Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

«Ντροπή» οι δηλώσεις Λαφαζάνη για χρεοκοπία της Ελλάδας, λέει η ΝΔ

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο


Ο Π.Λαφαζάνης δήλωσε πως η χρεοκοπία είναι όπλο των αδύνατων όταν φτάνουν στο σημείο να μην μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους
Ο Π.Λαφαζάνης δήλωσε πως η χρεοκοπία είναι όπλο των αδύνατων όταν φτάνουν στο σημείο να μην μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, κατά την οποία ανέφερε ότι μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι κατ' ανάγκην καταστροφική.
Απαντώντας η ΝΔ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λαφαζάνης με σημερινές του δηλώσεις εύχεται τη χρεοκοπία της χώρας. Λίγες εβδομάδες πριν, ζητούσε απροκάλυπτα την έξοδό μας από το ευρώ και την Ευρώπη. Ούτε ο ελληνικός λαός, ούτε η κυβέρνηση θα του κάνουν τη χάρη. Τέτοιες, όμως, δηλώσεις αποτελούν ντροπή».
Στις δηλώσεις του προς τον ραδιοσταθμό Alpha ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η χρεοκοπία δεν είναι κατ' ανάγκην καταστροφική. Είναι όπλο των αδύνατων όταν φτάνουν στο σημείο να μην μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους. Δεν πρέπει να την εμφανίζουμε ως μπαμπούλα».
Η ανακοίνωση της ΝΔ προκάλεσε την αντίδραση της Κουμουνδούρου, η οποία επισημαίνει ότι αν κάποιος οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία και στη δραχμή είναι η τρικομματική κυβέρνηση με την εμμονή της στην αδιέξοδη πολιτική.
Εξάλλου, συνεχίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας πρώτος έχει χαρακτηρίσει τον Αντώνη Σαμαρά πρωθυπουργό της δραχμής και τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη συνενόχους στο έγκλημα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: