Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Νέες περικοπές στα λειτουργικά έξοδα των ΔΕΚΟ



έ έ  ά έ
Νέος γύρος περικοπών αρχίζει στις λειτουργικές δαπάνες των ΔΕΚΟ.
Σύμφωνα με το Έθνος, το οικονομικό επιτελείο στο πλαίσιο κατάρτισης του σχεδίου μείωσης των κρατικών δαπανών κατά 11,5 δισ. ευρώ στη διετία 2013 - 2014 προσανατολίζεται στην εξοικονόμηση δαπανών ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ από τους δημόσιους φορείς. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, θα εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου και στις ΔΕΚΟ, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των αποδοχών των υπαλλήλων έως και 30% σε ορισμένες περιπτώσεις, καθώς θα καταργηθούν πολλά επιδόματα, όπως έγινε πέρυσι για τους υπαλλήλους του στενού δημόσιου τομέα (υπουργεία) αλλά και των ΟΤΑ.


Να σημειωθεί ωστόσο ότι για να ισχύσει το ενιαίο μισθολόγιο σε οργανισμούς και φορείς, θα πρέπει πρώτα να καταργηθούν οι κανονισμοί εργασίας που βρίσκονται σήμερα σε ισχύ. Επιπρόσθετα, όπως αναφέρει το Έθνος, σχεδιάζεται και νέα μείωση λειτουργικών δαπανών σε ΔΕΚΟ και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, η οποία υπολογίζεται στο 30% για την επόμενη διετία.


Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έχει δώσει προθεσμία μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου στους δημόσιους οργανισμούς προκειμένου να καταρτίσουν και να αποστείλουν στοιχεία για την οικονομική δραστηριότητα τους, διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με κυρώσεις.

Read more...

Μεθυσμένος οδηγός ταχυπλόου σκότωσε τον πατέρα και τραυμάτισε τον γιο







Μεθυσμένος οδηγός ταχυπλόου σκότωσε τον πατέρα και τραυμάτισε τον γιο
Το νήμα της ζωής 47χρονου λουόμενου έκοψε χθες το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Μηνά (Κάτω Λεχωνια) Βόλου, ταχύπλοο σκάφος με χειριστή 25χρονο.  Κατά δήλωση αυτόπτων μαρτύρων ο 47χρονος συνέλεγε όστρακα σε απόσταση περίπου εξήντα μέτρων από την ακτή, όταν τον χτύπησε το σκάφος. Αμεσα διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βόλου, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε και η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Ο χειριστής του ταχυπλόου συνελήφθη και αρχικά οδηγήθηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο για λήψη δειγμάτων αίματος και άλλων εργαστηριακών εξετάσεων και στη συνέχεια στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, όπου υπεβλήθη σε αλκοτέστ με τη χρήση αλκοολόμετρου. Σύμφωνα με το Λιμενικό, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 25χρονος βρισκόταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος (0,72 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα).

Το ταχύπλοο σκάφος, το οποίο έφερε ασφαλιστήριο συμβόλαιο και άδεια εκτέλεσης πλόων σε ισχύ, παραμένει στη Λιμενική Αρχή Βόλου για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, ενώ ο συλληφθείς, που διέθετε άδεια χειριστή, αναμένετο να προσαχθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου. 

Read more...

Τι προαναγγέλλει ο υφυπουργός Οικονομικών Έρχεται νέο φορολογικό σύστημα

Τις αλλαγές στα φορολογικά νομοσχέδια που ετοιμάζει πυρετωδώς το οικονομικό επιτελείο, προαναγγέλλει ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης και υπόσχεται ένα νέο, «φιλικότερο» ποινολόγιο με λογικά πρόστιμα και τόκους από το 2013.

Σε συνέντευξή του στη «Ναυτεμπορική», ο υφυπουργός προαναγγέλλει ότι καταργούνται τα τεκμήρια διαβίωσης, θεσπίζεται νέο σύστημα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων χρεών, «ανατρέπονται» οι αποδείξεις, μειώνονται οι φόροι μεταβίβασης, έρχεται νέο, «φιλικότερο» ποινολόγιο με λογικά πρόστιμα και τόκους από το 2013. 

Ο κ. Μαυραγάνης επισημαίνει, ωστόσο, ότι «αν δεν πετύχουμε στην προσπάθεια αυτή που ομολογώ ότι απαιτεί κάποιο χρόνο για να αποφέρει αποτελέσματα, αλλά αποτελεί και την τελευταία ευκαιρία μας τότε θα οδηγηθούμε σε οικονομικό αδιέξοδο και θα συνεχίσουμε να αδικούμε τους συνεπείς και έντιμους φορολογούμενους». 

«Πρέπει να κινηθούμε στη λογική της φορολόγησης όσων δεν δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα και όχι της αύξησης της φορολόγησης όσων συμμορφώνονται» τονίζει ο υφυπουργός Οικονομικών.

Για το σύστημα των αποδείξεων επισημαίνει ότι δεν θα καταργηθεί, αλλά «θα ενισχυθεί στοχευμένα», ενώ για το 2013 αναφέρει ότι δεν θα γίνουν αλλαγές στο σύστημα. 

Για το νέο πλαίσιο που θα ισχύσει για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2013 σημειώνει ότι «πρέπει να επανεξεταστεί «η λειτουργικότητα του συστήματος των αποδείξεων».

Όσον αφορά στα εισοδηματικά κριτήρια που ενδέχεται να εφαρμοστούν για τις φοροαπαλλαγές και ποιο είναι το όριο πάνω από το οποίο θα μπορούσαν να καταργηθούν, ο κ. Μαυραγάνης είπε ότι το οικονομικό επιτελείο δεν έχει καταλήξει σε κάποια πρόταση.

Για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, που θα αντικαταστήσει το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ και τον ΦΑΠ, ανέφερε ότι πρέπει να έχει το ίδιο αποτέλεσμα σε έσοδα, με δικαιότερη κατανομή του βάρους, διεύρυνση της φορολογικής βάσης και κλιμάκωση της φορολογίας.

Τέλος, για την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με το κίνησης από τον Οκτώβριο, σημειώνει «ότι προκειμένου να ενισχύσουμε τους οικονομικά ασθενέστερους, θα προωθήσουμε τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης σε κοινωνικές ομάδες με βάση εισοδηματικά, οικογενειακά και γεωγραφικά κριτήρια».

Read more...

ΕΡΕΥΝΑ - ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ



Σημάδια κατάρρευσης για το ΠΑΣΟΚ, χάνει δυνάμεις η Ν.Δ, σταθερός ο ΣΥΡΙΖΑ, αίνιγμα η ΔΗΜΑΡ


Σημάδια κατάρρευσης για το ΠΑΣΟΚ, χάνει δυνάμεις η Ν.Δ, σταθερός ο ΣΥΡΙΖΑ, αίνιγμα η ΔΗΜΑΡ
Η ανησυχία της κοινής γνώμης για το μέλλον είναι έκδηλη αφού και ο πλέον αδαής περί τα οικονομικά διαπιστώνει ότι η ύφεση συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.Το δεύτερο τρίμηνο το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 6,2% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Οι εκτιμήσεις, μάλιστα, των ειδικών κάνουν λόγω για ακόμα περαιτέρω ύφεση η οποία μέχρι το τέλος του έτους θα φτάσει το 7%.
Την ίδια στιγμή η ανεργία χτυπάει κόκκινο και η καθημερινότητα για την πλειοψηφία των ελλήνων γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Το Υπουργείο Εργασίας διατείνεται ότι το σχέδιο το οποίο έχει εκπονήσει για την τόνωση της αγοράς εργασίας θα είναι  αποτελεσματικό χωρίς ωστόσο να πείθεται η κοινή γνώμη για αλλαγή του οικονομικού τοπίου.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, διενεργήθηκε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η δύναμη των κομμάτων αλλά και οι προθέσεις των πολιτών έναντι του πολιτικού συστήματος και της Κυβέρνησης.
Οι διενεργηθείσες έρευνες είναι ήδη στα χέρια των πολιτικών αρχηγών και των επιτελείων τους.

Με βάσει τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές τα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας εμφανίζονται με χαμηλά ποσοστά με το ΠΑΣΟΚ να έχει ουσιαστικά καταρρεύσει αφού εμφανίζεται με μονοψήφιο ποσοστό.  Η ΔΗΜΑΡ φαίνεται ότι χάνει έδαφος αλλά θα παλέψει με αξιώσεις να είναι και πάλι στην Βουλή.
Η Νέα Δημοκρατία παρά τις αντίξοες συνθήκες αλλά και το γεγονός ότι έχει επωμιστεί όλο το βάρος των δύσκολων αποφάσεων έχει σημαντικές απώλειες αλλά δείχνει να κρατάει ακόμα ενώ ο κ. Σαμαράς είναι ο πολιτικός αρχηγός τον οποίο εμπιστεύονται οι πολίτες.
Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να διατηρεί τις δικές του δυνάμεις του κοντά στο εκλογικό του ποσοστό.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι σπανίως διενεργούνται έρευνες τέτοιου είδους την περίοδο των διακοπών διότι το αποτέλεσμά τους δεν θεωρείται αξιόπιστο. 

T.X.




Read more...

«Ντροπή» οι δηλώσεις Λαφαζάνη για χρεοκοπία της Ελλάδας, λέει η ΝΔ

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο


Ο Π.Λαφαζάνης δήλωσε πως η χρεοκοπία είναι όπλο των αδύνατων όταν φτάνουν στο σημείο να μην μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους
Ο Π.Λαφαζάνης δήλωσε πως η χρεοκοπία είναι όπλο των αδύνατων όταν φτάνουν στο σημείο να μην μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, κατά την οποία ανέφερε ότι μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι κατ' ανάγκην καταστροφική.
Απαντώντας η ΝΔ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λαφαζάνης με σημερινές του δηλώσεις εύχεται τη χρεοκοπία της χώρας. Λίγες εβδομάδες πριν, ζητούσε απροκάλυπτα την έξοδό μας από το ευρώ και την Ευρώπη. Ούτε ο ελληνικός λαός, ούτε η κυβέρνηση θα του κάνουν τη χάρη. Τέτοιες, όμως, δηλώσεις αποτελούν ντροπή».
Στις δηλώσεις του προς τον ραδιοσταθμό Alpha ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η χρεοκοπία δεν είναι κατ' ανάγκην καταστροφική. Είναι όπλο των αδύνατων όταν φτάνουν στο σημείο να μην μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους. Δεν πρέπει να την εμφανίζουμε ως μπαμπούλα».
Η ανακοίνωση της ΝΔ προκάλεσε την αντίδραση της Κουμουνδούρου, η οποία επισημαίνει ότι αν κάποιος οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία και στη δραχμή είναι η τρικομματική κυβέρνηση με την εμμονή της στην αδιέξοδη πολιτική.
Εξάλλου, συνεχίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας πρώτος έχει χαρακτηρίσει τον Αντώνη Σαμαρά πρωθυπουργό της δραχμής και τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη συνενόχους στο έγκλημα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Αδύνατον να διεκδικήσει κάτι ο Σαμαράς, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των επαφών με Μέρκελ

«Υποταγμένος στους δανειστές»


Από παλαιότερη συνάντηση του κ. Σαμαρά με την κ. Μέρκελ
Από παλαιότερη συνάντηση του κ. Σαμαρά με την κ. Μέρκελ   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό για τις επαφές που θα έχει την επόμενη εβδομάδα με ηγέτες της ευρωζώνης ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι ο κ. Σαμαράς, όντας δογματικά προσηλωμένος στη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που απορρέει από το μνημόνιο, αδυνατεί να διεκδικήσει κάτι διαφορετικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
«Η συνέχιση άλλωστε της ίδιας μνημονιακής πολιτικής που έχει σε πρώτο πλάνο την περικοπή μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών, καθώς και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου αποδεικνύει ότι είναι πλήρως υποταγμένος στους δανειστές» συμπληρώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Οι επαφές του κ. Σαμαράς ξεκινούν την Τετάρτη, οπότε φτάνει στην Αθήνα ο επικεφαλής της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Την Παρασκευή 24 Αυγούστου ο κ. Σαμαράς μεταβαίνει στο Βερολίνο, όπου θα έχει συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Την επομένη, 25 Αυγούστου, ο Έλληνας πρωθυπουργός πηγαίνει στο Παρίσι για να συναντήσει τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Πρωταρχικός στόχος των επαφών Σαμαρά είναι αφ' ενός για να διαβεβαιώσει ότι η χώρα θα εφαρμόσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, αφ' ετέρου να συζητήσει το θέμα της διετούς επιμήκυνσης.

«Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας δείχνοντας την αποφασιστικότητα μας» δήλωσε στο Reuters Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος, με δεδομένη τη δυσφορία που διαφαίνεται στους εταίρους εξαιτίας των καθυστερήσεων στις μεταρρυθμίσεις.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Λάρισα: Συνελήφθη για χρέη ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας...



Συνελήφθη χθες από άνδρες της Ασφάλειας Λάρισας ο πρόεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών για χρέη της συνεταιριστικής οργάνωσης προς το δημόσιο.
Τα χρέη φτάνουν τις ...
330 χλδ ευρώ και αφορούν κυρίως την απόδοση ΦΠΑ.
Οπ κ. Σιδερόπουλος έλαβε προθεσμία να απολογηθεί σον εισαγγελέα, αύριο ...


Read more...

Καλύτερα να πέσει ατομική βόμβα στο Κολωνάκι παρά να πεθάνουμε αιχμάλωτοι στα χέρια του Παπαδημούλη, του Φωτόπουλου και...



kourdistoportocali
... των νταβατζήδων της δραχμής!

Από τον Βασίλη Μπόνιο
Δεν θέλουμε να ζήσουμε σε μια Ελλάδα εκτός ευρώ το Εθνικό Νομισματοκοπείο της οποίας θα καταντήσει κοφτήριο δισεκατομμυρίων δραχμών για τα σεσημασμένα λαμόγια του επιχειρηματικού και μηντιακού υποκόσμου. Για τις συμμορίες των πιθηκομαιμούδων επιχειρηματιών με τα... μαύρα τιμολόγια, τις μαύρες φονικές επιχειρήσεις και τα ακόμη πιο μαύρα σχέδια για τις τύχες του τόπου.

Δεν θέλουμε καν την επιμήκυνση του προγράμματος κατά 2 η 4 χρόνια.

Θέλουμε μια καταιγίδα από μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα με καταργήσεις ΔΕΚΟ και με απολύσεις των χιλιάδων διεφθαρμένων υπαλλήλων οι οποίοι ποτέ δεν οδηγήθηκαν στην Δικαιοσύνη.

Θέλουμε ένα σύγχρονο κράτος το οποίο δεν θα είναι έρμαιο των τραμπούκων πιθηκομαιμούδων εργατοπατέρων της συμφοράς.

Αυτό το γνωρίζει ο Αντώνης Σαμαράς.

Δεν έχει λοιπόν το δικαίωμα ο Έλληνας πρωθυπουργός να χάνει χρόνο σε διαλόγους καφενείου με τον Κουβέλη και τον Βενιζέλο. Αν θέλουν καλύτερα να παίζουν πρέφα παρά να συζητάνε για το μέλλον της χώρας. Ο Σαμαράς να πάρει το παιγνίδι πάνω του και να κυβερνήσει ωσάν να μην έχει να χάσει τίποτε πλέον. Άλλωστε την πρωθυπουργία την πλήρωσε με το σκληρό αντίτιμο της προσωπικής του υγείας.

Ο Σαμαράς οφείλει να κυβερνήσει μόνο με τους 3-4 ικανούς υπουργούς που διαθέτει με τους οποίους μοιράζονται το κοινό όραμα για την παραμονή στο ευρώ. Με τον Γιάννη Στουρνάρα, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον Κωστή Χατζηδάκη. Ας μην ασχολείται με τους υπόλοιπους.

Στο κάτω κάτω οι τελευταίες μετρήσεις της κοινής γνώμης δεν επιτρέπουν περιθώρια συμβιβασμών.

Τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ αποτελούν παρελθόν. Ο σκληρός πυρήνας του ΠΑΣΟΚ είναι στο 2,5%, της ΝΔ στο 12% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 22%!

Έρχεται καλπάζοντας στην εξουσία ο Παπαδημούλης με τον Φωτόπουλο για να υπερασπισθούν το διεφθαρμένο δημόσιο των εκατοντάδων χιλιάδων κηφήνων του δημοσίου με τους παχυλούς μισθούς και τα επιδόματα έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία!

Καλύτερα να πέσει μια ατομική βόμβα στο Κολωνάκι παρά να πεθάνουμε σκλάβοι του διεφθαρμένου δημοσίου…


Read more...