφίγγει τους πόρους και απομακρύνει τη λιπαρότητα.
—Αυτοσχέδιο καθαριστικό για το στόμα
Η αντιβακτηριαδιακή και αντιφλεγμονώδης δράση της βότκας την καθιστά άριστο καθαριστικό για το στόμα. Μπορείτε να την αραιώσετε με νερό ή να προσθέσετε μερικές σταγόνες από έλαιο μέντας για καλύτερη γεύση. Μην καταπιείτε.
— “Σκασμένα” χέρια
Η βότκα αντιμετωπίζει την κοκκινίλα και τις χιονίστρες στο δέρμα που προκαλεί η έκθεση των χεριών στο κρύο.
—Καθαρίστε το μπάνιο
Με λίγη βότκα και μια οδοντόβουρτσα καθαρίστε τις μούχλες και άλλες βρωμιές που έχουν μαζευτεί στο μπάνιο σας. Αφήστε για 15 λεπτά και ξεπλύνετε. Η βότκα σκοτώνει τη μούχλα.
—Η βότκα ως αντισηπτικό
Δεν έχετε οινόπνευμα; Βάλτε βότκα σε κοψίματα και αμυχές.
—Ξεκολλήστε τα απομεινάρια κόλλας
Από αυτοκόλλητα στην ντουλάπα σας έως την τσίχλα στη σόλα του παπουτσιού, η βότκα είναι η κατάλληλη ουσία για την απομάκρυνσή τους.
—Για τον πόνο στο αυτί
Εάν πονάει το αυτί σας στάξτε λίγες σταγόνες βότκας. Αφήστε το αλκοόλ να δράσει για μερικά λεπτά και σκουπίστε. Η βότκα σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν πόνο.
—Επίμονοι λεκέδες “τέλος”
Η βότκα απομακρύνει λεκέδες από μελάνι, κραγιόν και άλλα. Βάλτε βότκα στο λεκέ και τρίψτε.
—Πονόδοντος
Κάντε γαργάρες με βότκα χωρίς να καταπιείτε (εκτός και αν θέλετε να μεθύσετε). Η βότκα προλαμβάνει τη μόλυνση και μειώνει τις φλεγμονές και τον πόνο.
—Μυρίζουν τα πόδια σας;
Εάν τα πόδια σας δεν μυρίζουν και τόσο όμορφα, μουλιάστε τα σε ένα κουβά με βότκα και αυτή θα σκοτώσει τα βακτήρια που προκαλούν τις οσμές. Στη συνέχεια πλυθείτε με ένα αρωματικό σαπούνι.
—Βότκα για τον πυρετό
Αν ψήνεστε στον πυρετό, βάλτε βότκα σε ένα πανί και τρίψτε το στέρνο σας. Η βότκα εξαατμίζεται πολύ γρήγορα και σας δροσίζει.



ΠΗΓΗ: econews.gr
.enikos.gr

Read more...

Χωρίς μετρό, τραμ και ηλεκτρικό την Πέμπτη

Εικοσιτετράωρη απεργία


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Εικοσιτετράωρη απεργία για την Πέμπτη κήρυξαν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ).

Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο αύξησης της τιμής των εισιτηρίων, αντιπροτείνοντας το κόστος του εισιτηρίου να πέσει στο ένα ευρώ από το 1,40 που είναι σήμερα.

Παράλληλα, ζητούν δωρεάν μετακίνηση για ανέργους, φοιτητές και χαμηλοσυνταξιούχους.

Υπενθυμίζεται ότι από το 2013, σύμφωνα με το μερσοπρόθεσμο πρόγραμμα, προβλέπονται μεγάλες αυξήσεις στα εισιτήρια που θα φτάσουν ως και το 25%.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ο Μιχελάκης στον Παπανδρέου :"Να τα πεις στην απολογία σου"

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Γιάννη Μιχελάκη και τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απάντησε πριν από λίγο στον πρώην πρωθυπουργό για τα όσα ανέφερε στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου.
"Αντιπαρέρχομαι τις ύβρεις του κ. Παπανδρέου", τονίζει ο κ. Μιχελάκης και προσθέτει: "Επιμένω, όμως, ότι η Βουλή δεν είναι ούτε κλαμπ, ούτε επισκεπτήριο, που μπορεί να θυμάται και να ξεχνά ο καθένας όποτε θέλει.
Και βέβαια, δεν μπορεί να μιλά για διατεταγμένη υπηρεσία εκείνος, που συκοφαντούσε τη χώρα σαν "διεφθαρμένη και αναξιόπιστη" και με υπόγειες επαφές την έβαλε στην μέγγενη της τρόικας.
Τα υπόλοιπα ο κ. Παπανδρέου ας μην κάνει τον κόπο να τα απευθύνει σε μένα. Ας τα κρατήσει για τη απολογία του στην Εξεταστική, που θα πρέπει να γίνει για να διερευνήσει το πώς μπήκε η χώρα στο Μνημόνιο".

Read more...

«Πράσινο φως» για την πώληση του ΟΠΑΠ


«Πράσινο φως» για την πώληση του ΟΠΑΠ 
Την έγκρισή του για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ έδωσε το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ορίζοντας συγκεκριμένες προθεσμίες για τα Κρατικά Λαχεία και την Κασσιώπη στην Κέρκυρα.
Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ η δημοσίευση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος και η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 29% του ΟΠΑΠ (στο Δημόσιο θα απομείνει περίπου 5%) αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Η πώληση θα γίνει με διεθνή ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό, ενώ η προεπιλογή των υποψηφίων θα γίνει με χρηματοοικονομικά κριτήρια.

Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση των κρατικών λαχείων, αυτή θα γίνει με σύμβαση παραχώρησης. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές εντός 45 ημερών.

Για την αξιοποίηση της έκτασης στην Κασσιώπη Κέρκυρας, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές εντός 60 ημερών.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ συζητήθηκε εκτενώς και το θέμα της αξιοποίησης του Ελληνικού και η διαδικασία για την επόμενη φάση του διαγωνισμού (υποβολή δεσμευτικών τεχνικών και οικονομικών προσφορών) αναμένεται να οριστικοποιηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου.http://newpost.gr

Read more...

Υπερκαλύφθηκε ο φετινός στόχος για 15.000 αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων

Νέο κύμα φυγής λόγω αλλαγών Ασφαλιστικού


  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Ο στόχος για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 15.000 που είχε θέσει η τρόικα για το σύνολο του 2012, έχει ήδη υπερκαλυφθεί, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων, Νίκο Καλάκο.

«Αυτή τη στιγμή έχουν (από τις αρχές του έτους) ήδη αποχωρήσει από το στενό Δημόσιο τομέα 17.500» αποκάλυψε ο κ. Κολάκος μιλώντας στο Βήμα FM 99,5. Από αυτούς οι 6.600 είναι εκπαιδευτικοί.

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι εξαιτίας του νέου κύματος φυγής που προκαλεί η αναμόχλευση του Ασφαλιστικού και η συζήτηση για νέα αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, οι αποχωρήσεις έως το τέλος του έτους θα υπερβούν τις 25.000.

Συνωστισμός για εφάπαξ

Παράπλευρη απώλεια, όμως, των ιδεών για νέα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, θα είναι και η επέκταση τους επόμενους δύο μήνες της ήδη μακροσκελούς λίστας αναμονής για τη χορήγηση εφάπαξ από το ίδιο Ταμείο.

Η εν λόγω λίστα ήδη αριθμεί 56.000 συνταξιούχους, οι οποίοι μάλιστα -και μέχρι να κλείσει το περιβόητο νέο πακέτο μέτρων των 11,9 δισ. ευρώ- είναι άγνωστο πότε θα λάβουν την παροχή που δικαιούνται, αλλά και το ύψος αυτής δεδομένου ότι προωθείται νέα μείωση και αναδρομική εισφορά.

«Μέχρι σήμερα περιμένουν για το εφάπαξ 56.000 και πολύ φοβάμαι ότι σε δύο μήνες από σήμερα θα έχουν αυξηθεί κατά πολύ, διότι παρατηρείται αυτές τις μέρες νέα φυγή στο Δημόσιο, λόγω αναμόχλευσης του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας και της αυξήσεως του ορίου ηλικίας ... πολλές γυναίκες που μπορούν να φύγουν σε ηλικία 55 ετών θα εγκαταλείψουν δυστυχώς το Δημόσιο και θα αυξηθούν και τα ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία και οι ουρές της αναμονής» εξήγησε ο κ. Καλάκος.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Δεν περιλαμβάνει απολύσεις το μοντέλο διοικητικής μεταρρύθμισης τονίζει ο Μανιτάκης

Εφαρμογή της συνταξιοδοτικής ωρίμανσης


Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης στην εκδήλωση της Ένωσης των Βελγικών επιχειρήσεων
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης στην εκδήλωση της Ένωσης των Βελγικών επιχειρήσεων   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Διαλύει την έντονη φημολογία για απολύσεις στο Δημόσιο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθηγητής Αντώνης Μανιτάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι στο μοντέλο διοικητικής μεταρρύθμισης που θα ακολουθηθεί δεν περιλαμβάνονται απολύσεις.

Προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, διευκρίνισε, θα ακολουθηθεί πιστά ο κανόνας μια πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις, ενώ σε εφαρμογή θα τεθεί και η πρόταση του υπουργείου για συνταξιοδοτική ωρίμανση, δηλ. πρόωρη εθελούσια συνταξιοδότηση με εξαγορά τριών πλασματικών χρόνων.

Βασει των στοιχείων που παρουσίασε, ο κ. Μανιτάκης τόνισε ότι ο στόχος για 150.000 λιγότερους υπαλλήλους μέχρι το 2015, όχι μόνο θα επιτευχθεί, αλλά θα υπερκαλυφθεί υπερβαίνοντας κατά πολύ τις 200.000 αποχωρήσεις.

Στα τέλη του 2015 ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα θα μετρά περίπου 600.000 εργαζομένους και θα είναι περίπου κατά το 1/3 μικρότερος σε σχέση με το 2009 πριν από την κρίση, υπογράμμισε.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Του έδειξε την πόρτα...



Μπορεί, λοιπόν, η συνεδρίαση να κύλησε? χαλαρά, υπήρχαν και στιγμές που εκτοξεύτηκαν πυρά από βουλευτές προς την κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση και το ...αποτέλεσμα. Θ. Τζάκρη και Γ. Κουτσούκος ήταν οι πιο αιχμηροί ? όχι βέβαια ότι δήλωσαν πως θα καταψηφίσουν τα νέα μέτρα. Η απουσία Λοβέρδου φυσικά και σχολιάστηκε από βουλευτές και στελέχη. Μάλιστα, μία κυρία και δύο κύριοι (πρώην ή νυν βουλευτές, δεν έχει σημασία) που στηρίζουν σκληρά την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έλεγαν ότι «ο Ανδρέας μπορεί να το ξανασκεφτεί και να μείνει εντός». Τι ακριβώς να ξανασκεφτεί όμως ο Ανδρέας; Χθες, άλλωστε, ο Ευ. Βενιζέλος του έδειξε (χωρίς να τον κατονομάσει) την πόρτα...
ethnos.gr


Read more...

ΒΟΛΕΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΤΑ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ


Υγεία, Άμυνα και ΟΤΑ κλείνουν την «τρύπα» των 2 δισ.


Υγεία, Άμυνα και ΟΤΑ κλείνουν την «τρύπα» των 2 δισ. 
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας, με μια πρώτη συμφωνία να φαίνεται να επιτυγχάνεται για την κάλυψη του κενού των 2 δισ. ευρώ, στο συνολικό πακέτο των 11,6 δισ.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών εμφανιζόταν «τρύπα» της ταξης των 2 δισ. ευρώ, με τον περιορισμό του του κενού, να προέρχεται από περικοπές στις δαπάνες σε Υγεία, 'Αμυνα και Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Για την αύξηση των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση από τα 65 στα 67 έτη, δήλωσε ότι το ζήτημα αυτό παραμένει πάντα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σημειώνεται ότι τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου θεωρούν πολύ σημαντικό το μακροοικονομικό σενάριο, καθώς από το ύψος της ύφεσης θα εξαρτηθεί και το εάν η τρόικα απαιτήσει πρόσθεταμέτρα

Στη σύσκεψη με τα τεχνικά κλιμάκια, παρουσιάστηκε και σχετική μελέτη του ΙΟΒΕ, βάσει της οποίας, μια αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων χωρίς την οικοδομή (στο 21% του ΑΕΠ το 2019 - 2020, από περίπου 9% του ΑΕΠ εφέτος) παράλληλα με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, θα καλύψει τις απώλειες στο ΑΕΠ και θα περιορίσει το δημόσιο χρέος κάτω από το 120% του ΑΕΠ.

Βολές Στουρνάρα κατά ΠΑΣΟΚ

Κύκλοι του υπουργού Οικονομικών εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια του Γιάννη Στουρνάρα για την γκρίνια και την κριτική που δέχεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι τόνισαν ότι «δεν καταλαβαίνουν την γκρίνια και τις διαρροές και ότι τα μέτρα έχουν δοθεί αναλυτικά στα κόμματα. Τους προτείναμε να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και αρνήθηκαν. Τη στιγμή που ο κ. Στουρνάρας με το επιτελείο του παλεύουν για να συμπληρωθεί το πακέτο των 11,5 δισ. δε βλέπουμε καμία χείρα βοηθείας, παρά μόνο κριτική και γκρίνια» επισημάνθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το ΠΑΣΟΚ, με δήλωση της εκπροσώπου του, Φώφης Γεννηματά, άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, τονίζοντας εκ νέου πως δεν θα δεχθεί οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.http://newpost.gr

Read more...

Απάντηση Παπανδρέου σε Μιχελάκη: H θλίψη του γεννά παραφροσύνη



Απάντηση Παπανδρέου σε Μιχελάκη: H θλίψη του γεννά παραφροσύνη 
Επίθεση εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στον βουλευτή της ΝΔ,Γιάννη Μιχελάκη με αφορμή τα «πυρά» του δεύτερου και την έκκλησή του να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα.
Με ανακοίνωση του πολιτικού του γραφείου ο κ. Παπανδρέου κάνει λόγο για «διατεταγμένη υπηρεσία παραπλάνησης και συγκάλυψης» στην οποία βρίσκεται ο πρώην εκπρόσωπος της ΝΔ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η πραγματικότητα, δυστυχώς για τον κ. Μιχελάκη και για όσους τα τρία τελευταία χρόνια υιοθέτησαν την ευκολία μιας ισοπεδωτικής προπαγάνδας, είναι αμείλικτη.

Και αυτό, γιατί η εν τοις πράγμασι επιβεβαίωση της πολιτικής και των επιλογών του ΓιώργουΠαπανδρέου και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί καθημερινό γεγονός.

Τρομάζει και τους απόντες από τις μάχες που δόθηκαν και τους εύκολους τιμητές της εθνικής προσπάθειας που έγινε τα προηγούμενα δυόμισι χρόνια.

Αγώνας που τελικά διαμόρφωσε τις δυνατότητες που επιχειρεί να αξιοποιήσει η σημερινή κυβέρνηση για να βγούμε απο την βαθιά κρίση στην οποία είχε περιπέσει η ελληνική οικονομία.

Αν δεν υπήρχε αυτή η τιτάνια προσπάθεια που προηγήθηκε, γιατί κάποιοι ανέλαβαν τις ευθύνες τους απέναντι στη χώρα και τον Ελληνικό λαό -χωρίς τον φόβο του πολιτικού κόστους- την ώρα που κάποιοι άλλοι λιποτακτούσαν, σήμερα δεν θα υπήρχε βήμα για να ομιλούν. Ούτε ο κ. Μιχελάκης ούτε και οι πάσης φύσεως τιμητές - σχολιαστές.

Αλλά ο κ. Μιχελάκης, προσφέρει κάκιστες υπηρεσίες και στην Ελλάδα και στην Κυβέρνηση συνεργασίας, που υποτίθεται ότι στηρίζει με την ψήφο του. Είναι κατανοητή η θλίψη του που γεννά την παραφροσύνη. Δεν είναι για όλους εύκολο να στηρίζουν συνειδητά σήμερα αυτά που λυσσαλέα μάχονταν χθες.

Αλήθεια, τι άλλο μπορούν να κάνουν ή να πουν σήμερα, εφόσον δεν τολμούν να αναγνωρίσουν με ειλικρίνεια τις δικές τους ευθύνες και εν τέλει την αλλαγή πολιτικής και την υιοθέτηση εκείνης που ακολούθησε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ; Το μόνο που τους απομένει είναι η λάσπη εναντίον της τότε Κυβέρνησης και του Γιώργου Παπανδρέου. Πώς αλλιώς να εξηγήσουν στον Ελληνικό λαό, ότι δεν υπήρχε καλύτερος εναλλακτικός δρόμος;

Όσο για τις διαλέξεις του Γιώργου Α. Παπανδρέου στο Ινστιτούτο για την Πολιτική του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, ένα μόνο θα μπορούσε να πει κανείς. Σε ένα πολιτικό σύστημα απαλλαγμένο από πελατειακές αντιλήψεις και συμπεριφορές και μακριά από τους σκοτεινούς διαδρόμους των γνωστών υπόγειων διαδρομών της διακίνησης των συμφερόντων, θα αποτελούσαν τιμή για κάθε Έλληνα πολιτικό και θα τύγχαναν της υπεράσπισής τους.

Το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου προσεκλήθη και απεδέχθη την πρόταση να δώσει διαλέξεις με αντικείμενο την ελληνική και την ευρωπαϊκή κρίση και τις επιπτώσεις της καθώς και ότι του δόθηκε ένα προνομιακό βήμα για να προβάλλει τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει οι Έλληνες για να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον, είναι προφανές ότι δεν ενδιαφέρει τον κ. Μιχελάκη, όπως και κάθε απόντα από την εθνική προσπάθεια.

Ο λόγος του θα έπρεπε να μείνει ασχολίαστος και να παραδοθεί στις επόμενες γενεές σαν δείγμα πολιτικού λόγου προς αποφυγήν, αν ο κ. Μιχελάκης δεν βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία παραπλάνησης και συγκάλυψης.

Βεβαίως, δεν είναι ο μοναδικός άξιος χειριστής της εύκολης και ανεύθυνης προπαγάνδας που κυριάρχησε τα τρία τελευταία χρόνια, όπως αποδεικνύεται και σήμερα. Και για αυτό έχουν βαριές ευθύνες. Τώρα όμως προέχει να συνεχιστεί η εθνική προσπάθεια».http://newpost.gr

Read more...

Αντί για δακρυγόνα... υδροφόρες;

Κατά την σημερινή επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, και με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου, ο Νίκος Δένδιας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν οι υδροφόρες σε ενδεχόμενα επεισόδια στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ερχόμενης εβδομάδας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Για τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις πορείες συζητήσατε κάτι σε επίπεδο σχεδιασμού;

ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ:
Καταρχήν ένα πράγμα νομίζω πρέπει να είναι ο κοινός τόπος όλων: ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται, έχουν το δικαίωμα να διαδηλώνουν. Αυτό είναι συνταγματικό και δημοκρατικό δικαίωμα και ουδείς δικαιούται και προτίθεται να τους το αφαιρέσει. Από την άλλη πλευρά, εκτός από το δικαίωμα στην απεργία και στη διαμαρτυρία, νομίζω ότι επίσης όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι αναφαίρετο είναι και το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών στην εργασία και την ομαλή συνέχεια της ζωής. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, χρειάζεται να βρούμε την χρυσή τομή. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι με ένα σωστό σχεδιασμό, η χρυσή τομή θα βρεθεί. Απλώς αυτό που θέλω να διαβιβάσω είναι η εξής παράκληση προς την Ελληνική κοινωνία: ότι σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα, πρέπει να διατηρήσουμε όλοι την ψυχραιμία μας, να σεβόμαστε όλοι τα δικαιώματα των άλλων, μέσα στο πλαίσιο που η Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου επιβάλλει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Αν χρειαστεί, τις υδροφόρες με το νερό θα τις χρησιμοποιήσετε;

ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ:
Θα χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε μέσο είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε την υγεία, την περιουσία, τη ζωή των Ελλήνων πολιτών και την ύπαρξη του Κράτους Δικαίου.
 enikos.gr

Read more...

Οι θυσίες μας κόστισαν 49 δισ €!

Tα 49 δισ ευρώ ή στο 22,6% του ΑΕΠ έφτασαν για την περίοδο 2010-2012 οι θυσίες των Ελλήνων, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, έκλεισε την παρουσίαση των στοιχείων για την πορεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, κατά το 8μηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2012 με το μήνυμα "είμαι ρεαλιστικά αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε".
Το ζητούμενο είναι, τόνισε, να "ενώσουμε όλοι δυνάμεις για ένα εθνικό οδικό χάρτη που θα ενσωματώνει όρους που έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους και επισήμανε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει το μερίδιο των θυσιών των Ελλήνων πολιτών".
"Είναι τεράστιες οι θυσίες, χωρίς να υπολογίζονται και οι πρόσθετες" είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι πρέπει "να τερματιστεί ο καθοδικός κύκλος της οικονομίας".

"Υπάρχουν, ήδη, κάποια ελπιδοφόρα μηνύματα ότι επανερχόμαστε ενός των δημοσιονομικών πλαισίων" δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας και συγκεκριμενοποίησε, τόνισε:
         - τον Αύγουστο, είχαμε πλεόνασμα στον κρατικό προϋπολογισμό 850 εκατ. ευρώ (ακόμα και αν εξαιρέσουμε το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, πάλι υπάρχει θετικό ισοζύγιο, τόνισε). Μειώθηκαν δε και οι αποκλίσεις στο σκέλος των εσόδων.
         - τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, είχαμε μείωση των δημόσιων δαπανών κατά 17,5%.
         - το πρώτο εξάμηνο, είχαμε πλεόνασμα 640 εκατ. ευρώ σε εξαγωγές, παρότι εξακολουθούμε να είμαστε σε χαμηλά επίπεδα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε, πάντως, ότι το πρωτογενές έλλειμμα θα διαμορφωθεί στο 1,5% του ΑΕΠ, σε επίπεδα υψηλότερα από τις εκτιμήσεις. Εκτίμησε, ωστόσο, ότι η απόκλιση αυτή θα γίνει δεκτή από τους εταίρους μας χωρίς να ζητηθούν νέα μέτρα.
Πρόσθεσε , εξάλλου, ότι παραμένουν οι ανησυχίες στο σκέλος των εσόδων, ενώ τόνισε ότι η ύφεση, στο τέλος του τρέχοντος έτους, θα φτάσει το 6% έως 7%.

Read more...

Πάει ΣΥΡΙΖΑ η Ξενογιαννακοπούλου;...



Πολύ κοντά στην προσχώρηση στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α βρίσκεται η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου καθώς οι συζητήσεις με την Κουμουνδούρου βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο.
Ωστόσο, στο... 
ΠΑΣΟΚ η είδηση έχουν ανάψει φωτιές και οι πολιτικοί της φίλοι, όπως αναφέρει το enikos.gr, έχουν αναλάβει να την αποτρέψουν από την απόφασή της...


Read more...

Εισαγγελική παρέμβαση για βουλευτές που εμφανίζουν «περίεργο πλουτισμό»...



Ο αρμόδιος για το οικονομικό έγκλημα, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελής, παρενέβη την Τετάρτη στο θέμα της λίστας με τα ονόματα των 33 νυν και πρώην βουλευτών των δύο μεγάλων κομμάτων (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), οι οποίοι εμφανίζουν περίεργο πλουτισμό, όπως... 
προέκυψε ύστερα από πολύμηνη έρευνα, που διενήργησε το ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των βουλευτών που έχει μπει στο «μικροσκόπιο» του ΣΔΟΕ έχει περιοριστεί στους πέντε.

Ο κ. Παντελής έδωσε εντολή στους συναδέλφους του, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, να ερευνηθεί εάν όντως υπάρχει αυτή η λίστα με τα ονόματα των 33 βουλευτών, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου. Σε περίπτωση που έτσι είναι, επισημαίνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί και από ποιους τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δράση (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) ή οποιοδήποτε άλλο έγκλημα το οποίο σχετίζεται με παράνομο πλουτισμό.

Ο κ. Παντελής στην παραγγελία προς τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς υπενθυμίζει ότι εάν διαπιστώσουν ποινικά κολάσιμες πράξεις, οι οποίες έχουν τελεστεί από υπουργούς, τότε θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Αντίθετα, για τους εν ενεργεία βουλευτές επιτρέπεται η διενέργεια όλων εκείνων των ανακριτικών πράξεων που είναι απαραίτητες για τη βεβαίωση του εγκλήματος «όχι όμως και εκείνων που θίγουν το πρόσωπο των βουλευτών», καθώς προηγουμένως θα πρέπει να ζητηθεί η άρση της ασυλίας τους από τη Βουλή.

Τα στελέχη του ΣΔΟΕ ερεύνησαν περίπου 500 νυν και πρώην βουλευτές. Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι έλεγχοι από τους οποίους προέκυψαν διαφοροποιήσεις μεταξύ των ποσών που δηλώθηκαν και των εισοδημάτων τους σε 33 βουλευτές εν ενεργεία και πρώην.

Έτσι, τα όργανα του ΣΔΟΕ προχώρησαν στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών από όπου προέκυψε η λίστα των 33 υπόπτων βουλευτών.

Τελικά, έχουν προκύψει ερωτηματικά για πέντε εν ενεργεία βουλευτές, οι οποίοι λέγεται μετ' επιτάσεως ότι παράλληλα είναι και υπουργοί...


Read more...

Στις 15.000 ευρώ το εισοδηματικό κριτήριο για το επίδομα πετρελαίου...



Σε εξέλιξη βρίσκεται στο υπουργείο Οικονομικών σύσκεψη για τα κριτήρια βάσει των οποίων θα χορηγηθεί το λεγόμενο επίδομα πετρελαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες το εισοδηματικό κριτήριο ορίστηκε στις 15.000 ευρώ για τον φορολογούμενο χωρίς... παιδιά με κλιμακωτή αύξηση έως τα 30.000 ευρώ για οικογένεια με τέσσερα παιδιά.

Θα εξαιρεθούν από το επίδομα όσοι έχουν ακίνητα αξίας άνω των 150.000 ευρώ.

Η εξίσωση του ειδικού φόρου αναμένεται να γίνει στο 80%. Αυτό σημαίνει ότι το πετρέλαιο θέρμανσης θα πωλείται προς 1,43 ευρώ κατά μέσο όρο.

Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους μέσω ειδικής σελίδας που θα δημιουργήσει η ΓΓΠΣ.

Εισόδημα και αξία κινήτων θα ελέγχεται μέσω των φορολογικών δηλώσεων, ενώ στη διαδικασία θα εμπλέκονται και τα πρατήρια μέσω του «Ήφαιστος».

Η χώρα θα χωριστεί σε τέσσερις ζώνες, με ανάλογο πλαφόν επιδότησης. Το πλαφόν θα κυμαίνεται από τα 100 έως τα 400 ευρώ ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη...


Read more...

Μέτρα ύψους 2 δισ. ευρώ αναζητούνται πλέον για να κλείσει το πακέτο

Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις


Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι διαπραγματεύσεις για το πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ
Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι διαπραγματεύσεις για το πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Aθήνα
Σχεδόν τρεις ώρες διήρκησε η νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας. Στη σύσκεψη συμμετέχουν περί τα 25 στελέχη του οικονομικού επιτελείου και του κλιμακίου των δανειστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το σύνολο των περικοπών, ύψους 11,9 δισ. ευρώ, εκκρεμεί ακόμα η οριστικοποίηση μέτρων 2 δισ. ευρώ, προκειμένου να κλείσει το πακέτο μέχρι την Κυριακή το αργότερο.

Η μείωση της «τρύπας» από τα 4 στα 2 δισ. ευρώ οφείλεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο γεγονός ότι η τρόικα αποδέχτηκε περικοπές δαπανών σε Υγεία, Άμυνα και ΟΤΑ τις οποίες πρότεινε η κυβέρνηση και που προηγουμένως δεν γινόταν αποδεκτές.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, στα 9,5 δισ. ευρώ που έχουν συμφωνηθεί, δεν περιλαμβάνεται η αύξηση των ορίων ηλικίας από τα 65 στα 67 έτη.

Η νέα συνάντηση με την τρόικα έγινε καταρχάς στον 3ο όροφο του υπουργείου Οικονομικών, όπου παρουσιάστηκε από τον επιστημονικό σύμβουλο του ΙΟΒΕ Νίκο Ζόνζηλο το μακροοικονομικό σενάριο της ελληνικής πλευράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μακροοικονομικό σενάριο που παρουσίασε ο κ. Ζόνζηλος προβλέπει ότι στην περίπτωση που οι ιδιωτικές επενδύσεις στην Ελλάδα (εκτός οικοδομής) ανέλθουν έως το 2020 στα επίπεδα του 21% του ΑΕΠ, δηλαδή στα επίπεδα του 2007, θα προκύψει σωρευτικά αύξηση του ΑΕΠ κατά 4% και το χρέος θα βρεθεί στο τέλος του 2020 κάτω από το 120% του ΑΕΠ.

Σημειώνεται ότι οι ιδιωτικές επενδύσεις σήμερα κινούνται κάτω από το επίπεδο του 9% του ΑΕΠ.

Η τρόικα δεν τοποθετήθηκε επί του μακροοικονομικού σεναρίου και θα το εξετάσει. Η συνάντηση συνεχίζεται πλέον στον 6ο όροφο του υπουργείου Οικονομικών.

Το χάσμα των 2 δισ. ευρώ επιβεβαιώνεται και από την παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ, καθώς η εκπρόσωπος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει τώρα έστω δύο δισεκατομμύρια από τα ισοδύναμα μέτρα των 18 δισεκατομμυρίων, που παρουσίασε ο κ. Σαμαράς ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ζάππειο».

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, ο εκπρόσωπος Τύπου Ανδρέας Παπαδόπουλος, δήλωσε στον «ΒΗΜΑ 99,5» ότι «επιβάλλεται να είναι το τελευταίο πακέτο των μέτρων [...] Για λόγους αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος, αλλά πρωτίστως για λόγους κοινωνικούς, διότι δεν υπάρχει από πουθενά αλλού να κόψεις», ενώ ανέφερε ότι «είναι λογικό» να υπάρχουν αποκλίσεις από την προγραμματική συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάθεση του άρθρου στο οποίο θα ενταχθούν όλα τα μέτρα θα συνοδευτεί από διάγγελμα του πρωθυπουργού με το οποίο ο κ. Σαμαράς θα κάνει λόγο για «αναγκαιότητα» των μέτρων.

Στον κατάλογο των μέτρων εκτιμάται ότι θα περιλαμβάνονται:

  • Αύξηση γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη
  • Μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων από 1.000 ευρώ
  • Πλήρης κατάργηση 13ης - 14ης σύνταξης
  • Πλήρης κατάργηση 13ου -14ου μισθού στο Δημόσιο
  • Μείωση συντάξεων ΟΓΑ
  • Περικοπή ΕΚΑΣ
  • Περικοπές ειδικών μισθολογίων (μέση μείωση 12%)
  • Αύξηση ετών ασφάλισης για κατώτατη σύνταξη
  • Εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ
  • Νέου τύπου εφεδρεία
  • Μείωση αναπηρικών επιδομάτων
  • Περικοπή σύνταξης ανασφάλιστων ηλικιωμένων
  • Κόβεται το ΕΚΑΣ για τους κάτω των 65 ετών
  • Μαχαίρι στα εποχικά/ειδικά επιδόματα ανεργίας (αφορά τουριστικά επαγγέλματα, οικοδόμους κ.λπ.)
  • Μείωση επιδομάτων νεφροπαθών
  • Αυστηρότερα κριτήρια για τα οικογενειακά επιδόματα
  • Μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης των ασφαλιστικών ταμείων
  • Περικοπή στις δαπάνες των νοσοκομείων
  • Αύξηση εισφοράς για ασφάλιση υγείας των αγροτών (ΟΓΑ)
  • Περιορισμός των φοροαπαλλαγών (εισοδηματικά-περιουσιακά κριτήρια)
Οι τελικές αποφάσεις για τα μέτρα θα ληφθούν στις δυο συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών την Πέμπτη και την Κυριακή.

Η σύσκεψη της Πέμπτης θα γίνει στις 13:00, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη, πιθανότατα παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα μεταβεί στην Ρώμη είτε την Πέμπτη το απόγευμα είτε την Παρασκευή το πρωί για να συναντήσει τον Μάριο Μόντι και να έχει συνομιλίες και με άλλους Χριστιανοδημοκράτες πρωθυπουργούς όπως της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και της Ουγγαρίας.

Θα επιστρέψει στην Αθήνα το απόγευμα του Σαββάτου και αφού θα έχει συναντήσει τον Πάπα Βενέδικτο πριν οι πολιτικοί αρχηγοί συναντηθούν εκ νέου την Κυριακή, με τον Γιάννη Στουρνάρα να συνεχίζει στο μεταξύ τις επαφές με την τρόικα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΕΙΣΕΠΡΑΤΤΑΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ 11.000 ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ



Τα χρήματα από τις συντάξεις που καταβλήθηκαν σε πεθαμένους συνταξιούχους θα διεκδικήσει μέσω της Δικαιοσύνης το υπουργείο Εργασίας. Πρόκειται για 11.190 περιπτώσεις...
συνταξιούχων που οι συγγενείς τους συνέχιζαν να εισπράττουν τη σύνταξη και μετά το θάνατό τους.

Τα στοιχεία προέκυψαν κατόπιν απογραφής των συνταξιούχων αλλά και διασταύρωσης των στοιχείων που ζήτησε το υπουργείο Εργασίας με το Κέντρο Πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών.

Ο υπουργός Εργασίας κ. Ι. Βρούτσης απέστειλε στη Βουλή αναλυτικά στοιχεία ανά Tαμείο για τις αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις, μετά από αίτημα της βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κυρίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

Αναλυτικά στα στοιχεία του υπουργείου αναφέρονται τα εξής:
1) Στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, οι αναπόγραφες συντάξεις είναι 6.600. Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προέβη σε διασταύρωση στοιχείων, από την οποία προέκυψε ότι από το σύνολο των περιπτώσεων, περίπου 2.500 αφορούσαν σε συνταξιούχους που είχαν αποβιώσει και από αυτές έχουν διακοπεί προς το παρόν 2.250 συντάξεις, λόγω θανάτου των δικαιούχων. Για όσες περιπτώσεις ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και η ταυτοποίηση των στοιχείων, κατατέθηκαν μηνυτήριες αναφορές.

Από τον Ιούνιο του 2011 έως σήμερα, έχουν κατατεθεί 148 μηνυτήριες αναφορές για παρανόμως εισπραχθείσες συντάξεις από διάφορες αιτίες (αναπόγραφοι, διπλοσυνταξιούχοι, εργαζόμενοι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας κ.α.).

Το υπουργείο διευκρινίζει ότι δεν συντρέχουν απαραιτήτως προϋποθέσεις υποβολής μηνυτήριας αναφοράς σε όλες τις περιπτώσεις αναπόγραφων συνταξιούχων λόγω θανάτου, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση που τα ποσά συντάξεων πιστώθηκαν αχρεωστήτως μετά το θάνατο του δικαιούχου και παρέμειναν στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Από το ΙΚΑ διεξάγεται έρευνα και για τη διαπίστωση χορήγησης αχρεωστήτων συντάξεων λόγω εικονικής ασφάλισης. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο νομό Ξάνθης διακόπηκαν συντάξεις και υποβλήθηκαν 54 μηνυτήριες αναφορές διότι προέκυψε σε έλεγχο ότι υπήρχαν εργαζόμενοι σε γεωργικές συνεταιριστικές οργανώσεις, οι οποίοι είχαν προβεί σε εικονική ασφάλιση.

2) Στον ΟΑΕΕ (Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών), οι αναπόγραφοι συνταξιούχοι, στους οποίους δεν καταβάλλεται πλέον σύνταξη, είναι 137. Έχουν ασκηθεί 20 αγωγές και μία μήνυση, το 2011 και 42 αγωγές και τρεις μηνύσεις, το 2012.

3) Στο ΕΤΑΑ (Τομέας Σύνταξης Μηχανικών και Εργοληπτικών Δημοσίων Έργων - ΤΣΜΕΔΕ), δεν καταβάλλεται σύνταξη σε 99 μη απογραφέντες και έχουν ήδη ζητηθεί στοιχεία για τον έλεγχο, προκειμένου στη συνέχεια όσες περιπτώσεις πρέπει, να διαβιβαστούν στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

4) Στον Τομέα Ασφάλισης Νομικών (ΤΑΝ), από τον έλεγχο προέκυψε η καταβολή 2 παράνομα εισπραχθεισών συντάξεων, μετά τον θάνατο των συνταξιούχων. Επίσης, εντοπίστηκαν 11 αναπόγραφοι οι οποίοι έχουν διαγραφεί και η Υπηρεσία έχει προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.

5) Στον Τομέα Σύνταξης και Ασφάλισης Υγειονομικών (ΤΣΑΥ), ασφαλής έλεγχος θα υπάρξει μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής των συνταξιούχων με φυσική παρουσία, που έχει ορισθεί από 1ης Οκτωβρίου του 2012 έως 15 Νοεμβρίου του 2012.

6) Στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης), έχει εντοπιστεί και έχει σταλεί στη Δικαιοσύνη μία περίπτωση αχρεωστήτως καταβληθείσας σύνταξης λόγω θανάτου του δικαιούχου.

7) Στον ΟΓΑ, στο πλαίσιο ελέγχου καταβολής συνταξιοδοτικών παροχών, διενεργήθηκε απογραφή- έλεγχος των συνταξιούχων ανασφάλιστων ομογενών από την Αλβανία και τους ζητήθηκε να προσκομίσουν συγκεκριμένα δικαιολογητικά.

Διαπιστώθηκε ότι 3.140 άτομα δεν είχαν τις προϋποθέσεις χορήγησης της εν λόγω παροχής και ο Οργανισμός διέκοψε οριστικά τη σύνταξή τους. Ακόμη, 1.200 άτομα δεν παρουσιάστηκαν να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά και η σύνταξή τους έχει ανασταλεί από 1ης Σεπτεμβρίου του 2011.

Το τρέχον έτος, διενεργείται παρόμοιος έλεγχος για ανασφάλιστους υπερήλικες ομογενείς, που έχουν γεννηθεί ή κατάγονται από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ καθώς και την Τουρκία και την Αίγυπτο. Ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πάντως, 2.000 άτομα δεν προσκόμισαν έγκαιρα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και η σύνταξή τους έχει ανασταλεί. Ο ΟΓΑ, στη συνέχεια, θα ελέγξει τα δικαιολογητικά για 17.000 ενδιαφερόμενους και, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις, θα διακοπεί η σύνταξή τους.

Επίσης, στο πλαίσιο του ελέγχου στον ΟΓΑ, έχει παραδοθεί στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ηλεκτρονικό αρχείο με τα στοιχεία 1.014 συνταξιούχων, οι οποίοι δεν έχουν απογραφεί.

8) Σε ό,τι αφορά τους φορείς επικουρικής ασφάλισης, έχουν εντοπιστεί και σταλεί στη Δικαιοσύνη πέντε περιπτώσεις αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων λόγω θανάτου δικαιούχου.

Read more...

Τ' άκουσε, ο Πάνος Καμμένος (ΒΙΝΤΕΟ)...




Έντονες αποδοκιμασίες των απόστρατων αξιωματικών των Ειδικών Δυνάμεων - που διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις συντάξεις και στα ειδικά μισθολόγια- κατά του προέδρου των "Ανεξάρτητων" , Π. Καμμένου, στο Σύνταγμα, όταν.. 
παρευρέθη στο σημείο για να τους συμπαρασταθεί..


kammenos2 από Enikos_gr


Read more...