Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Στα χέρια της τρόικας η πρόταση για τα «κόκκινα» δάνεια...


Στα χέρια των τεχνικών κλιμακίων βρίσκεται η πρόταση της κυβέρνησης για τα «κόκκινα» δάνεια. Τα συμπεράσματα των σημερινών επαφών του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Γιώργου Σταθάκη με τους θεσμούς αναμένεται να...
γίνουν γνωστά στις αυριανές επαφές, που θα κλείσουν τον πρώτο κύκλο των διαπραγματεύσεων. Την ίδια ώρα, μικρές διαφορές εντοπίζονται στο θέμα του νέου υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων.

Πιο αναλυτικά, η ελληνική πλευρά κατέθεσε σήμερα την πρότασή της για την προστασία της πρώτης κατοικίας και των επιχειρήσεων που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια. 

Όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομίας, η ελληνική πρόταση είναι συνολική, δηλαδή αφορά σε έναν νόμο για τα στεγαστικά, επιχειρηματικά και καταναλωτικά δάνεια με στόχο την προστασία της πρώτης κατοικίας και των επιχειρήσεων με κόκκινα δάνεια.

Όπως τόνισε ο Γιώργος Σταθάκης, η εισήγηση της Αθήνας είναι στη βάση του αρχικού σχεδίου που είχε εκπονήσει ως υπουργός Οικονομίας, ωστόσο θεωρούνται βέβαιες οι αλλαγές, καθώς όπως ανέφεραν πηγές «από τότε έχουν μεσολαβήσει τρεις μήνες διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες». 

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, στόχος είναι τόσο η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος, όσο και η στήριξη των κοινωνικών ομάδων που εμπλέκονται. 

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση πρέπει να δώσει αγώνα δρόμου για να φέρει το συντομότερο προς ψήφιση, νέο νομοσχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, καθώς η προηγούμενη λήγει στο τέλος του έτους.

Από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά το τέλος του β' σκέλους των σημερινών επαφών με τους εκπροσώπους των θεσμών, δήλωσε πως «μέσα στην εβδομάδα πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις».
Διαφωνία για το υπερταμείο των αποκρατικοποιήσεων

Στο πρώτο μέρος των σημερινών συζητήσεων, στο τραπέζι βρέθηκε το ζήτημα του νέου υπερταμείου για τις αποκρατικοποιήσεις των 50 δισ. ευρώ.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος σε δημοσιογράφους, οι διαπραγματεύσεις πηγαίνουν καλύτερα απ΄ότι περιμένε, ωστόσο υπάρχουν μικρές διαφορές.

«Οι διαπραγματεύσεις πηγαίνουν καλύτερα από ό,τι ανέμενα. Υπάρχουν μικρές αποκλίσεις, δεν θεωρώ ότι θα υπάρξει πρόβλημα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε:

Οι αποκλίσεις εντοπίζονται στο ζήτημα της διοίκησης και του ελέγχου του νέου φορέα αποκρατικοποιήσεων.

Όσον αφορά στην επίτευξη συμφωνίας, ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι, με βάση τα σημερινά δεδομένα, υπάρχουν τα περιθώρια για την επίτευξη συμφωνίας εντός του χρονοδιαγράμματος, έως τις 20 Αυγούστου. 

Όπως είπε, στις έως τώρα συζητήσεις, δεν έχει τεθεί από καμία πλευρά το ενδεχόμενο να μην επαρκεί ο χρόνος για να ολοκληρωθούν εγκαίρωσς οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Ως εκ τούτου, προσέθεσε, δεν έχει μπει στο τραπέζι ενδεχόμενο για νέο «δάνειο-γέφυρα»...

Read more...

ΥΠΟΙΚ: Έχει υποβληθεί το 70% των δηλώσεων...


Με ικανοποιητικό ρυθμό προχωρά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, καθώς ήδη έχει υποβληθεί το 70% των δηλώσεων, αναφέρει...
σε ανακοίνωσή της, η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων είναι η Τετάρτη, 26/8/2015 και για την πληρωμή της δόσης φορολογίας εισοδήματος (πλην επιχειρήσεων) η Δευτέρα 31/8/2015.

Σημειώνεται ότι η εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης έχει επιπτώσεις στους φορολογούμενους όπως:

1. Πρόστιμο 100 ευρώ (για όσους δεν τηρούν βιβλία)
2. Προσαύξηση φόρου 0,78% για κάθε μήνα, στο ποσό του φόρου...

Read more...

Στο ΣτΕ προσέφυγαν εκπαιδευτικοί επιτυχόντες σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ...


 Ζητούν τη μη πρόσληψη άλλων συναδέλφων τους...
Στρέφονται κατά της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία εκδόθηκε από την αρμόδια γενική διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και...
δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποψηφίους προς ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών του σχολικού έτους 2015 – 2016
Αίτηση αναστολής και αίτηση ακύρωσης κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) 222 εκπαιδευτικοί επιτυχόντες σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και υποψήφιοι για ένταξη στον πίνακα αναπληρωτών και ωρομισθίων του σχολικού έτους 2015 -2016.Με τις αιτήσεις οι εκπαιδευτικοί στρέφονται κατά της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία εκδόθηκε από την αρμόδια γενική διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποψηφίους προς ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών του σχολικού έτους 2015 – 2016.

Στις προσφυγές τους υποστηρίζουν ότι η πρόκληση εξακολουθεί να επιτρέπει σε εκπαιδευτικούς που δεν είχαν πετύχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ να υποβάλλουν αίτηση και να καταταγούν στον πίνακα αναπληρωτών σε καλύτερες θέσεις από τους αιτούντες λόγω μοριοδότησης για την προϋπηρεσία τους.

Ακόμη, αναφέρουν ότι ουσιαστικά εξακολουθούν να εφαρμόζονται διατάξεις του νόμου 3848/2010 που είχαν προβλέψει προσλήψεις με ποσοστώσεις 60-40% οι οποίες κρίθηκαν όμως προ εξαμήνου αντισυνταγματικές από την Ολομέλεια ΣτΕ.

Read more...

Σήμα κινδύνου από την ΚΕΔΕ για κατάρρευση στις υπηρεσίες των δήμων...



Περαιτέρω μείωση των δαπανών στους δημοτικούς προϋπολογισμούς της επόμενης χρονιάς, θα οδηγήσει σε κατάρρευση τις δημοτικές υπηρεσίες που προσφέρουν καθημερινά οι δήμοι σε εκατομμύρια...
πολίτες, τονίζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, με αφορμή την Κοινή Υπουργική Απόφαση, που εξέδωσαν ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Η κεντρική εξουσία εξακολουθεί να ζητά από τους δήμους, περαιτέρω μείωση των δαπανών τους, όταν οι κρατικές επιχορηγήσεις έχουν μειωθεί κατά 60%, ενώ ταυτόχρονα είναι αυτοί που έχουν συμβάλλει όλα αυτά τα χρόνια στην επίτευξη του στόχου για δημοσιονομικά πλεονάσματα, σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΚΕΔΕ.
«Πόσο ακόμη να μειώσουμε τις δαπάνες μας, πώς θα στηρίξουμε τις χιλιάδες κοινωνικές μας δομές που σήμερα υποστηρίζουν δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας, πώς θα λειτουργήσουμε τις υπηρεσίες μας χωρίς δαπάνες υπερωριακής απασχόλησης, όταν όλοι γνωρίζουν ότι λειτουργούμε με 40% λιγότερο προσωπικό, πώς θα γίνουν έργα στους δήμους μας, αν μειώσουμε κι άλλο τις προμήθειες;», διερωτάται η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Υπογραμμίζει ότι δεν είναι δυνατόν να ζητούν από τους δήμους ρεαλιστικούς προϋπολογισμούς, όταν δεν γνωρίζουν αν θα είναι η κεντρική εξουσία συνεπής στις δικές της, θεσμοθετημένες υποχρεώσεις, όπως τα «παρακρατηθέντα» του 2015 και τα έσοδά από τον φόρο μπύρας, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και τέλη διαφήμισης.
Η ΚΕΔΕ ζητεί να αυξηθούν οι ΚΑΠ κατά το ποσό τουλάχιστον του κόστους των μεταφερομένων αρμοδιοτήτων (δημοτική αστυνομία, σχολικοί φύλακες) όπως ορίζει το άρθρο 102 του Συντάγματος, να παύσει η στάση πληρωμών από πλευράς Δημοσίου για τα δημοτικά έργα του ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013, να ληφθεί μέριμνα ώστε το κόστος που προκλήθηκε από την καθυστέρηση να μην επιβαρύνει τους δημοτικούς προϋπολογισμούς και να γίνουν αποδεκτές, και να νομοθετηθούν άμεσα, οι προτάσεις της για τους υπερχρεωμένους δήμους...

Read more...

Έτοιμες για λουκέτο επιχειρήσεις της Μεσσηνίας…



Πολλές επιχειρήσεις, που δεν έχουν βάλει λουκέτο μέχρι σήμερα στη Μεσσηνία, είναι έτοιμες να το κάνουν το επόμενο δίμηνο. Η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο και η ανεργία, ιδιαίτερα των...
νέων ανθρώπων, θα διογκωθεί στο μέγιστο βαθμό στον νομό μας.
Μεγάλη επιχείρηση της Μεσσηνίας που απασχολεί πάνω από 120 υπαλλήλους, στον χώρο της υγείας, χρωστά στο προσωπικό μισθούς πάνω από 6 μήνες. 
Κάποιοι απ΄ αυτούς, αυτές τις μέρες, προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας και κάποιοι ετοιμάζονται να πράξουν το ίδιο αφού δε φαίνεται προοπτική στον ορίζοντα. 
Σε κατάσταση απελπιστική είναι και οι προμηθευτές της συγκεκριμένης επιχείρησης. Η διοίκηση της επιχείρησης καθώς και οι μέτοχοι ισχυρίζονται ότι το οικονομικό αδιέξοδο οφείλεται στη στάση πληρωμών που ατύπως έχει επιβάλλει το δημόσιο.
Μια άλλη επιχείρηση κινούμενη στον εκπαιδευτικό χώρο έκανε εφαρμογή του τελευταίου νόμου που ψηφίστηκε και ζήτησε να μετατραπούν οι υπάρχουσες συμβάσεις του προσωπικού σε συμβάσεις ωρομισθίου κάτι που σημαίνει κατακόρυφη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων.
Πολλά φαρμακεία της Μεσσηνίας βρίσκονται σε πλήρη οικονομικό αδιέξοδο αφού η αγορά έχει στεγνώσει, οι φαρμακαποθήκες με δυσκολία τους προμηθεύουν φάρμακα και το δημόσιο που τους χρωστά τεράστια ποσά έχει κάνει στάση πληρωμών.
Τέλος, πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες της Μεσσηνίας το επόμενο δίμηνο οδεύουν, με μαθηματική ακρίβεια, στο να κλείσουν την επιχειρηματική τους δράση… 
Η αγορά έχει στεγνώσει και η παραγωγική βάση έχει υποχωρήσει.
Η μισθωτή εργασία βρίσκεται στο μνημονιακό στόχαστρο της πρώτης αριστερής κυβέρνησης αφού όλοι μαζί αριστεροί, δεξιοί και σοσιαλιστές ψήφισαν, πριν λίγες μέρες στη Βουλή, ότι όταν βάζει λουκέτο μια επιχείρηση πρώτα ικανοποιούνται οι τράπεζες, μετά το δημόσιο και αν μείνει κάτι, που δε μένει, θα παίρνουν οι εργαζόμενοι τα χρήματα που τους χρωστούσε για τη μισθωτή εργασία τους η επιχείρηση...
 http://newsmessinia.blogspot.com

Read more...

Έξαρση της νόσου «δείχνουν» τα επιδημιολογικά στοιχεία


Υποχρεωτικό το τσεκ -απ για τέσσερις μορφές καρκίνου! Θα πληρώνουν το κόστος θεραπείας οι ασυνεπείς

Να καταστήσει υποχρεωτικό το τσεκ-απ προσανατολίζεται το υπουργείο Υγείας θέτοντας μάλιστα ως «ποινή» για τους «ασυνεπείς» τη συμμετοχή τους στο κόστος της νόσου, εφόσον αρρωστήσουν.
therapeia
Σύμφωνα με σχέδιο, που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας και το οποίο θα τεθεί προς διαβούλευση στους αρμόδιους φορείς, θα δοθεί περισσότερη έμφαση  στην πρόληψη και τον περιορισμό των πολυδάπανων θεραπειών  για τέσσερις συχνές μορφές καρκίνου.
Όπως αναφέρει ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», το σχέδιο αφορά στη μαστογραφία και στο τεστ pap για τις γυναίκες, το PSA (προστατικό αντιγόνο) και την κλινική εξέταση του προστάτη για τους άνδρες, ενώ και για τα δύο φύλα θα είναι επιβεβλημένη η διενέργεια κολονοσκόπησης και τεστ κοπράνων.
«Προσανατολιζόμαστε στο να θεσπίσουμε ως υποχρεωτικές τις εξετάσεις αυτές και όσοι δεν είναι συνεπείς θα αντιμετωπίζουν ως ποινή, την υποχρέωση να συμμετέχουν στο κόστος της νόσου, εφόσον αρρωστήσουν» εξηγεί ο υπουργός Υγείας και επισημαίνει ότι στόχος είναι να προλαμβάνονται ο καρκίνος του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του προστάτη και του παχέος εντέρου, για τους οποίους οι επιδημιολογικές μελέτες φανερώνουν πως επίκειται μεγάλη αύξηση εντός της προσεχούς 20ετίας, εξαιτίας του καπνίσματος και της κακής διατροφής.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Ξεκινά άμεση η διαβούλευση με τους δανειστές


Νέα νομοθεσία για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις έως τα τέλη του 2015-Προωθούνται ομαδικές απολύσεις και περιορισμός των απεργιών!

Νέα νομοθεσία για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις θα υπάρξει έως το τέλος του έτους, καθώς ξεκινά άμεσα η σχετική διαβούλευση με τους δανειστές, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.
syllogikes
Το μεσημέρι υπήρξε συνάντηση της ελληνικής πλευράς και εκείνης των θεσμών, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, με αποκλειστικό αντικείμενο τα εργασιακά θέματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά προτείνει να εφαρμοστούν οι βέλτιστες πρακτικές, με βάση και τις εκθέσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Κοινωνικών Δικαιωμάτων, η οποία επιβλέπει την εφαρμογή του Κοινωνικού Χάρτη του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Οι βέλτιστες πρακτικές ευνοούν την προώθηση των ομαδικών απολύσεων, την αποκέντρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τον περιορισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων, όπως αναφέρεται και στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ της 12ης Ιουλίου.
«Οσον αφορά τις αγορές εργασίας, να προχωρήσει σε αυστηρή επανεξέταση και εκσυγχρονισμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων, των εργατικών κινητοποιήσεων και, σύμφωνα με την οικεία οδηγία και βέλτιστη πρακτική της ΕΕ, των ομαδικών απολύσεων βάσει του χρονοδιαγράμματος και της προσέγγισης που έχουν συμφωνηθεί με τους θεσμούς. Κατόπιν της επανεξέτασης αυτής, οι πολιτικές για την αγορά εργασίας πρέπει να ευθυγραμμιστούν με τις διεθνείς και ευρωπαϊκές βέλτιστες πρακτικές, θα πρέπει δε να μη συνεπάγονται την επιστροφή σε παλαιότερα πλαίσια πολιτικής ασύμβατα με τους στόχους της προώθησης βιώσιμης ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Read more...

Στο επίκεντρο η διεξαγωγή του συνεδρίου...



Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ...
Συνεδριάζει αυτή την ώρα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διεξαγωγή του εκτάκτου συνεδρίου να βρίσκεται στο επίκεντρο.
 Με τη σημερινή συνεδρίαση εγκαινιάζονται οι...
προσυνεδριακές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες αναμένεται να ενταθούν μετά τις 15 Αυγούστου...

Read more...

Συναντήσεις Τσίπρα, με Ολάντ, Μεντβέντεφ και Ελ Σίσι...


Συναντήσεις του Αλ. Τσίπρα με Ολάντ, Μεντβέντεφ και Ελ Σίσι
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί την Πέμπτη στην Αίγυπτο, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τα εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ.
Στο...
περιθώριο των εκδηλώσεων, ο πρωθυπουργός αναμένεται να πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Abdel Fattah el-Sisi, τον πρόεδρο της Γαλλίας François Hollande και τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Dmitry Medvedev.

avgi.gr

Read more...

Στο Βοτανικό θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες ...


Στο Βοτανικό θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες (Photos) - Media
ΦΩΤΟ...
Στο Βοτανικό θα γίνει η μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίον του Άρεως.
Ο...
υπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, απατώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι «η μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίο του Άρεως θα γίνει σε τμήμα οικοπέδου, περίπου 40 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων, Αγ. Πολυκάρπου 89, στο Βοτανικό».

Ανέφερε επίσης ότι «η μετεγκατάσταση θα γίνει σε λίγες ημέρες, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι τεχνικές εργασίες προετοιμασίας του χώρου».


topontiki.gr

Read more...

Σε εξελιξη το νέο τετ-α-τετ, στο "Χίλτον"...


Τσακαλώτος - Σταθάκης συζητούν με το Κουαρτέτο για τα «κόκκινα δάνεια»
Τσακαλώτος - Σταθάκης συζητούν με το Κουαρτέτο για τα «κόκκινα δάνεια».
Παρών και ο Χουλιαράκης...
Σε εξέλιξη είναι η κρίσιμη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας  Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη με τους επικεφαλής των ελεγκτών της Τρόικας.
Στη ...
συνάντηση που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Χίλτον η ομάδα των δανειστών θα ανοίξει τα χαρτιά της για τα πιο καυτά ζητήματα (αποκρατικοποιήσεις, τράπεζες, «κόκκινα δάνεια»).

Η σημερινή και η αυριανή συνάντηση - καθώς οι δύο υπουργοί θα έχουν επαφές και την Τετάρτη με το κουαρτέτο Βελκουλέσκου, Κοστέλο, Ρούφερ και Τζαμαρόλι - θεωρούνται κρίσιμες καθώς θα κρίνουν αν υπάρχει ελπίδα ή όχι για επίτευξη συνολικής συμφωνίας πριν τον Δεκαπενταύγουστο.

Ανάλογα με την έκβαση των επαφών,  την Τετάρτη θα υπάρξει και η πρώτη ουσιαστική ένδειξη για το αν προλαβαίνει η κυβέρνηση -και αν επαρκούν τα μέτρα που λαμβάνει ή αν θα απαιτηθούν περισσότερα- για να πάρει νέο δάνειο η Ελλάδα.

Από τα δύο νέα τετ-α-τετ αυτά των υπουργών με τους δανειστές, θα φανεί κατά πόσο είναι εφικτός ο στόχος της ελληνικής πλευράς να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις έως τις 10-12 Αυγούστου, προκειμένου στη συνέχεια τα τεχνικά κλιμάκια να συντάξουν το κείμενο του νέου Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, η νέα συμφωνία να ψηφιστεί από τη Βουλή και η πρώτη δόση του νέου δανείου να εκταμιευθεί πριν από τις 20 Αυγούστου, οπότε λήγουν ελληνικά ομόλογα ύψους 3,4 δισ. ευρώ στο χαρτοφυλάκιο της ΕΚΤ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

πηγη protothema.gr

Read more...

Bloomberg: Εκδόθηκαν 1 εκατ. χρεωστικές κάρτες...


Αναβαθμίζονται 3 εκατ. χρεωστικές κάρτες της Εθνικής Τράπεζας
...σε τρεις εβδομάδες...
Περίπου 1.000.000 χρεωστικές κάρτες εκδόθηκαν από τις ελληνικές τράπεζες τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Το...
δημοσίευμα αναφέρει πως διπλασιάστηκαν οι συναλλαγές μέσω χρεωστικών καρτών στο σούπερ μάρκετ και στις πωλήσεις καυσίμων κατά την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων, ενώ η χρήση των καρτών τριπλασιάστηκε στις επαρχιακές περιοχές.

Ο γενικός διευθυντής της Alpha Bank Λεωνίδας Κασούμης δήλωσε: «Οι κεφαλαιακοί έλεγχοι ήταν μια ώθηση. Είναι καλοί για τους εμπόρους επειδή τα μετρητά είναι περιορισμένα. Είναι καλοί για τις τράπεζες επειδή μειώνεται το κόστος λειτουργίας και αποτελεί η καλύτερη είδηση για την οικονομία».

Επιπλέον, το δημοσίευμα εξηγεί ότι οι Έλληνες μπορούν να εκταμιεύσουν 420 ευρώ την εβδομάδα και ότι δεν έχει θεσπιστεί κάποιο όριο για τις δαπάνες εντός της χώρας μέσω χρεωστικών καρτών.

Μέχρι τον προηγούμενο μήνα, η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων δεν είχαν στην κατοχή τους κάρτες αναλήψεως μετρητών, γεγονός που οδήγησε στις σκηνές απόγνωσης με τις ουρές των ηλικιωμένων έξω από τις τράπεζες.

Σημαντική αύξηση έχει σημειωθεί και στη ζήτηση των συστημάτων πληρωμών μέσω καρτών από επιχειρήσεις, ακόμη κι από οδοντίατρους και γιατρούς δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Θεόδωρος Καλαντώνης.

Read more...

Γεροβασίλη: Υπάρχουν κύκλοι που δεν θέλουν συμφωνία...




Από Τετάρτη αρχίζει η συγγραφή της...
«Από αύριο αρχίζει η διαδικασία συγγραφής της συμφωνίας», δήλωσε σήμερα Τρίτη στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας πως η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειάζεται ώστε έως τις 18 Αυγούστου να...
κατατεθεί το κείμενο στη Βουλή.

Η κυρια Γεροβασίλη σημείωσε πάντως, πως, προϋπόθεση για την επίτευξη λύσης είναι η τήρηση των συμφωνηθέντων και από την πλευρά των εταίρων, προσθέτοντας πως η εμπειρία δείχνει ότι όσο πιο κοντά βρισκόμαστε σε συμφωνία οι πιέσεις αυξάνονται.

Μάλιστα, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι στην Ευρώπη υπάρχουν ακόμα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που, σε συνεργασία με εγχώριους κύκλους, θέλουν την έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Υπάρχουν άνθρωποι – μέσα και έξω – που δεν θέλουν συμφωνία [...] Μιλάω για ισχυρούς κύκλους που θέλουν τη χώρα εκτός Ε.Ε. για οικονομικούς λόγους», είπε, κάνοντας λόγο για «λόμπι δραχμής» που αποτελείται από «ξένα συμφέροντα διαπλεκόμενα με ντόπια συμφέροντα»...

Read more...

Συναντήσεις με Τσακαλώτο και Σταθάκη Την Τετάρτη κλείνει ο πρώτος κύκλος διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς


Την Τετάρτη κλείνει ο πρώτος κύκλος διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς
Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Μια πρώτη σύνοψη των έως σήμερα διαπραγματεύσεων, με την ολοκλήρωση του α' κύκλου των συζητήσεων, θα υπάρξει την Τετάρτη, κατά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των τεσσάρων θεσμών.
Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, θα έχει προηγηθεί την Τρίτη στις 13.30, η συνάντηση των δύο κυβερνητικών στελεχών με τους εκπροσώπους των θεσμών, με αντικείμενο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το ΤΑΙΠΕΔ (πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων).
Νωρίτερα την Τρίτη (στις 12.00) θα συζητηθούν, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, τα εργασιακά θέματα.
Όλες οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στον χώρο διαμονής των θεσμών.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...