Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Το μεγάλο κόλπο στις δημοτικές επιχειρήσεις-"φαντάσματα"...


Το μεγάλο κόλπο στις δημοτικές επιχειρήσεις-φαντάσματα
Στημένες μελέτες και κοινοτικά προγράμματα εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ αφορά το μεγάλο κόλπο στο οποίο εμπλέκονται δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης που ανήκουν στις...
131 εταιρείες "φαντάσματα" των δήμων.
Μετά τις καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις και για κακοδιαχείριση στις δημοτικές επιχειρήσεις, το σκάνδαλο με τις μελέτες και τα έργα που αφορούσαν τον τηλεχειρισμό συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης έρχεται να ενισχύσει τις υποψίες για λόγους για τους οποίους αρνούνται να απογραφούν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις του ΟΤΑ. Τα πορίσματα-φωτιά των κλιμακίων του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για το μεγάλο κόλπο με τα συστήματα τηλεχειρισμού ύδρευσης που προμηθεύονταν οι δημοτικές επιχειρήσεις κινητοποίησαν τις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες ερευνούν την υπόθεση και σε αρκετές περιπτώσεις έχει ξεκινήσει η δικαστική διαδικασία.
Κακοδιαχείριση. Υψηλόβαθμα στελέχη της δημόσιας δίοικησης αναφέρουν ότι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο αποφεύγουν την απογραφή οι συγκεκριμένες εταιρείες είναι η κακοδιαχείριση σε κοινοτικά προγράμματα, το ύψος των αμοιβών των εργαζομένων που υπερβαίνει τις αποδοχές του Ενιαίου Μισθολογίου, αλλά και η νομιμότητα των προσλήψεων του προσωπικού.
Το σκάνδαλο που αφορά τον τηλεχειρισμό συστημάτων ύδρευσης έχει πρωταγωνιστή υπάλληλο του υπουργείου Ανάπτυξης, 15 ΔΕΥΑ εκ των οποίων οι τέσσερις (Καβάλα, Άρτα, Χαλκίδα και Χανιά) δεν έχουν απογραφεί στη βάση δεδομένων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ελέγχονται από τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές για τη νομιμότητα των αναθέσεων των μελετών, αλλά και των έργων που κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ.
Πέτρα του σκανδάλου στο μεγάλο κόλπο με τα τηλεσυστήματα ύδρευσης είναι ο προϊστάμενος στην Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του υπουργείου Ανάπτυξης, ο οποίος «προμήθευε» μελέτες για έργα τηλεχειρισμού των συστημάτων σε 15 δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης και τέσσερις δήμους ανά την επικράτεια την τελευταία δεκαετία, προβάλλοντας τη θέση του στο υπουργείο Ανάπτυξης, από την οποία ελέγχεται, εάν εξασφάλιζε ή επιτάχυνε τη διαδικασία χρηματοδότησης των έργων.
Κάντε κλικ για μεγέθυνση:


"Έθνος της Κυριακής"

Read more...

Οι ευρωβουλευτές βρήκαν ευκαιρία να αποκαταστήσουν συζύγους, παιδιά, συγγενείς ...


Διορίζει ο ένας τα παιδιά του άλλου 
... και κομματικούς φίλους.
Πρώτοι  σέρνουν το... χορό, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
"Οικογενειακή" μπίζνα, με 21.000 ευρώ το μήνα... 
Χωρίς ίσως να το γνωρίζουν -αν και θα έπρεπε γενικά να είναι υποψιασμένοι- οι Έλληνες ψηφοφόροι στις 25 του περασμένου Μάη έστειλαν στις Βρυξέλλες με τις επιλογές τους μαζί με τους ευρωβουλευτές και στενούς συγγενείς αρκετών εξ αυτών.

Για την ακρίβεια, ευρωβουλευτές διαφόρων κομμάτων βρήκαν ...
ευκαιρία να αποκαταστήσουν, με την εκλογή τους στο Ευρωκοινοβούλιο, συζύγους, παιδιά, συγγενείς διαφόρων ειδών και κομματικούς φίλους.

Αποδεικνύεται έτσι ότι για μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού της χώρας η ενασχόληση με την πολιτική είναι ένα μέσο επαγγελματικής αποκατάστασης σχεδόν ολόκληρης της οικογένειάς τους. Πρώτοι μάλιστα, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», σέρνουν το χορό οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής , δύο εκ των οποίων διόρισαν τις κόρες τους, ενώ αποκατέστησαν και κομματικά στελέχη στα γραφεία τους.

Ο μοναδικός ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, είχε φροντίσει από καιρό να αποκαταστήσει το γιο του στο γραφείο της ομάδας στην οποία εντάχθηκε όταν εκλέχτηκε , ενώ δύο ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκαν στις Βρυξέλλες με το έτερον ήμισυ σε άτυπο επιτελικό ρόλο , αν και ακόμη δεν υπάρχει κανένας επίσημος διορισμός. Ως απάντηση για τις επιλογές τους, ορισμένοι ευρωβουλευτές επικαλούνται την ανάγκη τους να έχουν δίπλα τους ένα άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνη τους.

Χρυσή Αυγή: Η οικογένεια πάνω από όλα

Απίθανα κι όμως αληθινά πράγματα γίνονται στην Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Επειδή δεν μπορούσε ο κάθε πατέρας να προσλάβει την κόρη του, εφάρμοσαν την εξής… επιτήδεια πατέντα: ο κ. Γιώργος Επιτήδειος προσέλαβε την κόρη του κ. Λευτέρη Συναδινού, Θεοδότα. Όμως για να μην γίνει εντελώς προκλητικό το πράγμα συμφώνησαν και την κόρη του κ. Επιτήδειου, Μάρθα, δεν προσέλαβε ο κ. Συναδινός, αλλά ο τρίτος εκ των ευρωβουλευτών του κόμματος κ. Λάμπρος Φουντούλης. Στους διαδρόμους των Βρυξελλών ψάχνουν όλοι να ανακαλύψουν ποιον συγγενή, φίλο ή συνεργάτη του κ. Φουντούλη προσέλαβε ο κ. Συναδινός ώστε να είναι ολοκληρωμένη και ισορροπημένη η απίστευτη σχέση που σκαρφίστηκαν οι απίθανοι τύποι που πλασάρονται ως πολέμιοι της φαυλοκρατίας. Πάντως για να μην μείνει παραπονεμένο το κόμμα και να μην αρχίσουν οι εσωκομματικές γκρίνιες προσέλαβαν και δύο στελέχη που ήταν υποψήφιοι ευρωβουλευτές : ο κ. Επιτήδειος τον Κωνσταντίνο Μποβιάτσο και ο κ. Φουντούλης τον κ. Αλέξανδρο Λύρη.


Χωρίς θεσμικό ρόλο οι Συριζαίοι σύζυγοι

Δεν διορίστηκαν και μάλλον δεν θα διοριστούν- ίσως να μην ήταν και αυτός ο σκοπός τους από την αρχή. Ωστόσο η παρουσία συζύγων δύο ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες έχει συζητηθεί έντονα. Ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει η έντονη παρουσία του συζύγου της κυρίας Σοφίας Σακοράφα, κ. Κωσνσταντίνου Μπιτσάνη. Στις Βρυξέλλες έκανε την εμφάνισή της και είχε αρχικά συντονιστικό ρόλο και η σύζυγός του κ. Κώστα Χρυσόγονου κυρία Ελένη Μυλωνά.

Στην Αθήνα

Επιτακτικό ρόλο στο γραφείο της έχει δώσει η ευρωβουλευτής της Ελιάς κυρία Εύα Καϊλή στην αδελφή της Μανταλένα την οποία έχει δίπλα της σε όλη τη διάρκεια της δεκάχρονης πολιτικής της καριέρας.

Μαρία Σπυράκη: Επιλογή συνεργατών βάσει προσόντων

Από την πλευρά της η κυρία Μαρία Σπυράκη της ΝΔ εν κατέφυγε σε οποιονδήποτε από το συγγενικό της κύκλο και προτίμησε να προσλάβει στο γραφείο της δύο νεαρά στελέχη , γιους παλιούς κομματικών στελεχών. Τον κ. Γιώργο Μολυβιάτη, γιο του πρώην υπουργού Εξωτερικών και τον κ. Μάκη Ζαγορίτη, γιο του παλιού γραμματέα της ΝΔ.

«Οικογενειακό» παιχνίδι με 21.000 ευρώ το μήνα

Με τους συνεργάτες των ευρωβουλευτών γίνεται ένα ενδιαφέρον οικονομικό παιχνίδι. Κάθε μέλος του Ευρωκοινοβουλίου έχει τη δυνατότητα να προσλάβει συνεργάτες , αλλά με συνολικό προπυπολογισμό21.000 ευρώ το μήνα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και με βάση τις αμοιβές που προσβλέπονται για τους συνεργάτες στις Βρυξέλλες, μπορεί να προσλάβει όσους συνεργάτες επιλέξει. Υπάρχουν 19 βαθμίδες συμβούλων, με την πρώτη και χαμηλότερη να προβλέπει αμοιβή 1.694,21 ευρώ (μεικτά 2.139,13) και την 19η και υψηλότερη να φτάνει τα 7.802,33 ευρώ (μεικτά 9.466,82). Για τους συνεργάτες στην Αθήνα ισχύουν όσα προβλέπει η ελληνική νομοθεσία.. Οι ευρωβουλευτές μπορούν ακόμη να προσλάβουν εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες οργάνωσης και λειτουργίας γραφείων. Όλα αυτά τα έξοδα όμως δεν μπορούν να υπερβαίνουν τις 21.000 ευρώ.

Read more...

Η μαύρη λίστα με τις «δεξαμενές» απολύσεων...



Υπάλληλοι σε καθεστώς διαθεσιμότητας, επίορκοι, εργαζόμενοι σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου των υπουργείων Υποδομών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού, αλλά και προσωπικό που δεν πληρούσε τις σχετικές προϋποθέσεις για...
την μετατροπή της σύμβασής του από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, θα αποτελέσουν τις δεξαμενές των 6.500 απολύσεων από το Δημόσιο, μέχρι το τέλος του 2014.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», αυτές θα προέλθουν:

- Από την εκδίκαση των πειθαρχικών υποθέσεων, καθώς, μετά και τις σχετικές εντολές του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπάρχει εντατικοποίηση των εργασιών των πειθαρχικών συμβουλίων.

- Από τους ελέγχους που διεξάγονται από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τον εντοπισμό υπαλλήλων που έχουν διοριστεί, έχοντας κάνει χρήση πλαστών πιστοποιητικών.

- Από τους ελέγχους που διεξάγονται για παράνομες μετατροπές συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

- Από όσους βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας – κινητικότητας και δεν θα πετύχουν μετακίνηση σε άλλη υπηρεσία του δημόσιου τομέα, μέχρι να λήξει το 8μηνο της παραμονής τους στο πρόγραμμα.

- Από τη μείωση του προσωπικού σε «μεγάλα» Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, με βάση το μέχρι σήμερα προγραμματισμό, έως το τέλος του 2014, θα αποχωρήσουν, μεταξύ άλλων, υποχρεωτικά από το δημόσιο τομέα:

- 4.000 υπάλληλοι (από τους συνολικά 25.000) οι οποίοι βρίσκονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας – διαθεσιμότητας.

- 1.000 εργαζόμενοι από το Δημόσιο, οι οποίοι υπολογίζεται ότι θα απομακρυνθούν, λόγω ανικανότητας, ύστερα από εισήγηση των αρμόδιων υγειονομικών επιτροπών.

- 600 επίορκοι, οι οποίοι εκτιμάται ότι θα απομακρυνθούν με τελεσίδικες αποφάσεις, με βάση τις υποθέσεις που εξετάζουν τα πειθαρχικά συμβούλια, μετά την επιτάχυνση των διαδικασιών που επιβλήθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου.

- 850 υπάλληλοι από τη μείωση του μεγέθους των νομικών προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, που εποπτεύει το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Τροφίμων.

- 90 υπάλληλοι από τη μείωση του μεγέθους των νομικών προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου του υπουργείου Πολιτισμού.
  

Read more...

"Τώρα που μπήκε και ο Πλεύρης στη Βουλή..."...





Ενα καυστικό σχόλιο ανέβασε στο διαδίκτυο η Αλ Σαλεχ, με αφορμή την είσοδο του Πλεύρη στη βουλή.
Οπως...
έγραψε, πριν από λίγο, στο Facebook:«Τώρα που μπήκε και ο Πλεύρης στη Βουλή είναι η κατάλληλη στιγμή να υπερψηφιστεί η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και το αντιρατσιστικό. Διότι ποια είναι μεγάλη απόλαυση από το να τους βλέπεις να καταψηφίζουν την ιδεολογία τους»;

Read more...

Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση «Ψαλίδι» στα αναδρομικά και στις αυξήσεις για τους ένστολους


«Ψαλίδι» στα αναδρομικά και στις αυξήσεις για τους ένστολους
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Μόνο ένα μέρος των περικοπών που υπέστησαν οι μισθοί των ενστόλων από τον Αύγουστο του 2012 σχεδιάζει να αποκαταστήσει η κυβέρνηση, ενώ με περικοπές θα εισπράξουν και τα αναδρομικά τους, σύμφωνα με πηγές από το οικονομικό επιτελείο.

Εκπρόσωποι των ενστόλων θα συναντηθούν τη Δευτέρα με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη και τον αναπληρωτή υπουργό, Χρήστο Σταϊκούρα, για να συζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές των μισθών τους.

Βάσει όσων έχουν ήδη υποστηρίξει, σύμφωνα με Τα Νέα Σαββατοκύριακο, οι ένστολοι θα διεκδικήσουν την πλήρη επιστροφή των μισθών τους στα επίπεδα του 2012.

Το μόνο το οποίο είναι έτοιμοι να διαπραγματευτούν είναι η επιστροφή των αναδρομικών με κάποια καθυστέρηση, που θα εκτείνεται έως και το 2015 και ο συμψηφισμός με το κοινωνικό επίδομα που πήραν όσοι ένστολοι είχαν μισθό κάτω από 1.500 ευρώ.

Κυβερνητική πηγή, πάντως, αναφέρει ότι θα ακολουθήσει μία συνολική λύση για το πρόβλημα με τα ειδικά μισθολόγια. Αυτό σημαίνει ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να καταρτιστεί ένα νέο μισθολόγιο που θα τεθεί σε εφαρμογή από 1/1/2015.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ενημερώθηκε ο Γιούνκερ Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα είναι ο επόμενος επίτροπος της Ελλάδας


Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα είναι ο επόμενος επίτροπος της Ελλάδας
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Τον Δημήτρη Αβραμόπουλο προτείνει η κυβέρνηση για τη θέση του Έλληνα επιτρόπου στην Κομισιόν. Σχετική ενημερωτική επιστολή εστάλη ήδη προς το νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
«Σε συνέχεια της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 16ης Ιουλίου 2014, η κυβέρνηση ενημέρωσε με επιστολή τον νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker, ότι προτείνει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη θέση του Επιτρόπου στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή» ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας επρόκειτο να συναντηθούν την Κυριακή το πρωί, αλλά τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε και επικοινώνησαν τηλεφωνικά. Στην επικοινωνία αυτή, ο πρωθυπουργός του εξέφρασε την πρόθεσή του να τον προτείνει ως νέο επίτροπο.
O Ευάγγελος Bενιζέλος ενημερώθηκε τηλεφωνικώς από τον πρωθυπουργό για την επιλογή Αβραμόπουλου.
Ο κ. Βενιζέλος είχε εκδηλώσει την προτίμησή του στην ανανέωση της θητείας της Μαρίας Δαμανάκη που έτσι μπορούσε -και λόγω επετηρίδας- να διεκδικήσει ένα ισχυρότερο χαρτοφυλάκιο, ακόμη και μια από τις θέσεις αντιπροέδρων της Επιτροπής.
Τελικώς όμως ο κ. Βενιζέλος συμφώνησε στην επιλογή Αβραμόπουλου προτάσσοντας τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης που σχετίζονται με την σταθερότητα και την οριστική έξοδο της χώρας.
Η μετακίνηση του κ. Αβραμόπουλου στις Βρυξέλλες ανοίγει θέμα για το πρόσωπο του νέου υπουργού Εθνικής Αμυνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έγινε καμία συζήτηση με τον πρωθυπουργό για το ποιος θα είναι αντικαταστάτης του κ. Αβραμόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα του νέου υπουργού Άμυνας θα εξετασθεί εν καιρώ, αφού ο κ. Αβραμόπουλος μπορεί να παραμείνει στη θέση του έως τα μέσα Οκτωβρίου. Αλλωστε και άλλες χώρες που έχουν επιτρόπους οι οποίοι είναι υπουργοί αναμένεται να παραιτηθούν στα μέσα Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με την ανακοίνωση του νέου επιτρόπου αρχίζει και η μάχη για το χαρτοφυλάκιο που θα πάρει η χώρα μας στην Κομισιόν.

Στόχος σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι ή το χαρτοφυλάκιο για τις Εσωτερικές Υποθέσεις όπου περιλαμβάνονται μέσα τα κοινοτικά κονδύλια και το θέμα της ανεργίας, ή το χαρτοφυλάκιο της Μετανάστευσης.

Η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, διεκδικεί το χαρτοφυλάκιο της Μετανάστευσης, το οποίο θεωρείται κρίσιμο για την Ευρώπη. Το χαρτοφυλάκιο αυτό το κατέχουν οι Σκανδιναβοί με προτεραιότητα την προστασία των μεταναστών και των προσφύγων. Δεν είναι βέβαιο ότι ο κ. Αβραμόπουλος θα αναλάβει τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες καθώς στις Βρυξέλλες γίνεται μεγάλο παζάρι.

Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει σύντομα για το χαρτοφυλάκιο του κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος πιθανότατα θα συναντηθεί με τον κ. Γιούνκερ την επόμενη Δευτέρα, 4 Αυγούστου στην επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, για συνομιλίες με τον κ. Σαμαρά.

Από την Κέρκυρα όπου βρίσκεται, η Ντόρα Μπακογιάννη φέρεται να είπε ότι η επιλογή του κ. Αβραμόπουλου για τη θέση του επιτρόπου είναι «καλή» και «προχωρημένη» και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Το Σάββατο, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τη βουλευτή της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη και της ανακοίνωσε την απόφασή του ότι δεν θα προταθεί εκείνη για τη θέση του επιτρόπου. 
- Ντόρα, δυστυχώς το εγχείρημα δεν βγαίνει, φέρεται να είπε ο Αντώνης Σαμαράς.
- Εντάξει πρόεδρε. Εσύ έχεις το μαχαίρι εσύ και το πεπόνι, απάντησε η πρώην υπουργός και η σύντομη συνομιλία τους έληξε στο σημείο αυτό.
Τη βουλευτική έδρα του κ. Αβραμόπουλου, βάσει των επιλαχόντων στην Α' Αθήνας, αναμένεται να πάρει ο Θανάσης Πλεύρης.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Άμα είσαι "κύριος τίποτα"...


 

Επίθεση Ντόρας σε Αβραμόπουλο, μέσω του «γαμπρού»...
 Τις πρώτες αντιδράσεις από το στρατόπεδο της Ντόρας Μπακογιάννη προκαλεί ήδη η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να μην της δώσει τη θέση της Επιτρόπου.
Και ω ποία έκπληξη! Ο...
πρώτος που αντέδρασε είναι ο πρώην εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος. Πέραν της  πολιτικής εκτίμησης που μπορεί να τρέφει στη Ντόρα, η αντίδρασή του ενέχει και το στοιχείο της οικογενειακής αλληλεγγύης αφού είναι σύντροφος της κόρης της, Αλεξίας. Ωστόσο το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο κ. Παπαδόπουλος επικαλείται την παλαιότερη την παλαιότερη ρήξη του Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος είχε αποκαλέσει το Δ. Αβραμόπουλο ως «κύριο Τίποτα». Συγκεκριμένα με ανάρτησή του στο Facebook ο Α. Παπαδόπουλος λέει: «Άμα είσαι "κύριος τίποτα" εώς και επίτροπος γίνεσαι σε αυτήν τη χώρα».
Αυτό που δε θυμάται ο νεαρός Ανδρέας, που προφανώς ο ίδιος έχει τόσο βαρύ βιογραφικό για να χαρακτηρίζει τον υπουργό Άμυνας ως Τίποτα είναι ότι τελικά σ' εκείνη τη μάχη με τον Πάγκαλο νικητής ήταν ο Αβραμόπουλος. Όπως φαίνεται ότι κερδίζει τώρα και τη μάχη με τη Ντόρα για τη θέση του επιτρόπου. Σε κάθε περίπτωση η πρόκληση Παπαδόπουλου οδήγησε σε εκρήξεις οργής τόσο στο επιτελείο Αβραμόπουλου όσο και στο Μαξίμου. Οι του Μαξίμου δε έλεγαν ότι οι αντιδράσεις από πλευράς Ντόρας μάλλον επιβεβαιώνουν τους λόγους που αποκλείστηκε η κ. Μπακογιάννη.
Ιδού και η σχετική ανάρτηση:
papadopoulosmatrix24.gr

Read more...

Ό,τι πεις υπουργέ, υπουργάρα...





Ο ρηξικέλευθος Λοβέρδος, για να ξεπεραστεί το πρόβλημα των υπερπληθυσμού στα πανεπιστήμια πρότεινε στη Βουλή να γίνονται μαθήματα και δι’ αλληλογραφίας. Δεν αμφιβάλλω ότι...
το μέτρο του πάνσοφου υπουργού Παιδείας θα πετύχει. Όπως πέτυχε και το προηγούμενο που, ουσιαστικά, εφάρμοσε ως υπουργός Υγείας: τις εξετάσεις των ασθενών εξ αποστάσεως. Οι άρρωστοι δεν πήγαιναν στο γιατρό, αφού δεν είχαν να πληρώσουν, και όλα εξελίσσονταν ομαλά. Υπήρξε, βέβαια, μια σχετική αύξηση στις εντατικές, στα νεκροτομεία, και στα κοιμητήρια, αλλά οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις έχουν κάποιες φορές αστοχίες και παράπλευρες απώλειες.

Τώρα ο Λοβέρδος – της Μεγάλης των Ψηφοθήρων Σχολής – διεύρυνε τα κριτήρια για μεταγραφές στα πανεπιστήμια, τα οποία ελλείψει κονδυλίων δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Έτσι, ο άνθρωπος που γκρέμισε τα εργασιακά για να τα ξανακτίσει και ισοπέδωσε την Υγεία για να την ξαναγεννήσει, πήγε τώρα στην Παιδεία και αρχίζει να τη διαλύει για να την ξαναστήσει πάνω σε σύγχρονες διαδικτυακές ή ταχυδρομικές βάσεις. Τότε, στο Υγείας είχε αναφωνήσει για τους συνταξιούχους το γνωστό «οι άνθρωποι δεν πεθαίνουνε κιόλας». Όπου να ΄ναι θα ακούσουμε για τους φοιτητές πως «τα παλιόπαιδα δεν τα παρατάνε κιόλας». Ό,τι πεις υπουργέ, υπουργάρα.

Ηarddog

Read more...

Κατρούγκαλος: "Δίκη υπό την εποπτεία μπράβων που θύμιζαν Χρυσή Αυγή" ...





ΗΧΗΤΙΚΟ...
Σκηνές απείρου κάλλους από την «δίκη» που έγινε στο Κίεβο για να τεθεί εκτός νόμου το...
Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας μετέφερε, μιλώντας στο Κόκκινο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, που ήταν παρών στη διαδικασία.


  Στις σκηνές αυτές συμπεριλαμβάνονταν προπηλακισμοί δικηγόρων, κινήσεις τρομοκράτησης διαφόρων συντελεστών της δίκης, κι όλα αυτά υπό το διακριτικό βλέμμα των αστυνομικών.

Παραλλήλισε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ουκρανία με την αντίστοιχη στην Ελλάδα των στρατοδικείων και των διώξεων έπειτα από το τέλος του εμφυλίου πολέμου.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι "είναι προφανές πως αυτή που απειλούνται δεν είναι μόνο οι κομμουνιστές, αλλά και οι στοιχειώδεις δημοκρατικές ελευθερίες. Ας θυμηθούμε αυτό που συνέβη στην Ελλάδα, όπου το καθεστώς της ανωμαλίας που επικράτησε τη δεκαετία του ‘50 κατέληξε στη Χούντα των Συνταγματαρχών του ‘67-’74".

Επίσης, αναφέρθηκε στη Γάζα, λέγοντας ότι "το ίδιο το κράτος του Ισραήλ έχει γίνει όμηρος της στρατηγικής που έχει χαράξει". 


Read more...

«Η κυβέρνηση Καραμανλή φυγομάχησε...


elenopoulos

...μπροστά στο φάσμα της... χρεοκοπίας»...
Tην αντίδραση και το σχόλιο του  Γιώργου Ελενόπουλου, στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, προκάλεσαν δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και Βουλευτή Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδα Γρηγοράκου.
Διαβάστε...
αναλυτικά το σχόλιο του κ. Ελενόπουλου για τις δηλώσεις Γρηγοράκου:
«Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, μεταξύ άλλων, είπε: "Η εμμονή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μπλοκάρει την εκλογή του προέδρου δεν είναι στόχος τόσο υψηλής πολιτικής υπευθυνότητας. Θα μου πείτε, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου το έκανε το 2009 και το ΠΑΣΟΚ. Άλλες εποχές, άλλα γεγονότα… Και θα πω και τη φράση του πατέρα του, διότι μπορούσε το ΠΑΣΟΚ να το πει: mea culpa. Όχι ό,τι μας βολεύει. Πρέπει να αναγνωρίζουμε και τα λάθη μας. Το Σύνταγμα δεν φτιάχτηκε για να εκβιάζεται ούτε για να είναι τροχοπέδη στην πολιτική σταθερότητα, γιατί πιστεύω ότι ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας συμβολίζει την ευρύτερη πολιτική και κοινωνική αποδοχή. Άρα λοιπόν, εμείς δεν είμαστε καθαροί απέναντι σ’ αυτό".
Έπειδή, όμως, εμείς είμαστε καθαροί, πάντα για την ουσία του πράγματος και όχι για το τι υποστήριξε ο συγκεκριμένος πολιτικός, ας ξεκαθαρίσουμε ότι:
Δεν θα μπορούσε να μην εκφράσει κανείς τη συμφωνία του, αλλά σε ένα και μόνον σημείο από όλα αυτά: "Όχι ό,τι μας βολεύει".
Γιατί, κατά τα λοιπά:
Πρώτον. Η Κυβέρνηση Καραμανλή, το 2009 εγκατέλειψε τη χώρα νύχτα και τρέχοντας, προκηρύσσοντας εκλογές στις 2 Σεπτεμβρίου - και πριν συμπληρωθούν 3 μήνες από την διεξαγωγή των ευρωεκλογών.
Και το έπραξε υπό το βάρος των δεκάδων σκανδάλων και των δημοσιονομικών δεδομένων της χώρας, για τα οποία οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι και μόνον αυτοί γνώριζαν και τα έκρυβαν.
Δεύτερον. Όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τον Οκτώβριο του 2009, ήταν αργά για να αποσοβηθεί η ζημιά που είχε προκαλέσει η κυβέρνηση Καραμανλή, αλλά ευτυχώς, νωρίς για να αναλάβει επιτέλους μια κυβέρνηση την ευθύνη να σώσει τη χώρα από μια εθνική καταστροφή. Έστω και με μεγάλο πολιτικό κόστος, αφού οι πραγματικοί υπεύθυνοι αντί να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απένατι στη χώρα και τον Ελληνικό λαό, όχι μόνον δεν ανέλαβαν καμία ευθύνη, αλλά εξαφανίστηκαν ψευδόμενοι.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Read more...

Σαμαράς: Ντόρα, δεν θα είσαι επίτροπος...





Της το ανακοίνωσε, μεσω τηλεφωνικής επικοινωνίας.
"Ντόρα, δεν θα είσαι επίτροπος".
Για την ώρα, η ...
θέση του  επιτρόπου της Ελλάδας στην Κομισιόν, μπορεί να μην έχει "κλειδώσει", ωστόσο, στη λίστα με τα ονόματα, υπάρχει αυτό του Δημήτρη Αβραμόπουλου - που δείχνει να είναι το φαβορί...

Read more...