Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Συναντήσεις του πρωθυπουργού για Μεσανατολικό στο περιθώριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Επαφές μετά τη λήξη των εργασιών

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Το Μεσανατολικό και οι εξελίξεις στη Βόρεια Αφρική βρέθηκαν στο επίκεντρο των απογευματινών συναντήσεων του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, μετά τη λήξη των εργασιών του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε, χωριστά, με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κόμματος του Ισραήλ, Μίκα Χαρίς και τον Ναμπίλ Σάαθ της Φατάχ.

Στις συναντήσεις συζητήθηκε το <εσανατολικό και η εξέλιξη των προσπαθειών για την εξεύρεση μια βιώσιμης λύσης.

Στη συνάντηση με τον Μ.Χαρίς, ήταν παρούσα και η Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του Εργατικού Κόμματος Κολέτ Αβιτάλ.

Οι συνομιλητές του πρωθυπουργού έδειξαν ενδιαφέρον για τις προσπάθειες που καταβάλουν οι Έλληνες πολίτες και η κυβέρνηση για την έξοδο από την κρίση, ενώ εξέφρασαν εκτός από την υποστήριξή τους και προθυμία να βοηθήσουν τη χώρα στην προσπάθειά της.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με δύο Λίβυους αντικαθεστωτικούς, τον Φατχί Μπάγια, υπεύθυνο για τις εξωτερικές υποθέσεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου και τον Ασόρζ Μπούρασεντ, μέλος του ίδιου Συμβουλίου στην πόλη Ντέρνα.

Μαζί τους συζήτησε για την εν γένει κατάσταση και τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη. Επανέλαβε το προσωπικό του και όχι μόνο ενδιαφέρον -οι εξελίξεις στον αραβικό κόσμο ήταν ένα από τα θέματα του Συμβουλίου της Διεθνούς-, αλλά και τη θέση του ότι η λύση στο πρόβλημα πρέπει να είναι πολιτική.

Αργότερα συναντήθηκε με δύο νεαρούς μπλόγκερς, τον Τάρεκ Αμρ, από την Αίγυπτο και την Αμίρα Γιχάουι από την Τυνησία.

Οι δύο νέοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την πρόσκληση να παρακολουθήσουν μια συνεδρίαση του Συμβουλίου της Διεθνούς και να μιλήσουν σε στελέχη από όλο τον κόσμο, αλλά και το θαυμασμό τους για την ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι οι νέοι μπλόγκερς, στις δύο χώρες, έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του κινήματος των νέων, και αυτό, με τη σειρά του, ήταν καταλύτης στη δημιουργία της αποκαλούμενης «Αραβικής Άνοιξης».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

"Άνθρακες" ο θησαυρός του ΕΣΠΑ ...



"Άνθρακες" θα αποδειχθεί ο "θησαυρός" του ΕΣΠΑ, καθώς ελάχιστοι επιχειρηματίες στο σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας επιθυμούν να ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα που απαιτεί την διάθεση υψηλής ρευστότητας από τους ίδιους τους επιχειρηματίες σε εποχές που πρώτον δεν υπάρχει ίδια ρευστότητα, δεύτερον δεν...

δανείζουν οι τράπεζες ή αν δανείζουν απαιτούν ληστρικά επιτόκια ή υψηλές εμπράγματες εγγυήσεις και τρίτον κανείς δεν ξέρει αν το προϊον θα απορροφηθεί σε μία οικονομία που κάθε τρίμηνο γράφει χειρότερες επιδόσεις από το προηγούμενο!

Οι Βρυξέλλες ναι μεν μιλάνε για "ξεμπλοκάρισμα" του ΕΣΠΑ προκειμένου να ανακοπεί η ύφεση στην Ελλάδα και να διοχετευθεί το εναπομένον πακέτο των 15,3 δισ. ευρώ ως το 2013 για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την «επανεκκίνηση» των έργων, αλλά απλά οι μικκρομεσαίοι στην πλειοψηφία τους δεν μπορούν οι ίδιοι να απορροφήσουν το ΕΣΠΑ.

Πολλά γραφεία συμβούλων υπόσχονται "με το αζημίωτο" εξασφάλιση κονδυλίων για υπερτιμολογημένα προγράμματα με μοναδικό στόχο να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των επιχειρήσεων σε ρευστό και τίποτα άλλο. Το αστείο είναι πως η κυβέρνηση θεωρεί ότι με το ΕΣΠΑ θα καταπολεμηθεί η ανεργία! Ο άλλος δεν έχει να πληρώσει το ΦΠΑ και τους προμηθευτές και θα προσλάβει ανέργους. Τόσο "μακριά νυχτωμένοι είναι"...

defencenet.gr



Read more...

«Η έλλειψη συναίνεσης είναι εικονική» δηλώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος

«Υπάρχει συμφωνία»

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Πολύ θετική επιρροή διεθνώς ασκεί η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου, δηλώνει στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. «Σε πείσμα όσων θεωρούν ότι δεν υπάρχει η αναγκαία συναίνεση, εγώ πιστεύω ότι η έλλειψη συναίνεσης είναι εικονική. Στα θεμελιώδη ζητήματα υπάρχει ευρύτατη συμφωνία» προσθέτει.

«Αυτό ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας προς όφελος των πολιτών» σημειώνει ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στην εκταμίευση της 5ης δόσης, την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων για την εθελοντική συμμετοχή των τραπεζών και τη διαμόρφωση του νέου προγράμματος.

Δίνοντας το στίγμα των επόμενων κινήσεων της κυβέρνησης, τονίζει ότι προχωρούν η προετοιμασία του εθνικού φορολογικού συστήματος, ενέργειες για την ανάσχεση της ύφεσης και την υποστήριξη της ανάπτυξης και η εφαρμογή εγγυήσεων κοινωνικής προστασίας.

Ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζει: «Σε πείσμα όσων θεωρούν ότι δεν υπάρχει η αναγκαία συναίνεση , εγώ πιστεύω ότι η έλλειψη συναίνεσης είναι εικονική. Στα θεμελιώδη ζητήματα υπάρχει ευρύτατη συμφωνία. Η πολιτική συναίνεση είναι όμως μία από τις πολλές προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ανάκτηση της κοινωνικής συναίνεσης».

Τονίζει πως οι πολίτες θέλουν να νιώσουν πως υπάρχει ένα σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος που να είναι εσωτερικά δίκαιο και ισορροπημένο.

Αναγνωρίζει ότι υπάρχει δυσπιστία η οποία μπορεί να ξεπεραστεί σιγά - σιγά και επαναφέρει γι’ αυτό την πρόταση του για ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο με τους πολίτες που εκφράζουν την αντίδρασή και την αγωνία τους στις πλατείες.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Επέστρεψαν οι «Αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα

Αύριο το 6ο πανευρωπαϊκό συλλαλητήριο


http://img.protothema.gr/B814665A899A04FF9E7C84CB84D79539.jpg
Πιστοί στο ραντεβού τους οι "Αγανακτισμένοι", αν και λιγότεροι, συγκεντρώθηκαν και σήμερα στην πλατεία Συντάγματος, παρά την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του Εφαρμοστικού Νόμου.

Ήδη η λεωφόρος Αμαλίας είναι κλειστή, μπροστά από τη Βουλή, ενώ συνεχίζονται οι ανοιχτές συνελεύσεις και οι "Αγανακτισμένοι" προετοιμάζονται για το αυριανό έκτο πανευρωπαϊκό συλλαλητήριο.

Read more...

Προβάδισμα 1,3% στη ΝΔ


newpost.gr
Προβάδισμα 1,3% στη ΝΔ
Προβάδισμα 1,3 % δίνει στη ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ νέα δημοσκόπηση. Σύμφωνα με τη RASS για την εφημερίδα «Το Παρόν» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο Αντώνης Σαμαράς παίρνουν «κεφάλι» στην πρόθεση ψήφου, στην παράσταση νίκης αλλά και στο ερώτημα για την καταλληλότητα στην Πρωθυπουργία.



Στην προηγούμενη μέτρηση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν μπροστά με 0,9%.

Πρόθεση Ψήφου

ΠΑΣΟΚ 23,1%
ΝΔ 24,4%
ΚΚΕ 7,8%
ΛΑΟΣ 4,8%
ΣΥΡΙΖΑ 3,4%
Οικολόγοι 3,3%
Δημοκρατική Αριστερά 2,3%
Δημοκρατική Συμμαχία 2,4%
Άρμα Πολιτών 2,2%
ΔΞ/ΔΑ 20,8%

Παράσταση Νίκης

ΠΑΣΟΚ 37,8%
ΝΔ 54,8%

Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός

Γ. Παπανδρέου 30,5%
Α. Σαμαράς 31,5%
Κανένας 36,8%

- Ιδιαιτέρως απογοητευμένοι εξαφανίζονται οι ερωτηθέντες για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. 8 στους 10 εκτιμούν πως έρχονται χειρότερες μέρες.

- Το 77,6% πιστεύει πως ακόμα και αν δεν ψηφίζονταν το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα οι ευρωπαίοι δεν θα άφηναν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει.

- Πρόωρες εκλογές ζητάει το 50,1% των ερωτηθέντων και το 37,9% εκτιμά πως στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνεχίσει να έχει την διακυβέρνηση της χώρας.




Πηγή: Real.gr

Read more...

Πράσινο φως για την εκταμίευση της 5ης δόσης από το Eurogroup

«Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα»

Το Eurogroup αποφάσισε την διαμόρφωση του νέου προγράμματος πριν τα μέσα Σεπτεμβρίου, ώστε να είναι δυνατή η εκταμίευση της επόμενης δόσης, με βάση το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα, είπε ο κ. Βενιζέλος
Το Eurogroup αποφάσισε την διαμόρφωση του νέου προγράμματος πριν τα μέσα Σεπτεμβρίου, ώστε να είναι δυνατή η εκταμίευση της επόμενης δόσης, με βάση το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα, είπε ο κ. Βενιζέλος (Φωτογραφία: Reuters )
Βρυξέλλες, Βέλγιο
Το πράσινο φως άνοιξαν το Σάββατο στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, για την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου, συνολικού ύψους 12 δισ. ευρώ, έως τις 15 Ιουλίου.

Επιπλέον, επανέλαβαν ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα πέρα από το υφιστάμενο πακέτο των 110 δισ. ευρώ, αλλά η τελική απόφαση για το νέο πακέτο βοήθειας θα ληφθεί όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα μέσω της εθελοντικής μετακύλισης του ελληνικού χρέους.

Το τμήμα που αναλογεί στις χώρες της Ευρωζώνης είναι 8,7 δισ. ευρώ, ενώ στο ΔΝΤ αναλογούν τα υπόλοιπα 3,3 δισ. ευρώ.

Εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είπε στο ΑΠΕ ότι η σημερινή απόφαση υπήρξε θετική για την Ελλάδα και η εκταμίευση της 5ης δόσης θα γίνει μετά την έγκριση και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που θα συνεδριάσει, κατά πάσα πιθανότητα, την επόμενη εβδομάδα.

Η συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΝΤ είναι την Παρασκευή 8 Ιουλίου.

Η δέσμευση των Ευρωπαίων υπουργών ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα, πέρα από το υφιστάμενο πακέτο των 110 δισ. ευρώ, εκτιμάται ότι θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του ΔΝΤ περί διασφάλισης της χρηματοδοτικής στήριξης της χώρας τους επόμενους 12 μήνες, ανοίγοντας τον δρόμο για την εκταμίευση των 3,3 δισ. ευρώ που αναλογούν στο Ταμείο.

Η επόμενη συνάντηση του Eurogroup και η τελευταία πριν τις θερινές διακοπές είναι στις 11 Ιουλίου. Αν και μέχρι πρόσφατα, η εκτίμηση ήταν ότι θα υπήρξε συμφωνία για τις οριστικές αποφάσεις για το δεύτερο πακέτο βοήθειας μέχρι τις 11 Ιουλίου, τελικά φαίνεται ότι θα υπάρξει μία αναβολή, λόγω των δυσκολιών που υπάρχουν στο σχέδιο εθελοντικής μετακύλισης, αλλά και λόγω των εγγυήσεων που ζητούν ορισμένες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, όπως η φινλανδική, για την χορήγηση του νέου δανείου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, «το Eurogroup αποφάσισε «την διαμόρφωση του νέου προγράμματος έγκαιρα, πριν τα μέσα Σεπτεμβρίου, ώστε να είναι δυνατή η εκταμίευση της επόμενης δόσης, με βάση το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα.»

Ευ. Βενιζέλος: Έγκαιρη και αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων

Την εκταμίευση της πέμπτης δόσης μέχρι τις 15 Ιουλίου αποφάσισε το Eurogroup στη σημερινή συνεδρίασή του με τηλεδιάσκεψη, αναφέρει σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Συγκεκριμένα, το Eurogroup αποφάσισε:

1) Την εκταμίευση της πέμπτης δόσης μέχρι τις 15 Ιουλίου. Η αντίστοιχη απόφαση του ΔΣ του ΔΝΤ αναμένεται, σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική, στις 8 Ιουλίου.

2) Την διαμόρφωση του νέου προγράμματος έγκαιρα, πριν τα μέσα Σεπτεμβρίου, ώστε να είναι δυνατή η εκταμίευση της επόμενης δόσης, με βάση το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα.

Οι σημερινές αποφάσεις του Eurogroup, αναφέρεται στη δήλωση του κ. Βενιζέλου, κατέστησαν εφικτές, μετά την ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής και του Εφαρμοστικού Νόμου.

«Η εξέλιξη αυτή ενίσχυσε την διεθνή αξιοπιστία της χώρας. Αυτό που τώρα είναι κρίσιμο είναι η έγκαιρη και αποτελεσματική εφαρμογή των αποφάσεων της Βουλής, ώστε να μπορέσουμε σταδιακά να βγούμε από την κρίση προς όφελος της εθνικής οικονομίας και των Ελλήνων πολιτών», καταλήγει ο κ. Βενιζέλος.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Θα αποκαταστήσω όλες τις αδικίες όταν μειωθεί το έλλειμμα, λέει ο Αντώνης Σαμαράς

«Καλύτερο δημοψήφισμα οι εκλογές»


Τώρα ήρθε η ώρα να αξιολογηθεί συνολικά η πορεία της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόστηκε από πέρυσι έως τώρα, είπε ο Αντώνης Σαμαράς
Τώρα ήρθε η ώρα να αξιολογηθεί συνολικά η πορεία της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόστηκε από πέρυσι έως τώρα, είπε ο Αντώνης Σαμαράς (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
«Επαναδιαπραγμάτευση σε όλα» επιμένει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ακόμη και μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Δεν κρύβει ότι το διαπραγματευτικό «όπλο» που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει είναι ο φόβος της ΕΕ για ένα ελληνικό ντόμινο που θα συμπαρασύρει οικονομικά και κοινωνικά όλες τις χώρες της ευρωζώνης.

Σε συνέντευξή του στην «Real News» ο πρόεδρος της ΝΔ λέει χαρακτηριστικά: «Επαναδιαπραγμάτευση σε όλα... Τώρα ήρθε η ώρα να αξιολογηθεί συνολικά η πορεία της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόστηκε από πέρυσι έως τώρα».

Προσθέτει ότι αυτά που χρειάζονται είναι «ένα εναλλακτικό σχέδιο, μία άλλη κυβέρνηση με αξιοπιστία να το εφαρμόσει και μία ομαλή μετάβαση από το αρχικό σχέδιο που απέτυχε στο εναλλακτικό».

Ο Αντώνης Σαμαράς δεσμεύεται ότι θα αποκαταστήσει άμεσα την αδικία στους χαμηλοσυνταξιούχους, προσθέτει όμως ότι: «Όλες οι άλλες αδικίες θα αποκατασταθούν μόλις το επιτρέψει η δραστική μείωση του ελλείμματος. Αν εφαρμοστεί η πολιτική μας στο σύνολό της αυτό θα γίνει σε τρία με τέσσερα χρόνια».

Απορρίπτει, επίσης, κάθε συζήτηση για κυβερνήσεις συνεργασίας και για δημοψηφίσματα, λέγοντας ότι «το καλύτερο δημοψήφισμα είναι οι εκλογές».

Αποδίδει, μάλιστα, στον πρωθυπουργό, Γ.Παπανδρέου, το «σύνδρομο της Αντουανέτας».

«Το σύνδρομο της Αντουανέτας είναι αυτό ακριβώς: φωνάζει ο λαός για ψωμί κι εσύ να του μιλάς για... παντεσπάνι. Αν το θέλουν τόσο πολύ, ας κάνουν το καλύτερο "δημοψήφισμα": ας κάνουν εκλογές! Γιατί όσο ανεβάζουν επικοινωνιακά τον σχεδιασμό για δημοψήφισμα τόσο θα ανεβαίνει μέσα στην κοινωνία το αίτημα των εκλογών».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΖΑΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΣΕ "ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ"


Ρεπορτάζ : Γ. Παπαιωάννου
(από το Βήμα της Κυριακής)
Μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος ανοίγει ο δρόμος για τη χορήγηση του νέου δανείου προς την Ελλάδα,στο οποίο θα συμμετέχουν και ιδιώτες, δηλαδή τράπεζες και ασφαλιστικοί οργανισμοί που κατέχουν ελληνικά ομόλογα. Εκτός...
από τη συμμετοχή των ιδιωτών, μέσω της μετακύλισης (roll over) του ελληνικού χρέους το δάνειο θα καλύπτεται από έσοδα του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και βοήθεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Ως το βράδυ της Πέμπτης στις Βρυξέλλες συνεχίζονταν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Ελληνικού Δημοσίου και των τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών και άλλων ιδιωτών επενδυτών που κατέχουν ελληνικούς τίτλους, πάνω στη γαλλική πρόταση, με βάση την οποία, όπως όλα δείχνουν, θα συμμετέχουν οι ιδιώτες στη χρηματοδότηση της Ελλάδας. Από ελληνικής πλευράς στις διαπραγματεύσεις συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΣΟΕ κ. Γ. Ζανιάς, ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) κ. Π. Χριστοδούλου και από την Εθνική Τράπεζα, η οποία είναι από τους μεγαλύτερους κατόχους ομολόγων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα και έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίτευξη λύσης, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος κ. Α. Θωμόπουλος και ο γενικός διευθυντής κ. Π. Μυλωνάς. Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, «η γαλλική πρόταση αναμένεται να εγκριθεί μέσα στον Ιούλιο με αλλαγές». Οι αλλαγές αυτές θα αφορούν κατά κύριο λόγο τις εγγυήσεις. Ενώ στην αρχική μορφή της η πρόταση προέβλεπε ότι η Ευρώπη θα εγγυόταν τα νέα ομόλογα, τώρα προβλέπεται την εγγύηση να την αναλάβουν οι ίδιες οι τράπεζες. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, δεν αποκλείεται να υπάρξει μεταβολή στα ομόλογα που θα συμμετέχουν στο roll over. Ενώ η πρόταση προβλέπει η μετακύλιση να αφορά τους τίτλους που λήγουν ως τα μέσα του 2014, δεν αποκλείεται να επιμηκυνθεί ο χρόνος λήξης και να συμπεριληφθούν και ομόλογα μεταγενέστερων λήξεων. Και τούτο διότι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι δύσκολα θα συγκεντρωθεί το ποσό των 30-35 δισ. ευρώ στο οποίο ανέρχεται η συμμετοχή των ιδιωτών στον νέο δανεισμό. Πάντως, μιλώντας στο «Βήμα» ανώτερη κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι «υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ιδιώτες επενδυτές» και ότι «υπάρχει μεγάλη διάθεση αποδοχής της γαλλικής πρότασης». Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι «έχουν γίνει βελτιώσεις στη γαλλική πρόταση» και πως «δεν είναι η μόνη η οποία έχει συζητηθεί» , χωρίς ωστόσο να αναφέρονται σε λεπτομέρειες. Η γαλλική πρόταση προβλέπει ως όρο την άτυπη διαβεβαίωση των οίκων αξιολόγησης ότι στην περίπτωση που επιλεγεί δεν θα κηρυχθεί η Ελλάδα σε καθεστώς χρεοκοπίας. Αν και με τη γαλλική πρόταση θεωρείται σχεδόν βέβαιον ότι αποφεύγεται να κηρυχθεί η Ελλάδα σε καθεστώς χρεοκοπίας (default) από τους διεθνείς αξιολογητικούς οίκους, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο με την αξιολόγηση «επιλεκτική χρεοκοπία» (selective default). Αυτό σημαίνει ότι οι οίκοι δεν θα αξιολογήσουν ως default όλο το ελληνικό χρέος, αλλά μόνο το κομμάτι που μπαίνει στο roll over. Ωστόσο μετά το roll over το ελληνικό χρέος θεωρείται ότι γίνεται διαχειρίσιμο διότι μεταφέρεται σε βάθος χρόνου η εξυπηρέτησή του. Ως εκ τούτου δεν αποκλείεται μετά το selective default να υπάρξει αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας σε καλύτερη αξιολόγηση από τη σημερινή. Κυβερνητικές και τραπεζικές πηγής χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι «μπορούμε να ζήσουμε και με selective default». Η γαλλική πρόταση με βάση την οποία γίνονται οι διαπραγματεύσεις περιλαμβάνει δύο εναλλακτικές. Και οι δύο αφορούν τα ελληνικά ομόλογα που λήγουν ως το τέλος Ιουνίου του 2014. Η πρώτη είναι απλή και προβλέπει τη μετακύλιση της λήξης τους κατά 5 χρόνια με επιτόκιο 5,5%. Η δεύτερη, που προσελκύει το ενδιαφέρον των τραπεζών, των ασφαλιστικών εταιρειών και των άλλων ιδιωτών επενδυτών, προβλέπει ότι για κάθε 100 μονάδες ελληνικού χρέους που λήγει από τον Ιούλιο του 2011 ως και τα μέσα του 2014 οι ομολογιούχοι θα λαμβάνουν τις 30 μονάδες σε ρευστό και τις 70 μονάδες σε 30ετή ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Το επιτόκιο του 30ετούς ομολόγου θα είναι ίσο με 5,5% συν ένα επιπρόσθετο επιτοκιακό περιθώριο από 0% ως 2,5% κατά μέγιστο όριο, το οποίο εξαρτάται από τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Αν η οικονομία αναπτύσσεται με ρυθμό 2%, το κουπόνι θα αναπροσαρμόζεται σε 7,5% και αν αναπτύσσεται με 4% το ετήσιο τοκομερίδιο θα ανεβαίνει στο 8%. Το επιτόκιο αυτό είναι πολύ ακριβό για το Ελληνικό Δημόσιο, αν σκεφτεί κανείς ότι θα το πληρώνει για 30 χρόνια. Από την άλλη, είναι χαμηλότερο από την τωρινή απόδοση του 30ετούς ελληνικού ομολόγου, που είναι της τάξεως του 11% περίπου. Επιπλέον, από τις 70 μονάδες, οι 20 μονάδες θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά ομολόγων μηδενικού κουπονιού (zero coupon) από τη Γερμανία ή άλλες χώρες, με πιστοληπτική διαβάθμιση «ΑΑΑ». Στη συνέχεια τα ομόλογα αυτά θα τοποθετηθούν σ΄ ένα Οχημα Ειδικού Σκοπού (SΡV), που θα εγγυάται την πληρωμή του κεφαλαίου των 30ετών ελληνικών ομολόγων στη λήξη. Η χρεοκοπία που συμφέρει Ο κίνδυνος της «επιλεκτικής χρεοκοπίας» είναι ένα πικρό χάπι,που μπορεί όμως να έχει ευεργετικές συνέπειες στην ελληνική οικονομία,υποστηρίζουν οι ειδικοί. Η χώρα θα κηρυχθεί σε κατάσταση «επιλεκτικής χρεοκοπίας» αν οι περίφημοι «οίκοι» θεωρήσουν ότι οι επενδυτές αναγκάστηκαν να πάρουν μέρος στην επιμήκυνση και υπέστησαν ζημιές. Οσο η χώρα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση- που μπορεί όμως να κρατήσει πολύ λίγο, στην Ουρουγουάη ήταν υπόθεση μιας ημέρας-, οι τράπεζες θα έχουν πρόβλημα ρευστότητας.Ηδη γι΄ αυτό εξετάζονται μέτρα. Μόλις ρυθμιστούν όμως τα ομόλογα που θα μπουν στην επιμήκυνση και επειδή θα θεωρείται ότι έχασαν την αξία τους, το υπόλοιπο χρέος θα αξιολογηθεί ως βιώσιμο ή πάντως ελαφρότερο από πριν και η χώρα θα αναβαθμιστεί!
Read more...

ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ


Πυρετώδεις είναι οι εργασίες στα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το Ενιαίο Μισθολόγιο, το οποίο έπειτα από πολλές αναβολές αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο καλοκαίρι και να αρχίσει η εφαρμογή του από τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες...
της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας ασχολείται ιδιαίτερα με τη διαμόρφωση του βαθμολογίου στον δημόσιο τομέα.

Θεμελιώδης αρχή του νέου μισθολογίου θα είναι η «ίση αμοιβή για την ίδια εργασία» προκρίνοντας την άρση των μισθολογικών ανισοτήτων μεταξύ υπαλλήλων με τα ίδια προσόντα.

Έτσι, θα πραγματοποιηθούν περικοπές σε ειδικά επιδόματα και πρόσθετες παροχές, ενώ το «μαχαίρι» των μειώσεων θα μπει βαθύτερα στα «ρετιρέ».

Στον δημόσιο τομέα μετά τα πρώτα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, τα οποία επέφεραν περικοπές της τάξης του 20% στους μισθούς των υπαλλήλων, το νέο «ψαλίδι» των επιδομάτων αναμένεται να μειώσει τις αποδοχές έως και 40% στους υψηλά αμειβόμενους, ενώ υπάρχει περίπτωση οι συνάδελφοί τους που είναι χαμηλόμισθοι να δουν τις αποδοχές τους να αυξάνονται οριακά.

Read more...

ΜΕ FAST TRACK ΟΙ ΕΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ


Με ταχείες διαδικασίες, Fast Track, προχωρά το υπουργείο Μεταφορών στις ενοποιήσεις των αστικών συγκοινωνιών. Λεωφορεία και τρόλεϊ ενοποιούνται και η ΕΘΕΛ μετονομάζεται σε Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. Επίσης Μετρό, Τραμ και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος γίνονται μία εταιρεία που θα ονομάζεται Σταθερή Συγκοινωνία. Αναφορικά με...
τις μετατάξεις, από τους 1440 υπαλλήλους συνταξιοδοτήθηκαν οι 400, ολοκληρώθηκε η μετάταξη των 260 και αναμένεται να μετακινηθούν σύμφωνα με πληροφορίες οι υπόλοιποι 750 μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Στο μεταξύ, με το νέο καθεστώς ο εργαζόμενοι θα υπογράψουν νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας
Read more...

ΧΑΜΑΣ ΚΑΤΑ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ


Το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, επέκρινε τις ελληνικές λιμενικές αρχές για την ακινητοποίηση του αμερικανικού πλοίου, που μετέχει στον στολίσκο ο οποίος επρόκειτο να κατευθυνθεί προς τη Γάζα για να σπάσει τον...
ισραηλινό αποκλεισμό της περιοχής. «Είναι μια απάνθρωπη ενέργεια. Αντιβαίνει στους διεθνείς κανόνες» αναφέρει η Χαμάς σε ανακοίνωσή της, που εκδόθηκε από την πολιτική του διοίκηση στη Δαμασκό και αντίγραφό της περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Σύμφωνα με τη Χαμάς η τακτική αυτή είναι «το αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκούν οι σιωνιστές κατακτητές». Η Χαμάς κάλεσε παράλληλα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να «ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση» της Ελλάδας, προκειμένου να επιτρέψει τον απόπλου του στολίσκου για τη Λωρίδα της Γάζας.
Read more...

ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Τη σύσταση Ομάδας Εργασίας αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση το Συμβούλιο της Οργάνωσης, ύστερα από πρόταση του προέδρου της Γ. Παπανδρέου. Η ομάδα εργασίας θα ασχοληθεί με τη μεταρρύθμιση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Και, όπως...
ανέφεραν τα μέλη του Συμβουλίου της Οργάνωσης στις παρεμβάσεις τους, πρόκειται ουσιαστικά για την "επανίδρυση" της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξαν διαφορετικές προσεγγίσεις σχετικά με τον αριθμό των μελών της Ομάδας Εργασίας, αλλά και το εύρος των αρμοδιοτήτων της, ωστόσο τελικά αποφασίστηκε η συγκρότηση της Ομάδας, με βάση την πρόταση του κ. Παπανδρέου, που είχε γίνει μέσω επιστολής του στις 4 Απριλίου. Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας θα είναι ο Πρόεδρος της Βουλής της Φινλανδίας, Έερο Χεϊναλουόμα, ενώ -προκειμένου να διασφαλιστεί η ισότητα των φύλων στη συμμετοχή, αλλά και η περιφερειακή ισορροπία- ως συμπρόεδροι θα τοποθετηθούν και δύο γυναίκες, μια από τη Νότια Αμερική και μια από την Αφρική. Η πρώτη συνάντηση του προεδρείου της Ομάδας αναμένεται να γίνει τον Σεπτέμβριο και η πρώτη συνεδρίαση της Ομάδας σε πλήρη σύνθεση τον Νοέμβριο.
Read more...

Λαμία:Η ομηρία του βουλευτή έληξε με... ξύλο, γιαούρτια και αυγά ...



Πάνω από δυο ώρες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Τσώνης παρέμεινε εγκλωβισμένος μετά το επεισόδιο με αγανακτισμένο πολίτη σε κεντρική πλατεία της Λαμίας

Παρά την ισχυρή αστυνομική δύναμη που προσπάθησε να φυγαδεύσει τον Νίκο Τσώνη, ο ... βουλευτής δεν γλύτωσε από το μένος των αγανακτισμένων πολιτών.
Μόλις βγήκε άρχισαν να πέφτουν βροχή αυγά, γιαούρτια, μπουκάλια με νερό, καφέδες, ενώ δέχτηκε και χτυπήματα στο πρόσωπο και στα πόδια.
Από τα "πυρά" δεν γλύτωσαν ούτε οι αστυνομικοί που τον συνόδευαν, αλλά ούτε και οι δημοσιογράφοι...

Αυτό που σχολιάστηκε πάρα πολύ αρνητικά από τους αγανακτισμένους πολίτες, αλλά και άλλους που παρακαλουθούσαν για πάνω από 2 ώρες τα επεισόδια και την "ομηρία" του βουλευτή ήταν η ισχυρή αστυνομική δύναμη. <<Έφεραν όλη την αστυνομική δύναμη της Φθιώτιδας να φυλάξει τον βουλευτή. Είδα αστυνομικούς από τη Στυλίδα, από την τροχαία αυτοκινητοδρόμων και όλη την ΟΠΚΕ. Οι αστυνομικοί είναι για να φυλάνε τους πολίτες και τα απομακρυσμένα χωριά και όχι τους επίσημους>> είπε χαρακτηριστικά παρευρισκόμενος πολίτης.
lamiareport.gr



Read more...

Απουσία του Μ.Χρυσοχοΐδη η "οδός Βασιλάκη"...



Ένα υπόστεγο δεν ήταν αρκετό, τελικά, για να "χωρέσει" τους "επίσημους" που, τελικά στριμώχτηκαν, δίνοντας όμως το "παρών", το πρωί, στην περιοχή του Εσταυρωμένου, για τη σημερινή τελετή ονοματοδοσίας σε οδό, στη μνήμη του... αδικοχαμένου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., Γιώργου Βασιλάκη.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Λευτέρης Οικονόμου καθώς και πλήθος αιρετών του Ηρακλείου, μία απουσία όμως προκάλεσε ψιθύρους. Δεν είναι άλλη από αυτή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υπασπιστής του οποίου ήταν ο 52χρονος Γ. Βασιλάκης.

"Έχασα έναν πολύτιμο και αγαπημένο συνεργάτη", ήταν το σχόλιο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη, για τον χαμό του υπασπιστή του, πριν περίπου ένα χρόνο. Σήμερα, όμως, η απουσία του ήταν ηχηρή, λαμβάνοντας υπόψη, μάλιστα, αφενός ότι οι δύο άνδρες συνεργάζονταν στενά επί χρόνια κι αφετέρου, ότι ο αξιωματικός "θυσιάστηκε", ανοίγοντας δέμα - βόμβα, που στόχο είχε ... τον υπουργό!

Η τελετή ονοματοδοσίας, πάντως, πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης, παρουσία πλήθους αστυνομικών, που βρέθηκαν στην περιοχή του Εσταυρωμένου για να αποδώσουν τιμή στον εκλιπόντα συνάδελφό τους.
cretalive



Read more...

Ο «Τειρεσίας του ΠΑΣΟΚ» που τυφλώθηκε από χειροβομβίδα των Γερμανών...



«Πατέρα, είσαι πολύ μάγκας», του είπε ο γιος του Λευτέρης όταν μπήκε στο σπίτι. «Δεν μπορώ να γλιτώσω από τη σκιά σου» πετάχτηκε η κόρη του Κατερίνα. «Έχω έναν καθηγητή στη σχολή που... είναι λίγο ανάρχας και μου είπε: ΄΄Ο πατέρας σου είναι πολύ δυνατός!΄΄»

Κάπως έτσι υποδέχτηκαν τα παιδιά του πρώην πλέον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Κουρουμπλή τον πατέρα τους, μετά την αρνητική ψήφο στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Ο πολιτικός που έχασε το φως του παίζοντας στα παιδικά του χρόνια με μια γερμανική χειροβομβίδα πήρε πενήντα χρόνια μετά την εκδίκησή του από τους Γερμανούς. «Είπα ΄΄όχι΄΄ σε αυτό που πίεζαν, ήθελαν και απαιτούσαν. Έναν λαό δεν μπορείς να τον προσβάλλεις».

Το συνεργείο της γερμανικής τηλεόρασης μπαίνει στο γραφείο του για να του πάρει συνέντευξη για τη στάση που κράτησε στη Βουλή και η νεαρή δημοσιογράφος επιχειρεί να ξεκινήσει την κουβέντα μαζί του ρωτώντας τον για τον τρόπο με τον οποίο έχασε την όρασή του. Η απάντησή του την παγώνει χωρίς να ξέρει πώς να διαχειριστεί την απρόσμενη εξέλιξη. «Φεύγοντας οι Γερμανοί στην Κατοχή, όχι μόνο δεν μας πλήρωσαν τις αποζημιώσεις και τα δάνεια, αλλά μας άφησαν και μερικά δώρα, μερικές χειροβομβίδες σκόρπιες στην Ελλάδα. Πολλά παιδιά που ήμασταν στη Σχολή Τυφλών χάσαμε το φως μας από γερμανικές χειροβομβίδες, ξέρετε». Παρά τη συγκινησιακή φόρτιση, ο τόνος της φωνής του παραμένει σταθερός και σε κανένα σημείο δεν «τσακίζει», όπως ακριβώς και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή την περασμένη Τετάρτη.

Η ζωή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας άλλαξε δραματικά στα 10 του χρόνια. Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», υπήρξε μέλος μια παιδικής παρέας που έπιασε στα χέρια της ένα σιδερένιο αντικείμενο και θέλησε να το κάνει παιχνίδι της. Κανένα από τα 7 παιδιά δεν κατάλαβε ότι ο πόλεμος που είχε τελειώσει χρόνια πριν θα δήλωνε «παρών» στο χωριό του Αγρινίου μέσω μιας σκουριασμένης χειροβομβίδας. Ο Παναγιώτης της τετάρτης τάξης είναι ο πιο μικρός και ο πιο περίεργος. Τα γέλια σταματούν ξαφνικά. Μια λάμψη σβήνει για πάντα το φως από τα μάτια του. «Πρώιμα κλήθηκα να πάρω αποφάσεις πολύ σημαντικές που θα όριζαν το μέλλον μου». Το 1965 πηγαίνει στη Σχολή Τυφλών στην Καλλιθέα, όμως λόγω της ηλικίας του αναγκάζεται να παρακολουθήσει τα μαθήματα της αντίστοιχης σχολής στη Θεσσαλονίκη. «Αυτοεξορίστηκα. Ο πατέρας μου έκατσε τρεις μέρες. Όταν έμαθα εκεί ότι μπορώ να σπουδάσω δικηγόρος, ήταν η πρώτη επανάσταση που έγινε μέσα μου. Απελευθερώθηκαν δυνάμεις, πείσμα».

Αυτές τις μέρες ο Π.Κουρουμπλής παραχωρεί τη μία συνέντευξη μετά την άλλη στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Στο γραφείο του έχουν παρελάσει έως τώρα Αμερικανοί, Γάλλοι, Γερμανοί, Ιταλοί, Φινλανδοί και Ιάπωνες δημοσιογράφοι, ενώ η σχετική λίστα αναμένεται να μεγαλώσει το προσεχές διάστημα. Αν και δηλώνει ότι δεν περίμενε τέτοια ανταπόκριση τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας, κρατά τις ένθερμες αντιδράσεις των πολιτών προς το πρόσωπό του. «Σταματάνε τα αυτοκίνητα στο δρόμο και μου φωνάζουν ΄΄Γεια σου, άρχοντα!΄΄» Παραμένει ΠΑΣΟΚ αφού «το Κίνημα δεν το χαρίζω σε κανέναν. Δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Ούτε του Γιώργου Παπανδρέου. Μπορεί να είναι ο γιος του ιδρυτή του κόμματος, αλλά κι εμείς είμαστε πολιτικά του παιδιά».

Όσο για τη στάση που θα κρατήσει στη Βουλή από εδώ και πέρα λέει: «Θα στηρίξω επιλεκτικά ό, τι κρίνω ότι είναι χρήσιμο και ό, τι δεν είναι, θα το σφυροκοπώ». Όσο για τους ανθρώπους που έχουν έρθει αντιμέτωποι με αντίστοιχες περιπέτειες με τη δική του και όχι μόνο, στέλνει το εξής μήνυμα μέσω του «ΘΕΜΑτος»: «Το αναπότρεπτο τέλος στη ζωή δεν είναι ο θάνατος, αλλά η παραίτηση».
newsbeast.gr



Read more...

Συνελήφθη ο πλοίαρχος του καραβιού για τη Γάζα...



Συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα, από προσωπικό της Ελληνικής Ακτοφυλακής της Λιμενικής Αρχής Πειραιά, ο 60χρονος πλοίαρχος του σκάφους AUDACITY OF HOPE, σημαίας Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ο... οποίος προσήχθη στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πειραιά.

Ο πλοίαρχος οδηγήθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία και του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, βάσει των άρθρων 234 του Κοινού Ναυτικού Δικαίου και 306 του Ποινικού Κώδικα.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί και κρατείται μέχρι να επαναπροσαχθεί την Τρίτη 5 Ιουλίου.

Το συγκεκριμένο πλοίο ανήκει στον στολίσκο «Ένα καράβι για τη Γάζα», μαζί με πέντε ακόμη πλοιάρια.

Εξ αυτών, τρία βρίσκονται στον Πειραιά, δύο στην Κρήτη και ένα στην Κέρκυρα.

Τα πλοιάρια είχαν προγραμματίσει να αποπλεύσουν την Παρασκευή για τη Γάζα, κάτι που δεν έγινε, μετά την απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, με την οποία απαγορεύτηκε ο απόπλους όλων των πλοίων με ελληνική ή ξένη σημαία από όλα τα ελληνικά λιμάνια προς την θαλάσσια περιοχή της Γάζας.

Ένα από τα πλοία αυτά, το Ταχρίρ, με σημαία Κομόρες το οποίο συμμετέχει στην αποστολή, παραμένει δεμένο στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου.

Ο υφυπουργός προστασίας του Πολίτη Μανόλης Οθωνας από το Ηράκλειο, δήλωσε, απαντώντας σήμερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την απαγόρευση του απόπλου προς τη Γάζα:

«Υπάρχει μια απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης την οποία υλοποιεί πρακτικά λόγω αρμοδιότητας το υπουργείο προστασίας του Πολίτη. Μια απόφαση κυβερνητική, κυρίως με βάση τη συνεννόηση του υπουργείου Εξωτερικών».

Το λιμενικό, πρόσθεσε, με βάση την απόφαση του υπουργού και με βάση τα προβλεπόμενα, παίρνει όλα εκείνα τα μέτρα για να αποτρέψει είτε πλοία με ελληνική σημαία, είτε με ξένη σημαία, να αποπλεύσουν με προορισμό τη Γάζα.

Στο μεταξύ, την έντονη αντίδρασή του εξέφρασε από τον Άγιο Νικόλαο ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης, ο οποίος ανέφερε ότι ο κρητικός λαός δεν συμφωνεί με την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τον απόπλου των καραβιών με τους ακτιβιστές απ' όλο τον κόσμο και την Ελλάδα, με σκοπό να φτάσουν στη θαλάσσια περιοχή της Γάζας.

«Το πλοίο είναι νόμιμο» είπε και πρόσθεσε ότι παράνομη είναι η απαγόρευση στην οποία προέβη η κυβέρνηση.

Εν τω μεταξύ, το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, επέκρινε τις ελληνικές λιμενικές αρχές για την ακινητοποίηση του αμερικανικού πλοίου, που μετέχει στον στολίσκο ο οποίος επρόκειτο να κατευθυνθεί προς τη Γάζα για να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό της περιοχής.
TANEA



Read more...

«Με πλήγωσε και με απογοήτευσε ο Καραμανλής» ...



Την άποψη ότι ο Κώστας Καραμανλής θα έπρεπε ως καπετάνιος του πλοίου να αναλάβει την πρωτοβουλία και να κινήσει τις διαδικασίες για προανακριτική επιτροπή στην υπόθεση του Βατοπεδίου εκθέτει σε συνέντευξή της στη... Real News η συμβολαιογράφος και πρώην σύζυγος του Γιώργου Βουλγαράκη Κατερίνα Πελέκη.


Η ΝΔ δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων σχετικά με την υπόθεση Βατοπεδίου και τον εν διαστάσει πλέον συζύγό της, Γιώργο Βουλγαράκη, αναφέρει σε χαρακτηριστικά η Κ. Πελέκη


Για τον Γιώργο Βουλγαράκη λεει ότι ήταν ένα από τα λίγα στελέχη που επί 25 χρόνια στήριξε τη ΝΔ σε καλές και κακές στιγμές, “και είχε αναλάβει πολλές φορές το κόστος της στήριξης αυτής”. “Δυστυχώς η ΝΔ δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Αναβλητικότητα αποφάσεων, ρουφιανές μόνιμες εκ των έσω, αστάθεια επιλογών την οδήγησαν να ακυρώσει τα βασικά της στελέχη” αναφέρει.

Ερωτηθείσα για την περιβόητη δήλωση περί “παντελονιών” η κ. Πελέκη διευκρινίζει: “Όταν οι υπουργοί που υπέγραψαν τις κοινές αποφάσεις δεν παραδέχτηκαν από την πρώτη στιγμή την υπογραφή τους, όταν ο πρωθυπουργός έδειχνε αναβλητικός στο να πάρει μία απόφαση και να κάνει μία απλή δήλωση, όταν ορισμένοι κατηγορούμενοι, αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, έριχναν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον, πώς να μη μιλάω για παντελόνια;”.

Για τον πρώην πρωθυπουργό λέει συγκεκριμένα: “Πάντα τον συμπαθούσα και τον θεωρούσα βασικά άνθρωπο με λόγο τιμής και ευαισθησίες. Η αλήθεια είναι οτι με απογοήτευσε και με πλήγωσε. Δεν έχω μιλήσει μαζί του από τότε που ξέσπασε ο θόρυβος για το Βατοπέδι. Θα ήθελα να μιλήσει κάποτε στους ψηφοφόρους της ΝΔ και στους ανθρώπους που τον πίστεψαν και τον στήριξαν και να εξηγήσει γιατί επέτρεψε να ακυρωθεί με τέτοιο τρόπο το έργο του και όλη η θητεία του”.
metrogreece.gr



Read more...

Σαρωτικές αλλαγές στους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Με στόχο την αύξηση των εσόδων

Στόχος είναι οι εφορίες να μην έχουν καθόλου συναλλαγές με πολίτες και μέχρι τότε το ρόλο της ΔΟΥ θα αναλάβει το ΚΕΠ
Στόχος είναι οι εφορίες να μην έχουν καθόλου συναλλαγές με πολίτες και μέχρι τότε το ρόλο της ΔΟΥ θα αναλάβει το ΚΕΠ (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα

Στην ολική ανασυγκρότηση του φοροελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού, με είσοδο ιδιωτών και λουκέτα στις εφορίες, στοχευμένους ελέγχους από ειδικές ομάδες κρούσης με σύγχρονα μέσα, διαδικασίες-εξπρές για ποινές και διώξεις και καθιέρωση γρήγορων ηλεκτρονικών συναλλαγών με τους πολίτες στοχεύει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος της Κυριακής, το σχέδιο της πλήρους ανατροπής του ισχύοντος φορολογικού συστήματος περιλαμβάνει ακόμη την καθιέρωση νέων αντικειμενικών κριτηρίων και τεκμηρίων για τον προσδιορισμό του εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κλείσιμο των παραθύρων στο πόθεν έσχες και περιορισμό ή και κατάργηση δεκάδων εξαιρέσεων και φοροαπαλλαγών χωρίς κοινωνικό και οικονομικό αντίκρισμα σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

Το εναρκτήριο λάκτισμα για το νέο εθνικό φορολογικό σύστημα θα δοθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου με την υλοποίηση του προγράμματος συγχώνευσης ή και κατάργησης πάνω από 200 από τις 289 εφορίες που υπάρχουν σε ολόκληρη τη χώρα, με στόχο την εξοικονόμηση περίπου 3.000 υπαλλήλων και την αξιοποίησή τους στο ελεγκτικό έργο.

Ταυτόχρονα θα τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο για τη συμμετοχή ελεγκτικών εταιρειών, καθώς και λογιστικών και φοροτεχνικών γραφείων στη συλλογή των ληξιπρόθεσμων χρεών και φόρων, κατά το πρότυπο της Πορτογαλίας.

Αρχικά οι ιδιωτικές εταιρείες θα έχουν διαμεσολαβητικό ρόλο για την είσπραξη και απόδοση των βεβαιωμένων οφειλών και στη συνέχεια θα αναλάβουν ενεργότερο ρόλο στον φοροελεγκτικό και εισπρακτικό μηχανισμό με εδική σύμβαση με το Δημόσιο.

Από 289 θα μείνουν 75 ΔΟΥ

Σε κάθε νομαρχιακό διαμέρισμα θα υπάρχει μία ΔΟΥ και από τις 289 που λειτουργούν σήμερα σε όλη την Ελλάδα θα μείνουν 75. Από τις 75 οι 20 θα βρίσκονται στον νομό Αττικής, οι έξι στον νομό Θεσσαλονίκης και οι 49 στην υπόλοιπη χώρα.

Στον νομό Αττικής θα δημιουργηθεί μία εφορία που θα περιλαμβάνει τους 1.000 μεγαλύτερους φορολογούμενους της χώρας ανεξαρτήτως νομικής μορφής, ενώ θα παραμείνουν περίπου 30 από τις σχεδόν 80 που υπάρχουν στο Λεκανοπέδιο. Οι μεγαλύτερες αλλαγές θα υπάρξουν στην Περιφέρεια, καθώς πλην ελαχίστων εξαιρέσεων οι νομοί δεν θα έχουν περισσότερες από δύο ΔΟΥ.

Το σχέδιο δράσης προβλέπει φορολόγηση αποκρυπτόμενων εισοδημάτων βάσει τεκμηρίων διαβίωσης, διασταύρωση των εισοδημάτων με ακίνητη περιουσία που στηρίζεται στο νέο περιουσιολόγιο, νέες δυνατότητες πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς υπόπτων για φοροδιαφυγή εντός και εκτός Ελλάδας, και νέα ανεξάρτητη Αρχή ελέγχου του πόθεν έσχες.

Επίσης προβλέπεται παραδειγματική τιμωρία των μεγάλων φοροφυγάδων με άμεση ενεργοποίηση των διατάξεων για αυστηρότερες ποινές, χρήση της διαδικασίας του αυτοφώρου, διακοπή λειτουργίας επιχειρήσεων και επιτηδευματιών που φοροδιαφεύγουν, παύση εφαρμογής χαριστικών ρυθμίσεων που επιβραβεύουν τη φορολογική ασυνέπεια,.

Παράλληλα θα υπάρξει χτύπημα των εστιών κακοδιαχείρισης και διαφθοράς με την επιβολή αυστηρών πειθαρχικών ποινών, οι οποίες θα ξεκινούν από μεταθέσεις, καθαιρέσεις, διαθεσιμότητες, περικοπές αμοιβών και θα φθάνουν στην απόλυση υπαλλήλων οι οποίοι εμπλέκονται σε υποθέσεις υπόγειων συναλλαγών, δωροδοκιών και άλλων παραπτωμάτων. Επισημαίνεται ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος στην ενδιάμεση έκθεση για τη νομισματική πολιτική υπογραμμίζει ότι μία από τις πληγές του φορολογικού συστήματος είναι η ήπια μεταχείριση διεφθαρμένων εφοριακών.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Επίσκεψη του αρχηγού της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης σε Θεσσαλονίκη και Θράκη

Μετά την Αθήνα


Ο πρόεδρος του CHP, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου
Ο πρόεδρος του CHP, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου (Φωτογραφία: Reuters )
Θεσσαλονίκη
Το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ και το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο αρχηγός της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, προερχόμενος από την Αθήνα, όπου συμμετείχε στις εργασίες της συνόδου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Τον πρόεδρο του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Τουρκίας (CHP), υποδέχθηκε ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Χουσεΐν Οζντεμίρ, ενώ λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι αναχώρησε οδικώς για τη Θράκη.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας, με το δήμαρχο Ιάσμου, θα επισκεφθεί το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, ενώ το βράδυ του Σαββάτου θα παραστεί σε δείπνο, που θα δοθεί με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Ελλάδα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Μιχελάκης: Πολιτικός εκβιασμός η ψήφιση της νέας σύμβασης με 180

newpost.gr
Μιχελάκης: Πολιτικός εκβιασμός η ψήφιση της νέας σύμβασης  με 180
«Εάν η κυβέρνηση ζητήσει έγκριση της νέας σύμβασης με 180 ψήφους, το συμπέρασμα θα είναι ότι ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να αποδράσει», δηλώνει ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης. Μιχελάκης στον «Τύπο της Κυριακής».

Ο κ. Μιχελάκης σημειώνει πως αφενός είναι αντισυνταγματική τέτοιους είδους προσέγγιση ενώ τονίζει ότι 180 ψήφοι απαιτούνται όταν εκχωρούνται κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Επιπλέον σημειώνει ότι μια τέτοια κίνηση θα είναι αυθαίρετη και συνιστά πολιτικό εκβιασμό.
Το ζητούμενο από την κοινωνία, τονίζει, δεν είναι η συνενοχή στο λάθος αλλά η συναίνεση στη διόρθωσή του. Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δε θέλει να συγκρουστεί με το βαθύ ΠΑΣΟΚ, το οποίο όπως αναφέρει, απέτρεψε τον Παπανδρέου να παραιτηθεί και να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας.

Τέλος ο κ. Μιχελάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου τον οποίο κατηγόρησε ότι διαστρεβλώνει τις θέσεις του κόμματος.
Read more...

“Ουτε ευρώ δεν δώσαμε στην Ελλάδα...”

Αποκαλυπτικός ο Γερμανός πρώην ΥΠΟΙΚ


http://img.protothema.gr/CF64AC7F379F02D22E7F5733F73033E0.jpg
Αποκαλυπτικός και χειμαρρώδης ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Τέο Βάιγκελ, ο ίδιος άνθρωπος που μόλις προ δυο ημερών δήλωνε ότι η Ελλάδα εξαπάτησε τους Ευρωπαίους για να μπει στην ΟΝΕ, ισχυρίζεται πως στην πραγματικότητα η χώρα μας δεν έχει λάβει ούτε ... τσακιστό ευρώ από τους Γερμανούς, παρά μόνον εγγυήσεις και δεσμεύσεις!

Μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) ο κύριος Βάιγκελ τόνισε πως οι Γερμανοί πολίτες έχουν μείνει με την εντύπωση πως η κυβέρνησή τους δαπανά δεκάδες δισεκατομμύρια από τα χρήματα των φορολογουμένων της για να κλείσει την μαύρη τρύπα των ελληνικών δημοσιονομικών, ενώ στην πραγματικότητα από τα γερμανικά κρατικά ταμεία δεν έχει φύγει ούτε σεντς.

Και καλεί την κυρία Μέρκελ αλλά και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να δώσουν την πραγματική διάσταση της βοήθειας προς την Ελλάδα, για να αμβλύνει την – κατά την άποψή του – διαρκώς ογκούμενη δυσαρέσκεια έως αποστροφή των Γερμανών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωζώνη, γενικότερα προς το ευρωπαϊκό όραμα. «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δώσει ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων. Το μόνο που έχουμε δώσει είναι εγγυήσεις και αυτό θα πρέπει να το πούμε στους πολίτες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός ...
Read more...

Σαμαράς: «Στην κυβέρνηση έχουν το σύνδρομο της Αντουανέτας»


Σαμαράς: «Στην κυβέρνηση έχουν το σύνδρομο της Αντουανέτας»
«Επαναδιαπραγμάτευση σε όλα». Με αυτή τη φράση, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντωνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στη Real NEWS δίνει το στίγμα της πολιτικής του και σημειώνει χαρακτηριστικά για το ΠΑΣΟΚ: «Εχουν το σύνδρομο της Αντουανέτας: ο λαός φωνάζει για ψωμί και εκείνοι μιλούν για …παντεσπάνι».

Ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει πως «τώρα ήλθε η ώρα να αξιολογηθεί συνολικά η πορεία της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόστηκε από πέρυσι έως τώρα. Που αποδείχθηκε λανθασμένη σε όλα. Ποτέ οικονομική πολιτική δεν έπεσε τόσο έξω σε όλα».

Υπογραμμίζει ότι χρειάζονται τρία πράγματα: «εναλλακτικό σχέδιο, μια άλλη κυβέρνηση να το εφαρμόσει και μια ομαλή μετάβαση από το αρχικό σχέδιο που απέτυχε στο εναλλακτικό σχέδιο».

Επιμένει ότι αν δεν αλλάξει η οικονομική πολιτική, η ΝΔ θα καταψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση ακόμη και αν έλθει με 180 ψήφους. Σημειώνει ότι η πρόταση της ΝΔ για επανεκκίνηση της οικονομίας αποτελεί τη βάση για τη νέα οικονομική πολιτική. Δεσμεύεται ότι θα αποκαταστήσει άμεσα την αδικία στους χαμηλο-συνταξιούχους αλλά προσθέτει «όλες οι άλλες αδικίες θα αποκατασταθούν μόλις το επιτρέψει η δραστική μείωση του ελλείμματος.

Αν εφαρμοστεί η πολιτική μας στο σύνολό της, αυτό θα γίνει σε τρία με τέσσερα χρόνια». Απορρίπτει την ιδέα των δημοψηφισμάτων και ξαναζητά εκλογές.



Πηγή: Real NEWS

Read more...

Καμία προετοιμασία για τις πυρκαγιές- Κινδυνεύει η χώρα


newpost.gr
Καμία προετοιμασία για τις πυρκαγιές- Κινδυνεύει η χώρα
Χωρίς τους εποχικούς δασοπυροσβέστες, με σοβαρές ελλείψεις στα Καναντέρ και με προβλήματα στον μηχανολογικό εξοπλισμό των πυροσβεστικών οχημάτων καλούνται οι πυροσβεστικές δυνάμεις να προλάβουν και να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους από την εκδήλωση πυρκαγιών το φετινό καλοκαίρι.

Ήδη οι πρώτες μικρές πυρκαγιές έκαναν την εμφάνιση τους κυρίως στα Δωδεκάνησα. Το ζήτημα είναι αν ο μηχανισμός πυρόσβεσης στο σύνολο του είναι έτοιμος για μεγάλες πυρκαγιές. Και σε αυτό το ερώτημα δυστυχώς η απάντηση είναι μάλλον αρνητική.


Κάθε φέτος και χειρότερα

Κάθε χρόνο ο αριθμός των μονίμων υπαλλήλων της Πυροσβεστικής μειώνεται λόγω των συνταξιοδοτήσεων και του «παγώματος» των νέων. Βασικός σκόπελος φέτος είναι η καθυστέρηση που παρατηρείται στην ανάληψη των καθηκόντων από τους εποχικούς δασοπυροσβέστες. Αν σ’ αυτά προστεθεί και το γνωστό ζήτημα της έλλειψης επαρκούς προσωπικού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα Κλιμάκια, τότε σίγουρα μιλάμε για ένα δύσκολο καλοκαίρι που ουσιαστικά βρίσκει απροετοίμαστη τη χώρα μπροστά στους κινδύνους καταστροφικών πυρκαγιών.

Όπως καταγγέλλουν μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η Πολιτεία για μια ακόμη χρονιά δεν αποφασίζει να πάρει σοβαρά τα ζητήματα της δασοπροστασίας. Μεγάλα κενά στο προσωπικό, παλιά πυροσβεστικά οχήματα αλλά και εξαγγελίες για κατάργηση των πυροσβεστικών κλιμακίων το ερχόμενο φθινόπωρο προϊδεάζουν ότι και αυτό το καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερα «θερμό».

Πάνω από 3.600 κενές οργανικές θέσεις μόνιμων υπαλλήλων καθιστούν ακόμα δυσκολότερο το έργο των πυροσβεστών που θα κληθούν και φέτος να δουλέψουν υποχρεωτικές υπερωρίες χωρίς να πληρωθούν, ενώ σύμφωνα με το πυροσβεστικό σώμα απαιτείται άμεση ανανέωση του στόλου σε ποσοστό 30 – 40%. Παράλληλα, επισημαίνεται η ανάγκη καθαρισμού των δασικών δρόμων που παραμένουν χορταριασμένοι και αφρόντιστοι.

«Άχρηστα» αεροπλάνα

Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία κάθε χρόνο συντηρεί τα πυροσβεστικά αεροσκάφη, φέτος όμως πρέπει να απευθυνθούν αλλού, καθώς οι τρομερές ελλείψεις σε υλικά και προσωπικό της έχουν βάλει «χειροπέδες». Από το τεχνικό προσωπικό που στελεχώνει την ΕΑΒ, λίγοι είναι αυτοί που έχουν τις απαραίτητες γνώσεις και την εμπειρία για να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους βλάβες στα πυροσβεστικά αεροσκάφη, ενώ στη συντήρησή τους δεν βοηθάει η μείωση των κονδυλίων. Από τα πρώτα αεροσκάφη που είχαν μπει στην ελληνική βιομηχανία ούτε καν τα μισά δεν έχουν ολοκληρώσει την απαιτούμενη συντήρηση. Οι ελλείψεις είναι τραγικές, κυρίως στο τομέα συντήρησης των κινητήρων των Καναντέρ.

Στο συνεργείο κινητήρων των Καναντέρ CL-415 έχουν απομείνει μόνο τρεις τεχνικοί, ενώ πέρυσι έφταναν τους πέντε, καθώς επίσης στο συνεργείο των CL-215, έχουν απομείνει έξι από τους δεκαπέντε που εργάζονταν πέρυσι. Η απελπιστική κατάσταση από πλευράς προσωπικού προκαλεί μεγάλη ανησυχία, καθώς μπήκε ο Ιούλιος και σε περίπτωση πυρκαγιάς διαθέτουμε μόνον οκτώ Καναντέρ .Άλλο ένα Σώμα που, ενώ έχει άριστο και εξειδικευμένο προσωπικό μένει αχρησιμοποίητο, καθώς η κυβέρνηση κάνει περικοπές.


Άναψαν… φωτιές στην Π.Υ.

Οι περισσότερες περιοχές είναι ακάλυπτες και απροστάτευτες, σε περίπτωση που ξεσπάσει μια πυρκαγιά. Η αντιπυρική περίοδος του έτους έχει ξεκινήσει με το μισό στόλο των πυροσβεστικών οχημάτων παρκαρισμένα. Τα οχήματα που διαθέτει το πυροσβεστικό σώμα είναι 1.656, από τα οποία τα 834 είναι πέραν τις 15ετίας, δηλαδή το 50,4% του στόλου είναι πάνω από 15 χρόνια στους δρόμους. Παράλληλα, το 26,6% είναι πάνω από 20ετία, το 22% πάνω από 25ετία, το 9% πάνω από 30ετία, ενώ το 3% πάνω από 35ετία. Μπορεί ένα αυτοκίνητο 15ετίας να θωρείται ακόμα μάχιμο, αλλά σίγουρα ένα πυροσβεστικό όχημα 20ετίας δεν μπορεί να σώσει μια κατάσταση.

Λόγω έλλειψης κονδυλίων, πολλά από τα οχήματα «φοράνε» έως και οχτώ χρόνια τα ίδια ελαστικά, καθώς θεωρείται «πολυτέλεια» η συχνή ανανέωση τους. Φωτιές έχει ανάψει στο εσωτερικό του Πυροσβεστικού Σώματος ο απαραίτητος τεχνικός έλεγχος των οχημάτων. Από τη μία, η ηγεσία του Σώματος ισχυρίζεται ότι τα πυροσβεστικά οχήματα ελέγχονται από συνεργεία της υπηρεσίας και επιμένει ότι όλα τα οχήματα περνάνε από συνεχείς και επισταμένους ελέγχους. Όμως οι πυροσβέστες έχουν αντίθετη άποψη για τους ελέγχους και «καρφώνουν» την ηγεσία. Όπως υποστηρίζουν, αν περνούσαν από ΚΤΕΟ, τα μισά οχήματα θα «κόβονταν».

Οι τραγικές ελλείψεις σε αριθμούς

Canadair οκτώ σε ετοιμότητα απ΄ 21που διαθέτουμε


Μισθωμένα ελικόπτερα μηδέν απ΄ τα 12κατ έτος


Ιδιόκτητα ελικόπτερα, καθηλωμένα, ασυντήρητα και οι χειριστές τους, στα σημεία

του ορίζοντα


Υδροφόρα Πυρ/κά Οχήματα Διαθέσιμα στο 80%, εκτός λειτουργίας το 20%


Προμήθειες Ελαστικών οχημάτων σε διαδικασία ακύρωσης





Υποστήριξη υποδομών μειωμένη κατά 70% σε σχέση με προηγούμενα έτη



Μειωμένες τουλάχιστον κατά 50% οι δαπάνες για συντήρηση οχημάτων σε σχέση με

το 2010



Ελλείψεις προσωπικού στο 33%. (≈ 4.100 κενές θέσεις)



Συμβασιούχοι απλήρωτοι και υπό την ομηρία του θεσμού των «ΠΥ.ΠΥΣ.»



Εισόδημα εργαζομένων μειωμένο κατά 30% και υπό την «Δαμόκλειο σπάθη» του ενιαίου Μισθολογίου



-21 αεροσκάφη Καναντέρ (CL) έχει η Ελλάδα

-Τα 13 δεν θα είναι έτοιμα να πετάξουν πριν τον Ιούλιο

-Μόνο 3 εργάζονται στο συνεργείο των CL-415

-Μόνο 6 εργάζονται στο συνεργείο των CL-215

Από τα 1.656 οχήματα του πυροσβεστικού σώματος το:

50,4% είναι πάνω από 15 χρόνια στους δρόμους

26,6% είναι πάνω από 20 χρόνια στους δρόμους

22% είναι πάνω από 25 χρόνια στους δρόμους

9% είναι πάνω από 30 χρόνια στους δρόμους

3% είναι πάνω από 35 χρόνια στους δρόμους


Αναστασία Γαλάνη

Read more...

53.000 αιτήσεις από Ελληνες για μετανάστευση στις ΗΠΑ το 2011

Κυνηγώντας ξανά το αμερικάνικο όνειρο


http://img.protothema.gr/1B42FB0F593003B45C9EC53CAF1798B2.jpg
«ΜΗ ΜΕ ΣΤΕΛΝΕΙΣ, μάνα, στην Αμερική, γιατί θα μαραζώσω και θα μείνω εκεί», μπορεί να λέει το ρεμπέτικο τραγούδι πολλές δεκαετίες πριν, όμως για ακόμα μία φορά οι Ελληνες παίρνουν τον δρόμο της ξενιτιάς για την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Κοινός στόχος όλων όσοι προσανατολίζονται στη μετανάστευση, εν έτει 2011, είναι η αναζήτηση της ελπίδας που χάθηκε στις σελίδες του μνημονίου και η εξασφάλιση της οικονομικής επιβίωσής τους όσο πιο μακριά γίνεται από τον βρόχο των δανειστών μας.

Την ώρα που η πολιτική ζωή του τόπου κινούνταν στον αστερισμό της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, 53.000 συμπατριώτες μας έψαχναν με χτυποκάρδι στην αλληλογραφία τους την πολυπόθητη επιστολή του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, με την οποία θα τους δοθεί η ευκαιρία να κυνηγήσουν το δικό τους αμερικάνικο όνειρο. Το εκρηκτικό κοινωνικό περιβάλλον, το δραματικό οικονομικό τοπίο και η πεποίθηση που έχει διαμορφωθεί στο δυναμικότερο κομμάτι του κοινωνικού συνόλου ότι δεν διαφαίνεται κάποια αισιόδοξη προοπτική με βάση τα σημερινά δεδομένα, είναι οι κύριοι παράγοντες που τροφοδοτούν το σύγχρονο κύμα της ελληνικής μετανάστευσης.

Μάλιστα, οι Ελληνες δείχνουν αποφασισμένοι να εξαντλήσουν κάθε δυνατό τρόπο για να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, που βουλιάζει καθημερινά στην αβεβαιότητα, ακόμα και αν στην προσπάθειά τους αυτή πρέπει να έχουν σύμμαχό τους τη θεά τύχη, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους για το μέλλον σε μία ηλεκτρονική κληρωτίδα.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί.

Read more...

Σε εκλογική ετοιμότητα η ΝΔ- Ζητούν με εγκύκλιο παραιτήσεις


newpost.gr
Σε εκλογική ετοιμότητα η ΝΔ- Ζητούν με εγκύκλιο παραιτήσεις
Η «διαρκής εκλογική ετοιμότητα» έχει προκαλέσει πρόσκαιρη εσωκομματική γκρίνια στις τάξεις της ΝΔ με αρκετά νέα ή εξωκοινοβουλευτικά στελέχη να βρίσκονται στο στόχαστρο παλαιότερων, με αφορμή τη δεδηλωμένη πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές αλλά και την ταυτόχρονη άρνησή τους να παραδώσουν τα κομματικά τους αξιώματα.

Το Newpost.gr αποκαλύπτει εσωτερική εγκύκλιο που διανεμήθηκε πριν λίγες ημέρες στην Συγγρού, υπογεγραμμένη από τον Γραμματέα της Π.Ε. (πρώην Κ.Ε.) της ΝΔ Ανδρέα Λυκουρέντζο και, σύμφωνα με την οποία, καλούνται όσοι Πρόεδροι των ΝΟΔΕ αλλά και στελέχη των Γραμματειών και λοιπών οργάνων της Κεντρικής Διοίκησης του κόμματος επιθυμούν να πολιτευτούν, να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους από τα κομματικά οφίτσια εντός του Ιουνίου.

Η εγκύκλιος Λυκουρέντζου απευθύνεται προς τους Γραμματείς και τους Προέδρους ΝΟΔΕ της ΝΔ και έχει κοινοποιηθεί στο Γραφείο Προέδρου, τον Εκπρόσωπο Τύπου, το Γεν. Διευθυντή του κόμματος, το Διευθυντή Διαγραμματειακού και τις Γραμμματείς και τα γραφεία του κόμματος. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Γραμματέας της Π.Ε. «ο κομματικός μηχανισμός, εν όψει και των διαφαινόμενων εξελίξεων βρίσκεται διαρκώς σε ετοιμότητα και είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των περιστάσεων». Αιτιολογώντας δε τις αιτούμενες παραιτήσεις, διευκρινίζει ότι στόχος είναι «η απρόσκοπτη και αποδοτική λειτουργία του κομματικού μηχανισμού και της έγκαιρης αναπλήρωσης των στελεχών, τα οποία επιθυμούν να συμπεριληφθούν στους εκλογικούς συνδυασμούς ως υποψήφιοι βουλευτές».

Είναι προφανές ότι, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά πρόσωπα που κατέχουν υψηλόβαθμα κομματικά οφίτσια, η εν λόγω εγκύκλιος «φωτογραφίζει» τους Μ. Αγγελάκα, Γραμματέα Οργανωτικού, Γ. Μανώλη, Γραμματέα Συνδιαλιστικού, Κατερίνα Παπακώστα, Γραμματέα Γυναικείων θεμάτων και Βασιλική Τζότζολα, αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου. Η πρόθεση και των τεσσάρων να κατέλθουν ως υποψήφιοι, προκαλεί δύο ζητήματα.

Πρώτον, ότι στην περίπτωση προκήρυξης πρόωρων εκλογών, θα δημιουργηθούν κρίσιμα κενά στη διάρθρωση του κομματικού μηχανισμού καθώς οι υποψήφιοι αυτονόητα θα ρίξουν το βάρος στην προεκλογική τους εκστρατεία, περιορίζοντας σημαντικά το βαθμό των αντανακλαστικών του κομματικού μηχανισμού. Σημειώνεται ότι, σκομματικά στελέχη- «βετεράνοι» της ΝΔ έχουν από μηνών επισημάνει το συγκεκριμένο πρόβλημα σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες με δημοσιογράφους.

Δεύτερον, η παραμονή των στελεχών αυτών στα συγκεκριμένα οφίτσια προκαλεί έντονη γκρίνια στους εσωκομματικούς ανθυποψηφίους στις ίδιες εκλογικές περιφέρειες, που θεωρούν ότι η διατήρηση των αντίστοιχων κρίσιμων αρμοδιοτήτων, που παρέχει συγκριτικό πλεονέκτημα ως προς την εκλογή τους. Ήδη, σημειώνεται, έχουν καταγραφεί επανειλλημμένως διαμαρτυρίες βουλευτών, για την παρουσία εξωκοινοβουλευτικών του «προεδρικού εριβάλλοντος» (Ν.Μηταράκης και Βασιλική Τζότζολα) στις συνεδριάσεις της Κ.Ο. της ΝΔ, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Ανεξάρτητα από το εσωκομματικό και ενδοκοιβουλευτικό ενδιαφέρον βέβαια, η εν λόγω εγκύκλιος, πολιτικά έχει σημασία κυρίως για το γεγονός ότι η ΝΔ εμφανίζεται επισήμως διατεθειμένη να απομακρύνει εν μέσω θέρους, διακεκριμένα ή φερέλπιδα στελέχη της από τα κομματικά οφίτσια, προκειμένου να τα προετοιμάσει για την εκλογική μάχη.







Read more...

«Απεγκλωβισμένους» εργαζόμενους της ΕΘΕΛ δείχνει το βίντεο, σύμφωνα με την αστυνομία

«Που είχαν απεγκλωβιστεί»


(Φωτογραφία: Phasma )
Αθήνα
Εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ είναι τα άτομα που δείχνει το βίντεο που προβλήθηκε σε τηλεοπτικό σταθμό και τους δείχνει να συνομιλούν με άνδρες της αστυνομίας, αναφέρει αστυνομική έρευνα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Τα άτομα αυτά είχαν εγκλωβιστεί, νωρίτερα, σε στοά στην οδό Όθωνος, προσθέτει η αστυνομική έρευνα. Το προανακριτικό υλικό ολοκληρώθηκε και υποβλήθηκε το Σάββατο στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει:

«Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, που διενήργησε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής:

  • Τα άτομα τα οποία εμφανίζονται στο βίντεο με πολιτική περιβολή είναι ιδιώτες, εργαζόμενοι της Ε.ΘΕ.Λ., οι οποίοι την Τρίτη το μεσημέρι (28-06-2011) συμμετείχαν σε πορεία στην πλατεία Συντάγματος και εγκλωβίστηκαν, επί δίωρο περίπου, εντός στοάς επί της οδού Όθωνος, μετά από επίθεση και βιαιοπραγίες, που δέχθηκαν από μεγάλο αριθμό αγνώστων.
  • Ιδιώτες που αντελήφθησαν το περιστατικό αλλά και οι ίδιοι ενημέρωσαν τηλεφωνικά το Κέντρο της Άμεσης Δράσης. Διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, με εντολή του Κέντρου Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, μετέβη στο σημείο και αφού τους απεγκλώβισε τους οδήγησε με ασφάλεια στο δεξί φυλάκιο της Βουλής (Όθωνος).
  • Στο σημείο παρέμειναν επί είκοσι λεπτά περίπου και μετά αποχώρησαν.»

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

''Η ΠΑΣΠ Καλαμάτας τα σπάει με τη Κυβέρνηση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΠ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΤΗΝ ΒΙΑΙΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ

Η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη του ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ παρακολουθώντας τις εξελίξεις δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη στην επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα των εργαζομένων, τα οποία έχουν κατακτηθεί με αίμα και αγώνες.
Πολλές φορές κατά το παρελθόν τονίσαμε με το ποιον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο στη Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ότι η συνέχιση αυτής της Νεοφιλελεύθερης Πολίτικης που είναι προϊόν του Δ.Ν.Τ. και της συντηρητικής Ε.Ε. θα είχε ως αποτέλεσμα η οργάνωση μας ως υπεύθυνη συνδικαλιστική παράταξη που αφουγκράζεται την κοινωνία και ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ, ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ να καταδικάσει και να εναντιωθεί σε οποιαδήποτε επιπλέον μέτρα τολμήσει να πάρει πλήττοντας τις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες και τα Ελληνικά νοικοκυριά που έως τώρα έκαναν πολλές θυσίες που δεν τους αναλογούν.
Ως σπουδαστές και αυριανοί εργαζόμενοι πιστοί στις ιδέες και τα ήθη του σοσιαλισμού, εκφράζουμε ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ .

Με οργή και αγανάκτηση παρακολουθήσαμε και την ψήφιση του παρακάτω νομοσχέδιου το οποίο θίγει Μισθούς Συντάξεις, Εργασιακά και Ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων που πραγματικά οδηγεί σε έναν «Εργασιακό Μεσαίωνα» που το μόνο που κάνει είναι να γεμίζει τον Ελληνικό Λαό αβεβαιότητα για το μέλλον το δικό του και των παιδιών του.
Επιπλέον επιβαρύνει την πλάτη του Μέσου Ελληνικού νοικοκυριού με πολλαπλά φορολογικά χαράτσια ενώ η Κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε προβεί στην δημιουργία ενός δίκαιου φορολογικού νομοσχεδίου με προοδευτικότητα στην κλίμακα φορολόγησης, έτσι ώστε να υπάρχει μια δίκαιη πληρωμή των φορών η οποία να ελαφρύνει τους μη προνομιούχους και να επιβαρύνει τους έχοντες και κατέχοντες. Την ίδια στιγμή αφήνει ατιμώρητους όλους εκείνους που φοροδιαφεύγουν σε ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Επιπροσθέτως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την εμμονή της Κυβέρνησης για τις ιδιωτικοποιήσεις των Δημόσιων Επιχειρήσεων όπως η ΔΕΗ που σωστά χαρακτηρίζονται από τους συνδικαλιστές ως επιχειρήσεις του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, είμαστε εντελώς αντίθετοι με την πώληση τους. Βρισκόμαστε λοιπόν στο πλάι των εργαζομένων και στηρίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα των σωματείων όπως αυτό της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Τον αγώνα για την διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα των κερδοφόρων επιχειρήσεων του Λαού μας.

Τέλος, εκεί που ξεχείλισε η οργή και ο θυμός μας ήταν όταν είδαμε την βίαιη καταστολή της Αστυνομίας απέναντι τους Ειρηνικούς Διαδηλωτές του Συντάγματος και σε όλους εκείνους που ανάμεσα στο να χάσουν τα μεροκάματά τους και την αξιοπρέπειά τους, επέλεξαν να μην χάσουν με κανένα τρόπο την αξιοπρέπειά τους. Αδυνατούμε να καταλάβουμε πως μπορεί η δημοκρατική παράταξη την οποία εκφράσαμε σε όλη την μεταπολίτευση να συμβιβαστεί με τέτοιου είδους ενέργειες καταστολής των δημοκρατικών ελευθεριών. Η Π.Α.Σ.Π. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πρωτοστάτησαν διαχρονικά στην υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Σήμερα δεν μπορεί να τα αφαιρεί διαγράφοντας μια μακρόχρονη πορεία στον αγώνα για δημοκρατία και ελευθερία. Αν κάποιοι θέλουν να δρουν σαν «πραιτωριανοί του κράτους» δεν μπορούν να συμβιβάσουν την ιδιότητα τους αυτή με τις αρχές και την ιστορία του Κινήματος. Ας κάνουμε όλοι μας την οργή μας αγώνα, ας δώσουμε στη χώρα μας ένα όραμα.
Αν όχι εμείς ποιοι; Αν όχι τώρα πότε;

Read more...

Νετανιάχου: «Ευχαριστώ ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον φίλο μας Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου»


Απαγορεύτηκε ο απόπλους για τα πλοία του «Στόλου της Ελευθερίας 2»
Με σημερινή απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια που συμμετέχουν στον «Στόλο της Ελευθερίας 2», με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας.
Όπως είναι γνωστό, έχουν ήδη δοθεί εντολές στις...
Λιμενικές Αρχές της χώρας για την επίδοση στους πλοιάρχους των πλοίων ανεξαρτήτως σημαίας της σχετικής απόφασης, στην οποία προσδιορίζεται ο θαλάσσιος χώρος ναυτικού αποκλεισμού από το Ισραήλ.
Επίσης, θα υπάρχει συνεχής ηλεκτρονική επιτήρηση του ευρύτερου χώρου της Ανατολικής Μεσογείου για την καταγραφή, των κινήσεων πλοίων που τυχόν θα συμμετάσχουν σε ανάλογη κίνηση.
Τέλος, διενεργούνται αστυνομικής φύσεως έλεγχοι σε επιβάτες και πληρώματα, ενώ υπάρχει συνεργασία με τοπικές αστυνομικές και τελωνειακές αρχές για εντατικούς ελέγχους.
"Ευχαριστώ όσους τάχθηκαν κατά του στολίσκου"
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ευχαρίστησε χθες τους ηγέτες που τάχθηκαν κατά της οργάνωσης του διεθνούς στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Γάζα.
«Ευχαριστώ τους πολλούς ηγέτες του κόσμου που τάχθηκαν κατά του στολίσκου χαρακτηρίζοντάς τον ως 'πρόκληση' και εργάστηκαν κατά της διοργάνωσής του», δήλωσε ο κ. Νετανιάχου, κατά την διάρκεια μιας τελετής για την απονομή των νέων βαθμών των πιλότων.
«Ευχαριστώ ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον φίλο μας Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου», πρόσθεσε.
"real"

* Χωρίς σχόλια... Απλώς, τώρα εκτός από τους βουλευτές, η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, τα 500 περίπου μέλη του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ οφείλουν να μιλήσουν, ή να επιλέξουν την ένοχη σιωπή!

Read more...

Εσύ είσαι που ψήφισες το μεσοπρόθεσμο με βαριά καρδιά; ...και τον έφτυσε! Ο βουλευτής τον άρπαξε από το λαιμό... φωνάζοντας "θα σε γα.... ρε κωλόπαιδο

Λαμία: Αγανακτισμένοι έχουν εγκλωβίσει βουλευτή και στελέχη του ΠΑΣΟΚ
"lamiareport"


Σοβαρό επεισόδιο με τον βουλευτή Νίκο Τσώνη
Αγανακτισμένοι πολίτες έχουν εγκλωβίσει σε γραφεία κεντρικού κτιρίου στη Λαμία τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Τσώνη και άλλα τοπικά στελέχη της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ.
Το επεισόδιο:
Λίγο μετά τις 8.00΄το βράδυ όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Τσώνης πήγε να μπει σε κεντρικό κτίριο στην πλατεία Ελευθερίας στον 4ο όροφο όπου... συνεδρίαζε η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ, δημιουργήθηκε σοβαρό επεισόδιο.
Σύμφωνα με τα όσα είπαν αυτόπτες μάρτυρες στο LamiaReport, ένας αγανακτισμένος πολίτης πλησίασε τον βουλευτή και του είπε: "Εσύ είσαι που ψήφισες το μεσοπρόθεσμο με βαριά καρδιά;... και τον έφτυσε...
Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες ο βουλευτής τον άρπαξε από το λαιμό και τον έσπρωξε, φωνάζοντας "θα σε γα.... ρε κωλόπαιδο" Στη συνέχεια ενεπλάκησαν και άλλοι πολίτες που γιουχάριζαν και έβριζαν τον βουλευτή, ο οποίος την ώρα που έφευγε γρήγορα για να μπει στο κτίριο, δέχτηκε καφέδες, μπουκάλια και αυγά.
Ο Νίκος Τσώνης είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που είπε στη Βουλή την ιστορία με τον "ψηφοφόρο Δημητράκη".
Στο σημείο έφτασε ισχυρή δύναμη της αστυνομίας.
Μέχρι και αυτή την ώρα ο βουλευτής και τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι εγκλωβισμένα στον 4ο όροφο και απέξω οι αγανακτισμένοι πολίτες φωνάζουν συνθήματα κατά του βουλευτή και του ΠΑΣΟΚ.







Read more...

Βενιζέλος στο Reuters: Έως και 17% φέτος η ανεργία


Βενιζέλος στο Reuters: Έως και 17% φέτος η ανεργία

Η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί με ρυθμό 3,9% φέτος πριν επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2012, ενώ η ανεργία θα «εκτοξευθεί» σε ποσοστό έως και 17%, δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος συνεχίζει τις επαφές με τις τράπεζες για το σχέδιο μετακύλισης του χρέους.

Η πρόβλεψη αυτή είναι λίγο χειρότερη σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση της κυβέρνησης για ύφεση 3,5%. Σε ό,τι αφορά την ανεργία, ανέφερε πως αναμένεται να φτάσει στο 16%-17% φέτος, ενω σήμερα, υπενθυμίζεται ότι η Eurostat ανακοίνωσε ότι η ανεργία στη χώρα μας φτάνει το 15%, ποσοστό που αποτελεί το τέταρτο υψηλότερο στην Ε.Ε.

Επανέλαβε πως πρώτη προτεραιότητά του είναι η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων. Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε πως θα τεθεί αμέσως σε εφαρμογή το Ταμείο για την ιδιωτικοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας.

«Η κυβέρνησή μας έχει αναλάβει ένα τεράστιο πολιτικό κόστος, αλλά είμαστε όλοι αποφασισμένοι ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά, ως νέος υπουργός Οικονομικών, να φέρω σε πέρας αυτό το έργο» διαβεβαίωσε.

Διαρκείς επαφές με τράπεζες

Διαρκείς επαφές με τις διοικήσεις των εμπορικών τραπεζών έχει από το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλος.

Αντικείμενο είναι η συζητούμενη λύση μετακύλισης (rollover) μέρους του ελληνικού χρέους με βάση τη γαλλική πρόταση για μια ήπια, εθελοντική διαδικασία για την ελάφρυνση του βάρους από το χρέος ως το 2014.

Οι ανεπίσημες διαπραγματεύσεις για τη διαμόρφωση της τελικής φόρμουλας βρίσκονται σε εξέλιξη με τη συμμετοχή κοινοτικών αξιωματούχων και εκπροσώπων των τραπεζών και αναμένεται να ολοκληρωθούν στη διάρκεια του Ιουλίου.

Πηγή: Το Βήμα-newpost.gr


Read more...

«Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ» ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΝΔ


Επίθεση κατά το πρωθυπουργού εξαπέλυσε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού στη σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Αθήνα. «Ο κ.Παπανδρέου συνεχίζει αμετανόητος...
να συκοφαντεί τη χώρα στους ξένους ηγέτες», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Προσθέτει ότι ο πρωθυπουργός «μιλώντας στη Συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, δήλωσε ότι παρέλαβε ‘χάος’ από την προηγούμενη κυβέρνηση, τη διακυβέρνηση της οποίας χαρακτήρισε ‘ύβρη’».

« ‘Ύβρις’ είναι η απαράδεκτη τακτική του κ. Παπανδρέου, ο οποίος συνεχίζει να διασύρει και να εκθέτει ανεπανόρθωτα τους Έλληνες και τη χώρα στο εξωτερικό. Θυμίζουμε ότι από την πρώτη στιγμή, μιλούσε για ‘Οικονομία στην εντατική’, για ‘διεφθαρμένη χώρα’ και ‘Τιτανικό’. Έκανε μυστικές επαφές με τον κ.Στρος-Καν για προσφυγή της χώρας στο Δ.Ν.Τ. και αρνήθηκε να λάβει οποιοδήποτε μέτρο μέχρι να φθάσει η κατάσταση στο απροχώρητο.

Όπως προσθέτει η ανακοίνωση της ΝΔ, «ο κ. Παπανδρέου, με την τακτική του, πληγώνει τους Έλληνες πολίτες, την ώρα που δίνουν την πιο μεγάλη μάχη και κάνουν αιματηρές θυσίες. Βάζει την πολιτική του επιβίωση και εικόνα πάνω από το εθνικό συμφέρον».

» Όσο για τη λέξη ‘χάος’ που χρησιμοποίησε ο κ. Παπανδρέου, μήπως εννοεί: τα όσα θλιβερά διαδραματίστηκαν στο Σύνταγμα τα προηγούμενα 24ωρα; Τον οικονομικό μαρασμό και την κοινωνική αποσάθρωση; Τα spreads, που επί των ημερών του ξεπέρασαν κάθε ρεκόρ; Τα λουκέτα σε ολόκληρη τη χώρα και τους χιλιάδες ανέργους; Την αδυσώπητη και άδικη φοροαφαίμαξη σε βάρος των ίδιων και των ίδιων πολιτών;»

Read more...

Πέθανε ο Διονύσης Καλογερόπουλος, της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ


Πέθανε ύστερα από μακροχρόνιο πρόβλημα υγείας ο πρώην γραμματέας της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, Διονύσης Καλογερόπουλος.

Ο Διονύσης Καλογερόπουλος διετέλεσε γραμματέας της νεολαίας του κινήματος την περίοδο 1994-1996.

Επίσης, ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ από το 1996 έως το 2001.

Η οργάνωση της νεολαίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια ενός από «τους θεμελιωτές της αυτονομίας της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.».

Ο Διονύσης Καλογερόπουλος ανέδειξε σειρά στελεχών που σήμερα διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική και κοινωνική ζωή της πατρίδας μας, σημειώνει η ανακοίνωση.

Τον «διέκρινε η αποφασιστικότητα και η μαχητικότητα», ανέφερε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, εκφράζοντας την οδύνη του για το θάνατο του πρώην στελέχους του κόμματος.

Η κηδεία του Διονύση Καλογερόπουλου θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, στις 4 το απόγευμα, στο νεκροταφείο Ζωγράφου.


Read more...

Οικονομική ενίσχυση για τους πυρόπληκτους της Ηλείας


newpost.gr
Οικονομική ενίσχυση για τους πυρόπληκτους της Ηλείας
Ποσό 750.000 ευρώ που αντιστοιχεί σε δωρεάν κρατική αρωγή σε πυρόπληκτους της Ηλείας και της Αιγιάλειας εστάλη σήμερα από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο ΤΑΣ Πατρών και στο ΤΑΠ Πύργου.

Από τα 750.000 ευρώ, τα 500.000 ευρώ προορίζονται για δικαιούχους του ΤΑΠ Πύργου και τα υπόλοιπα 250.000 ευρώ για δικαιούχους από την περιοχή της Αιγιάλειας.

Τα χρήματα αυτά αποτελούν καταβολή έναντι των συνολικών υποχρεώσεων του Υπουργείου Υποδομών προς τους πυρόπληκτους των δυο περιοχών και από την Δευτέρα, όπως ανέφερε ο Προϊστάμενος του ΤΑΣ Πατρών Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ξεκινούν οι διαδικασίες για την εκταμίευση τους προς τους δικαιούχους.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν ξεχνά την μεγάλη υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στις πυρόπληκτες περιοχές και με διαρκή πίεση προς τα αρμόδια Υπουργεία επιχειρούμε, σχεδόν σε καθημερινή βάση και σε πείσμα της κακής οικονομικής συγκυρίας, να ρυθμίσουμε αυτή την μεγάλη εκκρεμότητα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

πηγή: Dete.gr

Read more...