Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Βενιζέλος: «Ποιος πρέπει να ηγηθεί της Ελλάδας; Εγώ ή ο Σαμαράς;»


Στόχος του ΠΑΣΟΚ η πρωτιά στις εκλογές

H «επόμενη μέρα» των εκλογών της 6ης Μαΐου ήταν το κεντρικό θέμα της σύσκεψης που έγινε στην Ιπποκράτους υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο και με την συμμετοχή των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Όπως επισημάνθηκε ο πρόεδρος του κόμματος θα πρέπει να ξεκαθαρίσει στους πολίτες «τι διακυβεύεται» για την χώρα και να τους θέσει εκ των πραγμάτων ενώπιον του διλήμματος: «Ποιος πρέπει να ηγηθεί της Ελλάδας ο κ. Βενιζέλος ή ο κ. Σαμαράς;».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Βενιζέλος στις περιοδείες του θα αναδεικνύει τον εκλογικό στόχο της πρωτιάς για το ΠΑΣΟΚ καθώς και την βούλησή του να συγκροτήσει μία πολιτική συμμαχία, που θα καταλήξει σε μία κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να πυκνώσει τις προεκλογικές συγκεντρώσεις στις οποίες θα εμφανιστεί κάτι με το οποίο συμφώνησαν και τα άλλα μέλη της μίνι εκλογικής επιτροπής τονίζοντας ότι θα βοηθήσει η απευθείας επαφή με τους πολίτες.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα των ομιλιών που ως γνωστόν θα ξεκινήσουν την Πέμπτη με συγκέντρωση στο κλειστό γυμναστήριο του Μίλωνα και θα συνεχιστούν σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Κοζάνη και Γιάννενα.

Στην χθεσινή σύσκεψη συζητήθηκε και το θέμα των ψηφοδελτίων. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε για μία ακόμη φορά από τους κορυφαίους να του στείλουν τις προτάσεις τους για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, κάτι που ήδη έχουν πράξει οι Άννα Διαμαντοπούλου και Ανδρέας Λοβέρδος. Πιθανότατα το Επικρατείας να κατατεθεί στον Άρειο Πάγο την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη.

Σε ό,τι αφορά τις άλλες εκκρεμότητες που υπάρχουν στα ψηφοδέλτια επισημάνθηκε ότι πρέπει να κλείσουν τα κενά σε ορισμένους νομούς όπως π.χ στην Αρκαδία, την Μαγνησία και την Ξάνθη και να «εντοπιστούν» και καταξιωμένες γυναίκες που θα εκπροσωπήσουν το ΠΑΣΟΚ στις περιφέρειες καθώς η συμμετοχή τους είναι επιβεβλημένη λόγω της ποσόστωσης.

Το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στην πρότασή του για διενέργεια 2+2 ντιμπέιτς, δύο μεταξύ του ιδίου και του αρχηγού της ΝΔ και άλλα δύο με την συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών.

Σήμερα, ο Βαγγέλης Βενιζέλος αναμένεται να συναντηθεί με τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ που εκλέγονται στις α’ και β’ εκλογικές περιφέρειες Αθηνών। Νωρίτερα θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη

http://papaioannou

Δεν υπάρχουν σχόλια: