Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Θέμα πολιτικής ευθύνης Βενιζέλου θέτει ο Ντόλιος

Θέμα πολιτικής ευθύνης Βενιζέλου θέτει ο Ντόλιος
Αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, αναφορικά με τον τρόπο που χειρίστηκε ως υπουργός Οικονομικών τη λίστα "Λαγκάρντ" , άφησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ  Γιώργος Ντόλιος.
Μιλώντας στο Ραδιοφωνικό Σταθμό του Πειραιά, “Κανάλι 1″, τόνισε :"Αναδεικνύεται θέμα πολιτικής ευθύνης Βενιζέλου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Το μέγεθός της βέβαια είναι υποκειμενικό για τον καθένα", συμπληρώνοντας : "Θα ήμουν ευτυχής εάν ο Βενιζέλος την είχε αξιοποιήσει. Δεν νοιώθω καθόλου καλά γι αυτό ούτε ο ίδιος".
 "Ο Βενιζέλος λέει ότι την ευθύνη είχαν οι Καπελέρης και Διώτης ωστόσο δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ευτυχείς χειρισμούς. Ο Παπακωνσταντίνου έχει χωρίς αμφιβολία πολιτική ευθύνη για τη λίστα Λαγκάρντ", ανέφερε ο κ. Ντόλιος.
Σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις, ο κ. Ντόλιος υπογράμμισε ότι το εγχείρημα διάσωσης της χώρας τίθεται σοβαρά εν αμφιβόλω.
"Κακώς αποδέχθηκαν Σαμαράς και Βρούτσης να διαπραγματευτούν  για εργασιακά. Το ζήτημα είχε κλείσει από Φεβρουάριο", επεσήμανε μεταξύ άλλων.
Ο κ. Ντόλιος χαρακτήρισε την ψήφιση των μέτρων τρικομματική. "Σε αυτή τη φάση δεν έχει τόσο σημασία ο αριθμός των ψήφων όσο το να είναι και από τα τρία κόμματα", είπε και πρόσθεσε :  "Εάν δεν υπερψηφίσει η ΔΗΜΑΡ είναι δύσκολο να στηρίξει μόνο του το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση, δηλαδή τον πρωθυπουργό και το κόμμα που επί δύο χρόνια από άποψης έντασης και τόνου δεν διαφοροποιείται από τον ΣΥ.ΡΙΖΑ". 
"Είναι πολύτιμη η παρουσία της ΔΗΜΑΡ που προέρχεται από την παραδοσιακή αριστερά με τις γνωστές ευαισθησίες ώστε να νοιώσουν οι Έλληνες ότι αναγνωρίζει την αναγκαιότητα στήριξης αυτής της προσπάθειας", κατέληξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.enikos.gr

Read more...

36 χρόνια στον πατέρα που βίαζε την κόρη του

Βίαζε την κόρη του

Δυο χρόνια μετά την αποκάλυψη ότι πατέρας βίαζε την 4χρονη τότε κόρη του με τη μητέρα να το γνωρίζει και συνεχόμενες αναβολές, εκδικάστηκε σήμερα από το Τριμελές Εφετείο Ναυπλίου η υπόθεση. Ο πατέρας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 36 ετών ενώ η μητέρα καταδικάστηκε σε 4 έτη. Το μικρό κορίτσι που κακοποιήθηκε σεξουαλικά κατά εξακολούθηση από τον απάνθρωπο πατέρας της βρίσκεται μαζί με τις αδελφές της στην αγκαλιά του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Read more...

ΝΕΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου στις 13.30 στην πλατεία Ευαγγελισμού στην Αθήνα θα πραγματοποιήσουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών. Όπως...
αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των ομοσπονδιών του προσωπικού στα Σώματα Ασφαλείας «επειδή δεν φαίνεται να υπάρχει ουδεμία αντίδραση από τους πολιτικούς και φυσικούς μας ηγήτορες στην παράνοια και το αμόκ περικοπών για το σύνολο των ενστόλων, που έχει καταλάβει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, οφείλουμε εμείς και πάλι να δώσουμε για μια ακόμα φορά τη δέουσα απάντηση». Οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. , της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού καλούν τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν στην ένστολη διαμαρτυρία «στην οποία καλούνται να δώσουν το δικό τους παρών πέρα από τους εν ενεργεία και οι συνταξιούχοι των Σωμάτων Ασφαλείας, ως επίσης και οι συνάδελφοί μας στις Ένοπλες Δυνάμεις, συνταξιούχοι και εν ενεργεία».

Read more...

Επίθεση Κεδίκογλου κατά Τσίπρα...Πυρά κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τις Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων.

Όποια οργάνωση, ένωση ή συνδικάτο περνάει...
την πόρτα του κ. Τσίπρα, εισπράττει ένα τεράστιο «ναι σε όλα», υποστήριξε ο κ. Κεδίκογλου, προσθέτοντας ότι «για το “πώς και από πού”, βέβαια, ούτε κουβέντα».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συνάντησή του με τους δικαστές, εξέφρασε την συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις τους ενάντια στις προωθούμενες περικοπές στους μισθούς τους...


Read more...

ΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ


Την υπογραφή μνημονίου με κάθε υπουργείο ξεχωριστά για την τήρηση των στόχων του προυπολογισμού προβλέπει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ανακοινώθηκε πριν από λίγο. Στην εισηγητική έκθεση της Πράξης που υπογράφουν ο... 
πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, πρoς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφέρονται τα εξής: 

«
Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,
Είναι γνωστό ότι η ορθή δημοσιονομική πολιτική και πρακτική σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες στηρίζεται κυρίως σε δημοσιονομικούς κανόνες με καθορισμένους στόχους που επιτυγχάνονται με την εφαρμογή συγκεκριμένων μηχανισμών και συστημάτων παρακολούθησης και ελέγχου.

Η έλλειψη επί δεκαετίες για τη χώρα μας τέτοιων σύγχρονων δημοσιονομικών κανόνων οδήγησε κατά μεγάλο ποσοστό στη σημερινή δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση, αφού για χρόνια είχαμε σταθερή αύξηση των ελλειμμάτων και κατ' ακολουθία του δημόσιου χρέους.

Η Κυβέρνηση, γνωρίζοντας τη χρησιμότητα και αναγκαιότητα της ύπαρξης των κανόνων αυτών, παρεμβαίνει με την προτεινόμενη διάταξη για την αλλαγή του πλαισίου ως προς τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης που διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα, δηλαδή του φορολογούμενου πολίτη.

Με την παρούσα ρυθμίζονται ζητήματα σχετικά με την παρακολούθηση και την ορθή εκτέλεση των δημόσιων προϋπολογισμών, εντός των ορίων και των στόχων που αποφασίζονται και εγκρίνονται από τη Βουλή.

Ειδικότερα προβλέπονται:
Η έγκαιρη έγκριση όλων των προϋπολογισμών της Γενικής Κυβέρνησης μέχρι την 31η Ιανουαρίου κάθε έτους.

Η κατάρτιση προγραμμάτων μηνιαίας εκτέλεσης των προϋπολογισμών των υπουργείων και των σημαντικών από άποψη μεγέθους νομικών προσώπων και η θέσπιση τριμηνιαίων στόχων.

Η στενή παρακολούθηση των τριμηνιαίων στόχων και η έγκαιρη λήψη διορθωτικών μέτρων σε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι οι αποκλίσεις από τους στόχους, θέτουν σε κίνδυνο την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Η σύναψη συμφωνιών μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και των υπολοίπων Υπουργείων, με τις οποίες τα μέρη δεσμεύονται για την υλοποίηση δράσεων που θα εξασφαλίζουν την ορθή εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Η επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης. Ειδικότερα προβλέπεται:
-      Η περικοπή των προϋπολογισμών όταν οι αποκλίσεις υπερβαίνουν το 10% των συμφωνηθέντων στόχων και δεν λαμβάνονται μέτρα διόρθωσης.
-      Ο ορισμός Επόπτη των οικονομικών υπηρεσιών στα νομικά πρόσωπα φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, όπου διαπιστώνονται σοβαρές αποκλίσεις ή μη συμμόρφωση με τα ανωτέρω.

Στο δεύτερο άρθρο της παρούσας ρυθμίζεται το ζήτημα της κατάθεσης στη Βουλή του απολογισμού και των λοιπών χρηματοοικονομικών καταστάσεων οικονομικού έτους 2011. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 76 του ν.2362/1995 (Α.247) όπως αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 43 του ν.3871/2010 (Α.141), η κατάθεση στη Βουλή για κύρωση του Απολογισμού, του Ισολογισμού και των λοιπών χρηματοοικονομικών καταστάσεων της Κεντρικής Διοίκησης, καθώς και της Διαδήλωσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου διενεργείται πριν από την κατάθεση στη Βουλή του προϋπολογισμού για το νέο έτος και μέχρι το τέλος Νοεμβρίου το αργότερο.

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναπτύχθηκε και λειτουργεί από 1-1-2011 Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα, κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του οποίου, αναδείχθηκαν προβλήματα και αδυναμίες που επηρέασαν σημαντικά το χρονοδιάγραμμα των εργασιών για την κατάρτιση του Απολογισμού και των λοιπών ανωτέρω χρηματοοικονομικών καταστάσεων.
Για το λόγο αυτό άλλωστε, οι σχετικές προθεσμίες παρατάθηκαν επί δίμηνο με τις διατάξεις του άρθρου 43 παρ.3 του ν.4071/2012 (Α.85).
 Ενόψει όμως της εσπευσμένης κατάθεσης του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013 (προ της εκπνοής της προθεσμίας του άρθρου 89 παρ.2 ν.2362/1995 όπως ισχύει) δεν είναι δυνατή η κατάθεση στη Βουλή του Απολογισμού και των λοιπών χρηματοοικονομικών καταστάσεων για το οικονομικό έτος 2011 πριν την κατάθεση του προϋπολογισμού.

Κατόπιν αυτού προτείνεται η κατωτέρω ρύθμιση με την οποία ειδικά για το τρέχον έτος, ο Απολογισμός και οι λοιπές χρηματοοικονομικές καταστάσεις οικονομικού έτους 2011, κατατίθενται στη Βουλή μέχρι το τέλος Νοεμβρίου τρέχοντος έτους και ανεξάρτητα από την ημερομηνία κατάθεσης του προϋπολογισμού.

Με το τρίτο άρθρο δίνεται η δυνατότητα στους Γενικούς Διευθυντές των Υπουργείων, οι οποίοι απολύονται αυτοδίκαια, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, μετά από αίτησή τους να παραμείνουν στην Υπηρεσία και μέχρι την επιλογή και τοποθέτηση νέων προϊσταμένων.

Η προβλεπόμενη από το Ν.3839/2010 επιλογή των προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων δεν έχει γίνει, λόγω και της επικείμενης αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών του δημόσιου τομέα, με συνέπεια κρίσιμες Γενικές Διευθύνσεις να υπολειτουργούν.

 Με την ανωτέρω διάταξη προβλέπεται η δυνατότητα εκούσιας παραμονής των Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων των Υπουργείων που απολύονται αυτοδίκαια (άρθρο 155 ν.358/2007) κατά παρέκκλιση των σχετικών διατάξεων και μέχρι την επιλογή και κάλυψη των ανωτέρω θέσεων και εφόσον δεν έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους".

ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
Δημοσιονομικοί κανόνες και άλλες διατάξεις


Έχοντας υπόψη:
1.      Το άρθρο 44 παρ. 1 του Συντάγματος.
2.   Την έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης:
      α)      να καθοριστούν δημοσιονομικοί κανόνες και πρακτικές για όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης για την ορθή εκτέλεση των δημόσιων προϋπολογισμών εντός των ορίων και στόχων που αποφασίζονται από τη Βουλή,
      β)      να κατατεθεί στη Βουλή ο απολογισμός και οι λοιπές χρηματοοικονομικές καταστάσεις οικονομικού έτους 2011 μέχρι το τέλος Νοεμβρίου τρέχοντος έτους, ανεξάρτητα από την ημερομηνία κατάθεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού,      
      γ)      να δοθεί η δυνατότητα στους Γενικούς Διευθυντές των Υπουργείων, οι οποίοι απολύονται αυτοδίκαια, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, μετά από αίτησή τους να παραμείνουν στην Υπηρεσία και μέχρι την επιλογή και τοποθέτηση νέων προϊσταμένων.
3.       Την πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου.


ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Άρθρο 1
Δημοσιονομικοί κανόνες και πρακτικές

α)      Μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και των υπολοίπων Υπουργείων συνάπτονται ξεχωριστά μέχρι 31 Ιανουαρίου κάθε έτους μνημόνια συνεργασίας με στόχο την ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού και τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση.

      Στα μνημόνια περιλαμβάνονται τουλάχιστον:
1)      οι τριμηνιαίοι στόχοι εκτέλεσης του προϋπολογισμού κάθε φορέα,
2)      προκαθορισμένες διορθωτικές παρεμβάσεις σε περίπτωση εμφάνισης αποκλίσεων από τους στόχους,
3)      οι επιπτώσεις στην περίπτωση μη υλοποίησης των διορθωτικών παρεμβάσεων,
4)      ο χρόνος και το είδος των δημοσιονομικών αναφορών που υποβάλλει ο κάθε φορέας,
5)      δεσμεύσεις ότι υφίστανται και λειτουργούν εσωτερικά συστήματα, διαδικασίες και μηχανισμοί που να διασφαλίζουν τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση ή μέτρα που λαμβάνονται για τη βελτίωσή τους,
6)      ο ρυθμός αποδέσμευσης των εγκεκριμένων πιστώσεων του προϋπολογισμού,
7)      οι προθεσμίες εντός των οποίων θα πρέπει να ανταποκριθεί το Υπουργείο Οικονομικών σε ερωτήματα, διευκρινίσεις ή επιλύσεις διαφορών μεταξύ των Υπουργείων και των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ).

β)      Αντίστοιχα μνημόνια συνεργασίας δύνανται να συνάπτονται μεταξύ του κάθε Υπουργείου και των υπευθύνων των εποπτευόμενων φορέων, το περιεχόμενο των οποίων επιλέγεται από τον οικείο Υπουργό.

γ)      Όλοι οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης υποχρεούνται να έχουν εγκρίνει τον προϋπολογισμό κάθε έτους μέχρι την 31η Ιανουαρίου του έτους στο οποίο αναφέρεται ο προϋπολογισμός.
      
      Σε περίπτωση μη έγκρισης, εκτός εάν οφείλεται σε αποχρώντες αντικειμενικούς λόγους που γνωστοποιούνται αμελλητί στον Υπουργό Οικονομικών και αναγνωρίζονται ως τέτοιοι με απόφασή του, καμία δαπάνη πλην των πληρωμών συντάξεων, αποδοχών προσωπικού και απόδοσης των επ' αυτών κρατήσεων δεν θεωρείται νόμιμη.

δ)      Μέχρι 15 Ιανουαρίου κάθε έτους όλα τα Υπουργεία υποβάλλουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μηνιαίο πρόγραμμα εκτέλεσης του προϋπολογισμού τους, στη βάση των οποίων καθορίζονται τριμηνιαίοι στόχοι, οι οποίοι μετά τη συμφωνία τους με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους συμπεριλαμβάνονται στο μνημόνιο συνεργασίας που προβλέπεται στην παρ. α.

      Όμοιο πρόγραμμα εκτέλεσης του προϋπολογισμού τους υποβάλλουν μέχρι 15 Φεβρουαρίου κάθε έτους στο Γενικό Διευθυντή Οικονομικών Υποθέσεων του εποπτεύοντος Υπουργείου και μέσω αυτού στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης που ο προϋπολογισμός τους υπερβαίνει το ποσό που καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και το οποίο με όμοια απόφαση μπορεί να αναπροσαρμόζεται κατ' έτος.

ε)      Σε περίπτωση που από τα μηνιαία στοιχεία εκτέλεσης των προϋπολογισμών των υπουργείων και των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, τα οποία σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο υποβάλλουν πρόγραμμα μηνιαίας εκτέλεσης του προϋπολογισμού τους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, διαπιστώνεται απόκλιση από τους τριμηνιαίους στόχους που υπερβαίνει το 10% περικόπτεται με απόφαση του Διευθυντή Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης ποσό πιστώσεων λειτουργικών δαπανών των Υπουργείων ή επιχορήγησης ή απόδοσης πόρων σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης ίσο με το ποσό της υπέρβασης πέραν του ανωτέρω ποσοστού.  Αυτή η διαδικασία ενεργοποιείται εάν δεν έχουν υλοποιηθεί οι αναφερόμενες στην παρ. α, περ. 2 διορθωτικές παρεμβάσεις ή αν η υπέρβαση είναι προσωρινή και από τα προσκομισθέντα στοιχεία προκύπτει βάσιμα ότι δεν θα επηρεάσει το ετήσιο οικονομικό αποτέλεσμα.

στ)      Σε ειδικές περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται σοβαρή απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους ή μη συμμόρφωση με τα ανωτέρω, ο Υπουργός Οικονομικών δύναται να ορίζει σε εποπτευόμενους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης Επόπτη Οικονομικών Υπηρεσιών,  οι αρμοδιότητες και οι υποχρεώσεις του οποίου καθορίζονται με την απόφαση ορισμού του.

ζ)      Από 1/1/2014 δεν επιτρέπεται ο δανεισμός φορέων για άλλους σκοπούς πλην επενδύσεων.  Σε κάθε περίπτωση απαιτείται η έγκριση του Υπουργού Οικονομικών.

η)      Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών ρυθμίζονται λεπτομέρειες για την εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων.

Άρθρο 2
Κατάθεση Απολογισμού και Ισολογισμού μέχρι τέλος Νοεμβρίου τρέχοντος έτους ανεξάρτητα από την κατάθεση του Κρατικού Προϋπολογισμού


      Ο Απολογισμός, ο Ισολογισμός (κατάσταση χρηματοοικονομικής θέσης) και οι λοιπές Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις της Κεντρικής Διοίκησης μαζί με τη Διαδήλωση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ειδικά για το οικονομικό έτος 2011, εισάγονται για κύρωση στη Βουλή από τον Υπουργό Οικονομικών μέχρι το τέλος Νοεμβρίου τρέχοντος έτους, ανεξάρτητα από την ημερομηνία κατάθεσης στη Βουλή του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013.

Άρθρο 3
Παραμονή των Γενικών Διευθυντών των Υπουργείων στην Υπηρεσία υπό προϋποθέσεις

      Οι προϊστάμενοι των Γενικών Διευθύνσεων των Υπουργείων, οι οποίοι απολύονται αυτοδίκαια από την υπηρεσία, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, δύνανται μετά από αίτησή τους να παραμείνουν στην υπηρεσία μέχρι την επιλογή και τοποθέτηση νέων προϊσταμένων και εφόσον δεν έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους.


Άρθρο 4
Έναρξη Ισχύος

      Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Read more...

«Χωρίς καμία εμπλοκή από την πλευρά των δανειστών της Ελλάδας» Δημιουργείται μηχανισμός ελέγχου των δαπανών της Γενικής Κυβέρνησης

Στη δημιουργία Μηχανισμού Ελέγχου των δαπανών της Γενικής Κυβέρνησης προχωρά ο πρωθυπουργός, ο οποίος υπέγραψε τη Δευτέρα την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, άμεσης ισχύος.

Στην ανακοίνωση της κυβέρνησης διευκρινίζεται: «Ο μηχανισμός αυτός είναι αυστηρά ελληνικός, χωρίς καμιά εμπλοκή από την πλευρά των δανειστών της Ελλάδας. Αφορά το συνεχή έλεγχο των δημοσίων δαπανών, ώστε να υπάρχει έγκαιρη προειδοποίηση για σοβαρές υπερβάσεις δαπανών, αυτόματα μέτρα διόρθωσης αυτών των υπερβάσεων και πρόσθετος μηχανισμός παρέμβασης, όταν τα αυτόματα μέτρα δεν υλοποιούνται και δεν επαρκούν».

»Ο μηχανισμός αυτός θα υλοποιηθεί αμέσως, με απλό και διαφανή τρόπο, ώστε τα υπουργεία να εκπονούν τριμηνιαίους στόχους και να ελέγχονται σε μηνιαία βάση για το κατά πόσο βρίσκονται εντός των στόχων»,

»Το ίδιο θα ισχύει και για τους εποπτευόμενους Οργανισμούς. Έτσι, όποια υπέρβαση εμφανιστεί, θα γίνεται γνωστή αμέσως και θα αντιμετωπίζεται έγκαιρα και από το υπουργείο που έγινε η υπέρβαση, ώστε να μην εξαναγκάζεται αργότερα η κυβέρνηση σε οριζόντιες περικοπές παντού».

Read more...

Και προειδοποίηση για την ανεξαρτησία των δικαστών... Να διωχθούν αυτοί που έκρυψαν τη λίστα Λαγκάρντ, ζητά ο Τσίπρας

Την δίωξη όσων κάλυψαν τους πιθανούς φοροφυγάδες που περιλαμβάνει η λίστα Λαγκάρντ και όχι «αυτών που την αποκαλύπτουν» ζήτησε ο κ. Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Ενωσης Ελλήνων Δικαστικών και Εισαγγελέων στο γραφείο του στην Βουλή.
 
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «αντί να διώκονται όσοι καλύπτουν τους φοροφυγάδες διώκονται αυτοί που τους αποκαλύπτουν» και σχολιάζοντας την σύλληψη του  εκδότη του “Hot Doc” Κώστα Βαξεβάνη ανέφερε: «Οι εξελίξεις της δίωξης σε συνδυασμό με το γενικότερο αίσθημα της ατιμωρησίας αποτελούν τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».
 
Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι «εδώ και δύο μήνες καταθέσαμε πρόταση για σύσταση εξεταστικής για το Μνημόνιο την οποία ο Πρόεδρος της Βουλής έβαλε στο συρτάρι του, όπως έβαλαν τη λίστα Λαγκάρντ στο συρτάρι τους ο Βενιζέλος και ο Παπακωνσταντίνου».
 
«Κάποιοι θέλουν η ελληνική δικαιοσύνη να μην ασκεί απερίσπαστα τα καθήκοντα της»
Πέραν αυτών ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «αντιδημοκρατικούς τακτικισμούς» τις ενέργειες της κυβέρνησης αναφορικά με την μορφή, τον τρόπο και τον χρόνο που θα φέρει η κυβέρνηση τα μέτρα ύψους 13,5 δις ευρώ στην Βουλή» ενώ για τις περικοπές στους μισθούς των δικαστών σημείωσε ότι: «Η επίθεση της μνημονιακής κυβέρνησης θέτει σε κίνδυνο την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των Ελλήνων δικαστικών. Η επίθεση προς τους δικαστικούς λειτουργούς έχει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα. Τα 40 εκατ. ευρώ που τους περικόπτουν δεν είναι αυτά που θα σώσουν τη χώρα. Είναι μια μνημονιακή επιλογή. Κάποιοι θέλουν η ελληνική δικαιοσύνη να μην ασκεί απερίσπαστα τα καθήκοντα της».
 
 Από την άλλη πλευρά η Πρόεδρος Ένωσης Δικαστικών Βασιλική Θάνου τόνισε: «Προφανής η διάθεση της κυβέρνησης να περιορίσει το φρόνημα και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Γίνεται προβληματική η άσκηση των καθηκόντων μας. Έκκληση προς την κυβέρνηση έστω και την ύστατη στιγμή γιατί το πακέτο μέτρων κλείνει να κατανοήσει προβλήματα μας και να υποχωρήσει».
 
 «Το πολιτικό σύστημα καταρρέει»
 
Πάντως, ο κ. Τσίπρας κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη περι δημιουργίας ενιαίου ευρωπαϊκού μετώπου ΝΔ – ΠΑΣΟΚ κατά των λαϊκιστών σημείωσε: «Μάταιες προσπάθειες από το πολιτικό σύστημα που καταρρέει. Προσπάθεια για να ανακόψει την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ σύντομα η απάντηση θα δοθεί από τον ελληνικό λαό». .protothema.gr

Read more...

Kρίσιμη συνεδρίαση του Euro Working Group σήμερα Τρία Eurogroup για την Ελλάδα

Στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου θα ληφθούν οι αποφάσεις για την Ελλάδα ανέφερε τη Δευτέρα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ καθώς εκτιμά ότι δεν θα υπάρξουν αποτελέσματα στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης η οποία έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη 31 Οκτωβρίου.

Εν μέσω ασφυκτικών  πιέσεων για την Ελλάδα, ο κ. Γιούνκερ συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup και την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου,  ενώ με ηχηρή  παρέμβασή του ζήτησε να σταματήσουν όλα τα σενάρια περί εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη. 

«Η Ελλάδα δεν θα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, αυτό δεν θα συμβεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ.

Πάντως, κρίσιμη για τις περαιτέρω εξελίξεις θα αποδειχθεί η σημερινή συνεδρίαση του Euro Working Group. 

Ο πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Π.Τσακλόγλου θα παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που θα προκύψει από την επιμήκυνση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδος κατά δύο έτη. Τα συμπεράσματα του EuroWorking Group για το τρίτο οικονομικό πρόγραμμα προσαρμογής για την Ελλάδα (Third Economic Adjustment Programme for Greece) θα αποτελέσουν το αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης που θα διεξαχθεί την Τετάρτη.

Στην κρίσιμη σύσκεψη του Eurogroup για την Ελλάδα, στις αρχές Νοεμβρίου, αναφέρθηκε και ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

Σε συνέντευξη Τύπου, έπειτα από συνάντηση που είχε στο Παρίσι με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ο κ. Ολάντ είπε πως η έκθεση της τρόικας αναμένεται τις επόμενες ημέρες, τονίζοντας ότι η Γαλλία την αναμένει προκειμένου «να αποφασίσει για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος προσέγγισης του ελληνικού προβλήματος».

«Υπάρχει μία συνάντηση του Eurogroup προγραμματισμένη για τις αρχές Νοεμβρίου και σε αυτό το πλαίσιο θα αναζητήσουμε τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους, εάν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, ώστε να βρούμε μία βιώσιμη λύση» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος. 

Πάντως, απέφυγε να αποκλείσει το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους σε αντίθεση με τη γερμανική πλευρά.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνα Ραχόι και ο Ιταλός ομόλογος του, Μάριο Μόντι, διεμήνυσαν τη Δευτέρα ότι στηρίζουν τη παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

«Η Ισπανία και η Ιταλία στηρίζουν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Η δέσμευσή μας στο ευρώ είναι ακλόνητη και θα υιοθετήσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εγγυηθούμε τη σταθερότητα, τον αμετάκλητο χαρακτήρα του» δήλωσε ο Ραχόι.

Όσον αφορά στην ιδέα του «Επιτρόπου Νομίσματος» στην Ευρωζώνη, ο κ. Ραχόι εξέφρασε την αντίθεσή του, προσθέτοντας ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μέρος μιας συνολικότερης συζήτησης για το μέλλον της νομισματικής ένωσης. 

Από την πλευρά του ο Μάριο Μόντι δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει «δυσκολίες της εφηβείας», ενώ τόνισε ότι η  Ιταλία δεν χρειάζεται πακέτο διάσωσης.protothema.gr

Read more...

Αποδοκίμασαν και έδιωξαν τον Γιώργο από εστιατόριο του Βερολίνου!(Βίντεο)Άρον άρον έφυγε ο Γιώργος Παπανδρέου από εστιατόριο στο Βερολίνο όπου πήγε με την παρέα του να φάνε. 

Αιτία, οι έντονες αποδοκιμασίες που δέχθηκε από νεαρούς Έλληνες οι οποίοι μόλις τον είδαν τον «στόλισαν» με διάφορα κοσμητικά...

«Τρώτε και πίνετε τζάμπα, πληρώνουμε εμείς» και «ντροπή σας» ήταν μερικά από τα σχόλια που δέχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος τελικά αποχώρησε από το μαγαζί.http://newpost.gr

Read more...

ΘΑ ΕΓΓΥΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ, ΛΕΕΙ Η ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ Το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει τα μέτραto-pasok-tha-psifisei-ta-metra 
Το ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται στο να ψηφίσει τα μέτρα της κυβέρνησης καθώς τα στελέχη του Κινήματος συναίνεσαν στο ότι θα πρέπει ως κόμμα ευθύνης μεν να στηρίξει την κυβέρνηση, να επιδιώξει δε τις απαραίτητες βελτιώσεις.

«Το ΠΑΣΟΚ θα διατυπώσει επίσημα αύριο τη θέση του, ως εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας και της εθνικής στρατηγικής για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση, με ασφάλεια και προοπτική» είναι η επίσημη θέση του Κινήματος που υποδηλώνει την θετική στάση που πρόκειται να κρατήσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην ψήφιση των μέτρων. 

Το ΠΑΣΟΚ επίσης επιθυμεί να διαχωρίσει τη θέση του από τη στάση της ΔΗΜΑΡυποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος του Κινήματος δεν εξαρτά τη δική του στάση από τη στάση της ΔΗΜΑΡ που βρίσκεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη με τις ευθύνες δύσκολων εθνικών αποφάσεων. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πάντως παραμένει σε συνεχή επαφή με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών, αλλά και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα μέτρα και να επέλθουν οι μέγιστες δυνατές βελτιώσεις μέχρι το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup της 12 Νοεμβρίου.

Οι βελτιώσεις που θα επιδιώξει από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ, διευκρινίζεται ότι δεν αφορούν μόνο στα εργασιακά, αλλά σε πολλά κρίσιμα και ευαίσθητα σημεία. 

Ο κ. Βενιζέλος θα ενημερώσει αύριο την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ για τις επαφές του στις ΗΠΑ, κυρίως με το ΔΝΤ και το IIF. Αντικείμενο των επαφών αυτών είναι το μείζον ζήτημα της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους.

Όσον αφορά στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τους στενούς του συνεργάτες να παραστούν σήμερα στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Λοβέρδου. Το ΠΑΣΟΚ αποσαφήνισε επίσης με σχόλιό του ότι το άρθρο του κ. Γιάννη Δατσέρη στο Έθνοςαποτυπώνει προσωπικές του απόψεις στο πλαίσιο διαλόγου μεταξύ ενός βουλευτή κι ενός στελέχους του ΠΑΣΟΚ που τους συνδέει φιλία και μακρά, κοινή διαδρομή.http://newpost.gr/

Read more...

Παλιά και νέα στελέχη έλαβαν πρόσκληση...

Το «όλον ΠΑΣΟΚ» έχει καλέσει ο Ανδρέας Λοβέρδος το απόγευμα στην παρουσίαση του βιβλίου του «Θέσεις για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση».

Παλιά και νέα στελέχη που έπαιξαν ρόλο στην... πορεία του κινήματος στην 38χρονη πορεία του έχουν όλοι λάβει πρόσκληση, για την παρουσίαση που θα γίνει στο συνεδριακό κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής στις επτά το απόγευμα.

Μαζί, προσκλήσεις έχουν λάβει όλοι οι υπουργοί και βουλευτές της συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ).

Το ενδιαφέρον τώρα εστιάζεται στο ποιοι θα δώσουν τελικά το «παρών». Θα είναι για παράδειγμα εκεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Κώστας Σημίτης, ο Κώστας Λαλιώτης, η Βάσω Παπανδρέου, ο Δημήτρης Ρέππας;

Ο Γιώργος Παπανδρέου πάντως δε θα είναι, καθώς βρίσκεται σήμερα στο Βερολίνο, μοιράζοντας το χρόνο του μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης.

real.gr


Read more...

Πέφτουν οι μάσκες για τις αποζημιώσεις ...Tο γράψαμε την Παρασκευή και αρκετοί ήταν εκείνοι που επικοινώνησαν μαζί μας λέγοντας ότι αγνοούσαν αυτή τη διάσταση για την οποία βεβαίως επιβεβαιωθήκαμε πανηγυρικά και εγγράφως. Αναφέραμε λοιπόν ότι το  πάπλωμα για το οποίο γίνεται ο καβγάς στα εργασιακά ,είναι οι...
αποζημιώσεις κι όχι βέβαια οι τριετίες ή το επίδομα γάμου. Αυτά αποτελούν προφάσεις.

Αν οι αποζημιώσεις μειωθούν στο ήμισυ ή και παρακάτω ακόμη, σε περίπτωση απόλυσης του ένας απλός εργαζόμενος θα λάβει ελάχιστα. Ένας όμως προβεβλημένος τηλεοπτικός δημοσιογράφος ή ένας διευθύνων σύμβουλος ΔΕΚΟ ή ένας μεγαλοπαράγοντας των τραπεζών που απορροφώνται ή συγχωνεύονται , θα λάβουν τα μισά από όσα σήμερα. Για Αντί για ένα - δύο εκατομμύρια ευρώ , θα πάρουν 500-600 ψωροχιλιάρικα! Πόσοι είναι αυτοί; Καμιά 20αριά χιλιάδες και βάλε.

Ορισμένοι εξ΄ αυτών τηλεφωνούν στον Κουβέλη και στον Βενιζέλο ζητώντας τους να στηρίξουν τον αγώνα τους για να μην περάσουν οι περικοπές στις αποζημιώσεις. Άλλοι δε αρθρογραφούν σχετικά σε ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδες , όπως μπορείτε να διαβάσετε σήμερα σε μία από αυτές. Αν προκληθούμε θα επανέλθουμε για το ποια τηλε- δημοσιογράφος ανησυχεί και ποιος τηλε – σχολιαστής αγχώνεται…

ΔΓ
parapolitika.gr


Read more...

Στον εισαγγελέα ο πρώην διοικητής της ΛΑΡΚΟ...
Την Τρίτη 30 Οκτωβρίου απολογείται στον εισαγγελέα ο πρώην διοικητής της ΛΑΡΚΟ, Τάσος Μπαράκος με βαρύτατες κατηγορίες (απιστία σε βαθμό κακουργήματος), επειδή δεν έκανε...
τις μειώσεις μισθών στη ΛΑΡΚΟ με βάση το νόμο για τα μισθολόγια των ΔΕΚΟ.
Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι οι κατηγορίες είναι αβάσιμες καθώς οι μειώσεις αποδοχών δεν μπορούσαν να γίνουν καθώς η ΛΑΡΚΟ δεν είναι ΔΕΚΟ. Η κυβέρνηση διαπίστωσε ότι η ΛΑΡΚΟ δεν είναι ΔΕΚΟ και δεν μπορούν να επιβληθούν μισθολογικές μειώσεις με βάση το νόμο για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Ο Βασίλης Γριμάνης, νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ενημέρωσε πρόσφατα τους συνδικαλιστές ότι θα προχωρήσει σε σύναψη νέας επιχειρησιακής σύμβασης με μειώσεις 17%....


Read more...

Ξαφνικό σοκ στους Δικαστές: Νέο μισθολόγιο...
Της Έρρικας Βαλλιάνου
Αναπάντεχα τα νέα για Δικαστές και Εισαγγελείς που φαίνεται ότι τους πάνε για νέο μισθολόγιο και μάλιστα πολύ χαμηλότερο από αυτό που ισχύει σήμερα.
Δικαστές και Εισαγγελείς κινητοποιούνται γρήγορα και αύριο δίνουν...
συνέντευξη Τύπου, διότι αφού τέλειωσαν τις επαφές με όλη την αντιπολίτευση, ξαφνικά πληροφορήθηκαν ότι τους περιμένει χειρότερο κακό: νέο μισθολόγιο ειδικά για αυτούς πολύ χαμηλότερο από αυτό που ισχύει σήμερα για όλες τις βαθμίδες της Δικαιοσύνης.

Φαίνεται ότι κατά τις επισκέψεις τους στους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που βεβαίως τάχθηκαν με το μέρος τους ότι δεν πρέπει να υπάρξουν μειώσεις στο μισθολόγιο των Δικαστών, κάποιος τους «ειδοποίησε» ότι τους περιμένει χειρότερο κακό, δηλαδή η κυβέρνηση τους ετοιμάζει ειδικό μισθολόγιο χαμηλότατο!..
 http://www.crime.gr/


Read more...

Προχωρεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα των φορολογουμένων

Εγκύκλιος για την καταγραφή των συναλλαγών


  (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
Στοιχεία από ιδιωτικές επιχειρήσεις, ΔΕΚΟ και δημόσιους φορείς θα επεξεργάζεται η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών στα πλαίσια διασταυρώσεων για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Εγκύκλιος που υπογράφει ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης προβλέπει πως τα πιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων και των υποκαταστημάτων αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων, τα χρηματοδοτικά ιδρύματα, οι φορείς εκκαθάρισης συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμών και τα ιδρύματα πληρωμών που λειτουργούν στην Ελλάδα, η Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ (ΕΧΑΕ), τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια κάθε βαθμίδας, τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, τα δημόσια θεραπευτήρια και οι κλινικές των ταμείων ασφάλισης, οι επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης, τα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και οι εταιρείες ύδρευσης, κ.ά., θα υποχρεούνται πλέον να διαβιβάζουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών αρχεία με στοιχεία οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος:

Στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αποστέλλονται και στοιχεία συναλλαγών καρτών πληρωμών εκδοτών εκτός Ελλάδος (τριψήφιος κωδικός τράπεζας, αριθμός κάρτας πληρωμών τράπεζας εκδότη που δεν λειτουργεί στην Ελλάδα, πλήθος συναλλαγών καρτών που εκκαθαρίστηκαν, αξία συναλλαγών καρτών σε ευρώ που εκκαθαρίστηκαν, ανά μήνα για τα έτη 2010 και 2011, βάσει της ημερομηνίας συναλλαγής από την τράπεζα, κ.ά.).

Σύμφωνα με την απόφαση οι επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης θα διαβιβάζουν στη ΓΓΠΣ του σε ηλεκτρονική κατάσταση, περιεχόμενο των βεβαιώσεων που χορηγούν στους πελάτες τους για να τύχουν της ωφέλειας της μείωσης φόρου που προβλέπεται από τον νόμο. Ομοίως, τα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης θα διαβιβάζουν στη ΓΓΠΣ του υπουργείου Οικονομικών, σε ηλεκτρονική κατάσταση, περιεχόμενο των βεβαιώσεων που χορηγούν στους ασφαλισμένους τους για τις υποχρεωτικές τους εισφορές σε αυτά, καθώς και για τις προαιρετικές τους εισφορές (ΑΦΜ υπόχρεου ασφαλισμένου, ποσό εισφορών που κατέβαλε ο υπόχρεος ή ο εργοδότης του υπέρ αυτού, ημερολογιακό έτος είσπραξης, ΑΜΚΑ υπόχρεου ασφαλισμένου). Στην περίπτωση δε που οι ασφαλισμένοι των ταμείων αυτών είναι μισθωτοί, τα ταμεία θα διαβιβάζουν στη ΓΓΠΣ μόνο τα ποσά που αφορούν τις προαιρετικές εισφορές των ασφαλισμένων σε αυτά.

Τα ιδιωτικά σχολεία στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης, με εξαίρεση τα εσπερινά γυμνάσια και λύκεια, καθώς και τα ειδικά σχολεία ατόμων με ειδικές ανάγκες, θα διαβιβάζουν στη ΓΓΠΣ κατάσταση καταβληθέντων διδάκτρων και πληρωμών για πρόσθετες παροχές ανά ημερολογιακό έτος (ΑΦΜ υπόχρεου προς καταβολή, ονοματεπώνυμο υπόχρεου, ποσό καταβληθέντων διδάκτρων και αμοιβών για πρόσθετες παροχές). Το ίδιο θα ισχύσει και για όλα τα υπόλοιπα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια κάθε βαθμίδας (πανεπιστήμια, κολλέγια, παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων, φροντιστήρια, σχολές, εργαστήρια ελευθέρων σπουδών, ΙΙΕΚ, κ.λπ.).

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η ΓΓΠΣ του υπουργείου Οικονομικών θα διατηρεί τα ανωτέρω στοιχεία για χρονικό διάστημα έξι ετών.

Η εγκύκλιος αυτή δημοσιεύεται βάσει του εφαρμοστικού νόμου του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος όπως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Α' 152/01.07.2011).

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Άκαρπη η συνάντηση Κουβέλη - Βρούτση για τα εργασιακά

Συνάντηση στην Αγ.Κωνσταντίνου


Ο Φ.Κουβελής εμφανίζεται αμετακίνητος στις θέσεις του για τα εργασιακά
Ο Φ.Κουβελής εμφανίζεται αμετακίνητος στις θέσεις του για τα εργασιακά   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Άκαρπη απέβη η δίωρη συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλη με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, τη Δευτέρα, σχετικά με τη διαφωνία της ΔΗΜΑΡ στις απαιτούμενες από την τρόικα αλλαγές στα εργασιακά.

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος, υπήρξε εκτενής συζήτηση και ενημέρωση για το σύνολο των εργασιακών θεμάτων που έχουν τεθεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και όσων έχουν συμφωνηθεί με την υπογραφή των δύο μνημονίων.
Στη συνέχεια, ο υπουργός Εργασίας μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για το περιεχόμενο της συνάντησής του με τον Φώτη Κουβέλη.
Ερωτηθείς μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό για τη συνάντηση με τον κ. Κουβέλη, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα είναι μια διαρκής έννοια όσο η δημοσιονομική ελευθερία της χώρας δεν υπάρχει.

Ο κ. Βρούτσης είπε ακόμη στους δημοσιογράφους ότι ενημέρωσε τον κ. Κουβέλη κατ' εντολήν του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Στελέχη της ΔΗΜΑΡ σχολίαζαν νωρίτερα ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια διαπραγμάτευσης, αν αυτή γίνει γίνει σε υψηλό πολιτικό επίπεδο.

Κατά πληροφορίες, η ΔΗΜΑΡ έχει προτείνει είτε να αποσυρθούν τα εργασιακά, είτε να αποσυρθούν προσωρινά έως το τέλος 2013, οπότε θα υπάρξει ούτως ή άλλως επικαιροποίηση του μνημονίου, είτε -τέλος- να έρθουν σε ξεχωριστό άρθρο προκειμένου το κόμμα του κ. Κουβέλη να μπορεί να ψηφίσει «παρών».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...