Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Ξεκινά άμεση η διαβούλευση με τους δανειστές


Νέα νομοθεσία για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις έως τα τέλη του 2015-Προωθούνται ομαδικές απολύσεις και περιορισμός των απεργιών!

Νέα νομοθεσία για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις θα υπάρξει έως το τέλος του έτους, καθώς ξεκινά άμεσα η σχετική διαβούλευση με τους δανειστές, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.
syllogikes
Το μεσημέρι υπήρξε συνάντηση της ελληνικής πλευράς και εκείνης των θεσμών, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, με αποκλειστικό αντικείμενο τα εργασιακά θέματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά προτείνει να εφαρμοστούν οι βέλτιστες πρακτικές, με βάση και τις εκθέσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Κοινωνικών Δικαιωμάτων, η οποία επιβλέπει την εφαρμογή του Κοινωνικού Χάρτη του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Οι βέλτιστες πρακτικές ευνοούν την προώθηση των ομαδικών απολύσεων, την αποκέντρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τον περιορισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων, όπως αναφέρεται και στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ της 12ης Ιουλίου.
«Οσον αφορά τις αγορές εργασίας, να προχωρήσει σε αυστηρή επανεξέταση και εκσυγχρονισμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων, των εργατικών κινητοποιήσεων και, σύμφωνα με την οικεία οδηγία και βέλτιστη πρακτική της ΕΕ, των ομαδικών απολύσεων βάσει του χρονοδιαγράμματος και της προσέγγισης που έχουν συμφωνηθεί με τους θεσμούς. Κατόπιν της επανεξέτασης αυτής, οι πολιτικές για την αγορά εργασίας πρέπει να ευθυγραμμιστούν με τις διεθνείς και ευρωπαϊκές βέλτιστες πρακτικές, θα πρέπει δε να μη συνεπάγονται την επιστροφή σε παλαιότερα πλαίσια πολιτικής ασύμβατα με τους στόχους της προώθησης βιώσιμης ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: