Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Εντολή Ράιχενμπαχ για τις καταθέσεις στην Ελβετία

Εντολή Ράιχενμπαχ για τις καταθέσεις στην Ελβετία

«Πολυ-ευρωπαϊκή» δύναμη εμπειρογνωμόνων θα βρεθεί σύντομα στην Ελλάδα υπό την καθοδήγηση του επικεφαλής της ομάδας δράσης κ. Χ. Ραϊχενμπαχ για τη βελτίωση του συστήματος είσπραξης οφειλών, τη φορολόγηση των μεγάλων φορολογουμένων και τον σχεδιασμό και τη στρατηγική φορολογικών ελέγχων.

Η ομάδα Ραιχενμπαχ θα παρακολουθεί στενά τον έλεγχο των εσόδων του κράτους και θα παρεμβαίνει στη φορολογική διοίκηση προκειμένου να λαμβάνονται άμεσα μέτρα για την επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Ραιχενμπαχ, η καταπολέμηση της διεθνούς φοροδιαφυγής έχει ιδιαίτερη σημασία για την αύξηση των φορολογικών εσόδων. Επίκειται η σύναψη από τις ελληνικές αρχές συμφωνιών συνεργασίας με άλλα κράτη μέλη της ΕΕ οι οποίες θα αφορούν, ειδικότερα, τα ακίνητα που ανήκουν σε Έλληνες υπηκόους και βρίσκονται σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέχει επίσης συμβουλές στις ελληνικές αρχές σχετικά με άλλες πιθανές μεθόδους αύξησης των φορολογικών εσόδων που θα μπορούσαν να αποφέρουν οι αποταμιεύσεις ελλήνων υπηκόων στο εξωτερικό, μέθοδοι σύμφωνες με το δίκαιο της ΕΕ και δεν θέτουν εν αμφιβόλω τις ισχύουσες ούτε τις μελλοντικές νομικές πράξεις σε επίπεδο ΕΕ.

Ειδικότερα, διερευνώνται λύσεις που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να αντλήσει μεγαλύτερα φορολογικά έσοδα από τη φορολόγηση των τεράστιων χρηματικών ποσών τα οποία εικάζεται ότι Έλληνες υπήκοοι έχουν φυγαδεύσει στην Ελβετία. Επίσης, καταβάλλονται προσπάθειες για την υπερπήδηση των τεχνικών δυσχερειών που οι ελληνικές φορολογικές αρχές συναντούν σε σχέση με την πάταξη της διεθνούς φοροδιαφυγής.

Η πρόοδος στον συγκεκριμένο τομέα θα ελέγχεται επισταμένως σε συνάρτηση με συμφωνηθέντες δείκτες, όπως το ύψος των φορολογικών εσόδων και των εισπραχθεισών ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών.

Καλά λόγια από τον Ραιχενμπαχ

Από τα στοιχεία του 2011 προκύπτουν ορισμένα πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα σύμφωνα με τον κ. Ραιχνμπαχ, αν και η είσπραξη φόρων υστερεί σε σχέση με τους συνολικούς στόχους λόγω της επιδείνωσης των οικονομικών προβλέψεων.

Στις αρχές του 2011, οι εισπράξιμες ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές υπολογίζονταν σε 8 δις. ευρώ, ενώ ο στόχος ήταν να εισπραχθούν 400 εκατ. ευρώ από το ποσό αυτό (δηλ. το 5%). Οι πραγματικές εισπράξεις ανήλθαν σε 946 εκατ. ευρώ το 2011.

Για το 2012 θα μπορούσαν να τεθούν πιο φιλόδοξοι στόχοι, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι ο νέος νόμος που τέθηκε σε ισχύ την 1η Φεβρουαρίου παρέχει στις φορολογικές αρχές τη δυνατότητα να αναθέτουν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις την είσπραξη βεβαιωμένων φορολογικών οφειλών, πράγμα που θα μπορούσε να συμβάλει στην επίσπευση της είσπραξης φόρων στο μέλλον.

Σε ό,τι αφορά τους δείκτες μέτρησης των επιδόσεων στον τομέα των φορολογικών ελέγχων, οι εφορίες μπόρεσαν πράγματι να πραγματοποιήσουν τους 400 φορολογικούς ελέγχους με αντικείμενο φορολογούμενους μεγάλου πλούτου οι οποίοι είχαν καθορισθεί ως στόχος και να εισπράξουν το 50% και πλέον των φορολογικών απαιτήσεων που βεβαιώθηκαν και των προστίμων που επιβλήθηκαν.

Αντιθέτως, οι στόχοι που είχαν τεθεί σε σχέση με τη φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων δεν είχαν εκπληρωθεί στα τέλη του 2011 και επιτεύχθηκαν μόλις στο πλαίσιο των «πρότερων ενεργειών» οι οποίες ολοκληρώθηκαν πριν από τις 29 Φεβρουαρίου.



Με πληροφορίες από tovima.gr

http://moneypost.gr


Read more...

Γιατροί του ΙΚΑ με καταθέσεις εκατομμυρίων

Νέες αποκαλύψεις για κυκλώματα που λυμαίνονται το Ίδρυμα


Κάθε μέρα που περνάει έρχονται στο φως νέες αποκαλύψεις για τη δράση κυκλωμάτων στο ΙΚΑ.

Με αφορμή την αποκάλυψη του κυκλώματος στο ΙΚΑ Καλλιθέας (Διαβάστε εδώ σχετικό ρεπορτάζ), ο εσωτερικός έλεγχος στο Ίδρυμα έχει ήδη συγκεντρώσει στοιχεία για τη δράση κυκλωμάτων και οργανωμένων συμμοριών υπαλλήλων του Ιδρύματος σε τουλάχιστον άλλα εννέα υποκαταστήματα σε Αττική, Θεσσαλία και Κρήτη.

Η ζημιά που έχουν προκαλέσει στο δημόσιο οι υπάλληλοι του ΙΚΑ, που έκοβαν συντάξεις και επιδόματα σε ασφαλισμένους “φαντάσματα”, υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Ειδικά στην Κρήτη, φαίνεται πως είχε στηθεί πραγματικό “όργιο” αφού το 25% των δικαιούχων του ΙΚΑ εμφανίζεται να έπαιρνε κάποιο επίδομα “μαϊμού”!

Παράλληλα βρέθηκαν γιατροί με καταθέσεις εκατομμυρίων και με ύποπτες κινήσεις των λογαριασμών τους. Πρόκειται για γιατρούς που υπέγραφαν αναρρωτικές άδειες χιλιάδων … ημερών (!)σε συγκεκριμένους ασφαλισμένους και στους λογαριασμούς τους βρέθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ στον καθέναν.

Το ΣΔΟΕ προχώρησε στη δέσμευση των καταθέσεών τους και οι ίδιοι απαλλάχθηκαν, σε πρώτη φάση, των καθηκόντων τους, ωστόσο ο έλεγχος συνεχίζεται και βγάζει συνεχώς λαβράκια…
.protothema.gr

Read more...

Επιβεβαιώνει τα νέα μέτρα και το ΔΝΤ

Επιβεβαιώνει τα νέα μέτρα και το ΔΝΤ
Στη δημοσιότητα δόθηκε η έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα, όπου περιέχονται σημαντικές επισημάνσεις, οι οποίες δικαιολογούν τον προβληματισμό του Ταμείου όσον αφορά την τελική επιτυχία του νέου προγράμματος στήριξης της χώρας.

Ειδικότερα, στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα ναι μεν κατάφερε να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της μέσω των μειώσεων στο εργατικό κόστος κατά 9,5%, αλλά αυτό δεν αρκεί. Σύμφωνα με την έκθεση η χώρα πρέπει να «πρέπει να κλείσει το χάσμα ανταγωνιστικότητας» κατά επιπλέον 15-20%.

Το γεγονός αυτό γεννά την ανάγκη για νέα μέτρα και περικοπές με τους συντάκτες της έκθεσης να αναγνωρίζουν ότι αυτό θα επιβαρύνει περαιτέρω την Ελληνική οικονομία.

Αυτό σημαίνει ότι το ΔΝΤ εκτιμά ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παρουσιάσει τον Ιούνιο νέα «αξιόπιστα δομικά μέτρα μείωσης των δαπανών κατά 5,5% του ΑΕΠ (τουτέστιν κατά περίπου 11 δισ. ευρώ) με στόχο να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% του ΑΕΠ το 2014.

Η έκθεση υποστηρίζει παράλληλα ότι υπάρχουν «βαθιές κοινωνικές και πολιτικές εντάσεις και αυξανόμενη δυσαρέσκεια της κοινωνίας για τις οικονομικές πολιτικές», ενώ εστιάζει στα «μεγάλα ρίσκα στην εφαρμογή του προγράμματος».

Κυρίως γιατί κατά την άποψη των ειδικών του Ταμείου η Ελλάδα «έχει λίγα ή καθόλου περιθώρια να απορροφήσει τα αρνητικά σοκ ή ενδεχόμενες αστοχίες του προγράμματος».

Παράλληλα, στην έκθεση αναλύεται το «πολιτικό ρίσκο» που συνδέεται με τις επικείμενες εκλογές οι οποίες εκτιμάται ότι «δημιουργούν επιπλέον αβεβαιότητα για την εφαρμογή του προγράμματος, παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν από τα μεγάλα κόμματα».

Το ΔΝΤ εκτιμά ότι «αν αυτά τα ρίσκα επαληθευτούν το πιθανότερο είναι ότι θα απαιτηθεί επιπλέον ‘ανακούφιση χρέους’ από τον επίσημο τομέα». Αν μάλιστα αυτό δεν γίνει, η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία., προειδοποιώντας μάλιστα πως εάν χρειαστεί μια τρίτη διάσωση και δεν δοθεί από τους εταίρους της χώρας μας ή από κεφάλαια της ΕΚΤ τότε «μια άτακτη έξοδος από το ευρώ θα είναι αναπόφευκτη».

Αναφορικά με τον εισπρακτικό μηχανισμό, σημειώνεται ότι η «έλλειψη πολιτικής στήριξης και ισχυρά θεσμικά συμφέροντα έχουν οδηγήσει σε καθυστερήσεις» και τονίζεται πως η συλλογή φόρων είναι από τις χειρότερες στις χώρες του ΟΟΣΑ, ενώ και οι αλλαγές στο φορολογικό σύστημα που έχουν στόχο εξοικονόμηση πόρων ίση με το 1,5% του ΑΕΠ είναι ένας «φιλόδοξος στόχος».

Στην ίδια έκθεση το ΔΝΤ ζητά επιπλέον περικοπές ύψους 1-2% του ΑΕΠ (2,1 έως 4,2 δισ. ευρώ) στο κομμάτι των κοινωνικών και μισθολογικών επιδομάτων και την αντικατάσταση των δεκάδων επιδομάτων από ένα το οποίο θα δίνεται με βάση το εισόδημα και το οποίο θα έχει στόχο το φτωχότερο 20% του πληθυσμού.

Τέλος το ΔΝΤ κάνει λόγο για βαθιά ύφεση και το 2012, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει μια σταθεροποίηση το 2013 και «ήπια κυκλική ανάκαμψη» στην περίοδο 2014 – 2017.

Η έκθεση καταλήγει στο ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αποκλίσεων στους στόχους του προγράμματος, καθώς εάν το πρωτογενές πλεόνασμα παραμείνει κάτω του 1,5% του ΑΕΠ, το χρέος θα παραμείνει σε ανοδική τροχιά.

Με πληροφορίες από protothema।gr
http://moneypost.gr

Read more...

Κουβέλης- Ναι στο Μνημόνιο με....“αριστερές ευαισθησίες”


Φώτης Κομανέτσης
Σε μία πρώτη κίνηση-προάγγελο συμμετοχής του σε μια επόμενη μνημονιακή κυβέρνηση, προχώρησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας ότι “Ναι μεν δεν συμφωνεί με το Μνημόνο, αλλά έχει ψηφιστεί και είναι δεσμευτικό“!
Και τότε κυρ-Φώτη γιατί να σε ψηφίσει ο κόσμος;
Για να εφαρμόσεις στο Μνημόνιο με “αριστερή” συνταγή;
Μάλιστα ήταν τόσο σαφής στην συνέντευξή του στην “Καθημερινή” που τόνισε ότι “Όσα έχει συμφωνήσει η Ελλάδα συνιστούν ένα δεσμευτικό πλαίσιο και δυνατότητα αναδιαπραγμάτευσης υπάρχει μόνο σε επιμέρους ρυθμίσεις”! δικαιώνοντας βέβαια απόλυτα όλους όσους τον χαρακτηρίζουν “χρυσή εφεδρεία” του Μνημονίου.
Μάλιστα πετάει και γέφυρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας ότι “Είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε μετεκλογικές συνεργασίες υπό προϋποθέσεις“!
Νέος κωλοτούμπας, λοιπόν, μας προέκυψε, αλλά αυτός ήταν τουλάχιστον περισσότερο αναμενόμενος απ’ότι π.χ. ο Α.Σαμαράς. Από την αρχή ο Φ.Κουβέλης φλερτάριζε έντονα με το ΠΑΣΟΚ και όταν αυτό άρχισε να καταρρέει και η ΔΗΜΑΡ να αποτελεί “την πρώτη στάση εξόδου από το ΠΑΣΟΚ“, απέκοψε τελείως τις γέφυρες.

Τώρα μπαίνει και αυτός στο κλαμπ του Μνημονίου δηλώνοντας ότι “Έχω πει με απόλυτη σαφήνεια ότι τα όσα έχει συμφωνήσει η παρούσα κυβέρνηση και τα οποία έχουν ψηφιστεί με τη συγκεκριμένη πλειοψηφία στη Βουλή, διαμορφώνουν ούτως ή άλλως, δεσμευτικό πλαίσιο για τη χωρά“. …
Μάλιστα λέει ότι “Αυτά τα έχω ξαναπεί“!
Πότε και που; Στον ύπνο του ή στον καθρέφτη; Όσο και αν ψάξαμε δεν βρήκαμε καμία τέτοια δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, ούτε κάποια δήλωση που να υπονοεί έστω ότι “Θεωρεί δεσμευτική την ψήφιση του Μνημονίου“;
και τότε οι πολίτες που δεν θέλουν το Μνημόνιο γιατί να ψηφίσουν Δημοκρατική Αριστερά;
Γιατί θα το εφαρμόσει με “αριστερές ευαισθησίες”;
Και βέβαια παίζει και το χαρτί του “πολιτικού ρεαλισμού“:
Στο πλαίσιο του πολιτικού ρεαλισμού αντιλαμβάνομαι ότι μια συνολική διαπραγμάτευση έχει εξαιρετικού μεγάλες δυσκολίες. Αλλά δυνατότητα αναδιαπραγμάτευσης και αναθεώρησης ρυθμίσεων της δανειακής σύμβασης είναι δυνατό να υπάρξουν“.

Άσε κυρ-Φώτη μας τα είπαν κι άλλοι πριν από σένα. Και πιο πατριώτες (έτσι λένε οι ίδιοι) και πιο “εθνικόφρονες” (“του κιλού”).
Ο κ. Κουβέλης δηλώνει ότι “στο ενδεχόμενο που η χώρα δεν θα έχει αυτοδύναμη κυβέρνηση, είναι προφανές ότι εμείς δεν θα δηλώσουμε επίσης αδιάφοροι για την ακυβερνησία της χώρας“.
Μα, αλίμονο, γι αυτό σας ετοιμάζει η διαπλοκή και οι ξένοι:
Για να μπείτε στην κυβέρνηση και να στηρίξετε με τις ψήφους των αφελών μια νέα κυβέρνηση μνημονιακών. Τυχαία όλος ο μηχανισμός σας έχει στελεχωθεί από στελέχη του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ του Σημίτη;
Έτσι εξηγείται πως η Γερμανία επέτρεψε την διενέργεια εκλογών.
Έχει την ΔΗΜΑΡ “στο τσεπάκι” της…

Βέβαια, θέτει και “προϋποθέσεις” (εδώ, γελάμε!): “Η μία προϋπόθεση είναι η προγραμματική συμφωνία. Δηλαδή, ένα πρόγραμμα το οποίο θα δείχνει και θα αποτυπώνει το περιεχόμενο μιας πολιτικής που είναι δυνατό να βγάζει τη χώρα από τα αδιέξοδα.
Η δεύτερη προϋπόθεση είναι οι φερέγγυες πολιτικές πρακτικές, οι οποίες να μετατρέπουν σε ένα καθημερινά ωφέλιμο, δημοκρατικό αποτέλεσμα την προγραμματική συμφωνία.
Και το τρίτο στοιχείο είναι συνάρτηση το πώς θα διαταχθούν οι πολιτικές δυνάμεις. Δηλαδή, τι δύναμη θα θελήσει να δώσει ο ελληνικός λαός στη Δημοκρατική Αριστερά” τονίζει ο Φώτης Κουβέλης.

Δηλαδή οι πιο αόριστες και κωμικές προϋποθέσεις.
Έτσι για να τηρηθούν και τα προσχήματα…
Στην δεκαετία του ’70 είχε γίνει μια ταινία με θέμα μια μετάλλαξη ενός άνδρα σε τραβεστί.
Με κυρίαρχο μοτό της ταινίας “Πόσο πάει;“, όταν βγήκε στην πιάτσα ο τραβεστί.
Νομίζουμε ότι ταιριάζει άψογα στον Φ.Κουβέλη και την μνημονιακή του μετάλλαξη…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
kourdistoportocali
http://vathiprasino

Read more...

Σ.Τζουμάκας: Οι συμμορίες έχουν καταλάβει την εξουσία...



Όλοι οι υπουργοί που βγαίνουν και μιλάνε στο δελτίο είναι υπάλληλοί τους εξαγορασμένοι...
Εκρηκτικός ο Στέφανος Τζουμάκας πρώην υπουργός για την υποψηφιότητά του και το... μέλλον του ΠΑΣΟΚ και τα νέα κόμματα…

οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν μια λογική συνενοχής διότι υποστήριξαν το μνημόνιο…σε ένα εξωπραγματικό και δεδομένο ότι θα αποτύχει… υπήρξε πολιτική με βία…τώρα είναι υποχρεωμένοι να υποστηρίξουν την πράξη τους…ο κ. Βενιζέλος είναι επικεφαλής αυτού…
…τα μέλη του ΠΑΣΟΚ όμως πανελλαδικά έχουν χάσει τα πάντα…είναι στημένο το θέμα…ή μνημόνιο ή καταστροφή…μόνο η νομενκλατούρα απέμεινε στον δρόμο της ήττας…ήττα της πολιτικής…
…175 μέλη απουσίαζαν… δεν ήθελαν να ψηφίσουν μια μικρή ομάδα στελεχών…δεν είναι ΠΑΣΟΚ αυτό…είναι μια δεξιά ηγεσία που θα αποτύχει!…
…δεν είναι πολιτική το να φτιάχνουμε κόμματα, πια…
…οι πολίτες θα μπουν μπροστά και θα αγωνιστούν για να ξανακερδίσουν τα εργατικά τους δικαιώματα που τους τα πήρε ο Λοβέρδος!…
…εδώ έχουμε καπιταλισμό, κυριάρχησε επέβαλλε το παρασιτικό κεφάλαιο τις απόψεις του …έχουμε ήττα των δυνάμεων της εργασίας…και ήττα της πολιτικής από τους οι ραντιέρηδες που κρατούσαν παλιόχαρτα στα χέρια τους, και προχθές τα αντάλλαξαν και τα κονόμησαν!!!…
…την ξέρω την κ. Γαζή τα λέει αυτά γιατί έχει περάσει στην δεξιά πτέρυγα από το 2007 και πιο πριν!…βγήκε να υποστηρίξει τους πολίτες;… αυτά που λέει είναι αέρας!! Λόγια για λόγια…τι υποστήριξε η κ. Γαζή; Ό,τι πιο δεξιό…ό,τι είσαι φέρνεις…θέλουν και την συγκυβέρνηση…
η συμπόρευσή μου με τον Γιώργο Παπανδρέου ξεκίνησε από μια αναγκαιότητα… αλλά δεν γίνεται πολιτική με το πιστόλι στον κρόταφο…
…κι άλλες φορές έχουν νικήσει κατά κράτος οι δεξιοί αλλά τους ανατρέψαμε…εκτός αν θέλουμε να εκλέξουμε άλλο λαό, όπως λέει ο Μπρέχτ…
…τους ξεπλένει το κεφάλι το Μέγα τσάνελ με τα σκουπίδια που λέει …όλοι οι υπουργοί που βγαίνουν και μιλάνε είναι υπάλληλοί τους…εξαγορασμένοι…
…η τηλεοπτική χούντα των Αθηνών αποφάσισε να μην υπάρξουν άλλοι υποψήφιοι πλην του Βενιζέλου…μιλάμε πλέον ότι οι συμμορίες έχουν καταλάβει την εξουσία…
από stoxasmos-politikh.blogspot.com



Read more...

Αποκαλυπτηρίων , συνέχεια...



Διαβάστε πως εξυμνούσε τον Απρίλιο του 2010 ο Προβόπουλος τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου...
Το παρακάτω απόσπασμα είναι από την Έκθεση του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, τον Απρίλη του 2010 :
«…Η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει μια βαθιά κρίση, με κύρια χαρακτηριστικά το πολύ μεγάλο...
δημοσιονομικό έλλειμμα, το τεράστιο χρέος και τη συνεχή διάβρωση της ανταγωνιστικής της θέσης. Τα προβλήματα αυτά προϋπήρχαν της διεθνούς κρίσης του 2008 και ήταν αναπόφευκτο, χωρίς τολμηρές και αποφασιστικές παρεμβάσεις, να οδηγήσουν, αργά ή γρήγορα, σε αδιέξοδο.

Καθώς οι παρεμβάσεις αυτές δεν έγιναν, η κατάσταση επιδεινώθηκε, με αποκορύφωμα το δημοσιονομικό εκτροχιασμό το 2008 και το 2009 και την κλιμάκωση της διαφοράς αποδόσεων μεταξύ ελληνικών και γερμανικών κρατικών ομολόγων που ακολούθησε.

Παράλληλα, η διεθνής κρίση μεγέθυνε τις συσσωρευμένες αρνητικές επιπτώσεις αυτών των χρόνιων αδυναμιών και επιτάχυνε την πτωτική πορεία της οικονομίας.…».

-Πρόκειται για μια ξεκάθαρη περιγραφή της εγκληματικής αδράνειας της κυβέρνησης Καραμανλή με αποτέλεσμα :

«…Οι εξελίξεις που ακολούθησαν δυστυχώς επιβεβαίωσαν τις δυσοίωνες προβλέψεις. Τον Απρίλιο του 2009 η Ελλάδα υπήχθη στη Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος, καθώς τα ελλείμματα του 2007 και του 2008 υπερέβαιναν την τιμή αναφοράς της Συνθήκης. Το 2009
το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης, όπως εγκαίρως είχε προειδοποιήσει η Τράπεζα της Ελλάδος, διαμορφώθηκε σε διψήφιο ποσοστό του ΑΕΠ (12,9%, σύμφωνα με τα στοιχεία που υποβλήθηκαν στην Eurostat στις 21.10.2009, και τελικά 13,6% σύμφωνα με αναθεωρημένα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Eurostat στις 22.4.2010), ενώ το δημόσιο χρέος έφθασε το 115,1% του ΑΕΠ…».

-΄Ολ΄ αυτά τα νεοδημοκρατικά «κατορθώματα», κατά τον – τότε - κ.Προβόπουλο : «… προκάλεσαν μια σειρά υποβαθμίσεων της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας και μεγάλη διεύρυνση της διαφοράς αποδόσεων μεταξύ ελληνικών και γερμανικών κρατικών ομολόγων, έως και την τρίτη εβδομάδα του Απριλίου του τρέχοντος έτους. (Σ.Σ. του 2010…).
Το αποτέλεσμα ήταν η σημαντική επιβάρυνση του κόστους δανεισμού και του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους του Δημοσίου. Η κατάσταση αυτή, στο βαθμό που παρατείνεται, χειροτερεύει τη δημοσιονομική θέση της χώρας, δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη δημοσιονομική προσαρμογή και έχει σοβαρές επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα..».


- «Ναι…», θα μου πουν σύσσωμα τα «κυνηγόσκυλα» του ΠΑΣΟΚ και του Γ.Παπανδρέου, «…αλλά οι ΠΑΣΟΚοι φταίνε που δεν πήραν έγκαιρα μέτρα, για να σταματήσουν την κατρακύλα…» κι όχι μόνο αυτό, αλλά τόκαναν επίτηδες, για να φέρουν το ΔΝΤ και το Μνημόνιο !...».

- Αν λένε την αλήθεια οι διαρροές από τη χθεσινή κατάθεση του Προβόπουλου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, κάτι τέτοιο υποστήριξε κι αυτός, πως, δηλαδή, η νέα κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, δεν πήρε μέτρα για να προλάβει το κακό !...

- Ώστε, έτσι λοιπόν ; Δεν πήρε μέτρα η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κύριε διοικητά της Τ.Ε. ;

- Για, ελάτε να διαβάσουμε μαζί, τη συνέχεια της ΄Εκθεσής σας, του Απρίλη του 2010, να δούμε, τότε, με τα γεγονότα τρέχοντα και ζεστά, αυτά λέγατε ;
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

«…Η ελληνική οικονομία φαίνεται να έχει πλέον εμπλακεί σε έναν επικίνδυνο φαύλο κύκλο, με μία και μοναδική διέξοδο : τη δραστική μείωση του ελλείμματος και του χρέους, την άμεση δηλαδή αντιστροφή της δυσμενούς τάσης.
Στην κατεύθυνση αυτής της διεξόδου, η ελληνική κυβέρνηση κατάρτισε και δημοσίευσε στις 14 Ιανουαρίου το Επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΕΠΣΑ) 2010-2013, το οποίο θέτει αρκούντως τολμηρούς στόχους όσον αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή και περιλαμβάνει το περίγραμμα της πολιτικής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα ακολουθηθεί.
Στις 9 Φεβρουαρίου και στις 3 Μαρτίου ανακοινώθηκαν σημαντικά δημοσιονομικά μέτρα για την αύξηση της έμμεσης φορολογίας, τη μείωση των μισθολογικών δαπανών και τον περιορισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο.
Στις 24 Μαρτίου κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη φορολογική μεταρρύθμιση (που ψηφίστηκε στις 20 Απριλίου) και στις 31 Μαρτίου δημοσιοποιήθηκαν οι βασικοί άξονες του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση της κοινωνικής ασφάλισης. Επίσης, κατοχυρώθηκε η ανεξαρτησία της Στατιστικής Υπηρεσίας, με την ίδρυση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής
(ΕΛ.ΣΤΑΤ.).
Αυτές οι πρωτοβουλίες οικονομικής πολιτικής έγιναν θετικά δεκτές από τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης…».

- Αλήθεια, κύριε Προβόπουλε, εσείς με την πείρα του συντάκτη και διαμορφωτή του Οικονομικού Προγράμματος του Καραμανλή, πως και περιλαμβάνετε, στην τότε ΄Εκθεσή σας, τόσο καλά λόγια για τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου ;
Μήπως, επειδή και τα γεγονότα, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, ήταν αναμφισβήτητα ;

- Διαβάστε τα μαζί μας, λοιπόν, στην ίδια ΄Εκθεση τα αναφέρετε :

«…• Στις 11 Φεβρουαρίου οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ δήλωσαν ότι στηρίζουν τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και τη δέσμευσή της να πράξει ό,τι είναι αναγκαίο και πρόσθεσαν ότι τα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ θα αναλάβουν αποφασιστική και συντονισμένη δράση, αν χρειαστεί, για να διασφαλίσουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στη ζώνη του ευρώ ως σύνολο.

• Στις 16 Φεβρουαρίου το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών (ECOFIN)
γνωμοδότησε για το ΕΠΣΑ, κάλεσε την Ελλάδα να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα
κατά 4 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ το 2010 και κάτω του 3% του ΑΕΠ έως το 2012 και εξέδωσε σύσταση προς τη χώρα να ευθυγραμμίσει τις οικονομικές πολιτικές της με τους γενικούς προσανατολισμούς οικονομικής πολιτικής της ΕΕ, υιοθετώντας μια τολμηρή και ολοκληρωμένη δέσμη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μακροοικονομικές ανισορροπίες και οι διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας.

• Στις 3 Μαρτίου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε ότι
είναι ευπρόσδεκτα τα “πειστικά πρόσθετα και μόνιμου χαρακτήρα μέτρα δημοσιονομικής
εξυγίανσης” που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση εκείνη την ημέρα και αξιολόγησε
θετικά την προβλεπόμενη πολύ ταχεία εφαρμογή των μέτρων αυτών καθώς και την αναγνώριση, από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης, της ανάγκης να υιοθετηθούν και να
εφαρμοστούν γρήγορα διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σύμφωνα με την απόφαση του
ECOFIN της 16ης Φεβρουαρίου.

• Στις 9 Μαρτίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπίστωσε, ύστερα από επισταμένη διερεύνηση,
ότι τα δημοσιονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν στις 3 Μαρτίου φαίνονται επαρκή για να
διασφαλίσουν την εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων για το 2010. Αυτό επιβεβαιώθηκε
και από το ECOFIN στις 16 Μαρτίου.

• Στις 25 Μαρτίου οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ επαναβεβαίωσαν τη δήλωση της 11ης Φεβρουαρίου και κατέληξαν σε συμφωνία, ότι τα κράτη-μέλη της
ζώνης του ευρώ είναι έτοιμα να συνεισφέρουν με συντονισμένα διμερή δάνεια σε ένα μηχανισμό χρηματοδότησης που θα περιλαμβάνει σημαντικού ύψους χρηματοδότηση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και κατά πλειοψηφία ευρωπαϊκή χρηματοδότηση…».

- Και τα μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζεις κ. Προβόπουλε, τα οποία τα κρίνεις θετικά και την θετική υποδοχή, που είχαν από τα όργανα της Ε.Ε., αναφέρεις αναλυτικά, στην ΄Εκθεσή σου, τον Απρίλη του 2010.

- Γιατί, τώρα, λες άλλα και μιλάς για «μη λήψη μέτρων, που οδήγησε στο Μνημόνιο» ; Γιατί εμφανίζεσαι να υιοθετείς την επιχειρηματολογία των συνωμοτικών κέντρων κατά του Γ. Παπανδρέου και ν΄ ασπάζεσαι τις μαλακίες των διάφορων χαχόλων της δεξιάς, περί προδοσίας κι άλλα ευτράπελα ;
Φαίνεται θυμήθηκες τις ρίζες και την πολιτική καταγωγή σου κι είπες να βάλεις, κι εσύ, ένα λιθαράκι, στο κτίσιμο του νέου εμφυλιωτικού σκηνικού, που βυσσοδομείται από το χώρο σου και τα άνομα συμφέροντα, που τον ξανα-εναγκαλίστηκαν !

- Αλήθεια, αυτά τα πράγματα, σου τα έβαλαν στην Επιτροπή τη Βουλής, επεσήμανε κανείς την παλινωδία σου ή οι συμμετέχοντες, εκεί, είναι, όλοι, συντονισμένοι στο ίδιο κλίμα ;
Αναρτήθηκε από ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ



Read more...

Τοιχοκόλλησαν σε τοίχους και σε τζάμια ότι είναι ανεπιθύμητοι...















Νέο χτύπημα από ομάδα Τρικαλινών πολιτών οι οποίοι… κοινοποίησαν προς τους βουλευτές ότι είναι πλέον ανεπιθύμητοι στη πόλη!!!...
Το βράδυ της Πέμπτης θυροκόλλησαν και επισήμως στα... πολιτικά τους γραφεία και στις εισόδους των κομματικών οργανώσεων τους λόγους για τους οποίους δεν επιθυμούν να… συναναστρέφονται μαζί τους και τους χαρακτηρίζουν «υποτακτικούς» οι οποίοι «ψήφισαν αδίστακτα το Μνημόνιο 2 που μας οδηγεί σε αφανισμό». Αναφέρουν ότι «παραδόθηκαν στις επιταγές του ΔΝΤ και της Τρόικας» και τους καταλογίζουν ότι δεν ύψωσαν ανάστημα όταν έπρεπε για να συμφέροντα του λαού. Και η 25η Μαρτίου έρχεται…
trikalavoice.gr



Read more...

Ένεση ρευστότητας από την ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες

Κίνηση στήριξης, μήνυμα προς τις αγορές


(Φωτογραφία: Reuters )


Φρανκφούρτη
Πρόσθετη ρευστότητα 15 έως 20 δισ. ευρώ για την εγχώρια τραπεζική αγορά προκύπτει από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αυξήσει τις τιμές των τίτλων που έχουν καταθέσει ως εγγυήσεις (ενέχυρα) τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για την άντληση ρευστότητας.

Η κίνηση αυτή θεωρείται θετικό μήνυμα της ΕΚΤ προς τις αγορές για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά την ολοκλήρωση του PSI και την εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης.

Έρχεται μάλιστα σε μια στιγμή που η αγορά κυριολεκτικά βρίσκεται σε ασφυξία -και οι τράπεζες μετά το PSI+ βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση- και αναμένεται να δώσει μεγάλη ανάσα στα προβλήματα ρευστότητας.

Η άνοδος των αποτιμήσεων αφορά κυρίως τους τίτλους που έχουν λάβει οι τράπεζες στο πλαίσιο των πακέτων στήριξης του χρηματοπιστωτικού συστήματος, για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους.

Τα κεφάλαια που χορηγούνται από την ΕΚΤ ως δάνεια στο εγχώριο τραπεζικό κλάδο εξαρτώνται από την τιμή που θεωρεί ως «δίκαιη» το Eυρωσύστημα.

Επί της εμπορικής αξίας των εγγυήσεων που είναι κατατεθειμένες στην Ευρωτράπεζα, επιβάλλεται «κούρεμα», για να προκύψει το ποσό που μπορεί να δοθεί ως δάνειο.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ άνοιξε εκ νέου τη στρόφιγγα προς τις ελληνικές τράπεζες, μόλις την προηγούμενη Πέμπτη, λίγες ώρες πριν από την ολοκλήρωση τους PSI, όταν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος Μάριο Ντράγκι δήλωσε πως η κεντρική ευρωτράπεζα αποφάσισε να ξαναρχίσει να δέχεται ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Η Ελλάδα πρέπει να διανύσει πολύ δρόμο, τονίζει η Κομισιόν...



Στην επισήμανση ότι η Ελλάδα πρέπει να διανύσει πολύ δρόμο στο σκέλος της δημοσιονομικής προσαρμογής προχώρησε σήμερα Παρασκευή ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Ματίας Μόρς.

Διαβάστε εδώ την ... έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

Παρουσιάζοντας την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το δεύτερο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας ο κ. Μορς δήλωσε πως οι βασικοί στόχοι παραμένουν ίδιοι με το πρώτο πρόγραμμα και επικεντρώνονται στην δημοσιονομική προσαρμογή, στην εμπέδωση της ανάπτυξης και στην ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας.

«Η στρατηγική προσαρμόσθηκε και επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας. Η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Γερμανός αξιωματούχος της ΕΕ τόνισε πως η «δυστυχώς» η Ελλάδα βρίσκεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά σε ύφεση και το 2012 θα παραμείνει σε ύφεση. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε πως η μείωση του ελλείμματος δεν ήταν εντυπωσιακή εξαιτίας της ύφεσης, αν και αναγνώρισε πως η Ελλάδα έλαβε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής ύψους 8,4% του ΑΕΠ.

Για το 2012 τόνισε πως στόχος είναι το πρωτογενές έλλειμμα του Προϋπολογισμού να διαμορφωθεί στο 1% του ΑΕΠ (2,15 δισ. ευρώ) και στο τέλος του προγράμματος (2014) να καταγραφεί πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% του ΑΕΠ.

Αναφερόμενος στην ανταγωνιστικότητα αναφέρθηκε στην ανάγκη για μείωση του μισθολογικού κόστους κάτι που χαρακτήρισε ως προτεραιότητα. Αναγνώρισε πως θα υπάρχουν μεσοπρόθεσμα επιπτώσεις στην εγχώρια κατανάλωση, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει εναλλακτική. «Οι πολίτες ξέρουν πως οι αλλαγές πρέπει να γίνουν τώρα και ότι δεν μπορούν να μεταθέσουμε τις αποφάσεις για το μέλλον», είπε.

Ερωτηθείς γιατί η τρόικα δίνει προτεραιότητα στην μείωση των μισθών ο Μόρς τόνισε πως υπάρχει ανάγκη για αύξηση της παραγωγικότητας και βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος. «Η απελευθέρωση των αγορών δεν έγινε. Οι αρχές δίστασαν έναντι συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων», τόνισε.
Ο Μορς τόνισε πως οι καταθέσεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχουν υποχωρήσει κατά 30% και ότι οι χορηγήσεις προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν μειωθεί σημαντικά. Όπως είπε το PSI άφησε τρύπες στους ισολογισμούς των τραπεζών που πρέπει να ανακεφαλαιοποιούν. «Στόχος μας είναι να βρούμε τον τρόπο να κεφαλαιοποιήσουμε τις τράπεζες με τη συμμετοχή των ιδιωτών μετόχων χωρίς να τις κρατικοποιήσουμε. Έχουμε προβλέψει 50 δισ. ευρώ», τόνισε.

Ερωτηθείς για το εάν συμμερίζεται την άποψη του Πόουλ Τόμσεν ότι δεν υπάρχει άλλος χώρος για αύξηση των φορολογικών βαρών στην Ελλάδα δήλωσε πως «υπάρχει συμφωνία στην τρόικα για κάλυψη των δημοσιονομικών καινών μέσω περικοπών δαπανών».
Αναφερόμενος στους βασικούς κίνδυνους του νέου προγράμματος είπε πως σχετίζονται με την εφαρμογή τους και με τις πολιτικές διεργασίες στην Ελλάδα, προσθέτοντας πάντως πως τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν δεσμευθεί για την υλοποίηση του προγράμματος.

Απαντώντας στο εάν η Ελλάδα θα βγει για δανεισμό στις αγορές το 2015 είπε πως τότε το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους θα είναι στα χέρια του δημόσιου τομέα. «Πολλά μπορούν να συμβούν έως το 2015. Δεν θα είναι εύκολο να βγει η χώρα στις αγορές, αλλά δεν θέλω προχωρήσω σε πρόβλεψη για το θέμα», σημειωσε
Ο Μόρς απεκάλυψε πως η πρώτη δόση του νέου μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας ύψους 5,9 δισ. ευρώ θα εκταμιευθεί τη Δευτέρα.
in.gr



Read more...

Συνάντηση Παπαδήμου – Παπανδρέου το Σάββατο

Συνάντηση Παπαδήμου – Παπανδρέου το Σάββατο
eurokinissi
Με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου θα συναντηθεί το Σάββατο, στις 17:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.
http://newpost.gr
Read more...

Υποχρεωτικές δηλώσεις και για τους φτωχούς

Υποχρεωτικές δηλώσεις και για τους φτωχούς
Εκατοντάδες χιλιάδες φτωχοί Έλληνες, θα υποχρεωθούν για πρώτη φορά να κάνουν φορολογική δήλωση. Η «βόμβα» εμπεριέχεται στο βιβλιαράκι οδηγιών που θα συνοδέψει τη φετινή φορολογική δήλωση και το οποίο έχει ήδη στα χέρια του το moneypost.gr

Στην παράγραφο που αναφέρονται οι οδηγίες για τη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων, το βιβλιαράκι οδηγιών αναφέρει: «Η υποβολή της δήλωσης ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου είναι υποχρεωτική για όλα τα φυσικά πρόσωπα επιτηδευματίες που ασκούν επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα και για κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο μη επιτηδευματία, που η δήλωσή του υποβάλλεται από
εξουσιοδοτημένο λογιστή. Επίσης η υποβολή της δήλωσης ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου, θα καταστεί υποχρεωτική και για κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο πάνω από ένα ορισμένο όριο που θα καθοριστεί με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών».


Τι λέει λοιπόν το υπουργείο Οικονομικών; Αυτό που επισήμανε από χτες moneypost. Σας λέμε ότι μπορεί να σας υποχρεώσουμε να κάνετε ηλεκτρονικά τη δήλωση αλλά δεν σας λέμε από ποιο όριο εισοδήματος και πάνω.Έτσι, θα σας βάλουμε στη διαδικασία να τρέχετε τελευταία στιγμή στην εφορία
για κλειδάριθμο.


Και ποιοι θα υποβάλλουν φέτος φορολογική δήλωση; Εκατοντάδες χιλιάδες περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι. Μέχρι και το 2011, υποχρέωση φορολογικής δήλωσης είχαν οι μισθωτοί μόνο αν το εισόδημά τους διαμορφωνόταν πάνω από το όριο των 6000 ευρώ. Τώρα, το όριο πέφτει πιο χαμηλά, στα 5000 ευρώ.


Αυτό το 1000άρικο, θα σπρώξει πολλούς στην εφορία. Μάλιστα, οι φτωχοί θα κινδυνέψουν να πληρώσουν κι από πάνω λόγω της μείωσης του αφορολογήτου στα 5000 ευρώ αλλά και της επιβολής των πολύ αυστηρών τεκμηρίων (μόνο και μόνο επειδή κάποιος υπάρχει και είναι παντρεμένος, έχει τεκμήριο 5000 ευρώ).

Ιδού τι λέει το βιβλίο οδηγιών του υπουργείου Οικονομικών για την υποχρέωση υποβολής φορολογικών δηλώσεων:


«Υποχρέωση να υποβάλλει φορολογική δήλωση έχει κάθε φυσικό πρόσωπο εφόσον το ετήσιο φορολογούμενο εισόδημά του υπερβαίνει τα 3000 ευρώ, δικό του ή της συζύγου του καθώς και όταν αυτό είναι μικρότερο από 3000 ευρώ εφόσον στο συνολικό εισόδημα του υπόχρεου περιλαμβάνεται και ζημιά από εμπορική ή γεωργική επιχείρηση. Ειδικά τα φυσικά πρόσωπα που αποκτούν αποκλειστικά εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, εφόσον έχουν την κατοικία τους στην Ελλάδα και δεν εμπίπτουν σε μια από τις παρακάτω περιπτώσεις α' ε' στ' και ι' λόγω της μείωσης του αφορολογήτου ορίου της κλίμακας φορολογίας εισοδήματος στο ποσό των 5000 ευρώ προκύπτει ότι δεν έχουν υποχρέωση να
υποβάλλουν δήλωση μέχρι το ποσό αυτό. Τα φυσικά πρόσωπα που κατά κύριο επάγγελμα είναι αγρότες και έχουν την κατοικία τους στην Ελλάδα, υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση εφόσον το ετήσιο καθαρό γεωργικό τους εισόδημα υπερβαίνει το ποσό των 3000 ευρώ».

Αρίστος Οικονομίδης
moneypost.gr

Read more...

Συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα προγραμματίζει το ΚΚΕ στις 20 Μαρτίου

Ενάντια στη δανειακή σύμβαση

Οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ σε συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία Συντάγματος
Οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ σε συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία Συντάγματος (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Aθήνα
Συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας την Τρίτη 20 Μαρτίου το βράδυ, την ώρα που η Βουλή θα συζητάει τη δανειακή σύμβαση, θα πραγματοποιήσει το ΚΚΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ, στόχος αυτής της πανελλαδικής εξόρμησης είναι «να υψώσουμε φωνή αντίθεσης και καταδίκης σε μια συμφωνία που υποθηκεύει τη ζωή του λαού για πάνω από 30 χρόνια».

To KKE καλεί το λαό να πάρει μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις «για να ακούσει τη φωνή του ΚΚΕ και την πρότασή του για το πώς θα βγούμε από τη σημερινή τραγική κατάσταση».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Στη ΔΗΜΑΡ, πεντε πρωην βουλευτες του ΠΑΣΟΚ..



Την ενσωμάτωση τους με την Δημοκρατική Αριστερά του Κουβελη, ανακοίνωσαν σήμερα πέντε πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μετά από συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο του κομματος.

«Η συνάντηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα και... διαπιστώθηκε σε μεγάλο βαθμό η ταυτόσημη άποψη σε κεντρικά πολιτικά ζητήματα. Θέμα της συνάντησης είναι η κοινή προσπάθεια των δυο πλευρών στην κατεύθυνση της ενδυνάμωσης της πολιτικής προσπάθειας ανατροπής του υπάρχοντος πολιτικοοικονομικού μοντέλου και ανάδειξη μίας νέας πολιτικής πρότασης που θα ανταποκρίνεται στην πράξη στις ανάγκες και απαιτήσεις των πολιτών και της χώρας, στο πλαίσιο της συγκρότησης του δημοκρατικού σοσιαλισμού», αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι πέντε βουλευτές που φαίνεται να είναι ένα βήμα πριν από την ένταξη στην Δημοκρατική Αριστερά.

Οι βουλευτές που συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ είναι οι κ.κ. Γιάννης Αμοιρίδης, Ηλίας Θεοδωρίδης, Τσετίν Μάντατζη, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Γιώργος Παπαμανώλης. .



Read more...

Επιστρέφουν στη ΝΔ πέντε από τους διαγραφέντες βουλευτές

Επιστρέφουν στη ΝΔ πέντε από τους διαγραφέντες βουλευτές
Επιστρέφουν στη Νέα Δημοκρατία οι πέντε βουλευτές που είχαν ταχθεί κατά του Μνημονίου αλλά στη συνέχεια υπερψήφισαν τον εφαρμοστικό νόμο. Πρόκειται για τους Μ.Κεφαλογιάννη, Α.Δερμεντζόπουλο, Ζ.Τζηκαλάγια, Θ. Λεονταρίδη και Αν. Καρυπίδη.

Οι παραπάνω βουλευτές ήταν μεταξύ των 21 της Νέας Δημοκρατίας που είχαν ταχθεί κατά του Μνημονίου στην ψηφοφορία που είχε γίνει στην Ολομέλεια στις 12 Φεβρουαρίου.

Στη συνέχεια υπερψήφισαν τον εφαρμοστικό νόμο για τις περικοπές σε μισθούς-συντάξεις και τα εργασιακά.

Άλλοι έξι βουλευτές της ΝΔ επέμειναν στο αρχικό «όχι», ενώ δέκα ήταν απόντες από την ψηφοφορία।
http://newpost.gr

Read more...

Ο Τέρενς εκπρόσωπος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» ...



To ανακοίνωσε πριν από λιγο...
Την εκπροσώπηση του κόμματος του Πάνου Καμμένου, «Ανεξάρτητοι Έλληνες», ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει ο δημοσιογράφος Τέρενς Κουίκ, με δηλώσεις του στον Real FM.

Ο κ. Κουίκ τόνισε ότι όλο τον τελευταίο καιρό ο λόγος του ήταν... σταθερά αντιμνημονιακός, όπως και του κ. Καμμένου, ο οποίος, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ούτε κωλοτούμπες έκανε, ούτε δέχθηκε ποτέ την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.

Αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές, ο κ. Κουίκ εξέφρασε την εκτίμησή του ότι ο λαός θα τιμωρήσει πολύ περισσότερο απ' ό,τι αναμένεται τα δύο μεγάλα κόμματα, ενώ σημείωσε ότι μετά τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης, θα πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα.
voria.gr



Read more...

Παρέμβαση του πρωθυπουργού για τη διαλεύκανση της υπόθεσης διαφθοράς στο ΥΠΑΝ

Να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος
Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος (Φωτογραφία: Icon )


Αθήνα
Οδηγίες, για να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες διαλεύκανσης της υπόθεσης με το κρούσμα διαφθοράς που αποκαλύφθηκε πρόσφατα στη διεύθυνση ιδιωτικών επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, έδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου προς τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Επί του θέματος υπήρξε νωρίτερα την Παρασκευή επικοινωνία του κ. Παπαδήμου με την υπουργό Ανάπτυξης Άννα Διαμαντόπουλου, η οποία ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις ενέργειες στις οποίες προέβη μετά την σύλληψη των δύο υπαλλήλων με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, έπειτα από καταγγελία επενδυτή ότι του ζητήθηκε «μίζα», προκειμένου να εκταμιευθεί εγκεκριμένη χρηματοδότηση.

Αργότερα, στέλεχος του γραφείου του πρωθυπουργού επικοινώνησε με τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Παρασκευά Νομικό, τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή και τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, ζητώντας τους, κατά πληροφορίες, τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα στις διαδικασίες διερεύνησης της υπόθεσης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Δεν αποκλείει επανεξέταση του ύψους των συντάξεων ο Γ.Κουτρουμάνης

Διασύνδεση των μειώσεων με την ύφεση


Ο υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης
Ο υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Ουσιαστικά δεν απέκλεισε νέα μείωση στις συντάξεις ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ.Κουτρουμάνης, την Παρασκευή.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1, τόνισε ότι οι συντάξεις θα μείνουν ανέπαφες υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαμοστούν τα μέτρα του Μνημονίου, ενώ παράλληλα η ανεργία δεν θα επιμείνει σε υψηλά ποσοστά μαζί με την ύφεση.

Αφησε να εννοηθεί πως σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να επανεξεταστεί και το ύψος των συντάξεων.

Ο κ. Κουτρουμάνης σημείωσε πως δεν έχουν υποστεί μείωση οι συντάξεις ενός εκατομμυρίου χαμηλοσυνταξιούχων των 400 - 500 ευρώ.

Επανέλαβε, δε, ότι «η χώρα δεν μπορεί να αντέξει μία χρεοκοπία» και πως «είναι προτιμότερο οι εργαζόμενοι να εισπράττουν μικρότερο μισθό, παρά καθόλου».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Απελευθέρωση του ωραρίου των πρατηρίων καυσίμων προωθεί ο Γ.Παπακωνσταντίνου

Κατατίθεται τροπολογία στη Βουλή

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Τροπολογία για την απελευθέρωση του ωραρίου των πρατηρίων καυσίμων, καταθέτει εντός της ημέρας ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προκειμένου αυτή να ψηφιστεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός διευκρίνισε ότι η απελευθέρωση αποτελεί υποχρέωση που βασίζεται σε αναφορά του δεύτερου Μνημονίου και η οποία θα πρέπει να τηρηθεί έως το τέλος Μαρτίου.

Ο υπουργός ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής ότι μαζί με την απελευθέρωση του ωραρίου των πρατηρίων υγρών καυσίμων ρυθμίζονται και οι υποχρεώσεις νυχτερινής λειτουργίας στην οποία θα προσμετρώνται και οι αυτόματοι πωλητές.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

“Έσωσε” το έθνος, αλλά πάνω στη φούρια του διέφυγε ο λαός

Ωραία η συλλογιστική του Ευάγγελου. Εφαρμόζουμε ένα σκληρό πρόγραμμα ύφεσης και λιτότητας που φέρνει φτώχεια και ανεργία.

Αλλά είμαστε έτοιμοι να προτείνουμε και ένα “προοδευτικό” πρόγραμμα ( το οποίο πότε και που θα εφαρμοστεί δεν μας ξεκαθαρίζει).
Πως θα γίνει προοδευτικό πρόγραμμα, ενώ θα εφαρμόζεται αυτή η αντικοινωνική πολιτική, μόνο η πολιτική μαεστρία του Ευάγγελου μπορεί να συλλάβει.
Πιστός στην πολιτική “πικράναμε το λαό αλλά σώσαμε το έθνος”. Πρόκειται για δημιουργικό εννοιολογικό διαχωρισμό του έθνους από το λαό, αντάξιο ενός καθηγητή συνταγματικού δικαίου.
Αν δεν με απατά η μνήμη μου, τα ίδια έλεγε και ο αποχωρήσας ΓΑΠ. Κι αυτός για το έθνος τα έκανε όλα.
Άλλωστε την ίδια ακριβώς πολιτική δοξάζουν αμφότεροι.
Περι ΠΑΣΟΚ
http://papaioannou

Read more...

Πού είναι ο ήλιος?


Σε λευκό φόντο, με μία πράσινη γραμμή και με τη λέξη «Αρχίζουμε» χωρίς τον κλασικό πράσινο ήλιο, ο Ευ. Βενιζέλος κάλεσε χθες τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ σε «πανστρατιά» εν όψει της επίσημης εκλογής του στην προεδρία την ερχόμενη Κυριακή.

Η σημειολογία, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, ο Βενιζέλος δεν τολμά ακόμα να αλλάξει το όνομα του ΠΑΣΟΚ τα σύμβολα όμως έχουν τη σημασία τους και η εξαφάνιση του πράσινου ήλιου είναι ένα πρώτο βήμα। Όσο για το λευκό φόντο, επειδή αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι μπορεί να συμβολίζει την αγνότητα του ΠΑΣΟΚ, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι θέλει να στείλει το μήνυμα πως οι ψηφοφόροι που θα τον εμπιστευθούν θα του δώσουν λευκή επιταγή…
http://papaioannou.
Read more...

Αν ψηφίσουν, θα γυρίσουν...

Η Ιπποκράτους θα μετρήσει το πόσοι και το ποιοι θα πάνε στις κάλπες



Στο επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν ανησυχούν μόνο για το πόσοι θα πάνε στις κάλπες την Κυριακή. Περιμένουν να δουν και το ποιοι. Τους ενδιαφέρει αν θα πάνε νέοι άνθρωποι, τους ενδιαφέρει και αν θα συμμετάσχουν κορυφαία στελέχη που έχουν διαφοροποιηθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι πάνε στις κάλπες θα επιστρέψουν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.

Γιατί θα αποδείξουν έτσι ότι θέλουν να συμμετάσχουν στο νέο ξεκίνημα.

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι Αλέκος Παπαδόπουλος, Γιώργος Φλωρίδης, Μιλένα Αποστολάκη, Έκτωρας Νασιώκας, Χρίστος Βερελής, Γιώργος Λιάνης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Βάσω Παπανδρέου κα.

Οι επιτελείς θέλουν. Το ερώτημα είναι "έχουν κάνει κάτι;". Και τίθεται καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τηλεφωνήματα προς τα προαναφερθέντα στελέχη. Τηλεφωνήματα που θα πρέπει να κάνει ο ίδιος ο υποψήφιος πρόεδρος, αν θέλει να έχει τύχη το μήνυμα που στέλνει για την επιστροφή τους. Αλλιώς ο καθένας θα πάρει τις πιθανότητές του. Άλλοι εντός κι άλλοι εκτός ΠΑΣΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα συνεχίσει τις δημόσιες εμφανίσεις μέχρι την Κυριακή, ώστε να πείσει όσο γίνεται περισσότερους να συμμετάσχουν। Σε ότι αφορά στον κίνδυνο προβοκάτσιας από την Ιπποκράτους επισημαίνουν πως η καλύτερη περιφρούρηση είναι η συμμετοχή.
protothema.gr

Read more...

Συναγερμός από τον εντοπισμό υδραργύρου σε υπό κατασκευή σταθμό του Μετρό στη Θεσσαλονίκη

Έκλεισε το εργοτάξιο


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη μετά τον εντοπισμό υδραργύρου σε στερεή μορφή στον υπό κατασκευή σταθμό του Μετρό «Βενιζέλου». Το εργοτάξιο έχει κλείσει, οι εργαζόμενοι υποβάλλονται σε εξετάσεις, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία απομάκρυνσης του υδραργύρου από εξειδικευμένη εταιρία.

Το κομμάτι του υδράργυρου εντοπίστηκε πριν από λίγες ημέρες κατά την διάρκεια αρχαιολογικών εργασιών.

Σύμφωνα με Το Βήμα, με εντολή της Επιθεώρησης Εργασίας το εργοτάξιο έκλεισε. Πλέον, όλοι είναι εν αναμονή ενός σχεδίου δράσης για το πώς θα καθαρίσει ο χώρος και θα διασφαλιστεί η ομαλή συνέχιση των εργασιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα δείγματα αέρα που συνελέγησαν δείχνουν ότι η ποιότητά του είναι καλή, γεγονός που οδηγεί σε σταδιακή άρση των ανησυχιών.

Πηγές κοντά στην υπόθεση εξηγούν ότι το στέρεο κομμάτι του υδραργύρου έχει βάρος περίπου 300 γραμμαρίων και η ύπαρξή του σε έκταση ενάμιση στρέμματος είναι μάλλον αναπάντεχη, αφού οι μελέτες του Μετρό δεν είχαν δείξει παρουσία υδράργυρου στο υπέδαφος της πόλης. Βέβαια, όπως τονίζουν, οι γεωλογικές δειγματοληψίες εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να ανιχνεύσουν τα πάντα.

Όπως επισημαίνουν, μία πρόχειρη ερμηνεία της παρουσίας του θα μπορούσε να είναι ότι ο υδράργυρος αποτελεί εύρημα που αποδεικνύει τις δραστηριότητες αργυροχρυσοχόων στην συγκεκριμένη περιοχή πριν από πολλούς αιώνες, αφού χρησιμοποιείται ως υλικό στην μεταλλοτεχνία.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Ναυπηγεία: Αγωνία για 2.500 εργαζομένους

Ναυπηγεία: Αγωνία για 2.500 εργαζομένους

H απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου χθες να απορρίψει την προσφυγή των εκπροσώπων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά(από τις 15 Σεπτεμβρίου 2008) με την οποία ζητούσαν την ακύρωση της απόφασης της Κομισιόν υποχρέωνε την Ελλάδα να πάρει πίσω τις ενισχύσεις, που τους είχε χορηγήσει χτυπάει το καμπανάκι όχι μόνο για τον Σκαραμαγκά, αλλά και για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας που βρίσκονται στο πτωχευτικό άρθρο 99 εδώ και ένα χρόνο. Για τον Σκαραμαγκά το 2008 η Επιτροπή ζήτησε από την Ελλάδα να επιστραφούν πάνω από 230 εκατομμύρια ευρώ τα οποία είχαν χορηγηθεί σε παράνομες ενισχύσεις, την περίοδο 1996 – 2002. Σημειώνεται ότι την επίμαχη περίοδο οι τότε ελληνικές κυβερνήσεις (του ΠΑΣΟΚ) προχώρησαν σε 16 διαφορετικά μέτρα ενίσχυσης για τα Ναυπηγεία, σε μια περίοδο που αντιμετώπιζε δυσχέρειες, μέχρις ότου τελικά οδηγήθηκε σε ιδιωτικοποίηση.

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι πολλές από τις ενισχύσεις αυτές χορηγήθηκαν στα ναυπηγεία από το ελληνικό κράτος και την τότε, κρατικής ιδιοκτησίας, τράπεζα ΕΤΒΑ υπό μορφή δανείων, εγγυήσεων και εισφορών κεφαλαίου, χωρίς προηγουμένως να εγκριθούν από την Επιτροπή και, επιπλέον, ότι δεν ήταν συμβατές με τους κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων.

Από τότε τα ναυπηγεία έχουν αλλάξει άλλα τρία χέρια Δημόσιο –
HDW – Thyssen Krupp – Abu Dhabi MAR και η υπόθεση της επιστροφής των ενισχύσεων θεωρείται προεξοφλημένη. Αυτό που λέγεται ότι απασχολεί περισσότερο τη διοίκηση του Λιβανέζου επιχειρηματία Ισκαντάρ Σάφα, επικεφαλής του ADM είναι το αν η Κομισιόν θα επιτρέψει στο ναυπηγείο (που πρόσφατα αυτός αγόρασε) να κατασκευάζει και πλοία πέραν των παραγγελιών για το Πολεμικό ναυτικό.

Όπως είναι γνωστό λεφτά για εξοπλιστικά προγράμματα δεν υπάρχουν και βέβαια χωρίς πολιτικές παραγγελίες θα είναι δύσκολο να συνεχίσει τη λειτουργία του το ναυπηγείο. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το Δημόσιο και το ναυπηγείο βρίσκονται σε Ψυχρό Πόλεμο για τεχνικές διαφορές με συνέπεια να έχουν σταματήσει τόσο οι παραδόσεις πλοίων, όσο και οι πληρωμές που είχαν συμφωνηθεί όταν υπουργός Άμυνας ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος
.

Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας ζουν το δικό τους δράμα. Η ιδιοκτησία του ομίλου Ταβουλάρη, βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο υπό την προστασία του πτωχευτικού κώδικα αλλά εδώ και μήνες οι σχεδόν 1.000 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, και άρχισαν πρόσφατα τις κινητοποιήσεις. Για τα ναυπηγεία Ελευσίνας το περίεργο είναι ότι έλαβαν την «χρυσή περίοδο» των εξοπλισμών παραγγελίες ύψους 3 και πλέον δις. ευρώ. Παρ΄ όλα αυτά σήμερα εμφανίζονται με υποχρεώσεις 300 εκατ. ευρώ και ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 40 εκατ. ευρώ, ενώ σε περίπτωση που δεν υπάρξει λύση (χρηματοδότης ή πρόγραμμα εξοπλισμών δεν φαίνεται στον ορίζοντα ενώ οι παραδόσεις έχουν επίσης σταματήσει) οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν διέξοδο…


Συνολικά 2.500 εργαζόμενοι θα αντιμετωπίσουν το φάσμα της ανεργίας σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη, ενώ άλλη μια βιομηχανική δραστηριότητα της χώρας θα περάσει στην ιστορία. Και το κακό, όπως επισημαίνουν οι γνωρίζοντες ξεκίνησε όταν πριν τρία χρόνια τα διαγκωνιζόμενα ναυπηγεία άρχισαν να αλληλοκαρφώνονται στην Κομισιόν, προκαλώντας την προσοχή του Επιτρόπου Αλμούνια, που τελικά χρησιμοποίησε τον ελληνικό εμφύλιο για να προστατεύσει τα ναυπηγεία της χώρας του, της Ισπανίας…


Γιώργος Παλαιολόγος

http://moneypost.gr


Read more...

ΣΕΚΑΠ: Πώς χάλασε η επένδυση του… Bollywood

ΣΕΚΑΠ:  Πώς χάλασε η επένδυση του… Bollywood
Δυστυχώς τα όνειρα και τα παραμύθια κρατάνε λίγο, απ' όποια σκοπιά και αν το δεις. Κάτι που επιβεβαιώνεται καθημερινά. Όπως στην περίπτωση της ΣΕΚΑΠ. Εκεί που όλοι (;) ήταν έτοιμοι να ρίξουν το ρύζι (basmati λόγω καταγωγής του γαμπρού) ο γάμος χάλασε. Γιατί ο «γαμπρός», ο ινδικός όμιλος Bommidala Enterprises Ltd, υποψήφιος επενδυτής για την αγορά του 50,36% των μετοχών της ΣΕΚΑΠ, κατά την ΑΤΕ, φερόμενος επενδυτής κατά την ΣΕΚΕ (Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος), απέσυρε την προσφορά του. Μέχρι εδώ τα πράγματα είναι πάνω κάτω γνωστά.

Το ενδιαφέρον κομμάτι της ιστορίας που τείνει να εξελιχθεί σε ταινία του Bollywood αρχίζει από εδώ και πέρα. Καταγγελίες και αιχμές του Ελληνο-ινδικού Επιμελητηρίου κατά της ΑΤΕ για το «ναυάγιο» από τη μία. Επιφυλάξεις από την ΣΕΚΕ για το "ποιόν" του φερόμενου όπως τον χαρακτήριζε σε πρόσφατη επιστολή της προς την ΑΤΕ επενδυτή, από την άλλη.


Μια μέρα λοιπόν μετά την ανακοίνωση της ΑΤΕ για το ναυάγιο του deal, το Ελληνο-ινδικό Επιμελητήριο ξεσπάθωσε. Σε ανακοίνωσή του με τον υποτιμητικό τίτλο «Live your investment in Greece (!)», εκφράζει την απογοήτευση του για την κατάληξη του deal. Καταγγέλλοντας παράλληλα για απόκρυψη χρεών 10 εκατ. ευρώ σε φόρους, χρωστούμενα αρκετών εκατομμύριων ευρώ σε φόρους στις Ηνωμένες Πολιτείες από το άνοιγμα της εταιρείας στην Αμερικανική αγορά πριν από 14 χρόνια και πολλά άλλα άκρως ενδιαφέροντα.


Ανακοίνωση πάντως η οποία εμμέσως πλην σαφώς δικαιώνει τον έτερο μέτοχο της ΣΕΚΑΠ την ΣΕΚΕ η οποία είχε ζητήσει με επιχειρήματα την αναβολή της επίμαχης, κατά την ΑΤΕ, συνέλευσης. «Δικαίωση» η οποία έρχεται και από το γεγονός ότι από τον κατάλογο των καταγγελιών του Επιμελητηρίου απουσιάζει το βασικό επιχείρημα που προβάλει η ΑΤΕ. Ότι δηλαδή το deal οδηγήθηκε σε ναυάγιο λόγο αδυναμίας λήψης απόφασης για πραγματοποίηση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 30 εκατ. ευρώ στη γενική συνέλευση των μετόχων της ΣΕΚΑΠ της 6ης Μαρτίου.


Δύο ημέρες μετά την επίμαχη γενική συνέλευση η οποία ως γνωστόν δεν έγινε, η ΣΕΚΕ με επιστολή της προς τον διοικητή της ΑΤΕ του κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Σε εκείνη την επιστολή η ΣΕΚΕ καταγγέλλει ότι η εταιρία που εμφανίζεται ως η αγοράστρια των μετοχών δεν έχει συσταθεί ακόμη! Επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη «πριν αποφασισθεί οποιαδήποτε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΣΕΑΠ, να προηγηθεί η έγγραφη δέσμευση του νέου επενδυτή, σχετικά με τη νομική μορφή, την εθνικότητα, το εταιρικό κεφάλαιο και την μετοχική σύνθεση του σχήματος που θα ηγηθεί όλων των ανωτέρω ενεργειών».


Δυστυχώς ή ευτυχώς, η ιστορία θα το κρίνει, την ΣΕΚΑΠ την πρόλαβαν τα γεγονότα. Το ερώτημα πάντως παραμένει για το τι θα φέρει η επόμενη ημέρα μετά το ναυάγιο. Μέχρι στιγμής και παρά τις προθέσεις όλων, η ΣΕΚΑΠ παραμένει στον αέρα και οι εργαζόμενοι επίσης. Το αν το deal με τον ινδικό όμιλο θα έφερνε την πολυπόθητη ανάκαμψη απ’ ότι φαίνεται δεν θα το μάθουμε. Το μόνο που μπορούμε να πούμε με κάθε επιφύλαξη πλέον, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει, είναι ότι ζεστό χρήμα στην εταιρεία δεν πρόκειται να πέσει άμεσα.


Σύμφωνα πάντως με το Ελληνο – ινδικό Επιμελητήριο αν γινόταν το deal 26 εκατομμύρια ευρώ θα πήγαιναν για την αγορά του 50% της εταιρίας και 17 εκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις. Επίσης στη συμφωνία προβλεπόταν, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το Επιμελητήριο, η διατήρηση των υπαρχόντων θέσεων των εργαζομένων αλλά και η δημιουργία 100 νέων θέσεων εργασίας(!).


Γιώργος Παλαιολόγος
http://moneypost.gr

Read more...

«Ψαλίδι» στις διευθυντικές θέσεις φέρνει η αξιολόγηση στο Δημόσιο

«Ψαλίδι» στις διευθυντικές θέσεις φέρνει η αξιολόγηση στο Δημόσιο
Επιστροφή στην λογική προτείνει η Task Force για τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο με ένα από τα κύρια σημεία να είναι η μείωση των διευθυντικών θέσεων. Στην έκθεσή της, με την οποία προτείνει τη στρατηγική, τα κριτήρια και τη μεθοδολογία για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, υπογραμμίζει ότι βασική προτεραιότητα για την μεταρρύθμιση στο κράτος αποτελεί η βελτίωση της αποτελεσματικότητας, της λογοδοσίας και της ακεραιότητας.

Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων χωρών της ΕΕ, που έχει ήδη αρχίσει να παρέχει τεχνική βοήθεια για την αναδιοργάνωση του κράτους, υπογραμμίζει στην 2η τριμηνιαία έκθεσή της ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα μπορούν να περατωθούν μόνο από μια εύρυθμη λειτουργία της διοίκησης που βασίζεται σε σταθερές, συντονισμένες και ενισχυμένες δομές, παρέχοντας τη βάση για την αναγκαία συμμετοχή και λογοδοσία για τις μεταρρυθμίσεις.

Εξίσου σημαντικό είναι η διοίκηση να στηρίζεται σε δημοσίους υπαλλήλους με σαφείς αρμοδιότητες, αναφέρεται στην έκθεση.

Οι βασικοί στόχοι της διοικητικής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα συνοψίζονται ως εξής:
  • Η βελτίωση της αποτελεσματικότητας, της λογοδοσίας και της ακεραιότητας της διοίκησης και η απλούστευση των διαδικασιών λήψης αποφάσεων από αυτή
  • Η ύπαρξη ενός ισχυρού κέντρου λήψης αποφάσεων με ουσιαστικό διυπουργικό συντονισμό
  • Η δημιουργία των απαραίτητων δομών σε κάθε αρμόδιο υπουργείο για την αποτελεσματική παρακολούθηση των διαδικασιών, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών, του εσωτερικού ελέγχου και του λογιστικού ελέγχου, της διαχείρισης των ανθρώπινων πόρων
Σύμφωνα με την Task Force, αυτό συνεπάγεται τη μείωση του αριθμού των ανώτερων θέσεων, ώστε να καθοριστεί μια σαφέστερη ιεραρχία με απλή και σαφή ιεραρχική διάταξη.

«Οι ίδιες μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται στην ελληνική κεντρική διοίκηση θα πρέπει επίσης να τηρηθούν στην αποκεντρωμένη, τοπική και περιφερειακή διοίκηση, λαμβανομένων υπόψη των ιδιαιτεροτήτων και των αρμοδιοτήτων τους» σημειώνεται στην έκθεση της Ομάδας Δράσης υπό τον Χορστ Ράιχενμπαχ.


Mε πληροφορίες από το in।gr
http://newpost.gr

Read more...

Απόβαση εφοριακών από 12 χώρες οργανώνει ο Ράιχενμπαχ

Κωδικός "πιάστε τα μεγάλα ψάρια"!




Διαβάστε εδώ όλη την έκθεση της Task Force«Απόβαση στην Ελλάδα», όχι μόνο από 160 γερμανούς εφοριακούς, αλλά από έναν ολόκληρο στρατό από 12 κράτη-μέλη της ΕΕ, οργανώνει ο Χορστ Ράιχενμπαχ, που θέλει να κηρύξει πόλεμο στην μεγάλη και την επώνυμη φοροδιαφυγή.

Τους τελευταίους 3 μήνες κατέφτασαν στην Ελλάδα αποστολές εμπειρογνωμόνων από το Βέλγιο και τη Γαλλία, που ειδικεύονται στο αντικείμενο της είσπραξης οφειλών και των φορολογικών ελέγχων. Οι συναντήσεις αυτές που χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε., έδωσαν την ευκαιρία σε εμπειρογνώμονες από τα κράτη-μέλη να προσδιορίσουν τρόπους για την άμεση βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης οφειλών, να βελτιώσουν τη στρατηγική και τον σχεδιασμό φορολογικών ελέγχων και να ασχοληθούν με τη φορολόγηση των φορολογουμένων μεγάλου πλούτου και των μεγάλων επιχειρήσεων. Σε καθέναν από τους τομείς αυτούς προγραμματίζονται και ειδικές δράσεις παρακολούθησης.

Επίσης, εμπειρογνώμονες από τη Σουηδία και τις Κάτω Χώρες θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις για τη βελτίωση της είσπραξης οφειλών, ενώ εμπειρογνώμονες από τη Δανία και τη Γαλλία θα παράσχουν συμβουλές για τη φορολόγηση των μεγάλων φορολογουμένων και τον σχεδιασμό και τη στρατηγική φορολογικών ελέγχων. Εμπειρογνώμονες από την Ισπανία θα παράσχουν συμβουλές σχετικά με τη φορολόγηση των «σημαντικών» φορολογουμένων, ενώ κατά τους προσεχείς μήνες η παροχή τεχνικής βοήθειας θα επεκταθεί και στην είσπραξη των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης.


Ηδη το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, με τη βοήθεια διαφόρων ομόσπονδων κρατιδίων, κατάφερε να συγκροτήσει κλιμάκιο 160 εφοριακών (είτε σε ενεργό υπηρεσία, είτε συνταξιοδοτηθέντων), οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εθελοντικά σε αποστολές στην Ελλάδα. Μεγάλη είναι και η ανταπόκριση από πλευράς κρατών-μελών για παροχή βοήθειας στα προβλήματα της Ελλάδας, καθώς δηλώνουν πρόθυμες συνολικά δώδεκα χώρες-μέλη (Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Γερμανία, Βουλγαρία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία κ.ά.).

Καταθέσεις και ακίνητα στο εξωτερικό

Επίσης επίκειται η σύναψη συμφωνιών συνεργασίας με άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. που θα αφορούν ειδικότερα τα ακίνητα που ανήκουν σε Ελληνες υπηκόους και βρίσκονται σε άλλες χώρες της Ε.Ε.. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέχει επίσης συμβουλές στις ελληνικές Αρχές σχετικά με άλλες μεθόδους αύξησης των φορολογικών εσόδων που θα μπορούσαν να αποφέρουν οι αποταμιεύσεις Ελλήνων υπηκόων στο εξωτερικό - μέθοδοι σύμφωνες με το δίκαιο της Ε.Ε., που δεν τίθενται εν αμφιβόλω στις ισχύουσες ούτε στις μελλοντικές νομικές διατάξεις σε επίπεδο Ε.Ε..

Διερευνώνται και λύσεις που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να αντλήσει μεγαλύτερα φορολογικά έσοδα από τη φορολόγηση των τεράστιων χρηματικών ποσών τα οποία εικάζεται ότι Ελληνες υπήκοοι έχουν φυγαδεύσει στην Ελβετία.

Οποιαδήποτε βελτίωση της αποτελεσματικότητας των φοροεισπρακτικών μηχανισμών αναμένεται να ασκήσει επίδραση στους δείκτες αυτούς μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

«Τα μεγάλα ψάρια»

Παράλληλα θα τεθούν και δείκτες μέτρησης των επιδόσεων των εφοριακών στους εξής τομείς:

- είσπραξης φορολογικών οφειλών,

- φορολογικών ελέγχων σε φορολογούμενους μεγάλου πλούτου,

- ελέγχων σε μεγάλους φορολογούμενους,

- καταπολέμησης της διαφθοράς στη φορολογική διοίκηση.

Στις αρχές του 2011, εισπράξιμες ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές υπολογίζονταν τα 8 από τα 42 δισ. ευρώ που χρωστούν ιδιώτες στο κράτος. Αρχικός στόχος ήταν

να εισπραχθούν 400 εκατ. ευρώ (δηλαδή το 5% από το ποσό αυτό). Οι εισπράξεις ανήλθαν σε 946 εκατ. ευρώ. Για το 2012 θα τεθούν πιο φιλόδοξοι στόχοι, ιδίως αν οι φορολογικές αρχές αναθέσουν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις την είσπραξη βεβαιωμένων φορολογικών οφειλών, πράγμα που θα μπορούσε να συμβάλει στην επίσπευση της είσπραξης φόρων στο μέλλον.

Σε ό,τι αφορά τους δείκτες μέτρησης των επιδόσεων στον τομέα των φορολογικών ελέγχων, οι εφορίες μπόρεσαν το 2011 να πραγματοποιήσουν 400 φορολογικούς ελέγχους με αντικείμενο φορολογούμενους μεγάλου πλούτου οι οποίοι είχαν καθορισθεί ως στόχος, και να εισπράξουν το 50% και πλέον των φορολογικών απαιτήσεων που βεβαιώθηκαν και των προστίμων που επιβλήθηκαν.

Αντιθέτως, οι στόχοι που είχαν τεθεί σε σχέση με τη φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων δεν είχαν επιτευχθεί στα τέλη του 2011. Επιτεύχθηκαν μόνο ως απαίτηση για το νέο δάνειο και ολοκληρώθηκαν τελικά πριν από τις 29 Φεβρουαρίου.

Με την τεχνική βοήθεια της Ε.Ε.:

- καταβάλλονται εντονότερες προσπάθειες για να αξιοποιηθούν οι μηχανισμοί καταπολέμησης μαύρου χρήματος.

- ο ρόλος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους θα ενισχυθεί για να διασφαλισθεί η σωστή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών. Το ΔΝΤ και η Ε.Ε. θα συμβάλουν από κοινού στην παγίωση της προόδου στον έλεγχο των δαπανών, καθώς

και «στη δημιουργία ικανότητας δημοσιονομικής διαχείρισης» - που προφανώς το ελληνικό κράτος δεν έχει,

- δρομολογείται η ανεξαρτησία της φορολογικής διοίκησης από το πολιτικό σύστημα, μέσω της εκχώρησης από το υπουργικό στο διοικητικό επίπεδο του ελέγχου επί των κύριων επιχειρησιακών δραστηριοτήτων και των αποφάσεων που αφορούν στη διαχείριση προσωπικού,

- προωθούνται σύγχρονες μέθοδοι εργασίας (π.χ. ανάλυση κινδύνων, νέες τεχνικές φορολογικών ελέγχων, νέες μέθοδοι είσπραξης φόρων) στην εξορθολογισμένη και πιο ανεξάρτητη φορολογική διοίκηση που θα προκύψει με αυτό τον τρόπο.

Η ομάδα Ράιχενμπαχ ζητά να υπάρξει μεγαλύτερη πρόοδος και στην κατηγορία των μεγάλων φορολογουμένων. Διαπιστώνεται «χάσμα» μεταξύ της πρακτικής που ακολουθείται σήμερα στην Ελλάδα και των διεθνών πρακτικών σε τομείς προτεραιότητας, όπως:

- η είσπραξη οφειλών,

- οι φορολογικοί έλεγχοι,

- οι μεγάλοι φορολογούμενοι,

- οι φορολογούμενοι μεγάλου πλούτου

- η επίλυση φορολογικών διαφορών.

Λογιστές στα υπουργεία

Στον τομέα της διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών επιχειρείται η σύσταση «ομοιόμορφων» διευθύνσεων δημοσιονομικών υπηρεσιών σε κάθε υπουργείο, με βάση ένα σχέδιο εμπειρογνωμόνων από την Αυστρία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Αυτή η διαδικασία θα υλοποιηθεί σε συνδυασμό με τη συνολική προσπάθεια μεταρρύθμισης της κεντρικής διοίκησης.

Εξοικονόμηση 6 δισ. από τα ασφαλιστικά ταμεία

Στο πεδίο του ελέγχου των δαπανών, ένας κρίσιμος τομέας για τον οποίο οι ελληνικές Αρχές ζήτησαν τεχνική βοήθεια,
είναι τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης (ΟΠΑΔ, ΙΚΑ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΟΑΕΔ)। Οι περικοπές αφορούν μόνο στις λειτουργικές δαπάνες των Ταμείων αυτών -όχι σε συντάξεις. Αναζητούνται 6 δις. ευρώ για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του παρελθόντος. Με βάση εκθέσεις του ΔΝΤ και εμπειρογνωμόνων από τη Γαλλία και την Αυστρία, επιχειρείται να διασφαλιστεί ότι δεν θα προκύψουν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές κατά το 2012.
protothema.gr
Read more...

Αποτελεσματικότητα, λογοδοσία, ακεραιότητα το τρίπτυχο της μεταρρύθμισης στο Δημόσιο

Οι προτάσεις της Task Force


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Επιστροφή στη λογική προτείνει ουσιαστικά η Task Force για την απολύτως αναγκαία μεταρρύθμιση στο Δημόσιο. Στην έκθεσή της, με την οποία προτείνει τη στρατηγική, τα κριτήρια και τη μεθοδολογία για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, υπογραμμίζει ότι βασική προτεραιότητα για την μεταρρύθμιση στο κράτος αποτελεί η βελτίωση της αποτελεσματικότητας, της λογοδοσίας και της ακεραιότητας.

Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων χωρών της ΕΕ, που έχει ήδη αρχίσει να παρέχει τεχνική βοήθεια για την αναδιοργάνωση του κράτους, υπογραμμίζει στην 2η τριμηνιαία έκθεσή της ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα μπορούν να περατωθούν μόνο από μια εύρυθμη λειτουργία της διοίκησης που βασίζεται σε σταθερές, συντονισμένες και ενισχυμένες δομές, παρέχοντας τη βάση για την αναγκαία συμμετοχή και λογοδοσία για τις μεταρρυθμίσεις.

Εξίσου σημαντικό είναι η διοίκηση να στηρίζεται σε δημοσίους υπαλλήλους με σαφείς αρμοδιότητες, αναφέρεται στην έκθεση.

Οι βασικοί στόχοι της διοικητικής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα συνοψίζονται ως εξής:

  • Η βελτίωση της αποτελεσματικότητας, της λογοδοσίας και της ακεραιότητας της διοίκησης και η απλούστευση των διαδικασιών λήψης αποφάσεων από αυτή
  • Η ύπαρξη ενός ισχυρού κέντρου λήψης αποφάσεων με ουσιαστικό διυπουργικό συντονισμό
  • Η δημιουργία των απαραίτητων δομών σε κάθε αρμόδιο υπουργείο για την αποτελεσματική παρακολούθηση των διαδικασιών, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών, του εσωτερικού ελέγχου και του λογιστικού ελέγχου, της διαχείρισης των ανθρώπινων πόρων
Σύμφωνα με την Task Force, αυτό συνεπάγεται τη μείωση του αριθμού των ανώτερων θέσεων, ώστε να καθοριστεί μια σαφέστερη ιεραρχία με απλή και σαφή ιεραρχική διάταξη.

«Οι ίδιες μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται στην ελληνική κεντρική διοίκηση θα πρέπει επίσης να τηρηθούν στην αποκεντρωμένη, τοπική και περιφερειακή διοίκηση, λαμβανομένων υπόψη των ιδιαιτεροτήτων και των αρμοδιοτήτων τους» σημειώνεται στην έκθεση της Ομάδας Δράσης υπό τον Χορστ Ράιχενμπαχ.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Ο Τσουκάτος στηρίζει Βενιζέλο


Σε ανοιχτή γραμμή βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες οι Βενιζέλος-Τσουκάτος. Εδώ και μήνες ο θρυλικός στρατηγός δουλεύει για τον Βενιζέλο και πολλοί αποδίδουν σε κείνον το γεγονός ότι ο Χρήστος Παπουτσής δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες υπογραφές. Η νέα αποστολή του Τσουκάτου είναι να παρουσιάσει μια εντυπωσιακή νίκη του Βενιζέλου την ερχόμενη Κυριακή με αντίπαλο τον εαυτό του. Σύμφωνα με πληροφορίες τα εγγεγραμμένα μέλη του ΠΑΣΟΚ αριθμούν κοντά στις 130.000 ενώ οι ενεργοί-αυτοί δηλαδή που πληρώνουν τακτικά τη συνδρομή τους-μόλις που αγγίζουν τις 30.000. Ο Τσουκάτος ετοιμάζει τη φιέστα της Κυριακής ενώ οι άσπονδοι φίλοι του μιλάνε ήδη για καλπονοθεία δια χειρός στρατηγού.
O στρατηγός έγινε διάσημος όταν ο Θόδωρος Πάγκαλος απεκάλυψε τη παρουσία του στη θαλαμηγό του Σωκράτη Κόκκαλη.

kourdistoportocali.com

http://papaioannou.


Read more...

Δεν υπάρχει χώρος για νέους φόρους, παραδέχεται ο Πολ Τόμσεν

Ζητά συρρίκνωση του Δημοσίου


Oκ. Π.Τόμσεν. Το ΔΝΤ προβλέπει πλέον έξοδο της Ελλάδας από την ύφεση το 2013
Oκ. Π.Τόμσεν. Το ΔΝΤ προβλέπει πλέον έξοδο της Ελλάδας από την ύφεση το 2013 (Φωτογραφία: Reuters )


Αθήνα
Η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος πρέπει να προέλθει από το σκέλος των δαπανών, καθώς δεν υπάρχει χώρος για νέους φόρους, παραδέχτηκε ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν σε τηλεδιάσκεψη που δόθηκε με αφορμή την έγκριση από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου του τετραετούς δάνειου για την Ελλάδα ύψους 28 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στο σκέλος των εσόδων, ο κ. Τόμσεν εστίασε στη βελτίωση της φορολογικής διοίκησης και στην πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά επέμεινε ιδιαίτερα στον περιορισμό των δαπανών και ιδιαίτερα στην ανάγκη μείωσης του δημόσιου τομέα.

«Συμφωνώ με όσους λένε ότι οι πολιτικές πρέπει να εστιάσουν στην ανάπτυξη, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχισθεί η δημοσιονομική προσαρμογή», δήλωσε ο Τόμσεν.

Όπως τονίστηκε η Ελλάδα έχει κάνει πολλά, αλλά πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα ειδικά στο σκέλος της ενίσχυσης της παραγωγικότητας, της ευελιξίας στην αγορά εργασίας και της απελευθέρωσης αγορών και υπηρεσιών.

Ο κ. Τόμσεν χαρακτήρισε φιλόδοξο το νέο πρόγραμμα της Ελλάδας και ως μεγαλύτερο κίνδυνο χαρακτήρισε τις καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα δεν έχει χώρο για μανούβρες και πρέπει να εφαρμόσει αυστηρά το πρόγραμμα. Υπάρχει μεγάλο κενό ανταγωνιστικότητας, είπε. Χρειάζεται εσωτερική υποτίμηση και δύσκολες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

«Δεν υπάρχουν πια εύκολες μεταρρυθμίσεις, δεν υπάρχουν ταμπού. Πρέπει να κλείσουν ζημιογόνες δημόσιες επιχειρήσεις, πρέπει να μειωθεί ο αριθμός όσων πληρώνονται από το δημόσιο τομέα», τόνισε.

Ο ίδιος δεν βλέπει πολιτικό ρίσκο και τόνισε πως τα δύο μεγάλα ελληνικά πολιτικά κόμματα στηρίζουν το πρόγραμμα όπως και οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδος. «Δεν θεωρώ πως οι πρόωρες εκλογές είναι πρόβλημα και ότι οι πολιτικές δεν θα εφαρμοστούν όπως έχουν συμφωνηθεί», είπε ο κ. Τόμσεν.

Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές πριν το 2020. Αλλά δεν μπορώ να πως πότε θα γίνει αυτό. Αν θα είναι το 2016, το 2015 ή το 2017», σημείωσε.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ Μαρκ Φλάναγκαν αναφέρθηκε στην οργάνωση της φορολογικής διοίκησης στην Ελλάδα και στις αλλαγές που ήδη αποδίδουν καρπούς. Τα στέλεχος του ΔΝΤ τόνισε πως η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην Ελλάδα απαιτούσε από 10 έως και 12 χρόνια («μια αιωνιότητα» όπως είπε χαρακτηριστικά) και αυτό είναι κάτι που αλλάζει».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Βρείτε σε ποιο κόμμα ανήκετε!

Βρείτε σε ποιο κόμμα ανήκετε!
Οι εκλογές πλησιάζουν και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν κατακερματισμό του πολιτικού σκηνικού, με τον αριθμό των αναποφάσιστων να εμφανίζεται αυξημένος.



Έτσι, ένα διαδικτυακό τεστ, το οποίο σημειώνει μεγάλη επιτυχία τις τελευταίες ημέρες, έρχεται να δώσει τη λύση σε όσους παραμένουν αναποφάσιστοι και δεν ξέρουν ποιο κόμμα να προτιμήσουν.

Μέσω ενός αναλυτικού ερωτηματολογίου, το τεστ προβλέπει με… ακρίβεια τον ιδεολογικό χώρο, αλλά και το κόμμα στο οποίο ανήκει κάποιος.

Κάντε το τεστ εδώ για να δείτε σε ποιον πολιτικό χώρο βρίσκεστε!
http://newpost.gr

Read more...

Άνανδρος ο Μίμης Ανδρουλάκης...



Ψεύτης ο Προβοπουλος...

Αντεπίθεση από τη Λούκα. Για το μεν Μιμη Ανδρουλάκη, που την χαρακτήρισε καθηγητριουλα ,"χωρίς πολιτικό μυαλό", απάντησε πως "οι άνανδρες επιθέσεις προδίδουν ... αδυναμια και πανικό".
Για δε το Προβοπουλο, είπε πως "στην συνάντηση που επικαλείται (με Παπανδρέου και Παπακωνσταντινου ) δεν είχε μιλήσει για διψήφιο έλλειμμα".
"Δηλαδή λέει ψέματα ο κύριος Προβοπουλος", ρώτησε η Σταη. Και η Κατσέλη χωρίς να πάρει πίσω αυτά που ειπε, πρόσθεσε: Στην συνάντηση εκείνη , μιλησαμε και συμφωνήσαμε για μετρα που επρεπε να παρθουν. Άλλωστε ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός ηταν γνωστός και ήδη το ΠΑΣΟΚ στο προεκλογικό του πρόγραμμα , εκανε συγκεκριμενες προτάσεις για μέτρα.
Τελος για το "λεφτά υπάρχουν", έδωσε για πολλοστή φορά την ίδια απάντηση: Δεν ειπώθηκε αυτό από τον Παπανδρέου, με την έννοια που του προσέδωσαν οι πολιτικοί του αντιπαλοι. Αναφερόταν στα λεφτά που υπάρχουν από την φοροδιαφυγή...



Read more...