Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ


Ανασχηματισμός μετά την ψήφιση των μέτρων


Ανασχηματισμός μετά την ψήφιση των μέτρων 
Η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, θα αρχίσει την επομένη της ψήφισης των νέων επώδυνων μέτρων.

Ωστόσο ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαβουλεύσεις μεταξύ των επιτελείων των κομμάτων βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει αξιολογήσει τους «δικούς» του υπουργούς και έχει αποφασίσει ποιοι τελικά θα παραμείνουν στην Κυβέρνηση και ποιοι θα αποχωρήσουν ως μη εκπληρώσαντες τις προσδοκίες.  Μάλιστα φημολογείται ότι ο Πρωθυπουργός προτίθεται  προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στο Οικονομικό Επιτελείο αλλά και σε βασικά Υπουργεία εθνικής σημασίας.
 

Από την άλλη όχθη ο κ. Βενιζέλος φαίνεται να έχει παραδεχθεί  ως λάθος την επιλογή του να μην τοποθετήσει στο κυβερνητικό σχήμα κορυφαία  πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς και αυτός θα ήθελε μια άμεση επαναξιολόγηση του κυβερνητικού σχήματος ώστε να με την ευκαιρία του ανασχηματισμού να τοποθετήσει  εκείνα τα πρόσωπα που εμπιστεύεται αλλά και είναι σε θέση- κατά την δική του εκτίμηση- να παράγουν ουσιαστικό πολιτικό έργο.
 

Η περίπτωση, για παράδειγμα, του κ. Λιβιεράτου είναι χαρακτηριστική αποτυχημένου υπουργού και δεν είναι η μόνη όπως ισχυρίζονται κορυφαία στελέχη του περιβάλλοντος Βενιζέλου. Αλλά και η παραμονή του υπουργού Γεωργίας κ. Τσαφτάρη θεωρείται αμφίβολη.
 

Στο μεταξύ έγκυροι κύκλοι επισημαίνουν ότι ο κ. Βενιζέλος επιθυμεί να αναλάβει κεντρικό ρόλο στην Κυβέρνηση.  
 


Πάνος Ρασσιάς
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: