Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Ανοίξαμε ...πριν από τη Βουλή τη δεύτερη δικογραφία Παυλίδη!!!

13 Απρ 2009

Ανοίξαμε τη δεύτερη δικογραφία...

Ποιοι είναι κατηγορούμενοι
για τις άγονες γραμμές σε Τήλο και Σύμη

Στην δεύτερη δικογραφία για την υπόθεση Παυλίδη (διαβάστε την πρώτη μας αποκάλυψη εδώ) η άσκηση ποινικών διώξεων, για απάτη σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου ή και απιστία και για παράβαση καθήκοντος, έχει γίνει στα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης του υπουργείου Αιγαίου Β. Βοτζούλια, Ευστ. Γεώργη, Ηρακ. Κουντουρέλλη και Κ. Κουτρούλου κατοίκων Μυτιλήνης. Επίσης έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ηθκή αυτουργία στις πράξεις αυτές σε βάρος των υπευθύνων της εταρείας ΑΝΕΣ της οποίας διευθύνων σύμβουλος είναι ο Β. Παπακαλοδούκας.
Α. Σκ.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα...

Read more...

Επιστολή Γιώργου Α. Παπανδρέου προς την Γενική Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, απέστειλε προς την Γενική Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, απαντώντας σε σχετική δική της, την ακόλουθη επιστολή:

Κυρία Γενική Γραμματέα,

Απαντώ στην επιστολή σας της 23ης Μαρτίου 2009, με κάποια σχετική καθυστέρηση λόγω και της απουσίας μου στο εξωτερικό.

Γνωρίζω, και από την προσωπική πολιτική μου διαδρομή, την πορεία των σχέσεων ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ από την ίδρυση του Κινήματός μας μέχρι σήμερα.

Σχέσεις πολυκύμαντες με κοινούς αγώνες και πολλές φορές συγκρουσιακές, που δεν εμπόδισαν όμως τον αμοιβαίο σεβασμό στο επίπεδο των πολιτικών ηγεσιών στην οργανωμένη βάση των κομμάτων μας.

Πίστευα και πιστεύω πάντα στην ανάγκη καθαρών και ειλικρινών σχέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, ακόμα και όταν διαπιστώνονται σοβαρές και πολλές φορές αγεφύρωτες διαφορές πολιτικής και στρατηγικής προσέγγισης.

Πεποίθησή μου είναι ότι κανείς δεν μονοπωλεί την ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων, ούτε κατέχει την απόλυτη αλήθεια γι' αυτά. Και αυτό ισχύει όχι μόνον για τους επιστήμονες και τους πολιτικούς, αλλά και για τα πολιτικά κόμματα.

Η αξιολόγηση της ιστορίας είναι πάντα χρήσιμη όμως ούτε μας απαλλάσσει από τις σημερινές και μελλοντικές μας ευθύνες, ούτε και μας φυλακίζει στο παρελθόν.

Και σήμερα βιώνουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη για τους εργαζόμενους της πατρίδας μας οικονομική και κοινωνική συγκυρία.

Μια συγκυρία την οποία έχει δημιουργήσει η συντηρητική διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και οι αντιλαϊκές και αδιέξοδες πολιτικές της.

Ο λαός και οι πολίτες απαιτούν από τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης προγραμματικό λόγο και ρεαλιστικές προτάσεις για να βγούμε από την πολύπλευρη κρίση.

Χρέος μας ως ΠΑΣΟΚ είναι να αναδεικνύουμε, καθημερινά, τις πραγματικές ευθύνες της Κυβέρνησης και να αγωνιζόμαστε για αλλαγή πορείας της χώρας μας - το συντομότερο.

Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το συμμερίζεστε ως χρέος απέναντι στους πολίτες.

Απέναντι και στα μέλη και τους οπαδούς του ΚΚΕ, που βιώνουν, επίσης, στην καθημερινή τους ζωή τις συνέπειες της Νεοδημοκρατικής νεοσυντηρητικής διακυβέρνησης.

Ο διμέτωπος τον οποίο έχετε επιλέξει, κριτική δηλαδή στο ΠΑΣΟΚ ταυτίζοντάς το με την κριτική στην σημερινή κυβέρνηση, βοηθά τα μέγιστα να αποσιωπούνται οι πραγματικές πολιτικές αλλά και οι ευθύνες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ελληνικός λαός, γνωρίζει, γιατί το βιώνει καθημερινά, ποιος κυβερνά και ποιος ευθύνεται για τα σημερινά αδιέξοδα. Θυμάται και συγκρίνει.

Αν σας έστελνα δε επιστολές, κάθε φορά που οι δηλώσεις στελεχών σας ξεπερνούν τα όρια, θα είχαμε μια πολλή πυκνή αλληλογραφία.

Εμείς έχουμε επανειλημμένα καταθέσει τις προτάσεις μας. Πιστεύουμε ότι, παρά τις διαφωνίες και τις διαφορές μας, είναι δυνατή η αναζήτηση κοινών στάσεων και η ανάπτυξη κοινών δράσεων.

Για τους λόγους αυτούς είμαι πάντα στη διάθεσή σας να συναντηθούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για όλα τα παραπάνω το συντομότερο.

Με εκτίμηση

Γιώργος Α. Παπανδρέου

http://www.pasok.gr/
Read more...

Την έκανε τούρμπο η Μακρή...

http://www.nonews-news.blogspot.com/


Η Παπακώστα "κόβει" από υποψηφίους Ρουσόπουλο Βουλγαράκη, κι όσους ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα...
"Η μισή Κ.Ο. της Ν.Δ. είναι μπλεγμένοι σε σκάνδαλα", είπε η Μακρή στην εκπομπή της στην Real. Τ' άκουσε η Παπακώστα και τα πήρε στο κρανίο. Βγήκε στο τηλέφωνο και επετέθη στη δημοσιογράφο.
"Γιατί κυρία Μακρή κάνετε αυτές τις γενικεύσεις? Να λέτε ονόματα. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Όπως συμβαίνει και με...
τους δημοσιογράφους και άλλους".
Η Παπακώστα μέσα στο θυμό της έκοψε από υποψηφίους Ρουσόπουλο Βουλγαράκη και "όσους τα ονόματά τους , δικαίως η αδίκως, καλώς η κακώς, ενεπλάκησαν σε σκάνδαλο".
Λέτε να την άκουσε ο Κουρασμένος?...

Περισσότερα...
Read more...

Για το σκάνδαλο της ΜΕΒΓΑΛ...


Ελεύθεροι οι "κουμπάροι"!
.
Μπορεί να καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 5,5 ετών οι "κουμπάροι" αλλά αφέθησαν ελεύθεροι!
Ο πρώην γενικός διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού Παναγιώτης Αδαμόπουλος, ο εκτελωνιστής Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος - γνωστός και ως "Πανάγος"- και ο έμπορος σιτηρών Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης καταδικάστηκαν για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης σε βάρος της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ αλλά το δικαστήριο έδωσε αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, καθώς και καταβολή εγγύησης 10.000 ευρώ στον καθένα.
Στους δύο πρώτους...
αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, ενώ στον Κωνσταντινίδη μόνο της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Επίσης, το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία από εκβίαση σε απόπειρα εκβίασης κι έτσι επιβλήθηκε η ποινή αυτή.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα...

Read more...

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΙΚΟΔΟΜΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΖΗΤΟΥΝ.

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ?!



Η κατάντια του κόμματος - Ζητάει χρήματα για τις εκλογές- Έκανε τιμοκατάλογο





ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΖΗΤΑΝΕ

Ανελέητο κυνήγι είσπραξης συνδρομών και νέων εγγραφών στο ΠΑΣΟΚ, ετοιμάζεται για εκλογές & εθνικές! Δείτε τα φυλλάδια του ΠΑΣΟΚ για να βγάλει λίγο χρήμα παραπάνω. Έχει βάλει και τιμοκατάλογο πόσα πρέπει να δίνει ο κάθε ...ΠΑΣΟΚΟΣ. Πραγματικά τέτοιο πράγμα δεν το έχουμε...


ματαδει! Να βάζουν πλαφόν στους αγρότες που θα έπρεπε να τους πληρώνουν όταν τους έσκιζαν τα λάστιχα των τρακτέρ; Καλά δεν τους φθάνουν οι επιδοτήσεις από το κράτος και από τον προυπολογισμό; Τα δάνεια που έχουν πάρει δεν είναι αρκετά κ.Γ.Παπανδρέου; Στην γύρα βγήκατε;



Διαβάστε Περισσότερα

Απάντηση στο troktiko από το ΠΑΣΟΚ για τα...κουπόνια



http://troktiko.blogspot.com/2009/04/blog-post_4918.html

"Αγαπητοί φίλοι,

Επειδή τίποτα δεν γίνεται ούτε γράφεται τυχαία, θέλω να σας κάνω γνωστό, ότι το ΠΑΣΟΚ υλοποιεί αυτό που οι πολίτες ζητούν.

Οικοδομεί την οικονομική του αυτοδυναμία, με τις εθελοντικές μικρές σε ύψος και πολλές σε μέγεθος συνδρομές των μελών και των φίλων του.

Σας ευχαριστούμε για την προβολή, έστω και αν τα σχόλια σας αδικούν ένα στόχο, που αν το ξανασκεφτείτε θα πρέπει να τον ενισχύσετε.

Όμως ποτέ δεν είναι αργά .

Φιλικά

Γενικός Διευθυντής ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ροβέρτος Σπυρόπουλος

Υ.Γ. Περιμένω την δημοσίευση του"

troktikο:

Αγαπητέ και συμπαθέστατε κ.Σπυρόπουλε να συνδράμουμε για άστεγους ναι. Να σκιστούμε. Αλλά για κόμματα. forget it.

απο http://krogias.blogspot.com/

Σας τσούζει αγαπητά τρωκτικά;

Τα αγαπητά δεξιά τρωκτικά χτύπησαν πάλι.
Ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν...
Γιατί, καταρχήν, όλα τα κόμματα έχουν έσοδα από τα μέλη τους. Λες και είναι κάτι καινούργιο...
Προφανώς σε κάποιους άρχισε το "τσούξιμο" που το ΠΑΣΟΚ οργανώνεται περισσότερο από όσο φανταζόντουσαν.
Και τσούζει πιο πολύ που με αυτή του την οργάνωση θα καταφέρει να είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ. Γιατί η οικονομική ανεξαρτησία συνεπάγεται και ανεξαρτησία από συμφέροντα και διάφορα τρωκτικά...
Και το εμφανίζουν ως μεγάλη αποκάλυψη τρομάρα τους... ενώ ήταν κάτι που το ήξεραν και οι πέτρες εδώ και 5-6 μήνες...
Προφανώς ξεχνούν ότι και ο ίδιος ο Σπυρόπουλος μίλησε για αυτό εδώ και πολύ καιρό!

Δεν πειράζει... θα το συνηθίσετε και αυτό το τσούξιμο...


Read more...

Ο Βεντούρης στο πλευρό του Παυλίδη




Σε εξέλιξη βρίσκεται η προανακριτική στη βουλή. Το σημαντικό αυτή την ώρα είναι η κατάθεση του κ. Βεντούρη, που ναι μεν τάσσεται υπέρ του κυρίου Παυλίδη, αλλά...


χαρακτηρίζει και τον Μανούση εκβιαστή. Η υπόθεση παίρνει φωτιά, καθώς βρήκε υποστηρικτή ο πρώην υπουργός. Χαμός γίνεται..



Διαβάστε Περισσότερα
Read more...

«Οταν θα λάβεις αυτό το γράμμα...»

http://kafeneio-gr.blogspot.com/
Ο κ. Παπανδρέου παρέχει κάλυψη στον κ. Πάγκαλο και κατηγορεί την κυρία Παπαρήγα για συμψηφιστική τακτική

Η κατηγορηματική απόκρουση των όσων καταγγέλλει το ΚΚΕ εις βάρος του ΠαΣοΚ και του κ. Θ. Πάγκαλου κυριαρχεί στην απαντητική επιστολή του κ. Γ.Παπανδρέου προς την κυρία Αλέκα Παπαρήγα. Στο κείμενο της επιστολής, η οποία αναμένεται να αποσταλεί , ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ αρνείται να αναγνωρίσει στον Περισσό το αποκλειστικό δικαίωμα στη διατύπωση της μιας και μοναδικής ιστορικής αλήθειας, ενώ παρέχει πλήρη κάλυψη στον κ. Πάγκαλο υπογραμμίζοντας την ελευθερία των στελεχών στη διατύπωση απόψεων, ειδικά σε ό,τι αφορά «σκοτεινές περιόδους της ελληνικής ιστορίας» (σύμφωνα με μία από τις εκδοχές του κειμένου που επεξεργαζόταν ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ επί δέκα και πλέον ημέρες).

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών
Το κείμενο του κ. Παπανδρέου προς τον Περισσό συνιστά μια....
πλήρη επιβεβαίωση της διάθεσης για ξεκαθάρισμα πολιτικών λογαριασμών. Από τη μία πλευρά, αποκρούει την κατηγορία του έξαλλου αντικομμουνισμού που εκτοξεύει η κυρία Παπαρήγα συστηματικά τις τελευταίες ημέρες κατά του ΠαΣοΚ (όπως έκανε και στην ομιλία της την προηγούμενη Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη) και από την άλλη επιθυμεί να θέσει τον Περισσό προ των ιστορικών ευθυνών του.

Τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου ότι το ΠαΣοΚ είναι το κόμμα που ανέδειξε τους αγώνες τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας, παράλληλα όμως καταμαρτυρεί στο ΚΚΕ την αδυναμία και απροθυμία του να αντιμετωπίσει τις σκοτεινές πτυχές της δικής του ιστορικής πορείας. Ταυτοχρόνως θέτει δε- κατά τα φαινόμενα, οριστικά- την κυρία Παπαρήγα στο κάδρο των πολιτικών του αντιπάλων κατηγορώντας την για την παγιωμένη συμψηφιστική τακτική της και τις ίσες αποστάσεις που εμφανίζεται να τηρεί απέναντι στη ΝΔ και στο ΠαΣοΚ.

Η επιστολή του κ. Παπανδρέου έγινε άνευ λόγου και αιτίας πολιτικό σίριαλ καθώς ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ είχε ένα αρχικό σχέδιο στα χέρια του αμέσως μόλις επέστρεψε από το ταξίδι του στη Χιλή και στις ΗΠΑ, στις αρχές του μηνός. Ενδεχομένως η καθυστέρηση της αποστολής της να οφείλεται και στον μέχρι ενός σημείου «ιστορικό» της χαρακτήρα, είναι όμως γεγονός ότι τις προηγούμενες ημέρες κάποια στελέχη όπως ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Γ. Παπακωνσταντίνου περιήλθαν σε δύσκολη θέση, αναγκασμένος όπως ήταν να απαντά καθημερινώς σε ερωτήσεις ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα.

Γενική είναι η εκτίμηση στην Ιπποκράτους ότι με την ανταλλαγή των επιστολών μεταξύ της κυρίας Παπαρήγα και του κ. Παπανδρέου κλείνει ένα ιστορικό κεφάλαιο, στις μεταπολιτευτικές τουλάχιστον σχέσεις της Κεντροαριστεράς με την παραδοσιακή Αριστερά.

Κάποιοι επιμένουν στην άποψη ότι δεν μπορεί να βλάψει το ΠαΣοΚ η συζήτηση που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του κ. Πάγκαλου περί των ευθυνών του ΚΚΕ για την περίοδο του Εμφυλίου και την τραυματική για την Ελλάδα εποχή που ακολούθησε. Δεν έδειξε όμως να ενστερνίζεται πλήρως τις απόψεις αυτές ο κ. Μ. Ανδρουλάκης,ο οποίος κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής σε κρατικό κανάλι προτίμησε μια ψυχολογική ερμηνεία της στάσης του κ. Πάγκαλου λέγοντας ότι ο σύντροφός του (στο ΠαΣοΚ) διακατέχεται από το άγχος των κομμουνιστών,«μήπως και δεν έλθουν οι παλαιοί σύντροφοι στην κηδεία τους». Πάντως ο κ. Πάγκαλος τις τελευταίες ημέρες δεν επιθυμεί να ομιλεί πλέον δημοσίως για το ζήτημα, όσες επιθέσεις κι αν δέχεται από την κυρία Παπαρήγα και τον «Ριζοσπάστη». Οταν προκαλείται δύσκολα συγκρατείται, όπως σε πρόσφατη πρωινή εκπομπή του Μega, όπου μίλησε για «πνευματική καθυστέρηση», είναι σαφές όμως ότι έπειτα από την έντονη αντιπαράθεση διαρκείας των τελευταίων εβδομάδων με τον Περισσό αφήνει το πεδίο ανοιχτό για τον κ. Παπανδρέου.

Παράλληλα με τις εξελίξεις αυτές στα πέριξ της Ιπποκράτους αναπτύσσονται οι συζητήσεις και για την εκλογική επίπτωση της αντιπαράθεσης με το ΚΚΕ· και ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα πρώτα συμπεράσματα που διατυπώνονται από στελέχη του ΠαΣοΚ είναι ότι εξ αντανακλάσεως πλήττεται... ο ΣΥΡΙΖΑ. Διακρίνουν στην Ιπποκράτους μια αισθητή αμηχανία της «άλλης Αριστεράς» μπροστά στην κόντρα του ΠαΣοΚ με την παραδοσιακή Αριστερά και κρίνουν ότι αυτή μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει στην κάλπη για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι επιπτώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ
Οπως γνωρίζουν και τονίζουν σε συζητήσεις οι συνομιλητές του κ. Παπανδρέου, η αντικομμουνιστική στάση τους μπορεί να εμπεριέχει στοιχεία ιστορικού ξεκαθαρίσματος, γίνεται όμως με πλήρη επίγνωση ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν προσδοκά ούτε και δύναται να προσελκύσει ψηφοφόρους του ΚΚ, παρά τα όσα προς στιγμήν πίστεψε μια μερίδα στελεχών κατά την περίοδο της δημοσκοπικής αφαίμαξης του ΠαΣοΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιθέτως, στο κεντρικό επιτελείο της Ιπποκράτους θεωρούν ότι με τη σαφή οριοθέτηση των σχέσεων με τον Περισσό και την επιθετική τους στάση διευκολύνουν μια περαιτέρω συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΚΚΕ. Παράλληλα όμως εκτιμούν και ευελπιστούν ότι με την πολιτική αυτή επιλογή θα προκαλέσουν πολλαπλές διαρροές ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ- ειδικότερα υπό το πρίσμα της σύγκρουσης μεταξύ αριστερού ρεύματος και όσων είναι επιρρεπείς στους πειρασμούς της Κεντροαριστεράς.
Πηγή Το Βήμα

Διάβασε τη συνέχεια εδώ...
Read more...

Ευριπίδη Στυλιανίδη, τελικά έκανες απόσβεση του κόστους του πρωτοκόλλου για τη παιδεία ;


Με τίτλο : "Πότε έγινε το ταξίδι εις Παρισίους του Ευριπίδη Στυλιανίδη;" το πάντα καλά ενημερωμένο PIAZZAdelPOPOLO σε θέματα του συντοπίτη τους υπουργού αναφέρεται σχετικά με περισσότερα στοιχεία :

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», το οποίο επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο υπουργός Μεταφορών, το ταξίδι στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 10 με 12 Οκτωβρίου 2008.
Την ίδια περίοδο η πολιτική σκηνή της Ελλάδας άλλαζε, καθώς τα πρώτα γκάλοπ, τα οποία εμφανίστηκαν τέλη του Σεπτέμβρη έδειχναν αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, καθώς το ΠΑΣΟΚ προηγείτο για πρώτη φορά στις δημοσκοπήσεις από το 2000. Εκείνη την χρονική περίοδο πρώτο θέμα της επικαιρότητας ήταν το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, η χλιδάτη ζωή ορισμένων υπουργών, τα ομόλογα κτλ. Στη εκλογική βάση της ΝΔ, στον απλό κόσμο δηλαδή, υπήρχε αναβρασμός και σε μια προσπάθεια ο Καραμανλής, καθ’ υπόδειξη του Ρουσόπουλου τότε, ν’ αλλάξει το κλίμα δίνει εντολή στους υπουργούς και τους βουλευτές του να εξορμήσουν στις εκλογικές τους περιφέρειες και να ακούσουν τα προβλήματα των ψηφοφόρων τους.
Στην Κομοτηνή κι ενώ τα πράγματα εξακολουθούσαν να πηγαίνουν άσχημα για την κυβερνητική παράταξη, του Ευριπίδη Στυλιανίδη δεν του καίγεται στην κυριολεξία καρφί… Αφήνει στον υφυπουργό του, Ανδρέα Λυκουρέντζο να επισκεφθεί την εκλογική του περιφέρεια και να ακούσει αυτός τα … πάντα!!! (θυμηθείτε εδώ)…

(Η φωτογραφία είναι από τη Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΟΔΕ Ροδόπης που έγινε εκείνη την περίοδο...)
Τα παπαγαλάκια του στην Κομοτηνή, καθώς και τα μέσα ενημέρωσης που έχει υπό την επιρροή του, δικαιολογούν την απουσία … λόγω φόρτου εργασίας στο υπουργείο του. Έξι μήνες όμως μετά μαθαίνουμε την πάσα αλήθεια!!! Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης προτίμησε να εκδράμει στο Παρίσι, «σύμφωνα με το πρωτόκολλο».
Άραγε η γυναίκα του, Γιούλη Παπαχρήστου, γιατί έφυγε μία μέρα νωρίτερα, για να προετοιμάσει το έδαφος των «συνομιλιών» ή επισκεφθεί τις διάφορες μπουτίκ επώνυμων ρούχων;;;
Βάσει «πρωτοκόλλου» βεβαίως!!!

Το θέμα παραμένει ωστόσο, όπως είχαμε γράψει και μεις σχετικά (βλ. εδώ), και επίσης εύλογα προκύπτει το "έαν έγινε απόσβεση του κόστους του πρωτοκόλλου για τη παιδεία ;" (μάλλον απίθανο) τώρα θα μου πείτε σε καιρούς χαλεπούς τέτοια χλιδάτα πρωτόκολλα πρέπει να αποφεύγονται . . . θα συμφωνήσω ότι αυτού του είδους η σπατάλη κάποτε θα πρέπει να τελειώσει το δίχως άλλο.

Στο δια ταύτα τώρα :
Ο κ. υπουργός αντί να προσπαθεί με τα παπαγαλάκια του, να αμβλύνει το κλίμα δυσφορίας του ελληνικού λαού αλλά και τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν τέτοιες χλιδάτες εξορμήσεις, στο ήδη φορτισμένο κλίμα της παράταξής του, για τα πιθανά ανταποδοτικά οφέλη της επίσκεψής του στη πόλη του φωτός.


Να μας απαντήσει ευθέως :

Τι τελικά αποκόμισε από εκεί για τη παιδεία ; Υπάρχει κάποιο μοντέλο εκπαίδευσης που μπορεί να χρησιμοποιήσει και ο νυν αντικαταστάτης του ; ή πρέπει και η επιτροπή Βερέμη - Μπαμπινιώτη να συνεδριάζουν εκεί (με τους συν αυτοίς) για καλύτερη και πιο εμπεριστατωμένη εμπέδωση των οφελημάτων του εν λόγω ταξιδιού ; Ερώτημα και απορία εκφράζω μαζί - έστω και ως πρόταση (προκύπτει).

Θεωρώ ότι ένας σοβαρός Πρωθυπουργός - αλήθεια τι κάνει αυτός ; το ξέρει ; . . . κανονικά θα έπρεπε . . . πέρασαν κατά πολύ οι τέσσερις μήνες!!! - και να του ζητήσει εξηγήσεις . . . για το πρωτόκολλο . . . και εάν οι απαντήσεις περί πρωτοκόλλου ήταν του δεύτερου συνδετικού να τον αναγκάσει να τα πληρώσει από τη τσέπη του.

Αυτό σημαίνει σεβασμός στον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη. Αυτό σημαίνει χρηστή διαχείριση και ικανότητα ενός πολιτικού να διοικεί τη χώρα. Τα άλλα είναι για συμψηφισμούς και ωραιοποιήσεις . . . κουραστήκαμε από κάποια κυβερνητικά παπαγαλάκια της συμφοράς να μας λένε για τους προηγούμενους και τα 20 χρόνια φαγούρας . . .

Ο λαός τους επέλεξε για κυβέρνηση . . . το ότι έκαναν επιθετική αντιπολίτευση το ξέρουμε . . . αυτοί μάλλον ΔΕΝ έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη ότι είναι επί μία πενταετία κυβέρνηση.

Νάσος Ζαγγογιάννης.
Read more...

Η Κυβέρνηση έπιασε Δεκατριάρι στα σκάνδαλα

http://kafeneio-gr.blogspot.com/
Κάντε κλικ για να ανοίξει η φωτογραφία και να τη διαβάσετε
Πηγή έθνος

Διάβασε τη συνέχεια εδώ...
Read more...

Εδώ έμεινε ο Υπουργός ΤΟΥ κ. " ΣΕΜΝΑ και ΤΑΠΕΙΝΑ " τον Οκτώβριο 2008 με 2300ευρώ την μέρα!!





Παρίσι Βλέπουμε την είσοδο την κρεβατοκάμαρα την μπανιερα και την τραπεζαρία απο το ξενοδοχείον Four Seasons Hotel George V Paris, !
Εδώ έμεινε ο ΤΟΥ κύριου ΣΕΜΝΑ και ΤΑΠΕΙΝΑ όταν η Κυβέρνηση ΤΟΥ τον Οκτώβριο του 2008 που μας έλεγε ότι έχουμε ισχυρή Οικονομία !
Πληρώσαμε δε εμείς οι ΜΑΚΑΚΕΣ μισθωτοί των 1000 ευρώ τον ΜΗΝΑ !!!! και οι Συνταξιούχοι των 500 ευρώ του ΜΑΓΚΑ ΤΗΝ ΒΡΑΔΙΑ 2300 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΜΕΡΑ!!!Τα συμπεράσματα στον καθένα!!.....ΣΕΜΝΑ και ΤΑΠΕΙΝΑ......by diaporon-bl/

Read more...

Και όχι 155.000 που είπε ο ίδιος...


Τουλάχιστον 370.000 ευρώ...
.
το διαμέρισμα της

κόρης Παυλίδη!

Από τον Γιάννη Δαίδαλο

Στην αρχή ο πρώην υπουργός Αριστοτέλης Παυλίδης ισχυρίστηκε ότι το διαμέρισμα της κόρης του στο Ν. Ψυχικό αγοράστηκε αντί 155 χιλιάδων ευρώ.
Στο συμβόλαιο είχε δηλωθεί 25 χιλιάδες προκαταβολή και 135.000 ευρώ υπόλοιπο του τιμήματος που εξοφλήθηκε λίγες ημέρες αργότερα.
Καταθέτοντας όμως στην Προανακριτική Επιτροπή ο σύμβουλος του πρώην υπουργού Ανδρέας Βαρδουλάκης παραδέχθηκε ότι στις 19 Ιουλίου 2005 -στις 12.21 το μεσημέρι- πήρε από τον λογαριασμό που διατηρούσε στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Βουλή ο αδελφός του Παυλίδη, το ποσό των 210 χιλιάδων ευρώ και την ίδια στιγμή το κατέβαλε στη σύζυγο του πωλητή του διαμερίσματος που ήταν παρούσα.
Δηλαδή, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα το διαμέρισμα στοίχισε τουλάχιστον 370.000 ευρώ.
Επίσης, ενώ ο κ. Βαρδουλάκης έκανε αυτή την...

κατάθεση στην Επιτροπή, στη δικογραφία εμφανίζεται απόδειξη της κόρης του πρώην υπουργού η οποία γράφει ότι παρέλαβε η ίδια στις 20 Ιουλίου (μία ημέρα μετά δηλαδή...) το ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ από τον κ. Βαρδουλάκη.
Πολύ ...μπέρδεμα!

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα...

Read more...

Γενικεύεται ο πόλεμος στη ΝΔ...

http://press-gr.blogspot.com/

Σφάζονται τα ...δελφινάκια!
.
Ο Στυλιανίδης χρεώνει (κυρίως) στον Λυκουρέντζο τη διαρροή για το χλιδάτο ταξίδι στο Παρίσι. Όλο το παρασκήνιο
.
Από τον Ακη Σκαρφή
.
Η αποκάλυψη για το χλιδάτο ταξίδι του Ευρ. Στυλιανίδη, όταν ήταν υπουργός Παιδείας, στο Παρίσι με χρήματα του υπουργείου όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος (διαβάστε εδώ), έχει κάνει άνω κάτω τη ΝΔ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο Ευρ. Στυλιανίδης χρεώνει τη διαρροή των σχετικών εγγράφων στη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Όχι τόσο στον υπουργό Άρη Σπηλιωτόπουλο -με τον οποίο πάντως δεν έχει καθόλου καλές σχέσεις- όσο στον υφυπουργό Ανδρέα Λυκουρέντζο. Οι δύο τους δεν τα πήγαιναν καθόλου καλά όταν ήταν ο Στυλιανίδης υπουργός Παιδείας.
Ο Στυλιανίδης ήταν άλλωστε αυτός που απέτρεψε τον (κουμπάρο του) Καραμανλή και από το να κάνει τον Λυκουρέντζο γραμματέα της ΝΔ (αντί του Ζαγορίτη) όταν μπήκε στην κυβέρνηση ο Μεϊμαράκης. Κι αυτό ο Λυκουρέντζος δεν το "ξέχασε".
Εξάλλου, όντας πολύ καιρό στο υπουργείο Παιδείας ως υφυπουργός, ο Α. Λυκουρέντζος μπορούσε να έχει πρόσβαση σε όλα τα σχετικά στοιχεία.
Είτε έχει δίκιο είτε όχι ο Στυλιανίδης να χρεώνει τη...
διαρροή στους Άρη ή (και) Λυκουρέντζο, το πολιτικό συμπέρασμα είναι ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα στους καραμανλικούς "νεοδελφίνους". Γιατί και οι τρεις θέλουν να παίξουν ρόλο σε επίπεδο ηγεσίας όταν "φύγει από τη μέση" η γενιά των σημερινών δελφίνων (Ντόρα, Σαμαράς κλπ). Γι' αυτό και "σφάζονται" από τώρα...

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα...

Read more...

Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε την κατάλληλη πολιτική κίνηση στη σκακιέρα του Μεσανατολικού. Συναντήθηκε με εκπρόσωπο...

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/
…της οργάνωσης "The Free Gaza Movement", μιας από τις διεθνείς οργανώσεις που στηρίζει τη νόμιμη και εκλεγμένη δημοκρατικά κυβέρνηση της Γάζας (Χαμάς)
Ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Paul Larudee

(από αριστερά) Paul Larudee, ο λαϊκός αγωνιστής Αντώνης Καρράς, ο γιατρός Θανάσης Νησιώτης, που χειρουργούσε στη βομβαρδιζόμενη Γάζα και ο Γιώργος Παπανδρέου
Τα σχόλια των Παλαιστινιακών ειδησεογραφικών ιστοσελίδων χαιρετίζουν αυτή την πολιτική κίνηση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που αναδεικνύει μια νέα πολιτική για τους σοσιαλιστές στην Ευρώπη κι όχι μόνον.
Η «εμμονές» των ΗΠΑ και της Ευρώπης να μην θέλουν ν’ αναγνωρίσουν την κυβέρνηση που επέλεξε ο Παλαιστινιακός λαός -μάλιστα με εκλογικές διαδικασίες υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης-, τώρα έχουν μια νέα πραγματικότητα ν’ αντιμετωπίσουν: θα πρέπει τώρα να λάβουν σοβαρά την κίνηση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Paul Larudee, στον οποίο η κυβέρνηση της Χαμάς στη Γάζα του έχει δώσει για τους αγώνες του το Παλαιστινιακό Διαβατήριο, σηματοδοτεί μια νέα αριστερή πολιτική για τους σοσιαλιστές;
Είναι δεδομένο ότι μ’ αυτή τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδειξε σε κάθε κατεύθυνση ότι γνωρίζει πολύ καλά το παρελθόν και την ιστορία του κινήματος (βλ. Ανδρέα Παπανδρέου) και πως γνωρίζει πολύ καλά που το οδηγεί.
Συγχαρητήρια γι’ αυτή τη συνάντηση, ίσως πρέπει ν’ αποδοθούν και στους συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου, που χειρίζονται το θέμα, για την επιλογή του κατάλληλου χρόνου, τώρα που πολλοί ευρωβουλευτές απαιτούν την αναγνώριση της εκλεγμένης κυβέρνησης στη Γάζα.
Όλοι οι ελεύθεροι άνθρωποι, που στέκονται στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού, πιστεύουν ότι αυτή η πολιτική κίνηση σηματοδοτεί νέες προοπτικές για να επιστρέψουν οι Παλαιστίνιοι στην πατρίδα τους, αλλά και για να τεθεί ένα τέλος στον απάνθρωπο αποκλεισμό των Ελεύθερων Πολιορκημένων της Γάζας.
Read more...

Απαγόρεψαν στον αδερφό του Ομπάμα να μπει στην Αγγλία για σεξουαλική προσβολή !

http://taxalia.blogspot.com/


Οι αρχές της Μεγάλης Βρετανίας, απαγόρεψαν την είσοδο στον ετεροθαλή αδερφό του Barack Obama, Samson ("Abo"), 41 ετών, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση εναντίον μιας ομάδας νέων κοριτσιών (!) και προσβολή της δημοσίας αιδούς, στο Berkshire της Μεγ.Βρετανίας, τον περασμένο Νοέμβριο (an accusation of attempted sexual assault and receiving a caution for a public order offence). Καινούριοι μπελάδες για τον πλανητάρχη.
Περισσότερα/More.

Read more...

ΘΥΕΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ OBAMA


Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Greek American News Agency

Η ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ...


«Η Τουρκία στο τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου θα μπορούσε να είχε παραδοθεί στις ξένες δυνάμεις που προσπαθούσαν να διεκδικήσουν εδάφη της ή επεδίωκαν να ανασυστήσουν μια αρχαία αυτοκρατορία. Αλλά η Τουρκία επέλεξε ένα διαφορετικό μέλλον. Απελευθερωθήκατε μόνοι σας από τον ξένο έλεγχο. Και εγκαθιδρύσατε τη Δημοκρατία η οποία αποσπά τον σεβασμό των ΗΠΑ και του υπόλοιπου κόσμου. Υπάρχει μια απλή αλήθεια σε αυτή την ιστορία: η Τουρκική Δημοκρατία είναι δικό σας επίτευγμα. Δεν επιβλήθηκε από κάποια εξωτερική δύναμη ούτε ήρθε χωρίς αγώνα και θυσίες». Μπάρακ Χουσεϊν Ομπάμα Πρόεδρος των ΗΠΑ-ομιλία του ενώπιον της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης στην Αγκυρα.


Η ως άνω δήλωση του Προέδρου των ΗΠΑ, πέραν του ότι είναι ανιστόρητη αποτελεί ύβρη στην μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων σφαγιασθέντων Ελλήνων, Αρμενίων και άλλων εθνοτήτων από τα στίφη των απογόνων του Αττίλα, τους οποίους ο τότε Γεν. Πρόξενος των ΗΠΑ στην Σμύρνη, απεκάλεσε «Η κατάρα της Ασίας» και συγκλονισμένος δήλωνε «σιχάθηκα που είμαι άνθρωπος», βλέποντας τα φρικώδη και βάρβαρα εγκλήματα του Μουσταφά Κεμάλ...

Πάνω στο αθώο αίμα των χιλιάδων μαρτύρων ιδρύθηκε η αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Δημοκρατία».

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ασέλγησε πάνω στα τίμια λείψανα των μαρτυρικών μας προγόνων...

«Η Τουρκική Δημοκρατία είναι δικός σας επίτευγμα»...είπε, με πομπώδες ύφος, γεμίζοντας τα Τούρκικα στήθη, με υπερηφάνεια! Μια «Δημοκρατία» που χτίστηκε πάνω στα οστά και το αίμα χιλιάδων ανθρώπων. Πάνω στις Στάχτες της «άπιστης» Σμύρνης...πάνω στις γενοκτονίες των Ποντίων και Αρμενίων...των Συροχαλδαίων και των Ασσυρίων...

Των Ελλήνων της Ίμβρου και της Τενέδου...της Κωνσταντινούπολης...της Κύπρου...

Πάνω στα κουφάρια των πάμφτωχων Κούρδων και στις στάχτες των 4000 χωριών τους...

Μια «Δημοκρατία» που συνεχίζει να ζει με το αίμα των Αλεβιτών, των Κούρδων και των εναπομεινάντων Ποντίων...

Μια «Δημοκρατία» της ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ και των ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ...

Αυτή είναι η Τουρκία κύριε Ευλογημένε...

Σ΄αυτήν την χώρα που οι σφαγές είναι εθιμική παράδοση και οι πρόγονοί σας, απεκάλεσαν «Η κατάρα της Ασίας» δηλώνεται τον σεβασμό σας, προσθέτοντας «και του υπόλοιπου κόσμου»...

Τον δικό μας σεβασμό κύριε Ομπάμα, δεν δικαιούσθε ούτε νομιμοποιείσθε να τον αναφέρετε. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας, να τον αποδίδουμε εκεί που κρίνουμε πως αρμόζει...

Κλίνατε γόνυ καρδίας, και αποδώσατε τον σεβασμό στην ασεβή Τουρκία...

Επιβραβεύσατε την βαρβαρότητα και την τυραννία, πυροδοτώντας ταυτόχρονα την Τουρκική επιθετικότητα εις βάρος μας...

Εμείς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε ΕΔΩ...

Η ιστορία μας έμαθε να υπομένουμε, σφαγές, βασανιστήρια, διωγμούς, ανασκολοπισμούς, αποτεφρώσεις, προσφυγιές, φτώχεια, λιμούς και καταστροφές, χιλιάδες χρόνια τώρα...

Ξέρουμε να θυσιαζόμαστε αυτοβούλως και να προστρέχουμε στον θάνατο για την αγαπημένη μας Πατρίδα...Την Πατρίδα και Μητέρα του Κάλους και του Πολιτισμού...

Αυτή είναι κύριε Ομπάμα η «αρχαία αυτοκρατορία» που καταδείξατε ως εχθρό της Τουρκίας.

Αφυπνίσατε τα αρχέγονα και πρωτόγονα ένστικτα των Τούρκων...

Αφυπνίσατε όμως και τα δικά μας αισθήματα...

Η πρόσφατη ιστορία μας δίδει τις απαντήσεις.-

Νικόλαος Πλαστήρας προς τον Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας Λίντλεϋ.-

«Η Ελλάς υπήρξε τίμια Σύμμαχος της Αγγλίας. Την εγκαταλείψατε αλλά εκείνη συνέχισε μόνη τον αγώνα. Είδε τους πληθυσμούς της να σφαγιάζονται, την ελληνική γη να ακρωτηριάζεται. Μπορεί να ζήσει και μόνη. Και αν καταρρεύσει θα στήσουμε στον Κάβο Μαλέα μιά πινακίδα που θα γράφει, πως εδώ ανθούσε κάποτε ένας πολιτισμός, που κατέστρεψαν οι Δυτικές Δυνάμεις, με πρωταγωνίστρια την Αγγλία. Αυτό να διαβιβάσεις στη Κυβέρνησή σου. Τελειώσαμε κύριε. Δεν έχουμε τίποτα άλλο να πούμε. Πηγαίνετε!»



Read more...

Στον ανακριτή σήμερα επτά άτομα για την υπόθεση της Siemens

http://troktiko.blogspot.com/


Ως ύποπτοι για την υπόθεση της Siemens θα προσέλθουν σήμερα στο γραφείο του ανακριτή επτά άτομα, μεταξύ αυτών ο Μιχάλης Χριστοφοράκος...

για τα αδικήματα περί δωροδοκίας και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Στο επίκεντρο και η συμφωνία ΟΤΕ-Siemens για την προμήθεια ψηφιακών κέντρων, η αξία των οποίων έφτασε το 1 δισεκατομμύριο μάρκα, ενώ αρχικά το κόστος της είχε υπολογιστεί στο μισό.


Διαβάστε Περισσότερα
Read more...

Ολα τα Πρωτοσέλιδα Απογευματινών, Οικονομικών, Αθλητικών και Θεσσαλονίκης

http://kafeneio-gr.blogspot.com/
13-4-2009
Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ















ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ









ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ















ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ















Σε λίγο και οι υπόλοιπες



Διάβασε τη συνέχεια εδώ...
Read more...