Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Ο Βενιζέλος, το δίλημμα “συγκυβέρνηση ή χάος” και ο Γιώργος

Τα γκάλοπ αγχώνουν το ΠΑΣΟΚ...


Στην Ιπποκράτους με τα κορυφαία στελέχη του κόμματός του πέρασε τη Δευτέρα του Πάσχα ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προήδρευσε της εκλογικής επιτροπής και συσκέψεων για τα προεκλογικά σποτ.

Οι επιτελείς του αναζητούν τη μέση οδό ανάμεσα στην αποστασιοποίηση από την οικονομική πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου και τις προτάσεις για την επόμενη μέρα, στο πλαίσιο του μνημονίου.

Αναζητούν την ισορροπία μεταξύ του “σκληρού ροκ” και της διαφαινόμενης ανάγκης για μετεκλογική συνεργασία – προφανώς με τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά.

Ψάχνουν τον τρόπο να βάλουν δίλημμα διακυβέρνησης χωρίς να θεωρηθεί εκβιασμός και χωρίς οι πολίτες να θυμηθούν το δημοψήφισμα του Γιώργου Παπανδρέου.

Σήμερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα συναντηθεί με τους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στις τρεις εκλογικές περιφέρειες του νομού Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινώσει και μία σειρά μέτρων κοινωνικής προστασίας για τους ανέργους και τους νέους. Μιλώντας χθες στα μέλη της εκλογικής επιτροπής ο πρόεδρος του κόμματος τους ζήτησε να εξαντλήσουν τα περιθώρια ενίσχυσης των ψηφοδελτίων με γυναίκες.

Όλα αυτά αποτελούν στοιχεία της αδυναμίας του ΠΑΣΟΚ να δώσει πειστικές απαντήσεις στα ερωτήματα των πολιτών για το γιατί της κρίσης και την επόμενη μέρα.

Μία αδυναμία που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, στις οποίες η Ιπποκράτους εξακολουθεί να κινείται σε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά।
.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: