Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Δεν περιλαμβάνει απολύσεις το μοντέλο διοικητικής μεταρρύθμισης τονίζει ο Μανιτάκης

Εφαρμογή της συνταξιοδοτικής ωρίμανσης


Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης στην εκδήλωση της Ένωσης των Βελγικών επιχειρήσεων
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης στην εκδήλωση της Ένωσης των Βελγικών επιχειρήσεων   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Διαλύει την έντονη φημολογία για απολύσεις στο Δημόσιο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθηγητής Αντώνης Μανιτάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι στο μοντέλο διοικητικής μεταρρύθμισης που θα ακολουθηθεί δεν περιλαμβάνονται απολύσεις.

Προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, διευκρίνισε, θα ακολουθηθεί πιστά ο κανόνας μια πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις, ενώ σε εφαρμογή θα τεθεί και η πρόταση του υπουργείου για συνταξιοδοτική ωρίμανση, δηλ. πρόωρη εθελούσια συνταξιοδότηση με εξαγορά τριών πλασματικών χρόνων.

Βασει των στοιχείων που παρουσίασε, ο κ. Μανιτάκης τόνισε ότι ο στόχος για 150.000 λιγότερους υπαλλήλους μέχρι το 2015, όχι μόνο θα επιτευχθεί, αλλά θα υπερκαλυφθεί υπερβαίνοντας κατά πολύ τις 200.000 αποχωρήσεις.

Στα τέλη του 2015 ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα θα μετρά περίπου 600.000 εργαζομένους και θα είναι περίπου κατά το 1/3 μικρότερος σε σχέση με το 2009 πριν από την κρίση, υπογράμμισε.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: