Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Αποστάσεις της κυβέρνησης από τις δηλώσεις Πάγκαλου περί Αργεντινής και τανκ

«Δεν χρειάζονται τέτοιες προσεγγίσεις»


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Σαφείς αποστάσεις από τις αναφορές Πάγκαλου για τους κινδύνους της χρεοκοπίας, το «παράδειγμα της Αργεντινής» και για τα τανκ που θα βγουν στους δρόμους για να περιφρουρήσουν την ομαλότητα, κράτησε η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, επιχειρώντας να εξηγήσει τις δηλώσεις του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo ότι αν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο η χώρα θα χρεοκοπήσει και θα χρειαστεί η επέμβαση του στρατού και των τανκ για να προστατεύσουν τις τράπεζες από τρομαγμένα πλήθη που θα θέλουν να αποσύρουν τα χρήματά τους, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επικαλέστηκε το παράδειγμα της Αργεντινής, υπενθυμίζοντας ότι το 2001 υπήρξαν 42 νεκροί στο Μπουένος Άιρες, μέσα σε τρεις ημέρες.

Και οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ενώ αποστάσεις κράτησαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.

Ο κ. Μόσιαλος τόνισε, μιλώντας στον ρ/σ Flash ότι «όταν η κυβέρνηση, η Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο λαός και η χώρα δίνουν τη μάχη για να ξεπεραστεί η κρίση, δεν χρειάζονται τέτοιες προσεγγίσεις».

Επίσης, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών, ο Φίλιππος Πετσάλνικος δήλωσε ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να γίνει Αργεντινή» και σημείωσε πως «η δημοκρατία στη χώρα μας είναι ισχυρή».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η θέση του κ. Πετσάλνικου εκφράζει ολόκληρο το σώμα και ζήτησε «να σταματήσει αυτή η αταβιστική σχέση με το παρελθόν».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: