Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

«Πράσινο φως» για την πώληση του ΟΠΑΠ


«Πράσινο φως» για την πώληση του ΟΠΑΠ 
Την έγκρισή του για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ έδωσε το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ορίζοντας συγκεκριμένες προθεσμίες για τα Κρατικά Λαχεία και την Κασσιώπη στην Κέρκυρα.
Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ η δημοσίευση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος και η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 29% του ΟΠΑΠ (στο Δημόσιο θα απομείνει περίπου 5%) αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Η πώληση θα γίνει με διεθνή ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό, ενώ η προεπιλογή των υποψηφίων θα γίνει με χρηματοοικονομικά κριτήρια.

Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση των κρατικών λαχείων, αυτή θα γίνει με σύμβαση παραχώρησης. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές εντός 45 ημερών.

Για την αξιοποίηση της έκτασης στην Κασσιώπη Κέρκυρας, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές εντός 60 ημερών.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ συζητήθηκε εκτενώς και το θέμα της αξιοποίησης του Ελληνικού και η διαδικασία για την επόμενη φάση του διαγωνισμού (υποβολή δεσμευτικών τεχνικών και οικονομικών προσφορών) αναμένεται να οριστικοποιηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου.http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: