Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Στην Ελλάδα της εξαθλίωσης...

Στην Ελλάδα της εξαθλίωσης...

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει η ανθρωπιστική κρίση και στο Ηράκλειο Κρήτης. Όλο και περισσότερες είναι οι οικογένειες που στρέφονται στα συσσίτια, ενώ πολλοί είναι οι συμπολίτες μας που ψάχνουν στα σκουπίδια.
Μέρα με τη μέρα αυξάνονται οι οικογένειες του Ηράκλειου Κρήτης αναζητούν βοήθεια από τις φιλανθρωπικές κινήσεις των Ενοριών, της Αυτοδιοίκησης ή του Εργατικού Κέντρου, προκειμένου να εξασφαλίσουν όχι μόνο ένα πιάτο φαγητό αλλά ακόμα και ένα μπουκάλι νερό.
Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του προέδρου του ΕΚΗ, Σωκράτη Βαρδάκη ότι ‘’σχεδόν σε καθημερινή βάση, αντικρίζουν έξω  από το κτίριο που βρίσκονται τα γραφεία του Κέντρου, στην Λεωφόρο Δημοκρατίας, σε κεντρικότατο σημείο του Ηρακλείου, ανθρώπους να ψάχνουν στους κάδους απορριμμάτων για λίγη τροφή’’.
"Η εξαθλίωση πλέον λαμβάνει νέες διαστάσεις" σημειώνει ο κ. Βαρδάκης, επισημαίνοντας ότι ‘’τώρα, εκτός από το φαγητό τους πολλοί πολίτες αδυνατούν να εξασφαλίσουν και το φάρμακο που είναι απαραίτητο για την επιβίωση τους’’.
Ο ίδιος τονίζει ότι ''από τις περίπου 800 οικογένειες που απευθύνθηκαν στο Εργατικό Κέντρο για βοήθεια, μπορούν να εξυπηρετηθούν σε μηνιαία βάση περίπου 220''.

Δείτε το βίντεο

Πηγή:cretalive.gr

Read more...

Ρεύμα "ΝΑΙ" μέσα στη ΔΗΜ.ΑΡ

Ρεύμα"ΝΑΙ" μέσα στη ΔΗΜ.ΑΡ
Την ύπαρξη μειοψηφίας μέσα στη ΔΗΜΑΡ που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει τα μέτρα επιβεβαίωσε ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του κόμματος, ερωτηθείς για τα όσα δήλωσε νωρίτερα ο Βασίλης Οικονόμου στον Real Fm, ότι δηλαδή θα σκεφτεί τι θα κάνει, αν η τελική στάση του κόμματος , για την ψηφοφορία, είναι το  «όχι» και  όχι το «παρών».
Μιλώντας στο Real Fm, ο κ. Χατζησωκράτης, τόνισε : ''Υπάρχουν φωνές μέσα στο κόμμα που λένε ότι εδώ που φτάσαμε ας κάνουμε και αυτό το βήμα. Σεβαστή η πρόταση και θα τεθεί στην Κεντρική Επιτροπή. Όμως υπάρχει και άλλη άποψη η οποία λέει ότι δεν έχει  νόημα να στηρίζει η ΔΗΜ.ΑΡ. την κυβέρνηση''.

Ακούστε το απόσπασμα από την εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα και της Μαίρης Πολλάλη:


 enikos.gr

Read more...

«Πόθεν έσχες» στα ακίνητα από το 2013...




Να επαναφέρει το «πόθεν έσχες» στην αγορά ακινήτων, από την 1η Ιανουαρίου 2013, αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών, ενώ μελετά, παράλληλα, την αυτοτελή φορολόγηση των ενοικίων από το πρώτο ευρώ.
Tο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εφαρμόζει ουσιαστικά ένα χρόνο νωρίτερα το..
. «πόθεν έσχες» στην αγορά των ακινήτων, υποχρεώνοντας τους φορολογουμένους να δηλώνουν πού βρήκαν τα χρήματα για την απόκτηση οποιουδήποτε ακινήτου που κατέχουν.

Η ρύθμιση είχε ανασταλεί το 2010 με χρονική προοπτική τεσσάρων ετών, αλλά το υπουργείο Οικονομικών θέλει να επισπεύσει την εφαρμογή της.

Σύμφωνα με το σύστημα αυτό, αν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που δεν θα μπορέσουν να βρουν τρόπο να επικαλεστούν ικανά εισοδήματα για να πείσουν την εφορία, θα κληθούν να πληρώσουν βαρύ φόρο (μέχρι και 45%) για το ποσό που δεν δικαιολογείται.

Το μέτρο σχεδιάζεται να ισχύσει για όλα τα ακίνητα, ακόμη και για την πρώτη κατοικία και οι φορολογούμενοι θα κληθούν να δικαιολογήσουν με τα εισοδήματα τους την κάθε δαπάνη για αγορά ή ανέγερση κατοικίας ή οποιουδήποτε άλλου κτίσματος, για την αγορά οικοπέδου, αγροτεμαχίου ή οποιασδήποτε άλλης εδαφικής έκτασης.

Αυτοτελής φόρος στα ενοίκια

Το σχέδιο προβλέπει και αυτοτελή φόρο έως 45% από το πρώτο ευρώ στα ενοίκια. Δηλαδή τα μισθώματα που εισπράττει κάθε χρόνο κάθε ιδιοκτήτης, δεν θα φορολογούνται πλέον μαζί με τα υπόλοιπα εισοδήματά του, βάσει της κλίμακας φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, αλλά είτε κλιμακωτά με τρεις συντελεστές (10%, 30% και 45%) είτε με έναν μόνο ενιαίο συντελεστή 15% ή 20%.

Η πρόταση της κλιμακωτής φορολόγησης πάντως των ενοικίων, αποσκοπεί και να δοθεί ένα κίνητρο για μείωση των ενοικίων, σε όσους επιλέξουν να το κάνουν για να μην φορολογηθούν με επιπλέον φόρο.

Τέλος, από το 2013 θα καθιερωθεί ένας νέος ενιαίος φόρος ακίνητης περιουσίας που θα υπολογίζεται με βάση τη συνολική αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας κάθε φυσικού προσώπου και με κλιμακούμενους συντελεστές που θα ξεκινούν από τα επίπεδα του 0,15%-0,25% και θα ξεπερνούν το 2% για πολύ μεγάλες περιουσίες. Και πάλι τότε δεν θα υπάρχει αφορολόγητο όριο, αλλά 7 ή 8 κλιμάκια με ισάριθμους συντελεστές φορολόγησης....


Read more...

ΣΟΚ : 2.500 Έλληνες αυτοκτόνησαν μέσα σε 2 χρόνια...





Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που δείχνουν, πως περισσότεροι από δυόμισι χιλιάδες συμπολίτες μας έδωσαν τέλος στη ζωή τους μέσα σε 2 χρόνια, από το 2010.

Η δραματική αύξηση του ... φαινομένου που αποτελεί τη νέα μάστιγα της ελληνική κοινωνίας αλλά και όλες οι πτυχές του, συζητήθηκαν σε επιστημονικό Συμπόσιο της Κλίμακας «Πρόληψη της Αυτοκτονίας».

Η ΜΚΟ έχει καταθέσει στο Υπουργείο Υγείας σχέδιο για τη χάραξη εθνικού προγράμματος πρόληψης της αυτοκτονίας, το οποίο θα περιλαμβάνει από εκπαίδευση γιατρών και εκπαιδευτικών έως σύσταση ειδικών κέντρων σε όλη τη χώρα και θεσμοθέτηση δεοντολογίας για τον τρόπο δημοσιοποίησης.

«Είναι μια ατομική πράξη με κοινωνικές διαστάσεις όμως, καθώς υπολογίζεται ότι μια αυτοκτονία επηρεάζει καταλυτικά πέντε μέλη της οικογένειας του αποθανόντος και περίπου είκοσι άτομα από το ευρύτερο περιβάλλοντος του» δηλώνει ο Dr. Lanny Berman, πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για την Πρόβλεψης της Αυτοκτονίας.

Ο ιδιος ανέφερε πλείστα μέτρα προλήψης του φαινομένου, που έχουν εφαρμοστεί σε άλλες χώρες. «Μια ενδεικτική περίπτωση είναι οι αυτοκτονίες στο Μετρό της Αθήνας, που από 3 ή 4 ανά έτος έφθασαν πέρυσι τις 9». Μια αυτοκτονία θα μπορούσε να αποτραπεί με φωτεινές επιγραφές, ενημέρωση των εργαζομένων, κάμερες, τοποθέτηση εμποδίων κτλ.

Πάνω από είκοσι είναι οι ψυχικές διαταραχές- πέραν της δημοφιλούς κατάθλιψης- που μπορούν να συμβάλουν στην αυτοκτονία. «Διαπιστώνω ότι οι αυτόχειρες δεν είναι τόσο οι άνεργοι όσο εκείνοι που δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας και την απαιτούμενη φαρμακευτική αγωγή», υπογραμμίζει η Καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στο ΕΚΠΑ, κ. Χαρά Σπηλιοπούλου.

Η γιατρός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις χιλιάδες άδειες οπλοφορίας, που έχουν μεν λήξει αλλά τα όπλα δεν έχουν κατασχεθεί. «Δεν καταγράφεται ούτε ελέγχεται σε ποιά χέρια βρίσκονται και αν ο κάτοχος είναι ψυχικά υγιής» υπογραμμίζει «τις προάλλες μια γυναίκα άνοιξε το συρτάρι του αποθάνοντα από δεκαετία συζύγου της, βρήκε ένα περίστροφο και αυτοκτόνησε».


Read more...

ΞΑΦΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ


Ρεπορτάζ : Ανδρέας Μπελεγρής
(από το : protothema.gr)
Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο είχε το μεσημέρι του Σαββάτου ο βουλευτής του κόμματος κ. Κώστας Σκανδαλίδης. Το ραντεβού το δύο ανδρών κλείστηκε μετά την θυελλώδη...
συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος την Τετάρτη. Εκεί ο κ. Σκανδαλίδης εξέφρασε έντονες αντιρρήσεις για το πακέτο των μέτρων που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή και αρνήθηκε να συμμετάσχει στην ψηφοφορία για τη στάση του κόμματος. Ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με το ιστορικό στέλεχος του κόμματος σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί η εσωκομματική κρίση. Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από την Ιπποκράτους εχθές κύκλοι πολύ κοντά στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εκτιμούσαν «ότι ο Κ. Σκανδαλίδης που είναι ιστορικό στέλεχος της παράταξης και ενεργεί με πολιτικά κριτήρια θα ακολουθήσει την απόφαση της Κ.Ο.». Επίσης ο κ. Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον βουλευτή του κόμματος κ. Μάρκο Μπόλαρη, ο οποίος επίσης εξέφρασε επιφυλάξεις για το αν ψηφίσει ή όχι το πακέτο των μέτρων.

Read more...

"Αντάρτικο" στη ΔΗΜΑΡ...





Θα σκεφτώ τι θα κάνω, αν η τελική στάση της ΔΗΜΑΡ (για την ψηφοφορία) είναι το «Oχι» και όχι το «παρών», είπε στον REAL FM, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Βασίλης Οικονόμου.

O ίδιος ανέφερε ότι... θα σεβαστεί την απόφαση που θα πάρει το κόμμα του για την ψηφοφορία των μέτρων, «μέχρι το παρών».
Στην περίπτωση που η Κεντρική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα, στη συνεδρίαση της Δευτέρας, θα αποφασίσει «να πει "όχι" » σε όλα τα μέτρα, «τότε θα δω τι θα κάνω», είπε ο Οικονόμου, που άφησε ανοικτό το θέμα να μην συμμορφωθεί με την απόφαση του κόμματός του...


Read more...

To σενάριο που δεν σκέφτηκε ο Λοβέρδος...



Aπόσπασμα από τη σημερινή συνέντευξη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου στην εφημερίδα "Παραπολιτικά":

-Θα κάνετε νέο κόμμα τελικά;

Η στρατηγική ανάγκη για τη χώρα είναι η ρήξη και η αλλαγή του... πολιτικού και του κομματικού συστήματος. Πρέπει να αρχίσουμε τις αλλαγές μετά την καταβολή της δόσης των 44 δις ευρώ. Ή θα γίνει νέο κόμμα ,ή θα μετασχηματιστεί καθολικά το ΠΑΣΟΚ, διότι ως έχει σήμερα έχει κλείσει τον κύκλο του, ή θα...


...ενωθεί το ΠΑΣΟΚ με την ΔΗΜΑΡ, ή θα γίνει ομοσπονδία κομμάτων, δικτύων και προσώπων τύπου ΕΛΙΑΣ. Η τελική επιλογή θα γίνει στην ώρα της. Ένα είναι το απολύτως σίγουρο: Δεν μετακινούμαι από το σοσιαλδημοκρατικό χώρο. Δεν μετακινούμαι από την Κεντροαριστερά.


Σχόλιο: Υπάρχει κι ένα 5ο σενάριο, το να μην υπάρχει χώρος όταν επιτέλους αποφασίσουν να κινηθούν όλοι αυτοί..


parapolitiki.com


Read more...

Τη δημιουργία φιλευρωπαϊκού κόμματος με τη συμμετοχή όλων ζητά ο Μ.Χρυσοχοΐδης

Νέα παρέμβαση


Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην πρόσφατη θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην πρόσφατη θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Πρόταση για τη δημιουργία ενός φιλευρωπαϊκού κόμματος κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, εξηγώντας ότι σε αυτό το κόμμα θα πρέπει να συμμετάσχουν όλες οι δυνάμεις για να βγει η Ελλάδα από το οικονομικό αδιέξοδο και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega προέβλεψε μάλιστα ότι και η ΝΔ σε λίγο καιρό θα διαλυθεί, ενώ απαντώντας σε όσους θέτουν θέμα ηγεσίας είπε ότι σε ένα διαλυμένο κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ δεν θέτεις θέμα ηγεσίας.

Όσον αφορά στην ψήφιση των μέτρων στη Βουλή είπε ότι «δεν υπάρχει δίλημμα, δεν υπάρχει άλλη επιλογή και αυτή είναι η τελευταία φορά που παίρνουμε μέτρα».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε αναφερθεί στο θέμα της δημιουργίας νέων κομμάτων ένα 24ωρο νωρίτερα, μιλώντας στον Real Fm: «Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή δεν είναι να φτιάξουμε κάποια ΚΟΔΗΣΟ του 3%. Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι να δούμε με πιο τρόπο μπορούμε να συγκροτήσουμε ένα μεγάλο μέτωπο που εκπροσωπεί την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και μέσα από αυτό το μέτωπο όλοι μαζί να δώσουμε μια απάντηση στους πολίτες ότι η πολιτική μπορεί να λύσει το πρόβλημα της χώρας.»

Στην ίδια συνέντευξη είχε αναφερθεί και στα λάθη του ΠΑΣΟΚ: «Το πρώτο λάθος ήταν ότι ακολουθήσαμε τη λογική του μέσα έξω στην κυβέρνηση. Έπρεπε να μπούμε στην κυβέρνηση, να διακριθούμε και να έχουμε επιτυχίες, έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στην ψήφο του λαού και στο νόημα της ψήφου της 17ης Ιουνίου.

» Το δεύτερο λάθος κατά τη γνώμη μου είναι ότι υπήρξαν κάποιες αστοχίες στη συνολική στάση μας απέναντι στην κρίση, δηλαδή μετά τις εκλογές. Θεωρώ ότι έπρεπε να είμαστε πιο τολμηροί.»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Μέσω διαδικτύου τα τέλη κυκλοφορίας από την Τετάρτη...



Μέσω της ιστοσελίδας ΤAXISnet του υπουργείου Οικονομικών θα έχουν τη δυνατότητα οι ιδιοκτήτες οχημάτων, από την προσεχή Τετάρτη, να αναζητούν τα ειδοποιητήρια των τελών κυκλοφορίας του 2013. Φέτος, τα ... ιδοποιητήρια δεν θα αποσταλούν μέσω ταχυδρομείου.

Oι πολίτες, είτε με τον κωδικό τους για το TAXISnet είτε με το ΑΦΜ τους, θα μπορούν να μπαίνουν στο διαδίκτυο για να βρουν τον κωδικό πληρωμής. Παράλληλα, όσοι δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα θα μπορούν να εξοφλούν τα τέλη σε οποιαδήποτε τράπεζα, χωρίς να χρειάζεται να έχουν στα χέρια τους το ειδοποιητήριο.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων δεν θα λαμβάνουν κάποιο αυτοκόλλητο σήμα όταν πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και σε περίπτωση ελέγχου, θα υπάρξει ηλεκτρονική διασύνδεση των περιπολικών της αστυνομίας με το TAXISnet. Η απόδειξη της τράπεζας θα ισχύει σαν αποδεικτικό στοιχείο μόνο αν αναγράφει τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.
  


Read more...

Πρόταση για αντιπροεδρία...





Στο Μαξίμου συζητείται ευρέως το ενδεχόμενο να προταθεί στον Ευ. Βενιζέλο να αναλάβει θέση αντιπροέδρου, εξέλιξη που θα σηματοδοτούσε την ενεργότερη συμμετοχή του ... ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Μάλιστα, στελέχη όπως η Φ. Γεννηματά, ο Φ. Σαχινίδης και ο Γ. Μανιάτης βρίσκονται στη λίστα των υπουργοποιήσιμων στελεχών της Ιπποκράτους.

ethnos.gr


Read more...

Στουρνάρας: «Ένα λάθος μπορεί να οδηγήσει σε άτακτη χρεοκοπία»...



Κάλεσμα προς τους βουλευτές να υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας από το ευρώ σε...
περίπτωση καταψήφισης.

Σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όπου συζητείται ο Προϋπολογισμός του 2013, ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «κρίσιμες» τις επόμενες εβδομάδες, επισημαίνοντας ότι «ένα λάθος μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα σε άτακτη χρεοκοπία, σε απρόβλεπτα δεινά και εκτός ευρωζώνης».

«Είναι άδικο και παράλογο να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια τώρα που οι συνθήκες αλλάζουν», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Στουρνάρας. Διαβεβαίωσε ότι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα περιλαμβάνει την τελευταία δέσμη επώδυνων μέτρων που καλείται να λάβει η κυβέρνηση και εμφανίστηκε βέβαιος πως όλοι «θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων»....
skai.gr


Read more...

«Όχι» στην πάση θυσία διακυβέρνηση λέει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

«Δεν πάσχουμε από σύνδρομα της 'εξουσιολαγνείας'»


Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Αντίθετος με τη λογική της «πασή θυσία διακυβέρνησης» δηλώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, λίγες ημέρες μετά τη δήλωσή του «δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε».

«Εμείς δεν πάσχουμε από τα σύνδρομα της 'εξουσιολαγνείας' και του κυβερνητισμού. Δεν δημαγωγούμε. [...] Δεν υπάρχει, λοιπόν, τίποτα πιο ξένο σε μένα από την επιδίωξη της 'πάση θυσία' διακυβέρνησης» αναφέρει.

Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής εκφράζει την εκτίμηση ότι δεν υπήρξε ενόχληση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα είπε, ενώ υπερασπίζεται τη διαφορετικότητα της άποψης.

Παράλληλα, προειδοποιεί για φαινόμενα αυταρέσκειας και επιμένει στην ενότητα της Αριστεράς, ενώ σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι «αστική αντιπολίτευση».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Κίνδυνος χρεοκοπίας, αν δεν περάσουν μέτρα και προϋπολογισμός, λέει ο Γ.Στουρνάρας

«Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα»


Είναι άδικο και παράλογο να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια, τώρα που οι συνθήκες αλλάζουν, είπε ο Γ.Στουρνάρας
Είναι άδικο και παράλογο να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια, τώρα που οι συνθήκες αλλάζουν, είπε ο Γ.Στουρνάρας   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Σε νέα προειδοποίηση για τον κίνδυνο χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας από το ευρώ, σε περίπτωση καταψήφισης του προϋπολογισμού ή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, προέβη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όπου συζητείται ο προϋπολογισμός του 2013.

Ο κ. Στουρνάρας χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα «ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα στη φαρέτρα της κυβέρνησης» και κάλεσε τους βουλευτές να τα υπερψηφίσουν.

«Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες. Ένα λάθος μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα σε άτακτη χρεοκοπία, σε απρόβλεπτα δεινά και εκτός ευρωζώνης. Κάποιοι λένε πως αυτό είναι εκβιασμός, αλλά είναι η ωμή πραγματικότητα» προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών.

Διαβεβαιώνοντας πως το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα περιλαμβάνει «την τελευταία δέσμη επώδυνων μέτρων που καλείται να λάβει η κυβέρνηση», ο κ. Στουρνάρας παρατήρησε πως «κάναμε πολλά, σηκώσαμε πολλά βάρη και μείναμε όρθιοι. Γι' αυτό είναι άδικο και παράλογο να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια, τώρα που οι συνθήκες αλλάζουν».

Άλλωστε, πρόσθεσε, «ψάξαμε επισταμένως, αλλά δεν βρήκαμε καμία εναλλακτική λύση. Κανείς δεν μπόρεσε να μας πει κάτι διαφορετικό. Κι αν είπε, αυτό οδηγεί τη χώρα εκτός ευρώ».

«Πολλοί λιποψυχούν ότι δεν θα τα καταφέρουμε, πολλοί μπορεί να το επιδιώκουν κιόλας. Η κυβέρνηση όμως θα επιτελέσει το έργο της (…) Είμαι βέβαιος πως όλοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...