Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο Εσωκομματικό κρας τεστ για συμφωνία η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ


Εσωκομματικό κρας τεστ για συμφωνία η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρωθυπουργός Αλ.Τσίπρας   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα αρχίσουν το Σαββατοκύριακο οι εργασίες της διευρυμένης Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με συμμετοχή συνολικά περίπου 350 μελών της ΚΕ, βουλευτών και επικεφαλής των νομαρχιακών επιτροπών του κόμματος.
Αντικείμενο των συζητήσεων θα είναι οι τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και θα τοποθετηθούν επί αυτών υπουργοί, βουλευτές και στελέχη.
Στην εναρκτήρια ομιλία του (13:00), ο κ. Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί στο ιστορικό των διαπραγματεύσεων μέχρι την Σύνοδο Κορυφής της Ρίγα και τις επαφές που είχε εκεί με Γιούνκερ, Μέρκελ και Ολάντ.
Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κομματικές πηγές, αναμένεται να τονίσει την ανάγκη ενότητας παρά τις διαφορετικές θέσεις και παράλληλα να υπογραμμίσει την αξία της συλλογικότητας στην κομματική και πολιτική δράση.
Η Αριστερή Πλατφόρμα, αλλά και οι άλλες τάσεις αναμένεται να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις, δεν είναι ακόμη σαφές αν θα κατατεθούν θέσεις που να τεθούν σε ψηφοφορία, καθώς οι διεργασίες θα συνεχιστούν.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

“Mαχαίρι” από 3% έως 5% στα εφάπαξ: Ποιους αφορά, πως θα γίνεται ο υπολογισμός τους


ImageHandler (2)
Σε νέο μαθηματικό τύπο ο οποίος οδηγεί σε μείωση των εφάπαξ του δημοσίου αλλά και άλλων ταμείων πρόνοιας από 3%-5% κατέληξε η επιτροπή, η οποία επεξεργαζόταν το θέμα υπό τον γενικό γραμματέα κ. Γιώργο Ρωμανιά.
Υπενθυμίζουμε ότι ο μαθηματικός τύπου που είχε οριστεί από το μνημόνιο για τον υπολογισμό των εφάπαξ από την 1/1/2015 ,συρρίκνωνε στο ¼ το ύψος της παροχής .
Η κυβέρνηση ανέστειλε την εφαρμογή του συντελεστή βιωσιμότητας χωρίς ωστόσο να εκδώσει εγκύκλιο με οδηγίες για τον υπολογισμό του εφάπαξ.
Αποτέλεσμα της εμπλοκής ήταν να μην έχει εκδοθεί ούτε ένα εφάπαξ εδώ και 6 μήνες για κληρικούς, συνταξιούχους νομικών προσώπων καθώς και στα ταμεία ΤΑΠΙΤ και ΤΑΥΤΕΚΩ. Η κυβέρνηση είχε αναστείλει την εφαρμογή της διάταξης έως ότου βρεθεί λύση .
Ο κ. Ρωμανιάς ξεκαθάρισε ότι η ρύθμιση θα νομοθετηθεί έως το τέλος του μήνα και θα αρχίσει η καταβολή των εφάπαξ που «αγνοούνται» από το 2014. Με το νέο μαθηματικό τύπο θα υπολογιστούν τα εφάπαξ των συνταξιούχων που υπέβαλαν αιτήσεις μετά την 1η Σεπτεμβρίου του 2013 .
Για τους παλαιότερους ,που υπολείπονται από την κατηγορία των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης έως τις 31 /8/2013 ξεμπλοκάρει επίσης το σύστημα μετά την καθυστέρηση που σημειώθηκε λόγω έλλειψης ρευστότητας.
Έτσι, την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η καταβολή εφάπαξ σε 1000 συνταξιούχους. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ταμείου πρόνοιας δημοσίου θα ακολουθήσει η καταβολή άλλων 1600 εφάπαξ. Ο μέσος όρος των εφάπαξ που θα καταβληθούν ανέρχεται σε 28.500 ευρώ.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Σοκ! Η Κομισιόν ετοιμάζει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τις ελληνικές τράπεζες


red-banks
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα σε περίπτωση που οι ηγέτες αποτύχουν να καταλήξουν σε μία συμφωνία που θα βοηθήσει την υπερχρεωμένη χώρα, σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το Bloomberg που έχουν γνώση των συνομιλιών.
Οι αξιωματούχοι εξετάζουν το πως να διαχειριστούν τα προβλήματα των χρηματοπιστωτικών εταιρειών στην Ελλάδα και άλλα γεγονότα τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν εκτεταμένες απώλειες στους επενδυτές, αναφέρει η μία πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί διότι οι συνομιλίες είναι ιδιωτικές.
«Δεν μπορείς πραγματικά να σπάσεις τον φαύλο κύκλο που συνδέει τις τράπεζες με το κράτος αν το κράτος δεν είναι έτοιμο να ‘παίξει μπάλα’», αναφέρει στο πρακτορείο ο Nicolas Vernon συνεργάτης του Peterson Institute for International Economics στην Ουάσιγκτον. “Μπορείς να τον μετριάσεις αλλά δεν μπορείς να το σπάσεις εντελώς”.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Τα «πρέπει» και τα «θέλω» Μέρκελ – Τσίπρα…


Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης, μέσα από τα μάτια των FT…

Το κλίμα αλλά και τα όσα συζήτησαν κατά διάρκεια της συνάντησής τους η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα περιγράφει σε...
νέο άρθρο του για τους Financial Times o αρθρογράφος Πίτερ Σπίγκελ.

Σύμφωνα με τον Σπίγκελ, «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες διαμήνυσαν στην Ελλάδα πως δεν θα υπάρξει συμφωνία για την απελευθέρωση της χρηματοδοτικής βοήθειας που τόσο απεγνωσμένα έχει ανάγκη, χωρίς την έγκριση από το πιο σκληρό Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δημιουργώντας μια αντιπαράθεση που μπορεί να αφήσει την Αθήνα χωρίς πόρους ακόμα και βαθιά μέσα στον Ιούνιο».

Ολόκληρο το άρθρο των FT για το τετ-α-τετ Μέρκελ-Τσίπρα έχει ως εξής:

«Το μήνυμα, που μεταφέρθηκε από την Άνγκελα Μέρκελ, την Γερμανίδα καγκελάριο στον Έλληνα ομόλογο της Αλέξη Τσίπρα σε συνάντηση στην Ρίγα, καθώς και από χαμηλόβαθμους Ευρωπαίους αξιωματούχους στους Έλληνες συνομιλητές τους, έρχεται την στιγμή που το ΔΝΤ εξετάζει κατά πόσον θα κρατήσει το δικό του μερίδιο των €3,6 δισ. από την δόση των €7,2 δισ. που χρειάζεται η Αθήνα για να μην χρεοκοπήσει.

Οι Έλληνες και Ευρωπαίοι διαπραγματευτές πιέζουν για να ολοκληρώσουν μια συμφωνία ως το τέλος του μήνα για να εκταμιευτούν πόροι από το πρόγραμμα διάσωσης πριν από τις 5 Ιουνίου, όταν η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει €1,5 δισ. προς το ΔΝΤ. Αλλά η εξασφάλιση της έγκρισης του ΔΝΤ για μια συμφωνία περιπλέκει σημαντικά το χρονοδιάγραμμα.

Αξιωματούχοι του ΔΝΤ πιστεύουν ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έχει αντιστρέψει πολλές από τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες είχαν συμφωνήσει οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις και δεν πιστεύουν ότι η Αθήνα θα είναι σε θέση να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που θα επιτρέψουν την σταδιακή μείωση του διογκούμενου χρέους.

Στελέχη του ΔΝΤ είπαν στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι δεν θα εκταμιεύσουν βοήθεια χωρίς μια «περιεκτική» συμφωνία που θα αρχίσει να μειώνει το επίπεδο του χρέους. Θέλουν επίσης διαβεβαιώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να πληρώσει τους λογαριασμούς της για τους επόμενους 12 μήνες, μια απαίτηση που προϋποθέτει την δέσμευση των κυβερνήσεων της ευρωζώνης σε ένα ακόμα πρόγραμμα διάσωσης.

Έλληνες αξιωματούχοι ανέφεραν στους ομολόγους τους στην ευρωζώνη πως ανησυχούν για την σκληρή στάση που κρατάει το ΔΝΤ και υποστήριξαν πως οι όροι που ζητάει δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί πολιτικά, ειδικά όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, που παραμένουν το μεγαλύτερο εμπόδιο.
Το ΔΝΤ έχει συγκρουστεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το πόσο σκληρή στάση πρέπει να κρατήσει, με την Επιτροπή να φθάνει μέχρι και το να συζητά τον αποκλεισμό του Ταμείου από την συμφωνία.

Αλλά Γερμανοί αξιωματούχοι έχουν ενοχληθεί από τις παρεμβάσεις της Κομισιόν και έχουν ξεκαθαρίσει ότι και οι τρεις θεσμοί – το ΔΝΤ, η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα – πρέπει να εγκρίνουν το ντιλ.

«Η συμφωνία πρέπει να ολοκληρωθεί και με τους τρεις θεσμούς» είπε η κ. Μέρκελ στη Σύνοδο της Ε..Ε στην Ρίγα την Παρασκευή. «Πρέπει να γίνει εντατική, πολύ εντατική δουλειά».

«Ακούνε (οι Έλληνες) παρά πολλούς ανθρώπους που πιστεύουν πως μπορεί να υπάρξει μια μερική συμφωνία» είπε ανώτατος αξιωματούχος της ευρωζώνης στις συζητήσεις. «Δεν θα υπάρξει κάτι τέτοιο. Και δεν θα υπάρξει συμφωνία χωρίς το ΔΝΤ. Και το ΔΝΤ είναι πάρα πολύ σκληρό».

Σύμφωνα με ανθρώπους που ενημερώθηκαν για την συνάντηση ανάμεσα στην κ. Μέρκελ και τον κ. Τσίπρα το βράδυ της Πέμπτης στην Ρίγα, στην οποία έλαβε μέρος και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, η καγκελάριος εξέφρασε την ανησυχία της για τον αργό ρυθμό των συνομιλιών, διερωτώμενη γιατί οι Έλληνες διαπραγματευτές διέκοψαν επανειλημμένα τις συζητήσεις με τους θεσμούς τις τελευταίες ημέρες.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η καθυστέρηση ήταν αναγκαία για να ενισχυθεί η πολιτική στήριξη στο εσωτερικό, όπου η αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ απειλεί με «ρήξη» με τους διεθνείς δανειστές και ζητά την μη αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων.

Στην συνάντηση, ο κ. Ολάντ στήριξε την κ. Μέρκελ στην επιμονή της η Ελλάδα να συμπεριλάβει στην συμφωνία και το ΔΝΤ, ανέφεραν αξιωματούχοι.
Με βάση αξιωματούχους που ενημερώθηκαν για την θέση του ΔΝΤ, η αντιπαράθεση με την Αθήνα αφορά τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και στην απελευθέρωση της αγοράς εργασίας. Οι υπολογισμοί του ΔΝΤ δείχνουν πως οι δαπάνες για τις συντάξεις έχουν αυξηθεί από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία τον Ιανουάριο και τώρα αντιστοιχούν στο 10% του ΑΕΠ, το οποίο τα στελέχη του ΔΝΤ θεωρούν ότι δεν είναι βιώσιμο.

Η σκληρή γραμμή της Γερμανίας έρχεται την στιγμή που η κ. Μέρκελ αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο μιας αποστασίας στην Bundestag από το δικό της Χριστιανοδημοκρατικό μπλοκ, βουλευτές του οποίου έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι δεν θα εγκρίνουν νέα βοήθεια στην Ελλάδα χωρίς την άδεια του ΔΝΤ.

Περίπου το ένα τρίτο των βουλευτών από το κόμμα της έχουν διαμηνύσει πως θα αντιταχθούν σε νέες παραχωρήσεις προς την Ελλάδα.

Η κ. Merkel είναι γνωστό πως είναι αποφασισμένη να αποφύγει το «Grexit» από την ευρωζώνη για χάρη της βαλκανικής σταθερότητας και ευρύτερων πολιτικών παραγόντων. Αλλά έχει πει στους ηγέτες των κομμάτων ότι μπορεί να το κάνει μόνο αν κάνει υποχωρήσεις η Αθήνα.

«Η ίδια λέει “θα κάνω ότι χρειάζεται για να κρατήσω μέσα την Ελλάδα, αλλά δεν μπορώ να το κάνω χωρίς αυτούς”» είπε ανώτατος βουλευτής του CDU. «Στο τέλος της ημέρας, το κόμμα θα ψηφίσει ότι υποστηρίξει η Καγκελάριος, αλλά θα πρέπει να παλέψει για αυτό»...

Read more...

Αισιόδοξος, αλλά και… προβληματισμένος ο Μητρόπουλος...


Συμφωνία εντός 7-8 ημερών προέβλεψε με δηλώσεις του, ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι... 
“συνεχίζουν οι δανειστές στην σκληρή γραμμή, με το πρόσχημα ότι το ΔΝΤ θέλει να έχει σχέση με τους όρους και τη συμφωνία και πιστεύε,ι ότι επειδή δεν μπορεί να φύγει το ΔΝΤ, γι’ αυτό και θα ταλαιπωρηθούμε αρκετά μέχρι να ολοκλωθεί η συμφωνία.

Μιλώντας στo ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, παραδέχτηκε οτι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το πολεμάει και γι΄αυτό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν την κυβέρνηση του.

Ωστόσο, τον προβληματίζει και τον φοβίζει η φρασεολογία των Σόιμπλε, Λαγκάρντ, Μέρκελ ενώ σημείωσε ότι η χώρα θα έχει έσοδα Μάιο και Ιούνιο και δεν θα έχουμε πρόβλημα στην καταβολή μισθών και συντάξεων.

Ο ίδιος θα περιμένει να ακούσει τον πρωθυπουργό αύριο στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και εκτίμησε οτι είναι θέμα 7-8 ημερών… η επίτευξη συμφωνίας. “Εάν μέχρι τις 3 Ιουνίου δεν έχουμε αυτό που επιζητούμε, τότε πάμε σε άλλη τροπή πραγμάτων” καταλήγει...

Read more...

Η Κωνσταντοπούλου ξεκινάει τις διαδικασίες...


...για την πρόταση του ΚΚΕ για κατώτατο μισθό...
Την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την επαναφορά του κατώτατου μισθού και του 13ου και του 14ου μισθού αποφάσισε να προωθήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, εκκινώντας...
τις διαδικαστικές ενέργειες για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος διαβίβασε εχθές προς τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη και προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το νομοσχέδιο προκειμένου να γνωμοδοτήσουν – βάσει Συντάγματος – για τις δημοσιονομικές επιπτώσεις των προτεινόμενων ρυθμίσεων. Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής υπουργός και ΓΛΚ έχουν προθεσμία 15 ημερών να ετοιμάσουν τις εκθέσεις τους σε διαφορετική περίπτωση η πρόταση διαβιβάζεται στην Ολομέλεια χωρίς αυτή...
parapolitika.gr

Read more...

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Συνόδου τη Ρίγα...


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Συνόδου τη ΡίγαΗ "Ανατολική Εταιρική Σχέση" παραμένει σταθερή, παρά τις διαφορές...
Ολοκλήρωσαν σήμερα οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έξι πρώην σοβιετικών δημοκρατιών τις εργασίες της Συνόδου τους στη Ρίγα της Λετονίας, εκδίδοντας μια κοινή ανακοίνωση όπου τονίζουν ότι...
διατηρούν την «Ανατολική Εταιρική Σχέση» τους παρά τις διαφορές απόψεων σε κρίσιμα ζητήματα.

Σημειώνοντας πώς η προηγούμενη Σύνοδος Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης, πριν από 18 μήνες στο Βίλνιους, πυροδότησε μια αντιπαράθεση της Δύσης με τη Ρωσία, το κείμενο περιλαμβάνει μια περίπλοκη αναφορά στην προσάρτηση της Κριμαίας από τη Μόσχα πέρσι. Η αναφορά αυτή ικανοποίησε τόσο την Ουκρανία όσο και την Αρμενία και τη Λευκορωσία, χώρα η οποία είχε στηρίξει τη Ρωσία σε μια ψηφοφορία στα Ηνωμένα Έθνη για το ζήτημα αυτό.

Η συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνόδου καθυστέρησε για μία ώρα, ώστε ο προεδρεύων Ντόναλντ Τουσκ, ο πολωνός πρόεδρος της Ε.Ε., να τηλεφωνήσει στο μεταξύ στον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ. Σύμφωνα με αξιωματούχους της Ε.Ε., το τηλεφώνημα αυτό έγινε ώστε να καθησυχάσει ο Τουσκ τον Αλίεφ για μια αναφορά που γινόταν στην τελική διακήρυξη σχετικά με τη διαμάχη του Αζερμπαϊτζάν με την Αρμενία για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Τουσκ υποβάθμισε το θέμα λέγοντας ότι το τηλεφώνημα αφορούσε περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο οι Βρυξέλλες ακολουθούν μια προσέγγιση που «διαφοροποιείται» από εκείνη τον έξι πρώην σοβιετικών δημοκρατιών. Επέμεινε επίσης ότι δεν υπάρχει ρήξη με τη μουσουλμανική χώρα της Κασπίας: «Το Αζερμπαϊτζάν θέλει να εντείνει τη συνεργασία του με την Ε.Ε.», είπε χαρακτηριστικά.

Από τις έξι ανατολικές χώρες, οι τρεις (Ουκρανία, Γεωργία και Μολδαβία) πιέζουν έντονα για σύναψη στενότερων δεσμών με την Ε.Ε. Το Αζερμπαϊτζάν, που κατηγορείται από τις Βρυξέλλες για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπό τη διακυβέρνηση του Αλίεφ, τηρεί ουδέτερη στάση ενώ η Αρμενία και η Λευκορωσία κλίνουν περισσότερο προς την πλευρά της Ρωσίας...
newsbeast.gr

Read more...

Ερώτηση 81 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ....


Χαράτσι ΔΕΗ

... για τα τιμολόγια της ΔΕΗ...
Ερώτηση προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με θέμα τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος κατέθεσαν 81 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Οι...
βουλευτές ρωτούν τον Υπουργό  Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να αρθεί η καταφανής άνιση μεταχείριση, στις χρεώσεις προμήθειας (κατανάλωσης) ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ Α.Ε., των μεσαίων και χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων της κοινωνίας για να ενισχυθεί η διαρρηγμένη από τα μνημόνια και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές κοινωνική συνοχή.

Αναλυτικά η ερώτηση, ΕΔΩ....

Read more...

Για το κοινό.. Ανακοίνωση της ΕΠΟ για τον τελικό Κυπέλλου


Ανακοίνωση της ΕΠΟ για τον τελικό Κυπέλλου
  (Φωτογραφία:  Intime )

Ανακοίνωση με οδηγίες προς τον κόσμο που θα βρεθεί στις κερκίδες του ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει τον τελικό Κυπέλλου (Σάββατο στις 20:30) ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ξάνθη, εξέδωσε η ΕΠΟ.
Αθήνα

Η ανακοίνωση:

«1. Οι Θύρες του Ολυμπιακού σταδίου θα ανοίξουν για το κοινό στις 17:30.

2. Οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα πρέπει να κατευθύνονται στην Θύρα που αναγράφει το εισιτήριό τους. Περίπτωση να εισέλθει κάποιος στο γήπεδο από διαφορετική θύρα από αυτή που αναγράφεται στο εισιτήριο, δεν υπάρχει. Αμέσως μετά την είσοδο στο γήπεδο, ο κάτοχος του εισιτηρίου θα πρέπει να κατευθύνεται και να καταλαμβάνει τη θέση που αναγράφεται στο εισιτήριό του.

3. Κατά την προσέλευση των θεατών στο γήπεδο και την είσοδό τους σε αυτό, θα διενεργηθούν έλεγχοι από την αστυνομία. Απαγορεύεται οι κάτοχοι των εισιτηρίων να έχουν μαζί τους κέρματα, αναπτήρες και μεταλλικά αντικείμενα. Επίσης, δεν θα επιτραπεί η είσοδος πανό με υβριστικό ή ξενόγλωσσο περιεχόμενο.

4. Για τον τελικό αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας δεν θα ισχύσει καμία ταυτότητα ελεύθερης εισόδου. Δικαίωμα εισόδου στο ΟΑΚΑ έχουν μόνο οι κάτοχοι των εισιτηρίων και των διαπιστεύσεων που έχουν εκδοθεί από την ΕΠΟ.

5. Την ημέρα του αγώνα θα λειτουργήσει το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας του ΟΑΚΑ».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Ανάγκη η κατάπαυση του πυρός» Ο Γ.Παπανδρέου για την Παλμύρα: Άμεση δράση για την προστασία των ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων


Την ανάγκη σεβασμού του μοναδικού αρχαιολογικού χώρου της Παλμύρας, που αποτελεί τμήμα της κοινής μας παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, τονίζει ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου ενώνοντας τη φωνή του  με την ΟΥΝΕΣΚΟ και άλλες οργανώσεις.
papandreou1
Ο κ. Παπανδρέου επαναλαμβάνει επίσης, την ανάγκη για κατάπαυση του πυρός και απομάκρυνση όλων των στρατιωτικών δυνάμεων από την περιοχή, τονίζοντας πως ο πόλεμος στη Συρία προκάλεσε όχι μόνο χιλιάδες θύματα και εκατομμύρια πρόσφυγες αλλά και την καταστροφή πολλών πολιτιστικών και θρησκευτικών μνημείων.
«Οι θρησκευτικοί και πολιτικοί ηγέτες πρέπει να δράσουν άμεσα για την προστασία των ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων όλων των περιόδων και όλων των θρησκευτικών ομάδων, αύριο θα είναι πολύ αργά», σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Η Ελλάδα στο επίκεντρο Για την ατζέντα των σοσιαλιστών συζήτησαν Γ. Παπανδρέου και Τζ. Πιτέλα


Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα είχε στην Αθήνα ο πρόεδρος  του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου.
giorgos
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι ευρωπαϊκές πολιτικές σε σχέση με την κρίση, η ατζέντα των σοσιαλιστών, η πορεία των προοδευτικών κομμάτων στην Ευρώπη και η ανάγκη ευρύτερης συνεργασίας ενάντια στο νέο-φιλελευθερισμό.
Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Τζιάνι Πιτέλα, σε ό,τι άφορά την Ελλάδα, συμφώνησαν ότι, είναι σημαντικό οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς να έχουν θετική εξέλιξη. Συμφώνησαν επίσης ότι, αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα και η Ευρώπη είναι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και όχι πολιτικές λιτότητας.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Ποιος είναι ο νέος διοικητής του ΟΓΑ: Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ


bakalexsis
Νέος διοικητής του ΟΓΑ, σε αντικατάσταση του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Ξενοφώντα Βεργίνη είναι από σήμερα, ο Αθανάσιος Μπακαλέξης.
Ο νέος Διοικητής, εργάστηκε στον Ο.Γ.Α, από το 1979 έως το 2011, ενώ διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού από το 2008 έως και την αποχώρησή του από τον Ο.Γ.Α.
Ο Αθανάσιος Μπακαλέξης, γεννήθηκε στο Παλαιοχώρι Δωριέων του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας.
Αποφοίτησε από το Λύκειο Αμφίκλειας. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και τελειόφοιτος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εξειδικεύτηκε στο Κ.Ε.Κ. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στη Διοίκηση & Διαχείριση Ασφαλιστικών Οργανισμών. Ήταν μέλος του ΔΣ της Α.Ε.Δ.Α.Κ. Ασφαλιστικών Οργανισμών από το Μάρτιο του 2002 έως τον Ιούνιο του 2009.
Συμμετείχε στην Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας της Διαχείρισης της Περιουσίας των Ασφαλιστικών Οργανισμών που λειτουργούσε στα πλαίσια της Τράπεζας της Ελλάδος, από τη σύστασή της το Μάρτιο του 2000 έως το Μάιο του 2004, καθώς και σε άλλες επιτροπές και ομάδες εργασίας για γενικότερα θέματα της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές συμμετείχε ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας με το συνδυασμό του νυν αναπληρωτή υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου.

Read more...

Μπαράζ λαθών με τους τόκους καταθέσεων στις φορολογικές δηλώσεις


lathos
Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει το… αλαλούμ με τους τόκους καταθέσεων στις φορολογικές δηλώσεις.
Για πρώτη φορά φέτος στο Taxis αναγράφονται και οι τόκοι που αναλογούν σε συνδικαιούχους λογαριασμών και τα ποσά του φόρου 10% που έχουν παρακρατηθεί.
Ωστόσο, όπως επισημαίνουν λογιστές, σε περιπτώσεις συνδικαιούχων τραπεζικών λογαριασμών διαπιστώνεται ότι το ποσό των τόκων εμφανίζεται ολόκληρο και στη δήλωση του ενός και στη δήλωση του άλλου.
Δηλαδή καλούνται να πληρώσουν και οι δύο φόρο για το ίδιο ποσό.
Πέρυσι, οι τόκοι εμφανίζονταν συνολικά, μόνο στη δήλωση του πρώτου δικαιούχου του τραπεζικού λογαριασμού.
Φέτος όμως θα πρέπει να συνεννοηθούν μεταξύ τους οι συνδικαιούχοι και να δηλώσουν στη φορολογική δήλωση 2015 το ποσό των τόκων που αντιστοιχεί πραγματικά στον καθένα εξ αυτών ανάλογα με τη συμμετοχή τους στον τραπεζικό λογαριασμό.
http://lykavitos.gr/

Read more...

"Η ρεαλιστική λύση είναι μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία"...


Εφικτή μία συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους θεωρεί ο Γιούνκερ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές...
Σε πολύ καλό κλίμα, αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας διεξήχθη η συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, σύμφωνα με...
κυβερνητικές πηγές. 

Κατά τη συνάντηση διάρκειας περίπου μισής ώρας, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον κ. Γιούνκερ για την πορεία των διαπραγματεύσεων και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος της Κομισιόν από τη δική του πλευρά επισήμανε ότι έχει γίνει όντως πολύ σημαντική πρόοδος και ότι θεωρεί και αυτός ότι είναι εφικτή μια συμφωνία μέσα στο προσεχές διάστημα, εντός του χρονικού πλαισίου που έχει θέσει η κυβέρνηση.

Σε σχετική ερώτηση, οι ίδιες πηγές της κυβέρνησης σημείωναν ότι εάν κυριαρχεί η σκληρότερη γραμμή μεταξύ των εταίρων, «προφανώς μας δυσχεραίνει». Υπογράμμιζαν επίσης ότι αυτή τη στιγμή απαιτείται να υπάρχει από όλους αντίληψη της κατάστασης και πως εάν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε με ρεαλισμό την κατάσταση, πρέπει να υπάρχει ρεαλιστική λύση για το πώς έχει διαμορφωθεί η πραγματικότητα. «Τώρα η ρεαλιστική λύση είναι μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία», τόνισαν οι ίδιες πηγές. 

Προχωρώντας σε μια σύντομη αποτίμηση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Ρίγα της Λετονίας, οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για ένα ταξίδι που είχε ουσία, τόσο οι συναντήσεις που έγιναν χτες με την 'Α. Μέρκελ και τον Φρ. Ολάντ όσο και η σημερινή με τον κ. Γιούνκερ. Για το εάν έδωσε το ταξίδι ώθηση στις διαπραγματεύσεις, οι ίδιες πηγές απαντούσαν «σίγουρα» και επισήμαιναν ότι εκφράστηκε η πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές να υπάρξει συμφωνία. 

Κατόπιν, ο πρωθυπουργός είχε συναντήσεις με τον Γεωργιανό πρωθυπουργό Ιρακλί Γκαριμπασβίλι και τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο...
newsbeast.gr

Read more...

Διαψεύδει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ τα περί παράλληλου νομίσματος...


Διαψεύδει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ τα περί παράλληλου νομίσματοςΣε διάψευση του δημοσιεύματος του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρεται να...
εξέτασε το ενδεχόμενο παράλληλου νομίσματος για την Ελλάδα, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.

Ειδικότερα, το γερμανικό ΥΠΟΙΚ με tweet του στο Bloomberg, σχολιάζει: "Η αναφορά είναι ανακριβής. Αυτού του τύπου το σενάριο δεν είναι συζητείται"...

newpost.gr

Read more...

Λαγκάρντ: Όχι σε "γρήγορη και βρώμικη" συμφωνία με την Ελλάδα...


Λαγκάρντ: Όχι σε γρήγορη και βρώμικη συμφωνία με την Ελλάδα Η συμφωνία με την Ελλάδα δεν μπορεί να είναι "γρήγορη και βρώμικη" δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας σε...
εκδήλωση της κεντρικής τράπεζας της Βραζιλίας στο Ρίο ντε Ζανέιρο.  

Η Λαγκάρντ τόνισε ότι μια πθανή συμφωνία για την  επίλυση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα εξακολουθεί να απαιτεί πολλή δουλειά και δεν πρέπει να γίνει βεβιασμένα. "Γνωρίζω ότι απομένει πολλή δουλειά να γίνει.  Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές εργάζονται αυτή τη στιγμή, δέχονται προτάσεις, συνεργάζονται και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε", είπε.

 "Θα πρέπει να είναι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, όχι μια γρήγορη και βρώμικη δουλειά." πρόσθεσε...
enikos.gr

Read more...

Σόιμπλε: Παράλληλο νόμισμα όπως στο Μαυροβούνιο...


Σόιμπλε: Παράλληλο νόμισμα όπως στο Μαυροβούνιο, αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις
... αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις...
Το ενδεχόμενο εισαγωγής στην Ελλάδα παράλληλου νομίσματος φέρεται να εξετάζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, σύμφωνα με το...
Bloomberg.

Όπως υποστηρίζει το πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές με γνώση των απόψεών του γερμανού υπουργού Οικονομικών, ο  Σόιμπλε έβαλε την ιδέα του παράλληλου νομίσματος σε πρόσφατη συνάντηση, χωρίς όμως να την εγκρίνει. 

Μάλιστα, επικαλέστηκε το παράδειγμα του Μαυροβουνίου που χρησιμοποιεί το ευρώ, αλλά δεν είναι μέλος της ευρωζώνης, είπε ένας εξ αυτών.

Τα σχόλια αυτά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπονοούν ότι κάποιοι ήδη στην Γερμανία προετοιμάζονται για την χειρότερη εξέλιξη σχετικά με την Ελλάδα, την ώρα που η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επισήμως δηλώνει πως στόχος είναι να κρατηθεί η Ελλάδα στο ευρώ. 

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές, ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου παρέπεμψε σε πρόσφατη δήλωση του ίδιου του κ. Σόιμπλε στη γαλλική εφημερίδα Les Echo, όπου ανέφερε πως «έχουμε υπ' όψιν μας αυτές τις πληροφορίες, αλλά δεν τις σχολιάζουμε».

newpost.gr 

Read more...

Κομισιόν: Δεν υπάρχει διορία για τις διαπραγματεύσεις...


Κομισιόν: Δεν υπάρχει διορία για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα
... με την Ελλάδα...
"Δεν υπάρχει διορία για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα", δήλωσε σήμερα, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

"Το Eurogroup είναι έτοιμο να...
συνεδριάσει εκτάκτως ανά πάσα στιγμή", είπε και προσθεσε, πως, οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Brussels Group θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς κατά τις επόμενες ημέρες....


Read more...

«Τσεκούρι» 40% στις αμοιβές του ΤΧΣ...


Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης ΒαρουφάκηςΜειώνονται κατά 40% οι αμοιβές της διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.  Από τις μειώσεις θα εξοικονομηθούν πάνω από...
300.000 ευρώ.

Στην σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών σημειώνεται πως υπουργός αντιλαμβάνεται ότι οι θέσεις υψηλής ευθύνης πρέπει να ανταμείβονται αντίστοιχα, όμως οι ισχύουσες αμοιβές στο ΤΧΣ, σε μια περίοδο που τα εισοδήματα των εργαζομένων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα έχουν συρρικνωθεί, «αποτελούν πρόκληση για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως για τη σχετική απόφαση ο κ. Βαρουφάκης ενημέρωσε τον Πρόεδρο του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ.

«Σε μια περίοδο που οι θεσμοί θεωρούν "πισωγύρισμα" (backtracking) την αναστολή των μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις και την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο υπουργός Οικονομικών πιστεύει πως το EuroWorking Group δεν θα φέρει αντίρρηση στην απόφαση αυτή», σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Σύμφωνα με τον καταστατικό νόμο του ΤΧΣ (3864/2010, άρθρο 4) η σχετική απόφαση απαιτεί διαβούλευση με τους θεσμούς ώστε να οριστικοποιηθεί.

in.gr

Read more...

Δείτε τα θέματα σε Λογοτεχνία, Βιολογία, Χημεία - Βιοχημεία...


Δείτε τα θέματα σε Λογοτεχνία, Βιολογία, Χημεία - Βιοχημεία και Αρχές Οργάνωσης
... και Αρχές Οργάνωσης...
Με Νεοελληνική Λογοτεχνία, Βιολογία, Χημεία-Βιοχημεία και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, όλα μαθήματα Κατεύθυνσης, συνεχίζονται σήμερα, Παρασκευή, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. 

Για τα θέματα της... 
Νεοελληνικής Λογοτεχνίας πατήστε εδώ.

Για τα θέματα της Βιολογίας πατήστε εδώ.


Για τα θέματα της Χημείας-Βιοχημείας πατήστε εδώ.


Για τα θέματα του Αρχές Οργ. & Διοίκ. Επιχειρήσεων πατήστε εδώ.


Για τα θέματα της Βιολογίας(εσπερινά) πατήστε εδώ.


Για τα θέματα της Χημείας-Βιοχημείας(εσπερινά) πατήστε εδώ.


Με τη σημερινή εξέταση ολοκληρώνεται η πρώτη εβδομάδα των εξετάσεων, χαρακτηριστικό της οποίας είναι έως στιγμής τα κατανοητά θέματα αλλά και θέματα που είχαν και κάποια πρωτοτυπία, όπως σχολίασαν οι καθηγητές.


Στα μέσα Ιουνίου, όλοι οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την αίτηση-δήλωση του Φεβρουαρίου, θα προσέλθουν για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), για να τον χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου. Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) θα μπορούν να αποκτούν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) σε όποιο Λύκειο τους εξυπηρετεί.


Η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα γίνει ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, από τα μέσα Ιουνίου ως τις αρχές Ιουλίου.


protothema.gr

Read more...

Τσίπρας: Είμαι πολύ αισιόδοξος...



ΒΙΝΤΕΟ...
Μια σύντομη δήλωση έκανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη δεύτερη μέρα της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα.

«Είμαι...

πολύ αισιόδοξος», αρκέστηκε να πει.
Δείτε το Βίντεο, ΕΔΩ...

Read more...

Νέο σύστημα για τα ραντεβού ΕΟΠΠΥ...


Μέσω διαδικτύου και χωρίς χρέωση...

Μέσω διαδικτύου και χωρίς χρέωση θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού με συμβεβλημένο γιατρό οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

Το νέο σύστημα θα ισχύσει "πιλοτικά" από...
τις 15 έως τις 30 Ιουνίου και θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από την 1η Ιουλίου. Μέχρι τις 12 Ιουνίου οι πάροχοι θα περνούν στο σύστημα τα στοιχεία τους, προκειμένου να είναι προσβάσιμα από τους ασφαλισμένους. Τα παραπάνω προβλέπονται σε σχετική εγκύκλιο, την οποία απέστειλε χθες ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το νέο σύστημα θα λειτουργεί παράλληλα με το ισχύον (τηλεφωνικό ραντεβού). Αναπτύσσεται με πόρους του ΕΣΠΑ και θα υλοποιηθεί σε εθνικό επίπεδο μέσω της πλατφόρμας της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

Θα περιλαμβάνει τις δημόσιες δομές παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας, το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, καθώς και τους ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ.

Για την υλοποίησή του, η ΗΔΙΚΑ αναπτύσσει μία κεντρική βάση δεδομένων, στην οποία θα καταχωρίζεται η διαθεσιμότητα των γιατρών ανά ειδικότητα. Θα κλείνονται, επίσης, τα ραντεβού και θα ενημερώνονται οι γιατροί για τις μηνιαίες υποχρεώσεις τους, σύμφωνα με τα προγραμματισμένα ραντεβού...
left.gr

Read more...

Κόντρα Μπαλάφα με τον πρόεδρο των αστυνομικών...


... για την Κωνσταντοπούλου (BINTEO)...
Λεκτική αντιπαράθεση σημειώθηκε σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπαλάφα και τον...
πρόεδρο των Αστυνομικών υπαλλήλων της Αττικής, Γρηγόρη Γερακαράκο με αφορμή το επεισόδιο της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον αστυνομικό πριν δυο μέρες έξω από την Βουλή.

«Την κυβέρνηση την έβγαλε ο λαός για να σώσει την χώρα και όχι για να υποτιμά και να εξευτελίζει ανθρώπους και θεσμούς» ήταν η τοποθέτηση του κ.Γερακαράκου. Από την πλευρά του ο κ. Μπαλάφας δήλωσε πως «Να αποφεύγετε αυτές τις αντικυβερνητικές γενικεύσεις» και συνέχισε λέγοντας πως  «Αισθάνθηκα και εγώ άσχημα με την υπόδειξη στον αστυνομικό». 


Δείτε το βίντεο...



enikos.gr

Read more...

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ - Ολάντ...


Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Ολοκληρώθηκε το ραντεβού που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την καγκελάριο της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ, και τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, μετά από...
δυόμιση ώρες.
Στη συνάντηση, στη Ρίγα, συμμετείχαν εκ μέρους της ελληνικής πλευράς και ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος...

Read more...

Πάγωσαν τα… χαμόγελα: Οι δανειστές πιέζουν για ΦΠΑ 11% και 23%


sumpsifismos-tou-fpa-pou-prepei-na-apodosoun-epixeiriseis-sto-dimosio-me-ton-fpa-pou-tous-ofeilei-auto

Σενάριο “φωτιά” για το ΦΠΑ “έπεσε”στο τραπέζι από τους δανειστές!
Προβλέπει την επιβολή δυο αντί τριών συντελεστών του ΦΠΑ σε συντελεστές 11% για το χαμηλό και 23% για τον υψηλό.
Σημειώνεται ότι το σενάριο αυτό οδηγεί σε υψηλότερες τιμές για σειρά βασικών προϊόντων που σήμερα βρίσκονται στον πολύ χαμηλό συντελεστή 6,5%.
Η ελληνική πλευρά, μετά το «ναυάγιο» της πρότασης για συντελεστές ΦΠΑ που θα μειώνονται κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες με τη χρήση πλαστικού χρήματος είχε καταθέσει εναλλακτική πρόταση η οποία μιλούσε για τρεις συντελεστές: 7%, 14% και 23%.
Εναλλακτικό σενάριο τοποθετούσε τους συντελεστές στο 7,5%, 15% και 21%, προκειμένου να εμφανιστεί τουλάχιστον ότι καταγράφεται μείωση στον βασικό συντελεστή.
http://lykavitos.gr/

Read more...