Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Μεθυσμένος οδηγός ταχυπλόου σκότωσε τον πατέρα και τραυμάτισε τον γιο







Μεθυσμένος οδηγός ταχυπλόου σκότωσε τον πατέρα και τραυμάτισε τον γιο
Το νήμα της ζωής 47χρονου λουόμενου έκοψε χθες το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Μηνά (Κάτω Λεχωνια) Βόλου, ταχύπλοο σκάφος με χειριστή 25χρονο.  Κατά δήλωση αυτόπτων μαρτύρων ο 47χρονος συνέλεγε όστρακα σε απόσταση περίπου εξήντα μέτρων από την ακτή, όταν τον χτύπησε το σκάφος. Αμεσα διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βόλου, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε και η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Ο χειριστής του ταχυπλόου συνελήφθη και αρχικά οδηγήθηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο για λήψη δειγμάτων αίματος και άλλων εργαστηριακών εξετάσεων και στη συνέχεια στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, όπου υπεβλήθη σε αλκοτέστ με τη χρήση αλκοολόμετρου. Σύμφωνα με το Λιμενικό, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 25χρονος βρισκόταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος (0,72 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα).

Το ταχύπλοο σκάφος, το οποίο έφερε ασφαλιστήριο συμβόλαιο και άδεια εκτέλεσης πλόων σε ισχύ, παραμένει στη Λιμενική Αρχή Βόλου για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, ενώ ο συλληφθείς, που διέθετε άδεια χειριστή, αναμένετο να προσαχθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: