Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

Μειώνει το μισθό του, μετά τις πιέσεις και την παρέμβαση Καρχιμάκη, ο ΠροβόπουλοςΜειώνει το μισθό του, μετά τις πιέσεις και την παρέμβαση Καρχιμάκη, ο Προβόπουλος
eurokinissi

Επιστολή ενημέρωσης σχετικά με την απόφαση περιστολής του μισθού του κατά 30%,απέστειλε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, στον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, o κ. Προβόπουλος  προχώρησε σε αυτήν την ενέργεια,έχοντας ήδη περικόψει κατά 20% το μισθό του, από το Δεκέμβριο του 2009.

Φαίνεται, μάλλον, ότι ο κ. Προβόπουλος, του οποίου ο ακριβής μισθός δεν είναι ακόμη κοινοποιημένος από τον ίδιο, συντάχθηκε με το κοινό αίσθημα που θεωρούσε ότι απολαβές δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε μηνιαία βάση, έστω και για τόσο σημαντικές θέσεις ευθύνης, αποτελούν πρόκληση για την Ελλάδα του Μνημονίου.

Υπενθυμίζεται χαρακτηριστικά πως, μεταξύ άλλων, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, προ ολίγων ημερών είχε ανακινήσει εκ νέου, μέσω twitter, το ζήτημα των απολαβών του κεντρικού τραπεζίτη, θέτοντας μία σειρά ερωτημάτων προς απάντηση για τον κ. Προβόπουλο.

Εν τέλει, έστω και καθυστερημένα, οι πιέσεις για… εξορθολογισμό και των, ούτως ή άλλως ακόμα υψηλών, απολαβών ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ, «πιάνουν τόπο».

Π.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: