Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Αυξάνουν το αφορολόγητο που …μείωσαν!

Διορθωτικές παρεμβάσεις για τις οικογένειες


http://img.protothema.gr/02C730E242CC723EC20F41CBF75D4244.jpg
Κοινωνικά πιο δίκαιο επιχειρεί να κάνει το εφαρμοστικό νομοσχέδιο ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος προχωρώντας σε μια σειρά αλλαγών για τους φορολογούμενους με παιδιά και ανάπηρους.

Η πρώτη αλλαγή αφορά στο όριο αφορολόγητου ανάλογα με τα τέκνα που έχει μια οικογένεια. Συγκεκριμένα, εάν ο φορολογούμενος έχει ένα τέκνο τότε το αφορολόγητο – το οποίο, βεβαίως, προ εφαρμοστικού νόμου ήταν 12.000 ευρώ - αυξάνει κατά 2.000 και από 8.000 ευρώ πηγαίνει σε 10.000, εάν έχει δύο παιδιά τότε το αφορολόγητο αυξάνει κατά 4.000 ευρώ και πάει στα 12.000 ευρώ , εάν έχει τρία παιδιά το αφορολόγητο αυξάνει κατά 12.500 ευρώ ενώ για κάθε επιπλέον παιδί το αφορολόγητο αυξάνει κατά 2.500 ευρώ.

Αναλυτικά :
-Αυξάνει το αφορολόγητο για οικογένειες με παιδιά στη πρώτη κλίμακα φορολόγησης 8.000-12.000 ευρώ ως εξής.
  • Για ένα παιδί διευρύνεται κατά 2.000 ευρώ
  • Για δύο παιδιά κατά 4.000 ευρώ
  • Για τρία παιδιά κατά 12.500 ευρώ
  • Και για κάθε παιδί άνω των τριών κατά 2.500 ευρώ

Επιπλέον, σε σχέση με την έκτακτη εισφορά, από την οποία έτσι κι αλλιώς εξαιρούνται τυφλοί και όσοι έχουν κινητικές αναπηρίες σε ποσοστό άνω του 80%, προβλέπεται ότι για όλους τους υπόλοιπους αναπήρους δεν θα προσμετρούνται στην εν λόγω εισφορά αλληλεγγύης, τα επιδόματα αναπηρίας.

Επιπροσθέτως, ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες αλλαγές στην πορεία της συζήτησης.


Read more...

Τα ΜΑΤ «κατέλαβαν» την πλατεία Συντάγματος- Τοπίο βομβαρδισμού το κέντρο της Αθήνας


http://newpost.gr/var/photos/blog/gallery/2906e.jpg

newpost.gr
Πεδίο μάχης θυμίζει το τοπίο στο κέντρο της Αθήνας. Ο πετροπόλεμος μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ δεν έχει σταματήσει ούτε λεπτό.Ωστόσο, αυτή τη στιγμή το κέντρο της πλατείας Συντάγματος έχουν καταλάβει διμοιρίες των ΜΑΤ. Επειτα από πολύωρα επεισόδια με κουκουλοφόρους, οι δυνάμεις της Αστυνομίας κατάφεραν να κατέβουν στον χώρο του συντριβανιού και να απωθήσουν τους κουκουλοφόρους προς την κάτω πλευρά της πλατείας.


Οι τραυματίες υπολογίζονται στους 1.000 και οι γιατροί των ιατρείων στην πλατεία Συντάγματος και το Μετρό κάνουν έκκληση για βοήθεια και άμεση αποστολή φαρμάκων και επιδέσμων. Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος, κάνει λόγο για σκηνές πολέμου! Για κίνδυνο της Δημόσιας Υγείας κάνει λόγο δε ο πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, λόγω των χημικών που χρησιμοποίησε η αστυνομία.

Περίπου πενήντα πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα είναι εγλωβισμένοι στο Μετρό και κάνουν έκκληση να φτάσουν άμεσα τα ασθενοφόρα στο Σύνταγμα. Από την άλλη πλευρά, οι φαρμακοποιοί της Αθήνας ετοιμάζονται να αποστείλουν οξυγόνο. αλοιφές και γάζες στα αυτοσχέδια ιατρεία του Μετρό, ως απάντηση στο κάλεσμα του κ. Λουράντου.

Αρκετοί «Αγανακτισμένοι» καταγγέλλουν αλόγιστη βία από τις αστυνομικές δυνάμεις ακόμα και προς «αμάχους» πολίτες, ενώ φοιτητές των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης είναι εγκλωβισμένοι μέσα στη σχολή τους αφού, όπως λένε, άνδρες των ΜΑΤ έριξαν στην είσοδο του κτιρίου των Ε.Μ.Μ.Ε. στην Καπνικαρέα μεγάλες ποσότητες χημικών. Στις φλόγες έχει τυλιχτεί κτίριο απέναντι από τα Προπύλαια. Στο σημείο επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις ώστε η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο. Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί η Αγροτική Τράπεζα που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου.

Φωτιά σημειώθηκε νωρίτερα και στο υπουργείο Οικονομικών. Κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ στην πρόσοψη του κτιρίου με αποτέλεσμα το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην οδό Φιλελλήνων να τυλιχθεί στις φλόγες. Σε χρόνο μηδέν η φωτιά προχώρησε και στον πρώτο όροφο του υπ. Οικονομικών. Με την έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής η φωτιά έσβησε και απεγκλωβίστηκαν τρείς άνθρωποι που βρίσκονταν στο κτίριο.

«Μαύρο» πρωτοσέλιδο στα διεθνή ΜΜΕ η χαοτική κατάσταση στην Ελλάδα


Πετροπόλεμος και δακρυγόνα

Ομάδες κουκουλοφόρων συνεχίζουν να σπάνε τα μάρμαρα της πλατείας Συντάγματος και ισοπεδώνουν όποιο κατάστημα βρεθεί μπροστά τους. Συγκρούσεις έως και αυτή την ώρα στην οδό Ερμού. Οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν τους διαδηλωτές από την οδό Αμαλίας ρίχνοντας χημικά, ενώ πριν από λίγο έγινε ρίψη δακρυγόνων για ακόμη μία φορά και μέσα στο σταθμό του Μετρό Συντάγματος.

Σε γνωστό ταχυφαγείο διενεργείται «πλιάτσικο», ενώ μερίδα αντιεξουσιαστών έχει ανάψει φωτιά δίπλα σε περίπτερο της πλατείας. Η ατμόσφαιρα παραμένει αποπνικτική από την πρωτοφανή σε ποσότητα ρίψη χημικών από την αστυνομία και η οδός Αμαλίας θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Ήδη 500 πολίτες έχουν δεχθεί τις πρώτες βοήθειες από το ιατρείο στο Μετρό Συντάγματος, ενώ πάνω από 30 διαδηλωτές έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Μέχρι το Μέγαρο Μουσικής φθάνει το ΕΚΑΒ

Ωστόσο, ενδεικτικό της «εμπόλεμης» κατάστασης που επικρατεί στο κέντρο της πόλης είναι το ότι οι διαδηλωτές που έχουν τραυματιστεί μεταφέρονται πεζοί με τον συρμό του Μετρό έως το Μέγαρο Μουσικής και από εκεί τους παραλαμβάνει το ΕΚΑΒ, διότι τα οχήματα του ΕΣΥ αδυνατούν να πλησιάσουν την οδό Αμαλίας.

Εκκενώθηκε το King George - Μερική εκκένωση και στη Μεγάλη Βρετανία

Μέσα σε αυτό το κλίμα, νωρίτερα εκκενώθηκε το ξενοδοχείο «King George» εξαιτίας της αποπνικτικής ατμόσφαιρας και των πρωτοφανών επεισοδίων. Εργαζόμενοι και τουρίστες, υπό την προστασία της Αστυνομίας, φυγαδεύθηκαν από την πίσω έξοδο του ξενοδοχείου, η οποία οδηγεί στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, μεταξύ Πανεπιστημίου και Σταδίου. Μάλιστα, σε μερική εκκένωση προχώρησε το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

Τριάντα προσαγωγές

Η αστυνομία έχει προσαγάγει 30 άτομα, έχουν συλληφθεί 11 διαδηλωτές, ενώ 31 αστυνομικοί έχουν μεταφερθεί στο 401 νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.


Το χρονικό των επεισοδίων

- Τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας ξεκίνησαν στις 9 το πρωί στο Σύνταγμα, στο ύψος του Ευαγγελισμού, όταν ομάδα πολιτών επιχείρησε να διακόψει την κυκλοφορία στη Β. Σοφίας, απέναντι από το ξενοδοχείο Χίλτον. Δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο απάντησαν με χρήση χημικών προκειμένου να τους απομακρύνουν. Ανάμεσα στους τραυματισμένους από τις συμπλοκές ήταν και ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ- ΟΤΑ Γιώργος Χαρίσης, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Εν τω μεταξύ, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν και σε άλλα σημεία συγκέντρωσης των αγανακτισμένων στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπως στο Παγκράτι.

- Επεισόδια έλαβαν χώρα και έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, όπου διαδηλωτές και ΜΑΤ συγκρούστηκαν μιας και οι πρώτοι επιχείρησαν να εισβάλλουν στο κτίριο. Στη συμβολή των οδών Ερατοσθένους και Ευτυχίδου, στο Παγκράτι, διαδηλωτές πέταξαν πέτρες εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.

- Από το μεσημέρι οι αγανακτισμένοι κατάφεραν να διαλύσουν τα κάγκελα των αστυνομικών μπροστά από τη Βουλή και για αυτό το λόγο οι άνδρες των ΜΑΤ προωθήθηκαν προς την πλατεία Συντάγματος. «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το ’73, εμείς θα την κηδέψουμε σε τούτη την…πλατεία» φώναζαν οι διαδηλωτές και έστησαν οδοφράγματα περιμετρικά του κοινοβουλίου.

- Αψιμαχίες στο Σύνταγμα έξω από το κτίριο της Βουλής μεταξύ αγανακτισμένων πολιτών και ΜΑΤ λίγο μετά τη μία το μεσημέρι. Οι ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να απομακρύνουν το πλήθος πολιτών με ρίψη χημικών από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη με σκοπό να εμποδίσουν την περικύκλωση της Βουλής από τους Αγανακτισμένους. Προηγουμένως, μερίδα πολιτών προσπάθησε να σπάσει τα κάγκελα που έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά του Κοινοβουλίου.

- Λαοθάλασσα πολιτών αναμένεται να «πνίξει» μέχρι το βράδυ το κέντρο της Αθήνας αφού «Αγανακτισμένοι» από όλη τη χώρα καταφθάνουν στο Σύνταγμα καθώς πλησιάζει το απόγευμα ενώ έχουν ήδη αρχίσει να ξαναπερικυκλώνουν τη Βουλή. Κλειστοί παραμένουν όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.

- Σημειώνεται, ότι από την αστυνομία έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το Χίλτον, στη λεωφόρο Αμαλίας από την οδό Διάκου, στην οδό Σταδίου από την Αιόλου, στην οδό Πανεπιστημίου και στην Ακαδημίας που απαγορεύεται η έξοδος προς τη Βασ.Σοφίας.
Read more...

Αντιπαράθεση ΝΔ - κυβέρνησης για τις συντάξεις των αποστράτων κάτω των 60 ετών


newpost.gr
Αντιπαράθεση ΝΔ - κυβέρνησης για τις συντάξεις των αποστράτων κάτω των 60 ετών
Αντιπαράθεση μεταξύ της ΝΔ και υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκδηλώθηκε, με αφορμή τα μέτρα του νομοσχεδίου για την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που αφορούν στους απόστρατους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης τόνισε σε δήλωση που εξέδωσε, με αφορμή σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, ότι "από την κοινή προσπάθεια, στην κρίσιμη αυτή συγκυρία για τη χώρα μας, δεν δύναται να εξαιρεθούν οι απόστρατοι κάτω των 60 ετών, που αποχώρησαν οικειοθελώς από την Υπηρεσία, με καθαρά ποσά κύριας σύνταξης άνω των 1.700 ευρώ και επικουρικής ασφάλισης άνω των 300 ευρώ, μηνιαίως".

Κατά τον υπουργό "ως χαμηλότερο όριο καθαρών μηνιαίων συντάξιμων αποδοχών καθορίζεται το ποσό των 2.000 ευρώ και αντιστοιχεί συνολική εισφορά 110 ευρώ".

"Τα μέτρα", παρατήρησε, "αποτελούν ταυτόχρονα και αντικίνητρο για τις μαζικές παραιτήσεις στην πλέον παραγωγική ηλικία των 45 ετών, λόγω του “φόβου” του συνταξιοδοτικού, στερώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις από τις υπηρεσίες έμπειρων στελεχών, για τα οποία ο ελληνικός λαός δαπανά από το υστέρημά του, για τη συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωσή τους".

"Δυστυχώς για μια ακόμη φορά ο υπεύθυνος για θέματα Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, προσέρχεται ως αυτόκλητος υπερασπιστής των αποστράτων αξιωματικών, μιλώντας για μέτρα εκδίκησης, όταν οφείλει να γνωρίζει τα πραγματικά δεδομένα και την ανάγκη να συμβάλουν όλοι, με όρους αναλογικότητας και δικαιοσύνης, στην εθνική προσπάθεια για την υπέρβαση της κρίσης και τη σωτηρία της πατρίδας μας», κατέληξε στη δήλωση του.

Ο υπεύθυνος του τομέα πολιτικής ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. Μαργαρίτης Τζίμας στη δήλωση του έκανε λόγο για "απίστευτο νέο χαράτσι σε δεκάδες χιλιάδες απόστρατους και στις οικογένειες τους -μόνον το 2010 παραιτήθηκαν 3.100 στελέχη- καταφανέστατα άδικο και μόνο ως μέτρο εκδίκησης μπορεί να εκληφθεί και μάλιστα από τον μέχρι πρότινος υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο".

"Είναι γνωστό σε όλους, εκτός ίσως του κ. Βενιζέλου, ότι οι ιδιαιτερότητες του στρατιωτικού επαγγέλματος οδηγούν πολλά στελέχη σε παραίτηση, είτε για λόγους υγείας, είτε για να αντιμετωπίσουν οικογενειακά προβλήματα, όπως αυτά που δημιουργούνται από τις συχνές μεταθέσεις και μετακινήσεις που σε πληθώρα περιπτώσεων, ο στρατιωτικός αναγκάζεται να συντηρεί δύο ή και τρία σπίτια, λόγω σπουδών τέκνων, με αποτέλεσμα να εξοντώνεται οικονομικά", πρόσθεσε ο τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με τη συγκεκριμένη διάταξη, παρατήρησε, δημιουργούνται και μεγάλες αδικίες και ανισότητες. "Παρουσιάζεται το φαινόμενο, οι παραιτηθέντες αξιωματικοί με 30 ή ακόμη και 35 πραγματικά έτη υπηρεσίας να υπόκεινται στις συνέπειες της απαράδεκτης αυτής διάταξης".

Ο κ. Τζίμας κάλεσε την κυβέρνηση, "να αναλογιστούν την προσφορά των αποστράτων αξιωματικών προς την Πατρίδα, την ιδιαιτερότητα του λειτουργήματος του αξιωματικού και να αποσύρει άμεσα αυτή την άδικη διάταξη, που προσβάλλει δεκάδες χιλιάδες απόστρατους αξιωματικούς και κυρίως τις οικογένειές τους και προκαλεί δίκαια, αισθήματα οργής και αγανάκτησης».
Read more...

-Χρήστο Παπουτσή, πως επέτρεψες ν ατιμωθεί η ιστορία σου; ...


kourdistoportocali.com
Ντροπή, δυο μέρες τώρα η αστυνομία προσπαθεί συνειδητά να διαλύσει τους Αγανακτισμένους πολίτες με κάθε μέσο!

Γιατί το...

έκανες αυτό στην πολιτική σου ιστορία Χρήστο Παπουτσή;

Γιατί τόσα χημικά;Γιατί τόση βία;

Λησμόνησες εσύ, ο αγωνιστής το Πολυτεχνείο, εκείνες τις στιγμές;

Γιατί προσυπέγραψες αυτή την δολοφονία της δημοκρατίας; ...


Read more...

ΑΝΑΣΤΕΛΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Η ΓΕΝΟΠ


Αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε απόψε η ΓΕΝΟΠ, πράγμα που σημαίνει ότι από αύριο θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση χωρίς διακοπές. Η ΓΕΝΟΠ αποφάσισε επίσης να καταθέσει εξώδικο...
και αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της ΔΕΗ με το αιτιολογικό ότι παραβιάζεται ο νόμος για τον ασφαλιστικό φορέα των εργαζομένων που προβλέπει ότι ο κρατικός προϋπολογισμός καλύπτει τη διαφορά εσόδων - δαπανών του ταμείου, έναντι της ασφαλιστικής περιουσίας που αναγνωρίστηκε ότι είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ.

«Για να γίνει πράξη η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ η κυβέρνηση θα χρειαστεί να ματώσει πολλές φορές», αναφέρει η ΓΕΝΟΠ.
Read more...

Ντόρα, Έλσα και Μπουμπού...


Ξανά μαζί; ...
Όπως ήταν αναμενόμενο εδώ και αρκετό καιρό η Έλσα Παπαδημητρίου, αποχώρησε από τη Ν.Δ., δηλώνοντας, από βήματος Βουλής, ανεξάρτητη. Το πιθανότερο σενάριο είναι να την...

δούμε να εντάσσεται στην «Δημοκρατική Συμμαχία» της Ντόρας Μπακογιάννη, παρά το γεγονός ότι διατηρεί εξαιρετικά καλές σχέσεις και με την οικογένεια Παπανδρέου.

Στη περίπτωση που θα ενταχθεί στο κόμμα της Ψηλής, η καθ’ όλα ικανή πολιτικός εκτός από την κυρία Μπακογιάννη, θα έχει την ευκαιρία να ξαναβρεί κοινό τόπο με την φίλη της, Αντωνία (Μπουμπού) Παπαδομανωλάκη. Σιγά – σιγά η παρέα της Ντόρας, ξαναμαζεύεται… Και, οι τρεις δηλώνουν πανέτοιμες για νέες (πολιτικές) περιπέτειες.

φωτό coryright: parapolitika.gr



Read more...

Αποχώρησε από τη Δημοκρατική Συμμαχία ο Κιλτίδης


newpost.gr
Αποχώρησε από τη Δημοκρατική Συμμαχία ο Κιλτίδης
«Χώρισαν» οι δρόμοι του βουλευτή Κιλκίς Κώστα Κιλτίδη με τη Δημοκρατική Συμμαχία, καθώς, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, τηλεφώνησε στην πρόεδρο του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη και της ανακοίνωσε την αποχώρησή του.


Το τελευταίο διάστημα ο κ. Κιλτίδης ασκούσε κριτική για την οργανωτική δομή του κόμματος της κ. Μπακογιάννη. Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις έλεγε ότι διαφωνεί, καθώς θεωρούσε ότι στη στελέχωση του κόμματος υπήρξε «ανακύκλωση των ίδιων προσώπων».

Εξ αυτού ο βουλευτής Κιλκίς δεν συμμετείχε στην κρίσιμη χθεσινή συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου της ΔΗ.ΣΥΜ. που συζητήθηκε η στάση που θα τηρούσε το κόμμα της κ. Μπακογιάννη στην ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο. Ο κ. Κιλτίδης είχε, άλλωστε, σπεύσει από το προηγούμενο βράδυ να ανακοινώσει από το βήμα της Βουλής ότι θα ψήφιζε «παρών».

Και παρά το γεγονός ότι την ίδια στάση τήρησαν και οι άλλοι συνάδελφοί του στη Βουλή που μετέχουν στη Δημοκρατική Συμμαχία, ο βουλευτής Κιλκίς μετά την ψηφοφορία έκανε γνωστή την απόφασή του να αποχωρήσει από τη Δημοκρατική Συμμαχία.

Εδώ και ημέρες υπήρχε έντονη φημοσλογία που ήθελε τον κ. Κιλτίδη να «φλερτάρει» με το ΛΑ.Ο.Σ και τον κ. Καρατζαφέρη.
Read more...

Δεν μένει παρά να αποδείξει η κυβέρνηση ότι είναι άξια της εμπιστοσύνης του λαού, είπε ο Κ.Παπούλιας

Μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
«Καλό» χαρακτήρισε, από το Βουκουρέστι όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Επισήμανε ότι «η κυβέρνηση ξεπέρασε ένα μεγάλο εμπόδιο, πήρε ψήφο από τη Βουλή και τώρα δεν μένει παρά να αποδείξει με τη δουλειά της ότι είναι άξια της εμπιστοσύνης του λαού».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Έσπασαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο

newpost.gr
Έσπασαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ πλήρωσαν το θυμό άγνωστων ατόμων που εισέβαλαν σήμερα το μεσημέρι και τα έσπασαν κυριολεκτικά όλα. Ευτυχώς δεν προκλήθηκαν και βιαιοπραγίες αν και μέσα στα γραφεία της Νομαρχιακής γινόταν εκείνη την ώρα συνεδρίαση!

Ήταν λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι όταν μια ομάδα 50 περίπου άγνωστων ατόμων ανέβηκε στα γραφεία της Νομαρχιακής και προσπάθησε να μπει μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον συντονιστή κ. Μιχάλη Παπαδάκη προσπάθησαν να τους εμποδίσουν κι έμειναν πίσω από την πόρτα. Άρχισαν οι φραστικές αντεγκλήσεις, ακούστηκαν συνθήματα κατά του ΠΑΣΟΚ, των στελέχων κλπ αλλά το επεισόδιο φάνηκε να σταματά εκεί.

Την ώρα όμως που οι «εισβολείς» ήταν έτοιμοι να αποχωρήσουν διαπίστωσαν ότι ο διπλανός τοίχος ήταν γυψοσανίδα και ακολούθησε το γκρέμισμα! Με το που έριξαν τον τοίχο μπηκαν στην μεγάλη άιθουσα έριξαν τις φωτογραφίες, τα γραφεία, έσπασαν τον υπολογιστή- δεν άφησαν τίποτα όρθιο.

Ευτυχώς πάντως παρά την ένταση που υπηρξε δεν ήρθαν στα χέρια με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Έμειναν για λίγο και μετά απoχώρησαν.



Πηγή: cretalive.gr
Read more...

ΜΑΤωσαν πάλι το Σύνταγμα



Πεδίο μάχης θυμίζει και πάλι η πλατεία Συντάγματος με ομάδες ταραξιών να συγκρούονται με τις δυνάμεις των ΜΑΤ που έχουν κάνει εκτενέστατη χρήση χημικών. Η ατμόσφαιρα είναι πνιγηρή τόσο στην πλατεία όσο και στο σταθμό του μετρό, όπου εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν βρει καταφύγιο σε... μια προσπάθεια να προφυλαχτούν από τα δακρυγόνα, ενώ αναφέρονται τραυματισμοί πολιτών, συλλήψεις και προσαγωγές.Το ξενοδοχείο King George Palace, εκκενώθηκε, "με γνώμονα την ασφάλεια των ενοίκων και των εργαζομένων", όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της διεύθυνσης. Πολλοί πολίτες αποκλείστηκαν στο σταθμό του Μετρό.

Ωστόσο, στην περιοχή παρέμεινε αρκετός κόσμος.

Λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα, η αστυνομία έβαλε σε εφαρμογή σχέδιο αποκλεισμού της ευρύτερης περιοχής του Συντάγματος. Απώθησε με χημικά τους διαδηλωτές προς την οδό Ξενοφώντος και στη συνέχεια διμοιρίες των ΜΑΤ κατέλαβαν το χώρο που εκκενωνόταν.
enet.gr.



Read more...

ΕΕ: Ικανοποίηση για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου ...



Την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος από την ελληνική Βουλή χαιρέτισαν ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γέρζι Μπούζεκ, αλλά και η ... Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ.

Σε κοινή τους δήλωση οι κ.κ. Μπαρόζο και Ρόμπεϊ υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα έκανε βήμα προς την τακτοποίηση των οικονομικών της και την οικονομική ανάπτυξη.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Μπούζεκ σημειώνει ότι η εφαρμογή των μέτρων που προβλέπονται στο πρόγραμμα θα συμβάλουν στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης έναντι της Ελλάδας ώστε να επανέλθει η χώρα σε βιώσιμη αναπτυξιακή τροχιά.

Τώρα είναι κοινό μας καθήκον ως Ευρωπαίοι να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, ώστε να αντιμετωπιστεί το αυξανόμενο δημόσιο χρέος. Το ελληνικό κοινοβούλιο έδειξε υπευθυνότητα και τώρα είναι ευθύνη της ΕΕ να δείξει αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό, τονίζει ο κ. Μπόυζεκ, προσθέτοντας: «δεν βοηθούμε μόνο την Ελλάδα αλλά βελτιώνουμε τη σταθερότητα συνολικά του οικονομικού τομέα».

Τα επόμενα χρόνια, αυτή η ψηφοφορία μπορεί να εκληφθεί ως σημείο καμπή για την Ελλάδα και την ευρωζώνη, υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ευρωβουλής.

Καταλήγει επισημαίνοντας ότι δεν ήταν μια εύκολη επιλογή, χαιρετίζει το κουράγιο όσων υπερψήφισαν το σκληρό αυτό πακέτο μεταρρυθμίσεων, ενώ εκφράζει επίσης ελπίδα για υπερψήφιση αύριο και του εφαρμοστικού νόμου.

Από την πλευρά της η κ. Μέρκελ χαρακτήρισε την ψήφιση του Προγράμματος ως «πραγματικά καλή είδηση», σύμφωνα με τον εκρόσωπο της καγκελαρίας Στέφεν Ζέιμπερτ.

Αναφερόμενη στη στάση των βουλευτών που υπερψήφισαν το πρόγραμμα, στο πλαίσιο ομιλίας της στο Βερολίνο, η Γερμανίδα καγκελάριος την χαρακτήρισε «γενναία, όσο και αναγκαία».

Σε ό,τι αφορά την αντιπολίτευση επισήμανε: «Βρίσκω ότι είναι ιδιαίτερα λυπηρό ότι η ελληνική κοινοβουλευτική αντιπολίτευση δεν στηρίζει αυτό το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα».
ΑΠΕ - ΜΠΕ



Read more...

«Καπνόσημο» στα μπουζούκια και τα καζίνο

Μετά την πολύμηνη εξαίρεσή τους από τις διατάξεις του νόμου


http://img.protothema.gr/5B1234747F1B15D2DB6C7349C15B9574.jpg
Άνοιξε διάπλατα και επισήμως το πρώτο μεγάλο «παράθυρο» του αντικαπνιστικού νόμου στη χώρα μας για τα καζίνο και τα κέντρα διασκέδασης.

Επειτα από την πολύμηνη εξαίρεσή τους από τις διατάξεις του νόμου για την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους, οι χώροι διασκέδασης με ζωντανή μουσική και τα καζίνο απαλλάσσονται οριστικά πλέον από την υποχρέωση για συμμόρφωση στην αντικαπνιστική νομοθεσία, αλλά με το… αζημίωτο.

Διάταξη του υπουργείου Υγείας ορίζει ότι οι ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης και καζίνο υποχρεούνται να καταβάλλουν ετησίως το ποσό των 200 ευρώ ανά τετραγωνικό του χώρου τους προκειμένου να επιτρέπεται το κάπνισμα. Ωστόσο, το κάπνισμα δεν θα επιτρέπεται παντού, αλλά σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους οι οποίοι δεν θα υπερβαίνουν το ήμισυ της συνολικής επιφάνειας του καταστήματος.

Στελέχη του υπουργείου Υγείας εκτιμούν ότι από την υιοθέτηση του συγκεκριμένου μέτρου μπορούν να εισπράττονται ετησίως τουλάχιστον 90 εκατ. ευρώ, δεδομένου ότι υπάρχουν περί τις 3.000 κέντρα διασκέδασης άνω των 300 τ.μ. με ζωντανή μουσική.

Με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα καθοριστούν οι ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας των χώρων καπνιζόντων, ο χρόνος καταβολής και η διαδικασία είσπραξης του ετήσιου τέλους και κάθε άλλο αναγκαίο θέμα για την εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων.

Read more...

Χάος, χημικά και Μεσοπρόθεσμο στα πρωτοσέλιδα των διεθνών μέσων

«Η ώρα της κρίσης»

Συνεχής κάλυψη των γεγονότων στην Αθήνα από τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα
Συνεχής κάλυψη των γεγονότων στην Αθήνα από τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα (Φωτογραφία: Reuters )
Αθήνα
Πρώτη είδηση και σήμερα στα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα οι συμπλοκές, τα χημικά και δακρυγόνα έξω από το Κοινοβούλιο εν όψει της καθοριστικής ψηφοφορίας επί του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Reuters και Associated Press καλύπτουν τις εξελίξεις με έκτακτα τηλεγραφήματα, BBC, CNN και Sky News συνδέονται διαρκώς με τους ανταποκριτές τους στην Αθήνα μεταφέροντας το έκρυθμο κλίμα.

Τα επεισόδια πριν την ψηφοφορία για τα σκληρά μέτρα λιτότητας βρίσκονται στο πρωτοσέλιδο των δικτυακών τόπων όλων των μεγάλων διεθνών μέσων.

«Καθοριστική ημέρα για την Ελλάδα» αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Monde, με φωτορεπορτάζ, βίντεο και κάλυψη λεπτό προς λεπτό των εξελίξεων.

«Δεύτερη ημέρα απεργίας, συγκρούσεις ξανά πριν ψηφίσουν οι βουλευτές επί των σκληρών μέτρων λιτότητας» είναι ο τίτλος στην πρώτη είδηση στο δικτυακό τόπο του βρετανικού Guardian.

«Χάος στην Ελλάδα, σήμερα η ψηφοφορία για τα μέτρα, μάχες στην Αθήνα» γράφει η ιταλική La Stampa στο πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής της έκδοσης.

«Αθήνα, συνεχίζονται οι συγκρούσεις, πρώτο 'ναι' από την αντιπολίτευση στα μέτρα» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Repubblica, που αναφέρεται στην ανεξαρτητοποίηση της Έλσας Παπαδημητρίου.

Η φωτογραφία ενός διαδηλωτή με μάσκα και στο φόντο φλόγες είναι στο πρωτοσέλιδο του γερμανικού Spiegel.

«Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους, αναμένεται να υπερψηφιστεί οριακά το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα» λέει η ισπανική El Pais -χωρίς το οποίο η Ελλάδα κινδυνεύει να μην έχει χρήματα εντός εβδομάδων, προσθέτει το BBC.

Οι Financial Times έχουν στο πρωτοσέλιδό τους τη δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ.Προβόπουλου ότι η Ελλάδα θα διαπράξει αυτοκτονία εάν αποτύχει η Βουλή να εγκρίνει τα μέτρα λιτότητας.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΥ ΜΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ!


fimotro
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ!

«Ναι» στο Μεσοπρόθεσμο είπε τελικά ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Αθανασιάδης, ο οποίος δήλωνε μέχρι την τελευταία στιγμή ότι θα το καταψηφίσει επειδή διαφωνεί με την προοπτική περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Αίσθηση...
προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, επέτρεψε στον βουλευτή να αιτιολογήσει την απόφασή του κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, ενέργεια που αντίκειται στον κανονισμό της Βουλής. Ο βουλευτής δήλωσε ότι αίρει τις ενστάσεις του για την κυβερνητική πολιτική μετά την ομιλία του πρωθυπουργού και τις δεσμεύσεις του υπουργού Οικονομικών. Σημείωσε, επίσης, ότι αναγνωρίζει την κρισιμότητα της ψηφοφορίας. Δίνοντας το λόγο στον Αλ. Αθανασίαδη, ο πρόεδρος της Βουλής εισήγαγε νέα ήθη στο Κοινοβούλιο, καθώς ήταν η πρώτη φορά που το προεδρείο επέτρεψε σε βουλευτή να επιχειρηματολογήσει κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας. Η ενέργεια του Φιλ. Πετσάλνικού προκάλεσε αναστάτωση στο Κοινοβούλιο.
Read more...

Εκτός ΠΑΣΟΚ ο Κουρουμπλής- ψήφισε "Όχι"


http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=559403&v=0&q=80&w=300&h=225

Εκτός της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ έθεσε ο πρωθυπουργός, με επιστολή του στο προεδρείο της Βουλής, τον βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος ψήφισε "όχι" στο Μεσοπρόθεσμο.

"Πατριωτισμός, κατά την αντίληψη μου, είναι η σύγκρουση με την κοινωνική αδικία που δημιουργείται από την άνιση κατανομή των βαρών της κρίσης", τονίζει σε γραπτή δήλωση του ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος λίγο πριν είχε καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.

"Η απαξίωση των βουλευτών στην συνείδηση του λαού είναι αποτέλεσμα μιας στυγνής λογικής της περίφημης κομματικής πειθαρχίας που στραγγαλίζει την ουσία της πολιτικής", προσθέτει ο κ. Κουρουμπλής και καταλήγει:

"Το πατριωτικό και κοινωνικό καθήκον απέναντι στο τόπο και την κοινωνία είναι η στάση μου αυτή".
Read more...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΛΣΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ
Ανακοινώθηκε πριν από λίγο η διαγραφή της Έλσας Παπαδημητρίου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το κόμμα της Ν.Δ. Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης όπως σας είχαμε ενημερώσει χθες, είχε έτοιμη την ανακοίνωση την οποία...
δημοσιοποίησε δευτερόλεπτα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στην ολομέλεια της Βουλής. Η Ν.Δ. από την Έλσα Παπαδημητρίου ζητά πίσω την έδρα της...
Read more...

ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ 155 "ΝΑΙ" ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ...


ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ
"ΟΧΙ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ
Πέρασε με 155 βουλευτές το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Όπως αναμενόταν δηλαδή. Παρά την έκπληξη που προήλθε από τον Α. Αθανασιάδη ο οποίος ψήφισε "ναι", λίγο νωρίτερα ήρθε το "όχι" του Κουρουμπλή και το "ναι" της ανεξάρτητης πλέον...
Έλσας Παπαδημητρίου. Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε και η επίσημη ανακοίνωση του αποτελέσματος αναμένεται σε λίγα λεπτά...
Read more...

Βενιζέλος - Κακλαμάνης έβαλαν πλάτη για Αθανασιάδη

Για το πολυπόθητο «ναι»


http://img.protothema.gr/8249E4C28668F93624348900BE61F7A5.jpg

Απάντηση στις ανησυχίες του κ. Αλέκου Αθανασιάδη, αλλά και της κυρίας Χρύσας Αράπογλου έδωσε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας πως «δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουμε σε αποκρατικοποιήσεις, όπως ΔΕΗ και νερά, μόνο με Μεσοπρόθεσμο και εφαρμοστικό», εξηγώντας πως όλα θα εξαντληθούν με συζητήσεις και σε νομοσχέδια που θα έρθουν.

Επιπροσθέτως, επιχείρησε να κάμψει τις όποιες αντιστάσεις του κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, λέγοντας πως «ως σύγχρονος Τειρεσίας, μας μεταφέρει τις αγωνίες της κοινωνίας, γι’ αυτό και ετοιμάζουμε ένα νέο δίκαιο φορολογικό σύστημα».

Με τον τρόπο αυτό φαίνεται πως οι αντιστάσεις του Κοζανίτη βουλευτή κάμπτονται και οι περισσότεροι αναμένουν να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.

Τον κ. Βενιζέλο «σιγόνταρε» και ο έμπειρος Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος είπε: «Θέλω να τονίσω τη δέσμευση του υπουργού, ο οποίος είπε ότι δεν θα πωληθούν έτσι η ΔΕΗ και τα νερά και να υπενθυμίσω ότι η ΔΕΗ, η ενέργεια, τα νερά είναι έργα του ΠΑΣΟΚ και ποτέ δεν πρόκειται να τα εγκαταλείψουμε. Δεν κρύβω πως όλοι έχουμε προβληματισμό ανάλογο με αυτό του κ. Αθανασιάδη, αλλά πιστεύω ότι η δέσμευση του κ. Βενιζέλου καλύπτει όλους μας».
Read more...

Ζισκάρ ντ’ Εστέν: «Παράλογο αυτό που ζητάμε από την Ελλάδα»


newpost.gr
Ζισκάρ ντ’ Εστέν: «Παράλογο αυτό που ζητάμε από την Ελλάδα»
«Μη βιώσιμο» χαρακτήρισε το υπέρογκο βάρος τους χρέους της Ελλάδας ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν, τονίζοντας ότι αυτό θα πρέπει να αναληφθεί από έναν ανεξάρτητο φορέα που θα διαπραγματευτεί την αναδιάρθρωσή του με ιδιώτες πιστωτές.

Μιλώντας στη διάρκεια συνεδρίου στις Βρυξέλλες, ο κ. Ζισκάρ ντ' Εστέν.

Υπογράμμισε ότι οι μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα συνιστούν στην ουσία υποτίμηση μέσω των περικοπών των μισθών και της αύξησης της παραγωγικότητας που θα βοηθήσουν την οικονομία να ανακάμψει.

Ωστόσο, πρόσθεσε, η Ελλάδα «αποπληρώνει τα χρέη της σε ένα ισχυρό νόμισμα, το οποίο είναι τρέλα».

Μια λύση κατά τον ίδιο θα ήταν να μεταβιβαστεί το ελληνικό χρέος σε έναν φορέα, ένα σχέδιο που είχε υιοθετήσει η Γαλλία τη δεκαετία του 1930.

Στον φορέα αυτό θα υπάρχει συμβολή της ΕΚΤ και της Ελλάδας, με την ελληνική συνεισφορά να προέρχεται εν μέρει από τις ιδιωτικοποιήσεις, ανέφερε ο Γάλλος πολιτικός.

Ο φορέας θα διαπραγματευτεί με τους πιστωτές για το πως, το πότε και σε ποιο βαθμό θα υπάρχει αποζημίωση.

Αναφερόμενος στα υφιστάμενα σχέδια διάσωσης της χώρας, ο κ. Ζισκάρ ντ' Εστέν τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι ρεαλιστικό να προσθέτουμε χρέος σε ένα βάρος που ήδη είναι μη βιώσιμο…οι κερδοσκόποι και οι τράπεζες γνώριζαν ότι αναλάμβαναν κίνδυνο όταν αγόραζαν ελληνικά ομόλογα».


Πηγή: kathimerini.gr

Read more...

Μέσα ψηφίζουν και απ' έξω μολότοφ, ξύλο και κλάμα (και) από τα δακρυγόνα - (LIVE)


LIVE STREAMING: Γενική Απεργία ενάντια στο... by News247
Read more...

Διεθνές ρεζιλίκι! Εκκενώθηκε άρον άρον το King George

Μέσα στην τουριστική περίοδο...


http://img.protothema.gr/4489F29EF7B7CA9B9B2999E7FDDD800F.jpg

Δεν έχει προηγούμενο το ρεζιλίκι της χώρας στο εξωτερικό, σε μία περίοδο που οι όποιες προσδοκίες για ένα φως στο τούνελ στο οποίο βρίσκεται η χώρα έχουν εναποτεθεί στον τουρισμό.

Λίγο μετά τις 3 το απόγευμα, η διοίκηση του ξενοδοχείου King George, το οποίο βρίσκεται πάνω στην Πλατεία Συντάγματος ανακοίνωσε ότι προχωρεί στην εκκένωση του κτιρίου καθώς δεν μπορεί να εκκενωθεί για την ασφάλεια των εργαζομένων και των επικσεπτών λόγω των πρωτοφανών επεισοδίων που έχουν καταστήσει κόλαση το κέντρο της Αθήνας.

Εργαζόμενοι και τουρίστες, υπό την προστασία της Αστυνομίας, φυγαδεύθηκαν από την πίσω έξοδο του ξενοδοχείου, η οποία οδηγεί στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, μεταξύ Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Το King George έχει 120 δωμάτια και είναι αντιληπτό ότι φιλοξενεί τουρίστες υψηλού επιπέδου, οι οποίο θα έχουν, προφανώς, να θυμούνται - και να λένε - τα καλύτερα για την χώρα μας..
Read more...

«Αυτή έφυγε. Δεν είναι δικό μας το θέμα»...




«Αυτή έφυγε. Δεν είναι δικό μας το θέμα». Με αυτά τα λόγια ο Αντώνης Σαμαράς σχολίασε στο... parapolitika την απόφαση της Έλσας Παπαδημητρίου να αποχωρήσει απο τη Νέα Δημοκρατία. Ο πρόεδρος της ΝΔ έμαθε την εξέλιξη αυτή ενώ ήταν στο εντευκτήριο της Βουλής και συνομιλούσε με συνεργάτες του. Σημειώνεται, ότι στο «γαλάζιο» επιτελείο ανέμεναν την εξέλιξη αυτή, αφού η ίδια η βουλευτής Αργολίδας είχε προαναγγείλει την απόφασή της να φύγει απο τη ΝΔ εδώ και αρκετό καιρό...
parapolitika.gr


Read more...

Δείτε live εικόνα από το Σύνταγμα



Δείτε με LIVE Video όλα όσα συμβαίνουν στο Σύνταγμα. Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η πανελλαδική απεργία και οι... Αγανακτισμένοι έχουν πλημμυρίσει τη πλατεία...


Read more...

Financial Times: Πουλήστε γη και μνημεία!

Και ειρωνείες με αναφορές σε… Greece Inc


http://img.protothema.gr/E51ECDFCE1FDDE6C9C432D09EE8CFB89.jpg
Αμφιβολίες για το κατά πόσον μπορεί να υλοποιηθεί το σύνολο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, τουλάχιστον όσον αφορά στο ύψος των προσδοκώμενων εσόδων, ύψους 50 δις ευρώ σε βάθος τετραετίας (2015), εκφράζουν αρθρογράφοι των Financial Times.

Στο κείμενο το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιγράφεται ως “πώληση – εξπρές” (Σ.Σ: “fire sale”), ενώ γίνεται αναφορά στην μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί με την σύσταση μιας ανεξάρτητης υπηρεσίας ιδιωτικοποιήσεων που θα αναλάβει να διαχειριστεί την όλη διαδικασία εκποιήσεων των κρατικών assets.

Η εφημερίδα επικαλείται έρευνα ανεξάρτητου οργάνου (Privatisation Barometer, Fondazione Eni Enrico Mattei και KPMG) που καταλήγει στο συμπέρασμα πως η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει σοβαρότατα προβλήματα επίτευξης των στόχων για τους οποίους έχει δεσμευθεί, αναφορικά με τα κεφάλαια που θα πρέπει να συνεισφέρει στη “φόρμουλα” της νέας διάσωσής της μέσω των αποκρατικοποιήσεων. Εξ' ου και εκτιμούν πως για να γίνει πιο “ελκυστικό” το πακέτο θα πρέπει να προστεθούν στα προς διάθεση assets – πέρα από τους κρατικά ελεγχόμενους οργανισμούς και εταιρείες – ακόμα και τμήματα γης (prime land) και ενδεχομένως και αρχαιολογικά ή άλλα μνημεία (!!!) (Σ.Σ: cultural heritage η ακριβής φράση στο πρωτότυπο)!!!

Οι FT εκτιμούν πως από το φιλόδοξο πρόγραμμα των 50 δις ευρώ τα “ώριμα προς πώληση” assets αποτιμώνται σε μόλις 13 δις, εκ των οποίων τα 6,6 δις ευρώ από εκποιήσεις εισηγμένων εταιρειών του Δημοσίου (ή μετοχικών πακέτων αυτών) και άλλα 7 δις, με ιδιαίτερα αισιόδοξη μάλιστα θεώρηση, από την πώληση περίπου 70 μη εισηγμένων εταιρειών.

Στο συγκεκριμένο άρθρο μάλιστα φιλοξενείται και η άποψη του κυρίου Bernardo Bortolotti, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο, ο οποίος χαρακτηριστικά δηλώνει: «Σε αυτό το χρονικό σημείο κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποια είναι η σημερινή αξία της... Greece Inc, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως η αξία της υπολείπεται των προσδοκιών»...
Read more...

«Ναι» στο Μεσοπρόθεσμο από Ελσα Παπαδημητρίου

Ο κ. Σαμαράς είχε θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας


http://img.protothema.gr/6200E067B4363BB7A766645C726D0BDA.jpg
Από το ΠΑΣΟΚ αναμενόταν από τη ΝΔ ήρθε όμως η πρώτη διαρροή με την κυρία Ελσα Παπαδημητρίου να ξεκαθαρίσει πως θα ψηφίσει «ΝΑΙ» στο μεσοπρόθεσμο συμπληρώνοντας «εύχομαι η κυβέρνηση να μη με απογοητεύσει».

Η βουλευτής ανέφερε πως το «ΟΧΙ» δεν μπορεί να συνοδεύεται από «ναι μεν» και ότι «το ΠΑΡΩΝ είναι πράξη Πόντιου Πιλάτου».

Η κυρία Παπαδημητρίου σίγουρη για την διαγραφή της κατέληξε λέγοντας πως «ως ανεξάρτητη βουλευτής θα αντιπαρέλθω τις όποιες δυσκολίες».

Ο αρχηγός του κόμματος είχε ξεκάθαρα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας. Στην ομιλία του κατά την διάρκεια της συζήτησης του Σχεδίου ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι δεν θα συναινέσει στο λάθος και ανέπτυξε τα επιχειρήματά του γιατί θεωρεί αδιέξοδο και το Μνημόνιο αλλά και το Μεσοπρόθεσμο, λέγοντας ότι θα κατέβει συντεταγμένα στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

Η κυρία Έλσα Παπαδημητρίου είχε προ ημερών δείξει ότι σκοπεύει να διαφοροποιηθεί καθώς είχε δηλώσει ότι το εθνικό συμφέρον πρέπει να μπει πάνω από το κομματικό.

Read more...

«Πεδίο μάχης» αυτή την ώρα το Σύνταγμα

Διαδηλωτές έριξαν τα κάγκελα μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη



https://lh6.googleusercontent.com/-CsdvN4U1OtU/Tgm1JqMm-ZI/AAAAAAAADmE/jWu6tZ-KaGs/%2525CF%252586%2525CF%252589%2525CF%252584%2525CE%2525BF%2525CE%2525B3%2525CF%252581%2525CE%2525B1%2525CF%252586%2525CE%2525AF%2525CE%2525B1.JPGhttp://img.protothema.gr/9E6BE68C4046872BBB59DD4F18138E48.jpg

"Πεδίο μάχης" θυμίζει αυτή την ώρα το Σύνταγμα όπου σημειώνονται νέα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αντρών των ΜΑΤ, ενώ οι βόμβες μολότοφ πέφτουν «βροχή» στη Β. Σοφίας.

Από τις «μάχες» μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στην Αμαλίας υπάρχουν τραυματισμοί, ενώ αυτή την ώρα, δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν «μπλοκάρει» τις σκάλες στην πλατεία Συντάγματος.

Ομάδα διαδηλωτών κατάφεραν να ρίξουν τα κάγκελα που είχαν στήσει οι αρχές στον Άγνωστο στρατιώτη, ενώ έγινε και χρήση μολότωφ με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να απαντήσουν με χρήση χημικών.

Ένας από τους άντρες των ΜΑΤ μάλιστα, πέταξε μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης πάνω στο μαινόμενο πλήθος των διαδηλωτών.

Οι εντάσεις σημειώνονται κατά μήκος της Αμαλίας ενώ, οι περισσότεροι διαδηλωτές έχουν αποχωρήσει αυτή την ώρα στην Πανεπιστημίου.


Η ατμόσφαιρα από νωρίς το πρωί μυρίζει μπαρούτι με επεισόδια και τραυματισμούς.

Τα επεισόδια στο κέντρο ξεκίνησαν λίγο πριν τις 10 το πρωί. Ομάδα πολιτών επιχείρησε να διακόψει την κυκλοφορία στη Β. Σοφίας, απέναντι από το ξενοδοχείο Χίλτον, ωστόσο, απομακρύνθηκε από τα ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών, ενώ ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και στο Καλλιμάρμαρο κατά Αγανακτισμένων πολιτών, ενώ σημειώθηκε πετροπόλεμος μεταξύ διαδηλωτών και αντρών των ΜΑΤ.

Η ένταση μεταφέρθηκε και στο Παγκράτι, με διαδηλωτές να «πυρπολούν» κάδους απορριμμάτων στην οδό Ερατοσθένους.

Λίγο μετά τις 12:30 επικράτησε ένταση στην οδό Νίκης και Μητροπόλεως, πίσω από το υπουργείο Οικονομικών, όταν αστυνομικοί συνέλαβαν δύο νεαρούς υστέρα από λεκτικό επεισόδιο που σημειώθηκε. Αμέσως συγκεντρώθηκε στο σημείο πλήθος κόσμου που ζητούσε από τις αρχές να αφήσουν ελεύθερους τους νεαρούς.

Τελικά, οι αστυνομικοί έβγαλαν τις χειροπέδες από τους συλληφθέντες και τα πνεύματα ηρέμησαν.

Ευτυχώς, καμία ανησυχία δεν εμπνέει η κατάσταση της υγείας οκτώ ατόμων που τραυματίστηκαν στα επεισόδια που έγιναν στο ύψος του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, αλλά και στο Καλλιμάρμαρο όπου είχαν γίνει προσυγκεντρώσεις "αγανακτισμένων" πολιτών με στόχο να προσεγγίσουν την πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, από τους οκτώ τραυματίες επτά άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, οι δύο αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα και έχουν ήδη αποχωρήσει, οι υπόλοιποι έξι είχαν εκδορές και μικροτραυματισμούς και αντιμετωπίστηκαν από τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου.


Read more...

Οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της Αποστασίας στηρίζουν την πολιτική των Μνημονίων


Του Νίκου Κοτζιά
Ορισμένοι προκειμένου να δικαιολογηθούν που υποστηρίζουν τα Μνημόνια, επικαλούνται τα Ιουλιανά και την Αποστασία του 1965 και συνειδητά διαστρεβλώνουν την ιστορική αλήθεια. Όμως, στην πραγματικότητα:
Α. Την αποστασία του 1965 την είχε οργανώσει οι μεγαλοεργολάβοι, οι τραπεζίτες και η διαπλοκή, με Προκρούστη τα συγκροτήματα του τύπου, πριν από όλα τον ΔΟΛ. Σήμερα τα ίδια συμφέροντα και οι ίδιες εφημερίδες στηρίζουν την κυβέρνηση, ιδιαίτερα μετά τον «επιτυχή» ανασχηματισμό. Κατά συνέπεια, ως προς τις κοινωνικές δυνάμεις στήριξης της Αποστασίας του 1965 μπορούμε να σημειώσουμε ότι ταυτίζονται με αυτές που στηρίζουν την σημερινή κυβέρνηση. Αντίθετα, οι δυνάμεις της Δημοκρατικής Παράταξης που αντιστέκονται στη σημερινή κυβερνητική πολιτική, είναι εκείνες που σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες αντιστάθηκαν στην διαπλοκή.
Β. Οι εσωτερικές δυνάμεις που ανέφερα, κινητοποιήθηκαν το καλοκαίρι του 1965 προκειμένου να ανατρέψουν την νόμιμη κυβέρνηση της χώρας στηριγμένες στον ξένο παράγοντα. Δεν μου αρέσει να ανοίγω τέτοιες συζητήσεις, αλλά αφού οι φιλο-μνημονιακοί ανοήτως το τόλμησαν, περιμένω με ενδιαφέρον να μου που πώς και πότε ο ξένος παράγοντας τους τελευταίους μήνες, όπως ο Ομπάμα και η Επιτροπή της ΕΕ- υπονόμευσαν την κυβέρνηση;
Γ. Την Αποστασία του 1965 την οργάνωσε μια πολιτική ομάδα αποστατών σε βάρος του Γ. Παπανδρέου και με στόχο να αποτρέψουν την ενίσχυση του Ανδρέα Παπανδρέου και της ΕΔΑ. Επικεφαλής αυτής της ομάδας ήταν ο Κ.Μητσοτάκης. Ο τελευταίος, εξακολουθεί σήμερα να χαίρει πνευματικής και σωματικής υγείας και του ευχόμαστε να συνεχίζει να είναι καλά. Είμαι, όμως, υποχρεωμένος να σημειώσω ότι η ίδια ομάδα ανθρώπων, ο ίδιος ο Κ.Μητσοτάκης, αλλά και το κόμμα της κόρης του, στηρίζουν με όλες τις δυνάμεις τους το Μνημόνιο. Δηλαδή, οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που αποστάτησαν το 1965, οι ίδιες στηρίζουν και το Μνημόνιο. Κατά συνέπεια όσοι εκ των ανηκόντων στην Δημοκρατική Παράταξη παίρνουν αποστάσεις από την σημερινή κυβέρνηση Παπανδρέου – Βενιζέλου, το κάνουν αντιπαλεύοντας το Μνημόνιο και τους ανθρώπους του, όπως το είχαν κάνει και ενάντια στην Αποστασία του 1965.
Δ. Την Αποστασία την οργάνωσαν ιδεολογικές δυνάμεις που είχαν στις σημαίες τους γραμμένες όλες τις συνταγές του νεοφιλελευθερισμού και του αντικομουνισμού. Το ίδιο κάνει και η σημερινή κυβέρνηση. Κατά συνέπεια, από τη σκοπιά της Ιστορίας, υπάρχει μια σύμπτωση ιδεολογίας ανάμεσα στους Αποστάτες από την δημοκρατική – προοδευτική ιδεολογία το 1965 και αρκετούς από τους κυβερνώντες σήμερα. Κάτι που δεν ισχύει για τους αντιστεκόμενους και θυμωμένους.
Ε. Επίμονα οι αποστάτες του 1965 δεν ήθελαν να θέσουν τις πολιτικές επιλογές τους στην κρίση του λαού. Μάλιστα, όταν αναγκάστηκαν να αποδεχτούν την λαϊκή απαίτηση για εκλογές, ξένοι και ντόπια διαπλοκή στήριξε το πραξικόπημα της χούντας. Ανάλογα και σήμερα, η διαπλοκή δεν επιθυμεί εκλογές, διότι ετοιμάζεται για το μεγάλο φαγοπότι σε βάρος της δημόσιας περιουσίας. Αντίθετα εμείς όλοι που κάνουμε κριτική στην υπάρχουσα κυρίαρχη πολιτική σκηνή, θεωρούμε ότι ο μόνος δημοκρατικός δρόμος απεμπλοκής από την πολιτική κρίση είναι οι εκλογές.
Στ. Στα εθνικά ζητήματα, οι αποστάτες επεδίωξαν να υλοποιήσουν εκείνα τα αντεθνικά σχέδια που είχε απορρίψει στη δεκαετία του εξήντα ο Γεώργιος Παπανδρέου. Το ίδιο κάνει και η σημερινή κυβέρνηση.
Ζ. Τέλος το κύριο χαρακτηριστικό της Αποστασίας ήταν η αποστασία από το πρόγραμμα της Ένωσης Κέντρου, με το οποίο είχαν εκλεγεί οι πρωτοστάτες των Ιουλιανών. Αν κάποιος αποστασιοποιήθηκε σήμερα από το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι όσοι αντιστέκονται στο Μνημόνιο, αλλά όσοι το υπηρετούν και υποκριτικά αναφέρονται στα Ιουλιανά.Συνολικά, η σημερινή κυβέρνηση στηρίζεται στις ίδιες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις με την Αποστασία που οργάνωσε το 1965 τα Ιουλιανά. Έχει την ίδια ιδεολογία με αυτές και υλοποιεί μια πολιτική με εκείνο ακριβώς το περιεχόμενο που διεκδικούσαν να επιβάλλουν οι αποστάτες του 1965.
epirusgate.

Read more...

Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ: "Το μεσοπρόθεσμο ...θα οδηγήσει τον Ελληνικό Λαό στην κατάθλιψη και το μαρασμό ...ένας “ανήθικος βανδαλισμός”"


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΑΡΧΗ
ΟΥΤΕ ΤΕΛΟΣ
Αθήνα, 29 Ιουνίου 2011
Μπορεί η ανασύνθεση του Οικονομικού Επιτελείου να αποτελεί πραγματικότητα, δεν ισχύει το ίδιο για τις ασκούμενες πολιτικές αλλά και για τις επικρατούσες λογικές. Μνημόνιο πριν, μνημόνιο και τώρα. Μεσοπρόθεσμο πριν, μεσοπρόθεσμο και τώρα. Ύφεση, ανεργία, φορολογική επιδρομή και αβέβαιο μέλλον για τη χώρα και το λαό.
Τα ψευδοδιλλήματα παραμένουν, άσχετα αν ωραιοποιούνται φραστικά. Και επιπλέον από τα επίσημα χείλη των Κυβερνόντων παίρνουν και νέες διαστάσεις, προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν τους ήδη τρομοκρατημένους Έλληνες, με τανκς και νεκρούς!
Το μνημόνιο 1 οδήγησε την χώρα σε οικονομικό αδιέξοδο και την πολιτική της ηγεσία σε αναξιοπιστία. Το μεσοπρόθεσμο υπόσχεται ότι θα...
γλυτώσει την χώρα από την χρεοκοπία και το μόνο που είναι βέβαιο είναι ότι θα οδηγήσει τον Ελληνικό Λαό στην κατάθλιψη και το μαρασμό. Είναι πλέον σαφές ότι επιχειρείται ένας “ανήθικος βανδαλισμός” που αποσκοπεί στην εξουθένωση του Ελληνικού Λαού και την ουσιαστική χρεοκοπία της πραγματικής οικονομίας. Όπως και με το μνημόνιο 1 έτσι τώρα η λιτότητα του μεσοπρόθεσμου δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα. Ούτε βέβαια κανείς σοβαρός άνθρωπος περιμένει με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου ότι θα υπάρξει ισοσκελισμός του πρωτογενούς ισοζυγίου. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα υπάρξουν αβέβαια έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις με αποτέλεσμα η χώρα μας να χρειαστεί νέα δάνεια που θα φέρουν νέα λιτότητα. Η πολιτική της κυβέρνησης συσσωρεύει χρέος στο χρέος και προσπαθεί να μειώσει το έλλειμμα αφαιρώντας συνεχώς εισοδήματα από τους πολίτες. Η συγκεκριμένη πολιτική της κυβέρνησης είναι οικονομικά επικίνδυνη για το μέλλον της χώρας και πολιτικά ανεύθυνη γιατί υποθηκεύει την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της πατρίδας μας.
Είναι προφανές ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το πολιτικό. Ο τρόπος δηλαδή με τον οποίο διαχειριστήκανε στην Κυβέρνηση εδώ και ενάμιση χρόνο όχι μόνο τις οικονομικές εξελίξεις αλλά και τις διεθνείς συνεργασίες και σχέσεις που αναπτύξαμε στο πλαίσιο των προσπαθειών για εξασφάλιση των δανείων μας. Υπό το κράτος της πίεσης, του φόβου και της πολιτικής απελπισίας αποδεχθήκαμε τις σκληρότερες προτάσεις στο όνομα της δήθεν σωτηρίας της χώρας. Δεν καταλάβανε ότι η φροντίδα των «συμμάχων» μας ξεκινούσε από την ανάγκη τους, όχι να σώσουν τη χώρα μας, αλλά να διασφαλίσουν τους πιστωτές μας. Έτσι οδηγηθήκαμε στο μνημόνιο, έτσι απέτυχε η συγκεκριμένη πολιτική και έτσι οδηγηθήκαμε στο νέο δανεισμό και το μεσοπρόθεσμο.
Θα πρέπει να καταλάβει λοιπόν η πολιτική ηγεσία και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ότι χωρίς την εγγύηση του συνολικού χρέους της Ελλάδας από την Ευρώπη η χρεοκοπία δύσκολα θα αποφευχθεί. Η ελεγχόμενη ρευστότητα που εξασφαλίζει η Ε.Ε δεν λύνει το πρόβλημα χρέους που απαιτεί μέτρα σε βάθος 30 χρόνων. Είναι ώρα πλέον να απαιτήσει ο αρμόδιος Υπουργός από την Ευρώπη να κάνει περισσότερα βήματα από όσα έκανε για να στηρίξει τις προβληματικές τράπεζες του 2008. Η κρίση χρέους της Ελλάδας δεν απειλεί μόνο την χώρα μας, αλλά αγγίζει το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας.
Στην Ελλάδα σήμερα δοκιμάζονται οι αξίες του δυτικού ευρωπαϊκού πολιτισμού και ελπίζουμε ότι μια σοσιαλιστική κυβέρνηση δεν θα τις ενταφιάσει με συνοπτικές διαδικασίες. Είναι καιρός πλέον να διαπραγματευτούμε γενναία και σωστά και όχι να υποκύψουμε στις απαιτήσεις των γραφειοκρατών και των υπαλλήλων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που υποκαθιστούν τους ανθρώπους με νούμερα αδιαφορώντας για τις αγωνίες μας και τις προσδοκίες μας για μια αξιοπρεπή ζωή.

Read more...

Ψήφος επιβίωσης...



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ...
Πυρετός διαβουλεύσεων μέχρι το παρά πέντε για την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου...
Ψήφο «εκτάκτου ανάγκης» καλείται να δώσει το απόγευμα η κυβερνητική πλειοψηφία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, καθώς οι κορυφαίοι της τρόικας εξαπέλυσαν χθες μπαράζ πιέσεων της τελευταίας στιγμής, ξεκαθαρίζοντας ότι το «όχι» σημαίνει άμεση χρεοκοπία για τη χώρα μας.
Είναι... χαρακτηριστικό ότι η Κριστίν Λαγκάρντ, μόλις εξελέγη χθες το βράδυ στο τιμόνι του ΔΝΤ, θυμήθηκε τον... Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κάλεσε να συστρατευθεί με την κυβέρνηση Παπανδρέου!
Στην Ολομέλεια της Βουλής πάντως, όπου δεν έφτανε η μυρωδιά των - μεγάλων ποσοτήτων - χημικών που χρησιμοποίησε χθες η ΕΛ.ΑΣ. στα εκτεταμένα επεισόδια στο Κέντρο της Αθήνας, κυριάρχησε η παρουσία του κ. Βενιζέλου, ο οποίος έλαβε τον λόγο αρκετές φορές για να στηρίξει την ανάγκη υπερψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, προχωρώντας ταυτόχρονα και σε σκληρή κριτική των μέτρων που περιλαμβάνει.
Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό έχουν αποδώσει οι παρασκηνιακές επαφές με τους βουλευτές - και έχουν αισιοδοξία για τη σημερινή, κρίσιμη ψηφοφορία.
Την ίδια στιγμή, οι δανειστές μας έχουν αρχίσει να συζητούν το γαλλικό σχέδιο για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα σε μία διευθέτηση του ελληνικού χρέους, με τρόπο που δεν θα θεωρηθεί «πιστωτικό γεγονός», πράγμα που θα ενεργοποιούσε τα ασφάλιστρα κινδύνου και θα περιέπλεκε πολύ άσχημα τα πράγματα, τόσο για τη χώρα μας όσο και για την ευρωζώνη.
Η αντίστροφη μέτρηση για τις αντοχές της κυβέρνησης ολοκληρώνεται απόψε με την ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα παρακολουθεί με τεντωμένα νεύρα την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και το πώς θα ψηφίσει, αφού από την υπερψήφιση ή την καταψήφισή του θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό αν η χώρα βρεθεί αντιμέτωπη με περιπέτειες - από χρεοκοπία έως πρόωρες εκλογές, σε τρεις εβδομάδες.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά την επιφυλακτική στάση που τηρούν ορισμένοι βουλευτές (5 ή 6 τον αριθμό) του κυβερνώντος κόμματος, τελικά η κυβέρνηση θα βγει χωρίς μεγάλες απώλειες από την ψηφοφορία. Το πλέον αισιόδοξο σενάριο μάλιστα που διακινήθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή ήταν ότι οι βουλευτές θα ψηφίσουν, έστω και «μουρμουρίζοντας», πλην ίσως ενός - του βουλευτή Κοζάνης Αλέκου Αθανασιάδη, ο οποίος λέει πως «δεν έλαβα τις απαντήσεις που επιζητούσα εκ μέρους των αρμοδίων» σύμφωνα με δικές του αναφορές σε συναδέλφους του.
Ο κ. Αθανασιάδης, όπως και άλλοι βουλευτές που φέρονταν όλες τις προηγούμενες ημέρες ότι ήταν έτοιμοι να διαφοροποιηθούν, με ό,τι αυτό συνεπαγόταν για τη χώρα και την κυβέρνηση, δέχθηκαν ακόμη και χθες τις πιέσεις των υπευθύνων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων Χρ. Πρωτόπαπα και Πέτρου Ευθυμίου. Παράλληλα αίσθηση προκάλεσε η προχθεσινή παρέμβαση του Πρωθυπουργού, ο οποίος υπογράμμισε ότι η ψήφος στο Μεσοπρόθεσμο συνιστά «πατριωτικό καθήκον» - σε μια κορύφωση της προσπάθειας να πείσει τους βουλευτές ότι κάθε άλλη διαφορετική στάση μπορεί να προκαλέσει τρομακτικά προβλήματα.
Επίσης χθες η κυβέρνηση επιχείρησε να «μαζέψει» το θέμα που έχει προκληθεί από τις αναφορές Πάγκαλου στο «παράδειγμα της Αργεντινής», ειδικώς εκείνες που μιλούσαν για τανκς στους δρόμους για να περιφρουρηθεί η ομαλότητα, και στο πλαίσιο αυτό αποδοκίμασε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Ηταν μια συντονισμένη προσπάθεια να κατευνάσει τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών. Στη Βουλή, ο πρόεδρος του σώματος Φίλιππος Πετσάλνικος δήλωσε ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να γίνει Αργεντινή» και σημείωσε πως «η δημοκρατία στη χώρα μας είναι ισχυρή». Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η θέση του κ. Πετσάλνικου εκφράζει ολόκληρο το σώμα και ζήτησε «να σταματήσει αυτή η αταβιστική σχέση με το παρελθόν». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος δήλωσε (στον ραδιοσταθμό Flash) πως «όταν η κυβέρνηση, η Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο λαός και η χώρα δίνουν τη μάχη για να ξεπεραστεί η κρίση, δεν χρειάζονται τέτοιες προσεγγίσεις».
Ο κ. Πάγκαλος που απουσίαζε από τη Βουλή χθες, δεν επανήλθε. Ο Μίμης Ανδρουλάκης που προχθές είχε διαμαρτυρηθεί έντονα για τις αναφορές του κ. Πάγκαλου μιλώντας στη Βουλή υποστήριξε ότι «οι καιροί είναι πονηροί» και δήλωσε ότι «αγαπάω τον κ. Πάγκαλο, αλλά ο μεταφορικός και ειρωνικός λόγος που χρησιμοποιεί μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνους συνειρμούς».

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Στο μεταξύ ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου που δεν παρουσιάστηκε χθες στη Βουλή, συγκάλεσε σύσκεψη με αντικείμενο το επικείμενο δημοψήφισμα του φθινοπώρου. Στη σύσκεψη μετείχαν ο νυν και ο τέως υπουργοί Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου και Χ. Καστανίδης και στελέχη όπως η γενική γραμματέας παρά τω Πρωθυπουργώ Ρεγγίνα Βάρτζελη, και συζητήθηκαν οργανωτικά και πολιτικά ζητήματα σχετικά με το δημοψήφισμα, το οποίο όπως φαίνεται ο κ. Παπανδρέου επιθυμεί να πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε. Το δημοψήφισμα θα αφορά τις πολιτικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, αλλά όχι δημοσιονομικά ζητήματα.
Οπως επισημάνθηκε στη σύσκεψη, το Σύνταγμα απαγορεύει να τίθενται σε δημοψήφισμα ερωτήματα που αφορούν τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Πάντως, δεν έχει αποφασιστεί αν το δημοψήφισμα θα περιλαμβάνει ένα ή πολλά ερωτήματα και πού θα εστιάζονται αυτά.
ΝΕΑ.



Read more...

40% αύξηση στα συσσίτια, το 60% είναι Έλληνες!!!



!Μία νέα συγκλονιστική και δραματική πραγματικότητα αποκαλύπτουν τα στοιχεία έρευνας που έγιναν για τη ΜΚΟ «Αποστολή της Εκκλησίας της Ελλάδας»…

Η συμμετοχή στα συσσίτια της Αποστολής αυξήθηκαν τους τελευταίους μήνες κατά 40% με τους Έλληνες πια να είναι συντριπτικά περισσότεροι από τους μετανάστες! Επιπλέον ...
αυξάνονται συνεχώς οι άνθρωποι ηλικίας από από 31 έως 50 ετών που ζητούν να πάρουν συσσίτιο από την Αποστολή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που έγινε για λογαριασμό της Αποστολής στην Αθήνα, στα συσσίτια εμφανίζονται καθημερινά 5000 άνθρωποι από τους οποίους 2414 είναι οι άνδρες, 2312 οι γυναίκες και 274 τα παιδιά!

Το 60% είναι οι Έλληνες με τους μετανάστες από αφρικανικές χώρες να ακολουθούν με ποσοστό 16,6%!

1574 άνθρωποι ηλικίας από 31 έως 50 ετών, της πιο δημιουργικής ίσως ηλικίας, τρέφονται μέσω της Εκκλησίας.

Σοκαριστική όμως είναι και η “γεωγραφία” των περιοχών όπου μοοιράζονται συσσίτια. Το 65,5 % όσων συμμετέχουν προέρχεται από το κέντρο της Αθήνας, όμως πλέον περιλαμβάνοντα το Χαλάνδρι, η Αγ.Παρασκευή, ο Χολαργός, το Ν.Ψυχικό, η Ηλιούπολη!

“Η ανθρωπογεωγραφία των νεόπτωχων της Αθήνας αλλάζει καθημερινά δραματικά”,υποστηρίζει ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ Αποστολή Κωστής Δήμτσας. “Μέσα σε δύο χρόνια υπάρχει πλήρης ανατροπή των δεδομένων, οι Έλληνες επικρατούν των ξένων στις τράπεζες αγάπης. Περιοχές που στο παρελθόν θεωρούνταν αριστοκρατικές σήμερα βιώνουν την ασφυκτική οικονομική πίεση. Οι ανάγκες αυξάνονται δραματικά. 10.000 μερίδες φαγητού σε καθημερινή βάση και 1.500 δέματα το μήνα με τρόφιμα σε ελληνικές οικογένειες δεν εξυπηρετούν τα αιτήματα βοήθειας. Οι Έλληνες των Αθηνών υποφέρουν και εμείς στην «Αποστολή» το ζούμε καθημερινά. Δυστυχώς το βαρέλι της φτώχειας δεν έχει πάτο στην πρωτεύουσα”, λέει ο κ. Δήμτσας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει συναντηθεί τρεις φορές με τον ΥΕΘΑ Πάνο Μπεγλίτη. Οι συναντήσεις άρχισαν από την εποχή που ο κ.Μπεγλίτης ήταν ΑΝΥΕΘΑ. Ο Αρχιεπίσκοπος του είχε ζητήσει τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων και έτσι είχε παραχωρηθεί αποθήκη του στρατοπέδου ΚΑΠΟΤΑ. Στις συναντήσεις αυτές είχε εξεταστεί το ενδεχόμενο να παραχωρεί ο στρατός όσες μερίδες φαγητού μπορεί. Το σχέδιο αυτό δεν υλοποιήθηκε λόγω τεχνικών δυσκολιών του στρατού, ωστόσο τώρα η ανάγκη να συμβάλει και ο στρατός μοιάζει επιτακτική.

Πηγή: onalert.gr



Read more...

Φορολογούνται οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία...



Λεφτά με ουρά για να κλείσει μία τρύπα πάνω ίσως από 2 δις ευρώ εντόπισε στην Ελβετία η Κυβέρνηση.

Πρόκειται για την επιδίωξή της να φορολογηθούν οι καταθέσεις που διαθέτουν σε ελβετικές τράπεζες Έλληνες πολίτες.Το ζητούμενο είναι η υλοποίηση διακρατικής συμφωνία με...

την Ελβετία για τη φορολόγηση των καταθέσεων.

Το περίγραμμα του πλαισίου της διακρατικής συμφωνίας συζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος σε τηλεδιασκέψη που είχε χθες το απόγευμα με την Ελβετή ομόλογό του.

Όπως δήλωσε λίγο αργότερα στη Βουλή η συμφωνία θα γίνει με όρους ανάλογους εκείνων που συμφωνήθηκαν με το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία. Ελβετικές πηγές προσδιορίζουν ότι οι «μυστικές και μη φορολογούμενες» καταθέσεις Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες φθάνουν τα 30 δισ. δολάρια και σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία θα αποδώσει περί τα 2 δισ. ευρώ τον πρώτο χρόνο. Κατ΄ άλλες πηγές είναι πολύ υψηλότερες και προσεγγίζουν τα 100 δις δολάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συζητήσεις που γίνονται με τις ελβετικές αρχές έχουν ως βάση την ανωνυμία των καταθετών. Δηλαδή τα ονόματα και τα ποσά των καταθέσεων των Ελλήνων θα εξακολουθήσουν να μένουν μυστικά αλλά θα φορολογούνται με ευθύνη των ελβετικών τραπεζών και θα αποδίδονται στην Ελλάδα.

Οι Έλληνες καταθέτες θα πληρώσουν έναν «φόρο βάσης» για το ποσό των καταθέσεων τους και ετήσιο φόρο για τις αποδόσεις τους. Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τη σύναψη Μνημονίων Συνεργασίας για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών με τα κράτη τα οποία διαθέτουν συστηματική παράδοση στην αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών.
www.dete.gr



Read more...

Σκέφτεται να παραιτηθεί ο Κάρολος Παπούλιας!...



http://kourdistoportocali.
Tην απόφασή του να παραιτηθεί εξαιτίας της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, εκφράζει τις τελευταίες ώρες στους στενούς συνεργάτες του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Ο κ. Παπούλιας, διαισθάνεται την...


δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών η οποία διαπερνά τους τοίχους της Προεδρίας στην Ηρώδου Αττικού, γι αυτό και το τελευταίο διάστημα επέλεξε πολύ σοφά να μην προβεί σε δηλώσεις προκαλώντας το θυμικό των πολιτών.

Ο ίδιος όμως βρίσκεται σε πολύ δεινή θέση και εάν τελικά επιλέξει να παραιτηθεί οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες!

Ένα από τα σενάρια που κυκλοφορούν θέλουν την αυτονόητη προκήρυξη πρόωρων εκλογών και τη δημιουργία Οικουμενικής κυβέρνησης με τον Γ. Παπανδρέου να μεταπηδά στη Προεδρία της Δημοκρατίας!

Αυτό σημαίνει και αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Οι επόμενοι μήνες, τα επόμενα χρόνια θα λέγαμε προμηνύονται καυτά…



Read more...

Αποστάσεις της κυβέρνησης από τις δηλώσεις Πάγκαλου περί Αργεντινής και τανκ

«Δεν χρειάζονται τέτοιες προσεγγίσεις»


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Σαφείς αποστάσεις από τις αναφορές Πάγκαλου για τους κινδύνους της χρεοκοπίας, το «παράδειγμα της Αργεντινής» και για τα τανκ που θα βγουν στους δρόμους για να περιφρουρήσουν την ομαλότητα, κράτησε η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, επιχειρώντας να εξηγήσει τις δηλώσεις του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo ότι αν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο η χώρα θα χρεοκοπήσει και θα χρειαστεί η επέμβαση του στρατού και των τανκ για να προστατεύσουν τις τράπεζες από τρομαγμένα πλήθη που θα θέλουν να αποσύρουν τα χρήματά τους, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επικαλέστηκε το παράδειγμα της Αργεντινής, υπενθυμίζοντας ότι το 2001 υπήρξαν 42 νεκροί στο Μπουένος Άιρες, μέσα σε τρεις ημέρες.

Και οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ενώ αποστάσεις κράτησαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.

Ο κ. Μόσιαλος τόνισε, μιλώντας στον ρ/σ Flash ότι «όταν η κυβέρνηση, η Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο λαός και η χώρα δίνουν τη μάχη για να ξεπεραστεί η κρίση, δεν χρειάζονται τέτοιες προσεγγίσεις».

Επίσης, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών, ο Φίλιππος Πετσάλνικος δήλωσε ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να γίνει Αργεντινή» και σημείωσε πως «η δημοκρατία στη χώρα μας είναι ισχυρή».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η θέση του κ. Πετσάλνικου εκφράζει ολόκληρο το σώμα και ζήτησε «να σταματήσει αυτή η αταβιστική σχέση με το παρελθόν».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Αποζημίωση ενός εκατ. ευρώ ζητά ο δήμαρχος Λαγκαδά από τη ΓΕΝΟΠ...



Στην εισήγηση για ορισμό δικηγόρου προκειμένου να ασκήσει αγωγή κατά της ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ και της ΔΕΗ ζητώντας ως αποζημίωση το ποσό του 1.000.000 ευρώ για τις βλάβες που υπέστησαν από τις συνεχείς διακοπές ρεύματος επιχειρήσεις και ιδιώτες, προέβη ο...

δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Αναστασιάδης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής του δημοτικού συμβουλίου.

Στην ανακοίνωση που απέστειλε ο κ. Αναστασιάδης τονίζει την "αγανάκτηση" και το "θυμό" που χαρακτηρίζει τους πολίτες εξαιτίας των πολύωρων διακοπών ηλεκτροδότησης που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στο Δήμο Λαγκαδά εξαιτίας της πολυήμερης απεργίας των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ - Δ.Ε.Η.

"Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας, έρχεται το γεγονός αυτό να προσθέσει άλλη μια δυσμενή συνθήκη στην δραστηριότητα των επαγγελματιών μας , οι οποίοι βλέπουν με απελπισία τα εμπορεύματά τους να αλλοιώνονται και να καταστρέφονται , να διακόπτεται η ροή της εργασίας τους και γενικά να υφίστανται μια ακόμη αναίτια οικονομική καταστροφή . Το ίδιο συμβαίνει και με τις Δημοτικές Επιχειρήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν απρόσμενες, συνέπεια των διακοπών του ηλεκτρισμού, βλάβες των κοινωφελών εγκαταστάσεων και οικονομική επιβάρυνση για την αποκατάστασή τους" τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:

"Συνεπεία αυτής της κατάστασης ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης αποφάσισε να εισηγηθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τον ορισμό Δικηγόρου αποκλειστικά για την άσκηση αγωγής κατά της ΓΕΝΟΠ - Δ.Ε.Η. και της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ διεκδικώντας το ποσό του 1.000.000 € ως αποζημίωση για τις ζημιές που υπέστησαν οι επαγγελματίες - επιχειρηματίες του Δήμου Λαγκαδά, αλλά και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις, στους οποίους και θα διανεμηθεί αναλογικά το ποσό που θα επιδικαστεί"...



Read more...

Πέταξαν καφέδες και γιαούρτια στην Κανέλλη

Επίθεση από Αγανακτισμένους


http://img.protothema.gr/72A8DD2B7ADF57C263A98801D2ED21A1.jpg

Επίθεση από ομάδα Αγανακτισμένων πολιτών δέχτηκε λίγο πριν τις 10 το πρωί η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, την ώρα που διέσχιζε με το αυτοκίνητό της την Β. Σοφίας για να πάει στη Βουλή.

Οι διαδηλωτές αντέδρασαν έντονα μόλις είδαν την βουλευτή και σταμάτησαν το αυτοκίνητό της. Της επέτρεψαν να συνεχίσει την πορεία της μόνο όταν η ίδια τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο.

Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, η κ. Κανέλλη δέχτηκε επίθεση από άλλη ομάδα Αγανακτισμένων οι οποίο έριξαν γιαούρτια στο αυτοκίνητό της.
Read more...

«Μαζεύει το μαγαζί» ο Σαμαράς


newpost.gr
«Μαζεύει το μαγαζί» ο Σαμαράς
Λαβωμένη κατά το ελάχιστο δυνατόν αναμένει να βγει η ΝΔ από τη σημερινή ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο, με τις διαρροές που εκτιμάτο μέχρι πριν από δυο ημέρες ότι θα υπήρχαν από τη «γαλάζια» Κ.Ο. να έχουν περιοριστεί πλέον στην μία.

Ο Σ. Χατζηγάκης, ένας από τους τρεις αρχικώς «υπόπτους» ξεκαθάρισε με δημόσια δήλωσή του ότι θα συνταχθεί με την κομματική γραμμή, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον έτερο «ύποπτο» Γ. Λαμπρόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της, αμετακίνητη στη θέση της να υπερψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο παραμένει η κ. Έλσα Παπαδημητρίου την οποία, καθώς φαίνεται, ουσιαστικά έχουν ήδη διαγράψει στην Συγγρού από τη «γαλάζια» λίστα των βουλευτών.

Η εξέλιξη με την βουλευτή Αργολίδας θεωρείτο λίγο- πολύ αναμενόμενη να συμβεί. Ο σκόπελος με το θέμα της μη στήριξης του Δ. Δράκου στην Περιφέρεια Πελοπονήσσου –οι «κακές γλώσσες» στους διαδρόμους της Συγγρού επιμένουν ότι, αντιθέτως, η κ. Παπαδημητρίου, στήριξε ανοιχτά τον Π. Τατούλη- ξεπεράστηκε μεν, ήταν όμως εμφανές ότι είχε ραγίσει το γυαλί. Ήταν θέμα χρόνου συνεπώς, το ράγισμα να γίνει σπάσιμο. Καθώς φαίνεται δε, μετά τη σημερινή ψηφοφορία, το σπάσιμο θα μετατραπεί και σε θρύψαλλα...

Η ίδια η Βουλευτής Αργολίδας πάντως επιμένει ότι το «όχι» στο Μεσοπρόθεσμο ισοδυναμεί με στάση ανευθυνότητας απέναντι στη χώρα και, επικαλούμενη τις προσωπικές της επαφέςς με ευρωπαίους αξιωματούχους, εμφανίζεται πεπεισμένη ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την υπερψήφιση. Φέρεται δε ιδιαίτερα ενοχλημένη από την επιβολή κομματικής πειθαρχίας από την ηγεσία της Συγγρού στο εν λόγω ζήτημα και, ως εκ τούτου, σύμφωνα με πληροφορίες διαπραγματεύεται ήδη τη «μετακόμισή» της σε άλλη πολιτική στέγη.

Κάποιου είδους «θρίλερ» φαίνεται ότι εξελίχθηκε τα τελευταία 24ωρα και με τον βουλευτή Μεσσηνίας –και εσωκομματικό αντίπαλο του Σαμαρά στην εν λόγω εκλογική περιφέρεια- Γ. Λαμπρόπουλο. Ο βουλευτής είχε αφήσει να αιωρείται στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα ενδεχόμενο υπερψήφισης από πλευράς του, του Μεσοπρόθεσμου.

Παρά τα όσα κυκλοφόρησαν περί αγωνιώδους εκστρατείας εντοπισμού και μετάπεισης του κ. Λαμπρόπουλου από πλευράς της Συγγρού, φαίνεται εν τούτοις ότι από την ηγεσία της ΝΔ δεν ασχολήθηκαν και πολύ.

Ωστόσο, κάποιο εκ των κορυφαίων στελεχών της ΝΔ επικοινώνησε με τον κ. Λαμπρόπουλο, περισσότερο για να βολιδοσκοπήσει τις διαθέσεις του και, όπως είπε στο Newpost.gr «δεν υπάρχει θέμα με τον Λαμπρόπουλο».

Το θέμα του συγκεκριμένου βουλευτή πάντως παραμένει ανοιχτό καθώς δείχνει να υπάρχει στο παρασκήνιο έντονη διαπραγμάτευση σχετικά με την παρουσία του ή όχι στο ψηφοδέλτιο Μεσσηνίας. Γεγονός που σχετίζεται αφ’ ενός με το αν ο κ. Σαμαράς θα επιλέξει τη μία από τις δύο έδρες που του αναλογούν ως Προέδρου του κόμματος να είναι στην Μεσσηνία και αν τελικώς θα κρατήσει αυτήν ως έδρα στην Βουλή καθώς και, αφ’ ετέρου, με το αν ο κ. Λαμπρόπουλος, εσωκομματικά, θα υποστηριχθεί από τον κομματικό μηχανισμό ή θα δεχθεί πόλεμο κατά την εκλογική αναμέτρηση –οψέποτε φυσικά αποφασιστεί η σχετική διαδικασία.
Read more...