Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Όλι Ρεν: «Μαζί θα προχωρήσουμε, Ελλάδα και Ευρώπη»

tanea.gr

Είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η χρεοκοπία της Ελλάδας τόνισε ο αρμόδιος για της οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Επίτροπος Όλι Ρεν, ενθαρρύνοντας, για άλλη μια φορά, τους Έλληνες βουλευτές να υπερψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο. Μάλιστα, συνδέοντας την πορεία Ελλάδας και Ευρώπης, τόνισε χαρακτηριστικά : «Μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά».


Ο ευρωπαίος Επίτροπος, μιλώντας στη ΝΕΤ, είπε ακόμη ότι σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, αυτό θα είχε επιπτώσεις και στις χρηματοπιστωτικές αγορές και τόνισε, για άλλη μια φορά, ότι δεν υπάρχει σχέδιο Β για να αποφευχθεί η χρεοκοπία της Ελλάδας. Στη συνέχεια, θα μπορούσε να προετοιμαστεί ένα πρόγραμμα επικεντρωμένο στην ανάπτυξη, τόνισε.

«Καταλαβαίνω πολύ καλά τις ανησυχίες των απλών Ελλήνων και ξέρω ότι αυτό το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα δεν είναι εύκολο. Είναι απαιτητικό», απάντησε, όταν ρωτήθηκε για τους χιλιάδες διαδηλωτές που ζητούν να καταψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. «Ο ελληνικός λαός και οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί του είναι αντιμέτωποι τώρα με μια κρίσιμη απόφαση για τη μεταρρύθμιση της χώρας, που αποτελεί πρόκληση αλλά και πάλι είναι καλύτερη εναλλακτική από τη χρεοκοπία, που θα έπληττε τους πιο αδύναμους και ευάλωτους. Επομένως είμαι βέβαιος ότι οι Έλληνες πολιτικοί ηγέτες θα αναλάβουν την ευθύνη και θα προετοιμαστούν μαζί με την ΕΕ για τα επόμενα βήματα προς την απαραίτητη πολιτική συναίνεση για το ελληνικό έθνος, ώστε να ξεπεράσει τις τωρινές προκλήσεις», κατέληξε.

Όσον αφορά την μετακύλιση των ελληνικών ομολόγων, τόνισε ότι πρόκειται για πολύ σημαντική πρωτοβουλία και «μπορούμε να την υποστηρίξουμε». «Στην πραγματικότητα, προετοιμάζαμε αυτού του είδους την εθελοντική μετακύλιση των ομολόγων για αρκετό καιρό σε εθελοντική βάση, ώστε να μη δημιουργήσει πιστωτικό επεισόδιο ή επιλεκτική χρεοκοπία, που είναι πολύ σημαντικό», πρόσθεσε και συνέχισε: «Η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μείωση του χρέους της Ελλάδας και αυτό είναι προς το όφελος της Ελλάδας βεβαίως».

«Μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε, η Ελλάδα και η Ευρώπη» κατέληξε, συνδέοντας την πορεία της Ελλάδας με αυτήν την Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: