Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Χάος, χημικά και Μεσοπρόθεσμο στα πρωτοσέλιδα των διεθνών μέσων

«Η ώρα της κρίσης»

Συνεχής κάλυψη των γεγονότων στην Αθήνα από τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα
Συνεχής κάλυψη των γεγονότων στην Αθήνα από τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα (Φωτογραφία: Reuters )
Αθήνα
Πρώτη είδηση και σήμερα στα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα οι συμπλοκές, τα χημικά και δακρυγόνα έξω από το Κοινοβούλιο εν όψει της καθοριστικής ψηφοφορίας επί του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Reuters και Associated Press καλύπτουν τις εξελίξεις με έκτακτα τηλεγραφήματα, BBC, CNN και Sky News συνδέονται διαρκώς με τους ανταποκριτές τους στην Αθήνα μεταφέροντας το έκρυθμο κλίμα.

Τα επεισόδια πριν την ψηφοφορία για τα σκληρά μέτρα λιτότητας βρίσκονται στο πρωτοσέλιδο των δικτυακών τόπων όλων των μεγάλων διεθνών μέσων.

«Καθοριστική ημέρα για την Ελλάδα» αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Monde, με φωτορεπορτάζ, βίντεο και κάλυψη λεπτό προς λεπτό των εξελίξεων.

«Δεύτερη ημέρα απεργίας, συγκρούσεις ξανά πριν ψηφίσουν οι βουλευτές επί των σκληρών μέτρων λιτότητας» είναι ο τίτλος στην πρώτη είδηση στο δικτυακό τόπο του βρετανικού Guardian.

«Χάος στην Ελλάδα, σήμερα η ψηφοφορία για τα μέτρα, μάχες στην Αθήνα» γράφει η ιταλική La Stampa στο πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής της έκδοσης.

«Αθήνα, συνεχίζονται οι συγκρούσεις, πρώτο 'ναι' από την αντιπολίτευση στα μέτρα» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Repubblica, που αναφέρεται στην ανεξαρτητοποίηση της Έλσας Παπαδημητρίου.

Η φωτογραφία ενός διαδηλωτή με μάσκα και στο φόντο φλόγες είναι στο πρωτοσέλιδο του γερμανικού Spiegel.

«Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους, αναμένεται να υπερψηφιστεί οριακά το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα» λέει η ισπανική El Pais -χωρίς το οποίο η Ελλάδα κινδυνεύει να μην έχει χρήματα εντός εβδομάδων, προσθέτει το BBC.

Οι Financial Times έχουν στο πρωτοσέλιδό τους τη δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ.Προβόπουλου ότι η Ελλάδα θα διαπράξει αυτοκτονία εάν αποτύχει η Βουλή να εγκρίνει τα μέτρα λιτότητας.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: