Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Σε εξελιξη το νέο τετ-α-τετ, στο "Χίλτον"...


Τσακαλώτος - Σταθάκης συζητούν με το Κουαρτέτο για τα «κόκκινα δάνεια»
Τσακαλώτος - Σταθάκης συζητούν με το Κουαρτέτο για τα «κόκκινα δάνεια».
Παρών και ο Χουλιαράκης...
Σε εξέλιξη είναι η κρίσιμη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας  Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη με τους επικεφαλής των ελεγκτών της Τρόικας.
Στη ...
συνάντηση που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Χίλτον η ομάδα των δανειστών θα ανοίξει τα χαρτιά της για τα πιο καυτά ζητήματα (αποκρατικοποιήσεις, τράπεζες, «κόκκινα δάνεια»).

Η σημερινή και η αυριανή συνάντηση - καθώς οι δύο υπουργοί θα έχουν επαφές και την Τετάρτη με το κουαρτέτο Βελκουλέσκου, Κοστέλο, Ρούφερ και Τζαμαρόλι - θεωρούνται κρίσιμες καθώς θα κρίνουν αν υπάρχει ελπίδα ή όχι για επίτευξη συνολικής συμφωνίας πριν τον Δεκαπενταύγουστο.

Ανάλογα με την έκβαση των επαφών,  την Τετάρτη θα υπάρξει και η πρώτη ουσιαστική ένδειξη για το αν προλαβαίνει η κυβέρνηση -και αν επαρκούν τα μέτρα που λαμβάνει ή αν θα απαιτηθούν περισσότερα- για να πάρει νέο δάνειο η Ελλάδα.

Από τα δύο νέα τετ-α-τετ αυτά των υπουργών με τους δανειστές, θα φανεί κατά πόσο είναι εφικτός ο στόχος της ελληνικής πλευράς να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις έως τις 10-12 Αυγούστου, προκειμένου στη συνέχεια τα τεχνικά κλιμάκια να συντάξουν το κείμενο του νέου Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, η νέα συμφωνία να ψηφιστεί από τη Βουλή και η πρώτη δόση του νέου δανείου να εκταμιευθεί πριν από τις 20 Αυγούστου, οπότε λήγουν ελληνικά ομόλογα ύψους 3,4 δισ. ευρώ στο χαρτοφυλάκιο της ΕΚΤ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: