Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Σήμα κινδύνου από την ΚΕΔΕ για κατάρρευση στις υπηρεσίες των δήμων...



Περαιτέρω μείωση των δαπανών στους δημοτικούς προϋπολογισμούς της επόμενης χρονιάς, θα οδηγήσει σε κατάρρευση τις δημοτικές υπηρεσίες που προσφέρουν καθημερινά οι δήμοι σε εκατομμύρια...
πολίτες, τονίζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, με αφορμή την Κοινή Υπουργική Απόφαση, που εξέδωσαν ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Η κεντρική εξουσία εξακολουθεί να ζητά από τους δήμους, περαιτέρω μείωση των δαπανών τους, όταν οι κρατικές επιχορηγήσεις έχουν μειωθεί κατά 60%, ενώ ταυτόχρονα είναι αυτοί που έχουν συμβάλλει όλα αυτά τα χρόνια στην επίτευξη του στόχου για δημοσιονομικά πλεονάσματα, σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΚΕΔΕ.
«Πόσο ακόμη να μειώσουμε τις δαπάνες μας, πώς θα στηρίξουμε τις χιλιάδες κοινωνικές μας δομές που σήμερα υποστηρίζουν δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας, πώς θα λειτουργήσουμε τις υπηρεσίες μας χωρίς δαπάνες υπερωριακής απασχόλησης, όταν όλοι γνωρίζουν ότι λειτουργούμε με 40% λιγότερο προσωπικό, πώς θα γίνουν έργα στους δήμους μας, αν μειώσουμε κι άλλο τις προμήθειες;», διερωτάται η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Υπογραμμίζει ότι δεν είναι δυνατόν να ζητούν από τους δήμους ρεαλιστικούς προϋπολογισμούς, όταν δεν γνωρίζουν αν θα είναι η κεντρική εξουσία συνεπής στις δικές της, θεσμοθετημένες υποχρεώσεις, όπως τα «παρακρατηθέντα» του 2015 και τα έσοδά από τον φόρο μπύρας, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και τέλη διαφήμισης.
Η ΚΕΔΕ ζητεί να αυξηθούν οι ΚΑΠ κατά το ποσό τουλάχιστον του κόστους των μεταφερομένων αρμοδιοτήτων (δημοτική αστυνομία, σχολικοί φύλακες) όπως ορίζει το άρθρο 102 του Συντάγματος, να παύσει η στάση πληρωμών από πλευράς Δημοσίου για τα δημοτικά έργα του ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013, να ληφθεί μέριμνα ώστε το κόστος που προκλήθηκε από την καθυστέρηση να μην επιβαρύνει τους δημοτικούς προϋπολογισμούς και να γίνουν αποδεκτές, και να νομοθετηθούν άμεσα, οι προτάσεις της για τους υπερχρεωμένους δήμους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: