Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Θέμα πολιτικής ευθύνης Βενιζέλου θέτει ο Ντόλιος

Θέμα πολιτικής ευθύνης Βενιζέλου θέτει ο Ντόλιος
Αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, αναφορικά με τον τρόπο που χειρίστηκε ως υπουργός Οικονομικών τη λίστα "Λαγκάρντ" , άφησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ  Γιώργος Ντόλιος.
Μιλώντας στο Ραδιοφωνικό Σταθμό του Πειραιά, “Κανάλι 1″, τόνισε :"Αναδεικνύεται θέμα πολιτικής ευθύνης Βενιζέλου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Το μέγεθός της βέβαια είναι υποκειμενικό για τον καθένα", συμπληρώνοντας : "Θα ήμουν ευτυχής εάν ο Βενιζέλος την είχε αξιοποιήσει. Δεν νοιώθω καθόλου καλά γι αυτό ούτε ο ίδιος".
 "Ο Βενιζέλος λέει ότι την ευθύνη είχαν οι Καπελέρης και Διώτης ωστόσο δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ευτυχείς χειρισμούς. Ο Παπακωνσταντίνου έχει χωρίς αμφιβολία πολιτική ευθύνη για τη λίστα Λαγκάρντ", ανέφερε ο κ. Ντόλιος.
Σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις, ο κ. Ντόλιος υπογράμμισε ότι το εγχείρημα διάσωσης της χώρας τίθεται σοβαρά εν αμφιβόλω.
"Κακώς αποδέχθηκαν Σαμαράς και Βρούτσης να διαπραγματευτούν  για εργασιακά. Το ζήτημα είχε κλείσει από Φεβρουάριο", επεσήμανε μεταξύ άλλων.
Ο κ. Ντόλιος χαρακτήρισε την ψήφιση των μέτρων τρικομματική. "Σε αυτή τη φάση δεν έχει τόσο σημασία ο αριθμός των ψήφων όσο το να είναι και από τα τρία κόμματα", είπε και πρόσθεσε :  "Εάν δεν υπερψηφίσει η ΔΗΜΑΡ είναι δύσκολο να στηρίξει μόνο του το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση, δηλαδή τον πρωθυπουργό και το κόμμα που επί δύο χρόνια από άποψης έντασης και τόνου δεν διαφοροποιείται από τον ΣΥ.ΡΙΖΑ". 
"Είναι πολύτιμη η παρουσία της ΔΗΜΑΡ που προέρχεται από την παραδοσιακή αριστερά με τις γνωστές ευαισθησίες ώστε να νοιώσουν οι Έλληνες ότι αναγνωρίζει την αναγκαιότητα στήριξης αυτής της προσπάθειας", κατέληξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: