Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ


Πυρετώδεις είναι οι εργασίες στα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το Ενιαίο Μισθολόγιο, το οποίο έπειτα από πολλές αναβολές αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο καλοκαίρι και να αρχίσει η εφαρμογή του από τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες...
της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας ασχολείται ιδιαίτερα με τη διαμόρφωση του βαθμολογίου στον δημόσιο τομέα.

Θεμελιώδης αρχή του νέου μισθολογίου θα είναι η «ίση αμοιβή για την ίδια εργασία» προκρίνοντας την άρση των μισθολογικών ανισοτήτων μεταξύ υπαλλήλων με τα ίδια προσόντα.

Έτσι, θα πραγματοποιηθούν περικοπές σε ειδικά επιδόματα και πρόσθετες παροχές, ενώ το «μαχαίρι» των μειώσεων θα μπει βαθύτερα στα «ρετιρέ».

Στον δημόσιο τομέα μετά τα πρώτα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, τα οποία επέφεραν περικοπές της τάξης του 20% στους μισθούς των υπαλλήλων, το νέο «ψαλίδι» των επιδομάτων αναμένεται να μειώσει τις αποδοχές έως και 40% στους υψηλά αμειβόμενους, ενώ υπάρχει περίπτωση οι συνάδελφοί τους που είναι χαμηλόμισθοι να δουν τις αποδοχές τους να αυξάνονται οριακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: