Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Εύσημα Ράιχενμπαχ για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού

«Η πιο αξιόπιστη σε όλη την Ευρώπη»


Από την συνάντηση του επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα
Από την συνάντηση του επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών κάνει πλέον την καλύτερη και πιο αξιόπιστη μηνιαία παρακολούθηση εκτέλεσης προϋπολογισμού σε όλη την Ευρώπη, αναγνώρισε, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, ο Χ.Ράιχενμπαχ κατά τη συνάντησή του με τον Γ.Στουρνάρα.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν ακόμη θέματα φορολογικής πολιτικής και ο Οδικός Χάρτης για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Για εποικοδομητική συνάντηση με τον επικεφαλής της Task Force μιλά και το ΥΠΕΚΑ, κατά την οποία «διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πεδίο συνεργασίας ιδίως όσον αφορά τα ζητήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων και στο Κτηματολόγιο».

Η πιο αξιόπιστη παρακολούθηση προϋπολογισμού

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η παρακολούθηση της εκτέλεσης προϋπολογισμού, θέματα φορολογικής πολιτικής και ο Οδικός Χάρτης για την καταπολέμηση της διαφθοράς, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που είχε το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη.

«Η Ομάδα Δράσης αναγνώρισε ότι το Υπουργείο Οικονομικών κάνει πλέον την καλύτερη και πιο αξιόπιστη μηνιαία παρακολούθηση εκτέλεσης προϋπολογισμού σε όλη την Ευρώπη» τονίζει το υπουργείο.

Συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ για το Κτηματολόγιο

Εποικοδομητική χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, τη συνάντηση που είχε την Τρίτη ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Λιβιεράτος, με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χορστ Ράιχενμπαχ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν τα ζητήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων, της ολοκλήρωσης τού Εθνικού Κτηματολογίου, όπως επίσης και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε περιβαλλοντικά θέματα.

Όπως δήλωσε ο κ. Καλαφάτης, μετά το τέλος της συνάντησης, «διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πεδίο συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΕΚΑ και της Task Force, ιδίως όσον αφορά τα ζητήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων και στο Κτηματολόγιο», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «αυτοί είναι δύο τομείς, στους οποίους είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε σκληρά».

Ειδικότερα, οι δύο πλευρές εξέτασαν τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να είναι χρήσιμη η συμβολή της Ομάδας Δράσης στη διαμόρφωση του εθνικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων, στην προπαρασκευή του εθνικού σχεδίου πρόληψης αποβλήτων, καθώς και στην ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Τέλος, κρίθηκε ωφέλιμο να υπάρξει τεχνική υποστήριξη της Ομάδας Δράσης, όσον αφορά στην επιτάχυνση των διαδικασιών, που αφορούν στην ολοκλήρωση του έργου του Εθνικού Κτηματολογίου.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: