Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας - Ένταση στο Καλλιμάρμαρο με έναν τραυματία

«Φρούριο» οι δρόμοι γύρω από τη Βουλή

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνας
Απροσπέλαστο αυτήν την ώρα το κέντρο της Αθήνας, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει σε μεγάλη ακτίνα όλους τους κεντρικούς δρόμους γύρω από τη Βουλή, προκειμένου οι βουλευτές να προσέλθουν ανεμπόδιστοι στο Κοινοβούλιο. Ένταση προκλήθηκε πριν από λίγο μεταξύ αστυνομικών και «Αγανακτισμένων» που προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στο ύψος του Καλλιμάρμαρου.

Ένας από τους διαδηλωτές, που επιχείρησε να σπάσει στον κλοιό, τραυματίστηκε στο κεφάλι. Αλλοι, έβαλαν φωτιά σε δύο κάδους απορριμμάτων στη Βασ. Κωνσταντίνου.

Η άνοδος της Βασ. Κωνσταντίνου από το ύψος του Καλλιμάρμαρου είναι κλειστή, καθώς κατά μήκος έχουν παραταχθεί μηχανές της αστυνομίας. Κλειστή και η κάθοδος της Βασ. Σοφίας από το ύψος του Ευαγγελισμού. Λόγω των αποκλεισμένων δρόμων, έχει προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Η αστυνομία έχει στήσει ξανά το σιδερένιο φράχτη επί της Βασ. Σοφίας έξω από τη Βουλή, όπου έχουν αρχίσει να προσέρχονται οι πρώτοι βουλευτές.

Την ίδια ώρα, άλλες ομάδες «Αγανακτισμένων», που είχαν συγκεντρωθεί νωρίς το πρωί στον Ευαγγελισμό, το Μοναστηράκι, την Ομόνοια και άλλα σημεία, βρίσκονται ήδη στο Σύνταγμα, επί της οδού Αμαλίας.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας, το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί αυτήν την ώρα συγκέντρωση στην Ομόνοια, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος στις 19:00.

Βομβαρδισμένο τοπίο το Σύνταγμα

Τα ξημερώματα οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα παρέμεναν κλειστοί, καθώς οι εργαζόμενοι του δήμου προσπαθούσαν να καθαρίσουν την περιοχή, που μετά τα εκτεταμένα επεισόδια της Δευτέρας θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο.

Διάσπαρτα στους δρόμους γύρω από τη Βουλή κομμάτια από μάρμαρο, ξύλα, καμένοι κάδοι, που χρησιμοποιήθηκαν στα επεισόδια, ενώ ιδιαίτερα έντονη ήταν η μυρωδιά από τα δακρυγόνα.

Οι συγκρούσεις μεταξύ νεαρών και αστυνομικών συνεχίστηκαν έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης. Ο απολογισμός είναι 15 συλλήψεις, 22 προσαγωγές, 308 τραυματίες και σοβαρές ζημιές σε καταστήματα και επιχειρήσεις γύρω από την πλατεία.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: