Τρίτη 17 Απριλίου 2012

«Καθαρή εντολή» διακυβέρνησης ζητά ο Αντ. Σαμαράς

Με σύνθημα «η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει» η ΝΔ



"Καθαρή εντολή για αποτελεσματική διακυβέρνηση" ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς κατά την πρώτη συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής του κόμματός του, όπου περιέγραψε τις βασικές οργανωτικές και πολιτικές κατευθύνσεις στο δρόμο προς τις εκλογές.

Το βασικό σύνθημα της ΝΔ είναι “Η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει” και ο βασικός στόχος "η αυτοδυναμία, για να κυβερνήσει με λυμένα τα χέρια και να εφαρμόσει το πρόγραμμά της χωρίς συμβιβασμούς με εκείνους που μας έφεραν στην κρίση".

Ο κ. Σαμαράς ανήγγειλε ότι σήμερα θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια του κόμματος, 412 υποψήφιοι για 56 εκλογικές περιφέρειες. Με τα ψηφοδέλτια γίνεται ανανέωση, είπε ο κ. Σαμαράς, αφού οι μισοί υποψήφιοι θα είναι νέα πρόσωπα. Δίνεται έμφαση στη νεολαία, σε ανθρώπους προερχομενους από την ΟΝΝΕΔ, σε νέους επιστήμονες. “Δίνουμε μεγάλο περιθώριο επιλογής στους ψηφοφόρους, που θα έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν, γιατί τελικά αυτοί θα κάνουν την ανανέωση” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία Εκτελεστικής Εκλογικής Επιτροπής, που θα έχει επικεφαλής τον κ. Βαγγέλη Μειμαράκη και στην οποία μεταξύ άλλων θα μετέχουν, οι κ.κ. Μενέλαος Δασκαλάκης, Λευτέρης Ζαγορίτης, Φίλιππος Ταυρής, Ανδρέας Παπαμιμίκος, Λεωνίδας Κουρής, Κώστας Ζωντανός, Δημήτρης Καραγκούνης.

Ο κ. Σαμαράς έδωσε και τους πέντε βασικούς στόχους των εκλογών:

- Πρώτος στόχος είναι “να ανατρέψουμε το κλίμα απελπισίας και μιζέριας στην ελληνική κοινωνία. Η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει”.

Δεύτερος στόχος “να δείξουμε πώς θα τα καταφέρει. Το σχέδιά μας δίνουν βαρύτητα στην ανάκαμψη με κοινωνική συνοχή και διαρθρωτικές αλλαγές”. Πρόσθεσε τη συνταγματική μεταρρύθμιση που προωθεί, ενώ προανήγγειλε ότι την Πέμπτη στο Ζάππειο θα παρουσιάσει το σχέδιό του για την οικονομία, με βασικό πυλώνα την ανάπτυξη, ενώ την άλλη Πέμπτη θα παρουσιάσει το υπόλοιπο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ.

- Τρίτος στόχος είπε ο κ. Σαμαράς είναι “να δείξουμε τη διαφορά με με τους άλλους. “Εμείς δεν λέμε ότι λεφτά υπάρχουν, διαφέρουμε από το ΠΑΣΟΚ που μας έφερε στην κρίση αλλά και από την Αριστερά που δεν έχει αναγνωρίσει τα λάθη της και δεν έχει προτάσεις. Αλλά διαφέρουμε και με τα άλλα μικρότερα κόμματα που παίζουν με την απελπισία του κόσμου και λειτουργούν σαν σωσίβια του ΠΑΣΟΚ”.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι “ζητάμε να γίνουν τροποποιήσεις στο Μνημόνιο, για να μπορέσει η χώρα να πιάσει τους στόχους της”.

- Τέταρτος στόχος είπε ο πρόεδρος της ΝΔ είναι να πείσουμε ότι ξεχωρίζουμε γιατί θα δείξουμε πως θα βγούμε από την κρίση. “Το δύσκολο έργο απαιτεί να έχουμε τα χέρια μας λυμένα. Ζητάμε καθαρή εντολή, για να είμαστε υπεύθυνη κυβέρνηση και να εφαρμόσουμε ολόκληρο το πρόγραμμά μας χωρίς συμβιβασμούς με αυτούς που μας έφεραν στην κρίση”.

- Πέμπτος στόχος “να μιλήσουμε με απόλυτη ειλικρίνεια στο λαό, να αναπτύξουμε τις προτάσεις μας για την Ανάκαμψη, την ασφάλεια την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, για να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας”.

Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή εντολή και κυβερνητική σταθερότητα, τόνισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι “η Ελλάδα συκοφαντήθηκε το τελευταίο διάστημα, δώστε μας την δύναμη να αλλάξουμε την Ελλάδα, η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει”.
protothema.gr

Read more...

Δήλωση Προέδρου "Κοινωνικής Συμφωνίας" σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου για την κοινωνική πολιτική

Η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκα Τ. Κατσέλη, σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου για την κοινωνική πολιτική, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Μόνο ως κακόγουστο αστείο ακούγονται στα αυτιά των πολιτών οι εξαγγελίες του κ. Βενιζέλου για την κοινωνική πολιτική. Θυμήθηκε σήμερα την πρόταση της «Κοινωνικής Συμφωνίας» για πλαφόν στο ύψος της δανειακής οφειλής στο 30% του μισθού και επέκταση της ρύθμισης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και στους μικρεμπόρους.

Ο ίδιος, όμως, έχει με την υπογραφή του καταδικάσει την πλειοψηφία των πολιτών σε κοινωνική εξαθλίωση και ανεργία. Όχι μόνο αποδέχθηκε μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, όχι μόνο απέτρεψε την ελάφρυνση των δανειοληπτών και τη διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά, αλλά δεν διαπραγματεύθηκε όταν έπρεπε με τους εταίρους μας.

Σήμερα συνεχίζει τα επικοινωνιακά τρικ.

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω। Οι πολίτες θα δώσουν την απάντηση στις εκλογές.



Read more...

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την κοινωνική πολιτική

Έμφαση σε ανεργία και ΕΣΥ


Ο Ευαγγ.Βενιζέλος ανακοίνωσε πως η ολοκλήρωση όλων των προγραμμάτων για ενίσχυση της απασχόλησης θα επισπευσθεί, ώστε να τεθούν σε εφαρμογή από το καλοκαίρι του 2013
Ο Ευαγγ.Βενιζέλος ανακοίνωσε πως η ολοκλήρωση όλων των προγραμμάτων για ενίσχυση της απασχόλησης θα επισπευσθεί, ώστε να τεθούν σε εφαρμογή από το καλοκαίρι του 2013 (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Τις προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ για το δίκτυο κοινωνικής προστασίας παρουσίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως βασικό πρόβλημα προς αντιμετώπιση είναι η ανεργία και τόνισε πως η ολοκλήρωση όλων των προγραμμάτων για ενίσχυση της απασχόλησης θα επισπευσθεί, ώστε να τεθούν σε εφαρμογή από το καλοκαίρι του 2013 αντί για το τέλος του 2014, όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δεύτερο βασικό σημείο είναι η ανάγκη αύξησης των πόρων του ΕΣΠΑ για την ανεργία των νέων. Τόνισε ότι έχουν ήδη διασφαλιστεί 250 εκατ. ευρώ για τον τομέα αυτό και συμπλήρωσε ότι ζητούνται επιπλέον 150 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήγγειλε πως στο εξής η πρόσβαση στις υπηρεσίες του ΕΣΥ θα είναι καθολική και απρόσκοπτη χωρίς περιορισμό ενσήμων ή άλλες προϋποθέσεις.

«Δεν πρέπει να υπάρχει κανείς Έλληνας και ιδίως κανένας άνεργος ή φτωχός πολίτης, πολίτης με χαμηλό εισόδημα που να μην έχει πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στην υγειονομική κάλυψη» επισήμανε.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε την αναγκαιότητα ενίσχυσης των δικτύων κοινωνικής προστασίας και τόνισε ότι «βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από το εγγυημένο επίπεδο αξιοπρεπούς προστασίας».

Ανακοίνωσε ότι όλες οι αρμοδιότητες συγκεντρώνονται στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και αναφέρθηκε σε δύο προγράμματα «άμεσης εφαρμογής».

Το πρώτο είναι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». «Το νέο πρόγραμμα είναι πολύ πιο φιλόδοξο, επεκτείνεται και καλύπτει 130.000 άτομα μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς, δηλαδή υπερδιπλασιάζεται στην πραγματικότητα ο πληθυσμός που εξυπηρετείται από το πρόγραμμα αυτό. Και καλύπτει, όχι μόνο άτομα με αναπηρία ή υπερήλικες, αλλά ανασφάλιστους, συνταξιούχους, καθέναν που έχει ανάγκη από πρακτική, άμεση βοήθεια κατ' οίκον» είπε.

Εξήγγειλε, επίσης, ότι δημιουργείται «το νέο Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης σε πανελλαδικό επίπεδο. Με 50 εκατομμύρια ευρώ, 300 νέες δομές, 1.500 καινούργιες θέσεις εργασίας για νέους, μπορούμε να ενισχύσουμε τους ΟΤΑ, την Εκκλησία, τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που λειτουργούν μια σειρά από δομές κοινωνικής προστασίας, ιδίως γι’ αυτούς που είναι σε κατάσταση απόλυτης ένδειας και δυστυχώς, πολλοί συμπολίτες μας είναι σε τέτοια κατάσταση.

Πρόσθεσε πως οι διαδικασίες για την ενίσχυση του κοινωνικού δικτύου αποτελούν «ένα κοίτασμα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας», τις οποίες υπολόγισε περίπου στις 6.500.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε πως η ρύθμιση χρεών για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά θα επεκταθεί και στις ατομικές επιχειρήσεις και για οφειλές έως 25.000 ευρώ.

Ενημέρωσε επίσης, ότι νωρίτερα την Τρίτη επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών Β.Ράπανο, ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε ετοιμότητα για τη διευθέτηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Πρόσθεσε πως στο εξής οι δανειακές επιβαρύνσεις των μισθωτών με μία πηγή εισοδήματος δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν το 30% του μισθού τους ενώ αν υπάρχει και άλλη πηγή εισοδήματος το όριο αυτό θα ανέρχεται στα 40%.

Μετά την παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και τόνισε, ότι με βάση τις φοροελαφρύνσεις τις οποίες προτείνει και ετοιμάζεται να παρουσιάσει, τα επιπρόσθετα μέτρα που θα απαιτούνταν τον Ιούνιο δεν θα ήταν 11 δισ. ευρώ αλλά θα αυξάνονταν στα 20 δισ. ευρώ. Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για προχειρότητα και παλαιοκομματική προσέγγιση.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία...



Σήμερα επισημοποιήθηκε ο "γάμος" μεταξύ Δημαρά και "Ανεξάρτητους Έλληνες", κάτι το οποίο είχατε διαβάσει εδώ, πριν από μερικές ημέρες.
Διαβάστε τι αναφέρει η ανακοίνωση του "Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών":

«Από τις 14 Απριλίου 2011, όταν το Άρμα Πολιτών εγκρίθηκε από τον Άρειο Πάγο ως κόμμα, σταθερή και δημόσια ήταν η πρόσκληση προς όλες τις αντιμνημονιακές οργανώσεις και πολιτικά κόμματα, για μία κοινή συμπόρευση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μνημονιακή επιλογή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Παρά τις πολύμηνες συζητήσεις και συνομιλίες με όλους όσοι δήλωναν αντιμνημονιακοί, δυστυχώς, δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

Κοινή είναι η εκτίμηση και η πεποίθηση του ελληνικού λαού ότι μόνο ενωμένη η Κοινωνία μπορεί να αντιμετωπίσει τη σύγχρονη προδοσία και λαίλαπα.

Παρά ταύτα, η αδυναμία συνεννόησης οδήγησε σε πολυδιάσπαση το χώρο που ενώ….. συμφωνούσε, δεν μπόρεσε να συνεννοηθεί.

Σήμερα, εκείνο που προέχει είναι η σωτηρία της πατρίδας, η Εθνική Ανεξαρτησία και η υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών.

Περιμέναμε μέχρι την τελευταία στιγμή τη δυνατότητα κοινής καθόδου στις εκλογές. Δυστυχώς πολιτικές δυνάμεις που είχαν συμφωνήσει μαζί μας, δύο μέρες πριν από την προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων, αρνήθηκαν.

Ο μόνος πολιτικός χώρος ο οποίος από την πρώτη στιγμή και επανειλημμένα μας προσκάλεσε σε συνεργασία, ήταν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Αν και διαφορετική η πολιτική καταγωγή μας, δεχθήκαμε ως Άρμα Πολιτών τη συνεργασία, η οποία βασίζεται σε 10 αρχές πάνω στις οποίες συμφωνήσαμε, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε από κοινού την προδοσία.

Είναι σαφές ότι η συμφωνία αναγνωρίζει και επικυρώνει το απαράβατο δικαίωμα σε επιμέρους διαφορετικές εκτιμήσεις του Άρματος Πολιτών.

Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για την ενότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων που προσδοκά ένα Ενιαίο Πατριωτικό Κοινωνικό Δημοκρατικό Μέτωπο.
Ακολουθούν οι αρχές πάνω στις οποίες συμφωνήσαμε:

Για Ισχυρή Κοινωνία και Ανεξάρτητη Πατρίδα

1. Πίστη στο Δημοκρατικό πολίτευμα και στην αντιπροσωπευτική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
2. Ισότιμη θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια Ευρώπη των Εθνών και των Λαών και όχι των αόρατων αγορών.
3. Ναι στην ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
4. Διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.
5. «Κόκκινες Γραμμές» στα Εθνικά μας Θέματα, απαρέγκλιτη και αταλάντευτη διαφύλαξη των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, της εθνικής μας ανεξαρτησίας και της ιστορικής διαδρομής του Έθνους μας.
6. Πλήρης ενημέρωση του Ελληνικού Λαού και του Κοινοβουλίου ως προς το χρέος της χώρας και Ανεξάρτητη Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του χρέους για να μάθουμε τι έχουμε πληρώσει σε τόκους και τοκοχρεολύσια.
7. Τήρηση των διεθνών υποχρεώσεών μας, εφόσον δεν είναι σε βάρος του λαού, αλλά και εξέταση όλων των παραμέτρων που προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο, για να αρνηθούμε επαχθείς όρους που έχουν υπογραφεί από προηγούμενες κυβερνήσεις και από τη σημερινή δοτή συγκυβέρνηση.
8. Αναθεώρηση του Συντάγματος με στόχο τη διαφάνεια και τη δημοκρατική λειτουργία, των θεσμών με επίκεντρο το άρθρο 86. Είμαστε υπέρ της κατάργησης του σημερινού νομικού πλαισίου περί ευθύνης υπουργών.
9. Υποστήριξη με κάθε τρόπο της τιμωρίας των ενόχων - αυτών που αποδεδειγμένα βύθισαν τη χώρα μας στην οικονομική καταστροφή και έκλεψαν το δημόσιο χρήμα – με επιστροφή των κλεμμένων και δήμευση περιουσιών.
10. Περιφρούρηση της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και άρνηση κάθε ανοχής, υπογραφής και συμφωνίας σε μείωση μισθών και συντάξεων, σε πρόσθετους φόρους και οικονομικές επιβαρύνσεις για την κοινωνία.
11. Ναι σε αναπτυξιακές λύσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
12. Ναι στην πάταξη της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής.
13. Ναι σε όποιες θεσμικές πρωτοβουλίες βοηθούν στην πάταξη της γραφειοκρατίας.
14. Ναι στην ανοικοδόμηση του Κοινωνικού Κράτους με τα βασικά αγαθά (Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση) να είναι υπό την εποπτεία του κράτους ως δημόσια αγαθά για όλους τους πολίτες. .



Read more...

Από την 1η Μαΐου οι περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις

Παρακράτηση σε 8 δόσεις


Οι περικοπές στις επικουρικές, αφορούν έναν στους δυο συνταξιούχους που λαμβάνουν ποσά άνω των 200 ευρώ, ενώ η μείωση κυμαίνεται από 10% έως 20%, ανάλογα με τη σύνταξη
Οι περικοπές στις επικουρικές, αφορούν έναν στους δυο συνταξιούχους που λαμβάνουν ποσά άνω των 200 ευρώ, ενώ η μείωση κυμαίνεται από 10% έως 20%, ανάλογα με τη σύνταξη (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Μειωμένες συντάξεις θα εισπράξουν στις 22 Απριλίου, περισσότεροι από 500.000 συνταξιούχοι, καθώς από την 1η Μαΐου τίθενται σε εφαρμογή οι μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων που περιλαμβάνονται στις προβλέψεις του Μνημονίου 2.

Μειωμένες κατά 12% θα είναι οι συντάξεις των 451.000 συνταξιούχων που λαμβάνουν σύνταξη μεγαλύτερη από 1.300 ευρώ, ενώ μειωμένη σύνταξη κατά 7% θα πάρουν και οι 71.538 συνταξιούχοι του ΝΑΤ.

Οι περικοπές, έχουν αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου και θα παρακρατηθούν σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, δηλαδή μία δόση για κάθε μήνα του υπολοίπου έτους.

Η παρακράτηση σε συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ θα υπολογιστεί αφού πρώτα αφαιρεθούν οι προηγούμενες περικοπές της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) και της επιπλέον εισφοράς.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, το ποσό της σύνταξης μετά τη μείωση δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.300 ευρώ, ενώ αν καταβάλλονται στο ίδιο πρόσωπο περισσότερες από μία κύριες συντάξεις ως ποσό σύνταξης νοείται το άθροισμα αυτών των συντάξεων.

Η μείωση γίνεται από τον φορέα (Δημόσιο ή ασφαλιστικό ταμείο) που χορηγεί το μεγαλύτερο ποσό κύριας σύνταξης.

Οι περικοπές στις επικουρικές, αφορούν έναν στους δυο συνταξιούχους που λαμβάνουν ποσά μεγαλύτερα των 200 ευρώ, ενώ το ποσοστό της μείωσης κυμαίνεται από 10% έως 20%, ανάλογα με το ύψος της καταβαλλόμενης σύνταξης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Προφυλακιστέα κρίθηκε και η λογίστρια του Ακη Τσοχατζόπουλου

Ολοκληρώθηκε η απολογία της


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Προφυλακιστέα κρίθηκε την Τρίτη μετά την απολογία της ενώπιον του ανακριτή η λογίστρια του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, για την υπόθεση της νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού από εξοπλιστικά προγράμματα.

Ενώπιον του ανακριτή Γ.Μαλλή απολογείται αυτή την ώρα ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νικόλαος Ζήγρας, ενώ σήμερα αναμένεται και η απολογία του επιχειρηματία Γεώργιου Σαχπατζίδη του Δημητρίου.

Για την ίδια υπόθεση παραδόθηκε και απολογήθηκε την Μεγάλη Πέμπτη και κρίθηκε προφυλακιστέος ο Αστέριος Οικονομίδης του Γεωργίου, βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος εταιρείας που ανέλαβε την ανακαίνιση του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ανήγειρε κτίριο στην Κυψέλη και ενεπλάκη στην αγοραπωλησία ακινήτου στο Κολωνάκι.

Το πρωί της Τρίτης ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο πρώην υπουργός, που βαρύνεται με κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, θα κρατείται στην έκτη πτέρυγα των φυλακών, πιθανότατα στο κελί που εκρατείτο μέχρι πρόσφατα ο ηγούμενος Εφραίμ.

Μετά την 8ωρη απολογία του κ. Τσοχατζόπουλου, τη Δευτέρα του Πάσχα, οι δικαστικοί λειτουργοί έκριναν ότι η βαρύτητα του αδικήματος είναι τέτοια που δεν επιτρέπει να αφεθεί ελεύθερος, ενώ έκριναν τον πρώην υπουργό ύποπτο φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μέσω εξωχώριων εταιριών (off shore) των οποίων ήταν αφανής ιδιοκτήτης, νομιμοποίησε παράνομες αμοιβές που έλαβε ως υπουργός για συμβάσεις προμήθειας οπλικών συστημάτων.

Στον ανακριτή ο πρώην υπουργός παρέδωσε απολογητικό υπόμνημα στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και τονίζει ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται έχουν πλέον παραγραφεί.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος απέδωσε σε σύμπτωση την εμπλοκή είτε συγγενικού του προσώπου είτε της λογίστριάς του στις υπεράκτιες εταιρίες που φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν ως όχημα για την μεταφορά στην Ελλάδα μεγάλων χρηματικών ποσών.

Ακόμη, φέρεται να αρνήθηκε ότι είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης των επίμαχων εταιριών όπως θεωρούν οι εισαγγελείς στο πόρισμα που συνέταξαν για την υπόθεση. Ο ανακριτής και ο εισαγγελέας δεν φαίνεται να πείστηκαν από τις απαντήσεις του κατηγορούμενου πρώην υπουργού τις οποίες θεώρησαν «μη ικανοποιητικές».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Βενιζέλος: «Ποιος πρέπει να ηγηθεί της Ελλάδας; Εγώ ή ο Σαμαράς;»


Στόχος του ΠΑΣΟΚ η πρωτιά στις εκλογές

H «επόμενη μέρα» των εκλογών της 6ης Μαΐου ήταν το κεντρικό θέμα της σύσκεψης που έγινε στην Ιπποκράτους υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο και με την συμμετοχή των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Όπως επισημάνθηκε ο πρόεδρος του κόμματος θα πρέπει να ξεκαθαρίσει στους πολίτες «τι διακυβεύεται» για την χώρα και να τους θέσει εκ των πραγμάτων ενώπιον του διλήμματος: «Ποιος πρέπει να ηγηθεί της Ελλάδας ο κ. Βενιζέλος ή ο κ. Σαμαράς;».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Βενιζέλος στις περιοδείες του θα αναδεικνύει τον εκλογικό στόχο της πρωτιάς για το ΠΑΣΟΚ καθώς και την βούλησή του να συγκροτήσει μία πολιτική συμμαχία, που θα καταλήξει σε μία κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να πυκνώσει τις προεκλογικές συγκεντρώσεις στις οποίες θα εμφανιστεί κάτι με το οποίο συμφώνησαν και τα άλλα μέλη της μίνι εκλογικής επιτροπής τονίζοντας ότι θα βοηθήσει η απευθείας επαφή με τους πολίτες.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα των ομιλιών που ως γνωστόν θα ξεκινήσουν την Πέμπτη με συγκέντρωση στο κλειστό γυμναστήριο του Μίλωνα και θα συνεχιστούν σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Κοζάνη και Γιάννενα.

Στην χθεσινή σύσκεψη συζητήθηκε και το θέμα των ψηφοδελτίων. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε για μία ακόμη φορά από τους κορυφαίους να του στείλουν τις προτάσεις τους για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, κάτι που ήδη έχουν πράξει οι Άννα Διαμαντοπούλου και Ανδρέας Λοβέρδος. Πιθανότατα το Επικρατείας να κατατεθεί στον Άρειο Πάγο την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη.

Σε ό,τι αφορά τις άλλες εκκρεμότητες που υπάρχουν στα ψηφοδέλτια επισημάνθηκε ότι πρέπει να κλείσουν τα κενά σε ορισμένους νομούς όπως π.χ στην Αρκαδία, την Μαγνησία και την Ξάνθη και να «εντοπιστούν» και καταξιωμένες γυναίκες που θα εκπροσωπήσουν το ΠΑΣΟΚ στις περιφέρειες καθώς η συμμετοχή τους είναι επιβεβλημένη λόγω της ποσόστωσης.

Το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στην πρότασή του για διενέργεια 2+2 ντιμπέιτς, δύο μεταξύ του ιδίου και του αρχηγού της ΝΔ και άλλα δύο με την συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών.

Σήμερα, ο Βαγγέλης Βενιζέλος αναμένεται να συναντηθεί με τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ που εκλέγονται στις α’ και β’ εκλογικές περιφέρειες Αθηνών। Νωρίτερα θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη

http://papaioannou


Read more...

Έρχεται το μεγάλο «ψαλίδι» στα επιδόματα μετά τις εκλογές! ...



Σε επίπεδα… Τριτοκοσμικής χώρας είναι πολύ πιθανό να φθάσουμε σύντομα τόσο εξαιτίας της δραματικής μείωσης των μισθών όσο και εξαιτίας της μεγάλης περικοπής των ειδικών επιδομάτων. Με βάση τις... επιταγές της τρόικας που θα ακολουθηθούν μετά τις εκλογές, πολλά επιδόματα που χορηγούνται σήμερα ως βοήθημα στους Έλληνες θα ψαλιδιστούν ή θα κοπούν πλήρως.

Όλα δείχνουν με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες ότι …χέρι θα μπει σε όλα τα επιδόματα που χορηγούνται σήμερα ακόμη και σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού..



Read more...

Ανακαλούνται οι άδειες δημοσίων υπαλλήλων...



Ανάκληση και απαγόρευση όλων των αδειών μέχρι τις εκλογές της 6η Μαΐου 2012 σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, στρατιωτικούς γενικά και τακτικούς υπαλλήλους των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως προβλέπουν οι διατάξεις των παρ. 1 και 2 του άρθρου 106 της νομοθεσίας για την...
εκλογή βουλευτών.
Τις σχετικές εγκυκλίους για τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, καθορίζοντας τις λεπτομέρειες της διαδικασίας:
• Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική με εξαίρεση τους πολίτες άνω των 70
• Οι ετεροδημότες μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, εφόσον η σχετική αίτηση έγινε μέχρι 29 Φεβρουαρίου. Απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει το εκλογικό τμήμα είναι να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 40 ετεροδημότες στον ειδικό εκλογικό κατάλογο
• Σε ειδικούς καταλόγους θα ψηφίσουν τα στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες), τα οποία υπηρετούν σε περιοχή εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.
• Τα εκλογικά τμήματα όλης της χώρας δεν πρέπει να ξεπερνούν τους 600 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους το καθένα.
• Στο Δημόσιο ανακαλούνται όλες οι άδειες μέχρι την 6η Μαΐου και δίνεται εντολή να διευκολυνθούν όσοι εργαζόμενοι ζητήσουν εκλογική άδεια...



Read more...

Στο Ζάππειο III ελπίζει ο Σαμαράς

Την Πέμπτη παρουσιάζει το οικονομικό του πρόγραμμα


Στην παρουσίαση του οικονομικού κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ από τον κ. Αντώνη Σαμαρά, πιθανότατα μεθαύριο Πέμπτη, στο Ζάππειο ποντάρει το “γαλάζιο” επιτελείο για την βελτίωση των ποσοστών του κόμματος στο δρόμο προς τις κάλπες.

Οι υπεύθυνοι της ΝΔ δηλώνουν ότι το “Ζάππειο ΙΙΙ”, όπως κωδικά λέγεται, θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος στην κατεύθυνση της Ανάπτυξης. Μέσω της πρότασης για την έξοδο της χώρας από την κρίση η ηγεσία του κόμματος ευελπιστεί ότι θα δώσει απτό περιεχόμενο στην υπόσχεση για “ελπίδα” και θα ενισχύσει το βασικό της σύνθημα “αυτοδυναμία ή ακυβερνησία”. Παράλληλα το ηγετικό επιτελείο επαναφέρει δειλά το αίτημα για “επαναδιαπραγμάτευση” του Μνημονίου στο πλαίσιο του συνολικού σχεδίου για την συγκρότηση της χώρας. Χωρίς να την κάνει σημαία του για να μην έλθει σε σύγκρουση με τους εταίρους και δανειστές της χώρας η τροποποίηση πλευρών του μνημονίου εμπεριέχεται ως σιωπηρή προυπόθεση στην οικονομική πρόταση που θα παρουσιάσει στο Ζάππειο.

Σε ένα άλλο επίπεδο η ΝΔ επιμένει στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου εστιάζοντας στις πολιτικές ευθύνες του κ. Βαγγέλη Βενιζέλου στην “συγκάλυψή της” στο παρελθόν μέσω της εξεταστικής επιτροπής. “Ο κ. Βενιζέλος ήταν συνήγορος” του κ. Τσοχατζόπουλου και ο πρώτος που έβαλε την υπογραφή του στο πόρισμα που τον αθώωνε” λέει η λεωφόρος Συγγρού. Ο στόχος είναι να ακυρωθεί το σύνθημα για “νέο ξεκίνημα”.

Επιπλέον να εμπεδωθεί στην κοινή γνώμη η αίσθηση ότι αφενός το ΠΑΣΟΚ είναι το κυρίως υπεύθυνο κόμμα για την διαφθορά μετά το 1981 που εν πολλοίς ευθύνεται για την σημερινή κρίση και αφετέρου ότι ο νυν πρόεδρος του κόμματος είναι συνέχεια του “συστήματος ΠΑΣΟΚ”. Το γαλάζιο επιτελείο θεωρεί ότι με τις επιθέσεις στο ΠΑΣΟΚ και με την υπόσχεση ότι θα κάνει εξεταστική για το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο συσπειρώνει τον σκληρό πυρήνα του κόμματος. Φυσικά οι υπεύθυνοι τονίζουν ότι η αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ σε καμία περίπτωση δεν είναι αρκετή και μόνο με τις θετικές της προτάσεις για την έξοδο από την κρίση η ΝΔ μπορεί να ελπίζει ότι θα προσελκύσει ευρύτερα κοινά.

Τα πράγματα βέβαια δεν είναι εύκολα αφού όλες οι δημοσκοπήσεις συμφωνούν ότι τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές τα ποσοστά του κόμματος είναι καθηλωμένα ή έχουν ελαφρώς πτωτική πορεία. Επιπροσθέτως οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” διατηρούν την δυναμική τους ενώ ένα ποσοστό δεξιών ψηφοφόρων στρέφεται σε ακραίες λύσεις όπως η Χρυσή Αυγή. Η ΝΔ έχει μικρές εισροές από το ΠΑΣΟΚ -πρόκειται για ψηφοφόρους που επιστρέφουν στο κόμμα- αφού η πλειοψηφία που διαφωνεί λόγω της μνημονιακής πολιτικής αναζητά καταφύγια προς τα αριστερά κόμματα.

Παρόλα αυτά η ηγεσία της ΝΔ επιμένει ότι στόχος είναι η “Αυτοδυναμία” προκειμένου να μπορεί να κυβερνηθεί αποτελεσματικά η χώρα την επομένη των εκλογών. Σε κάθε περίπτωση θέλει να έχει ένα ποσοστό που να την καθιστά κυρίαρχη των εξελίξεων μετεκλογικά. Ο κ. Σαμαράς δεν έχει απορρίψει εντελώς την κυβέρνηση συνεργασίας, έχει αποκλείσει όμως να αναζητηθεί άλλος πρωθυπουργός πέραν του αρχηγού του πρώτου κόμματος.

Σήμερα συνεδριάζει η 50μελής Εκλογική Επιτροπή του κόμματος ενώ είναι πιθανόν να δοθούν στην δημοσιότητα και τα ψηφοδέλτια του κόμματος για όλη την χώρα εκτός από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Στην Εκλογική Επιτροπή περιλαμβάνονται στελέχη όλων των απόψεων και των τάσεων του κόμματος προκειμένου να δωθεί η εντύπωση της συστράτευσης ενώ τα ψηφοδέλτια δίνονται την τελευταία στιγμή προκειμένου να αποφευχθούν οι δυσαρέσκειες και η μεταπήδηση αποκλεισμένων σε άλλους χώρους.

Τελευταίο θα δωθεί στην δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο Επικρατείας। Ακόμη δεν είναι γνωστό ποιός θα είναι επικεφαλής μετά την άρνηση του κ. Σταύρου Δήμα ενώ θεωρείται βέβαιο ότι σε εκλόγιμες θέσεις θα είναι ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γιάννης Μιχελάκης και ο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά κ. Χρύσανθος ΛΑζαρίδης.
protothema.gr

Read more...

Ο Βενιζέλος, το δίλημμα “συγκυβέρνηση ή χάος” και ο Γιώργος

Τα γκάλοπ αγχώνουν το ΠΑΣΟΚ...


Στην Ιπποκράτους με τα κορυφαία στελέχη του κόμματός του πέρασε τη Δευτέρα του Πάσχα ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προήδρευσε της εκλογικής επιτροπής και συσκέψεων για τα προεκλογικά σποτ.

Οι επιτελείς του αναζητούν τη μέση οδό ανάμεσα στην αποστασιοποίηση από την οικονομική πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου και τις προτάσεις για την επόμενη μέρα, στο πλαίσιο του μνημονίου.

Αναζητούν την ισορροπία μεταξύ του “σκληρού ροκ” και της διαφαινόμενης ανάγκης για μετεκλογική συνεργασία – προφανώς με τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά.

Ψάχνουν τον τρόπο να βάλουν δίλημμα διακυβέρνησης χωρίς να θεωρηθεί εκβιασμός και χωρίς οι πολίτες να θυμηθούν το δημοψήφισμα του Γιώργου Παπανδρέου.

Σήμερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα συναντηθεί με τους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στις τρεις εκλογικές περιφέρειες του νομού Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινώσει και μία σειρά μέτρων κοινωνικής προστασίας για τους ανέργους και τους νέους. Μιλώντας χθες στα μέλη της εκλογικής επιτροπής ο πρόεδρος του κόμματος τους ζήτησε να εξαντλήσουν τα περιθώρια ενίσχυσης των ψηφοδελτίων με γυναίκες.

Όλα αυτά αποτελούν στοιχεία της αδυναμίας του ΠΑΣΟΚ να δώσει πειστικές απαντήσεις στα ερωτήματα των πολιτών για το γιατί της κρίσης και την επόμενη μέρα.

Μία αδυναμία που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, στις οποίες η Ιπποκράτους εξακολουθεί να κινείται σε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά।
.protothema.gr
Read more...

Ο Καμμένος καταγγέλλει Σαμαρά και Βενιζέλο: Συμφωνήσατε με την απαίτηση Τόμσεν για κατάσχεση της πρώτης κατοικίας!


Ο Πρόεδρος του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έγραψε στο προσωπικό του facebook τα εξής, σχετικά με την εντολή Τόμσεν να αρθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών, που στην ουσία σημαίνει κατάσχεση της πρώτης κατοικίας:
“Χριστός Ανέστη.
Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε τα κόμματα τής συγκυβέρνησης οι υποτελείς τής τρόικας Βενιζέλος-Σαμαράς σπαταλώντας τα χρήματα απο τίς κομμένες συντάξεις και μισθούς τών Ελλήνων που άρπαξαν μέσω τής χρηματοδότησης τών κομμάτων άρχισαν τήν προπαγάνδα.
Εμείς δέν πρόκειται να πάρουμε ενισχύσεις από τούς εργολάβους του δημοσίου και τούς νταβατζήδες για να πληρώσουμε σποτάκια, δέν ξεπουλάμε τήν ελευθερία του λόγου μας και τήν αλήθεια για να αγοράσουμε τηλεοπτικό χρόνο.
Σύμμαχος μας μόνο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Όλοι εσείς που πρέπει να περάσετε τα μηνύματα σε όλους τούς Έλληνες και τίς Ελληνίδες που θα βομβαρδιστούν απο τήν προπαγάνδα τών συγκυβερνητών με δικά σάς χρήματα που έκλεψαν για το καλό μας.
Η είδηση ότι έρχεται κατάσχεση τής πρώτης κατοικίας πρέπει να γίνει γνωστή σε όλη τήν χώρα.Το απαιτεί ο Τόμσεν. Βενιζέλος και Σαμαράς έχουν συμφωνήσει.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ”


Read more...

Δήλωση Προέδρου ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκας Τ. Κατσέλη για την επιστολή Βενιζέλου στον Μπαρόζο

Η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκα Τ. Κατσέλη, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την επιστολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Πρόκειται για ένα ακόμα προεκλογικό τρικ του κ. Βενιζέλου που επιμένει να ρίχνει την μπάλα στην εξέδρα.

Αυτό που πρέπει να εξηγήσει ο κ. Βενιζέλος είναι γιατί υπέγραψε με το μνημόνιο μέτρα που σκοτώνουν την ανάπτυξη και γιατί δεν διαπραγματεύτηκε το θέμα της ρευστότητας στην οικονομία με τους ευρωπαίους συνομιλητές του.

Οι ευθύνες του είναι τεράστιες.


Read more...

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζοζέ Μπαρόζο είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Για το αναπτυξιακό πακέτο


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος (Φωτογραφία: Icon )


Αθήνα
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, την πρώτη από την εκλογή του στην ηγεσία του Κινήματος.

Κύριο αντικείμενο της τηλεφωνικής συζήτησης, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάπτυξη στην Ελλάδα. Διεξοδική αναφορά έγινε στα πέντε σημεία που περιλαμβάνονται στην επιστολή που έστειλε ο κ. Βενιζέλος στον κ. Μπαρόζο.

Στην επιστολή του, εν όψει των ανακοινώσεων που θα κάνει την Τετάρτη από το Στρασβούργο ο πρόεδρος της Κομισιόν, ο κ. Βενιζέλος, επισημαίνει πέντε τομείς στους οποίους πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση:

«Το πρώτο είναι η ανεργία των νέων. Πρέπει να διατεθούν περισσότεροι πόροι για να αντιμετωπιστεί η ανεργία των νέων, με ενεργητικές πολιτικές και ιδίως με προγράμματα κατάρτισης.

»Το δεύτερο σημείο είναι το πρόβλημα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που στερούνται ρευστότητας. Πρέπει να βοηθήσουμε τις ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να βρουν τη ρευστότητα αυτή, με πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα που αναδιοργανώνεται και κυρίως με μεγαλύτερη ενίσχυση του Ταμείου Εγγυήσεων για τις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις.

»Το τρίτο ζήτημα είναι τα μπλοκαρισμένα μεγάλα έργα. Τα μεγάλα έργα έχουν μπλοκαριστεί λόγω των αδυναμιών του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. Αυτά πρέπει να ξεμπλοκαριστούν, μέσα από μια καλύτερη λειτουργία των τραπεζών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και μέσα από ένα μηχανισμό κατανομής του χρηματοοικονομικού κινδύνου με τα κονδύλια που έχουμε από τα διαρθρωτικά ταμεία.

»Το τέταρτο σημείο είναι αυτό που αφορά μεγάλα προγράμματα σε εξέλιξη: προγράμματα επενδύσεων, προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων, που δεν προχωρούν για λόγους νομικούς και γραφειοκρατικούς, επειδή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει θέματα σχετικά με τις λεγόμενες «κρατικές ενισχύσεις». Ζητάμε, ιδίως τώρα, σε περίοδο κρίσης, να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο πάντοτε της ευρωπαϊκής κοινοτικής έννομης τάξης. Αλλά, χρειάζεται βοήθεια για να ξεμπλοκαριστούν προγράμματα με πολλαπλασιαστική επίπτωση στην ελληνική οικονομία.

»Και βέβαια, πέμπτο και πιο συνολικό σημείο: Πρέπει αυτό που έχουμε πει για την εμπροσθοβαρή εκταμίευση των πόρων του ΕΣΠΑ και των διαρθρωτικών ταμείων να γίνει πραγματικότητα. Και ιδίως, να γίνει πραγματικότητα σε σχέση με τα κονδύλια του λεγόμενου Κοινωνικού Ταμείου γιατί εκεί «πονάει» το πράγμα: στην ανεργία, στη στήριξη αυτών που είναι σε κατάσταση ανάγκης, στο να διαμορφώσουμε ένα δίχτυ προστασίας» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Βενιζέλος.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Η Αργεντινή κρατικοποίησε τα πετρέλαια της


Η πρόεδρος της Αργεντινής Cristina Fernández de Kirchner, αποφάσισε την κρατικοποίηση της πετρελαϊκής YPF (θυγατρική της Ισπανικής Repso) και δήλωσε ότι “H παραγωγή υδρογονανθρακών θα θεωρείται εφεξής δημοσίου συμφέροντος”.

Η Ισπανια μόλις ανακοίνωσε ότι αυτή ενέργεια της Αργεντινής είναι εναντίων όλων των Ισπανών και της Ισπανικής κυβέρνησης και ανακοίνωσαν ότι τις επόμενες ώρες θα υπάρξουν αντίμετρα

Και έτσι απλά κόσμος άλλαξε και πάλι Πληροφορίες από El PAIS


Read more...

Nα προσέχετε που βάζετε την ….υπογραφή σας



Read more...

«Όργια» προεκλογικών μετατάξεων στο Δημόσιο με την εγκύκλιο Ρόβλια...



Συνωστισμό και διαγκωνισμό στις αιτήσεις για μετατάξεις στο δημόσιο, προκαλεί ο φόβος του λουκέτου και της απόλυσης υπαλλήλων του ευρύτερου δημοσίου, δήμων, φορέων και ΔΕΚΟ. Η δίμηνη προθεσμία που πρόσφατα δόθηκε με σχετική τροπολογία συνδέεται άμεσα με...
τον εκλογικό κύκλο, προκαλώντας από πολλές πλευρές έντονες αντιδράσεις.Η προθεσμία λήγει (τυχαίο; δεν νομίζω που λέει και γνωστό σποτ) στις 14 Μαΐου, δηλαδή στην τελευταία πιθανή ημερομηνία εκλογών με βάση το σκηνικό που είχε διαμορφωθεί τον Μάρτιο, όταν υπεγράφη η σχετική εγκύκλιος περί μετατάξεων του αρμόδιου υφυπουργού κ. Ντίνου Ρόβλια.

Ήδη έχει περάσει ο ένας μήνας προθεσμίας και πληροφορίες αναφέρουν ότι η ρύθμιση έχει τύχει πολύ μεγάλης ανταπόκρισης από τους «υποψηφίους» δημοσίους υπαλλήλους. Διαγκωνίζονται για να διασφαλίσουν την θέση τους σε μία υπηρεσία που δεν θα καταργηθεί, αναφέρουν πηγές.

Ο φόβος των υπαλλήλων είναι το Μνημόνιο. Οι ρυθμίσεις που έχουμε υπογράψει προβλέπουν 150.000 απολύσεις ή συνταξιοδοτήσεις έως το 2015, με επίκεντρο τους φορείς εκτός των υπουργείων και των ανεξάρτητων αρχών.
Θεωρούν λοιπόν , εξηγούν στελέχη που παρακολουθούν το ζήτημα , ότι αν καταφέρουν να τοποθετηθούν σε θέσεις του λεγόμενου ως «στενού» δημοσίου, ακόμη και αν ο φορέας τους καταργηθεί, οι ίδιοι θα παραμείνουν στη θέση που τώρα κατέχουν.

Η ρύθμιση τους βοηθά: όσοι είναι αποσπασμένοι μπορούν να γίνουν μεταταγμένοι. Αρκεί να επιλεγούν.

Σύμφωνα με την εφαρμοστική εγκύκλιο, δίδεται προθεσμία έως τις 14 Μαΐου για υπαλλήλους δημοσίων υπηρεσιών, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, δήμων και περιφερειών που είναι αποσπασμένοι, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση για τη μετάταξή τους στις υπηρεσίες όπου απασχολούνται με απόσπαση. Μπορούν να μετάσχουν μόνιμοι και αορίστου χρόνου δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι υπηρετούσαν με απόσπαση τον Νοέμβριο του 2011 και εξακολουθούν να είναι αποσπασμένοι.

Από τις 14 Μαρτίου πληροφορίες κάνουν λόγο για βροχή αιτήσεων στις Διευθύνσεις Προσωπικού των υπουργείων. Όσοι επιλεγούν θα μεταταγούν στην υπηρεσία που είναι αποσπασμένοι με την ίδια σχέση εργασίας και ταυτόχρονη μεταφορά της θέσης που κατέχουν, εφόσον δεν υπάρχει κενή θέση.

Η μετάταξη γίνεται με κοινή απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και των οικείων Υπουργών. Οι μετατασσόμενοι καταλαμβάνουν θέσεις κλάδων της ίδιας κατηγορίας, οι οποίες αντιστοιχούν στα τυπικά προσόντα
τους και προβλέπονται στις οργανικές διατάξεις της υπηρεσίας υποδοχής.

Γεωργία Παππά
http://moneypost.gr



Read more...

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος

Προφυλακίζεται ο πρώην υπουργός


Ο Άκης Τσοχατζόπουλος στα δικαστήρια της Ευελπίδων μετά την απολογία του
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος στα δικαστήρια της Ευελπίδων μετά την απολογία του (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Το κατώφλι των φυλακών του Κορυδαλλού πέρασε την Τρίτη ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος. Ο πρώην υπουργός, που βαρύνεται με κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, πρόκειται να οδηγηθεί στην έκτη πτέρυγα των φυλακών, στο κελί που εκρατείτο μέχρι πρόσφατα ο ηγούμενος Εφραίμ.

Μετά την 8ωρη απολογία του κ. Τσοχατζόπουλου, οι δικαστικοί λειτουργοί έκριναν ότι η βαρύτητα του αδικήματος είναι τέτοια που δεν επιτρέπει να αφεθεί ελεύθερος, ενώ έκριναν τον πρώην υπουργό ύποπτο φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μέσω εξωχώριων εταιριών (off shore) των οποίων ήταν αφανής ιδιοκτήτης, νομιμοποίησε παράνομες αμοιβές που έλαβε ως υπουργός για συμβάσεις προμήθειας οπλικών συστημάτων.

Στον ανακριτή ο πρώην υπουργός παρέδωσε απολογητικό υπόμνημα στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και τονίζει ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται έχουν πλέον παραγραφεί.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος απέδωσε σε σύμπτωση την εμπλοκή είτε συγγενικού του προσώπου είτε της λογίστριάς του στις υπεράκτιες εταιρίες που φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν ως όχημα για την μεταφορά στην Ελλάδα μεγάλων χρηματικών ποσών.

Ακόμη, φέρεται να αρνήθηκε ότι είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης των επίμαχων εταιριών όπως θεωρούν οι εισαγγελείς στο πόρισμα που συνέταξαν για την υπόθεση. Ο ανακριτής και ο εισαγγελέας δεν φαίνεται να πείστηκαν από τις απαντήσεις του κατηγορούμενου πρώην υπουργού τις οποίες θεώρησαν «μη ικανοποιητικές».

Απολογούνται οι τρεις συγκατηγορούμενοι

Ενώπιον του ανακριτή Γ.Μαλλή θα απολογηθούν την Τρίτη και οι τρεις συγκατηγορούμενοι του Άκη Τσοχατζόπουλου. Πρόκειται για τους: Νικόλαο Παύλο Ζήγρα του Γεωργίου, εξάδελφο του πρώην υπουργού, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου του Ηλία, λογίστρια, και Γεώργιο Σαχπατζίδη του Δημητρίου, επιχειρηματία.

Για την ίδια υπόθεση παραδόθηκε και απολογήθηκε την Μεγάλη Πέμπτη και κρίθηκε προφυλακιστέος ο Αστέριος Οικονομίδης του Γεωργίου, βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος εταιρείας που ανέλαβε την ανακαίνιση του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ανήγειρε κτίριο στην Κυψέλη και ενεπλάκη στην αγοραπωλησία ακινήτου στο Κολωνάκι.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Πέθανε ο Δημήτρης Μητροπάνος

Έσβησε μία σπουδαία φωνή


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Μία σπουδαία φωνή του ελληνικού πενταγράμμου έσβησε την Τρίτη. Ο Δημήτρης Μητροπάνος «έφυγε» σε ηλικία 64 ετών από ανακοπή καρδιάς, αφήνοντας πίσω μία σπουδαία διαδρομή στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού. Τα τελευταία χρόνια είχε δώσει σκληρή μάχη για να αντιμετωπίσει σοβαρότατα προβλήματα υγείας.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...