Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Αδύνατον να διεκδικήσει κάτι ο Σαμαράς, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των επαφών με Μέρκελ

«Υποταγμένος στους δανειστές»


Από παλαιότερη συνάντηση του κ. Σαμαρά με την κ. Μέρκελ
Από παλαιότερη συνάντηση του κ. Σαμαρά με την κ. Μέρκελ   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό για τις επαφές που θα έχει την επόμενη εβδομάδα με ηγέτες της ευρωζώνης ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι ο κ. Σαμαράς, όντας δογματικά προσηλωμένος στη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που απορρέει από το μνημόνιο, αδυνατεί να διεκδικήσει κάτι διαφορετικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
«Η συνέχιση άλλωστε της ίδιας μνημονιακής πολιτικής που έχει σε πρώτο πλάνο την περικοπή μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών, καθώς και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου αποδεικνύει ότι είναι πλήρως υποταγμένος στους δανειστές» συμπληρώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Οι επαφές του κ. Σαμαράς ξεκινούν την Τετάρτη, οπότε φτάνει στην Αθήνα ο επικεφαλής της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Την Παρασκευή 24 Αυγούστου ο κ. Σαμαράς μεταβαίνει στο Βερολίνο, όπου θα έχει συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Την επομένη, 25 Αυγούστου, ο Έλληνας πρωθυπουργός πηγαίνει στο Παρίσι για να συναντήσει τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Πρωταρχικός στόχος των επαφών Σαμαρά είναι αφ' ενός για να διαβεβαιώσει ότι η χώρα θα εφαρμόσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, αφ' ετέρου να συζητήσει το θέμα της διετούς επιμήκυνσης.

«Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας δείχνοντας την αποφασιστικότητα μας» δήλωσε στο Reuters Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος, με δεδομένη τη δυσφορία που διαφαίνεται στους εταίρους εξαιτίας των καθυστερήσεων στις μεταρρυθμίσεις.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: