Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

«Μαζεύει το μαγαζί» ο Σαμαράς


newpost.gr
«Μαζεύει το μαγαζί» ο Σαμαράς
Λαβωμένη κατά το ελάχιστο δυνατόν αναμένει να βγει η ΝΔ από τη σημερινή ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο, με τις διαρροές που εκτιμάτο μέχρι πριν από δυο ημέρες ότι θα υπήρχαν από τη «γαλάζια» Κ.Ο. να έχουν περιοριστεί πλέον στην μία.

Ο Σ. Χατζηγάκης, ένας από τους τρεις αρχικώς «υπόπτους» ξεκαθάρισε με δημόσια δήλωσή του ότι θα συνταχθεί με την κομματική γραμμή, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον έτερο «ύποπτο» Γ. Λαμπρόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της, αμετακίνητη στη θέση της να υπερψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο παραμένει η κ. Έλσα Παπαδημητρίου την οποία, καθώς φαίνεται, ουσιαστικά έχουν ήδη διαγράψει στην Συγγρού από τη «γαλάζια» λίστα των βουλευτών.

Η εξέλιξη με την βουλευτή Αργολίδας θεωρείτο λίγο- πολύ αναμενόμενη να συμβεί. Ο σκόπελος με το θέμα της μη στήριξης του Δ. Δράκου στην Περιφέρεια Πελοπονήσσου –οι «κακές γλώσσες» στους διαδρόμους της Συγγρού επιμένουν ότι, αντιθέτως, η κ. Παπαδημητρίου, στήριξε ανοιχτά τον Π. Τατούλη- ξεπεράστηκε μεν, ήταν όμως εμφανές ότι είχε ραγίσει το γυαλί. Ήταν θέμα χρόνου συνεπώς, το ράγισμα να γίνει σπάσιμο. Καθώς φαίνεται δε, μετά τη σημερινή ψηφοφορία, το σπάσιμο θα μετατραπεί και σε θρύψαλλα...

Η ίδια η Βουλευτής Αργολίδας πάντως επιμένει ότι το «όχι» στο Μεσοπρόθεσμο ισοδυναμεί με στάση ανευθυνότητας απέναντι στη χώρα και, επικαλούμενη τις προσωπικές της επαφέςς με ευρωπαίους αξιωματούχους, εμφανίζεται πεπεισμένη ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την υπερψήφιση. Φέρεται δε ιδιαίτερα ενοχλημένη από την επιβολή κομματικής πειθαρχίας από την ηγεσία της Συγγρού στο εν λόγω ζήτημα και, ως εκ τούτου, σύμφωνα με πληροφορίες διαπραγματεύεται ήδη τη «μετακόμισή» της σε άλλη πολιτική στέγη.

Κάποιου είδους «θρίλερ» φαίνεται ότι εξελίχθηκε τα τελευταία 24ωρα και με τον βουλευτή Μεσσηνίας –και εσωκομματικό αντίπαλο του Σαμαρά στην εν λόγω εκλογική περιφέρεια- Γ. Λαμπρόπουλο. Ο βουλευτής είχε αφήσει να αιωρείται στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα ενδεχόμενο υπερψήφισης από πλευράς του, του Μεσοπρόθεσμου.

Παρά τα όσα κυκλοφόρησαν περί αγωνιώδους εκστρατείας εντοπισμού και μετάπεισης του κ. Λαμπρόπουλου από πλευράς της Συγγρού, φαίνεται εν τούτοις ότι από την ηγεσία της ΝΔ δεν ασχολήθηκαν και πολύ.

Ωστόσο, κάποιο εκ των κορυφαίων στελεχών της ΝΔ επικοινώνησε με τον κ. Λαμπρόπουλο, περισσότερο για να βολιδοσκοπήσει τις διαθέσεις του και, όπως είπε στο Newpost.gr «δεν υπάρχει θέμα με τον Λαμπρόπουλο».

Το θέμα του συγκεκριμένου βουλευτή πάντως παραμένει ανοιχτό καθώς δείχνει να υπάρχει στο παρασκήνιο έντονη διαπραγμάτευση σχετικά με την παρουσία του ή όχι στο ψηφοδέλτιο Μεσσηνίας. Γεγονός που σχετίζεται αφ’ ενός με το αν ο κ. Σαμαράς θα επιλέξει τη μία από τις δύο έδρες που του αναλογούν ως Προέδρου του κόμματος να είναι στην Μεσσηνία και αν τελικώς θα κρατήσει αυτήν ως έδρα στην Βουλή καθώς και, αφ’ ετέρου, με το αν ο κ. Λαμπρόπουλος, εσωκομματικά, θα υποστηριχθεί από τον κομματικό μηχανισμό ή θα δεχθεί πόλεμο κατά την εκλογική αναμέτρηση –οψέποτε φυσικά αποφασιστεί η σχετική διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: