Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΕ 18 ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


Σκηνές ντροπής στα φαρμακεία του Πειραιά


Σκηνές ντροπής στα φαρμακεία του Πειραιά 
Tην ώρα που οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ παραμένουν χωρίς δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη σε 18 νομούς της χώρας -μεταξύ αυτών και η Αττική- ατελείωτες ουρές σχηματίζονται από νωρίς το πρωί στα φαρμακεία του Πειραιά από ασθενείς που πρέπει να προμηθευτούν τα φάρμακά τους.

Σε πολλές περιπτώσεις, ο αριθμός των ασφαλισμένων που περίμεναν έξω από κάποιο φαρμακείο ξεπέρασε τα τριακόσια άτομα, ενώ δεκάδες ήταν και οι πολίτες που δεν κατάφεραν να προμηθευτούν το φάρμακό τους.

Υπήρχαν, μάλιστα, φαρμακεία που «χτύπησαν» 250 συνταγές, όταν υπό κανονικές συνθήκες δεν εκτελούν περισσότερες από 30-40 συνταγές.

Σήμερα, πάντως, συνεδριάζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής προκειμένου να αποφασίσει το μέλλον των κινητοποιήσεών του. 

Ήδη, το εμπάργκο προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ συνεχίζουν τα φαρμακεία Ρεθύμνου, Ιωαννίνων, Δωδεκανήσων, Πέλλας, Κέρκυρας, Ηρακλείου, Ηλείας, Αργολίδας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λασιθίου, Ξάνθης, Έβρου, Μεσσηνίας, Θεσπρωτίας, Κιλκίς και Λακωνίας. 

Στο ΕΣΥ, οι νοσοκομειακοί γιατροί συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, ενώ έχουν εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 26 Σεπτεμβρίου, διεκδικώντας εργασιακή και μισθολογική αξιοπρέπεια καθώς και αποτροπή της κατάρρευσης της δημόσιας περίθαλψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: