Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Ευριπίδη Στυλιανίδη, τελικά έκανες απόσβεση του κόστους του πρωτοκόλλου για τη παιδεία ;


Με τίτλο : "Πότε έγινε το ταξίδι εις Παρισίους του Ευριπίδη Στυλιανίδη;" το πάντα καλά ενημερωμένο PIAZZAdelPOPOLO σε θέματα του συντοπίτη τους υπουργού αναφέρεται σχετικά με περισσότερα στοιχεία :

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», το οποίο επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο υπουργός Μεταφορών, το ταξίδι στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 10 με 12 Οκτωβρίου 2008.
Την ίδια περίοδο η πολιτική σκηνή της Ελλάδας άλλαζε, καθώς τα πρώτα γκάλοπ, τα οποία εμφανίστηκαν τέλη του Σεπτέμβρη έδειχναν αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, καθώς το ΠΑΣΟΚ προηγείτο για πρώτη φορά στις δημοσκοπήσεις από το 2000. Εκείνη την χρονική περίοδο πρώτο θέμα της επικαιρότητας ήταν το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, η χλιδάτη ζωή ορισμένων υπουργών, τα ομόλογα κτλ. Στη εκλογική βάση της ΝΔ, στον απλό κόσμο δηλαδή, υπήρχε αναβρασμός και σε μια προσπάθεια ο Καραμανλής, καθ’ υπόδειξη του Ρουσόπουλου τότε, ν’ αλλάξει το κλίμα δίνει εντολή στους υπουργούς και τους βουλευτές του να εξορμήσουν στις εκλογικές τους περιφέρειες και να ακούσουν τα προβλήματα των ψηφοφόρων τους.
Στην Κομοτηνή κι ενώ τα πράγματα εξακολουθούσαν να πηγαίνουν άσχημα για την κυβερνητική παράταξη, του Ευριπίδη Στυλιανίδη δεν του καίγεται στην κυριολεξία καρφί… Αφήνει στον υφυπουργό του, Ανδρέα Λυκουρέντζο να επισκεφθεί την εκλογική του περιφέρεια και να ακούσει αυτός τα … πάντα!!! (θυμηθείτε εδώ)…

(Η φωτογραφία είναι από τη Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΟΔΕ Ροδόπης που έγινε εκείνη την περίοδο...)
Τα παπαγαλάκια του στην Κομοτηνή, καθώς και τα μέσα ενημέρωσης που έχει υπό την επιρροή του, δικαιολογούν την απουσία … λόγω φόρτου εργασίας στο υπουργείο του. Έξι μήνες όμως μετά μαθαίνουμε την πάσα αλήθεια!!! Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης προτίμησε να εκδράμει στο Παρίσι, «σύμφωνα με το πρωτόκολλο».
Άραγε η γυναίκα του, Γιούλη Παπαχρήστου, γιατί έφυγε μία μέρα νωρίτερα, για να προετοιμάσει το έδαφος των «συνομιλιών» ή επισκεφθεί τις διάφορες μπουτίκ επώνυμων ρούχων;;;
Βάσει «πρωτοκόλλου» βεβαίως!!!

Το θέμα παραμένει ωστόσο, όπως είχαμε γράψει και μεις σχετικά (βλ. εδώ), και επίσης εύλογα προκύπτει το "έαν έγινε απόσβεση του κόστους του πρωτοκόλλου για τη παιδεία ;" (μάλλον απίθανο) τώρα θα μου πείτε σε καιρούς χαλεπούς τέτοια χλιδάτα πρωτόκολλα πρέπει να αποφεύγονται . . . θα συμφωνήσω ότι αυτού του είδους η σπατάλη κάποτε θα πρέπει να τελειώσει το δίχως άλλο.

Στο δια ταύτα τώρα :
Ο κ. υπουργός αντί να προσπαθεί με τα παπαγαλάκια του, να αμβλύνει το κλίμα δυσφορίας του ελληνικού λαού αλλά και τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν τέτοιες χλιδάτες εξορμήσεις, στο ήδη φορτισμένο κλίμα της παράταξής του, για τα πιθανά ανταποδοτικά οφέλη της επίσκεψής του στη πόλη του φωτός.


Να μας απαντήσει ευθέως :

Τι τελικά αποκόμισε από εκεί για τη παιδεία ; Υπάρχει κάποιο μοντέλο εκπαίδευσης που μπορεί να χρησιμοποιήσει και ο νυν αντικαταστάτης του ; ή πρέπει και η επιτροπή Βερέμη - Μπαμπινιώτη να συνεδριάζουν εκεί (με τους συν αυτοίς) για καλύτερη και πιο εμπεριστατωμένη εμπέδωση των οφελημάτων του εν λόγω ταξιδιού ; Ερώτημα και απορία εκφράζω μαζί - έστω και ως πρόταση (προκύπτει).

Θεωρώ ότι ένας σοβαρός Πρωθυπουργός - αλήθεια τι κάνει αυτός ; το ξέρει ; . . . κανονικά θα έπρεπε . . . πέρασαν κατά πολύ οι τέσσερις μήνες!!! - και να του ζητήσει εξηγήσεις . . . για το πρωτόκολλο . . . και εάν οι απαντήσεις περί πρωτοκόλλου ήταν του δεύτερου συνδετικού να τον αναγκάσει να τα πληρώσει από τη τσέπη του.

Αυτό σημαίνει σεβασμός στον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη. Αυτό σημαίνει χρηστή διαχείριση και ικανότητα ενός πολιτικού να διοικεί τη χώρα. Τα άλλα είναι για συμψηφισμούς και ωραιοποιήσεις . . . κουραστήκαμε από κάποια κυβερνητικά παπαγαλάκια της συμφοράς να μας λένε για τους προηγούμενους και τα 20 χρόνια φαγούρας . . .

Ο λαός τους επέλεξε για κυβέρνηση . . . το ότι έκαναν επιθετική αντιπολίτευση το ξέρουμε . . . αυτοί μάλλον ΔΕΝ έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη ότι είναι επί μία πενταετία κυβέρνηση.

Νάσος Ζαγγογιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: