Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Βουτιά 14% για τη μετοχή του ΟΠΑΠ μετά τη συμφωνία για τη φορολόγηση των μικτών κερδών

Πλήγμα για τα κέρδη


Σε μαζικές ρευστοποιήσεις μετοχών του ΟΠΑΠ έχουν προχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες οι επενδυτές
Σε μαζικές ρευστοποιήσεις μετοχών του ΟΠΑΠ έχουν προχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες οι επενδυτές   (Φωτογραφία:  Αρχείο ΔΟΛ )

Αθήνα
Απώλειες άνω του 14% σημειώνει την Τετάρτη η μετοχή του ΟΠΑΠ στο Χρηματιστήριο, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών πως κατέληξε σε συμφωνία με την Κομισιόν ότι η συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στα έσοδα του Οργανισμού έως τα τέλη περίπου του 2020 θα είναι 30% επί του μικτού κέρδους.

Λίγο μετά τις 13:20, η μετοχή υποχωρούσε κατά 14,77% στα 4,50 ευρώ. Στη συνεδρίαση έχουν αλλάξει χέρια περίπου 4,7 εκατομμύρια μετοχές και η αξία των συναλλαγών πλησιάζει τα 22 εκατ. ευρώ.

Νωρίτερα, είχε διολισθήσει μέχρι τα 4,36 ευρώ. Την τελευταία εβδομάδα σημειώνει απώλειες 12%.

Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας διαμορφώνεται στο 1,5 δισ. ευρώ.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, η συμφωνία με την ΕΕ πλήττει μεν τα κέρδη του Οργανισμού, ωστόσο ταυτόχρονα ξεκαθαρίζει το φορολογικό πλαίσιο για την εταιρεία, κρίσιμη παράμετρος για να ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης του 29% των μετοχών.

Σήμερα, Τετάρτη, συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) και ένα από τα βασικά θέμα της ατζέντας είναι η έναρξη του διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση του 29% των μετοχών του ΟΠΑΠ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: