Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Άκαρπη η συνάντηση Κουβέλη - Βρούτση για τα εργασιακά

Συνάντηση στην Αγ.Κωνσταντίνου


Ο Φ.Κουβελής εμφανίζεται αμετακίνητος στις θέσεις του για τα εργασιακά
Ο Φ.Κουβελής εμφανίζεται αμετακίνητος στις θέσεις του για τα εργασιακά   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Άκαρπη απέβη η δίωρη συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλη με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, τη Δευτέρα, σχετικά με τη διαφωνία της ΔΗΜΑΡ στις απαιτούμενες από την τρόικα αλλαγές στα εργασιακά.

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος, υπήρξε εκτενής συζήτηση και ενημέρωση για το σύνολο των εργασιακών θεμάτων που έχουν τεθεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και όσων έχουν συμφωνηθεί με την υπογραφή των δύο μνημονίων.
Στη συνέχεια, ο υπουργός Εργασίας μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για το περιεχόμενο της συνάντησής του με τον Φώτη Κουβέλη.
Ερωτηθείς μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό για τη συνάντηση με τον κ. Κουβέλη, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα είναι μια διαρκής έννοια όσο η δημοσιονομική ελευθερία της χώρας δεν υπάρχει.

Ο κ. Βρούτσης είπε ακόμη στους δημοσιογράφους ότι ενημέρωσε τον κ. Κουβέλη κατ' εντολήν του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Στελέχη της ΔΗΜΑΡ σχολίαζαν νωρίτερα ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια διαπραγμάτευσης, αν αυτή γίνει γίνει σε υψηλό πολιτικό επίπεδο.

Κατά πληροφορίες, η ΔΗΜΑΡ έχει προτείνει είτε να αποσυρθούν τα εργασιακά, είτε να αποσυρθούν προσωρινά έως το τέλος 2013, οπότε θα υπάρξει ούτως ή άλλως επικαιροποίηση του μνημονίου, είτε -τέλος- να έρθουν σε ξεχωριστό άρθρο προκειμένου το κόμμα του κ. Κουβέλη να μπορεί να ψηφίσει «παρών».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: