Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

H κυβέρνηση πρέπει να βρει δύο δισ. από τα ισοδύναμα του Ζαππείου, λέει το ΠΑΣΟΚ

Ώρες πριν τη σύσκεψη των αρχηγών


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για την οριστικοποίηση του πακέτου μέτρων ύψους 11,9 δισ. ευρώ -την Πέμπτη στη 1 το μεσημέρι-, το ΠΑΣΟΚ ανεβάζει τους τόνους και καλεί τον πρωθυπουργό να βρει έστω και την τελευταία στιγμή μέτρα ύψους δύο δισ. ευρώ από τα ισοδύναμα που είχε παρουσιάσει στο Ζάππειο. Η Ιπποκράτους ζητεί περικοπές από τις δαπάνες των υπουργείων και όχι από μισθούς και συντάξεις.
Σε ανακοίνωσή της η εκρπόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά επαναλαμβάνει ότι το ΠΑΣΟΚ «είναι κατά των οριζόντιων μέτρων. Δεν τα αντέχει η ελληνική κοινωνία».
«H κυβέρνηση θα πρέπει να βρει τώρα έστω δύο δισεκατομμύρια από τα ισοδύναμα μέτρα των 18 δισεκατομμυρίων, που παρουσίασε ο κ. Σαμαράς ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ζάππειο.
» Η Νέα Δημοκρατία δεν προσέφερε καμία βοήθεια στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και δεν αναγνώρισε ποτέ τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, που εκτόξευσε το χρέος. Αντίθετα, φόρεσε τον αντιμνημονιακό μανδύα, τον οποίο πέταξε αυτομάτως όταν έγινε ξανά κυβέρνηση.
» Είναι ο ίδιοι άνθρωποι που, με τα 'Ζάππειο Ι, ΙΙ και ΙΙ'» έδωσαν ψεύτικες ελπίδες στους πολίτες. Αρκεί μια σύγκριση αυτών που είπαν πέρυσι και αυτών που είπαν φέτος στη ΔΕΘ. Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε με το παρελθόν απλά με δυο λέξεις: ουδείς αναμάρτητος. Ας κοιτάξει το μέλλον» αναφέρεται στην ανακοίνωση της κ. Γεννηματά.

Εν τω μεταξύ, και την Τρίτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε βουλευτές και στελέχη του κόμματος επανέλαβε ότι κανείς δεν πρέπει να θεωρεί το ΠΑΣΟΚ δεδομένο και ότι τα μέτρα δεν πρόκειται να περάσουν όπως-όπως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κόμματα δεν έχουν λάβει μέχρι τώρα το οριστικό πακέτο με τα μέτρα εν όψει της συνάντηση των αρχηγών την Πέμπτη στη 1 το μεσημέρι. Ενδεχομένως η τελική λίστα θα αποσταλεί το πρωί της Πέμπτης.

Πάντως το Μαξίμου διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι τα μέτρα θα πρέπει να έχουν οριστικοποιηθεί την Κυριακή, οπότε αναμένεται άλλη μία συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: